#rnesc2021: O disko eri i karizmi – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

#rnesc2021: O disko eri i karizmi

  13 min za čitanje   26 komentara

Sa sutrašnjim datumom ulazimo u posljednjih mjesec dana iščekivanja finala Eurosonga 2021. Dotad nastavljamo dalje s našim “razmišljanjem naglas”, u kojem su na redu četiri zemlje od kojih je jedna promijenila predstavnika. Kako smo ih ocijenili, saznajte u nastavku.

Ujedno vas pozivamo da nam se pridružite u komentiranju u komentarima ispod, te u rješavanju anketa.


ČEŠKA

“Zarazna i plesna”

Andrea: Pjesma mi je na prvo slušanje bila užasna, ali mi je jako puno growala. Dojam je popravio i simpatični spot, koji savršeno ide uz pjesmu. Mislim da bi i nastup mogao biti u sličnom fazonu i da bi Češka i ove godine mogla pronaći svoje mjesto u finalu. Omaga je zarazna i plesna i mislim da će definitivno osvojiti srca određenog dijela publike i žirija.

Ocjena: 7/10

Antonio: Omaga mi nije ništa posebno, ali ništa mi ni ne smeta u velikoj mjeri. Benny Cristo je simpatičan i ima svoju “spiku”. Nisam siguran koliko će ovom pjesmom osvojiti publiku jer je pjesma, recimo to tako, malo “čudna” i na prvu nekako nepristupačna. Trebalo mi je više slušanja da se poslože sve njene kockice.

Ocjena: 4/10

Bartol: Benny je izrazito karizmatičan i mislim da će u live izvedbi ovo biti puno puno bolje. Studijska je verzija malo mlaka, no refren je prilično zarazan. Sve u svemu ne bojim se za Češku, a veselim se njegovom nastupu uživo.

Ocjena: 6/10

“Ima mjesta za napredak”

Emilia: U usporedbi s prethodnim pjesmama koje sam slušala, meni je ovo simpatično i tjera na ples. U usporedbi s Kemamom, ova mi je pjesma bolje legla, no definitivno ovdje ima mjesta za napredak, ali to ostavljamo za S druge strane ekrana.

Ocjena: 7/10

Faruk: Povijest je prepuna teškog stradanja pjesama poput ove na eurovizijskoj sceni. Jednostavno, ovo je pjesma za radio, za šoping centre, čekanje na semaforu, kuhanje ili samoizolaciju zbog kontakta s COVID pozitivnom osobom. Podjednako daleko i od lošeg i od dobrog.

Ocjena: 5/10

Ivana: Da je veselo – veselo je. Da je luckasto – luckasto je. Da je bolje od Kemame – bolje je. Da je se meni sviđa – e i nije baš.

Ocjena: 5/10

Josip: Jako zabavna i šaljiva pjesma, ali nažalost previše ponavljanja je uništilo i ono malo veselja što je Benny donio. Tekst mi je bez veze i nekog logičnog smisla, te zvuči jako jeftino. Ne sumnjam u nastup uživo jer je Benny jako dobar u pjevanju uživo, a realno pjesma pruža jako puno mogućnosti u vezi nastupa.

Ocjena: 2/10

Marija žali za Kemamom

Marija: Tipična radio friendly pjesma koja je kod mene samo razvila žaljenje za Kemamom s kojom također nisam bila preoduševljena. Omaga je „preravna“, ni po čemu pamtljiva i kod mene ne izaziva ama baš nikakvu emociju ni oduševljenje.

Ocjena: 2/10

Mate: E moj Benny, prije gotovo godinu dana si saznao da ćeš opet predstavljati Češku i na kraju nam serviraš što? Po meni nimalo pamtljivu pjesmu u kojoj se ništa posebno ne događa. Čini mi se kao da ti do Eurosonga nimalo nije stalo.

Ocjena: 4/10

Sanja: Simpatična pjesma, simpatičan Benny. Sjećam se kako mi je Kemama porasla u očima nakon izvedbe uživo na Vidbiru, možda i ovo doživi isti efekt.

Ocjena: 6/10

UKUPNA OCJENA: 48/100

PROSJEČNA OCJENA: 4,8

anketa 1717

Češka 2021.

Ukupno glasova: 179

 • OK je (3) [59 / 33%]
 • Dobra je (4) [43 / 24%]
 • Ne sviđa mi se (2) [39 / 22%]
 • Jako mi se sviđa (5) [22 / 12%]
 • Užasna je (1) [16 / 9%]

LITVA

“Glazbeno i scensko držanje stila”

Andrea: Ova pjesma mi se svidjela na prvo slušanje, a dojam mi se nije promijenio ni kako je vrijeme odmicalo. Kod velikog broja drugih eurovizijskih fanova čujem da im se pjesma s vremenom izlizala, da se izgubila u konkurenciji, no moram priznati da to kod mene nije slučaj. Pjesmu i dalje često slušam i mislim da se ističe. Litvu ove godine nikako ne vidim izvan top 5.

Ocjena: 10/10

Antonio: Volim Roopovce još od prošle godine i ta ljubav nije stala. Iako mi je On Fire bolja pjesma, Discoteque mi se svidjela na prvu. Roopovci se glazbeno i scenski drže svog stila i mislim da će jako dobro rasplesati publiku te svojom karizmom i osebujnošću ići visoko, najviše za Litvu ikad.

Ocjena: 8/10

Bartol: Nažalost niti sjena lanjskoj pjesmi. Za razliku od Islanda gdje je Daði napravio simpatičan nastavak svoje lanjske pjesme, The Roop je poslao – lošu kopiju. Pokreti su mi jako afektirani, ne čine mi se prirodno, kao da su prilikom rada na ovoj pjesmi bili svjesni – aha OK, zbog toga i toga su nas ljudi u Europi voljeli, idemo sad to potencirati – što je za mene uništilo cijelu vibru ovog benda.

Ocjena: 6/10

Faruk se trudio, ali nije uspio

Emilia: Meni osobno je ova pjesma bolja sa svakim novim slušanjem, što nikako ne može biti dobar znak. U odnosu na On Fire mi je slabija, iako je i dalje bop i među boljim pjesmama ove godine. Nažalost, mislim da su oni najviše oštećeni otkazivanjem prošlogodišnjeg Eurosonga jer bi On Fire gorila na pozornicu i ostvarila najbolji litavski rezultat ikad. No možda se i varam, pa Discoteque nađe svoju publiku jer pitanje je tko se od general public sjeća što je Litva slala prošle godine.

Ocjena: 8/10

Faruk: Za ovu pjesmu sam se baš trudio da mi se ne svidi, i nažalost – nije uspjelo. Refren ima „to“, što god to bilo, što vas tjera da slušate dalje, da se krenete lagano gibtatii (!) i poželite da ste u toj diskoteci u kojoj se ovo pušta.

Ocjena: 8/10

Ivana: Pjesma mi je u razini lanjske, ali sve mi je to nekako nikako. Osim što ih se bojim, nervira me ono lamatanje rukama i nogama, prstići koji se miču mi stvaraju jezu, a od cijele sam melodije nekako anksiozna. Ono što sam ustanovila jest da se bojim svega i svačega kad se sjetim ove pjesme, no ipak dajem dva jer je netko već rezervirao asa.

Ocjena: 2/10

Josip: Nakon prošlogodišnjeg uspjeha sa pjesmom On Fire, The Roop i dalje nastavlja osvajati srca, radio postaje i glazbene platforme. Pjesma je catchy, vesela, jedinstvena i jednostavno te zove da zaplešeš uz ovaj zarazan ritam, također je i radio friendly. Vaidotasov glas je jedinstven, a karizma ide preko maksimuma, svaki član ove jedinstvene grupe čini jednu jako zanimljivu cjelinu koja osvaja na prvo slušanje. U nastup ne sumnjam i 100 % sam siguran u TOP 10, a vrlo vjerovatno i TOP 5 plasman. Definitivno imaju potencijal za pobjedu.

Ocjena: 10/10

Vaidotasova magnetska privlačnost

Marija: The Roop i ja nikako na zelenu granu. Discoteque je pjesma koja mi nikako ne sjeda. Dosadna je i preravna i nigdje do izražaja ne dolaze vokalne sposobnosti i mogućnosti pjevača. Prošlogodišnja pjesma bila je puno bolja, ova mi je neupačtljiva i njezina melodija mi se ne sviđa. Litva je poslala zaista dosadan paket u Rotterdam.

