RTÉ odabrao Sarah McTernan za Tel Aviv

Podijeli na Facebook Twitter
Foto: RTÉ

Nakon dugo vremena, irska televizija RTÉ prekinula je šutnju i napokon objavila tko predstavlja sedmerostrukog eurovizijskog pobjednika u Tel Avivu. Po prvi put od 2015., Irsku će na Eurosongu predstavljati ženski izvođač, a izbor je pao na 25-godišnju Sarah McTernan. U drugom polufinalu, koje je na rasporedu 16. svibnja, Sarah će izvesti pjesmu naziva 22, koju je napisao nizozemski autorski tim u sastavu Janieck, Marcia “Misha” Sondeijker i Roulsen.

– Ovo mi je uranjeni rođendanski poklon! Moj 25. rođendan je idućeg ponedjeljka i da ste mi rekli prošle godine kako ću biti odabrana za predstavljanje svoje zemlje na Eurosongu, izvesti svoju pjesmu po prvi put na Plesu sa zvijezdama ove nedjelje, i onda da letim do Tel Aviva na moj rođendan kako bih snimila eurovizijsku razglednicu, rekla bih Vam – Vi ste ludi! Moja mama, baka, obitelj i prijatelji su super uzbuđeni zbog mene – jako su šokirani i veoma ponosni. Jedva čekam naučiti svoju najveću obožavateljicu – moju dvoipolgodišnju kćer Miju – riječi 22! – izjavila je Sarah za službeni press release.

Inače, spot za pjesmu 22, kojeg možete vidjeti ispod teksta, režirao je cijenjeni redatelj Christian Tierney, kojeg je RTÉ angažirao i prošle godine za snimanje spota za pjesmu Together Ryana O’Shaughnessyja.

“Pune pripreme za nastup”

– Dobili smo visok broj pjesama za ovu godinu, ponajviše zahvaljujući sjajnom nastupu Ryana O’Shaughnessyja u Lisabonu prošle godine. Sarah ima sjajan glas koji se isticao od prve minute kad sam ju čuo i ona savršeno pristaje našoj odabranoj pjesmi 22. Mislim da će ju eurovizijska publika voliti, a sada se punom parom pripremamo za njezin nastup u svibnju u Tel Avivu – izjavio je šef irske eurovizijske delegacije Michael Kealy.

Inače, za službene stranice RTÉ-a, Sarah je priznala kako se na natječaj za pjesme prijavila s pjesmom dviju švedskim skladateljica. Prema njezinim riječima, naknadno su joj producenti rekli da im se svidio njezin glas, no pjesma nije, dok im  se s druge strane svidjela pjesma 22 nizozemskih autora, ali pjevačica na demo-snimci nije. Kada su producenti shvatili da irska pjevačica pjesma demo švedskih skladateljica, odlučili su je upariti s pjesmom 22.

Ovo nije prvi put da je Sarah pokušala ići na Eurosong. Naime, prošle godine Sarah se prijavila za sanmarinski 1in360 s obradom pjesme Eye of the Storm (islandski izbor za Eurosong 2016.), ali nije prošla u fazu polufinala.

Komentara 12

  1. Po samoj muzici, vokalu i ritmu tacno bih mogao prepoznati da ovo predstavlja Irsku.
    Ova pjesma ne ostavlja doslovno nikakav dojam na mene. Pjesma pocne, zavrsi se i to je to. Nista posebno, ali plus za to sto pjesma zvuci “irski”. Sumnjam da ce ovo proci u finale

  2. jaoo ako se već pjesam zove 22 kao pjesam Taylor Swift, ne mora i spot biti na istu shemu :/
    sve u svemu, jako simpatično i uz sladunjav stageing ocekujem barem finale, eventualno top 15

  3. Dobro je, lagano se popunjava playlista pjesama za ovogodišnji Eurosong koje ću redovito slušati, do prije nekoliko dana je na njoj bio samo Joci Pápai.

  4. Zanimljivo. Vidjet cemo kako ce to ispasti uzivo. Prosle su me godine osvojili upravo nastupom uzivo.

  5. Nije loše, nije dobro. Ovisi o nastupu, al ovakve cute pjesmice obično privuku simpatije publike. :))

  6. Not my favourite… Ali imam osjecaj, da ce ovo na pozornici ispasti mnogo bolje nego u ovom spotu

Odgovori