#rnesc2021: Sriracha, taco, tamale i originalnost – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

#rnesc2021: Sriracha, taco, tamale i originalnost

  15 min za čitanje   33 komentara

Pozornica već naveliko dobiva svoje obrise, sve je više zadovoljnih fanova Eurosonga i ljudi u organizaciji, a mi se polako spremamo za najveće uzbuđenje u zadnje dvije godine. Još nam je ostalo samo 16 zemalja, a već sada možete pročitati komentare na nove četiri pjesme. Ujedno vas pozivamo da nam se pridružite u komentiranju u komentarima ispod, te u rješavanju anketa.


BELGIJA

“Melankolija”

Andrea: Mišljenja sam da je ova pjesma jako podcijenjena od strane eurovizijskih obožavatelja. Ima taj nekakav mood u koji te uvuče, dobar ritam i zarazni refren. Pamtljiva je i ističe se u konkurenciji. Mislim da također nudi mogućnost za osmišljavanje intrigantnog nastupa. Vjerojatno će na Eurosongu proći puno bolje nego što se očekuje.

Ocjena: 9/10

Antonio: Za razliku od Release Me, The Wrong Place mi se svidio odmah. Melankoličan ton pjesme savršeno upotpunjuju netipične harmonijske progresije. Pjesma lijepo teče i uvlači me u svoju atmosferu. Uz Voilà, ovo mi je najdraža spora pjesma.

Ocjena: 7/10

Bartol: Ne znam zašto, ali ovo je pjesma koju ću rado i dalje slušati, samo ju nikako ne mogu vidjeti kao pjesmu za Eurosong. Bojim se da bi mogla jako patiti od lošeg staginga kao i sve belgijske pjesme unazad par godina. Sve u svemu puno bolje nego lani.

Ocjena: 7/10

Uklapanje Geikeinog glasa

Emilia: Povratkom Geike, Hooverphonic se vratio svojim korijenima. Tko pamti Mad About You, sigurno će mu se svidjeti The Wrong Place. Žao mi je Luce, ali Geikein glas se odlično uklopio u pjesmu, vrlo rado ju pojačam u autu kad ju stavim na Spotify i drago mi je što mogu dati ovu ocjenu.

Ocjena: 10/10

Faruk: Belgija već postaje društvo za promociju granično depresivnih pjesama koje traju, valjda, cijelo godišnje doba. Poprilično dosadne i nezanimljive tri minute koje smo, svi zajedno, a najviše Hooverphonic mogli utrošiti puno bolje.

Ocjena: 2/10

Ivana: Ne mogu ignorirati činjenicu da nema više Luce zbog čijeg mi se vokala Belgija lani našla u top 5. Ne znam što da mislim o ovoj pjesmi; dobra mi je, a opet ne toliko. Na nekim dijelovima imam osjećaj da se pomalo razvlači, dok mi se jako sviđa onaj duboki muški you’re in the wrong place iz pozadine. Sve u svemu, intrigantno. Korektan pokušaj.

Ocjena: 6/10

“Cersei Lannister vibra”

Josip: Jako mi se sviđa ova atmosferična balada koja te od prve sekunde drži svojim dramatičnim zvukom i predivnim glasom pjevačice, koja je jako karizmatična. Uz dobro kadriranje ova pjesma može jako visoko na ljestvici. Pjesma ima ono nešto što je čini posebnom u odnosu na druge natjecatelje.

Ocjena: 8/10

Marija: Nakon prošlogodišnje pjesme, nisam očekivala puno od Hooverphonica pa nisam ni ostala razočarana nakon objave ovogodišnje pjesme. Ipak, The Wrong Place je bolja od Release Me, ali i ona je „preravna“ i nekako dosadna. Apsolutno ništa zanimljivo i pamtljivo se ne događa u njoj stoga ni moja ocjena nije veća.

Ocjena: 5/10

Mate: Trebat će Belgiji bar još jedna godina da se vrati na slavne staze jer ne vidim po čemu bi se ovo moglo ikako istaknuti u Rotterdamu, pogotovo u jačem polufinalu u kojem su zapali. Je li Albina mogla poželjeti bolju pjesmu da nastupi nakon nje?

Ocjena: 3/10

Sanja: Mračno i zanimljivo. Dobivam Cersei Lannister vibes iz spota. Pjesma i spot super funkcioniraju i žiri bi ovo mogao voljeti, no staging će biti presudan.

Ocjena: 7/10

UKUPNA OCJENA: 64/100

PROSJEČNA OCJENA: 6,4

anketa 1721

Belgija 2021.