Ocjena: 2/10

Mate: Nisam očekivao da će se ovako uspjeti približiti proslavljenoj On Fire. I u drugom pokušaju su mi uspjeli očuvati pažnju za vrijeme trajanja cijele pjesme, a vjerujem da će tek na pozornici u Rotterdamu pokazati svoj puni potencijal.

Ocjena: 8/10

Sanja: Vaidotas i njegov bend mi imaju neku magnetsku privlačnost. Zanimljiva glazba u kombinaciji sa stajlingom, koreografijom i pojavom na sceni. On Fire mi je bila kandidat za pobjedu na Eurosongu, no ovo mi je mrvicu slabije. Ovaj staccato u refrenu mi nije sasvim legao, no općenito je ovo jedan jako zanimljiv paket.

Ocjena: 8/10

UKUPNA OCJENA: 70/100

PROSJEČNA OCJENA: 7,0

anketa 1718

Litva 2021.

Ukupno glasova: 192

 • Jako mi se sviđa (5) [69 / 36%]
 • Dobra je (4) [43 / 22%]
 • OK je (3) [42 / 22%]
 • Ne sviđa mi se (2) [24 / 13%]
 • Užasna je (1) [14 / 7%]

POLJSKA

Toplo…

Andrea: Ova pjesma ima predobar ritam, a bridge je najbolji dio. Refren također vozi i super mi je ovaj electro instrumental koji podsjeća na ritam 80-tih. Mislim da Rafał nije bio najbolji izbor za izvedbu ove pjesme jer mi njegov vokal nikako ne odgovara i čovjek nema nimalo karizme, ali što je tu je.

Ocjena: 7/10

Antonio: U kategoriju treša spada i Poljska, treš s retro touchom. Pjesmu sam dugo odbijao slušati, ali priznajem da mi se naknadno malčice uvukla pod kožu. Nije loš taj đir osamdesetih te me pjesma zna zabaviti kad mi se zatekne na playlisti.

Ocjena: 4/10

Bartol: Kod Poljske imam isti problem kao i kod Moldove – a to je da je pjesma tehnički dobra, ali mi nikako ne paše uz izvođača. Rafal mi ima vibru ostarjelog pjevača koji neuspješno pokušava biti kul mlađoj generaciji, baš How do you do fellow kids?

Ocjena: 3/10

Hladno…

Emilia: Dakle… Nemam komentara osim da jako smara.

Ocjena: 2/10

Faruk: Ako ste se pitali zašto smo ubili disko eru, evo vam odgovora. Reklama za naočale uz bezvezni pjesmuljak koji se vrti u pozadini.

Ocjena: 2/10

Ivana: Sredovječni muškarac glumi mladića i igra se The Weeknda uz kriminalan izgovor engleskog. Zabavno, ali idemo dalje.

Ocjena: 5/10

Josip: Rafal mi daje dojam jako nezainteresirane osobe i kao da je došao radi reda. Vokalno je nestabilan i jako naporan, a pjesma mi ne ostavlja dobar dojam i djeluje previše producirano što je loše za njega jer nema kvalitetan glas. Neuspjeli pokušaj kreativnosti i stvaranja “WOW” efekta kombiniranjem retro zvuka.

Ocjena: 2/10

Ledeno kao na Antarktici

Marija: Ove je godine bilo toliko tajnovitosti od strane Poljske pa sam očekivala zaista nešto veliko. No, pjesma koju smo dobili je mlaka. Tipična radio friendly pjesma koja se ni po čemu ne ističe, a meni je i jaaaako dosadna. Šteta što je Poljska odustala od Alicje, vjerujem da bi bila puno bolji izbor od Rafała.

Ocjena: 1/10

Mate: Čim završi nastup u polufinalu, zaboravit ćemo da je Poljska ikad i nastupala na Eurosongu 2021. Da ne komentiram u RN-u, ova pjesma vjerojatno nikad ne bi izišla iz mog spama. No brzo sam je vratio natrag.

