S druge strane ekrana: Irska

Podijeli na Facebook Twitter
Filip Vale

Irska

Plasman: 18. mjesto u drugom polufinalu (16 bodova)


Andrea: Nastup mi je bio bezvezan. Možda i najgori u konkurenciji. Više bi bio prikladan Dječjem Eurosongu.

Ukupni dojam:ljutko

Bartol: Osim činjenice da je na početku prilično raskrstila sa ritmom, Sarah mi se kroz cijelu pjesmu činila dosta umorno i bez energije. Što je šteta jer je ova pjesma sa slatkim nastupom zaslužila malo više energije. Posljednje mjesto je ipak malo prenisko, ali mislim da nije bilo ni za finale.

Ukupni dojam:neutralko

Bojan: Iskreno draga mi je ova pjesma, pa sad kad vidim da je bila posljednja baš mi je žao. No, sad kad pogledam nastup i shvatam zašto. Nekako mi se utopila i nije se uopće istaknula. Koliko god se trudio da mi to sve slatko izgleda, nekako mi je bljedunjavo. Baš šteta.

Ukupni dojam:neutralko

Faruk: Ne znam šta je bila zamisao idejnih tvoraca ovog nastupa, ali štogod da je bilo – nije uspjelo. Sarah i prije su posrkale frape, valjale se po šanku i naplesale, ali sve to skupa je izgledalo dosta amaterski, smiješno i na trenutke kao uvod u filmove za odrasle.

Ukupni dojam:ljutko

Luna: – Prije deset godina čepila sam uši kad sam vidjela snimku moje mame na karaokama kako falša zadnju notu u Vilo moja. Ovim putem bih se ispričala mami na neprimjerenoj reakciji. Ovo je zaslužilo i prekrivanje očiju i čepljenje ušiju. Kao sedmerostruki eurovizijski pobjednik, Irska si ne bi smjela dozvoliti da ju predstavlja pjevačica s karaoka na svatovima u hrvatskim selima.

Ukupni dojam:ljutko

Marija: Ništa što kažem neće opravdati užas od ovog scenskog nastupa i pjesme. Jednostavno – ne.

Ukupni dojam:ljutko

Milka: Loša pjesma, nastup još gori, izgledao je kao crtić za djecu do 5 godina.

Ukupni dojam:ljutko


Zanimljivosti:

Irska je dobila bodove samo od tri države – tri od publike Ujedinjenog Kraljevstva, pet od moldavskog žirija i čak osam od talijanskog žirija.

Sarah je falilo šest bodova da joj se broj bodova izjednači s naslovom pjesme.

Ovo je najgori irski rezultat svih vremena.

Posljednja izvođačica koja je izborila finale za Irsku bila je Niamh Kavanagh, u Oslu 2010. godine. Prije nje, posljednje izvođačice koje su stupile nogom u finale Eurosonga predstavljajući Irsku bile su The Mullans, 1999. godine.

Ocijenite nastup Irske

 • Užasan je (1) (30%)
 • Ne sviđa mi se (2) (34%)
 • OK je (3) (24%)
 • Dobar je (4) (5%)
 • Jako mi se sviđa (5) (6%)

Zahvaljujemo na glasanju

Loading ... Loading ...

Komentara 20

 1. Koliko god Sarah bila meni simpatična i pjesma uhu ugodna ovo nije izgledalo dobro, a ni zvučalo baš najbolje uživo. Prešareno, ona kao zarobljena u haljini, nije mi sve skupa imalo baš previše smisla. Više sreće dogodine Irskoj 🙂

 2. Iskreno, meni pjesma nije imala nekog potencijala niti prije eurosonga. Nakon nastupa je samo potvrdila moje predviđanje da neće u finale, ali da je nastup bio za najlošije mjesto, nije. Slažem se da je falilo energije i živosti.
  Ocjena 2.

 3. Pjesma mi se sviđa, a nastup tako tako. Mogli su nešto smisliti. Očito nije bilo za finale, ali nije niti za posljednje mjesto

 4. Pjesma mi je dobra i volim ju slušati, ali me nastup razočarao. Ideja nastupa je imala potencijal, ali je sam nastup bio bez ikakve emocije i energije te je sve izgledalo dosta amaterski.

 5. Pjesma mi je meh, nastup loš, vokal još gori. Nisam očekivao zadnje mjesto u polufinalu, ali me ne čudi i nije da mi je jako krivo zbog toga. Ocjena: 1/5

 6. Najveće razočarenje od mog Top10 mi je upravo Irska, koja nije nikako imala prikladan scenski nastup pjesmi. Očekivao sam puno, puno više od ovoga što smo dobili. Nakon ždrijeba i broja 2 znalo se da ih samo odličan nastup može spasiti i tu su Irci – zakazali. Međutim, ovo NIKAKO nije najgora pjesma ovogodišnjeg Eurosonga. Sukladno tome, zbog same pjesme koju redovno volim poslušati, dajem konačnu ocjenu 3.

 7. Gledao sam sve tri večeri ali se ove pesme ne sećam, osim po nazivu. Previše mi je mlaka i svakako mi nije za finale.

 8. Evo i mene nakon duge pauze uzrokovane posteurovizijskom depresijom.. 😀
  za početak kratak osvrt na Irsku..
  kao prvo – pohvale za Irce što su pronašli top model (za njihove standarde) da ih predstavlja.. 😀
  kao drugo – ako su se htjeli vratiti u kasne 50-e – uspjeli su.. još je samo falio Michael J.Fox i cijela svita iz Povratka u budućnost 1…
  kao treće – ne možete opet proći u finale sa istim šrotom.. simple – you can’t 😉

 9. Pjesma totalno zaboravljiva, otprilike mi je bilo jasno što su u nastupu htjeli postići, a Sarah bez trunke energije vokalno slabašna. Tome dodajte i loš redni broj nastupa i dobijete ovakav plasman. Po meni zaslužen! (1/5)

 10. Meni je nastup bio sasvim ok kao i sama pjesma. Naravno mogli su smisliti malo ozbiljniji i moderniji nastup, ali meni je to sasvim okej bilo. Ova pjesma jednostavno nije za Evroviziju i uopste nije kompetitivna. Ni Sarah ni cijeloj delegaciji nije bilo stalo do plasmana tako da se ni ne bunim sto su zavrsili zadnji. Ako moram da opisem ucesce Irske na Evroviziji 2019 u jednoj rijeci onda bi to bilo “meh”. Nadam se da ce konacno poslati dobru i ozbiljnu pjesmu sljedece godine. Ni nacionalno finale ne bi bila losa ideja iako je svima jasno koliko su oni (ne)zainteresovani.

 11. Ideja nastupa mi je vrh. Zadnje mjesto mi je definitivno prenisko. A sad kritika- prvo Sarah se toliko prepala da je pola pjesme otpjevala van ritma i tresla se. Drugo- pjesma nije imala nikakvog potencijala. Kad se sve zbroji i oduzme- ne bih ovu irsku priču nazvao tragičnom jer ipak postoje oni koji imaju puno gore nastupe.
  3/5

 12. Irska: pjesma je u redu, meni se nastup svidio, ali Sarah baš i ne, bila je previše statična, bez energije, a i njen vokal je bio slab… Ipak je po meni 41. mjesto bilo ne zasluženo… (Ocjena: 3)

Odgovori