Ukupno glasova: 183

 • OK je (3) [51 / 28%]
 • Jako mi se sviđa (5) [45 / 25%]
 • Dobra je (4) [38 / 21%]
 • Ne sviđa mi se (2) [36 / 20%]
 • Užasna je (1) [13 / 7%]

CIPAR

Koga straši Elena?

Andrea: Pjesma mi je na prvo slušanje bila onako, na drugo bezveze, ali kasnije mi je nevjerojatno puno growala. Da, Elena je kopirala sve i svašta, od Gage preko Zare do Rite Ore, ali zapravo je cijeli paket jako zarazan. Ja inače obožavam glazbu 2010. pa ni ne čudi da mi je ovo s vremenom postalo dobro. Mislim da bi nastup mogao biti vatren i upečatljiv te da je finale neupitno.

Ocjena: 8/10

Antonio: El Diablo bi mi se po gotovo svim karakteristikama trebao svidjeti. I svidio bi mi se da se ne radi o bezobraznom plagijatu Bad Romance. Melodija u refrenu je maltene od tona do tona ista! Kompletna ciparska priča ove godine, osim što joj nedostaje originalnosti i autentičnosti, je over the top i fake.

Ocjena: 3/10

Bartol: Neopisivo me plaši ova žena. Na stranu silno kopiranje koje vjerujem da će moji kolege spomenuti, na stranu tekst u refrenu, mene od ove pjesme odbija tekst u strofama, npr.: Hotter than siracha on our bodies Ta-Taco tamale, yeah, that’s my mood. Doslovno zvuči kao nešto što bi sklepao netko tko je prekjučer naučio engleski jezik čitajući menu Taco Bella. Ne kažem ja da su Fuego i Replay remek-djela lirske poezije, ali što je previše je previše. Baš me izbacilo iz takta eto. 😀

Ocjena: 5/10

“Da se nađemo na pola puta”

Emilia: Sve u vezi ove pjesme je POGREŠNO. Mene iskreno ne zanima što priča pravoslavna crkva, mene više zanima zašto se nije jače reagiralo na doslovni kopipejst Bad Romance. Pa nismo valjda rođeni prije deset godina da ne znamo s kojim se pjesmama Lady Gaga probijala na svjetsku scenu. Dakle, uvod, refren, bridge. Skoro sve osim one jezive rugalice prije zadnjeg dijela (“I love el diablo”). Zbog neoriginalnosti, ide Zlatna kanta.

Ocjena: 0/10

Faruk: E pa možemo mi sad do Bogojavljenja vući paralele i dijagonale s Lady Gagom, no činjenica je da ponekad treba znati i koga i kako kopirati. Ova pjesma, po nevolji, ne zvuči kao nešto što je Gaga izbacila s albuma, već kao nešto što bi sa zadovoljstvom otpjevala. Mislim da će i rezultat to pokazati.

Ocjena: 8/10

Ivana: Ajmo ovako: ukoliko zanemarim aferu plagijat jedan, dva i tri, kao i halabuku oko prosvjeda i općenito cijeli šušur koji se izdogađao u posljednja dva mjeseca, ovo bi bila čista desetka. E sad, budući da ne mogu zanemariti sve navedene komponente, a posebno Gagu koja ju jede za doručak i to s originalnom pjesmom, ovo je za dva. Kompromisno, odnosno kad se nađemo na pola puta, dobijemo šest. Vrlo jednostavno.

Ocjena: 6/10

Ctrl+C, Ctrl+V

Josip: Jako sam žalostan što je EBU dopustio Cipru, odnosno Eleni i Panik Recordsu da sudjeluju na Eurosongu sa ovako očitim kopiranjem pjesme, te stoga smatram da je Elena zaslužila biti diskvalificirana, odnosno ovogodišnju Zlatnu kantu, ali na njenu sreću postoje dvije pjesme koje su puno gore od ove second hand pjesme i velike reciklaže, te se ovim činom zaustavljam u komentiranju mlade izvođačice, kojoj želim puno sreće u budućnosti i nadam se da će svoje pjesme u budućnosti birati puno pametnije.

Ocjena: 1/10

Marija: Ono što Cipru ove godine nedostaje je originalnost. Pjesma previše podsjeća na Gaginu Bad Romance, a očigledno je da je spot kopija Zare Larsson i njezinog spota za pjesmu Love Me Land. No ako stavimo na stranu sve ovo, pjesma mi je tako-tako. Tekst je meh, a ritam i atmosfera koju donosi su okej, ništa više od toga. Iako mi je ovo puno bolji izbor od prošlogodišnjeg, zbog očite neoriginalnosti dajem i ovako nisku ocjenu.

Ocjena: 3/10

Mate: Kao što netko reče, plaši me ovaj Cipar s ovakvim tekstom. Prvo što mi pada na pamet je jedna velika kopija – izgledom na Tamtu, pjesmom na Lady Gagu i spotom na Zaru Larsson. Elena zatvorenih očiju zna napraviti Ctrl+C i Ctrl+V.

Ocjena: 2/10

Sanja: Trebalo mi je da poslušam ovo puno puta da prestanem pjevati “over the hills and far away” u početku refrena. Ako je lanjska ciparska pjesma inspirirana s Lose Control, ovdje su za inspiraciju poslužile Rita Ora i Lady Gaga, a za spot Zara Larsson. Dio u kojem dječji zbor pjeva tekst koji možemo prevesti kao “volim vraga” mi zvuči kao “plačko plače, izgubio gaće” dječja rugalica. Ne čudi me da je tekst pjesme u kombinaciji s tom melodijom uvredljiv nekim vjernicima. No, to bih još razumjela kao metaforu, ali onda dođu sriracha umak i ostale namirnice da još malo začine ovaj ionako čudan tekst.

Ocjena: 5/10

UKUPNA OCJENA: 41/100

PROSJEČNA OCJENA: 4,1

anketa 1722

Cipar 2021.

Ukupno glasova: 185

 • Jako mi se sviđa (5) [70 / 38%]
 • Dobra je (4) [48 / 26%]
 • OK je (3) [26 / 14%]
 • Užasna je (1) [22 / 12%]
 • Ne sviđa mi se (2) [19 / 10%]

LATVIJA

“Tri minute napora”

Andrea: Nakon prošlogodišnjeg hita, Samanta je ove godine debelo podbacila. Pjesma kao da je sklepana s namjerom da se postigne efekt kakav je imala Still Breathing, ali je ta misija završila neuspjehom i dobili smo…ovo. Tri minute napora, besmislenog repanja i iskazivanja vokala. Drugim riječima, tri minute ničeg.

Ocjena: 2/10

Antonio: Veliki sam fan Samante i ona je zaista kraljica koja bi mogla pokoriti Rotterdam! Mislim da bi joj to lakše išlo s lanjskom, meni dražom, Still Breathing. The Moon Is Rising je jednako zanimljiva pjesma koja me zna dobro rasplesati, a Samanta vokalno “rastura”.

Ocjena: 7/10

Bartol: Joj Samanta što uradi… Od one super pjesme lani pali smo na ovo. Pjesma ima sve što bi mi se inače sviđalo, od beata preko melodije do poruke pjesme, ali cijeli završni proizvod mi nikako ne sjeda. Ne sviđa mi se da je cijeli refren samo parara parara pa. Već vidim da će mi onaj pokret stavljanja krune postati prenaporan za vrijeme nastupa.

Ocjena: 4/10

“Šarm prošlogodišnje pjesme”

Emilia: Ukratko – feministička poruka inkorporirana u pjesmu pisanu za K-pop sastav. I dok je njezina prošlogodišnja pjesma bila više messy, ova je više šablonizirana, ali… Still Breathing je ipak imao svoj šarm, a s ovom se nisam još složila kako spada.

Ocjena: 7/10

Faruk: Zvijezde jednostavno ne žele da se meni bilo što Samantnino svidi, barem na protokolarnoj razini. Glazbeno kupusarenje, „vidjela žaba da se konji potkivaju“ princip zadovoljavanja širokih ukusa i, sad već dobrano, izlizano „MeToo“-anje.

Ocjena: 2/10

Ivana: Kao i njena lanjska pjesma, dosta zanimljivo, ali meni je sve ovo nekako čudno smiješano. Kao kad u smoothie ubacite i jabuku i krušku i špinat i krastavac i onda dodate jogurt pa smiksate. Uopće nije nešto što bih si pustila samoinicijativno i teta Samanta mi se ne čini nešto naročito simpatična. Eto, onaj pararapa nije loš.

Ocjena: 3/10

“Veliko poboljšanje” ili “potiskivanje”?

Josip: Nezanimljivo uz jako puno vikanja i nepotrebnih dijelova. Samantina divlja strana je izašla na vidjelo. Vrlo predvidljiva i jako nezanimljiva pjesma koja zvuči kao jeftini nastavak prošlogodišnje pjesme koja je bila TOP.