Ocjena: 2/10

Sanja: Ova pjesma mi zvuči kao nešto što sam već stoput čula i nekako mi je zamorna, premda bi u suštini trebala biti vesela. Zato preskačem ukrcavanje na ovu Rafalovu vožnjicu, unatoč njegovim obećanjima da će biti vožnja života. Muzej neona u kojem je sniman spot se čini fora, eto možda se do tamo provozam kad opet budem išla u Varšavu.

Ocjena: 1/10

UKUPNA OCJENA: 29/100

PROSJEČNA OCJENA: 2,9

anketa 1719

Poljska 2021.

Ukupno glasova: 174

 • Ne sviđa mi se (2) [72 / 41%]
 • OK je (3) [42 / 24%]
 • Užasna je (1) [32 / 18%]
 • Dobra je (4) [14 / 8%]
 • Jako mi se sviđa (5) [14 / 8%]

UJEDINJENO KRALJEVSTVO

“Stvorena da se pušta na radijima”

Andrea: Bolja pjesma od prošlogodišnje, kao stvorena da se pušta na radijima.  Ima zarazni ritam i pamtljivu melodiju. Ipak, mislim da se nije uspjela istaknuti među konkurencijom, barem za sad, ali sve će ovisiti o nastupu

Ocjena: 6/10

Antonio: Ovdje ne znam što bih posebno napisao. Zapravo sam Embers poslušao samo par puta. Nije to loša pjesma, fora mi je beat, ali nekako sam ravnodušan.

Ocjena: 4/10

Bartol: James je uistinu jedan nekarizmatičan izvođač i to mi najviše smeta u ovoj pjesmi. Embers je zapravo dosta dobar pokušaj, ali James ne radi apsolutno ništa kako bi podigao pjesmu na viši nivo, u nekim drugim rukama bi ova pjesma bila uistinu konkurentna. Ovako je samo zaboravljiva.

Ocjena: 5/10

“John ili James?”

Emilia: U odnosu na lani James je ostvario veliki napredak što se tiče pjesme. Da pored naziva pjesme ne stoji njegovo ime, vjerojatno bih Embers zamijenila za pjesmu njegovog brata Johna. Možda je vrijeme da napokon UK vidimo u TOP15? Vidjet ćemo.

Ocjena: 7/10

Faruk: Kako ovi ljudi samo uspiju pronaći ove „Molim vas dajte nam 2 boda od publike i 8 od žirija!“ pjesme, meni nije jasno. O serijskoj potrošnji ovih zvijezda vlastitih dnevnih boravaka već je bespredmetno i pričati.

Ocjena: 3/10

Ivana: My Last Breath sam obožavala pa je samim time bilo logično da nova pjesma neće to nadmašiti. Ovo je tipičan klupski hit koji se pušta na Otvorenom i ne vidim tu ništa loše, pogotovo jer se James u tom žanru super snalazi. Osobno nije nešto što bi me oduševilo, ali zvuči svjetski i ugodno je za poslušati tu i tamo. Nadam se samo da će se Britanci više maknuti s dna.

Ocjena: 7/10

Josip: Jamesov glas je super. Pjesma ima ugodnu atmosferu koja istog trenutka privlači na plesni podij. UK je napokon poslala pjesmu koja ima potencijal za TOP 15, ali uz kvalitetan nastup može ostvariti i bolji rezultat. James je jako karizmatičan, a pjesma je radio friendly. Molio bih Jamesa i njegov tim da ne odu u smjeru kopiranja već viđenih nastupa (pozdrav Guy Sebastian).

Ocjena: 8/10

“Poboljšanje!”

Marija: Kakvo je ovo poboljšanje u odnosu na prošlu godinu! Zaista sam ugodno iznenađena pjesmom koja je jako zarazna i radio friendly. Ne mogu reći da me osvojila jer nema wow efekata, ne ističe se ničim osim zaraznim refrenom i predviđam da će zauzeti sredinu tablice.  Melodija i ritam pjesme obećaje odličan nastup, nadam se da se neću razočarati.

Ocjena: 6/10

Mate: Može proći. Jest da smo se naslušali ovakvih pjesama, ali Newman daje neku pozitivu u pjesmi i lako je uz nju zaplesati.

