#rnesc2024: Slamanje kodova i emocija – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

#rnesc2024: Slamanje kodova i emocija

  11 min za čitanje   7 komentara

Stigli smo i do posljednjeg nastavka projekta Razmišljamo naglas: Eurosong 2024. u kojem ocjenjujemo posljednjih pet zemalja koje su nam ostale. Krije li se među njima mogući pobjednik Eurosonga? To je pitanje koje će biti odgovoreno za manje od dva tjedna, a dotad okrijte mišljenje naših urednika.

Ujedno vas pozivamo da nam se pridružite u komentiranju u komentarima ispod, te u rješavanju anketa.


FRANCUSKA

YouTube video

Faruk: Vjerojatno stavljam sebi metu na čelo među nekim kolegama, ali moram reći… Nekako mislim da je ovo ona pjesma koju favoriziraju jednostavno zato što je i svi drugi favoriziraju. Ok, dobra je pjesma. Njegov glas je daleko bolji od same pjesme. Emocija koju on zgrabi za vrat i baci na vas dok sjedite na svom kauču je jedinstvena. Ali, nekako mene sav ovaj paket „ne kupuje“ tako lako.

Ocjena: 7/10

Filip: Prva objavljena pjesma za 2024. u mojoj glavi još uvijek drži titulu the one to beat. Da budem iskren, stvarno ne znam hoće li druge države u tome uspjeti… Slimaneov predivan vokal mogao bih slušati satima, a ljepota ove pjesme se upravo krije u njenoj jednostavnosti i live izvedbi. Bravo Slimane, bravo Francuska, mislim da je sada pravo vrijeme za povratak u TOP 5!

Ocjena: 9/10

Josip: Mon Amour se ističe emotivnim motivima, osjetljivom glazbom i izvanrednim pjevanjem. Glazbeno, pjesma kombinira elemente popa s akustičnim aranžmanima, stvarajući intimnu i dirljivu atmosferu. Slimane donosi duboku emociju u svoj vokalni nastup, prenoseći tekst s iskrenošću i osjećajnošću. Tekst pjesme istražuje teme ljubavi, gubitka i sjećanja, dodajući dubinu i emotivnu snagu glazbenom iskustvu. Da sumiramo, Mon Amour je pjesma koja će dirnuti srca slušatelja svojom iskrenošću, osjećajnošću i iznimnim vokalnim izvedbom od strane Slimanea. Za mene je odmah bilo jasno gdje će otići Zlatni mikrofon, jer teško da će se dogoditi da netko uspije nadmašiti Slimanea. Ovu sam pjesmu čuo u prvoj live izvedbi ikad, odnosno na Slimaneovom koncertu u francuskom gradiću Amneville krajem studenog prošle godine i mogu vam reći da je uživo zvuči još bolje i jače. Slimaneov sam fan još iz vremena kad se natjecao u francuskom Voice-u, a njegove pjesme svakodnevno slušam i beskrajno uživam.

Ocjena: 12/10

Mariana: Vrlo vjerovatno najbolji vokal ove godine. Moram priznati da mi je na prvu bilo “oh no još jedna francuska balada” no svakim slušanjem mi je sve bolja i bolja, pogotovo nakon što sam ga čula u polufinalu Dore. Melodija mi lijepa, build up pjesme dolazi u pravom trenutku, sve je lijepo odrađeno. Sigurni Top 10 ove godine.

Ocjena: 9/10

Matea: Najemotivnija pjesma ovogodišnje sezone. Bila sam skeptična kad su pjesmu objavili vrlo rano, mislila sam da će to ostaviti negativne posljedice, odnosno da će se publika brzo zasititi pjesme. No još uvijek je po mom mišljenju najbolja balada i vrlo vjerojatno pobjednik žirija, a možda i pobjednik cjelokupnog natjecanja. Predivna, emotivna balada koju Slimane iznosi cijelim svojim bićem i vjerojatno će ostaviti veliki utisak na publiku.

Ocjena: 10/10

Nikolina: Školski odrađena moćna balada koju Slimane još više rastura i predivno donosi uživo. Jako lijepo, emotivno, baš grije dušu, prava bit i srž onoga što želim dobiti od glazbe.

Ocjena: 9/10

UKUPNA OCJENA: 56/60

PROSJEČNA OCJENA: 9,333

anketa 2145

Francuska 2024.

Ukupno glasova: 201

 • Jako mi se sviđa (5) [96 / 48%]
 • Dobra je (4) [52 / 26%]
 • OK je (3) [37 / 18%]
 • Ne sviđa mi se (2) [10 / 5%]
 • Užasna je (1) [6 / 3%]

IRSKA

YouTube video

Faruk: Nemojte se ljutiti, ali više sam uživao u upali uha nego u ovom.

Ocjena: 1/10

Filip: Melodičniji dijelovi ove skladbe imaju veliki potencijal, no imam osjećaj da su uništeni bukom koja ih okružuje. Razumijem zašto su ubačeni, no zbog osobnih preferencija radije bih da nisu… Ipak, nisu moje glazbene preferencije (uvijek) najbitnije, stoga mi je drago što fanovi gotičari ove godine imaju act za koji će, nadam se, zdušno navijati.

Ocjena: 3/10

Josip: Konfuzno, naporno i definitivno za mene najlošija pjesma u unazad puno godina. Zlatna kanta je osvojena po proglašenju pobjede u irskom nacionalnom izboru.

Ocjena: 0/10

Mariana: Sve ono što sam napisala o Finskoj ide i za Irsku. Meni je ovo creppy, disturbing i jednostavno što bi se reklo not my cup of tea. Bipolarna od početka do kraja, ali ne na dobar način. It’s a no for me Ireland.

Ocjena: 1/10

Matea: Kaos, to je ono što opisuje ovu pjesmu. Nikako ne sjeda na prvu, ostavlja te u stanju šoka, ali kad ju preslušaš više puta postaje zanimljiva. Ovo definitivno nije svačiji cup of tea i meni osobno će biti veći šok ako ova pjesma uspije proći u finale.

Ocjena: 5/10

Nikolina: Mama, tata i svi koji me poznajete – bojim se. (Hvala kolegici Ivani jer sama ne bih uspjela naći odgovarajuće riječi).

Ocjena: 1/10

UKUPNA OCJENA: 11/60

PROSJEČNA OCJENA: 1,833

anketa 2146

Irska 2024.

Ukupno glasova: 191

 • Užasna je (1) [107 / 56%]
 • Ne sviđa mi se (2) [37 / 19%]
 • Jako mi se sviđa (5) [19 / 10%]
 • Dobra je (4) [18 / 9%]
 • OK je (3) [10 / 5%]

POLJSKA

YouTube video

Faruk: Ovdje mi je teško odabrati konkretnu zamjerku. Jednostavno, nekako mi sve pomalo „ne paše“ ovdje u mjeri da sam pjesmu, do ovog slušanja, sve ukupno do kraja poslušao možda tri ili četiri puta. Sve je nekako ravno, neuvjerljivo.

Ocjena: 2/10

Filip: Ovogodišnja poljska pjesma mi je užasno simpatična, no, bojim se da će konkurencija biti izuzetno opasna za LUNU i njezin tim. The Tower ima sve potrebno kako bi postao hit na radijskim postajama koje puštaju pop glazbu, no mislim da to već dugi niz godina nije dovoljno dobar recept i za uspjeh na Eurosongu.

Ocjena: 6/10

Josip: Zanimljivo za poslušati u vožnji autom.

Ocjena: 7/10

Mariana: Znate kako nekada imate neku pjesmu koja vam jednostavno ne sjeda. Unatoč činjenici da nije niti katastrofalna niti nezanimljiva, no vama jednostavno ne sjeda i gotovo. To je ove godine meni Poljska.

Ocjena: 5/10

Matea: Slatka pjesma, ali nije za ovogodišnje izdanje Eurosonga. Kao kod mnogih, brine me izvedba uživo i hoće li biti određenih prilagodbi kako bi dobila neku jačinu. Mislim da ni raspored nastupa u polufinalu nije pomazio Poljsku, između Ukrajine i Hrvatske,  teško da će doći do izražaja.

Ocjena: 5/10

Nikolina: Jako mi je zanimljiva Lunina boja glasa, daje neku mističniju dimenziju pjesmi i čini ju upečatljivijom nego što zapravo je. Nemam nekih posebnih primjedbi, sve je korektno i dosta ugodno uhu.

Ocjena: 7/10

UKUPNA OCJENA: 32/60

PROSJEČNA OCJENA: 5,333

anketa 2147

Poljska 2024.

Ukupno glasova: 173

 • OK je (3) [55 / 32%]
 • Dobra je (4) [46 / 27%]
 • Ne sviđa mi se (2) [42 / 24%]
 • Jako mi se sviđa (5) [25 / 14%]
 • Užasna je (1) [5 / 3%]

ŠVEDSKA

YouTube video

Faruk: Bit ću iskren i reći da u 21 godinu intenzivnog praćenja Eurosonga ne pamtim ovako loš pokušaj Švedske. Kao da su pod svaku cijenu željeli garanciju desne strane konačnog poretka. Pjesma koja bi se, da ispred njenog naziva, stoji zastava bilo koje druge zemlje do krvi namučila da vidi finale. Nepodnošljivo generično, neutješno dosadno, beskrajno nepotrebno.

Ocjena: 2/10

Filip: Uf, Švedska je mene ponovno oduševila, a ja se pitam kako im to polazi za rukom već treću godinu zaredom, svaki put s novim žanrom. Mislim da Unforgettable može zapaliti svaki klub, stoga se nadam da ih prvo mjesto u running orderu finala neće koštati još jednog nezaboravnog plasmana.

Ocjena: 9/10

Josip: Ovogodišnja pjesma domaćina iz Švedske mi se nije svidjela i kroz cijeli Melodifestivalen sam bio uvjeren da će ih predstavljati Jacqline s pjesmom Effortless. Markus i Martinus su ok izvođači, ali za mene nedovoljno dojmljivi i ograničenih vokalnih mogućnosti da bi doživio samu pjesmu. Ipak je ovo Švedska tako da ne sumnjam u lijevu stranu tablice.

Ocjena: 3/10

Mariana: Eurosong je TV show i Švedska je to shvatila ozbiljno. Nastup kojeg se ne bi posramila ni neki veliki glazbeni show preko bare. Možda pjesma nije vrhunac umjetnosti, no cijeli paket je apsolutni masterpiece. Matrix vibe mi je fenomenalan i ovo je jednostavno gotov proizvod, ako su pametni neće ništa mijenjati i sve će ostaviti isto. Jedini problem koji imaju je što nastupaju prvi u finalu i znamo da to nije baš idealno ukoliko netko želi osvojiti natjecanje.

Ocjena: 10/10

Matea: Uobičajeno dobri, pjesma je super i očekujem minimalno Top 10.

Ocjena: 7/10

Nikolina: Nije mi ovo baš nešto nezaboravno, zapravo je poprilično prosječno i ništa što bi me potaknulo na više od nekoliko slušanja. Simpatični su dečki, ali nije mi to dovoljno za neko veće vrednovanje ove pjesme.

Ocjena: 5/10

UKUPNA OCJENA: 36/60

PROSJEČNA OCJENA: 6,0

anketa 2148

Švedska 2024.

Ukupno glasova: 175

 • Ne sviđa mi se (2) [49 / 28%]
 • OK je (3) [44 / 25%]
 • Užasna je (1) [41 / 23%]
 • Dobra je (4) [24 / 14%]
 • Jako mi se sviđa (5) [17 / 10%]

ŠVICARSKA

YouTube video

Faruk: Ok, razumijem zašto kladionice vole ovu stvar. Ovo je doista sve što „Generacija Z“ voli. Pjesma koja se toliko brzo razvija da je potpuno jasno da su autori računali na nestrpljivost onih koji klikću na YouTubeu ili swipe-aju na TikToku. Zadnja etapa pjesme kad Nemo ode „visoko“ i sve dobije neki bondovski „štih“ mi je uistinu lijepa. Je li ovo pobjednik Eurosonga 2024.? Ne bih se iznenadio.

Ocjena: 7/10

Filip: Nakon godina igranja na sigurno (što nužno nije bilo ni loše) Švicarci potpuno mijenjaju ploču i šalju vrlo odvažan i zanimljiv paket. Moram reći da mi se isti sviđa, a najbitnije od svega jest da u ovoj ludoj kompoziciji svaki žanr ima svoje mjesto, ali i funkciju. Osim toga, Nemo ovo izvodi maestralno, zbog čega sve manje sumnjam u dobar plasman, a možda čak i trijumf!

Ocjena: 8/10

Josip: Pjesma se ističe intrigantnim motivima, sofisticiranom glazbom i emotivnom izvedbom. Nemo vokalno dobro iznosi pjesmu. Koliko god Nemo kvalitetno izvodili pjesmu, meni se ova pjesma nikako ne sviđa i previše mi je konfuzna.