Ocjena: 4/10

Marija: Obožavam Samantu Tinu i The Moon Is Rising. Veliko je ovo poboljšanje u odnosu na prošlu godinu. Tekst je odličan, motivirajuć i inspirativan, a Samanta Tina jednostavno zrači svojom karizmom. Kada se uz sve to pribroji i njezin jak i moćan glas, dobije se kombinacija koja obećava visok plasman. Iako sam pjesmu preslušala već mali milijun puta, nije mi dosadila, a sa svakim idućim slušanjem sve je bolja. Jedva čekam vidjeti nastup u Rotterdamu.

Ocjena: 10/10

Mate: Samanta Tina mora da je nešto dugo potiskivala u sebi nakon ovakvog izljeva energije u pjesmi. Jako puno vike u malo vremena.

Ocjena: 3/10

Sanja: Možda ovo nije popularno mišljenje, no meni je ovo bolje od Still Breathing. Samanta mi ima baš empowering vibe i jako je karizmatična. Pararapa-parade dio mi se urezao u pamćenje već nakon prvog slušanja. Jedina briga mi je kako će se ovo prenijeti na stage, nastup uživo na latvijskoj televiziji mi je bio dosta uštogljen, nadam se da ćemo u Rotterdamu gledati energičniju Samantu.

Ocjena: 7/10

UKUPNA OCJENA: 49/100

PROSJEČNA OCJENA: 4,9

anketa 1723

Latvija 2021.

Ukupno glasova: 170

 • Ne sviđa mi se (2) [47 / 28%]
 • OK je (3) [46 / 27%]
 • Užasna je (1) [35 / 21%]
 • Dobra je (4) [29 / 17%]
 • Jako mi se sviđa (5) [13 / 8%]

ŠPANJOLSKA

Hladno…

Andrea: Lijepa balada koja ne ostaje u uhu. Odlično bi se uklopila kao uvodna špica neke sapunice. Nažalost je neupečatljiva i, meni osobno, dosadnjikava. Mislim da neće postići značajni uspjeh na Eurosongu.

Ocjena: 4/10

Antonio: Ovo je jedna pristojna balada koju Blas lijepo nosi svojom emotivnom izvedbom. No, meni je to dosadnjikava pjesma koju nemam potrebu naročito slušati. U njoj je sve, kako se kaže, “školski” i to je nedovoljno da bi me pjesma osvojila. A ionako nisam baš od balada.

Ocjena: 3/10

Bartol: Jedna predivna balada stigla nam je iz Španjolske. Blasov glas je divan, Voy a quedarme je sve što trebam od jedne dobre španjolske balade, samo se nadam da neće pjevati prvi dio a capella i na Eurosongu. Vidio sam da se piše da bi mogao dio i na engleskom pjevati, što bi mu po mojem mišljenju više naškodilo nego pomoglo, tako da se nadam da ni do toga neće doći. Dotad – moja ocjena stoji.

Ocjena: 9/10

Ivana osjeća emociju

Emilia: Ne znam za vas, ali meni je ova pjesma idealna. Za otvaranje neke rosa telenovele na haciendi. Evidentno je da je ovo za pokazivanje kako Blas zna pjevati i ići u falsetto, ali nije ništa spektakularno zbog čega padam sa stolice.

Ocjena: 6/10

Faruk: Sapuničarski luk u hladnoj vodi. Španjolci majstorski promašuju zicere, sa nedoraslim izvođačima i pjesmama za koje misle da je dovoljno da su na španjolskom pa da svi padnemo u nesvijest… Blijedo.

Ocjena: 3/10

Ivana: Baš mi je žao što ova pjesma nije među popularnijima ove godine, preslatka mi je i baš me dirnula cijela priča koja stoji iza nje. Blas je vrlo simpatičan i karizmatičan, a način na koji prenosi emociju je neopisiv. Nije mi ovogodišnji favorit, ali stvarno se nadam da Španjolska ponovno može na lijevu stranu tablice i to baš s ovom pjesmom.

Ocjena: 8/10

Kiše pohvala, o, o, o, o, o

Josip: Pohvale za a capella početak (to je bio jako hrabar potez i isplatio se), te predivnu Blasovu emociju. Ova prelijepa emotivna balada mi se jako svidjela i često se pronađe na mojoj playlisti. Blas nam je otvorio svoje srce i iskrenom emocijom je osvojio naša srca, te nas ostavio suznih očiju na kraju pjesme. Siguran sam da bi Blasovi tata i baka bili ponosni na njega da čuju ovu pjesmu.