Ocjena: 5/10

Sanja: Skroz dobra pjesma koju mogu zamisliti na radiopostajama diljem Europe. Možda nije „eurovizična“, no čini se da se Eurosong sve više modernizira i dobivamo sve više pjesama koje ciljaju na radio friendly zvuk umjesto na neku eurovizijsku recepturu, što nije loše. Ima Sigala vibe koji mi se sviđa i ako staging bude dobar, možda UK iznenadi dobrim rezultatom. Jamesov glas mi je baš super, a puhački trio jako fora.

Ocjena: 7/10

UKUPNA OCJENA: 58/100

PROSJEČNA OCJENA: 5,8

anketa 1720

Ujedinjeno Kraljevstvo 2021.

Ukupno glasova: 168

 • OK je (3) [83 / 49%]
 • Dobra je (4) [35 / 21%]
 • Ne sviđa mi se (2) [30 / 18%]
 • Jako mi se sviđa (5) [15 / 9%]
 • Užasna je (1) [5 / 3%]

ZANIMLJIVOSTI

Poredak šeste grupe možete pogledati u tablici:

# Zemlja Ukupna ocjena Prosječna ocjena
1. Litva 70/100 7,0
2. Ujedinjeno Kraljevstvo 58/100 5,8
3. Češka 48/100 4,8
4. Poljska 29/100 2,9

Današnja se grupa najmanje svidjela Mariji (11), a najviše Andrei (30).

Najniže dodijeljena ocjena danas bila je jedinica (Marija i Sanja za Poljsku), a najviša desetka (Andrea i Josip za Litvu).

Jedina zemlja koja je doživjela porast prosječne ocjene u odnosu na lani jest Ujedinjeno Kraljevstvo.

Prilikom komentiranja britanske pjesme, Sanja je spomenula Sigalu. Međutim, jeste li znali da je ovogodišnji britanski predstavnik James Newman pisao za Sigalu? Riječ je o pjesmi All For Love, gdje glas daje irska grupa Kodaline.

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
12
PODIJELI ČLANAK

Rasprava26

 1. MaroBear — 1. svibnja 2021. u 17:57

  Češka: Češkam se, češkam… Zašto me ova pjesma ostavlja hladnim? Lik je simpa, pjesma je đikalica, pokušava prodati dobru vibru… Ništa, led… Ne kužim. 4/10
  Litva: Da ne postoji "On fire" ovo bi mi bilo 10/10. Žao mi je kao psu što ta pjesma neće zapaliti Eurosong jer je bila tri klase iznad drugih! Ovako ipak 8/10.
  Poljska: Na Eurosongu uvijek postoji pjesma za piš pauzu. Evo je! 2/10
  Velika Britanija: S obzirom što Britanci već godinama šalju samo da odrade Eurosong, ovo je super. Za gornju polovicu poretka. 7/10

 2. Rafael — 23. travnja 2021. u 09:12

  Češka – plesno i veselo, baš ono što volim. Volio bih da uđe u finale. 7/10
  Litva – prošlogodišnja pjesma mi je bila bolja, ali ni ova nije loša. Pobijedit mislim da neće, ali slobodno može ostvariti novi najbolji plasman Litve na ESC-u. 9/10
  Poljska – pjevač bez karizme s pjesmom koju smo čuli milijardu puta. Švedska je 2017. ostvarila 5. mjesto s tom kombinacijom, ali budući da je ovo Poljska predviđam ostanak u polufinalu. 4/10
  UK – ugodno su me iznenadili. Puno bolja pjesma od pjesama koje su slali prošlih godina. Mislim da je vrijeme da se UK makne s dna ljestvice, očekujem plasman negdje oko 15-og mjesta. 8/10

 3. LoveWave — 23. travnja 2021. u 00:54

  ČEŠKA – isprva sam mislio da će mi ova pjesma biti u bottom 5, ali nekako je uspjela isplivati iz te ekipe. Dosta bolji Bennyjev pokušaj nego prošlogodišnji i smatram da Omaga ima puno veći potencijal napraviti dobar nastup na pozornici. I da, sve više mi se sviđa vibra ove pjesme… nekakva zlatna sredina rekao bih. 5/10
  LITVA – stigli su na red i moji prošlogodišnji favoriti. Discoteque je također odlična pjesma, ali On fire, osim što mi je bolja, također je imala taj nekakav win vibe u sebi. Vjerujem da je jedan od razloga i taj što prvi pokušaj uvijek ostavi bolji dojam… barem kod mene. Jako mi se sviđa ova grupa i volim njihov stil tako da se ne bih složio da je ovo kopiranje prethodnog već izražavanje vlastitog poimanja glazbe. Discoteque je jako catchy pjesma i vjerujem da će se The Roopovci potruditi da takav bude i nastup na pozornici. Obzirom da su mi svakodnevno na playlisti, ovo jedino može biti 10/10!
  POLJSKA – ne znam što komentirati za ovu pjesmu, osim da ih je Gruzija spasila moje zlatne kante. Jako dosadna melodija i izvođač s upitnim vokalnim sposobnostima bez iti malo karizme pa čak i u spotu. Nadam se da ovo neće prismrditi dalje od dna ljestvice… u polufinalu naravno. 1/10
  UJEDINJENO KRALJEVSTVO – napokon nešto dobro i od njih. Ne mogu reći da je premija i za sam vrh eurosonga, ali dosta pristojan pokušaj. Radio friendly pjesma koja će se ove godine zasigurno vrtiti na britanskim radio stanicama. James ima odličan vokal koji mi se uvukao u uho još prošle godine. Pjesma je dobrog ritma i mislim da ćemo Britance napokon vidjeti van bottom 5 ukoliko ne zeznu s nastupom. 6/10

 4. Diavolo — 22. travnja 2021. u 21:57

  ČEŠKA
  – ne znam što bih pametno rekao za ovu njihovu pjesmu. Na prvo slušanje sam ostao u čudu jer sam očekivao iole bolju pjesmu od prošle godine, ali s vremenom mi se pjesma malo digla u poretku. Mislio sam joj laganini dati keca, ali iz keca će očito preći u dvicu. Iako mi se, eto, podignula u poretku i dalje smatram da pjesma nit smrdi nit miriši. Očito mi ne paše taj njegov čudan stil. Neki dijelovi pjesme su mi catchy i lagano ulazi u uho (zbog toga koji bod više), a neki su mi toliko bezveze da ih ne mogu nikako progutati. Sorry not sorry, Benny. Češka i dalje može žaliti za bendom We All Poop i pjesmom All The Blood. Ja ću nekako već i preživjeti jer ove godine imamo Finsku i Italiju. (6/10, ocjena 2, no. 26/39)
  _ _ _ _ _
  LITVA
  – još jedan od mojih prošlogodišnjih favorita koji nisu uspjeli doseći level lanjske pjesme. No to je i bilo za očekivati, pošto je taj level ionako bilo teško ponovno postići. Toga sam bio svjestan. Kao i u slučaju švicarske i islandske pjesme, ovo je lošiji pokušaj, ali pjesma u globalu i nije toliko kritično lošija. Mislim da su sve tri te zemlje spremile lošije, ali opet pristojne ''zamjene''. Kad sve saberem, odustajanje Little Big-a mi se i ne čini lošim potezom pošto bi vjerojatno isto došli s nečim lošijim, pa mi njihovo objašnjenje odustajanja sad ima smisla i očekujem ih u jednoj od narednih esc sezona. Što se tiče diskoteke; pa rekao bih da su ostali vjerni svojem quirky izričaju, što je dobro. Da su išli sa nečim sasvim desetim ne bi to bilo to. Uopće se ne bojim za njihov live nastup jer mi se čini da se oko svega brinu, što vizualno, što tehnički. Vokalno briljantno zvuče, a karizmatičnost benda cijeli paket diže pjesmu level iznad. No na to smo se navikli već prošle godine, nije ništa novo. Pošto je pjesma lošija od prošlogodišnje, a i ples, bit će i koji bod manje. Šteta što su izgubili taj momentum za top5, barem kod mene (8,5/10, ocjena 4, no. 11/39)
  _ _ _ _ _
  POLJSKA
  – jedina stvar u ovoj pjesmi koja mi se sviđa jest instrumental. Sviđa mi se taj retro beat, ostatak pjesme i sve što ide uz nju apsolutno ne. Iritacija me oblije čim čujem prve otpjevane stihove. Rafal nas je mogao bolje malo zasipati svojim rafalom. Ovako mi sve to zvuči i izgleda jadno i usiljeno. Nema energije ni u njemu, nit u pokretima, i što je najbitnije u njegovom vokalu. Ovo je zapravo prvi put da sam si pustio pjesmu do kraja. I to mi evo već drugi put svira dok ne smislim što napisati. Prolazak u finale mi se čini kao znanstvena fantastika. Unatoč velikoj poljskoj dijaspori, mislim da su i sami Poljaci razočarani i da se neće trudit ovo spasiti. (3/10, ocjena 1, no. 34/39)
  _ _ _ _ _
  UK
  – ovo dođe kao osvježenje nakon ovog proljevastog Poljaka. Odličan ritam pjesme, odličan vokal Jamesa i dobro razrađenog videospota koji prenese atmosferu cijele pjesme. Nadam se da će sukladno tome i sam nastup biti dobro razrađen i da James na bini neće biti kao pokisli miš. Treba nam malo ove EDM muzike da malo prodrma Rotterdam i nas pred malim ekranima. Jedina zamjerka s moje strane ide na konto toga što meni ovo ništa nije novo, tj. servirano mi je nešto čega sam se već naslušao, već je viđeno. Ali dobro, ne pita se samo mene. Svejedno, nadam se da će se Britanci odlijepiti od bottom5. Smatram da će sve ovisiti o live nastupu. (8/10, ocjena 3, no. 18/39)

 5. imperator — 22. travnja 2021. u 19:58

  ČEŠKA
  Kemama, slabo je to ove godine.. Gdje su ti svi ti silni revampi?? ?
  Doduše, ove godine mu ni ne trebaju jer je pjesma kudikamo lakše probavljiva.. Nije jogurt, ali nije ni celuloza 5/10
  ———
  LITVA
  Onaj osjećaj kad nakon dugo vremena zamoliš mamu da ti napravi omiljeno jelo koje nisi kušao dobra 3 mjeseca.. I ukusno ti je, ali nije onako kako si mislio da će biti..
  Litavci su stvarno visoko digli ljestvicu prošlogodišnjim hitom, i zamalo su tu ljestvicu preskočili.. Ali zamalo 8,5/10
  ———
  POLJSKA
  Poljaka ima nekih 30ak milijuna (ne računajući dijasporu) i oni baš odabrali da ih na eurosongu predstavlja lik koji je karizmu ostavio prije puberteta, a vokalne sposobnosti još ranije..
  I baš kad bih trebao nastaviti bacati drvlja i kamenja, ponovno pustim pjesmu, ufuram se u spot (jedan od najboljih ove godine), zaboravim i Rafalov vokal i kvazi karizmu.. Naprosto uživam u pjesmi u toj mjeri da mi je u Top 10..
  8/10 A šta bi tek bilo da su našli pravog izvođača.. Možda da su zagrebali po dijaspori ?
  ———
  UK
  Nakon svega što je ove godine pogodilo kolonizatore, nije ni čudo što se nisu trsili poslati nešto extra na esc..
  I ove godine u skladu s prosjekom zadnjih nekoliko godina 5/10
  ———
  1. Litva 8,5/10
  2. Poljska 8/10
  3. UK 5/10
  4. Češka 5/10

 6. Sekret — 22. travnja 2021. u 15:34

  ČEŠKA – Tipična radio friendly pjesma.Kad mi dođe na playlistu poslušam ju inače samoinicijativno ju ne bi pustio.Ako staging bude dobar možda se progura u finale. Ocjena 2 i moje 33. mjesto
  LITVA – Odlični ? Jedni od mojih favorita.Ne bi se bunio da pobjede.Slažem se s činjenicom da su bolju pjesmu imali prošle godine i da su mogli glatko pobijediti dok ove godine bit će im malo teže do pobjede. Ocjena 5 i moje 4. mjesto
  POLJSKA – Još uvijek žalim za Alicjom s njom su lako mogli u finale dok s Rafalom nisam siguran.Pjesma mi nije za njega uostalom nema ni karizme kao pjevač.Sve mi nekako djeluje umjetno. Ocjena 2 i moje 32. mjesto
  UK – Britanci su me ugodno iznenadili.Poslali su pjesmu koja je catchy,plesna,moderna. Želim im što bolji rezultat ? Ocjena 3 i moje 26. mjesto

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?