#rnesc2021: Tko je kandidat za nove božićne reklame? – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

#rnesc2021: Tko je kandidat za nove božićne reklame?

  15 min za čitanje   59 komentara

I skoro smo stigli do samog kraja. Službene rezultate objavit ćemo za dva dana, a dotad pogledajte kako su prošle zemlje u zadnjoj grupi. Ujedno vas pozivamo da nam se pridružite u komentiranju u komentarima ispod, te u rješavanju anketa.


AZERBAJDŽAN

Antonio želi Tursku natrag

Andrea: Efendi će vjerojatno razvaliti nastupom, ali pjesma nije nešto. Aranžman je napadan, uši doslovno bole dok slušaš, a onaj cajka drop, umjesto da podigne, kvari cjelokupan dojam. Trebam li napomenuti da pjesma zvuči kao jeftina verzija Cleopatre?

Ocjena: 5/10

Antonio: Ja na Mata Hari “odlepim” svaki put. Pjesma nije neki domet po pitanju melodije ili teksta, ali kad eksplodira refren s onim instrumentalom, poželim Tursku na Eurosongu momentalno. Očekujem od Efendi bomba nastup.

Ocjena: 7/10

Bartol: Prvih 30 sekundi je idealno i onda se pjesma počinje raspadati na refrenu, a pogotovo poslije njega. Cleopatra kao da je bila u svemu malo bolje smišljena – malo bolji refren, stihovi, bridge, ali kad se svi ti manji nedostatci zbroje dođemo do toga da se nadam da ćemo ovu pjesmu samo jednom slušati u Rotterdamu.

Ocjena: 6/10

Usporedba kave s pjesmama

Emilia: Ono što je najzeznutija stvar ovogodišnjeg Eurosonga jest povratak velikog broja natjecatelja s Eurosonga 2020., i kao posljedica je, naravno, konstantna usporedba s prošlogodišnjim pjesmama. Nažalost, Cleopatra je ipak bila jača u svemu, što u gradnji same pjesme, što u atraktivnosti. Ajmo to ovako reći – Cleopatra je najfiniji capuccino kojeg ste ikad pili u životu i zbog kojeg pamtite posjet nekom gradu ili neki specifični dan, Mata Hari je ona kava koju naručiš u kafiću do ureda, ali prekasno shvatiš da je prevodenasta.

Ocjena: 5/10

Faruk: Hari Mata Hari je trčao da bi Efendi mogla hodati. 😀 Inteligentna kombinacija Beyonce i Stanojke Bodirože Ćane koja uveliko igra na scenski nastup i prvi dojam. Ovakve pjesme nisu nešto što ja osobno preferiram, no u dobar nastup i vrhunski rezultat ne sumnjam.

Ocjena: 6/10

Ivana: Na prvo slušanje nije mi se svidjela poveznica s Cleopatrom, ali kasnije sam se naviknula i shvatila da se dobro uklapa. U svakom slučaju, bolja pjesma od prošlogodišnje. Sve u spotu djeluje jako skupo, međutim, kad slušam samo tekst, ne mogu ne primijetiti kako je onaj mamamama Mata Hari bezidejan. Usprkos tome, stalno ga pjevušim po kući i imitiram Efendinu koreografiju pa zato dajem ovu ocjenu.

Ocjena: 7/10

Josip: Kao što sam i očekivao, stigla nam je Kleopatra, ispravak, Mata Hari. Struktura pjesme je doslovno ista kao i prošlogodišnja pjesma. Očekivano od Azerbajdžana koji šalje neki etno bućkuriš bez glave i repa. Etno melodija i ugođaj u kombinaciji s modernijim zvucima daju dojam OK pjesme, ali Samira svojim glasom ne postiže nikakav specijalan dojam.

Ocjena: 2/10

“Bez okusa i mirisa”

Marija: Iako je mnogima bolja Cleopatra, meni je ipak bolja Mata Hari. Obožavam azerbajdžanske etno zvukove koje ova pjesma donosi i refren koji je jednostavan i catchy, a da ne govorim kako mi je ostao u glavi otkako sam prvi puta čula pjesmu. Očekujem i odličan nastup jer ova pjesma to zaista obećava.

Ocjena: 8/10

Mate: Prije nego što je pjesma izišla dobio sam skraćenu verziju s onim istočnjačkim instrumentalom što je diglo moja očekivanja jako visoko. Međutim, ispostavilo se da je cijela pjesma zapravo lanac nanizan tom skraćenom verzijom i ta repetitivnost mi je malo spustila pjesmu, iako i dalje to ne zvuči loše.

Ocjena: 7/10

Sanja: Koliko god mi je Cleopatra bila zanimljiva, toliko mi je Mata Hari bez okusa i mirisa. Pjesma zapravo nema nekog razvijenog refrena i previše je repetitivna. Dionice s tradicionalnim instrumentom su zanimljive, no nedovoljno da bi mi značajnije popravile dojam. Vjerujem da je može spasiti skupo producirani nastup u koji će Azerbajdžan nesumnjivo uložiti. Pjesma sama po sebi što se mene tiče može slobodno ostati u polufinalu.

Ocjena: 4/10

UKUPNA OCJENA: 57/100

PROSJEČNA OCJENA: 5,7

anketa 1733

Azerbajdžan 2021.

