RTCG traži pjesme za Torino – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

RTCG traži pjesme za Torino

  3 min za čitanje   2 komentara

Uz Hrvatsku, još je jedna zemlja bivše Jugoslavije ovog tjedna otvorila prijave pjesama za Eurosong 2022. Danas ujutro crnogorska televizija RTCG ostvarila je obećanje i danas objavila natječaj za pjesmu koja će predstavljati Crnu Goru u Torinu. Isti će ostati otvoren do 10. prosinca 2021.

Kako je još ranije objavljeno, RTCG će interno izabrati izvođača i pjesmu. Pravo konkuriranja imaju autori iz cijelog svijeta, uz uvjet da im pjesmu izvodi izvođač iz Crne Gore, te da pjesma nije objavljena ranije od 1. listopada 2021. Autori se prijavljuju anonimno, uz šifru sastavljenu od pet brojeva pod koju pjesma prolazi odabir. Prijave se šalju poštom na Radiotelevizija Crne Gore, Bulevar revolucije 19, Podgorica, Arhiva RTCG – VI. sprat s naznakom Konkurs za Pjesmu Evrovizije 2022. NE OTVARATI. Omotnica koja se šalje mora sadržavati:

 • završna snimka pjesme do 3:00 minute trajanja s izvedbom izvođača koji planira izvesti pjesmu na natjecanju, na USB-u i CD-u (finalna verzija pjesme i instrumentalna verzija bez pratećih pjevača);
 • otisnutim tekstom u pet kopija;
 • podatci o identitetu autora i njegova biografija (u maloj omotnici koja se otvara nakon prolaska pjesme u drugu fazu izbora);
 • potvrda o registraciji pjesme kod nadležne institucije za zaštitu autorskih i srodnih prava (u maloj omotnici koja se otvara nakon prolaska pjesme u drugu fazu izbora);
 • uvjerenje o crnogorskom državljanstvu izvođača (u maloj omotnici koja se otvara nakon prolaska pjesme u drugu fazu izbora).

Jeste li već okušali svoje znanje u našem kvizu o Crnoj Gori? Ako ste nešto zaboravili, prisjetite se na stranici posvećenoj Crnoj Gori na Eurosongu.

Kriteriji odabira

Prijavom na natječaj autor garantira da je pjesma njegova originalna tvorevina, tj. da dijelovi pjesme nisu preuzeti iz drugih pjesama. Kao dokaz tome služit će potvrda o registraciji djela u organizaciji koja jamči i štiti prava skladatelja. Na pozornici može biti najviše šest izvođača, koji na dan prvog polufinala mora imati navršenih 16 godina.

Nakon završetka prijava, pjesme će ocijeniti žiri i to po ovim kriterijima:

 • Kompozicija – do 50 bodova;
 • Tekst – do 30 bodova;
 • Produkcijski potencijal pjesme – do 20 bodova.

Donirajte i učinite eurosong.hr još boljim!

eurosong.hr je stranica koju volonterski i sa strašću vode eurovizijski fanovi. Donirajući pomažete nam da stranica bude još bolja, a mi vam obećajemo uvijek aktualan i jedinstven sadržaj.

0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava2

 1. quicksilver — 28. listopada 2021. u 12:35

  Sva te muka i pompa oko izbora i na kraj ima da se izabere pjesma koja će da ostene u polufinalu. E da, naravno…biće neka dosadna balada 100%.

 2. ESC fan — 28. listopada 2021. u 10:55

  Imam osjećaj da će na kraju pobijediti neka dosadna balkanska balada. Mislim da nisu trebali ovaj žiri uvoditi i ovo sa poenima već par ljudi da izaberu koji znaju šta je najbolje za Eurosong.

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje!