#rnesc2021: "Ili top ili flop" – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

#rnesc2021: “Ili top ili flop”

  14 min za čitanje   27 komentara

Kako nam se bliži početak tehničkih proba natjecatelja u Rotterdamu, tako se mi približavamo kraju našeg “razmišljanja naglas”. Ovog puta, na redu su nove četiri zemlje, a kako smo ih ocijenili, saznajte u nastavku. Ujedno vas pozivamo da nam se pridružite u komentiranju u komentarima ispod, te u rješavanju anketa.


AUSTRIJA

“Nevjerojatno puno smara”

Andrea: Baš kao i slovenska pjesma istog naziva, i ova pjesma me nevjerojatno puno smara. Mislila sam da ne može gore od Alive, no grdno sam se prevarila. Ne znam jesam li ovu pjesmu ijednom uspjela do kraja poslušati. Prvo i osnovno, stvarno prezirem loše gospele, a ovo spada u tu kategoriju. Drugo, uvjerena sam da je ova pjesma toliko bland da je nikakav nastup ne može provući u finale. No, živi bili pa vidjeli.

Ocjena: 3/10

Antonio: Amen nikako ne volim, pjesma je sva sladunjava i onda ima još taj refren sa zaredom dvaput istim stihovima i melodijom, čemu? Također, emocija koju Vincent pokušava prenijeti ne dopire do mene.

Ocjena: 2/10

Bartol: Ovu pjesmu bih opisao na isti način kako i krene – I guess. Najveći prigovor imam na refren koji doslovno ima jedan stih koji se iznova i iznova ponavlja. Bolji je Vincent bio lani…

Ocjena: 3/10

“I tako… Prođe jedna p(j)esma”

Emilia: – Sjećate se 2018., kada je Bojan u Lisabonu u livestreamu proba govorio „I tako… Prođe jedna p(j)esma“? E pa to je meni s ovogodišnjom austrijskom pjesmom. Tri minute su prošle na Spotify playlisti, a ja ne znam sročiti nijednu misao za ovu pjesmu. Eto, koliko ostvaruje utisak.

Ocjena: 4/10

Faruk: Izljev patetike u mozak. Trominutni klišej u kojem su Austrijanci valjda željeli na svaki mogući način uvjeriti publiku i žiri da ne glasuju za njih.

Ocjena: 2/10

Ivana: Osobno mi je ovo draži Amen ove godine. Jest, dosta je repetitivna i postane ravna nakon nekog vremena, ali ima neku dramatičnost koja me tjera da ju stalno slušam. Mislim da je zaslužila bolje kotirati i smatram je boljom od Alive, ali naravno, svatko ima svoj ukus. Nisam ovo očekivala od Vincenta i baš mi se sviđa.

Ocjena: 8/10

Ipak, netko se oduševio

Josip: Ova balada mi se sviđa, lijepo je naglašena dramatičnost u refrenu. Pjesma ima lijep obujam i pjesma se lijepo razvija, ali nedostaje neki faktor koji bi me naveo da uzmem mobitel i glasan za Austriju. Vincent ima lijep raspon glasa i vokalno je jako siguran. Uz lijep i kvalitetno smišljen nastup Vincent bi mogao ostvariti OK rezultat. Pjesma je kao stvorena za naglasiti dramatiku u nekoj seriji, npr. trenutak prekida tinejdžerske ljubavi.

Ocjena: 5/10

Marija: Jako mi je drago što se Vincentove godine vraća s puno boljom pjesmom od prošlogodišnje. Inače sam veliki fan balada tako da me ni ne čudi što mi je i ova sjela. Emocija se osjeti u svakom trenutku pjesme, a uz nju, osvojio me i Vincentov glas koji u velikoj mjeri dolazi do izražaja. Iako je tekst pjesme tužan, mene je oduševio i ne preostaje mi ništa drugo nego, nakon prošlogodišnje trojke, ove godine Austriji dodijeliti visoku devetku.