Ocjena: 8/10

Marija: Vrlo emotivna balada koja me odmah osvojila. Emocija se može osjetiti kroz svaku notu ove pjesme koju Blas zaista maestralno izvodi. Kada se još k ovome pribroji i spot koji jasno prenosi poruku pjesme, očigledno je da bolje nije moglo. Vrlo velik napredak u odnosu na prošlu godinu i zaista se nadam da će Španjolska ove godine biti pri samom vrhu tablice.

Ocjena: 10/10

Mate: U moru ovogodišnjih balada za koje imam osjećaj da sam ih već negdje čuo, ova pjesma mi dođe kao pravo osvježenje i melem za uši. Jedna od najboljih ove godine. Sjajan glas, a španjolski jezik je jednostavno stvoren za pjesme poput ovih iako dobro zvuči i na engleskome. Blas se jako dobro ažurirao u odnosu na prošlu godinu i nadam se da Španjolci neće opet ostati zaboravljeni u finalu jer mislim da s ovom pjesmom zaslužuju bar top 10, a vjerojatno i više.

Ocjena: 10/10

Sanja: Baš mi je žao vidjeti ovu pjesmu pri dnu kladionica. Prema Španjolcima sam inače svjesno pristrana jer obožavam njihov jezik i glazbenu scenu, no ova pjesma mi je predivna i kad stavim na stranu svoju subjektivnost. Kad ti pjesma i spot napune oči suzama, to je to, misija ispunjena.

Ocjena: 10/10

UKUPNA OCJENA: 71/100

PROSJEČNA OCJENA: 7,1

anketa 1724

Španjolska 2021.

Ukupno glasova: 172

 • OK je (3) [50 / 29%]
 • Ne sviđa mi se (2) [40 / 23%]
 • Dobra je (4) [33 / 19%]
 • Jako mi se sviđa (5) [28 / 16%]
 • Užasna je (1) [21 / 12%]

ZANIMLJIVOSTI

Poredak sedme grupe možete pogledati u tablici:

# Zemlja Ukupna ocjena Prosječna ocjena
1. Španjolska 71/100 7,1
2. Belgija 64/100 6,4
3. Latvija 49/100 4,9
4. Cipar 41/100 4,1

Ova se grupa najviše svidjela Sanji (29), a najmanje Faruku (15).

Ovog puta Emilia je bila ta koja je iskoristila opciju Zlatne kante, tj. nedavanja bodova jednoj pjesmi. Ta nezahvalna ocjena pripala je ciparskoj pjesmi.

Ove godine ciparska je pjesma izazvala brojne diskusije na društvenim mrežama, najviše zbog sličnosti s pjesmom Bad Romance američke pjevačice Lady Gage. Također, fanovi švedske pjevačice Zare Larsson upozorili su i na sličnost sa spotom za pjesmu Love Me Land.

Od današnjeg sastava zemalja, samo Cipar nije zadržao predstavnika od lani. Zanimljivo, čak su i lani naši komentatori uočili brojne sličnosti ciparske pjesme s jednim stranim hitom.

Na sam dan objave današnjeg nastavka Razmišljamo naglas – Eurosong 2021.Blas Cantó je objavio englesku verziju svoje pjesme Voy a quedarme pod nazivom I’ll Stay. Istu možete poslušati ovdje ispod.

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava33

 1. MaroBear — 1. svibnja 2021. u 18:25

  Belgija: Ovo mi je jedna od najboljih pjesama ove godine! Atmosferična je do jaja! Slušam je toliko često da bi mi se neka druga pjesma već lagano zamjerila, ali ovo mi je jednostavno predobro. 10/10
  Cipar: Kad čujem pjesmu na radiju i mislim si "Je'l to Gaga izbacila novu stvar?" želim da to i jest Gagina pjesma. Nekome je možda kompliment da ga/ju zamijene za nekog puno poznatijeg, ali meni nije. Zbog kićenja tuđim perjem 1/10
  Latvija: Što se dereš od prve sekunde?!?!?! Imaš dobar i moćan vokal, al' daj doziraj malo… Da mi nije digla živac probijanjem bubnjića (slušalice) bilo bi više, 6/10
  Španjolska: Televisa presenta… Španjolski jezik su mi omrzile sve one silne meksičke sapunjare, a ova pjesma je kao uvod za jednu buduću, recimo "Corazón herido"… Falset na kraju je maestralan, što jest jest! 4/10

 2. Lazergirl — 28. travnja 2021. u 00:27

  BELGIJA-Pjesma je ravna i nije mi baš za Eurosong.Da ima tu neku Bondovsku atmosferu-ima,ali mi je previše mračna.
  OCJENA:2/10
  CIPAR-Tačno je da je "El Diablo" plagijat i da tačno je to da je neoriginalna.Ali meni se pjesma sviđa i baš je napravljena za svjetsko tržište.Zarazan ritam i često pjevušim:"I give my heart to el diablo…"A koja danas pjesma ne sliči na neku drugu pjesmu.
  OCJENA:7/10
  LATVIJA-Samanta me ove godine razočarala s ovom pjesmom iz razloga što je "Still breathing" miljama bolja od "The moon is rising".Koliko god puta poslušala ovu pjesmu nikako na zelenu granu.
  OCJENA:4/10
  ŠPANJOLSKA-Jako emotivna balada s porukom,ali mi fali "ono" nešto da bi bila super.Plus je španjolski jezik i baš bi pasala kao naslovna pjesma neke telenovele.
  OCJENA:5/10

 3. Nina — 25. travnja 2021. u 15:08

  BELGIJA 17/39
  Pjesma je OK, ima neku atmosferu koja privlači, ali nije mi na repeatu.

  CIPAR 39/39
  Moja zlatna kanta. Metafora, štogod… ovo vrijeđa moje vjerske osjećaje.

  LATVIJA 16/39
  Ovdje mi se sviđa onaj dio kad glasno pjeva. Ovo ostalo je bezveze. Pararapararaparapara… podsjeća na gospodina Kliještića koji mantra daj mi pare daj mi pare pare pare pare pare… Nadam se da će imati bolji outfit od košulje i mudanti. Sve bi žene bile kraljice, ali se rijetko koja tako odjene. Nema tu poštovanja.

  ŠPANJOLSKA 10/39
  Lijepa mu je balada, ima neku poruku. Voljela bih da ima manje visokih tonova. Inače, može proći.

 4. endlessly — 25. travnja 2021. u 14:39

  Morao sam da se logujem nakon 5 godina da samo dodam iznenađenje ovakvim negativnim ocjenjivanjem Kiparske pjesme. 4,1 za prosječnu ocjenu. That was a choice. Pogotovo sada kada, čini mi se, je Austrijska balada dobila bolje ocjene !?

 5. Dell — 25. travnja 2021. u 10:22

  Malo je reci da su krajnje nekompetentni komentari urednika kada je u pitanju ocjenjivanje Elenine pjesme… Ali dobro, sreca oni su u svemu nebitni tako da im se moze oprostiti. Zamjeraju orginalnost, ma dajte molim Vas. Danas, kada svaka pjesma lici na nesto od ranije, al eto. Ocito im je bio cilj srozati pjesmu, ali milijuni Evropljana ce to prepoznati za razliku od nekolicine nebitnih likova…

 6. LoveWave — 24. travnja 2021. u 18:08

  BELGIJA – vidim da je ova pjesma ili/ili. Meni je ovaj drugi ili. Nisam zadovoljan ni ove godine niti sam bio prošle tako da očito imam problem s ovom grupom i njihovim stilom. Belgija već postaje pomalo dosadna s jednoličnim izborom pjesama i imam dojam kao da se uopće više ne trude toliko. Baš me zanima kako će izgledati stage, ali poznavajuć Belgijance i tu bi mogli promašiti. 3/10
  CIPAR – Ciprani su očito bolji s bržim pjesmama. Prošle godine su mi bili negdje pri dnu, a sada ih vidim na lijevoj strani tablice. Iako mi nije za sam top ovo je dosta dobro. Naravno da je najveći problem s El Diablom kopiranje svega i svačega, ali meni je s vremenom to prestalo smetati. Elena je dosta dobra vokalno i pregledavajuć njene videe, shvatio sam da to na pozornici mora izgledati odlično. 8/10
  LATVIJA – prošle godine miljama bolja pjesma. Samanta je ikona sama po sebi i sigurno će pronaći put do svoje publike, ali daleko je to od onoga što bi ona mogla postići. Ne mogu reći da je ovo loše no The Moon Is Rising mi je na momente naporna pjesma i rekao bih da je sve nekako isforsirano, a to nikako ne valja. Vokalno specifično i posebno, kako i doliči Samanti, ali… 5/10
  ŠPANJOLSKA – još se ne mogu dogovoriti sa sobom je li mi Blasov glas ugodan ili me pak iritira. Očito ovisi o pjesmi… Nažalost, meni ovo nikako ne odgovara. Pjesma sama po sebi nije loša. Štoviše, jedna lijepa balada na španjolskom, ali to je sve. Sve ostalo vezano za Voy a quedarme mi je dosadnjikavo. Ne znam jesam li iti jednom samoinicijativno pustio ovu stvar na youtubeu, a i kada dođe na playlisiti najčešće je prebacim. 3/10