Ocjena: 3/10

Mariana: Moj apsolutni favorit ove godine. Opera, rap, pop i ne znam ni ja što još je u nekom ludom bipolarnom svijetu stvorilo megapjesmu s kojom su definitivno slomili the code. Jedini problem su švicarske cijene ako dogodine budemo u Švicarskoj. Teška srca priznajem da mojih ovogodišnjih 12 bodova ide direktnom konkurentu Baby Lasagne, ali i to je dio showa.

Ocjena: 12/10

Matea: Kaotična pjesma, spoj različitih žanrova. Jako mi se sviđa pjesma u cjelini, ima bogati vokalni raskoš i poprilično sam sigurna da je Švicarska pobjednik po žiriju. Nadam se da neće pretjerati u scenskom nastupu, očekujem mnogo teatralnosti. Švicarska je velik favorit za ukupnu pobjedu jer ih i publika poprilično favorizira. Pjesma je čisti pobjednički materijal.

Ocjena: 10/10

Nikolina: Jako kaotično, zbunjujuće, ne znam tko tu pije, tko plaća, ostavlja me u čudu nakon slušanja, ali ne nekom pozitivnom. Pohvaljujem vokalni raspon i kreativnost, samo eto, nije to neki oblik glazbenog izražavanja koji osobno preferiram.

Ocjena: 4/10

UKUPNA OCJENA: 44/60

PROSJEČNA OCJENA: 7,333

anketa 2149

Švicarska 2024.

Ukupno glasova: 193

 • Užasna je (1) [65 / 34%]
 • Jako mi se sviđa (5) [36 / 19%]
 • Ne sviđa mi se (2) [34 / 18%]
 • OK je (3) [30 / 16%]
 • Dobra je (4) [28 / 15%]

ZANIMLJIVOSTI

# Zemlja Ukupna ocjena Prosječna ocjena
1. Francuska 56/60 9,333
2. Švicarska 44/60 7,333
3. Švedska 36/60 6,0
4. Poljska 32/60 5,333
5. Irska 11/60 1,833

Danas su pala čak dva Zlatna mikrofona – jedan za Francusku (Josip) i jedan za Švicarsku (Mariana). Isto tako, Josip je odlučio dati Zlatnu kantu Irskoj i tako ju ostaviti bez bodova.

Irska pjesma je dobila i tri jedine jedinice danas (Faruk, Mariana i Nikolina). Istodobno, dodijeljene su tri desetke – Matea za Francusku i Švicarsku te Mariana za Švedsku.

Najstroži komentator danas je bio Faruk (19), a najblaže Mariana i Matea (37).

Ove godine na Eurosongu, a igrom ždrijeba i u ovoj grupi, imamo dvije nebinarne osobe – Nemu i Bambie Thug.

Marcus i Martinus su prvi Norvežani koji predstavljaju susjednu Švedsku nakon 42 godine, kada je Elisabeth “Bettan” Andreassen nastupala u grupi Chips. Elisabeth je rođena u Göteborgu u obitelji norveških doseljenika, a rodnoj zemlji svojih roditelja će 1985. donijeti prvu eurovizijsku pobjedu u sklopu sastava Bobbysocks. Na pozornici Eurosonga našla se četiri puta – tri puta u sklopu grupe ili dueta (1982., 1985. i 1994.) i jednom samostalno (1996.).

YouTube video

Međutim, najpoznatija Norvežanka koja je predstavljala Švedsku je Anni-Frid Lyngstad, koja je kao jedna od pjevačica grupe ABBA pobijedila na Eurosongu 1974. godine te ostvarila vrhunsku glazbenu karijeru.