Ocjena: 9/10

Mate: Ovu pjesmu uvijek odbijam poslušati do kraja jer onda taj “is this what you wanted“ mi ne izlazi iz glave nekoliko dana koliko se puta ponovi u pjesmi. Ne, ne želim da mi se ova pjesma vrti po glavi pored mnogo boljih ove godine.

Ocjena: 4/10

Sanja: Jedna skroz korektna balada koja mi je u redu za poslušati, no ne ostavlja mi poseban dojam. Došlo i prošlo, dotaklo me nije.

Ocjena: 5/10

UKUPNA OCJENA: 45/100

PROSJEČNA OCJENA: 4,5

anketa 1725

Austrija 2021.

Ukupno glasova: 188

 • Ne sviđa mi se (2) [67 / 36%]
 • OK je (3) [53 / 28%]
 • Užasna je (1) [32 / 17%]
 • Dobra je (4) [24 / 13%]
 • Jako mi se sviđa (5) [12 / 6%]

GRČKA

Bartol priznaje jedino Donnu Summer

Andrea: Uh oh. Nisam fan. Refren mi je najslabija točka i nekako mi kvari cjelokupni dojam. No, moram priznati da svejedno ostaje u uhu, što je plus. Cjelokupna pjesma malo zvuči generično i neoriginalno, a također i repetitivno. Osobno mi postane naporna za slušanje tamo negdje nakon prve polovine i često se dogodi da stisnem skip.

Ocjena: 4/10

Antonio: Stefanijina pjesma me se nije dojmila kad je izašla, ali s odmakom moram priznati da je to jedna korektna pjesma čije motive često znam pjevušiti sam od sebe (a to je svakako znak da ima nešto u njoj). No, zasad mi ostaje negdje u sredini poretka.

Ocjena: 6/10

Bartol: Pa nije moglo gore od lani, to svakako. Iskreno pjesma mi se raspadne u refrenu, baš mi je nekako nepovezan s ostatkom pjesme. Jedini Last Dance koji priznajem je onaj Donne Summer. 😀

Ocjena: 4/10

“Probabljiva, ali me iritira”

Emilia: Je li moguće poslušati više puta uptempo pjesmu, i svejedno ju ne zapamtiti kako spada? S ovom pjesmom, moguće je. Jedino što sam upamtila jest da je netko previše poslušao Physical od Due Lipe i išao raditi pjesmu po sličnoj špranci.

Ocjena: 6/10

Faruk: Izuzmemo li nepotrebno težak, dramatičan i spor početak, Grci ponovo na eurovizijsku trpezu donose nešto ukusno. Ništa revolucionarno se ovdje ne dešava. Sve je na svom mjestu i sve zajedno zvuči vrlo zanimljivo i dobro.

Ocjena: 9/10

Ivana: Iako mi je bila probavljiva, problem sa Supergirl bio je što me dozlaboga iritirala. Sličnu dijagnozu ima i Last Dance koji me i podsjeća na lanjsku pjesmu, što po melodiji i slabašnom tekstu, a što po fantasy spotu. U obje pjesme refreni su, malo je reći, nekreativni, međutim, Posljednji ples ima mi omiljeni retro tač, strofe su dosta zanimljive za slušati, a kad zareži onaj rockin’ romance odmah mi ostavi bolji dojam i jako je catchy. To me skroz kupilo pa evo sedam.

Ocjena: 7/10

“Jednaka razina kao i prošle godine”

Josip: Pjesma ima dramatičan početak i jako nostalgičan refren koji je dobio nepotreban retro touch. Ovogodišnja pjesma je puno bolja u odnosu na prošlogodišnju. Stefania je vokalno puno zrelija i bolja. Tako mlada djevojka puna talenta i karizme, ali nažalost na trenutke je zvučala nesigurno i previše “ispeglano”. Na trenutke sam imao dojam da slušam mlađu verziju Kylie Minogue ili Due Lipe. Pjesma je definitivno u korak sa sve popularnijim trendom retro zvuka.

Ocjena: 6/10

Marija: Rekla bih da je Stefania s ovom pjesmom na jednakoj razini kao i prošle godine. Tipična pop pjesma popraćena pomalo zbunjujućim, ali zanimljivim spotom. Odmah na prvo slušanje u glavi mi je ostao refren i melodija, ali ne mogu reći da sam previše oduševljena. Za mene je ovo zlatna sredina.

Ocjena: 6/10

Mate: Bolje od Supergirl i moj neki top 15 ove godine. Pjesma koju neću slušati nakon Eurosonga, ali neću je ni prebaciti ako slučajno naleti u automatskoj reprodukciji.

Ocjena: 5/10

Sanja: Jedna pjesma koja je ciljano rađena kako bi pratila trenutne glazbene trendove u kombinaciji s onim što Eurosong traži. Zato me i ne čudi toliko hajp fanova, no mene je zaobišao u širokom luku. Pjesma mi sama po sebi nije loša, osim „rockin’ romance“ dijela koji me tko zna zašto ubode u živac. Nadam se da će staging biti bolji od spota koji je ponovno čudan kao i lanjski.

Ocjena: 6/10

UKUPNA OCJENA: 59/100

PROSJEČNA OCJENA: 5,9

anketa 1726

Grčka 2021.

Ukupno glasova: 191

 • Jako mi se sviđa (5) [61 / 32%]
 • OK je (3) [58 / 30%]
 • Dobra je (4) [43 / 23%]
 • Ne sviđa mi se (2) [21 / 11%]
 • Užasna je (1) [8 / 4%]

NJEMAČKA

“Ili top ili flop”

Andrea: Ovo će biti ili top ili flop, nikako između. Jendrik je simpatičan, pjesma je feel good i mislim da će zasigurno pronaći svoju publiku. Mene nije kupila jer inače ne volim ovakvu šećerastu vrstu glazbe, ali uz dobar nastup moglo bi to izvrsno funkcionirati.

Ocjena: 5/10

Antonio: I Don’t Feel Hate je jedna vesela pjesma koja mi izmami osmijeh na lice kad ju čujem na playlisti, ali samoinicijativno ju ne pustim često. Radi se o joke actu koji je djelomično uspješan, a s druge strane djetinjast i pomalo izlizan.

Ocjena: 5/10

Bartol: Koliko je ovaj Jendrik simpatičan to je nevjerojatno… Prekarizmatičan i presimpatičan i digne ovaj nered od pjesme na takav nivo da mi se zapravo jako sviđa. Isto kao i za Maltu, jako me zanima kako će izgledati nastup za ovu frankenštajnsku pjesmu. Pjesma je uistinu zarazna, a i poruka je zapravo jako lijepa. Jendriku na Eurosongu želim sve najbolje, što je za Njemačku sve unutar TOP20. 😀

Ocjena: 8/10

“Mamac za general public”

Emilia: Možda nije po svačijem guštu, ali je simpatično. Ovo je tip pjesme koja nekoj osobi ne mora nužno biti remek-djelo, ali drži osmijeh od uha do uha. Tipujem kako bi mogao biti mamac za general public.

Ocjena: 7/10

Faruk: „I don’t feel hate, I just feel sorry“ – ja kad mi u pošti neki umirovljenik presječe red „samo da on pita“. Nijemci, realno, nemaju što izgubiti s ovim pokušajem s obzirom da su zadnjih nekoliko godina zakucani za najdublje dno i mrak eurovizijskog začelja. Tko zna, možda se netko i sažali na ovo.

Ocjena: 2/10

Ivana: Nije mi među favoritima, ali nije mi ni loše. Imam osjećaj da ima svega svugdje i da je malo neuredno, ali šareno je i pozitivno, a Jendrik je beskrajno simpatičan. Nije mi ozbiljan konkurent na Eurosongu, ali tu i tamo, jer je vrlo vesela i zabavna, stvarno ju volim poslušati.

Ocjena: 6/10

Josip: Ovako veseo i jako karizmatičan izvođač je bio potreban na ovogodišnjem Eurosongu. Jendrik je vokalno na mjestu i pjesma je OK, ali atmosfera je ono što privlači u ovoj pjesmi. Svi bismo trebali izvući pouku iz ove pjesme, a to je da svi trebamo živjeti veseli, neopterećeni uz osmijeh. Jendrik samo nastavi biti veseo i bez brige.

Ocjena: 4/10

“Mister simpatičnosti”

Marija: Jendrik je jako simpatična osoba baš kao i pjesma I Don’t Feel Hate koja me je na prvu osvojila. Zabavna je i potiče te na ples, a u kombinaciji sa spotom neprestano izmamljuje osmijeh na lice Uz You Let Me Walk Alone, ovo mi je jedna od najboljih pjesama koje je Njemačka u zadnje vrijeme poslala na Eurosong.

Ocjena: 8/10

Mate: Pjesma počinje dobro, ali onda postane messy. Kao pršti sve od njegove simpatičnosti, ali baš zato što je ima puno, prestane biti simpatičan. Ali barem pjesma nije jednolična za razliku od nekih.

Ocjena: 3/10

Sanja: Jendrik uvjerljivo odnosi titulu mistera simpatičnosti ovogodišnjeg Eurosonga. Jako mi se sviđa njegova priča oko nastanka ove zabavne pjesme i spota. Sve je proizašlo iz njegove kreativnosti i s minimalno financijskih sredstava. Njegova misija da na svaki hejt uzvrati pozitivom mi se čini jako važnom u kontekstu društvenih mreža na kojima si ljudi, pa i sami Eurofanovi, katkad dopuštaju ružne riječi, negativu, čak i prijetnje. Zato, podržimo one koje volimo, na svaki srednji prst uzvratimo s peace signom i budimo kao Jendrik.

Ocjena: 8/10

UKUPNA OCJENA: 56/100

PROSJEČNA OCJENA: 5,6

anketa 1727

Njemačka 2021.

Ukupno glasova: 185

 • OK je (3) [55 / 30%]
 • Ne sviđa mi se (2) [45 / 24%]
 • Užasna je (1) [34 / 18%]
 • Dobra je (4) [30 / 16%]
 • Jako mi se sviđa (5) [21 / 11%]

SAN MARINO

“Gdje su celebovi koji se smatraju prevelikim zvijezdama za Eurosong?”

Andrea: San Marino did that!!!! Mislim da je ovo najbolji sanmarinovski entry otkad se natječu na Eurosongu i ne mogu ni izbrojati koliko sam puta do sad poslušala Adrenalinu, ali sigurno više od sto. I da, činjenica da Flo Rida, čije pjesme obožavam (morate poslušati My House remix, jednostavno morate), gostuje na ovoj pjesmi je apsolutno genijalna. Gdje su sad oni celebovi koji su se smatrali „prevelikim zvijezdama“ da bi nastupali na Eurosongu? San Marino mi je među favoritima i zato ide apsolutna i zaslužena desetka.

Ocjena: 10/10

Antonio: U Adrenalinu sam se zaljubio na prvo slušanje. Pjesma je malčice trashy i throwback deset godina unatrag kada su reperi dominirali mainstream glazbom, ali upravo me to osvojilo. Zavodljivi orijentalni solo, energija koja pršti na sve strane, Senhitin slayage i produkcija pjesme – sve me to oduševljava. Uz odličan nastup, u koji ne sumnjam, vjerujem da će Senhit ostvariti najbolji plasman za San Marino u povijesti.

Ocjena: 10/10

Bartol: Ova pjesma me na prvu oduševila, zatim mi je rapidno padala u mojem TOP39 i onda opet počela rasti. Trenutno sam u stadiju da mi je u gornjoj polovici ove godine. Iskreno dio sa Flo Ridom mi je i najgori, mogla je Senhit i bez toga, ali dobro malo šušura nikad ne dođe loše.

Ocjena: 7/10

“Koliko god treba ljudi da napiše pjesmu…”

Emilia: Ponekad zbilja ne treba suditi nekoga po prošlogodišnjoj pjesmi. U odnosu na Freaky!, Senhit se vratila jača nego ikad i odlučila osvetiti se za ispadanje u polufinalu prije deset godina. Kada uspoređujemo ovogodišnje etno-pop bangere, Adrenalina odnosi uvjerljivu pobjedu pred Mata Hari, i uz izuzetno dobar scenski nastup, San Marino može ući u TOP10.

Ocjena: 8/10

Faruk: Prvo pohvale što ove godine nisu pronašli nekakve turske stomatologe, Valentinu Monettu ili neko treće čudo da nas skandalizira. Pjesma koja definitivno drži pozornost, tjera na kakav-takav pokret i koja će proći zapaženo. Vremena kad je za pobijediti na Eurosongu ovo bilo dovoljno su nadam se iza nas.

Ocjena: 6/10

Ivana: Meni je ova cajkica zakon. Kako se ja razbacam na ovaj treš, to nije normalno. Debovi su se, hvala nebesima, ove godine uspjeli izvući. Nakon brojnih momenata neinspiracije, što na švedskom, što na hrvatskom nacionalnom izboru, dvije najbolje pjesme iz ladice našle su put do Eurosonga. Nadam se da će se američka država pojaviti, iako mislim da je Senhit u stanju zapaliti pozornicu i bez njega. Jest da je trebalo deset ljudi da napiše pjesmu, ali koliko je da je, uspjeli ste.

Ocjena: 9/10

“Ružno pače se pretvorilo u labuda”

Josip: Glazbeno ružno pače se pretvorilo u prelijepog labuda. Etno-bliskoistočna melodija s mrvicom Afrike u kombinaciji s američkim rapom guraju Adrenalinu u sami vrh ovogodišnjeg Eurosonga. Senhit je odlična i jako karizmatična, pjesma je radio friendly i jako catchy te osvaja na prvo slušanje. Queen Senhit slay.

Ocjena: 9/10

Marija: Kakvo nam je iznenađenje Senhit ove godine pripremila. Adrenalina je zabavna pjesma, ima melodičan tekst i jako je zarazna, a rap dio s Flo Ridom čini ju još zanimljivijom i još boljom. Pjesma me podsjeća na ljetne hitove koje uglavnom slušamo na plaži uz sunce i more i jedva čekam vidjeti kakav nam je nastup ova osebujna pjevačica pripremila. Bez obzira na to hoće li se Senhit na pozornici pridružiti i Flo Rida, vjerujem da će San Marino u Rotterdamu ostvariti povijesni plasman. Valentinino dvorište iduće godine? Zašto ne?

Ocjena: 10/10

Mate: Nešto što je od Senhit malo tko očekivao. Mene je kupila – ima zabavnu pjesmu, modernu produkciju i taj Adrenalin ima pokriće. Mislim da će se Senhit itekako pobrinut za nastup u Rotterdamu jer ako je mogla dobit Flo Ridu da joj pjeva u videospotu, onda vjerojatno možemo očekivati i skup i dobar nastup.

Ocjena: 9/10

Sanja: Senhit na Eurosong donosi banger kakav nitko nije očekivao i suradnju s Flo Ridom koju ama baš nitko nije očekivao. Šteta što ove godine neće biti Eurocluba, vjerujem da bi ova pjesma zapalila svaki party. Nadam se da će se ova atmosfera dobro prenijeti i na izvedbu uživo. Ako se to dogodi, San Marino je spreman za svoj najbolji rezultat na Eurosongu, a tko zna, možda nagodinu i idemo u to famozno Valentinino dvorište.

Ocjena: 9/10

UKUPNA OCJENA: 87/100

PROSJEČNA OCJENA: 8,7

anketa 1728

San Marino 2021.

