#rnesc2022: Vadi kume keš keš – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

#rnesc2022: Vadi kume keš keš

  15 min za čitanje   26 komentara

Još je manje od tjedan dana ostalo do konačnih rezultata ovogodišnjeg izdanja našeg dugogodišnjeg projekta. Za današnji nastavak naši komentatori prokomentirali su pjesme iz pet zemalja, među kojima se nalazi i domaćin ovogodišnjeg Eurosonga. Što mislite – hoće li MahmoodBlanco uspjeti u onome što nisu Måneskin?

Ujedno vas pozivamo da nam se pridružite u komentiranju u komentarima ispod, te u rješavanju anketa.


AZERBAJDŽAN

YouTube video

Faruk nema lijepih riječi

Andrea: Moram priznati da ovu pjesmu, otkako je izašla, nisam poslušala više od tri puta. Jednostavno nemam nikakvu želju da si je pustim. Na mene nije ostavila nikakav dojam i ne mogu se sjetiti ni kako ono ide (pa sam je za potrebe ovog komentiranja morala upaliti). U svakom slučaju, Azeri se uvijek potrude oko nastupa pa ne sumnjam da će i oko ovoga. Nažalost, neću biti među njihovim navijačima ove godine.

Ocjena: 3/10

Bartol: I koliko se god ja htio ljutiti na Azerbajdžan zbog činjenice da izbacuju pjesmu aproksimativno tri godine nakon završetka prijave pjesama, ne mogu se dovoljno ljutiti da mi ova pjesma ne bude jedna od dražih ove godine. Aranžmanski senzacionalna, od klavira preko gudača do duduka, stvarno evo ja sam ostao paf. Male zamjerke na poprilično slab tekst i previše „growla“ u Nadirovom glasu, nadam se da bude ga manje u live izvedbi. Bravo bravo bravo Azerbajdžan!

Ocjena: 9/10

Faruk: Oni su dakle mjesecima maltretirali javnost skrivajući vrlo bazičnu, ne naročito zanimljivu i inovativnu pjesmu za koju vam se čini da su azerbajdžanski predstavnici pjevali svako dvije-tri godine na Eurosongu. Niti on može otpjevati ovo uživo, niti se, ako ćemo pošteno, ovdje ima šta slušati.

Ocjena: 3/10

Kronični nedostatak krvi i mesa

Ivana: I tako prođe jedna pjesma. Spav, spav.

Ocjena: 4/10

Josip: Fade to Black je balada kojoj kronično nedostaje krvi i mesa. Klavir lijepo podiže pjesmu i atmosferu tijekom izvođenja. Jedina svijetla točka ove pjesme je jako lijep aranžman i Nadirov kvalitetan glas, ali na njegovu žalost izgovor engleskog je jako upitan, tekst je relativno plitak i nema ono nešto što bi me zadržalo da pjesmu poslušam do kraja.

Ocjena: 5/10

Marija: Jako mi se sviđa aranžman ove pjesme, no to mi nije dovoljno. Uvijek nekako zaboravim na nju i, iako sam fan jakih balada, ova me, osim aranžmana, nije previše osvojila.

Ocjena: 6/10

Predugo čekanje

Matea: Lijepa balada, ali too much teatralna i dramatična za moj ukus. Mislim da može dogurati do top 10, pogotovo ako bude moćan nastup.

Ocjena: 7/10

Mirna: Malo smiješan tekst, dramatično do granice smiješnog i ne zaokuplja mi pažnju. Nadir lijepo pjeva i sigurno će podignuti pjesmu na nastupu.

Ocjena: 6/10

Sanja: Ne mogu vjerovati da su nas Azerbajdžanci natjerali da toliko dugo čekamo i na kraju nam servirali pjesmu koju uredno preskačem. Koliko on meni ima lijep glas i rašpu, toliko mi je ova pjesma dosadna. Šteta potencijala Nadira kao izvođača. Dojam uz njegov glas popravljaju i etno elementi u instrumentalu, no sve u svemu, po meni neupečatljiv paket.

Ocjena: 3/10

UKUPNA OCJENA: 46/90

PROSJEČNA OCJENA: 5,111

anketa 1954

Azerbajdžan 2022.