Ukupno glasova: 189

  • Jako mi se sviđa (5) [56 / 30%]
  • OK je (3) [46 / 24%]
  • Dobra je (4) [45 / 24%]
  • Ne sviđa mi se (2) [22 / 12%]
  • Užasna je (1) [20 / 11%]

BUGARSKA

“Tjeram se da je odslušam do kraja”

Andrea: Lijepa pjesma, ali to je sve. Moram priznati da se ponekad tjeram da je odslušam do kraja. Mislim da najbolje hvata na prvih par slušanja, a onda dosadi. Zvuči mi kao neka bajkovita uspavanka.

Ocjena: 5/10

Antonio: Iznenađen sam što su Bugari odlučili da Victoria pjeva ovu pjesmu u Rotterdamu, budući da je Imaginary Friend bio najbolji izbor. Growing Up Is Getting Old odlikuje intimna atmosfera, “blagi” zvuk i kvalitetan klasičan aranžman čime se može izdvojiti od ostalih. Mene zna “smoriti” svojom melankolijom i sporim tempom pa ju katkada izgubim volju slušati.

Ocjena: 5/10

Bartol: Apsolutno genijalna pjesma, iskreno stepenicu više nego njezina lanjska. Bila mi je favorit od onih pet, jer je nekako najjednostavnija i najmanje pretenciozna, a svaki put kad ju čujem transportiram se u neki drugi svijet. Tekst je naprosto predivan – iskreno se ne bih žalio da Bugarska uhvati trofej s ovom pjesmom.

Ocjena: 10/10

Gobac i sedativi

Emilia: Ne znam čujete li me, ali upravo sam zaspala i hrčem kao neki barba od 70 godina koji puši dvije kutije cigareta na dan. :Gobacmoodon: Neeeeeeext. :Gobacmoodoff:

Ocjena: 2/10

Faruk: Moje mišljenje o ovoanosnoa fonf ijewj feoifh oi foienf zzzzzzzzzzzzzzzzzzzz. Uh, oprostite. Malo sam prikunjao na tipkovnici. Da, znam lijekove iz grupe sedativa koji manje uspavljuju od ovog.

Ocjena: 4/10

Ivana: Onaj tko je gledao Andrein i moj reaction na ovu temu možda se i sjeća kako nisam veliki ljubitelj Victorijinog stila, ali i da mi je ova pjesma nakon Ugly Cry bila favorit za pobjedu. Po meni, manje mistična od lanjske, ali solidna i slatka. Čak mi se ranije pečatirala u memoriju od prethodnice, ali sve u svemu, blijedo. Iako sam sigurna da će proći u finale, bojim se da će se nakon jednog slušanja lako zaboraviti.

Ocjena: 6/10

Josip: Victoria ima jako lijep glas koji na trenutke odaje dojam nostalgije. Pjesma je jako neuvjerljiva, bez pretjerane kreativnosti uz veliku dozu dosade (na trenutke sam gubio volju za životom zbog ovolike doze dosade). Ponovno sličan tip pjesme, što joj ne zamjeram jer je to njezin stil, ali ova pjesma je lošija u odnosu na Tears Getting Sober koja je barem imala dozu dramatike (također mi se nije svidjela, ali je u odnosu na ovogodišnju pjesmu vrhunska stvar). Imam osjećaj da će Victoria nakon Eurosonga imati gorak okus.

Ocjena: 3/10

“Poštujem glazbeni stil, ali…”

Marija: Ovogodišnju Victorijinu pjesmu uspjela sam u potpunosti poslušati u samo dva navrata – nakon njezine objave pa zatim i nakon što je objavljeno da će upravo ovu pjesmu izvesti ove godine u Rotterdamu. Growing Up Is Getting Old je dosadna pjesma koja se ni po čemu ne ističe niti me tjera da ju ponovno poslušam. Poštujem Victorijin glazbeni stil, no ovo jednostavno nije moja šalica čaja.

Ocjena: 1/10

Mate: S obzirom na lanjsku i ovogodišnju pjesmu, Victoria bi mogla postati ozbiljan kandidat za pjesmu iduće Coca-Cola božićne reklame. Šalu na stranu, ovaj bajkoviti ugođaj u pjesmi mi je zasad dobar, ali željno iščekujem nastup koji bi mi, ako bude dobar, mogao ovu pjesmu pretvoriti u jednog od glavnih favorita.

Ocjena: 8/10

Sanja: Da živimo u corona-free paralelnom svemiru u kojem ja imam apsolutnu moć odabira pobjednika Eurosonga, Victoria bi lani pobijedila i sad bismo se spremali za Sofiju. Ove godine nažalost nisam sigurna ima li potencijal za pobjedu. Kažem nažalost jer obožavam Victorijin glas i glazbeni stil. Tekst je jako zanimljiv, a Victoria će sigurno ovo divno izvesti uživo i nastupom podići pjesmu. Sjetimo se samo njezine obrade Arcade. Svakako nastavljam slušati njezin EP, osobito Dive Into Unknown.

Ocjena: 8/10

UKUPNA OCJENA: 52/100

PROSJEČNA OCJENA: 5,2

anketa 1734

Bugarska 2021.

Ukupno glasova: 182

  • Ne sviđa mi se (2) [53 / 29%]
  • OK je (3) [43 / 24%]
  • Dobra je (4) [32 / 18%]
  • Užasna je (1) [28 / 15%]
  • Jako mi se sviđa (5) [26 / 14%]

FRANCUSKA

“Voilà! Evo pobjednice Eurosonga 2021.!”

Andrea: Francuska ove godine šalje jednu jako kvalitetnu pjesmu, koja neodoljivo podsjeća na prepoznatljive francuske šansone. Usporedbe s Edith Piaf su neizbježne i mislim da je to plus. Pjesma se ističe u konkurenciji, originalna je i odražava duh zemlje koju predstavlja. Nastup na nacionalnom finalu je bio odličan, prenijela se emocija i atmosfera pjesme, što je najvažnije. Mislim da je cjelokupni paket dostojan visokog plasmana u finalu.

Ocjena: 9/10

Antonio: Francuzi ove godine napokon šalju šansonu, i to dosta dobru. Sviđaju mi se melodija i tekst pjesme, njena gradacija, kao i klasični aranžman. Barbara je slatka i odlično pjeva. U cijelom francuskom paketu dominira jednostavnost i iskrena emocija i mislim da je to pun pogodak.

Ocjena: 7/10

Bartol: Voilà! Evo pobjednice Eurosonga 2021.! Barbara Pravi je na Eurosong donijela sve ono što volim kod moderne francuske šansone. Perfektno, intimno, a opet nabijeno emocijama, baš onako kako to Francuzi znaju najbolje. Tekst predivan, spot genijalan, nastup još bolji, a Barbara uživo transcendentira. Ni nakon milijun slušanja mi pjesma nije dosadila i zato je za mene Pariz 2022. najrealnija opcija.

Ocjena: 10/10

Žimažin da ćeš pobijediti!”

Emilia: Prije nego sam išla staviti misli o Voila u Wordu, išla sam se prisjetiti svojih komentara za Mercy. Zašto? Pa dobro se sjećam kako sam rekla da sam unatoč velikom hypeu fanova ostala hladna na tu pjesmu. Slična stvar s Mercy mi se događa s Voila. Priznajem kvalitetu pjesmu, no mene osobno se nije naročito dojmila. Jednostavno nakon te tri minute stanem i kažem u sebi „ok, hvala, idemo dalje“.

Ocjena: 6/10

Faruk: A evo ti nje… Sva je „filmična“, dramatična, pjeva na najromatničnijem jeziku na svijetu pjesmu koju vjerojatno čujete dok ispraćate romansu svog života niz neku parišku uličicu. Francuzi dosljedno serviraju dobar ukus, kvalitetu i posebnost. Pjesma i pjevačica koje definitivno zaslužuju plasman među najboljih pet.

Ocjena: 10/10

Ivana: Iako je bila tek treća pjesma koja je izašla, od prvog takta znala sam da je Barbara za mene pobjednica. Ovo je najfrancuskija francuska eurovizijska pjesma koju sam čula, naizgled krhka Barbara izvodi je tako emotivno i moćno, a kad sve začini onim francuskim ‘r’ pogodi me u dušu. Osim pjesme koja je remek-djelo i pjevačice koja je kao stvorena posebno za nju, scenski nastup oduzima dah i jednostavno vas lansira u paralelni svemir u kojem ostajete te tri minute potpuno zaboravljajući na svakodnevne probleme. Draga Barbara, na našu žalost već jeste svjetski prvaci, ali ja ti ponosno uručujem svoju zlatnu loptu. Žimažin da ćeš pobijediti! 😀

Ocjena: 11/10

Josip: Prelijepa emotivna balada koja svojom porukom osvaja i drži slušatelja zainteresiranim do zadnjega tona. Za mene je Barbara najbolja pjevačica ovogodišnjeg Eurosonga, koja nam svojom izvedbom pokazuje svoju ranjivu stranu, otvara svoje srce i prikazuje duševnu intimnost. Predivno urađena glazba i savršen tekst. Jako mi se sviđa kako pjesma napreduje i gradi radnju sve do posljednjeg čina i kulminacije na kraju pjesme.

Ocjena: 10/10

“Magija!”

Marija: Barbara je bila moj favorit ovogodišnjeg francuskog izbora i neopisivo mi je drago što je pobijedila. Nastup je bio veoma jednostavan, a opet toliko moćan. Voilà  je pjesma sa snažnom emocijom koju Barbara besprijekorno prenosi svojim glasom i ježim se svaki put kad ju slušam i gledam nastup s nacionalnog izbora. Ovo je jedan od mojih favorita ovogodišnjeg Eurosonga i ne bi imala ništa protiv da iduće godine putujemo u Pariz.

Ocjena: 10/10

Mate: Pjesma mi je dobra iako me nije oduševila kao mnoge. Barbara definitivno zna prenijeti pjesmu i mislim da se uz nju može ispričati lijepa priča nastupom u Rotterdamu.

Ocjena: 6/10

Sanja: Ova pjesma je čista magija! Već audio verzija me potpuno kupila, a Barbarin nastup na francuskom nacionalnom izboru mi ju je zapečatio kao favoritkinju ovogodišnjeg Eurosonga. Ježitis od glave do pete cijele tri minute, ma predivno nešto. Ako mene pitate, Pariz 2022., Voilà.

Ocjena: 11/10

UKUPNA OCJENA: 90/100

PROSJEČNA OCJENA: 9,0

anketa 1735

Francuska 2021.

Ukupno glasova: 200

  • Jako mi se sviđa (5) [103 / 52%]
  • Dobra je (4) [36 / 18%]
  • OK je (3) [32 / 16%]
  • Užasna je (1) [18 / 9%]
  • Ne sviđa mi se (2) [11 / 6%]

PORTUGAL

“Salvador zvučao svevremenskije”

Andrea: Ovu pjesmu poslušala sam do kraja samo dva puta – kad je tek izabrana i evo sad za potrebe ovog komentiranja. Veoma dosadno i uspavljujuće. Next.

Ocjena: 1/10

Antonio: Love Is On My Side kao da ne pripada 2021. godini jer zvuči zastarjelo. Možda bi se revampom to uspjelo ublažiti. Za mene je ova pjesma jedna ziheraška klasična balada koja mi je skroz nezanimljiva.

Ocjena: 2/10

Bartol: Portugalci su uspjeli izabrati najdosadniju pjesmu iz svojeg nacionalnog finala koje je bilo prezanimljivo i prejako. Minimalno četiri pjesme iz ovogodišnjeg FDC bi mi bile u TOP10, a jedna bi mi bila i najdraža pjesma ovogodišnjeg Eurosonga – Por um triz Caroline Deslandes. Mogli su imati čistu 11-icu, ali ovako od mene prosjek prosjeka.

Ocjena: 5/10

Emilia: Iako shvaćam pouku pjesme (a to je da i dalje moramo vjerovati u ljubav unatoč životnom kaosu), nekako mi je pjesma više za sviranje u fancy restoranu dok čekaš bisteccu fiorentinu s pripadajućim mu umacima. Dok pokušavam pisati komentar, ne znam je li mi Love is On My Side prebrzo ili presporo prošla, je li mi smor ili mi je ugodna. Jedino što mi pada na pamet jest to da su se Portugalci vratili trasi Salvadora Sobrala s ovako nostalgičnom pjesmom, ali Salvadorova pjesma mi je zvučala svevremenskije.

Ocjena: 7/10

Faruk: Nebitno i smara.

Ocjena: 1/10

Sanji će nedostajati Elisa

Ivana: Sjedni, jedan.

Ocjena: 1/10

Josip: The Black Mamba su me se dojmili pjesmom koja jazz kombinira s bluesom i prekrasnom atmosferom, te na taj način ovu pjesmu čini jako zanimljivom. Netko će reći da je ovo dosadna pjesma i da je naporno za slušanje, ali ja kažem BRAVO za ovaj vintage paket i lijepu poruku. Za mene je ovo stvarna ulica slomljenih snova koja je željna života.

Ocjena: 6/10

Marija: Još i prije nego što je Portugal izabrao, znala sam da će mi ovogodišnja pjesma biti dosadna zato što me nijedna pjesma ovogodišnjeg Festivala da Canção nije oduševila. Izbor je pomalo neočekivan, no drago mi je da je Portugal po prvi put u svojoj povijesti na Eurosong poslao pjesmu koja je u potpunosti na engleskom jeziku. Ali, bojim se da će Love Is On My Side ostati u polufinalu jer više djeluje kao uspavanka, a ne pjesma za Eurosong. Ipak ima jedna stvar koja mi se sviđa – Pedrova boja glasa mi je predivna.

Ocjena: 1/10

Mate: Retro. Ne toliko dosadan kao npr. Latvija 2019., ali i dalje zamorno. Jedni od onih koji drugo polufinale čine lakšim od prvog.

Ocjena: 3/10

Sanja: Ove godine jako će mi nedostajati Elisa i divni portugalski jezik. Ova balada me nije zainteresirala ni na FDC-u gdje sam pronašla nekoliko stvarno lijepih pjesama koje su se zadržale na mojoj playlisti. U konkurenciji Eurosonga mi se još više utopila.

Ocjena: 2/10

UKUPNA OCJENA: 29/100

PROSJEČNA OCJENA: 2,9

anketa 1736

Portugal 2021.

Ukupno glasova: 185

  • Ne sviđa mi se (2) [74 / 40%]
  • Užasna je (1) [69 / 37%]
  • OK je (3) [26 / 14%]
  • Dobra je (4) [10 / 5%]
  • Jako mi se sviđa (5) [6 / 3%]

ZANIMLJIVOSTI

Deseta grupa natjecatelja na kraju izgleda ovako:

# Zemlja Ukupna ocjena Prosječna ocjena
1. Francuska 90/100 9,0
2. Azerbajdžan 57/100 5,7
3. Bugarska 52/100 5,2
4. Portugal 29/100 2,9

Najveći broj bodova ovoj grupi danas je podijelio Bartol (31), a najmanji Andrea, Emilia i Marija (20).

Danas smo svjedočili čak dvjema Zlatnim loptama, i obje su pripale Francuskoj (Ivana i Sanja).

U svom komentaru za Portugal, Sanja je spomenula kako će joj nedostajati Elisa, koja je trebala predstavljati ovu zemlju prošle godine s Medo de sentir. Međutim, ipak ćemo vidjeti Elisu u finalnoj večeri ovogodišnjeg Eurosonga jer ju je jučer portugalska televizija TVP potvrdila kao čitateljicu glasova portugalskog žirija.

Ovogodišnja francuska predstavnica Barbara Pravi (pravog prezimena Piévic ili Pjević) autorica je dviju francuskih pjesama na Dječjem Eurosongu Bim bam toi i J’imagine (pobjednička pjesma Dječjeg Eurosonga 2020.). Upravo ćemo izvođačicu Bim bam toi Carlu gledati u finalu Eurosonga 2021. kao čitateljicu glasova francuskog žirija.

Ivaninih i Andreinih reakcija na Victorijine pjesme možete se prisjetiti ovdje:

Love is On My Side je prva portugalska pjesma koja je u potpunosti na engleskom jeziku. Dosad su Portugalci slali pjesme koje su bile ili u potpunosti na portugalskom ili pola na portugalskom, pola na engleskom. Zadnja takva službena pjesma (ako isključimo 2007. koja je imala samo jednu frazu na engleskom) bila je Coisas de nada (Gonna Make You Dance) iz 2006.

Rasprava59

  1. Niko bitan — 29. travnja 2021. u 13:34

    @escpavao Hejtati favorita nije ni cool ni edgy. Just sayin.

  2. Piceza — 29. travnja 2021. u 13:33

    @wannabe Vjerojatno da jer je za kraj pjesma rekla "onaj jauk ili sta vec" ili da zena urla, nesto slicno je bilo, ne sjecam se

    @lessenziale pa i mi iznosimo svoje misljenje da nam je francuska pjesma dosadna, sta si se ti uhvatio Barbare ?
    A urednike i njihove komentare i ocjene bolje ni ne spominjat ?

  3. Supercut09 — 29. travnja 2021. u 13:28

    @piceza Jesi ti ista osoba koja je izvrijeđala jednu od urednica jer joj je Ukrajina bila za 0. Pitam čisto iz znatiželje.

  4. L'essenziale — 29. travnja 2021. u 13:26

    @piceza ne, ne radim to. Ja u komentarima branim svoj ukus i komentare. Ni jednom se ove godine nisam obrušio na ukus komentatora i njihove ocijene ili ocijene i komentare nekoga od kolega koji komentiraju. Vas dvoje uporno napadate urednike i osuđujete i njihov ukus, mišljenje, ocijene itd. A vaše neke dojmove i ne mogu pročitati. Dakle, koji je tvoj top 10 ako bi željela podijeliti s nama?

  5. Supercut09 — 29. travnja 2021. u 13:24

    Pustite bilo kojoj osobi Bugarsku, Francusku i Portugal , napravite anketu, štogod. I vidit ćete zašto je Francuska debelo ispred ove 2.

  6. Piceza — 29. travnja 2021. u 13:21

    @lessenziale
    Pa i ti isto radis, ne prihvacas da je nekima dosadnjikava francuska pjesma… kvalitetna je, lijepo izvedena, ali mi je dosadna
    Naspram ostalih ovogodisnjih urnebesa, ona mi je cak u top10 ? ali sto se tice balada, Slovenija mi ima najbolju ove godine ?

  7. L'essenziale — 29. travnja 2021. u 13:16

    @escpavao zato što se ljudima ta pjesma puno više sviđa i bolja je od njih. Vas dvoje ste pravi trolleri postali, jednostavno ne znate i ne možete prihvatiti tuđa mišljenja i stajališta. I kada sam te već prozvao i tagirao, zanima me i tvoj top 10 ako bi htio napisati??

  8. REIN LOVER — 29. travnja 2021. u 13:16

    Portugal – Zao mi je, najgora pjesma ove godine uz Gruziju

    Bugarska – zatvara moj Top 26

    Azerbaijan – pjesma ima sve do onog instrumentala, tad me izgubi

    Francuska – Iako mi nije najgora pjesma ove godine, vjerovali ili ne ima jos gorih, ali cu s gustom dati Francuskoj 0/10 – ZLATNA KANTA!

  9. REIN LOVER — 29. travnja 2021. u 13:14

    piceza e doslovno bravo, za zlatnu medalju receno ?

    Nek mi netko molim vas objasni zasto Gruziju, Portugal ocjenjujete s 1/10 i zadnja vam je, a Francusku ocijenite s 10/10 i najbolja vam je, meni to eto ne ide u glavu!

  10. L'essenziale — 29. travnja 2021. u 13:07

    @piceza koji je tvoj top 10 ove godine? Ako bi htjela napisati, redom: 1., 2., 3., itd…. do 10. mjesta.

  11. L'essenziale — 29. travnja 2021. u 13:05

    @nikobitan
    *''Nije outdated vec Timeless.''
    Ovo je rečenica koja fantastično objašnjava francusku pjesmu hejterima iste. Bravo ??

  12. LoveWave — 29. travnja 2021. u 13:00

    AZERBAJDŽAN – inače volim etno-pop pjesme na eurosongu pa je tako i s Mata Hari. Instrumental je odličan, tipično eurovizijski, kako bi se reklo – siguran recept. Ono što zamjeram je repetitivan tekst, posebice u zadnjoj minuti. Umjesto da dobijemo svojevrsnu gradaciju pjesme, na kraju dođe do raspada sistema. Nadam se da će Efendi vokalno i scenski biti na nivou kako bi se ti nedostatci prekrili. 8/10
    BUGARSKA – magičan vokal, magična pjesma, magična atmosfera. Sve skupa nekako štima i za razliku od prethodnog Azerbajdžana, ova pjesma prema svom kraju dobiva laganu gradaciju i razvija se baš onako kako treba. Sve češće mi je na playlisti i volim taj svijet u koji nas Victoria uvuče svojim performansom. Nadam se da će Bugari osmisliti dobar nastup jer će upravo to biti ključ (ne)uspjeha ove pjesme. 9/10
    FRANCUSKA – uz Švicarsku moj apsolutni favorit ove godine. Još od njihovog nacionalnog izbora sam znao da će mi ovaj masterpeace biti u vrhu. Francuzi očito najbolje kotiraju kada pošalju ono po čemu su poznati. Ja jednostavno obožavam francuski jezik kada su u pitanju balade što se vidi po mojim ovogodišnjim favoritima. Barbara je vrhunski izvođač i svaku emociju prenese do kraja. Nastup ne treba mijenjati jer je onaj s nf dovoljno efektan i super osmišljen. Kako napreduje pjesma, tako napreduje Barbarin vokal i cijeli nastup. Odličan paket za pobjedu, bravo! 10/10
    PORTUGAL – definitivno najgora pjesma u ovoj skupini. Sjećam se da mi je The Black Mamba nakon njihovog izbora bila 8. u poretku, a to sve govori. Meni je ovo dosadno, zastarjelo i nezanimljivo, a cijela grupa mi uopće nije ostavila nekakav dojam. Sve skupa kao da je amaterski odrađeno bez iti malo karizme. Siguran sam da se niti nakon boljeg nastupa ovo ne bi uspjelo maknuti iz mog ovogodišnjeg bottoma. 1/10

  13. Piceza — 29. travnja 2021. u 12:55

    Pa Portugal, Bugarska i Francuska su jednako dosadne, a razlika u bodovima 7283838 ???
    Uglavnom imam osjecaj da ce Francuska odnijet pobjedu ove godine, skroz je neka neutralna mada sto se mene tice tu je barem 5 pjesama boljih od Voila voila voila…
    od Azera ocekujem vatromete i sve ostalo vezano za vatru, a pjesma mi se cak i svidjela nakon par slusanja

  14. Niko bitan — 29. travnja 2021. u 12:37

    Ah, evo stigli smo i do kraja. Nedostajace mi ovaj serijal, vidimo se ponovo dogodine! XD A sada moji konaci komentari:

    Azerbejdzan: Eh, gde da pocnem sa ovim. Svi kazu da je poredjenje pesama pevaca povratnika, prosle i ove godine, ne potrebno i suvisno. To ne vezi za Azerbejdzan cija je pesma bukvalno reciklirana kopija proslo godisnje! Neki bi rekli da su Island i Litvanija takodje kopirali same sabe, ne nisu. Dadi i The Roop imaju svoj poseban stil, to nije kopiranje vec sopstveni stil. Mata Hari JE Cleopatra. Stavis Cleopatru u blender, izmutis na par sekundi, i dobijes Mata Hari. Ista stvar samo drugi oblik. Ni nepokusavaju to da sakriju! I cinjenica da ce koristiti isti staging koji su imali za Cleopatru to potvrdjuje. Da, pesma ima etnickih delova i zarazna je. Ali ponovo, to je sve uzeto iz Cleopatre. Svi se zale da Kipar ima 0 originalnosti, ali meni je ovo jos i gore! Jeftino kopiranje proslogodisnje pesme bez imalo carma koju je Cleopatru cinio posebnom. Rec Bop gubi znacenje kada se koristi na ovakvoj pesmi! Ni sama pevacica ne pomaze da mi se svidi ova pesma, sirenje ne samo govora mrznje vec i naselja na svom Instagramu je apsolutno odvratno! Svidjala mi se ova pesma, i redevno sam je slusao, ali nakon sto sam dobro razmislio, ne zelim da podrzavam ovu pesmu. Steta je sto mi je ostala u glavi i duze vreme ce mi trebati da je izbacim, nazolst ce i to uticati na moju ocenu. Ocena: 3 a, zasluzilo je 1.

    Bugarska: Neko konacno mora da kaze ovo… Tuzna depresivna devojka astetika is getting outdated!!!!!! Meni je ovo najprecenjenija pesma ove godine. Njena proslogodisnja pesma mi se i svidela, nije mi bila favorit a, kamoli u Top 10, ali mi se svidela. Ovu pesmu jednostavno ne mogu da smislim. Meni je predosadna, pre naporna i pre repetativna. Ne samo ova pesma, sve njene ovogodisnje pesme su isle na istu foru. Depresivno, tuzno, sa Billie Eilish atmosferom. A kao sto sam rekao, to postaje outdated i previse isforsirano. Ne razumem kako je ovo toliko visoko na kladionicama, pesma uopste nema hype oko sebe, YouTube pregledi to govore, ESC fanovi su negativni na drustvenim mrezama, a i sama pesma je bila najmanje voljena od svih njenih potencijalnih ESC pesama. Ovo ce flopovati. Videcete u Maju. Ocena: 2

    Francuska: Francuzi su culi proslogodisnje komentare kako je Svajcarska vise Francuska od same Francuske. XD Drago mi je sto su sav hejt i kritike imali uticaj na njih. Ovo je OGROMNI napredak u odnosu na proslododisnju pis pauzu! Neki pi rekli da je ovo "Stereotipicna Francuska balada", ja ne vidim u tome nista lose. To je kompliment. Te "Stereotipicne Francuske balade" su voljene sirom sveta, i odlicno su prolazile ne samo u proslosti vec i danas. Nije outdated vec Timeless. 😉 Muzicki, prelepo! Tekst i poruka, takodje fantasticni! Vokal, Bozanstven! Nastup na nacionalnom finalu, savrsenstvo! Taj rad sa kameron, ta svetla, sama Barbara! Recima ne mogu opisati koliko je to bilo dobro! Ne treba se ni menjati za Maj, pobeda ce biti laka sa istim nastupom! Od tri favorita za pobedu, Francuske, Malte i Svajcarske, ovo je moj izbor! Siguran sam de ce nas ziri u finalu Barbari dati 12 poena zato sto je ona poreklom Srpkinja, i bilo bi totalno zaslueno! Masterpiece! <3 Ocea: 5 i ako treba biti 10!!!!

    Portugal: Svidja mi se prica oko pesme i to kako je nastala. Sama pesma nije moja solja caja. Jeste kvalitetna i artsy, pevac mi ima unikatan vokal, ali ponovo, ovo nije vrsta muzike koju sa volim. Ocena: 2

  15. L'essenziale — 29. travnja 2021. u 12:32

    Azerbajdžan – ocjena 8/10, moje 13. mjesto – sviđa mi se.
    Na prvu mi je bila super. Nemam problem s time što se nastavlja na Cleopatru po svemu međutim postala mi je dosadnjikava i previše svega. Ako zapne u polufinalu neće mi biti nešto previše krivo.

    Bugarska – ocjena 7/10, moje 14. mjesto – sviđa mi se.
    TGS sam obožavao, Victoriu obožavam, njen glas je tako opuštajući i volim si upaliti njenu play listu i uživati. Međutim ova pjesma mi je malo dosadnjikava i mislim da će flopnuti ove godine.

    Francuska – ocjena 10/10, moje 3. mjesto – jako mi se sviđa.
    Sve što sam očekivao i tražio od Francuske zadnjih 30 godina koliko sam svjestan Eurosonga dobio sam u ovoj pjesmi. Predivna i prekrasna balada otpjevana s puno strasti i ljubavi. Nemam ništa protiv Pariza 2022. Moji subjektivni favoriti su: Hrvatska pa Litva, a objektivno/subjektivni definitivno Francuska. Bravo ??

    Portugal – ocjena 4/10, moje 27. mjesto – OK mi je.
    Meni je ovo sasvim OK. Nemam ništa protiv ovakvih retro stvari. Ako uđu u finale neću se buniti previše.

  16. Supercut09 — 29. travnja 2021. u 12:19

    Azerbajdžan- bio sam jako hyped kada je pjesma izašla jer sam zešći sucker za ove etno bangere. No… ova pjesma mi se sviđala doslovice prva 2 dana. Bop je, ali ništa posebno. Repetitivnost je ubila pjesmu, a i uz to mišljenja sam da su pjesme tipa San Marino i Moldavija skroz prešišale ovu po pitanju bop material. Imam osjećaj da će ovo bit shock nq. 6/10

    Bugarska- i dalje ne razumijem toliki hejt koji ova pjesma dobiva od eurovizijskih fanova, zbog čega se bojim da će ostati u polufinalu. No meni skroz divna pjesma za kišne dane dok prokastiniram od učenja i dramatično se njišem po stanu. Plus za zadnji refren. 8/10

    Francuska- Uz Italiju moj glavni favorot za pobjedu. Hvala Francuzi što ste ove godine odabrali šansonu( trebali ste i 2019. Ali ok). Iskreno- meni žešći naježitis te ju moglu zamisliti s konfetima. Pariz 2022.? Ako se mene pita- da! 10/10

    Portugal- ova pjesma mi je ipak nešto narasla u topu kada sam pročitao o čemu pjevaju i moram priznati da mi je melodija pjesme lijepa. No i dalje ovo daleko od pjesme koju neću prebaciti kad mi dođe na shuffle. 4/10

  17. YeahYeahFire — 29. travnja 2021. u 12:18

    Azerbejdžan – nikako mi ne ide da zavolim ovu pesmu,sve nešto ajde sad će i dodje onda onaj etno drop i kao da se ništa nije desilo jer je na samom kraju.
    Možda vizuelno poprave dojam Ocena: 5/10
    Bugarska – ista stvar i ovde… Ne sumnjam da joj je pesma veoma draga,ali za mene nije. Ocena: 5.5/10
    Francuska – e ovo je pesma za mene!
    Zovite me staromodnim,ali meni je ovo skoro pa savršenstvo.Emocija,tekst,vokal,melodija,nastup i kadriranje u nacionalnom finalu sve. Da li Barbara może do duple pobede videćemo Ocena: 9.5/10
    Portugal – nije ovo toliko loše kolko ljudi pričaju,slušajući pesmu više puta stekao sam dojam da je ovo više da se isporuči nečija životna priča,a ne da se puca na neki vrh plasman. I takve lične pesme treba ispoštovati tako da od mene Ocena: 5/10

  18. loreeneuphoria — 29. travnja 2021. u 12:17

    AZERBEJDŽAN- nije uopće pitanje hoće li biti dobar scenski nastup, pitanje je što će smisliti ove godine na pozornici. Iskreno pjesma mi je dobra,ima taj melos za koji bi i turska dijaspora glasati,mislim da idu u finale,pitanje hoće li moći prebaciti na lijevu stranu u top 10.
    Ocjena: 7.5/10
    BUGARSKA-meni se ovo jako sviđa. Da,usporedbe s BE su očite i opjevane,baš kao i za Cipar i LG,ali generalno sviđa mi Victorijin glas. Imam neki osjećaj da bi scenski mogao biti kao od 1D Story of my life spot, ali nadam se finalu i top 10.
    Ocjena: 8/10
    FRANCUSKA- ovo je moj pobjednik ovogodišnjeg eurosonga. Pjesma koja u svakom pogledu odražava francusku kulturu, prava "šansona" koja će ostati zapažena. Osjetim emociju dok Barbara pjeva, a ako je osjete i drugi, dobar rezultat ne bi trebao biti upitan. Mislim da mogu ići na kartu minimalizma,jedina briga mi je da ne završi kao Mercy.
    Ocjena:9/10
    PORTUGAL- dosadno i neslušljivo. Koliko puta će Portugal igrati na istu kartu? Nažalost,jednom je prošlo i ne ponovilo se nadam se. I sad su našli ići na engleskom jeziku sa ovakvom pjesmom?
    Ocjena: 1.5/10

  19. SwedenEurovisionFan — 29. travnja 2021. u 12:05

    Kratak rezime:
    2. Bugarska (5)
    7. Francuska (4)
    25. Azerbajdžan (2)
    26. Portugal (2)

  20. SwedenEurovisionFan — 29. travnja 2021. u 12:04

    Azerbajdžan – Efendi je također jedna od onih koji su išli kopirati svoj stil i pjesmu pa je napravila ''Cleopatra'' verziju 2. Zapravo uz Island i Litvu vjerojatno i zatvara taj krug Top3 pjesama koje su napravile prošlogodišnju kopiju s minimalnim promjenama. Prošlogodišnja pjesma bila je puno efektnija, iako mi se ni ona nije nešto posebno sviđala. Međutim, ovdje su dodali i cajkaški prizvuk pred kraj pjesme koji me dodatno odbija. I dalje ne kužim zašto radi one zvukove mumljanja koji su mi nepodnošljivi. Očekujem vrlo dobar scenski nastup kakav priliči jednom Azerbajdžanu te prolazak u finale.
    Ocjena: 2. Moj osobni poredak: 25/39.

    Bugarska – Perfekcionizam na najvećoj mogućoj mjeri! Od violina sa samog početka, preko teksta koji dirne u dušu, do njezinog glasa, definitivno najmilozvučnijeg glasa ovogodišnjeg Eurosonga ? Pjesma s porukom, oh koliko te samo tjera na razmišljanje. Spot pun sjete i prisjećanja na neka, ne tako davna, a bolja vremena. Vjerujem u fantastičan scenski nastup jer ova pjesma definitivno ima prostora da se to dogodi. Definitivno najbolja balada na engleskom koja se pojavila na Eurosongu u posljednjih nekoliko godina i nagodinu se možda vidimo u Sofiji! ?
    Ocjena: 5. Moj osobni poredak: 2/39.

    Francuska – Najbolja pjesma izravnih finalista. Sviđa mi se mračna atmosfera pjesme, tekst je dosta emotivan, a scenski nastup primjeren samoj pjesmi – jednostavan i efektan. Jedna od boljih ovogodišnjih balada, ali ne i najbolja, jer kako pjesma odmiče razvodnjava se i postaje pomalo dosadnjikava (pogotovo u posljednjih 45 sekundi), iako ju sama Barbara vokalno podiže na drugu razinu. Sve u svemu riječ je o jednoj sasvim pristojnoj baladi koja bi trebala završiti u Top10.
    Ocjena: 4. Moj osobni poredak: 7/39.

    Portugal – Dosta pozitivna stvar kod ove pjesme je ta što je na engleskom jeziku i to je veliki zaokret što se tiče Portugala, koji nikad u povijesti nije poslao pjesmu u potpunosti na engleskom. Sviđa mi se još i kako je na početku pjesme sve u sivoj boji, a kasnije dođu boje. Međutim, ova pjesma je kao i većina njihovih ubitačno dosadna, a njegov glas me živcira. Prema svemu sudeći, ovo ne bi smjelo vidjeti finala no i dalje je pristojnije od nekoliko pjesama ovogodišnjeg izdanja Eurosonga.
    Ocjena: 2. Moj osobni poredak: 26/39.

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje!