S druge strane ekrana: Irska

Podijeli na Facebook Twitter

IRSKA

Plasman: 13. mjesto u polufinalu (86 bodova)


Bartol: I ambijent i boje i sve je bilo vrlo lijepo ali monotono do bola. Taj balon na sceni mi nije smetao, ali su mogli još nešto napraviti iz toga. Prosječan nastup za, unazad deset godina, prosječnu eurovizijsku zemlju.

Ukupni dojam:neutralko

Bojan:   Bio mi je favorit prije Eurosonga, ostao je za vrijeme i poslije. Meni je ovo bilo uživanje od tri minute. Uživao sam u njegovom vokalu, glazbi, pjesmi generalno. Iskreno mi je žao što nije došao do finala, ali ako ništa barem imam fotku sa njim 🙂

Ukupni dojam:smjesko

Faruk: Crtići su zvali i traže svoj balon natrag. Djetinjasti i nastup prepun kičeraja je još i manji problem kad uzmemo u obzir koliko je tanka i neuvjerljiva njegova izvedba bila. Ovo je jedna od pjesama koje su svoje šanse za prolazak u finale prokockale doslovno u prvoj minuti nastupa.

Ukupni dojam:ljutko

Luna: Pa, Brendan je umirao dok je pokušavao izvući najbolje od pjesme. Na njegovu žalost, nastup primjeren Dječjem Eurosongu i pjesma koja nikako da doživi vrhunac je ubio njegove šanse za finale. Vidjela i rekla “dalje”

Ukupni dojam:neutralko

Marija: Bijeli obrisi planina, balon u središtu pozornice i na kraju eksplozija crvene boje opisuju irski nastup koji me se iskreno dojmio. Ali, izgled scene je sve što je bilo lijepo. Brendan vokalno baš i nije briljirao, a najveći problem je uvijek bila pjesma koja nažalost nikad nije imala šanse za prolazak ionako teškog polufinala. Irsku bi puno ljudi, uključujući i mene, voljelo vidjeti u finalu, ali s ovakvim pristupom i traćenjem talenata ljudi to se jednostavno neće dogoditi.

Ukupni dojam:neutralko

Tomislav: Zašto i čemu ovaj balon na sceni? Ne vidim nekakvu ponetu u njemu. Brendon je s druge strane dobro otpjevao to, ali pjesma je bila dosadna i to je razlog neuspjeha.

Ukupni dojam:ljutko


Zanimljivosti:

Brendan je i kod žirija i kod publike osvojio 12. mjesto.

Poslušajte cover pjesme When We Were Young britanske pjevačice Adele u izvedbi Brendana i austrijskog predstavnika Nathana Trenta!

Prisjetite se irske razglednice!

Ocijenite nastup Irske

Zahvaljujemo na glasanju

Loading ... Loading ...

Sutra: Španjolska

Komentara 10

 1. Ja ću samo ponoviti ono što sam napisao i kad sam prvi put poslušao ovu pjesmu: Odličan nastup i pjesma, al pogrešno natjecanje: dječji eurosong je za 5 mjeseci.

 2. Ne krivim Irce za postavljanje tog po meni bespotrebnog balona jer su se nekako htjeli istaknuti.. možda bi bili bolje sreće da su nastupali u prvom polufinalu, no ŠBB KBB (što bi bilo, kad bi bilo)..
  ionako je pjesma bila predosadna do zadnje minute da se nešto više od 12. mjesta u polufinalu može “ubosti”
  nisam fan Jedwarda, uopće, no izgleda da su oni trenutno jedini koji mogu nekada moćnu esc zemlju Irsku barem ugurati u finale.. ne uvrštavam U2 jer su šanse da oni odluče nastupati za Irsku jednake kao da ja predstavljam nas 😀
  2/5

 3. Ovo mi je bilo meh… Irci su stavili balon na scenu i mislili su da su sa time riješili sve probleme. Nisu razradili nastup do kraja i to ih je koštalo! Više sreće drugi put.

 4. Dosadno i jednolično, treba se čekati preko 2 minute da se konačno nešto malo više dobije od ove pjesme, sasvim zasluženo ispadanje.
  Kad smo već kod toga tko bi mogao predstavljati Hrvatsku evo ja bih osobno htio vidjeti Vannu, a podržavam i povratak Danijele, dapače! I da, zna li netko kada će se objaviti bodovna lista za Barbara Dex Award? Vidim piše na Wikipediji ”TBA” već 2 tjedna i nikako da objavi :/

 5. Glas iritantan do bola , ne mogu podnijet taj njegov mekani glasić , pjesma nije toliko ni loša , malo je dosadna , očekivano ispadanje , nikako da se trgnu ti Irci blesavi
  Ocjena 2

 6. Ovo mi je bilo vrlo dosadno, a još onaj poprilično loš vokalni pristup me dodatno ubio.
  2/5

Odgovori