Ukupno glasova: 210

 • Jako mi se sviđa (5) [146 / 70%]
 • Dobra je (4) [34 / 16%]
 • OK je (3) [12 / 6%]
 • Užasna je (1) [11 / 5%]
 • Ne sviđa mi se (2) [7 / 3%]

ZANIMLJIVOSTI

Osma grupa je na kraju završila s ovim rezultatima:

# Zemlja Ukupna ocjena Prosječna ocjena
1. San Marino 87/100 8,7
2. Grčka 59/100 5,9
3. Njemačka 56/100 5,6
4. Austrija 45/100 4,5

Najpozitivniji dojam o pjesmama ove grupe imala je Marija (33), a najnegativniji Faruk (18).

Komentatori su danas dodijelili tri desetke, i sve su pripale sanmarinskoj predstavnici.

Interesantno, danas nije bilo jedinica.

Ako je netko dobitnik nagrade za najveći skok u odnosu na lani, onda je to San Marino. Njihova predstavnica Senhit prošle godine je osvojila pretposljednje 40. mjesto u Razmišljamo naglas – Eurosong 2020. s prosječnom ocjenom od 2,5, no ove godine zauzela je prvo mjesto u svojoj grupi! Kako će proći u ukupnom poretku, vidjet ćemo za koji dan.

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
15
PODIJELI ČLANAK

Rasprava27

 1. MaroBear — 1. svibnja 2021. u 18:43

  Austrija: On nije vokal koji može iznjeti ovu pjesmu. Točka. A onda to kompenzira u spotu izrazom lica zvanim "tvrda stolica". Nula i Amen! 0/10
  Grčka: Pjesma počinje dobro i kad se treba zalaufati krene refren neke druge pjesme. Bez veze… 3/10
  Njemačka: Ako pjesmu ne shvaćaš preozbiljno, onda je mrak! Baš ono što Eurosong treba, jedna opuštena izvedba među svim silnim pjesmama napravljenim "za pobjedu". Dobri čudaci zaslužuju 8/10
  San Marino: Bit će da nešto nije u redu samnom kad ne kužim sav taj hype oko ove pjesme. Totalno mi je bez veze, iritantna i jednostavno naporna za slušanje. Skip! 2/10

 2. Lazergirl — 28. travnja 2021. u 01:52

  AUSTRIJA-Koji smor od pjesme?!Ja sam totalno zaboravila na ovu pjesmu,nekako mi je sve ravno i refren je repitivan.
  OCJENA:1/10
  GRČKA-Odlična pjesma s 80s wibe i urađena je zaista moderno.Jedna mala zamjerka,fali mi taj etno prizvuk kao što je bio u "Supergirl".Sve u svemu pjesma je dobra.
  OCJENA:8/10
  NJEMAČKA-Ne volim ovu vrstu muzike,ali melodija je tako zarazna da lako uđe u uho.Pjesma odiše pozitivom,a Jendrik je simpatičan.
  OCJENA:6/10
  SAN MARINO-Quillty pleasure ove godine,pjesma je baš plesna.Nisam očekivala ovako dobru pjesmu od Senhit nakon onako grozne pjesme kakva je bila prošle godine.Moram priznati da me je San Marino iznenadio u pozitivnom smislu.
  OCJENA:9/10

 3. LoveWave — 26. travnja 2021. u 20:32

  AUSTRIJA – ipak mi se više sviđa prošlogodišnja pjesma. Nekako je specifičnija nego Amen za koju često zaboravim da se uopće natječe. Vincent je jako dobar izvođač i ima super glas tako da mislim da su ga Austrijanci bezveze potrošili kao priliku za eurosong. Sve u svemu Amen je lijepa pjesma, ali nije za ovo natjecanje, dosta je ravna i zaboravljiva. Smatram da je dramatičnost u pjesmi trebala biti bolje iskorištena kako bi dobila na snazi. 5/10
  GRČKA – ja sam očito “na ti” s Grcima na eurosongu. Meni su oni uvijek negdje pri vrhu, gotovo uvijek u top 10. Moderna pjesma koja ima i glavu i rep i nikako se ne može reći da se radi o pjesmuljku. Dosta kvalitetniji pokušaj od prošlogodišnjeg iako je Supergirl imala taj etno prizvuk kojeg obožavam. Nadam se da će se Stefania snaći na pozornici i da će nastup bit korektan. Sve u svemu ovo je jedan vrhunski paket s catchy elementima, a produkcijski dignuto na viši level u odnosu na lani. 9/10
  NJEMAČKA – razumijem da ova pjesma ima svoje fanove, ali meni je ovo dosta naporno i nikako nije nešto što ja volim slušati. Gotovo je uvijek prebacim kada mi dođe na playlisti. Slažem se da je Jendrik dobar performer i da je jako simpatičan tako da će sigurno dobiti neke glasove. Žao mi je što nije dobio nešto sasvim drugo za otpjevati jer lik ima zanimljiv vokal, ali što je tu je. No, i Češku 2019. sam zavolio tek nakon nastupa tako da… tko zna. 3/10
  SAN MARINO – naravno da je ovo njihov najbolji pokušaj na eurosongu. Sehnit mi se kao izvođač nikako nije sviđala dok Adrenalina nije izišla. I sad ima neke nedostatke na koje ću zažmiriti ukoliko nastup bude na nivou. Ovo jednosravno mora zapaliti pozornicu za mjesec dana! Jako zabavno, catchy i na vrhunskom nivou. Što se tiče Flo Ride, meni njegov dio baš odgovara pjesmi i mislim da bi i bez njegovog imena taj dio dobro došao ovom odličnom etno-pop uratku na kojeg će malo tko ostati ukočen. 9/10

 4. Rafael — 26. travnja 2021. u 14:02

  Austrija – ok pjesma, mogu je poslušati, ali zaboravim je čim završi. Austrija ponovo ostaje u polufinalu. 4/10
  Grčka – posljednja grčka pjesma koja mi se sviđala je ostala u polufinalu (Yianna, 2018.). Ove godine ih očekujem u finalu, ali ova, kao ni prošlogodišnja, pjesma mi se uopće ne sviđa. 1/10
  Njemačka – i spot i pjesma su mi jako krinj (cringe). Meni je pomalo neugodan ovogodišnji njemački paket. 1/10
  San Marino – Bravo, bravo. Ništa revolucionarno ni originalno, ali jako slušljivo i zarazno. Definitivno zaslužuje finale i boli plasman od Serhata 2019. Jedino me strah da nastup ne bude over the top. Inače… 10/10.

 5. Nikolina Hajnić — 26. travnja 2021. u 13:43

  Austrija – jednostavna, lijepa i klasična balada, ništa revolucionarno, ali mom uhu ugodno 7/10
  Grčka – ima mi neku energiju mjuzikla poput Flashdancea ili tako nečeg, nemam problem s nepamtljivošću, meni je melodija zarazna i ostaje mi u glavi dugo nakon slušanja. 8/10
  Njemačka – izrazito simpatičan izvođač, veselo, zaigrano, pozitivno. Možda ipak malo prezaigrano pa iritira… 5/10
  San Marino – znači, meni se ovo nimalo ne sviđa, sve mi je naporno i iritantno i nimalo moja šalica čaja, rap dio mi dođe kao udarac u trbuh.? Ali… Toliko mi je drago što je San Marino napokon ozbiljno shvaćen i konkurira i što su svi tako entuzijastični i podržavaju ih da dajem ocjenu samo zbog toga. 6/10

 6. sunflower — 26. travnja 2021. u 10:47

  Austrija-lijepo. Refren se previše ponavlja, to je jedina zamjerka. Nemam baš želju opet poslušati. 3/5, 5/10
  Grčka-obožavam ovu pjesmu, najbolja ove godine. Da je bar više ovakvih. 6/5, 11/10 ?
  Njemačka-iritantno. Ne dam dodatne bodove za simpatičnost, ocjenjuje se pjesma, a ne izvođač ili država. 1/5, 1/10
  San Marino-da je ovo domaća pjesma vjerojatno mi se ne bi sviđala i mislila bi da je cajka. Ovako mi je dobra. 4/5, 8/10

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?