YouTube video

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
2
PODIJELI ČLANAK

Rasprava7

 1. Diavolo — 1. svibnja 2024. u 01:28

  FRANCUSKA – ne doživljavam nešto posebno ovu pjesmu. Ok, nastup na Dori ju je sa onim micanjem od mikrofona doveo do neke nove razine ali mene ona nije nešto zaokupila. Jedino što priznajem jest to da bi Slimane trebao potpuno zasluženo pobijediti kod žirija ove godine. Moglo bi se okladiti s obzirom da Švicarac trenutno ima najmanje kvote (barem zadnji put kad sam gledao). Zaista fenomenalan interpret i vokalist. Nije ni čudo da je faca u Francuskoj. Još sam se i začudio otkud on kad inače šalju malo slabije poznate izvođače, ali mi je i drago što su krenuli putem kojim Italija već neko vrijeme ide. (8,5/10, ocjena 4; 14./37)
  _ _ _ _
  IRSKA – meni je ovo šizofreno i po ničemu sem twista između dva žanra interesantno. Bolno i iritantno za uši ovo vrištanje “aj aj aj aj”. Neka hvala. (2,5/10, ocjena 1; 35./37)
  _ _ _ _
  POLJSKA – pa meni sasvim ok pjesmica, ono ništa usiljeno i pretenciozno. Nije nešto što bih osobno slušao zbog njenog njanjavog vokala, ali muziku bi mogao poslušati jer je riječ o o nekom indie-popu. Mislim da bi moglo proći kod ove gen-z omladine kso što je prošla i pjesma Snap za koju sam također tvrdio da joj predviđam uspjeh na radio postajama, dok su me neki pokušavali uvjeravati kako je Dimšićkina pjesma avion za tadašnju armensku uzdanicu. Hahahahaha … svašta, jelda? Ne kažem da će poljska pjesma polučiti isti rezultat, ali nikad ne znaš. Jednostavno je radio friendly i to je to. (7/10, ocjena 3; 21./37)
  _ _ _ _
  ŠVEDSKA – jedino dobro ovdje mi je ovaj pozadinski beat na refrenu. Ovo ostalo sve već sto puta viđeno i prožvakano. I ispolirano toliko da pjesma nema ni mirisa ni okusa ako me razumijete. Tipična švedska pjesmica koja će, nadam se, ostati pravedno “nagrađena” od publike. Žiri će ih valjda nagraditi, ne kao lane, ali opet će vjerojatno dobiti više od zasluženog. Klasična priča eurosonga, nažalost. Dečki su simpatični ali vokalno je to bezveze. A i morat će ovaj ispolirani nastup mijenjati pošto u Malmou neće moći imati ove bočne light zidove. Ocjena-dvije više samo zbog onog odličnog beata u refrenu. (7/10, ocjena 3; 24./37)
  _ _ _ _
  ŠVICARSKA – meni osobno je odmah ušla u uho iako je miks više žanrova. Sjećam se i dan danas dok nije bila toliko popularna u esc fandomu da sam ju ja stvarno često slušao i da mi je bila uvijek u vrhu. Lajkam ovu kombinaciju repa, drum’n’bassa i opere. Plus, ima jako jako vizualno dobro odrađen videospot. Eh sad, nažalost, nekako sam dojma da se oko njega vrti priča, a ne oko pjesme. I baš bi bilo “čudno” da se opet desi kako će pozadinska priča biti bitnija od pjesme. Ne kužim kako ovo može pretendirati za pobjedu žirija, ako u konkurenciji imamo izvođače kao što su Slimane, Ukrajinke, Angelinu Mango, Izraelku, Raiven, etc.? Pa čak i vizualno bolje nastupe i zahtjevnije pjevačke dionice od ovih polu opernih dijelova. Sjeća li se netko Eline Netchajeve iz Estonije? Zašto njene bravure nisu dobro prošle kod žirija? Rep? Kako je Kalush sa također žanrovskim miksom prošao kod žirija? No glavno da dječarac u rozom haljetku koji ni sam ne zna dal bi piškio sjedećki ili stojećki može. Ne bi me zapravo ni čudilo da osvoji žiri jer eto, woke pokret je sada in. No da se vratim na samu pjesmu, vratio bih se na početak komentara i stoga … (10/10, ocjena 5; 4./37)

 2. ESC fan — 29. travnja 2024. u 20:03

  Mislim i za Irsku se može reći da je dernjava, ali ima neki kontekst svega toga. A francuska pjesma ne razumijem zašto se čovjek ovoliko dere. Mislim razumijem kada pročitam prijevod pjesme gdje pjeva o njegovoj patnji, ali ovo je baš previše, a i neće niko imati titlove.

 3. ESC fan — 29. travnja 2024. u 20:01

  Francuska – Meni je ovo previše agresivno i prenaglašeno iskazivanje glasovnih sposobnosti. Zorjina pjesma naprimjer jeste pokazivala njene vokalne sposobnosti, ali je zato i imala tu neku estetiku što ova pjesma ne mislim da ima. Bukvalno dernjava. Ali kada sam čuo Luninu izvedbu ove pjesme postalo mi je dosta bolje, znači do pjevača je.

  Irska – Meni je ovo neironično jedna od najboljih pjesama ove godine. Strofe su odlične, dio pred refren ikoničan i onda sami refren isto pamtljiv. Irska konačno šalje nešto što nije zastalo u 90-im i konačno nešto što sadrži elemente modernijih muzičkih pravaca. Bambie Thug ima itekako osjećaj za stil i ne sumnjam da će nastup biti fenomenalan. Prolazak u finale i tamo TOP 15. Ne bih se bunio ako odnese iznenadnu pobjedu. Baš zbog ovih ocjena ide petica ko kuća, crown the witch!

  Poljska – Lijepa pjesma, baš lagano ulazi u glavu i poštujem Lunin artistički izražaj, ne zaslužuje toliki hejt. Ipak, neću se boriti da uđe u finale.

  Švedska – Ok, vidimo svi imate bombastičan i produkcijski savršen nastup, ali gdje je pjesma, gdje je pjesma pitam? Generično i bez ikakve tematike doslovno. Pjesma nema dušu uopšte, a pritom ja volim ovakvu muziku, ali ovo nije to. Ne vjerujem im u ono što pjevaju, a realno ova pjesma je ni o čemu. Prošlogodišnja pjesma Air im je bila dosta bolja.

  Švajcarska – Ja ne razumijem otkud ova pjesma da odjednom bude favorit. Meni je ovo previše svega i svačega i malo su me te teme u pjesmama smorile iskreno. Jako puno vremena mi je bilo potrebno da uopšte zapamtim melodiju pjesme. Ne dopadaju mi se njegovi outfiti i mislim da će biti blagi flop u televotingu. Neće imati 30 bodova, ali nedovoljno za pobjedu.

 4. ESC fan — 29. travnja 2024. u 19:49

  Dadoše svi super ocjene Francuskoj i gle čuda, sve jedinice Irskoj lol. Očekivao sam da će komentatori barem malo biti kreativniji i drugačiji.

 5. imperator — 29. travnja 2024. u 18:57

  FRANCUSKA
  Slimane je toliko dobar da može učiniti dobrim čak i VHS zvuk Dore 😁 masterpiece od pjesme 9/10

  IRSKA
  Uvijek govorim da je bolji ići s nečim upečatljivim, nego sa sasvim običnim, zaboravljivim.. Ovo će sigurno biti upečatljivo, ali oprostite mi dragi Irci, ovo je bljutavo upečatljivo, ali imat će svoju publiku.. 1/10

  POLJSKA
  Sad se vratite na irski dio,samo obrnite uloge.. Ovo je sve samo, ali samo ne upečatljivo i zato Irci unatoč grozomoru od pjesme imaju više šansi za prolaz od Poljaka.. 4/10

  ŠVEDSKA
  Domovina generike šalje generiku oblikovanu u mladom štihu svjetski poznatom teen dvojcu iz susjedne Norveške 🤕.. Zapravo, ova generika mi čak i prolazi 🤦‍♂️, ali neće proći kod publike koja će kazniti prošlogodišnji navučeni trijumf (a ne pomaže ni broj 1 u finalu), 7/10
  —-
  ŠVICARSKA
  Samo se pitam koliko visoko može ići kod publike jer je ovo ipak Švicarska – bogata zemlja koja izaziva zavist pa čemu onda glasati za nju jer ima sve 😁.. Jer ako je Luca Hanni, a imao je sve, malo podbacio kod publike, kako će tek Nemo – u haljinici, s konfuznom pjesmom.. Hoću li visoki bodovi od strane žirija biti dovoljni?? 🤔 Dugo nismo imali ovako napetu godinu.. Doslovno, 4-5 država imaju šanse..
  A sad na pjesmu.. Kratko i jednostavno – I like it, a lot 8,5/10
  —-
  1. Francuska 9/10
  2. Švicarska 8,5/10
  3. Švedska 7/10
  4. Poljska 4/10
  5. Irska 1/10

 6. Tom Pilibi — 29. travnja 2024. u 18:36

  Ja Švicarsku vidim kao dostojnog pobjednika, ali samo za Barbara Dex nagradu (koja je nažalost pred koju godinu ukinuta). Ali ako žiriji odluče da Švicarska treba pobijediti, mogli bismo imati reprizu prošle godine. Švicarskoj bi mogli nabiti toliku prednost pred favoritima publike da ne bude šanse da nadoknade razliku bodovima televotinga.

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?