Ukupno glasova: 139

 • Ne sviđa mi se (2) [57 / 41%]
 • OK je (3) [45 / 32%]
 • Dobra je (4) [19 / 14%]
 • Užasna je (1) [13 / 9%]
 • Jako mi se sviđa (5) [5 / 4%]

DANSKA

YouTube video

“Kako napraviti najgeneričniju rock pjesmu”

Andrea: Prvi put kad sam čula ovu pjesmu, po početku sam mislila da se u narednih tri minute sprema nešto dobro, da nas čeka neka kvalitetna balada, ali onda je krenuo potpuni kaos. The Show kao da je napravljena za epizodu High School Musicala. Kao da je ispala iz priručnika Kako napraviti najgeneričniju rock pjesmu. Nažalost, Danci su ove godine debelo podbacili.

Ocjena: 2/10

Bartol: Kao što sam rekao na Megafonu, isprva sam vibeao uz ovu pjesmu, no nakon toga sam se razljutio. Zašto? Zato što da ova pjesma predstavlja doslovno bilokoju drugu državu osim neke nordijske zemlje, bila bi zadnja zadnja na kladionicama. Pjesma ne zvuči dobro niti uživo niti u studijskoj verziji, a ovaj stil à la rane Avril Lavigne mi nije zapravo niti simpatičan nego podosta naporan. Nedovršeno, nedorečeno i iskreno ne zaslužuje finale. Vidjeli smo na Eurosongu puno pjesama sličnog tipa, ali puno bolje odrađenih (Vanilla Ninja, Sinéad Mulvey & Black Daisy itd.).

Ocjena: 3/10

Faruk: Meni nije dovoljno biti samo retro. Treba biti retro i zanimljiv. Sama činjenica da ova pjesma zvuči kao SVAKA moguća pjesma iz ere 80-tih, a još tragičnija činjenica da u dobroj mjeri podsjeća na Let’s make a new tommorrow govore sve o ovom još jednom danskom promašaju.

Ocjena: 2/10

The Bangles

Ivana: Mislim da je svima jasno da je ovo krš. Ali, ja se tako ne mogu oteti dojmu da me neodoljivo podsjećaju na The Bangles koje OBOŽAVAM i zbog toga su mi, vjerojatno, ove Dankinje toliko slatke i simpatične. Zato mi se, odjednom, sve čini puno bolje nego što zaista jest.

Ocjena: 6/10

Josip: The Show je spoj nekoliko pjesama koje nisu ugledale svjetlo objave. The Show nije trebao doživjeti eurovizijski show, a početno pjevanje i sam uvod u pjesmu su toliko loše napravljeni da mi je žao mojih ušiju. Tekst je previše mlak, a izvedba hoda po rubu ponora. Jako loše, usudio bih se reći razočaravajuće.

Ocjena: 1/10

Marija: Jako mi se sviđa prvi dio pjesme i prvi refren praćen klavirom. Onda dođe drugi dio koji je mlak i mislim da bi bilo bolje da je cijela pjesma ostala samo praćena klavirom. Koliko god sam oduševljena prvi dijelom, drugi me razočara pa će ocjena biti zlatna sredina.

Ocjena: 5/10

Srednjoškolski bend u američkoj komediji

Matea: Uvjerljivo najgora ovogodišnja pjesma. Tekst je čisti klišej, kao i zvuk koji ne pamtljiv.  Ne razumijem zašto je ovo pobijedilo u nacionalnom natjecanju. Kandidat za posljednje mjesto.

Ocjena: 0/10

Mirna: Neupečatljivo i bezlično unatoč električnim gitarama i bubnjevima.

Ocjena: 3/10

Sanja: Nakon dugo vremena, evo nam na Eurosongu all-girls rock benda. Priznajem, meni je ovo guilty pleasure ovogodišnjeg Eurosonga (pozz Mia Dimšić). Jako mi je fora prijelaz s balade na rock, a atmosfera mi je totalno srednjoškolski bend u nekoj američkoj teenage komediji/drami, taman scena s maturalne zabave uoči ili nakom proglašenja kralja o kraljice mature.

Ocjena: 6/10

UKUPNA OCJENA: 28/90

PROSJEČNA OCJENA: 3,111

anketa 1955

Danska 2022.

Ukupno glasova: 136

 • Ne sviđa mi se (2) [44 / 32%]
 • OK je (3) [42 / 31%]
 • Užasna je (1) [35 / 26%]
 • Dobra je (4) [10 / 7%]
 • Jako mi se sviđa (5) [5 / 4%]

ITALIJA

YouTube video

Andrei nije sjela pjesma

Andrea: Nažalost, ove godine nisam u timu Italija. Tako je kako je. Pjesma jest lijepa, ali mi od početka nešto ne sjeda. Nisam impresionirana kao svi ostali i ne mogu se oteti dojmu da je uistinu precijenjena. Iskreno, da nije toliko precijenjena, možda bi mi bila i draža no zbog cijelog hypea stvorila sam nekakvu vrstu averzije, odbojnosti. Mislim da pjesma nije baš toliko dobra. Nedavno sam pročitala komentar jednog Twitteraša koji je Brividi okarakterizirao kao remek djelo. Really? I naravno, ako kažeš ovo što ja sad pišem, onda nemaš sluha, nemaš ukusa, što li. Ali dobro, meni jednostavno nije toliko dobra i ne da mi ju se slušati. No, vidim da se ljudima sviđa pa možda na Eurosongu i bude u samom vrhu. Iskreno meni je pomalo dosadna, a da nema Blancovog dijela (koji podiže pjesmu za cijelo koplje) bila bi mi vjerojatno totalno dosadna. Zbog Blanca, dakle, ocjena više od mene.

Ocjena: 6/10

Bartol: Meni je ovo draže od Zitti e Buoni kao što sam mnogo puta naglasio, ali ipak imam par pjesama koje su mi malo bliže pobjedi nego (ponovno) Italija. Tekst predivan, njihovi glasovi nekako odgovaraju u tom nekom neodgovaranju i zapravo je osjećaj nakon slušanja ove pjesme baš nekako dobar, zadovoljavajuć.

Ocjena: 8/10

Faruk: Ovo je pjesma s kojom je Italija trebala pobijediti, a ne s … onim. Emocija koju osjetite taman i ako ne znate ni riječ talijanskog, zajedno s Mahmoodovim vokalom od ove pjesme prave pravo malo remek-djelo. Nekako me strah prokletstva domaćina, ali bih potpisao da ostanemo u Italiji i dogodine.

Ocjena: 10/10

“Bolje da se nije vratio”

Ivana: Znate onu foru da na talijanskom svaka pjesma zvuči super baš zato što je na talijanskom pa se manje skuži ako fali „nešto“? E, tako je i s ovom pjesmom. Za mene preotegnuto i nekako razmeljano. Apsolutno mi je jasno zašto ima mnogobrojne fanove, no nažalost, nisam jedna od njih. Daleko od toga da je ovo loše, mislim, pristojna pjesma, jel. Ktome su i izvođači simpatični. Al’ meni dosadno.

Ocjena: 6/10

Josip: Mahmood se vraća, ali bolje da nije. Vidjevši njegovo ime na popisu natjecatelja sam se jako obradovao, ali ta radost je nakon prvog slušanja pala u ponor. Da ovu pjesmu umjesto Mahmooda izvodi bilo tko drugi u duetu s Blancom, ne bismo čuli Brividi tijekom Eurosonga.

Ocjena: 6/10

Marija: Italija nastavlja sa super eurovizijskim pjesmama. Brividi je odlična pjesma i drago mi je da Talijani ostaju vjerni svom jeziku. Sigurna sam da će Mahmood i Blanco rasturiti u Torinu. Ne vjerujem da će pobijediti, ali sigurna sam da će se naći vrlo visoko na lijevoj strani tablice.

Ocjena: 10/10

Očaranost

Matea: Najljepša ovogodišnja pjesma, potpuno me očarala. Mahmood i Bianco su savršen glazbeni spoj. Glazba i tekst idealno komponirani. Italija zaslužuje još jednu pobjedu i to na domaćem terenu. Italija je apsolutno superiorna u stvaranju glazbe, nenadmašna kvaliteta.

Ocjena: 12/10

Mirna: Od prvog puta kad sam je čula pa sve do danas, ova pjesma me svaki put osvoji. Emocija, predivan tekst, iskrenost, ranjivost i autentičnost koja nedostaje tolikim pjesmama ove godine. Blanco i Mahmood imaju izvrsnu kemiju i glasovi im se savršeno uklapaju. Brividi je ono što je Hold me closer htjela biti. Čista desetka bez puno razmišljanja.

Ocjena: 10/10

Sanja: Meni je ovo na prvu bilo “ništa posebno”, ali sam skočila sama sebi u usta. Više sam fan Mahmoodovih bržih pjesama poput Barrio tako da je stvar bila u pogrešnim očekivanjima. Mahmood i Blanco se toliko lijepo nadopunjuju i kreiraju baš lijepu atmosferu koja mi je nakon nekoliko slušanja toliko legla da su se ušuljali u moj top 5, a ne bih se puno bunila ni da pobijede. Tekst mi je jedan od najljepših na ovogodišnjem Eurosongu.

Ocjena: 9/10

UKUPNA OCJENA: 77/90

PROSJEČNA OCJENA: 8,556

anketa 1956

Italija 2022.

Ukupno glasova: 174

 • Jako mi se sviđa (5) [65 / 37%]
 • Užasna je (1) [39 / 22%]
 • Dobra je (4) [29 / 17%]
 • OK je (3) [28 / 16%]
 • Ne sviđa mi se (2) [13 / 7%]

MOLDOVA

YouTube video

U kolo!

Andrea: Hey Ho, let’s go folklor and rock n’ roll! Ne znam zašto, ali ja ovu pjesmu naprosto obožavam i nije me briga što drugi kažu! Volim veselice, volim harmoniku, volim pjesme na koje se mogu razbacati. Nije mi baš jasno kad netko kaže “da ovo nije pjesma za Eurosong.” Hm…Zašto ne? Eurosong je pozornica namijenjena svim žanrovima, svemu i svačemu pa zašto ne bi jedna pirska skladba bila “za Eurosong?” Ja baš mislim da je ovo zapravo jedna prava eurovizijska pjesma, koja će pokupiti puno bodova od publike. Naročito od onih, poput mene, koji vole tu i tamo “zatancati”.

Ocjena: 8/10

Bartol: Moja unutarnja svadbarska balkanska duša koju nisam ni znao da imam apsolutno obožava ovu pjesmu. Iskreno svaka čast Moldovi na ovome, ja im želim svu sreću, mislim da su trenutno podcijenjeni ali da će glasovi s naših područja biti dostatni za zadovoljavajuć rezultat. Moj glas mislim da imaju.

Ocjena: 8/10

Faruk: U kolo narode! Dogodine da vidimo što nam radi SunStroke Project, pa bog da nas vidi.

Ocjena: 8/10

Samo Moldova može stvoriti meme i Top10

Ivana: Imam ja aseva u rukavu.

Ocjena: 1/10

Josip: Moldova ostaje Moldova. Samo oni mogu iz ničega stvoriti epic momente, meme i top 10 rezultat. Pjesma je toliko zarazna i istočno europska da ne sumnjam u novi top 10 za Moldovu.

Ocjena: 8/10

Marija: Obožavam Moldovu ove godine. Baš me podsjeća na svatove jer ovakva vrsta pjesama tamo se najčešće može čuti. Moldavci uvijek osmisle odličan scenski nastup i jedva čekam vidjeti kakvu će feštu napraviti u Torinu. Mene su na prvu osvojili i do svibnja ću i naučiti moldavski budući da mi je pjesma stalno na repeatu.

Ocjena: 10/10

Pozitiva i trash

Matea: Jedna od najpozitivnijih ovogodišnjih pjesama. Inače ne volim ovakvu glazbu ali ekipa iz Moldove je prezabavna tako da zaista mislim da mogu ugodno iznenaditi i proći u finale.

Ocjena: 6/10

Mirna: Ovo je pjesma koja će zasigurno naći svoju publiku, pogotovo u moru dramatičnih balada. Feel-good poskočica koja nam definitivno svima treba da nam malo podigne raspoloženje. Autentično do srži.

Ocjena: 7/10

Sanja: Ovo je toliko zabavno trashy da predviđam Moldavcima reprizu 2018., ako osmisle dovoljno zanimljiv nastup. Nije ovo neki moj cup of tea, ali ne mogu da se ne prodrmam kad god čujem ovaj folklor & rock’n’roll. Najavljuje se neko plesanje kolca na ovo na timbildingu, jedva čekam haha.

Ocjena: 5/10

UKUPNA OCJENA: 59/90

PROSJEČNA OCJENA: 6,556

anketa 1957

Moldova 2022.

Ukupno glasova: 142

 • Ne sviđa mi se (2) [32 / 23%]
 • OK je (3) [31 / 22%]
 • Užasna je (1) [28 / 20%]
 • Dobra je (4) [28 / 20%]
 • Jako mi se sviđa (5) [23 / 16%]

POLJSKA

YouTube video

Bartol joj je dao vremena, ali…

Andrea: Fulenn mi je na Spotifyju bila najslušanija pjesma mjeseca ožujka, a pogodite koja pjesma mi je bila najslušanija u veljači? Tako je, gospodin Krystian Ochman i njegove tri minute savršenstva koje je nazvao River. Zašto mi se ova pjesma toliko sviđa? Pa krenimo od toga da je početak sam po sebi interesantan, melodičan, a dalje se pjesma razvija na jedan vrlo tečan način. Vokalne dionice su fantastične, a onaj falsetto – jednostavno wow.

Ocjena: 10/10

Bartol: Kada sam rekao da mi je ova pjesma čisti prosjek, bilo mi je rečeno da ovoj pjesmi dam vremena da će me osvojiti. Dao sam joj tjedan, dva, mjesec, dva i ništa. Vrlo sam indiferentan i dalje. Nadam se da će poraditi na karizmi i generalnoj izvedbi uživo, jer je vrlo razočaravajuća.

Ocjena: 5/10

Faruk: Evo Bog me dragi ubio ako ja shvatam tko i iz kojih točno pobuda favorizira ovu pjesmu. Ajde do refrena je to i dobro, al onda ovaj refren u kojem je pomiješalo i kuntu i pantu, pa više ne znam je li oni ovo sve ozbiljno ili je neki žakizam s podjeljenim ličnostima u pitanju.

Ocjena: 4/10

Kad se komentatori teško dogovaraju oko komentara za glas

Ivana: Vokal: savršen

Refren: maestralan

Ostatak pjesme: Di je?

Ocjena: 7/10

Josip: Lijepa i jako emotivna pjesma kvalitetnog mladog izvođača. Jako mi se sviđa pjesma i Krystianov glas. Odlična kontrola glasa i ispjevavanje, a keychange i smisleni prijelaz daju odličan touch ovoj anđeoskoj izvedbi. Neka rijeka odnese sve probleme i nedaće i donese prvu poljsku pobjedu.

Ocjena: 9/10

Marija: Jako lijep odmak od prošle godine. No, mene Poljska ove godine previše ne oduševljava. Ne znam zašto, ali Krystianov glas me baš jako živcira, jednako kao i refren pjesme kojeg smatram njenim najslabijim dijelom.

Ocjena: 6/10

Preteška za pjevača?

Matea: Prelijepa pjesma, ali preteška je za ovog pjevača. U nekim dijelovima zvuči loše, mislim da nema dovoljan vokalni kalibar za ovakvu pjesmu. Instrumental je stvarno prekrasan. Nadam se dobrom nastupu.

Ocjena: 7/10

Mirna: Jedna od rijetkih “muških balada” koja me dotakla and made me feel something. Ne znam zašto ova a ne neka druga, ali nešto jednostavno funkcionira u tekstu i izvedbi te je uvijek rado poslušam.

Ocjena: 8/10

Sanja: Ochman ima baš zanimljiv glas i ovo je ok pjesma. No meni ovdje fale dvije stvari da bi me ovo oborilo s nogu. Prvo, sve oko refrena mi je bolje od samog refrena, a drugo, njegova interpretacija na poljskom nacionalnom izboru mi je djelovala pomalo uspavano. Ako to u Torinu bude štimalo, moglo bi ispasti super.

Ocjena: 7/10

UKUPNA OCJENA: 63/90

PROSJEČNA OCJENA: 7,0

anketa 1958

Poljska 2022.

Ukupno glasova: 135

 • Jako mi se sviđa (5) [57 / 42%]
 • Dobra je (4) [33 / 24%]
 • OK je (3) [30 / 22%]
 • Ne sviđa mi se (2) [11 / 8%]
 • Užasna je (1) [4 / 3%]

ZANIMLJIVOSTI

# Zemlja Ukupna ocjena Prosječna ocjena
1. Italija 77/90 8,556
2. Poljska 63/90 7,0
3. Moldova 59/90 6,556
4. Azerbajdžan 46/90 5,111
5. Danska 28/90 3,111

Današnja grupa nije se svidjela Ivani, dok je po četvrti put ove godine najblaža članica bila Marija.

Toplo-hladni odnos s ovom grupom imala je Matea. Naime, u istoj grupi imala je zemlju kojoj je dala Zlatnu kantu (Danska) i zemlju kojoj je dala Zlatni mikrofon (Italija).

Moldovska grupa Zdob şi Zdub postat će prvi predstavnici Moldove koji će na Eurosong otići treći put. Njihovu pjesmu So Lucky ocijenili smo još 2011. u našem projektu, u kojem su osvojili predzadnje, 42. mjesto. Međutim, na Eurosongu 2011. u Düsseldorfu su osvojili 12. mjesto.

YouTube video

Prije tri godine u #rnesc smo ocijenili i Mahmooda s pjesmom Soldi. Za razliku od njegovih moldavskih kolega, Talijan iz Milana je osvojio drugo mjesto, iza pobjednika tadašnjeg izdanja (a kasnije i Eurosonga 2019.) Duncana Laurencea. Međutim, za razliku od ove godine, prije tri godine je imao veću prosječnu ocjenu (9,143), ali komentatore su ispravili čitatelji portala eurosong.hr, koji su ga stavili na prvo mjesto u projektu Vaše najdraže pjesme – Eurosong 2019.

YouTube video

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava26

 1. LoveWave — 24. travnja 2022. u 19:08

  AZERBAJDŽAN – čekati mjesecima da dobijemo prosječnu baladu još vise spusti moje mišljenje o pjesmi. Ne mogu reći da sam bio razočaran, ali nakon svih izbora ove godine nekako sam se nadao da će nam Azeri ponuditi wining material. Preslušavajući Nadira na youtubeu vidio sam da se radi o ozbiljno dobrom vokalu i prava je šteta što Fade To Black nije pjesma u kojoj on može pokazati što može. Pjesma sama po sebi, kao što sam rekao nije ništa specijalno, ali je jedna od onih koja će zasigurno zvučati bolje u live izvedbi. 6/10
  DANSKA – ne znam šta se događa s Dancina posljednjih godina, ali definitivno su se pogubili. Ako za neku pjesmu kažeš da ima i glavu i rep, za ovu možeš reći da nema ni jedno ni drugo. Početak pjesme je basic i dosadan, a ostatak se razvija odnosno bolje reći ne razvija u nekom dobrom pravcu. Dosta dated rekao bih i očekujem ponovni flop Danske, a mislim čak da su favoriti za zadnje mjesto u svom polufinalu. 2/10
  ITALIJA – ne bih se složio s komentarima da je Italija precijenjena ove godine. Meni je od prvog slušanja ova pjesma zasjela na sam vrh ljestvice i ne miče se od tamo, a sumnjam da će se išta promijeniti i nakon probi. Definitivno najljepša pjesma ovogodišnjeg eurosonga po mojim nekim parametrima i ne bih se uopće bunio da ostanemo u Italiji na godinu, dapače. Spojiti skroz drugačije vokale u jednu divnu priču i kompoziciju za mene je remek djelo. Live izvedba je sama po sebi upečatljiva i sa onako jednostavnim nastupom, a to sve govori. Ništa drugo mi ne preostaje nego svoj Ballon d'Or dodijeliti Italiji! 12/10
  MOLDAVIJA – kad pomislim na ovogodišnje growere prva na pamet mi padne Moldavija. U početku sam mislio da će mi ova pjesma ostati na začelju cijelu sezonu, ali to se evo, promijenilo. Ovdje je nepotrebno komentirari vokalnu izvedbu ili bilo šta s tehničke strane, već je dovoljno raspaliti zvučnike i udariti chill. Moldavci su maheri za guilty pleasure pjesme i nastupe tako da ih vidim u finalu i ove godine. 7/10
  POLJSKA – vidim da je dosta komentara upućeno na Ochmanovu (ne)karizmu. Opet moje neslaganje s rečenim jer ja baš mislim obrnuto. Vokalno Ochman dominira kroz cijelu pjesmu, strofe, refren pa onda falseti, sve je baš kako treba biti. River mi je jedna od najslušanijih pjesama ove godine i mislim da su Poljaci zasluženo visoko na kladionicama. Cijela stvar je baš dobro upakirana i jedino se nadam boljem nastupu od onog na nf. 10/10

 2. Hirscher1 — 24. travnja 2022. u 11:46

  " Italija je apsolutno superiorna u stvaranju glazbe, nenadmašna kvaliteta." Bravo Matea ♥

 3. YeahYeahFire — 23. travnja 2022. u 18:42

  Italija – kvalitet u ovoj pesmi definitno postoji,ali mi lično pesma ne leži,nekako mi je razvodnjena.. Dakle nije Italia hate već prosto nije za mene.. Ocena 6.5/10
  Danska – a ok nije rdjavo,ali nije sad da pustim više puta.. Što bi Marija Š rekla "Ima neki vajbić" ali taj vajbić nije za mene.. Ocena 3.5/10
  Poljska – vremenom mi je malo dojadila,ali suštinski dosta solidno.. Ochman bi trebalo da poradi na emociji,a ne samo na tehnici pevanja jer za mene balada je kad te grune sa emocijom,a toga ovde nema Ocena 7/10
  Azerbejdžan -pored Švajcarca najslabija muška balada ove godine,usiljeno,generično,nikakve emocije i malo više Arcade 2.0 Ocena 4/10
  Moldavija – ajoj imam delimično strah da me Piceza ne smrvi pa ću biti dobar haha..
  Aj nije da ću ovo puštati bez slušalica,ali sa njima svakako.. S obzirom na mrtvilo ove god,svakako se ističu,neka ih.Poprave mi raspoloženje,ako išta. Ocena 6.5/10

 4. Dell — 23. travnja 2022. u 18:22

  Nadati se da ce se Talijanima ispraviti nepravda sa Grande Amore i nikad prezaljenim Diodatom…
  Italija pa pet praznih mjesta pa opet Italija…

 5. Chandler — 23. travnja 2022. u 17:24

  E da zaboravio sam ocene za Svajcarsku i Poljsku da napisem: Svajcarska 6/10, Poljska 8/10.

 6. Chandler — 23. travnja 2022. u 17:24

  Azerbejdzan – nisam impresioniran. Bledi pokusaj, ovo mi je vise dokazivanje u pevanju. A ja to strasno prezirem. 2015. vristi ovde. 4/10

  Danska – umesto da bude energicno, ovo je dosadno. Jednostavno neprimetno, bledunjavo, skoro pa nevidljivo. 3/10

  Italija – nisam bio ljubitelj pesme Soldi, ali ova mi je neuporedivo bolja od spomenute. Naravno da ce zavrsiti u top 5. Mladic ipak ima bolji glas od Mamuda. 8/10

  Poljska – kao i Belgija i Poljaci resili da idu na mainstream siguricu. Ali za razliku od Belgijanaca, Poljaci su ovde tu malo bolje prosli, ovakve pesme uglavnom prolaze jako dobro, tako da finale ne bi trebalo da se dovede u pitanje.

  Moldavija – Pa hahahahahahahahahahahahahahahahaha!!!! Harmonika ubedljivo najjaci deo ovde. Shvatam ja njihov repertoar i nisam neki ljubitelj istog, ali ipak zlatna sredina od mene zbog harmonike. 6/10

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?