#rnesc2021: Sriracha, taco, tamale i originalnost – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

#rnesc2021: Sriracha, taco, tamale i originalnost

  15 min za čitanje   37 komentara

Pozornica već naveliko dobiva svoje obrise, sve je više zadovoljnih fanova Eurosonga i ljudi u organizaciji, a mi se polako spremamo za najveće uzbuđenje u zadnje dvije godine. Još nam je ostalo samo 16 zemalja, a već sada možete pročitati komentare na nove četiri pjesme. Ujedno vas pozivamo da nam se pridružite u komentiranju u komentarima ispod, te u rješavanju anketa.


BELGIJA

“Melankolija”

Andrea: Mišljenja sam da je ova pjesma jako podcijenjena od strane eurovizijskih obožavatelja. Ima taj nekakav mood u koji te uvuče, dobar ritam i zarazni refren. Pamtljiva je i ističe se u konkurenciji. Mislim da također nudi mogućnost za osmišljavanje intrigantnog nastupa. Vjerojatno će na Eurosongu proći puno bolje nego što se očekuje.

Ocjena: 9/10

Antonio: Za razliku od Release Me, The Wrong Place mi se svidio odmah. Melankoličan ton pjesme savršeno upotpunjuju netipične harmonijske progresije. Pjesma lijepo teče i uvlači me u svoju atmosferu. Uz Voilà, ovo mi je najdraža spora pjesma.

Ocjena: 7/10

Bartol: Ne znam zašto, ali ovo je pjesma koju ću rado i dalje slušati, samo ju nikako ne mogu vidjeti kao pjesmu za Eurosong. Bojim se da bi mogla jako patiti od lošeg staginga kao i sve belgijske pjesme unazad par godina. Sve u svemu puno bolje nego lani.

Ocjena: 7/10

Uklapanje Geikeinog glasa

Emilia: Povratkom Geike, Hooverphonic se vratio svojim korijenima. Tko pamti Mad About You, sigurno će mu se svidjeti The Wrong Place. Žao mi je Luce, ali Geikein glas se odlično uklopio u pjesmu, vrlo rado ju pojačam u autu kad ju stavim na Spotify i drago mi je što mogu dati ovu ocjenu.

Ocjena: 10/10

Faruk: Belgija već postaje društvo za promociju granično depresivnih pjesama koje traju, valjda, cijelo godišnje doba. Poprilično dosadne i nezanimljive tri minute koje smo, svi zajedno, a najviše Hooverphonic mogli utrošiti puno bolje.

Ocjena: 2/10

Ivana: Ne mogu ignorirati činjenicu da nema više Luce zbog čijeg mi se vokala Belgija lani našla u top 5. Ne znam što da mislim o ovoj pjesmi; dobra mi je, a opet ne toliko. Na nekim dijelovima imam osjećaj da se pomalo razvlači, dok mi se jako sviđa onaj duboki muški you’re in the wrong place iz pozadine. Sve u svemu, intrigantno. Korektan pokušaj.

Ocjena: 6/10

“Cersei Lannister vibra”

Josip: Jako mi se sviđa ova atmosferična balada koja te od prve sekunde drži svojim dramatičnim zvukom i predivnim glasom pjevačice, koja je jako karizmatična. Uz dobro kadriranje ova pjesma može jako visoko na ljestvici. Pjesma ima ono nešto što je čini posebnom u odnosu na druge natjecatelje.

Ocjena: 8/10

Marija: Nakon prošlogodišnje pjesme, nisam očekivala puno od Hooverphonica pa nisam ni ostala razočarana nakon objave ovogodišnje pjesme. Ipak, The Wrong Place je bolja od Release Me, ali i ona je „preravna“ i nekako dosadna. Apsolutno ništa zanimljivo i pamtljivo se ne događa u njoj stoga ni moja ocjena nije veća.

Ocjena: 5/10

Mate: Trebat će Belgiji bar još jedna godina da se vrati na slavne staze jer ne vidim po čemu bi se ovo moglo ikako istaknuti u Rotterdamu, pogotovo u jačem polufinalu u kojem su zapali. Je li Albina mogla poželjeti bolju pjesmu da nastupi nakon nje?

Ocjena: 3/10

Sanja: Mračno i zanimljivo. Dobivam Cersei Lannister vibes iz spota. Pjesma i spot super funkcioniraju i žiri bi ovo mogao voljeti, no staging će biti presudan.

Ocjena: 7/10

UKUPNA OCJENA: 64/100

PROSJEČNA OCJENA: 6,4

anketa 1721

Belgija 2021.

Ukupno glasova: 183

 • OK je (3) [51 / 28%]
 • Jako mi se sviđa (5) [45 / 25%]
 • Dobra je (4) [38 / 21%]
 • Ne sviđa mi se (2) [36 / 20%]
 • Užasna je (1) [13 / 7%]

CIPAR

Koga straši Elena?