 7. Tonks — 24. travnja 2021. u 16:08

  Belgija-zanimljiva, mistična pjesma, malo me žena plašila u početku ali sad smo oke, najbolji dio je onaj muški iz pozadine "You are in wrong place".
  Sve u svemu jako dobro a da li će u finale, sumnjam.
  Cipar- zlatna second hand kanta
  Latvija- još dublja kanta
  Španjolska- meni je ovo jednostavno i lijepo, Španjolska bi se morala dići ove godine od dna tabele.

 8. Sekret — 24. travnja 2021. u 14:19

  BELGIJA – Što ju više slušam sve mi se više sviđa.Nekako ima bondovski štih u sebi.Finale je upitno.Ovisit će sve o stagingu. Ocjena 3 i moje 23. mjesto
  CIPAR – Bez obzira što je plagijat svih plagijata meni se ovo svidjelo na prvu.Refren koji je prezarazan pa do Elene koja je neodoljivo zgodna ? Ocjena 5 i moje 3. mjesto
  LATVIJA- Najveće razočaranje ove godine ide u ruke Samante koja je prošle godine bila u mome Topu3 dok ove godine nije ni u Top15.Pjesma je sama po sebi ok i mogu je poslušati, ali mi nema ono nešto što je imala "Still Breathing" onaj touch.Finale je zasada upitno. Ocjena 4 i moje 19. mjesto
  ŠPANJOLSKA – Ovakvih smo se pjesama od strane španjolaca naslušali na Esc-u.Ne vjerujem da će Blas ostvariti neki zapažen rezultat.Pohvale za Blasov vokal. Ocjena 3 i moje 30. mjesto

 9. sunflower — 23. travnja 2021. u 21:17

  Belgija-not bad, ali refren je dosta lošiji od strofa. 4/5, 7/10
  Cipar-istina da sliči na Gagine i Ritine pjesme, ali to ne mijenja činjenicu da je odlična. Na svijetu postoje milijarde pjesama i neizbježno je da neke sliče jedne na druge. 5/5, 10/10
  Latvija-koliko god da volim Samantu, ovu pjesmu nikako da zavolim. Nisam si ju ni jednom pustila otkad je izašla. 2/5, 3/10
  Španjolska-prepreprekrasno. Onaj oooooooooo dio pogotovo. 5/5, 10/10

 10. Chandler — 23. travnja 2021. u 20:27

  Belgija – generalno, bolje od nesudjene pesme, stavise bolje zbog pevacice koja mi bas odgovara ovakvom stilu. E sad da li ce videti finale, ne znam znajuci kakva je konkurencija. 7/10
  Kipar – Ovde sve prsti od neoriginalnosti, pocev od stila, preko refrena, pa do same pevacice. Da se ja pitam, ne bi prosla u finale, ali nazalost ce proci dalje. 3/10
  Letonija – na nesudjenu pesmu se najezim, a ova mi je samo ok. Sto se tice finala, klimavo. 6/10
  Spanija – mlako, dosadnjikavo i neubedljivo. Nece se Spanjolci proslaviti ni ovaj put. 3/10

 11. Diavolo — 23. travnja 2021. u 20:24

  BELGIJA
  – od svih izvođača ''ponavljača'' konačno je netko došao tko je napravio bolju pjesmu od prošlogodišnje. I to masu bolja. Ne znam da li je to do staro-nove pjevačice ili do samog zvuka ili do obje kombinacije, ali meni je ovo top. Jako mi se sviđa taj alternativni zvuk koji je po mom guštu i približan glazbi koju i inače svakodnevno slušam. Lyricsi su također interesantni i daju poseban mood pjesmi, a onda tu kao nadogradnja na sve dolazi odličan videospot koji upotpunjuje sve ono slušno. Jako mi se sviđa kako zvuče backvokali dok pjevaju stih ''You're in the wrong place'', gotovo me trnci prolaze. Jedini minus bi bio to što pjesma malo nejasno prestane, ali to je pretpostavljam zbog toga što su već prošle tri minute. Ja se ne bih bunio ukoliko bi napravili dužu verziju pjesme. Možda da su za kraj još samo backvokali dodali taj meni famozni stih ''You're in the wrong place'', bilo bi mi već tip-top. No kakogod bilo da bilo, držim Belgijcima fige ove godine, definitivno su mi jedni od favorita. Nadam se da Europa neće ostati gluha na ovo remek-djelo. (10/10, ocjena 5, no. 3/39)
  _ _ _ _ _
  CIPAR
  – da, ovo mi zvuči kao par Lady Gaginih pjesama, ali što sada? Trebamo biti iskreni i reći da takvi kvazi plagijati nisu neka novost na Eurosongu. Ili jesu? Svake godine se neke pjesme uspoređuju sa nekim uspješnicama, a ja sam uvjeren da postoji još mali milijun slučajeva kada se ''plagira'' neka manje poznata pjesma. Čak se događalo da i pobjedničke pjesme imaju prste u medu (tipa ovo: https://www.youtube.com/watch?v=3U5Zf8tzRjU). Prepoznajete li pjesmu sa Eurosonga? Ja da. Kad maknemo misli sa tog plagiranja, meni pjesma ne odaje dojam da je rađena samo za Eurosong. Ima taj neki svjetski zvuk iako se vjerojatno neće nikad tamo i probiti. Lyricsi su zanimljivo metaforički napisani, no ja ju u pojedinim strofama ne razumijem. Sad dal' je to do njenog izgovora, mog poznavanja stranih jezika ili nešto deseto, ne znam. Ona mi se čini kao full predana onome što radi i uopće ne sumnjam u neki krivi pokret na sceni. Upravo će u tome ležati ključ uspjeha ove ciparske pjesme. Ukoliko pogode pravi scenski nastup i kadriranje, smatram da bi mogli jako dobro proći u poretku. Pobjeda, opet, jako teško. I da, barem su se makli od onog Fuego prizvuka. Makar opet koketiraju sa španjolskim jezikom. (8,5/10, ocjena 4, no. 12/39)
  _ _ _ _ _
  LATVIJA
  – ništa manje-više drugačije nisam ni očekivao od Samante. Sad, da li mi se to baš i sviđa u tolikoj mjeri u kojoj sam očekivao? Pa baš i ne. Instrumental mi je dobar, beat-drop odličan, vokal, lyricsi i njen attitude nekako očekivani što opet smanjuje doživljaj jer smo to sve nekako čuli i lane. A kad već uspoređujemo sa lanjskom pjesmom, moram priznati da je ovo lošije. U jednom trenutku pjesma mi je dobra, u drugom mi je ''pre šuplja''. Jednostavno mi u trenutcima fali nekakvog mesa, nečega što bi sve to skupa povezalo da zvuči bogatije. Evo, ne znam. Nešto što bi mi se na papiru, kada bih pročitao, sigurno svidjelo, ovako je ostalo nedorečeno i na trenutke iritantno prazno. S druge strane bi mi bilo žao Samante ukoliko se ne bi plasirala u finale nakon toliko godina pokušavanja, ali što je tu je. Prolaz samo iz sažaljenja? Ma neka tako bude, mislio sam joj dati 4,5 od 1o, ali eto joj pola boda za dvicu. (5/10, ocjena 2, no. 30/39)
  _ _ _ _ _
  ŠPANJOLSKA
  – tipična španjolska balada iz sapunica. Mogu razumjeti da se to nekome sviđa, ali meni takve njonjave pjesmice idu na jetra. Samo zakolutam očima i stisnem X ukoliko nešto takvo čujem na jubitou. Ne mogu reći da čovjek ne zna pjevati, barem kad su balade u pitanju (ne želim se prisjećati Universa), ali meni taj vokal nije ništ' posebno. Ono, takvih pjevača imaš na bacanje. Po ničemu se ne ističu sa svojim prosječnim njonjavim vokalom. Nije ni čudno što je bio u boy bandu. Ali dobro, očito i on ima svoju publiku. Vidim pljušte desetke, pa si mislim ok, kod nekih su kriteriji očito prilično niski. Glavno da se Ukrajinka prozivala da ''krešti'' ili ne znam što. A pjevačka tehnika pri ispjevavanju jedne i druge pjesme, nebo i zemlja. Doslovno. No dobro, svatko ima svoje veselje, pa neka tak bude. Ja evo nemam ništa posebno reći za ovu pjesmu doli toga da je kao iz sapunica i da me užasno smara. Sorry not sorry. I ovako mislim da sam joj dao prevelike bodove, ali što ćemo kada eto ima pjesama koje mi čak i više dižu tlak. (3,5/10, ocjena 1, no. 33/39)

 12. Arctic Monkey — 23. travnja 2021. u 19:44

  lol

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?