S druge strane ekrana: Irska

Podijeli na Facebook Twitter
Filip Vale

IRSKA

Plasman: 16. mjesto u finalu (136 bodova)


Andrea: Moram priznati da je meni ovaj nastup bio jako, jako, jaaaaako lijep. Mnogi su rekli da ga je pogurala gay tematika, pa ok možda i je, ali slažemo li se svi da je nastup bio unatoč tomu jako lijep? Pa i pjesma nije loša bila i mislim da je bio zasluženi finalist. Meni se veoma sviđa kada nastupi pričaju nekakvu priču i to mi je, osim Litve, ove godine jedino Irska podarila.

Ukupni dojam:smjesko

Bartol: Kada duboko u sebe gurnem svoje subjektivno mišljenje o ovogodišnjoj irskoj delegaciji i PR-u, mogu objektivno izjaviti da je ovo koreografski i kadrovski jedan od najboljih nastupa ovogodišnjeg Eurosonga. Kadar na 2:31 je toliko lijepo odrađen da sam eto, ostao bez riječi. Također, govoreći o plesu, ovaj nastup ima apsolutno najljepše plesne pokrete od svih koji su stali na pozornicu Eurosonga 2018. godine – fluidne, decentne, ma sve je bilo savršeno. Bravo Irska!

Ukupni dojam:smjesko

Bojan: Na stranu što ja mislim o njihovom ovogodišnjem PR-u i samom ponašanju cijele delegacije, Irci su ove godine osmislili i priredili jedan jako dobar nastup. Savršeno su preneli priču iz spota na pozornicu i to je upalilo. Također, ono što mi se svidelo jeste ta tamna pozadina, lampa iza pjevača i korišćenje publike kao dio scenografije, točnije pozivanje publike da uključe svoje lampe na mobilnim telefonima. Finale? Svakako zasluženo!

Ukupni dojam:smjesko

Faruk: Savršeno tempirana marketinška kampanja, vrlo lijep nastup i ponajbolje kadriranje ovogodišnjeg Eurosonga su bili dovoljni da Irci s ovim golim prosjekom ostvare dobar rezultat. Taj kružni kadar dok pada „snijeg“ je filmski i fantastično je izgledao s druge strane ekrana. Vokalno je stvarno škripalo gdje god je moglo zaškripati.

Ukupni dojam:smjesko

Luna: Pjesmu ne mogu organski podnijeti (pogotovo jer je prošla ispred Hrvatske i Švicarske, ARRRRRRGH), ali priznajem da je nastup lijepo i korektno napravljen i izrežiran.

Ukupni dojam:smjesko

Marija: Uz sve ono što se mjesecima prije događalo na Ryanovom twitter profilu, ja sam ovakav nastup očekivala. Ono što me smetalo i tada i danas i u samom nastupu je nepotrebno privlačenje pozornosti na nešto što nema nikakve veze sa skladbom. Svjetiljka na sredini pozornice je stvorila jednu intimnu atmosferu s kojom, u kombinaciji sa ovako jednostavnom pjesmom nikad ne možete pogriješiti. Sve ostalo, od pratećih vokala, do cure koja je svirala klavir i plesača je bilo nepotrebno. Nadam se samo da ih ovaj rezultat neće navesti na slanje ovakvih pjesama godinom uz godinom.

Ukupni dojam:neutralko

Tomislav: Ne znam zašto me ovaj nastup podsjeća na islandski natup. Samo što ovdje još na pozornici imamo par LGBT osobe. Inače, ni po čemu posebno.

Ukupni dojam:ljutko


Zanimljivosti

 • Ovo je prvi ulazak Irske u finale Eurosonga od 2013. godine
 • Također, ovo je najbolji rezultat Irske na Eurosongu od osmog mjesta 2011. godine
 • Pogledajte finsku predstavnicu Saaru Aalto i irskog predstavnika Ryana O’shaughnessya kako pjevaju pjesmu Rock’n’roll kids, s kojom je Irska pobijedila na natjecanju za pjesmu Eurovizije 1993. godine (pjesma počinje na 3:50)

Ocijenite nastup Irske

 • Užasna je (1) (14%)
 • Ne sviđa mi se (2) (17%)
 • OK je (3) (19%)
 • Dobar je (4) (22%)
 • Jako mi se sviđa (5) (28%)

Zahvaljujemo na glasanju

Loading ... Loading ...

Sutra: Srbija

Komentara 12

 1. Prosječna pjesma s čarobnim nastupom. Nastup je zbilja bio prekrasan. Svaka čast Irci, nastavite tako i dalje te se ponovno vratite na stare staze gdje ste nekada i bili!

  Ocjena: 4

 2. @pabloncrnich Kao prvo, jesam li ja svojim komentarom uvrijedio homoseksualce? Pročitaj komentar pažljivo. Kao drugo, činjenica je da pjesma nema nikakvu poruku tako da ono. Kao treće, pjesma mi se ima pravo ne sviđati. Nemoj se bezveze ljutiti oko ničega. Hvala lijepa.

 3. Btw, da smo mi bili puno bolji kandidat ziher bi vidjeli finale. Franka je posao odradila korektno, medutim njen nastup nije imao dobro izreziranu pricu….

 4. Drugo, ovaj nastup nisam bas dozivio dok sam gledao finale, ali kad sam ga pogledao nakon eurosonga oj komenbtar je bio – ovo je nesto najljepse sto se dogodilo eurosongu 2018. Jos samo da je malecki mrvicu sigurniji vokal islo bi ovo u top 10. Predivna prica ispricana je na stageu, nesto sto se rijetko vidi posljednjih godina na esc. Bravo Ryan! Bravo Irska! 😊😊😊

 5. Koliko homofobnih izjava na ovaj nastup ubij boze, kao i na sve sto ima tematiku homoseksualizma. Ako vam se toliko gadi to gledati onda niti gledajte niti komentirajte. Hvala.

 6. Pjesma-živa dosada, vokali korektni iako mi se nimalo ne sviđa njegov kmečavi glas, staging lijep međutim nema baš veze s pjesmom. Realno nisu mi baš jasne njegove izjave tipa “drago mi je da su ljudi skužili poruku pjesme”, a pjesma tipična tužaljka i nema nikakvu poruku. Uostalom Ryan mi je izuzetno iritantan, a od činjenice da je mnogo boljim kandidatima (Hrvatska, Švicarska, Grčka…) mi se diže kosa na glavi. Ocjena:2/5

Odgovori