Andrea: Pjesma mi je na prvo slušanje bila onako, na drugo bezveze, ali kasnije mi je nevjerojatno puno growala. Da, Elena je kopirala sve i svašta, od Gage preko Zare do Rite Ore, ali zapravo je cijeli paket jako zarazan. Ja inače obožavam glazbu 2010. pa ni ne čudi da mi je ovo s vremenom postalo dobro. Mislim da bi nastup mogao biti vatren i upečatljiv te da je finale neupitno.

Ocjena: 8/10

Antonio: El Diablo bi mi se po gotovo svim karakteristikama trebao svidjeti. I svidio bi mi se da se ne radi o bezobraznom plagijatu Bad Romance. Melodija u refrenu je maltene od tona do tona ista! Kompletna ciparska priča ove godine, osim što joj nedostaje originalnosti i autentičnosti, je over the top i fake.

Ocjena: 3/10

Bartol: Neopisivo me plaši ova žena. Na stranu silno kopiranje koje vjerujem da će moji kolege spomenuti, na stranu tekst u refrenu, mene od ove pjesme odbija tekst u strofama, npr.: Hotter than siracha on our bodies Ta-Taco tamale, yeah, that’s my mood. Doslovno zvuči kao nešto što bi sklepao netko tko je prekjučer naučio engleski jezik čitajući menu Taco Bella. Ne kažem ja da su Fuego i Replay remek-djela lirske poezije, ali što je previše je previše. Baš me izbacilo iz takta eto. 😀

Ocjena: 5/10

“Da se nađemo na pola puta”

Emilia: Sve u vezi ove pjesme je POGREŠNO. Mene iskreno ne zanima što priča pravoslavna crkva, mene više zanima zašto se nije jače reagiralo na doslovni kopipejst Bad Romance. Pa nismo valjda rođeni prije deset godina da ne znamo s kojim se pjesmama Lady Gaga probijala na svjetsku scenu. Dakle, uvod, refren, bridge. Skoro sve osim one jezive rugalice prije zadnjeg dijela (“I love el diablo”). Zbog neoriginalnosti, ide Zlatna kanta.

Ocjena: 0/10

Faruk: E pa možemo mi sad do Bogojavljenja vući paralele i dijagonale s Lady Gagom, no činjenica je da ponekad treba znati i koga i kako kopirati. Ova pjesma, po nevolji, ne zvuči kao nešto što je Gaga izbacila s albuma, već kao nešto što bi sa zadovoljstvom otpjevala. Mislim da će i rezultat to pokazati.

Ocjena: 8/10

Ivana: Ajmo ovako: ukoliko zanemarim aferu plagijat jedan, dva i tri, kao i halabuku oko prosvjeda i općenito cijeli šušur koji se izdogađao u posljednja dva mjeseca, ovo bi bila čista desetka. E sad, budući da ne mogu zanemariti sve navedene komponente, a posebno Gagu koja ju jede za doručak i to s originalnom pjesmom, ovo je za dva. Kompromisno, odnosno kad se nađemo na pola puta, dobijemo šest. Vrlo jednostavno.

Ocjena: 6/10

Ctrl+C, Ctrl+V

Josip: Jako sam žalostan što je EBU dopustio Cipru, odnosno Eleni i Panik Recordsu da sudjeluju na Eurosongu sa ovako očitim kopiranjem pjesme, te stoga smatram da je Elena zaslužila biti diskvalificirana, odnosno ovogodišnju Zlatnu kantu, ali na njenu sreću postoje dvije pjesme koje su puno gore od ove second hand pjesme i velike reciklaže, te se ovim činom zaustavljam u komentiranju mlade izvođačice, kojoj želim puno sreće u budućnosti i nadam se da će svoje pjesme u budućnosti birati puno pametnije.

Ocjena: 1/10

Marija: Ono što Cipru ove godine nedostaje je originalnost. Pjesma previše podsjeća na Gaginu Bad Romance, a očigledno je da je spot kopija Zare Larsson i njezinog spota za pjesmu Love Me Land. No ako stavimo na stranu sve ovo, pjesma mi je tako-tako. Tekst je meh, a ritam i atmosfera koju donosi su okej, ništa više od toga. Iako mi je ovo puno bolji izbor od prošlogodišnjeg, zbog očite neoriginalnosti dajem i ovako nisku ocjenu.

Ocjena: 3/10

Mate: Kao što netko reče, plaši me ovaj Cipar s ovakvim tekstom. Prvo što mi pada na pamet je jedna velika kopija – izgledom na Tamtu, pjesmom na Lady Gagu i spotom na Zaru Larsson. Elena zatvorenih očiju zna napraviti Ctrl+C i Ctrl+V.

Ocjena: 2/10

Sanja: Trebalo mi je da poslušam ovo puno puta da prestanem pjevati “over the hills and far away” u početku refrena. Ako je lanjska ciparska pjesma inspirirana s Lose Control, ovdje su za inspiraciju poslužile Rita Ora i Lady Gaga, a za spot Zara Larsson. Dio u kojem dječji zbor pjeva tekst koji možemo prevesti kao “volim vraga” mi zvuči kao “plačko plače, izgubio gaće” dječja rugalica. Ne čudi me da je tekst pjesme u kombinaciji s tom melodijom uvredljiv nekim vjernicima. No, to bih još razumjela kao metaforu, ali onda dođu sriracha umak i ostale namirnice da još malo začine ovaj ionako čudan tekst.

Ocjena: 5/10

UKUPNA OCJENA: 41/100

PROSJEČNA OCJENA: 4,1

anketa 1722

Cipar 2021.

Ukupno glasova: 185

 • Jako mi se sviđa (5) [70 / 38%]
 • Dobra je (4) [48 / 26%]
 • OK je (3) [26 / 14%]
 • Užasna je (1) [22 / 12%]
 • Ne sviđa mi se (2) [19 / 10%]

LATVIJA

“Tri minute napora”

Andrea: Nakon prošlogodišnjeg hita, Samanta je ove godine debelo podbacila. Pjesma kao da je sklepana s namjerom da se postigne efekt kakav je imala Still Breathing, ali je ta misija završila neuspjehom i dobili smo…ovo. Tri minute napora, besmislenog repanja i iskazivanja vokala. Drugim riječima, tri minute ničeg.

Ocjena: 2/10

Antonio: Veliki sam fan Samante i ona je zaista kraljica koja bi mogla pokoriti Rotterdam! Mislim da bi joj to lakše išlo s lanjskom, meni dražom, Still Breathing. The Moon Is Rising je jednako zanimljiva pjesma koja me zna dobro rasplesati, a Samanta vokalno “rastura”.

Ocjena: 7/10

Bartol: Joj Samanta što uradi… Od one super pjesme lani pali smo na ovo. Pjesma ima sve što bi mi se inače sviđalo, od beata preko melodije do poruke pjesme, ali cijeli završni proizvod mi nikako ne sjeda. Ne sviđa mi se da je cijeli refren samo parara parara pa. Već vidim da će mi onaj pokret stavljanja krune postati prenaporan za vrijeme nastupa.

Ocjena: 4/10

“Šarm prošlogodišnje pjesme”

Emilia: Ukratko – feministička poruka inkorporirana u pjesmu pisanu za K-pop sastav. I dok je njezina prošlogodišnja pjesma bila više messy, ova je više šablonizirana, ali… Still Breathing je ipak imao svoj šarm, a s ovom se nisam još složila kako spada.

Ocjena: 7/10

Faruk: Zvijezde jednostavno ne žele da se meni bilo što Samantnino svidi, barem na protokolarnoj razini. Glazbeno kupusarenje, „vidjela žaba da se konji potkivaju“ princip zadovoljavanja širokih ukusa i, sad već dobrano, izlizano „MeToo“-anje.

Ocjena: 2/10

Ivana: Kao i njena lanjska pjesma, dosta zanimljivo, ali meni je sve ovo nekako čudno smiješano. Kao kad u smoothie ubacite i jabuku i krušku i špinat i krastavac i onda dodate jogurt pa smiksate. Uopće nije nešto što bih si pustila samoinicijativno i teta Samanta mi se ne čini nešto naročito simpatična. Eto, onaj pararapa nije loš.

Ocjena: 3/10

“Veliko poboljšanje” ili “potiskivanje”?

Josip: Nezanimljivo uz jako puno vikanja i nepotrebnih dijelova. Samantina divlja strana je izašla na vidjelo. Vrlo predvidljiva i jako nezanimljiva pjesma koja zvuči kao jeftini nastavak prošlogodišnje pjesme koja je bila TOP.

Ocjena: 4/10

Marija: Obožavam Samantu Tinu i The Moon Is Rising. Veliko je ovo poboljšanje u odnosu na prošlu godinu. Tekst je odličan, motivirajuć i inspirativan, a Samanta Tina jednostavno zrači svojom karizmom. Kada se uz sve to pribroji i njezin jak i moćan glas, dobije se kombinacija koja obećava visok plasman. Iako sam pjesmu preslušala već mali milijun puta, nije mi dosadila, a sa svakim idućim slušanjem sve je bolja. Jedva čekam vidjeti nastup u Rotterdamu.

Ocjena: 10/10

Mate: Samanta Tina mora da je nešto dugo potiskivala u sebi nakon ovakvog izljeva energije u pjesmi. Jako puno vike u malo vremena.

Ocjena: 3/10

Sanja: Možda ovo nije popularno mišljenje, no meni je ovo bolje od Still Breathing. Samanta mi ima baš empowering vibe i jako je karizmatična. Pararapa-parade dio mi se urezao u pamćenje već nakon prvog slušanja. Jedina briga mi je kako će se ovo prenijeti na stage, nastup uživo na latvijskoj televiziji mi je bio dosta uštogljen, nadam se da ćemo u Rotterdamu gledati energičniju Samantu.

Ocjena: 7/10

UKUPNA OCJENA: 49/100

PROSJEČNA OCJENA: 4,9

anketa 1723

Latvija 2021.

Ukupno glasova: 170

 • Ne sviđa mi se (2) [47 / 28%]
 • OK je (3) [46 / 27%]
 • Užasna je (1) [35 / 21%]
 • Dobra je (4) [29 / 17%]
 • Jako mi se sviđa (5) [13 / 8%]

ŠPANJOLSKA

Hladno…

Andrea: Lijepa balada koja ne ostaje u uhu. Odlično bi se uklopila kao uvodna špica neke sapunice. Nažalost je neupečatljiva i, meni osobno, dosadnjikava. Mislim da neće postići značajni uspjeh na Eurosongu.

Ocjena: 4/10

Antonio: Ovo je jedna pristojna balada koju Blas lijepo nosi svojom emotivnom izvedbom. No, meni je to dosadnjikava pjesma koju nemam potrebu naročito slušati. U njoj je sve, kako se kaže, “školski” i to je nedovoljno da bi me pjesma osvojila. A ionako nisam baš od balada.

Ocjena: 3/10

Bartol: Jedna predivna balada stigla nam je iz Španjolske. Blasov glas je divan, Voy a quedarme je sve što trebam od jedne dobre španjolske balade, samo se nadam da neće pjevati prvi dio a capella i na Eurosongu. Vidio sam da se piše da bi mogao dio i na engleskom pjevati, što bi mu po mojem mišljenju više naškodilo nego pomoglo, tako da se nadam da ni do toga neće doći. Dotad – moja ocjena stoji.

Ocjena: 9/10

Ivana osjeća emociju

Emilia: Ne znam za vas, ali meni je ova pjesma idealna. Za otvaranje neke rosa telenovele na haciendi. Evidentno je da je ovo za pokazivanje kako Blas zna pjevati i ići u falsetto, ali nije ništa spektakularno zbog čega padam sa stolice.

Ocjena: 6/10

Faruk: Sapuničarski luk u hladnoj vodi. Španjolci majstorski promašuju zicere, sa nedoraslim izvođačima i pjesmama za koje misle da je dovoljno da su na španjolskom pa da svi padnemo u nesvijest… Blijedo.

Ocjena: 3/10

Ivana: Baš mi je žao što ova pjesma nije među popularnijima ove godine, preslatka mi je i baš me dirnula cijela priča koja stoji iza nje. Blas je vrlo simpatičan i karizmatičan, a način na koji prenosi emociju je neopisiv. Nije mi ovogodišnji favorit, ali stvarno se nadam da Španjolska ponovno može na lijevu stranu tablice i to baš s ovom pjesmom.

Ocjena: 8/10

Kiše pohvala, o, o, o, o, o

Josip: Pohvale za a capella početak (to je bio jako hrabar potez i isplatio se), te predivnu Blasovu emociju. Ova prelijepa emotivna balada mi se jako svidjela i često se pronađe na mojoj playlisti. Blas nam je otvorio svoje srce i iskrenom emocijom je osvojio naša srca, te nas ostavio suznih očiju na kraju pjesme. Siguran sam da bi Blasovi tata i baka bili ponosni na njega da čuju ovu pjesmu.

Ocjena: 8/10

Marija: Vrlo emotivna balada koja me odmah osvojila. Emocija se može osjetiti kroz svaku notu ove pjesme koju Blas zaista maestralno izvodi. Kada se još k ovome pribroji i spot koji jasno prenosi poruku pjesme, očigledno je da bolje nije moglo. Vrlo velik napredak u odnosu na prošlu godinu i zaista se nadam da će Španjolska ove godine biti pri samom vrhu tablice.

Ocjena: 10/10

Mate: U moru ovogodišnjih balada za koje imam osjećaj da sam ih već negdje čuo, ova pjesma mi dođe kao pravo osvježenje i melem za uši. Jedna od najboljih ove godine. Sjajan glas, a španjolski jezik je jednostavno stvoren za pjesme poput ovih iako dobro zvuči i na engleskome. Blas se jako dobro ažurirao u odnosu na prošlu godinu i nadam se da Španjolci neće opet ostati zaboravljeni u finalu jer mislim da s ovom pjesmom zaslužuju bar top 10, a vjerojatno i više.

Ocjena: 10/10

Sanja: Baš mi je žao vidjeti ovu pjesmu pri dnu kladionica. Prema Španjolcima sam inače svjesno pristrana jer obožavam njihov jezik i glazbenu scenu, no ova pjesma mi je predivna i kad stavim na stranu svoju subjektivnost. Kad ti pjesma i spot napune oči suzama, to je to, misija ispunjena.

Ocjena: 10/10

UKUPNA OCJENA: 71/100

PROSJEČNA OCJENA: 7,1

anketa 1724

Španjolska 2021.

Ukupno glasova: 172

 • OK je (3) [50 / 29%]
 • Ne sviđa mi se (2) [40 / 23%]
 • Dobra je (4) [33 / 19%]
 • Jako mi se sviđa (5) [28 / 16%]
 • Užasna je (1) [21 / 12%]

ZANIMLJIVOSTI

Poredak sedme grupe možete pogledati u tablici:

# Zemlja Ukupna ocjena Prosječna ocjena
1. Španjolska 71/100 7,1
2. Belgija 64/100 6,4
3. Latvija 49/100 4,9
4. Cipar 41/100 4,1

Ova se grupa najviše svidjela Sanji (29), a najmanje Faruku (15).

Ovog puta Emilia je bila ta koja je iskoristila opciju Zlatne kante, tj. nedavanja bodova jednoj pjesmi. Ta nezahvalna ocjena pripala je ciparskoj pjesmi.

Ove godine ciparska je pjesma izazvala brojne diskusije na društvenim mrežama, najviše zbog sličnosti s pjesmom Bad Romance američke pjevačice Lady Gage. Također, fanovi švedske pjevačice Zare Larsson upozorili su i na sličnost sa spotom za pjesmu Love Me Land.

Od današnjeg sastava zemalja, samo Cipar nije zadržao predstavnika od lani. Zanimljivo, čak su i lani naši komentatori uočili brojne sličnosti ciparske pjesme s jednim stranim hitom.

Na sam dan objave današnjeg nastavka Razmišljamo naglas – Eurosong 2021.Blas Cantó je objavio englesku verziju svoje pjesme Voy a quedarme pod nazivom I’ll Stay. Istu možete poslušati ovdje ispod.

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava37

 1. REIN LOVER — 23. travnja 2021. u 17:11

  @yeahyeahfuego Ovo kad si rekao/la Spanjolska precijenjena, mislis u RN-u?

 2. SwedenEurovisionFan — 23. travnja 2021. u 17:08

  @yeahyeahfuego Napisao sam u spotu da je mogla komotno biti i bez njih, onaj prvi dio spota u kojem ima neku bijelu košulju (?) i ispod samo gaćice ? Za live nastup da bude bez njih bi bilo previše čak i za nju ??

 3. YeahYeahFire — 23. travnja 2021. u 16:58

  @escpavao
  Ispravka ti u svakom drugom RN – u popluljujes francusku pesmu,ali ok
  Složiću se da je kiparska pesma podcenjena iako idalje stojim da nema originalnosti i identiteta izvodjača,a mislim da je Španija precenjena
  Španija – emocija check, vokal check, mlaka pesma i sveopšti smor check..
  Na tome ću završiti Ocena: 2.5/10
  Kipar – eh šta ću sad..
  Ovde bi bilo 9/10 da nema xy "inspiracija",ali stoji da pesma ne izlazi iz glave (kolko sam puta otpevao I gave my heart to el Diablo zabrinjavam se) i da je sve to profi uradjeno kao i da me je podsetila na dane kad je Gaga bila "frikuša" u muzičkom svetu. Ocena: 8/10
  Belgija – moj dark horse godine..
  Ova pesma mi jednostavno skoro u potpunosti odgovara.. Malo creepy,ali s ukusom.Meni Geike odgovara vokalno i jedino se bojim da su promašili festival Ocena: 7.5/10
  Letonija – @escfan kako si ti mislio da nastupi bez gaća,a da ne bude diskvalifikovana ???
  Šalu na stranu ovde delimo mišljenje,zaista mi ne prija njen vokal,kad pusti glas,samo skinem slušalice i nope,a pesma mi je previše ko salata,ali ne grčka ili ruska već neka (sad ne znam tačno jer sam veliki gurman pa mi se sve svidja ?) od koje ti se smuči.
  Plus je jedino autentičnost i upornost Ocena: 2/10

 4. eurovisiofanatico — 23. travnja 2021. u 16:44

  BELGIJA-jako mi se sviđa ova pjesma. Ima mističan efekt, koji me jako orivlači. Vjerujem da bi ovo moglo biti iznenađenje, jer ljudi je nekako podcjenjuju.
  OCJENA-7/10. MOJ POREDAK-9/39
  CIPAR- po mome mišljenju ova je pjesma došla prerano nakon Fuega i takve će se pjesme gledati kroz oči Elenine pjesme. Pjemsa mi je osobno dobra, scenski nastup će je zasigurno podići na veći level.
  OCJENA- 7/10 MOJ POREDAK-13/39
  LATVIJA-u prvih par slušanja ovo je bio hroror, malo kasnije malo je bolje ali ništa specijalno. Melodija koja me užasno iritira. Pjesma kao da nema struktruru nego se sve svodi na improvizaciju u pjevanju.
  OCJENA-4/10. MOJ POREDAK-31/39
  ŠPANJOLSKA – volim ovu pjesmu, lani mi je Španjolska bila u top 10,ove godine su lošiji, ali to je jedna kvalitetna pjesma. Pjesma je umirujuća, lijepa balada, ali bojim se da će biti u zadnjih 5.
  OCJENA-6/10. MOJ POREDAK-19/39

 5. ESC fan — 23. travnja 2021. u 16:28

  Belgija – U početku mi se uopšte nije sviđala, ali je dosta growala kod mene. Kad se sve to pomnoži podijeli moj krajnji utisak je OK. Sviđa mi se ženski vokal kao i sama atmosfera u pjesmi, ali stvarno nema nikakvog vrhunca ili nekog posebnog momenta. Smatram da ova pjesma treba proći u finale.

  Kipar – Znate šta, briga me ako je kopirala. Meni ovo i zvuči i izgleda svjetski. Očekujem Kipar u TOP 3, moj glavni favorit ove godine, barem za sada. Za Norvešku su isto govorili da je kopija Finske iz 2018 pa na kraju pobijediše na televotingu. Meni lično pjesma sa najviše winner vibes ove godine.

  Latvija – Puno puno bolje nego prošle godine. Latvija je pravo osvježenje, zaslužuje proći dalje i vjerujem da će napraviti super show. Najviše mi se sviđaju strofe, refren je ujedno i mana ove pjesme, ali nije baš ni tako loš.

  Španija -Hvala vam redakcijo što ste nagradili ovu podcijenjenu pjesmu. Meni je ovo u TOP 5 ove godine. U početku nakon prvog slušanja bilo mi je bezvezno, sada predivno. Posebno mi se sviđa instrumentacija i Blas može odličnu atmosferu stvoriti na pozornici. Ja očekujem Španiju barem u TOP 13.

 6. REIN LOVER — 23. travnja 2021. u 16:15

  @piceza hahaah ??

 7. Piceza — 23. travnja 2021. u 15:14

  Ovo pod hitno da promijeni naziv u LUPETAMO NAGLAS umjesto razmišljamo.
  Pa vama ne valja nista osim pjesama koje su u top5 na kladionicama ?

 8. Niko bitan — 23. travnja 2021. u 14:02

  Belgija: Nisam fan Alexa kao i svaka osoba, ali sam odlučio da to stavim na stranu, i ocenjujem samu pesmu. Jako mistično, atmosferično i kvalitetno sa malo creepy elemenata. Žao mi je Luke, ali mislim da se glas nove pevačice uklapa u pesmu mnogo više od Lukinog! Spot mi je jedan od omiljenih ove godine. Po meni, najveći pomak u odnosu na prošlu godinu! Osim ako ne unište svoje šanse za finale kao i prošle dve godine, Belgiju vidim nazad u finalu! Ocena: 5

  Kipar: Da, slažem se sa svima da ovde nema ni zrnce originalnosti. Ali je i dalje jedna veoma dobro napravljena pesma. Meni jedan od slabijih Bopova ove godine, ali je i dalje često slušam. Scenski nastup če biti odličan u to ne sumljam. Ocena: 4

  Letonija: Sama Samanta mi je u Top 3 omiljenih samo takmičara ove godine! Toliko je volim! She is a composer, she is a ruler! ❤️ Njena prošlogodišnja pesma mi je bila u Top 5, ali ova, nikako da mi dođe ni blizu nje. I dalje je njen stil ali mi nedostaje ono što je prošli činilo posebnom. Em i što su mi dosadile pesme o feminizmu. I dalje ću navijati za nju i želim joj sreću u Maju! Ocena: 3

  Španija: Pesma je sasvim solidna… To je sve što imam reći. Sviđa mi se, ali ima pesama koje mi se sviđaju mnogo više, i za koje bih radije glasao od ove. Ocena: 4

 9. SwedenEurovisionFan — 23. travnja 2021. u 13:13

  Kratak rezime:
  5. Cipar (5)
  15. Španjolska (3)
  18. Belgija (3)
  38. Latvija (1)

 10. SwedenEurovisionFan — 23. travnja 2021. u 13:12

  Belgija – Kvaliteta doslovno pršti iz ove pjesme, koja je kao stvorena za soundtrack filmova o James Bondu. Postoji doza mističnosti u pjesmi koja ima lijepu gradaciju. Sviđa mi se, lani su mi bili u Top15 i htio bih im slično i ove godine, no nisam siguran da će to uspjeti postići. Ne znam koliko im je pametna odluka bila izbaciti Luku zato što mi Geike ne paše najbolje. Ako Belgijci ponovno upropaste svoj scenski nastup, u čemu su jedni od najboljih u Europi, moglo bi se ovo naći izvan finala Eurosonga jer mi se čini da ovaj alternativni elektropop publika i neće toliko voljeti te da je pjesma na ''The Wrong Place'' i nije namijenjena izvođenju na eurovizijskoj pozornici. Uz to, malo naprasno i nedorečeno završava.
  Ocjena: 3. Moj osobni poredak: 18/39.

  Cipar – Treću godinu zaredom (ne računam 2020. i otkazani Eurosong) Ciprani šalju pjesmu na sličnu foru, brzu dance pjesmu pjevačice s plesačima. I svake godine po meni šalju bolju pjesmu na čemu im čestitam! Ova pjesma ima toliko drugih pjesama upakiranih u ovu, no svejedno zvuči svjetski i jako dobro. Kako su i drugi vjerojatno primijetili, službeni video je doslovno kopija Zare Larsson (''Love Me Land''), a u pjesmi se osjete zvuci Lady Gage ''Alejandro'' i ''Bad Romance'' te Rite Ore ''Anywhere'', no na kraju krajeva, koja pjesma ne podsjeća na neku u današnje doba. Refren je apsolutno najbolji dio pjesme i ostaje u glavi, a ne sviđa mi se jedino onaj dio ''mama mamasita…'' prije samog refrena. Elena mi ima zbilja ugodan glas i već vidim da će Ciprani servirati fantastičan scenski nastup te bi uz njezin seksipil lako moguće mogli biti u Top10 finala. U mom Top5 su od same objave pjesme.
  Ocjena: 5. Moj osobni poredak: 5/39.

  Latvija – Latvijka je, baš kao i Litavac, uvelike kopirala svoju prethodnu pjesmu. Nije mi se svidjela ni lani, još manje ove godine. Vokalni horor. Koliku jeftinoću je servirala, mogla je komotno u spotu biti i bez gaćica…
  Ocjena: 1. Moj osobni poredak: 38/39.

  Španjolska – Blas se ove godine vratio sa slabijom baladom od one koju je imao lani. Sviđa mi se uvod u pjesmu koji je u a capella verziji, no sama pjesma je previše jednolična i ravna. Ipak, izvlači ju scenski nastup koji je jako lijepo osmišljen i zamišljen s onom maglom te svijetlima na podu. Efekt mjeseca je jako dobro proveden. Uvjeren sam da će Španjolci ponovno biti na desnoj strani finala, ako ne i u Bottom5.
  Ocjena: 3. Moj osobni poredak: 15/39.

 11. Arctic Monkey — 23. travnja 2021. u 13:11

  Uuuu ala su komentatori us**li Kipar. Mislim realno slazem se sa svim komentarima i ja mislim isto. Od prvog slusanja vristala je neoriginalnost. Ali ja def spadam u one koji su presli preko toga. Kada naidjem na tu pesmu prija mi, pa ne mogu da se bunim kao uuuu ovo je plagijat.

  Drugi najjaci utisak, malo ne kontam ovako pozitivne ocene za spanski pesmičić.

 12. Tom Pilibi — 23. travnja 2021. u 13:09

  Cipar – da nije te nesretne sličnosti s Lady Gagom, vjerujem da bi Cipar ozbiljno pomrsio račune Malti na kladionicama. Odličan pop koji te zapljusne svojom energijom i ostavi dojam već na prvo slušanje. Jedino su mi dijelovi u kojima govori suvišni, pomalo iritantni i kvare sveukupni dojam. (8/10)
  Španjolska – da je Španjolska poslala ovu pjesmu prije 20 godina, bila bi mi zasigurno među favoritima. Ali danas mi djeluje ipak malo previše predvidljivo i neinovativno da bih dao višu ocjenu. (6/10)
  Belgija – kvalitetna pjesma s karakterom iako nisam baš uvjeren u njen eurovizijski potencijal. Sviđa mi se atmosfera u pjesmu, a i pjevačica mi je baš cool. (6/10)
  Latvija – ovo mi je toliko agresivno, nametljivo, naporno, isforsirano da se nakon te tri minute slušanja osjećam kao da me netko išamarao. (2/10)

 13. Arctic Monkey — 23. travnja 2021. u 13:02

  9. CYPRUS – Koliko god da sam hteo da je spustim zbog neoriginalnosti o kojoj smo mnogo raspravljali, prosto ne ide. Kvalitetno, zarazno, pamtljivo. ALI mislim da ovo uzivo na nastupu nece šljakati! Bas mi ne uliva poverenje, a nesto i ne osecam njenu harizmu.

  19. LATVIA – Predivna boom muzika isilovana i poništena groznim i konstantnim izderavanjima. Bila bi glavobolja nakon 3 slusanja. Prosle godine mi je ova zena bila u top 5 jer je bila cool i originalna. Sada je samo naporna.

  21. SPAIN – Jedva OK. Prva dva slusanja mi je bilo meh ali kao moze da se primeti neka čar ali trece slusanje se nije ni desilo. Dosadnjikavo, njanjavo.

  23. BELGIUM – Moze tu da se iskopa neka lepota ali ja nisam bagerista! Stvarno nemam strpljenja za ovakvu atmosferu pesme. Neprivlacno skroz.

 14. REIN LOVER — 23. travnja 2021. u 12:44

  @wannabe tuzno, iz ovakvog dugačkog komentara cijelom posvećenom ovoj epizodi RN-a samo jednom spomenem Francusku i vec dobivam hejt, kud ovaj svijet ide ?

 15. HideoutSupremacy — 23. travnja 2021. u 12:37

  @escpavao Skužili smo da hejtaš francusku pjesmu i zaista nikoga nije briga.

 16. Rafael — 23. travnja 2021. u 12:32

  Belgija – istina, ostaje mi refren u glavi, ali u kompletu gledano, meni jedna vrlo dosadna i naporna pjesma. Glas pjevačice je stvarno dobar i zanimljiv, ali belgijski komplet ove godine me tjera na suicidalne misli kada ga slušam i gledam. Inače, Belgija je u svojoj duugoj ESC povijesti poslala svega četiri pjesme za koje mogu reći da mi se sviđaju i da ih volim. 2/10
  Cipar – ajde dobro, mislio sam da sam jedini kojemu se ovo nikako ne sviđa. Na stranu crkva i plagiranje, ova pjesma mi je u kategoriji: poslušam ju, kažem ok (možda i zafrknem nosom), prebacim i više ne pustim nikad samovoljno. Vjerujem da će uči u finale, ali iskreno se nadam da je nećemo morati gledati dva puta. 1/10
  Latvija – nekako previše svega u tri minute, još uvijek nisam smislio konkretan komentar za ovu pjesmu. Nije da mi se ne sviđa, ali opet ni ne puštam si ju. 5/10
  Španjolska – divna balada otpjevana na predivnom španjolskom jeziku. Divna jest, ali i zaboravljiva. Stvarno ju rado poslušam, ali vjerujem da će Španjolska ponovo biti u bottom 5. Od mene 6/10

 17. onlylove — 23. travnja 2021. u 12:30

  Belgija – sviđa mi se, atmosferično je, mistično, lijepo teče i slaže se sve skupa, ovako nešto privatno slušam vrlo često, paše mi takva energija 8/10

  Cipar – meni osobno neslušljivo i iritira me jako. A još i uz sva kopiranja… 2/10

  Latvija – messy, malo preagresivno i napadno, ali sviđa mi se.? Napuni me takvom nekom ludom wonder woman energijom i uživam u svakoj sekundi. 8/10

  Španjolska – jako lijepo, ugodno, emotivno, divan španjolski i divna poruka 8/10

 18. REIN LOVER — 23. travnja 2021. u 12:25

  Ovo je tuzno za citat, dragi urednici, ne ocjenjujete koliko je koja pjesma kopirals to i to, iskreno ne vidim ni po cemu da pjesma slici Bad romance, ne vidim problem u tome da im je Gaga bila uzor, pa to razdoblje glazbe je i bilo najbolje, poslusajte pjesme Ave Max, mene svaka njena pjesma podsjeca na Gagu, ali pjesme su toliko dobro i ona vraca takve pjesme natrag u svijet, i vi bi onda njene pjesme ocijenili s 1,2?

  Dobro, znam da je spot jako sličan Zari Larsson, da pjesma ima neke elemente Alejandra i jos nekih uspješnica, ali svejedno ocijenite pjesmu, a ne koliko je kopirala, ovim putem skidam kapu Andrei i Faruku, a za Emiliu veliki ?

  Cak i da pjesma je mjesavina svega i svačega, opet ne pamtim kad je zadnji put netko s takvim stilom pjesme dosao na Euroviziju, tako da ne bih se složio da nema originalnosti

  Ali badava ja pricam, odite vi slusati Voila i dajte joj 10000 bodova i glasova ako treba, sve ce se lijepo vidjeti u svibnju ?

 19. loreeneuphoria — 23. travnja 2021. u 12:15

  BELGIJA- vrlo mistično i dark atmosfera koja mi paše. Spot mi je jako dobar. Zamjerka ove pjesme je što nema baš moment koji bi u pjesmi odskakao i privukao gledatelje. Ne znam hoće li Belgija u finale, ali nećemo barem čuti grozno pjevanje za razliku od 2018. i 2019.
  Ocjena: 7/10
  CIPAR- jao meni nekako ova pjesma zvuči "jeftino". Ima svoje kvalitete, ali previše je tu kopija bez nekakvog identiteta. Slažem se u svakoj riječi komentara s Antoniom. U finale ulaze jer očekujem odličan nastup, ali ne bih ovo volio da vidim više od 14.mjesta.
  Ocjena: 6/10
  LATVIJA- Samanta Tina ima karizmu, ima glas i svakako je zanimljiva pjesma. Kada sam poslušao pjesmu svidjela mi se, ali s vremenom je dosta izblijeda. Zanima me kako će to izgledati na sceni, ali mislim da su šanse Latvije za ulazak u finale minimalne.
  Ocjena:5.5/10
  ŠPANJOLSKA- Blas ima odličan glas, ali jednostavno je do pjesme. Zapela je u ranim 2000-im i nikako se ne izdvaja. Kada je slušam dosta je monotono i razmišljam samo kada će završiti. Bolje je bilo prošle godine. Mislim da ih i odličan scenski neće spasiti bottom 5.
  Ocjena:3/10

 20. HideoutSupremacy — 23. travnja 2021. u 12:14

  Belgija- ovo bi mi se trebalo svidjeti jer me podsjeća kao na no body, no crime od Taylor i sestri HAIM. Ja vidim kvalitetu u ovome, ali mene ovo smara. Jednostavno- 3 minute monotonije i melankonije koju Belgijanci šalju evo 5. Godinu zaredom i mislim da bi trebali konačno promijeniti to. 3/10
  Cipar- neoriginalno- da. Razumijem sve kojima se ovo ne sviđa jer sam i ja bio u toj grupi prvih mjesec dana. A onda eto sad si ne mogu ju izbaciti iz glave. Skroz solidno napravljena pjesma i jedva čekam vidjeti nastup uživo. 8/10
  Latvija- Jako volim Samantu i očekivanja su mi zaista bila visoka. Očekivao sam, pored onih brojnih snippeta, zaista banger. Ali dobio sam prosjek. Pjesmi jednostavno fali nešto. Refren je banger te je poslije njega komotno mogao doći dubstep i to bi za mene bio vrh. Ovako mi je to- malo podbacivanje. 5/10
  Španjolska- Blas je sjajan i vidi se da mu pjesma puno znači. Ali mene ovo toliko smara da si ugasim čim dođe polovica pjesme. Previše falseta za moje uši. 3/10

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje!