#rnesc2021: Tko je kandidat za nove božićne reklame? – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

#rnesc2021: Tko je kandidat za nove božićne reklame?

  15 min za čitanje   59 komentara

I skoro smo stigli do samog kraja. Službene rezultate objavit ćemo za dva dana, a dotad pogledajte kako su prošle zemlje u zadnjoj grupi. Ujedno vas pozivamo da nam se pridružite u komentiranju u komentarima ispod, te u rješavanju anketa.


AZERBAJDŽAN

Antonio želi Tursku natrag

Andrea: Efendi će vjerojatno razvaliti nastupom, ali pjesma nije nešto. Aranžman je napadan, uši doslovno bole dok slušaš, a onaj cajka drop, umjesto da podigne, kvari cjelokupan dojam. Trebam li napomenuti da pjesma zvuči kao jeftina verzija Cleopatre?

Ocjena: 5/10

Antonio: Ja na Mata Hari “odlepim” svaki put. Pjesma nije neki domet po pitanju melodije ili teksta, ali kad eksplodira refren s onim instrumentalom, poželim Tursku na Eurosongu momentalno. Očekujem od Efendi bomba nastup.

Ocjena: 7/10

Bartol: Prvih 30 sekundi je idealno i onda se pjesma počinje raspadati na refrenu, a pogotovo poslije njega. Cleopatra kao da je bila u svemu malo bolje smišljena – malo bolji refren, stihovi, bridge, ali kad se svi ti manji nedostatci zbroje dođemo do toga da se nadam da ćemo ovu pjesmu samo jednom slušati u Rotterdamu.

Ocjena: 6/10

Usporedba kave s pjesmama

Emilia: Ono što je najzeznutija stvar ovogodišnjeg Eurosonga jest povratak velikog broja natjecatelja s Eurosonga 2020., i kao posljedica je, naravno, konstantna usporedba s prošlogodišnjim pjesmama. Nažalost, Cleopatra je ipak bila jača u svemu, što u gradnji same pjesme, što u atraktivnosti. Ajmo to ovako reći – Cleopatra je najfiniji capuccino kojeg ste ikad pili u životu i zbog kojeg pamtite posjet nekom gradu ili neki specifični dan, Mata Hari je ona kava koju naručiš u kafiću do ureda, ali prekasno shvatiš da je prevodenasta.

Ocjena: 5/10

Faruk: Hari Mata Hari je trčao da bi Efendi mogla hodati. 😀 Inteligentna kombinacija Beyonce i Stanojke Bodirože Ćane koja uveliko igra na scenski nastup i prvi dojam. Ovakve pjesme nisu nešto što ja osobno preferiram, no u dobar nastup i vrhunski rezultat ne sumnjam.

Ocjena: 6/10

Ivana: Na prvo slušanje nije mi se svidjela poveznica s Cleopatrom, ali kasnije sam se naviknula i shvatila da se dobro uklapa. U svakom slučaju, bolja pjesma od prošlogodišnje. Sve u spotu djeluje jako skupo, međutim, kad slušam samo tekst, ne mogu ne primijetiti kako je onaj mamamama Mata Hari bezidejan. Usprkos tome, stalno ga pjevušim po kući i imitiram Efendinu koreografiju pa zato dajem ovu ocjenu.

Ocjena: 7/10

Josip: Kao što sam i očekivao, stigla nam je Kleopatra, ispravak, Mata Hari. Struktura pjesme je doslovno ista kao i prošlogodišnja pjesma. Očekivano od Azerbajdžana koji šalje neki etno bućkuriš bez glave i repa. Etno melodija i ugođaj u kombinaciji s modernijim zvucima daju dojam OK pjesme, ali Samira svojim glasom ne postiže nikakav specijalan dojam.

Ocjena: 2/10

“Bez okusa i mirisa”

Marija: Iako je mnogima bolja Cleopatra, meni je ipak bolja Mata Hari. Obožavam azerbajdžanske etno zvukove koje ova pjesma donosi i refren koji je jednostavan i catchy, a da ne govorim kako mi je ostao u glavi otkako sam prvi puta čula pjesmu. Očekujem i odličan nastup jer ova pjesma to zaista obećava.

Ocjena: 8/10

Mate: Prije nego što je pjesma izišla dobio sam skraćenu verziju s onim istočnjačkim instrumentalom što je diglo moja očekivanja jako visoko. Međutim, ispostavilo se da je cijela pjesma zapravo lanac nanizan tom skraćenom verzijom i ta repetitivnost mi je malo spustila pjesmu, iako i dalje to ne zvuči loše.

Ocjena: 7/10

Sanja: Koliko god mi je Cleopatra bila zanimljiva, toliko mi je Mata Hari bez okusa i mirisa. Pjesma zapravo nema nekog razvijenog refrena i previše je repetitivna. Dionice s tradicionalnim instrumentom su zanimljive, no nedovoljno da bi mi značajnije popravile dojam. Vjerujem da je može spasiti skupo producirani nastup u koji će Azerbajdžan nesumnjivo uložiti. Pjesma sama po sebi što se mene tiče može slobodno ostati u polufinalu.

Ocjena: 4/10

UKUPNA OCJENA: 57/100

PROSJEČNA OCJENA: 5,7

anketa 1733

Azerbajdžan 2021.

Ukupno glasova: 189

  • Jako mi se sviđa (5) [56 / 30%]
  • OK je (3) [46 / 24%]
  • Dobra je (4) [45 / 24%]
  • Ne sviđa mi se (2) [22 / 12%]
  • Užasna je (1) [20 / 11%]

BUGARSKA

“Tjeram se da je odslušam do kraja”

Andrea: Lijepa pjesma, ali to je sve. Moram priznati da se ponekad tjeram da je odslušam do kraja. Mislim da najbolje hvata na prvih par slušanja, a onda dosadi. Zvuči mi kao neka bajkovita uspavanka.

Ocjena: 5/10

Antonio: Iznenađen sam što su Bugari odlučili da Victoria pjeva ovu pjesmu u Rotterdamu, budući da je Imaginary Friend bio najbolji izbor. Growing Up Is Getting Old odlikuje intimna atmosfera, “blagi” zvuk i kvalitetan klasičan aranžman čime se može izdvojiti od ostalih. Mene zna “smoriti” svojom melankolijom i sporim tempom pa ju katkada izgubim volju slušati.

Ocjena: 5/10

Bartol: Apsolutno genijalna pjesma, iskreno stepenicu više nego njezina lanjska. Bila mi je favorit od onih pet, jer je nekako najjednostavnija i najmanje pretenciozna, a svaki put kad ju čujem transportiram se u neki drugi svijet. Tekst je naprosto predivan – iskreno se ne bih žalio da Bugarska uhvati trofej s ovom pjesmom.

Ocjena: 10/10

Gobac i sedativi

Emilia: Ne znam čujete li me, ali upravo sam zaspala i hrčem kao neki barba od 70 godina koji puši dvije kutije cigareta na dan. :Gobacmoodon: Neeeeeeext. :Gobacmoodoff:

Ocjena: 2/10

Faruk: Moje mišljenje o ovoanosnoa fonf ijewj feoifh oi foienf zzzzzzzzzzzzzzzzzzzz. Uh, oprostite. Malo sam prikunjao na tipkovnici. Da, znam lijekove iz grupe sedativa koji manje uspavljuju od ovog.

Ocjena: 4/10

Ivana: Onaj tko je gledao Andrein i moj reaction na ovu temu možda se i sjeća kako nisam veliki ljubitelj Victorijinog stila, ali i da mi je ova pjesma nakon Ugly Cry bila favorit za pobjedu. Po meni, manje mistična od lanjske, ali solidna i slatka. Čak mi se ranije pečatirala u memoriju od prethodnice, ali sve u svemu, blijedo. Iako sam sigurna da će proći u finale, bojim se da će se nakon jednog slušanja lako zaboraviti.

Ocjena: 6/10

Josip: Victoria ima jako lijep glas koji na trenutke odaje dojam nostalgije. Pjesma je jako neuvjerljiva, bez pretjerane kreativnosti uz veliku dozu dosade (na trenutke sam gubio volju za životom zbog ovolike doze dosade). Ponovno sličan tip pjesme, što joj ne zamjeram jer je to njezin stil, ali ova pjesma je lošija u odnosu na Tears Getting Sober koja je barem imala dozu dramatike (također mi se nije svidjela, ali je u odnosu na ovogodišnju pjesmu vrhunska stvar). Imam osjećaj da će Victoria nakon Eurosonga imati gorak okus.

Ocjena: 3/10

“Poštujem glazbeni stil, ali…”

Marija: Ovogodišnju Victorijinu pjesmu uspjela sam u potpunosti poslušati u samo dva navrata – nakon njezine objave pa zatim i nakon što je objavljeno da će upravo ovu pjesmu izvesti ove godine u Rotterdamu. Growing Up Is Getting Old je dosadna pjesma koja se ni po čemu ne ističe niti me tjera da ju ponovno poslušam. Poštujem Victorijin glazbeni stil, no ovo jednostavno nije moja šalica čaja.

Ocjena: 1/10

Mate: S obzirom na lanjsku i ovogodišnju pjesmu, Victoria bi mogla postati ozbiljan kandidat za pjesmu iduće Coca-Cola božićne reklame. Šalu na stranu, ovaj bajkoviti ugođaj u pjesmi mi je zasad dobar, ali željno iščekujem nastup koji bi mi, ako bude dobar, mogao ovu pjesmu pretvoriti u jednog od glavnih favorita.

Ocjena: 8/10

Sanja: Da živimo u corona-free paralelnom svemiru u kojem ja imam apsolutnu moć odabira pobjednika Eurosonga, Victoria bi lani pobijedila i sad bismo se spremali za Sofiju. Ove godine nažalost nisam sigurna ima li potencijal za pobjedu. Kažem nažalost jer obožavam Victorijin glas i glazbeni stil. Tekst je jako zanimljiv, a Victoria će sigurno ovo divno izvesti uživo i nastupom podići pjesmu. Sjetimo se samo njezine obrade Arcade. Svakako nastavljam slušati njezin EP, osobito Dive Into Unknown.

Ocjena: 8/10

UKUPNA OCJENA: 52/100

PROSJEČNA OCJENA: 5,2

anketa 1734

Bugarska 2021.

Ukupno glasova: 182

  • Ne sviđa mi se (2) [53 / 29%]
  • OK je (3) [43 / 24%]
  • Dobra je (4) [32 / 18%]
  • Užasna je (1) [28 / 15%]
  • Jako mi se sviđa (5) [26 / 14%]

FRANCUSKA

“Voilà! Evo pobjednice Eurosonga 2021.!”

Andrea: Francuska ove godine šalje jednu jako kvalitetnu pjesmu, koja neodoljivo podsjeća na prepoznatljive francuske šansone. Usporedbe s Edith Piaf su neizbježne i mislim da je to plus. Pjesma se ističe u konkurenciji, originalna je i odražava duh zemlje koju predstavlja. Nastup na nacionalnom finalu je bio odličan, prenijela se emocija i atmosfera pjesme, što je najvažnije. Mislim da je cjelokupni paket dostojan visokog plasmana u finalu.

Ocjena: 9/10

Antonio: Francuzi ove godine napokon šalju šansonu, i to dosta dobru. Sviđaju mi se melodija i tekst pjesme, njena gradacija, kao i klasični aranžman. Barbara je slatka i odlično pjeva. U cijelom francuskom paketu dominira jednostavnost i iskrena emocija i mislim da je to pun pogodak.

Ocjena: 7/10

Bartol: Voilà! Evo pobjednice Eurosonga 2021.! Barbara Pravi je na Eurosong donijela sve ono što volim kod moderne francuske šansone. Perfektno, intimno, a opet nabijeno emocijama, baš onako kako to Francuzi znaju najbolje. Tekst predivan, spot genijalan, nastup još bolji, a Barbara uživo transcendentira. Ni nakon milijun slušanja mi pjesma nije dosadila i zato je za mene Pariz 2022. najrealnija opcija.

Ocjena: 10/10

Žimažin da ćeš pobijediti!”

Emilia: Prije nego sam išla staviti misli o Voila u Wordu, išla sam se prisjetiti svojih komentara za Mercy. Zašto? Pa dobro se sjećam kako sam rekla da sam unatoč velikom hypeu fanova ostala hladna na tu pjesmu. Slična stvar s Mercy mi se događa s Voila. Priznajem kvalitetu pjesmu, no mene osobno se nije naročito dojmila. Jednostavno nakon te tri minute stanem i kažem u sebi „ok, hvala, idemo dalje“.

Ocjena: 6/10

Faruk: A evo ti nje… Sva je „filmična“, dramatična, pjeva na najromatničnijem jeziku na svijetu pjesmu koju vjerojatno čujete dok ispraćate romansu svog života niz neku parišku uličicu. Francuzi dosljedno serviraju dobar ukus, kvalitetu i posebnost. Pjesma i pjevačica koje definitivno zaslužuju plasman među najboljih pet.

Ocjena: 10/10

Ivana: Iako je bila tek treća pjesma koja je izašla, od prvog takta znala sam da je Barbara za mene pobjednica. Ovo je najfrancuskija francuska eurovizijska pjesma koju sam čula, naizgled krhka Barbara izvodi je tako emotivno i moćno, a kad sve začini onim francuskim ‘r’ pogodi me u dušu. Osim pjesme koja je remek-djelo i pjevačice koja je kao stvorena posebno za nju, scenski nastup oduzima dah i jednostavno vas lansira u paralelni svemir u kojem ostajete te tri minute potpuno zaboravljajući na svakodnevne probleme. Draga Barbara, na našu žalost već jeste svjetski prvaci, ali ja ti ponosno uručujem svoju zlatnu loptu. Žimažin da ćeš pobijediti! 😀

Ocjena: 11/10

Josip: Prelijepa emotivna balada koja svojom porukom osvaja i drži slušatelja zainteresiranim do zadnjega tona. Za mene je Barbara najbolja pjevačica ovogodišnjeg Eurosonga, koja nam svojom izvedbom pokazuje svoju ranjivu stranu, otvara svoje srce i prikazuje duševnu intimnost. Predivno urađena glazba i savršen tekst. Jako mi se sviđa kako pjesma napreduje i gradi radnju sve do posljednjeg čina i kulminacije na kraju pjesme.

Ocjena: 10/10

“Magija!”

Marija: Barbara je bila moj favorit ovogodišnjeg francuskog izbora i neopisivo mi je drago što je pobijedila. Nastup je bio veoma jednostavan, a opet toliko moćan. Voilà  je pjesma sa snažnom emocijom koju Barbara besprijekorno prenosi svojim glasom i ježim se svaki put kad ju slušam i gledam nastup s nacionalnog izbora. Ovo je jedan od mojih favorita ovogodišnjeg Eurosonga i ne bi imala ništa protiv da iduće godine putujemo u Pariz.

Ocjena: 10/10

Mate: Pjesma mi je dobra iako me nije oduševila kao mnoge. Barbara definitivno zna prenijeti pjesmu i mislim da se uz nju može ispričati lijepa priča nastupom u Rotterdamu.

Ocjena: 6/10

Sanja: Ova pjesma je čista magija! Već audio verzija me potpuno kupila, a Barbarin nastup na francuskom nacionalnom izboru mi ju je zapečatio kao favoritkinju ovogodišnjeg Eurosonga. Ježitis od glave do pete cijele tri minute, ma predivno nešto. Ako mene pitate, Pariz 2022., Voilà.

Ocjena: 11/10

UKUPNA OCJENA: 90/100

PROSJEČNA OCJENA: 9,0

anketa 1735

Francuska 2021.

Ukupno glasova: 200

  • Jako mi se sviđa (5) [103 / 52%]
  • Dobra je (4) [36 / 18%]
  • OK je (3) [32 / 16%]
  • Užasna je (1) [18 / 9%]
  • Ne sviđa mi se (2) [11 / 6%]

PORTUGAL

“Salvador zvučao svevremenskije”

Andrea: Ovu pjesmu poslušala sam do kraja samo dva puta – kad je tek izabrana i evo sad za potrebe ovog komentiranja. Veoma dosadno i uspavljujuće. Next.

Ocjena: 1/10

Antonio: Love Is On My Side kao da ne pripada 2021. godini jer zvuči zastarjelo. Možda bi se revampom to uspjelo ublažiti. Za mene je ova pjesma jedna ziheraška klasična balada koja mi je skroz nezanimljiva.

Ocjena: 2/10

Bartol: Portugalci su uspjeli izabrati najdosadniju pjesmu iz svojeg nacionalnog finala koje je bilo prezanimljivo i prejako. Minimalno četiri pjesme iz ovogodišnjeg FDC bi mi bile u TOP10, a jedna bi mi bila i najdraža pjesma ovogodišnjeg Eurosonga – Por um triz Caroline Deslandes. Mogli su imati čistu 11-icu, ali ovako od mene prosjek prosjeka.

Ocjena: 5/10

Emilia: Iako shvaćam pouku pjesme (a to je da i dalje moramo vjerovati u ljubav unatoč životnom kaosu), nekako mi je pjesma više za sviranje u fancy restoranu dok čekaš bisteccu fiorentinu s pripadajućim mu umacima. Dok pokušavam pisati komentar, ne znam je li mi Love is On My Side prebrzo ili presporo prošla, je li mi smor ili mi je ugodna. Jedino što mi pada na pamet jest to da su se Portugalci vratili trasi Salvadora Sobrala s ovako nostalgičnom pjesmom, ali Salvadorova pjesma mi je zvučala svevremenskije.

Ocjena: 7/10

Faruk: Nebitno i smara.

Ocjena: 1/10

Sanji će nedostajati Elisa

Ivana: Sjedni, jedan.

Ocjena: 1/10

Josip: The Black Mamba su me se dojmili pjesmom koja jazz kombinira s bluesom i prekrasnom atmosferom, te na taj način ovu pjesmu čini jako zanimljivom. Netko će reći da je ovo dosadna pjesma i da je naporno za slušanje, ali ja kažem BRAVO za ovaj vintage paket i lijepu poruku. Za mene je ovo stvarna ulica slomljenih snova koja je željna života.

Ocjena: 6/10

Marija: Još i prije nego što je Portugal izabrao, znala sam da će mi ovogodišnja pjesma biti dosadna zato što me nijedna pjesma ovogodišnjeg Festivala da Canção nije oduševila. Izbor je pomalo neočekivan, no drago mi je da je Portugal po prvi put u svojoj povijesti na Eurosong poslao pjesmu koja je u potpunosti na engleskom jeziku. Ali, bojim se da će Love Is On My Side ostati u polufinalu jer više djeluje kao uspavanka, a ne pjesma za Eurosong. Ipak ima jedna stvar koja mi se sviđa – Pedrova boja glasa mi je predivna.

Ocjena: 1/10

Mate: Retro. Ne toliko dosadan kao npr. Latvija 2019., ali i dalje zamorno. Jedni od onih koji drugo polufinale čine lakšim od prvog.

Ocjena: 3/10

Sanja: Ove godine jako će mi nedostajati Elisa i divni portugalski jezik. Ova balada me nije zainteresirala ni na FDC-u gdje sam pronašla nekoliko stvarno lijepih pjesama koje su se zadržale na mojoj playlisti. U konkurenciji Eurosonga mi se još više utopila.

Ocjena: 2/10

UKUPNA OCJENA: 29/100

PROSJEČNA OCJENA: 2,9

anketa 1736

Portugal 2021.

Ukupno glasova: 185

  • Ne sviđa mi se (2) [74 / 40%]
  • Užasna je (1) [69 / 37%]
  • OK je (3) [26 / 14%]
  • Dobra je (4) [10 / 5%]
  • Jako mi se sviđa (5) [6 / 3%]

ZANIMLJIVOSTI

Deseta grupa natjecatelja na kraju izgleda ovako:

# Zemlja Ukupna ocjena Prosječna ocjena
1. Francuska 90/100 9,0
2. Azerbajdžan 57/100 5,7
3. Bugarska 52/100 5,2
4. Portugal 29/100 2,9

Najveći broj bodova ovoj grupi danas je podijelio Bartol (31), a najmanji Andrea, Emilia i Marija (20).

Danas smo svjedočili čak dvjema Zlatnim loptama, i obje su pripale Francuskoj (Ivana i Sanja).

U svom komentaru za Portugal, Sanja je spomenula kako će joj nedostajati Elisa, koja je trebala predstavljati ovu zemlju prošle godine s Medo de sentir. Međutim, ipak ćemo vidjeti Elisu u finalnoj večeri ovogodišnjeg Eurosonga jer ju je jučer portugalska televizija TVP potvrdila kao čitateljicu glasova portugalskog žirija.

Ovogodišnja francuska predstavnica Barbara Pravi (pravog prezimena Piévic ili Pjević) autorica je dviju francuskih pjesama na Dječjem Eurosongu Bim bam toi i J’imagine (pobjednička pjesma Dječjeg Eurosonga 2020.). Upravo ćemo izvođačicu Bim bam toi Carlu gledati u finalu Eurosonga 2021. kao čitateljicu glasova francuskog žirija.

Ivaninih i Andreinih reakcija na Victorijine pjesme možete se prisjetiti ovdje:

Love is On My Side je prva portugalska pjesma koja je u potpunosti na engleskom jeziku. Dosad su Portugalci slali pjesme koje su bile ili u potpunosti na portugalskom ili pola na portugalskom, pola na engleskom. Zadnja takva službena pjesma (ako isključimo 2007. koja je imala samo jednu frazu na engleskom) bila je Coisas de nada (Gonna Make You Dance) iz 2006.

Rasprava59

  1. L'essenziale — 29. travnja 2021. u 14:37

    @piceza hahahaha, OK, ne baš na Hitlera, ali mene atmosfera podsjeća na II. svjetski rat, pokret otpora u Francuskoj itd…. Odiše mi tom atmosferom iz tog vremena (beretke, mantili, frizure, boje i slično.) Nešto što se može vidjeti u seriji Allo Allo.

  2. Piceza — 29. travnja 2021. u 14:25

    @lessenziale Hahah ne volim Voila, dosadna je, ali nije mi za bottom 5, nije pjesma koju prekocim na cak i na recapu, video me podsjeca na vrijeme Hitlera, ne znam zasto, ne pitaj ?

    Hej okani se Cipra!
    Kad su mogli ultimativni plagijati Heroes i Only teardrops pobijedit, moze i Cipar u top7!!!!!

  3. L'essenziale — 29. travnja 2021. u 14:24

    @escpavao eto, to je mišljenje i tvoje argumentiranje. 😉
    Ja sam mišljenja da Eurosong nije TLZP gdje se emitiraju svjetske uspješnice i ne volim kada netko sklepa pjesmu od 3 postojeća svjetska hita i potpiše to kao svoj autorski rad.
    Ponovit ću se. Jedno je kad si inspiriran nekime (Rumunjska, Bugarska), drugo je kad furaš svoj stil (Island, Litva), a treće je plagiranje postojećeg (Cipar). Znam da je teško biti originalan u današnje vrijeme, ali barem to napravi onda sa stilom poput Švedske.

  4. L'essenziale — 29. travnja 2021. u 14:20

    @piaceza kontam, ja na primjer imam takav dojam sa Švedskom ove godine. OK mi je, ništa posebno, a opet nije me kupila s ničim posebno i na kraju mi je negdje oko 13. pozicije. Mislio sam da ti je Francuska u bottom 5 ove godine obzirom koliko negativnih komentara je njoj upućeno. Ti zapravo voliš ''Voila'' ove godine samo ti je bed priznati ????

  5. REIN LOVER — 29. travnja 2021. u 14:19

    @lessenziale pa zapravo mi je Cipar na prvom mjestu iz jednostavnog razloga, i da mislim da je plagijat, kopija kopirane kopije koja je kopirala kopiju, ne bih je zato automatski stavio na zadnje mjesto samo zbog toga, energična je, plesna, obozavam Lady Gagu i Ava Max tako da jednostavno je za shvatiti, da je to Gaga izbacila bio bi svjetski hit, kao i da je Colors od Bernarde izbacila Rihanna ili Sia!

  6. L'essenziale — 29. travnja 2021. u 14:16

    @escpavao hvala.
    Po ovome se da zaključiti da ti više pašu brže pjesme i one koje su življe. Zanimljivo u svako slučaju. Dijelim mišljenje glede Hrvatske, Slovenije, Moldavije i Malte, to nam je zajedničko u top 10.
    To je tvoj ukus koji se djelomično podudara s mojim, ali Cipar koji je po meni PLAGIJAT i na zadnjem mi je mjestu eto ne mogu shvatiti da je tebi najbolji. Opet, to je tvoja stvar i mogu živjeti s tom činjenicom.

  7. Piceza — 29. travnja 2021. u 14:15

    @lessenziale Pa par komentara prije ti lijepo kazem da mi je Francuska cak u top10 obzirom na ostale urnebesne pjesme ove godine, ali je dalje dosadna i nije pjesma cija bi me pobjeda odusevila ni usrecila
    Ono, svejedno mi je, kao sto rekoh neutralna pjesma skroz

  8. REIN LOVER — 29. travnja 2021. u 14:11

    Ne osudjuj ?

  9. REIN LOVER — 29. travnja 2021. u 14:09

    @lessenziale ovako :

    1. Cipar
    2. Hrvatska
    3. Izrael
    4. Irska
    5. Srbija
    6. Australija
    7. Rumunjska
    8. Moldova
    9. Slovenija
    10. Malta/San Marino/Finska/Grcka

  10. L'essenziale — 29. travnja 2021. u 14:07

    @escpavao kako izgleda tvoj top 10?

  11. L'essenziale — 29. travnja 2021. u 14:06

    @piceza za nekoga kome je Francuska jako dosadna pjesma vrlo visoko u top 10 si ju stavila, pomalo kontradiktorno.
    Možeš i sama to Albini reći. Javi joj se na Instagram, odgovorit će ti sigurno na poruku ili komentar, meni je odgovorila. I ne bih se složio s tobom, svaki publicitet je dobar publicitet. Mislim da nije još uvijek preagresivna kao što to Malta zna raditi ili poljaci i španjolci na JESC-u.

  12. REIN LOVER — 29. travnja 2021. u 14:04

    @piceza hahaha, ubuduce cu paziti sto pitam, ocito se ne smijem zamjeriti "favoritima"

  13. Piceza — 29. travnja 2021. u 14:03

    @escpavao Ahaha dobrodosao u klub!
    Ja upitah nedavno kakve veze Mata Hari ima sa Azerbejdzanom i odmah je uslijedilo 10 spominjanja ?

  14. Piceza — 29. travnja 2021. u 14:00

    @lessenziale Kad si vec spomenuo tick tock, Albina je izbacila i 85. verziju pjesme, neka joj neko kaze da postaje dosadna… promo je ok, ali pametna promocija, a ne ovo sto rade ?

    ? osim Ukrajine tu su jos Belgija, Moldavija, Slovenija, Srbija, Rusija, San Marino, Cipar, Francuska i Azerbejdzan/Albanija

  15. REIN LOVER — 29. travnja 2021. u 13:56

    @nikobitan @lessenziale nisam nikad hejtao nikoga, daj citajte, postavio sam je doo obicno pitanje koje me muci jos od 2.,3. mjeseca, ocito se na ovoj stranici ne moze pitati obicno pitanje, odmah te prozovu "hejterom" ?

  16. L'essenziale — 29. travnja 2021. u 13:52

    @piceza eto napredujemo. Sviđa mi se jako Ukrajina ove godine. Smatram je dark horseom ove godine uz Rusiju. Ajde missis bombastic, možeš ti to, ostatak top 10-a, tick – tock, vrijeme curi…..

  17. Chandler — 29. travnja 2021. u 13:49

    Azerbejdzan – TURBO FOLK! Ovo je takav tres da mi prosto sve vreme mami osmeh na lice. Moj najveci favorit i zlatna lopta. 11/10
    Francuska – Jako lepo i simpaticno. 9/10
    Bugarska – malo dosadnjikava, ali sve u svemu nije losa. Kraj pesme mi se svidja. 7/10
    Portugal – dosadna i ravna, ali nije medju najgorima. 4/10

  18. Piceza — 29. travnja 2021. u 13:49

    @lessenziale i to je ok ?
    Imam osjecaj da ce pobijedit, ali moj favorit nije jer mi je dosadna kao i Bugarska, dok je nekome super Bugarska i ta atmosfera koju imaju te dvije pjesme ili francuski jezik koji ja i ne volim bas.
    Meni je favorit Ukrajina, koja je vecini ovdje katastrofa.
    Moj top10 ove godine je BOMBASTICAN

  19. L'essenziale — 29. travnja 2021. u 13:40

    Evo i mog top 10 ove godine:
    1. Hrvatska
    2. Litva
    3. Francuskaž
    4. Moldavija
    5. Slovenija
    6. Švicarska
    7. Malta
    8. Ukrajina
    9. Norveška
    10. Španjolska

  20. L'essenziale — 29. travnja 2021. u 13:38

    @piceza zato što mi je Barbara na 3. mjestu u poretku ove godine i volio bih da pobjedi ako to već ne budu moji subjektivni favoriti broj 1 i 2: Hrvatska i Litva.
    Treći put: hoćeš li podijeliti s nama tvoj top 10 ovogodišnjih pjesama Eurosonga?

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje!