S druge strane ekrana: Litva

Podijeli na Facebook Twitter

litvaLITVA

Plasman 17. mjesto u finalu (42 boda)


Bartol: Ne želim ispasti hipster, ali ja obožavam ovu pjesmu i ovaj nastup. Još i više nego za vrijeme RN-a. Viktorija ima jednu posebnu energiju koja mi neda da u sve tri minute maknem oči s ekrana, a i efekti su bili odlični. Žao mi je da Litva dobro prolazi sa pjesmama tipa I’ve been waiting for this night, dok ovo, ili meni nikad prežaljena Vilija Matačiūnaitė  ne budu dobro prihvaćene u širim masama.

Ukupni dojam:smjesko

Bojan: Ono što se prvo uočava jest da se pjevačica trebala malo bolje zbližiti s kamerom jer često, kako mi se čini, nije gladala u pravu. No, generalno nastup je bio neupečatljiv.

Ukupni dojam:neutralko

Faruk: Jedina pjesma tijekom koje nisam gledao u ekran, već odgovarao na poruke. Nepopravljivo loše do razine kad bi bilo kakav drugi komentar jednostavno bio suvišan.

Ukupni dojam:ljutko

Luna: Ono 3D srce je bilo fora za vidjeti, no u principu ovo je bilo zaboravljivo.

Ukupni dojam:ljutko

Marija: Što su izabrali, to su i dobili. Kad se pjesma sastoji od 40 * yeah, yeah i 4* dance to the rhythm of soul onda znate koliko se volje uložilo u stvaranje pjesme. A njihovoj maštovitosti svjedoči i poseban nastup inspiriran crvenom bojom kojeg smo imali prilike vidjeti. Više sreće drugi puta.

Ukupni dojam:ljutko

Tomislav: Dosadna i divergentna pjesma + dosadan i neupečatljiv nastup = još gori dojam i neprolazak u finale. Jednostavna matematika.

Ukupni dojam:ljutko


Zanimljivosti:

Litva je sa 17 bodova najviše plasirana baltička zemlja po glasovima žirija. Estonija je dobila bod manje, dok je Latvija dobila samo jedan.

Iako su bili plasirani tek na 15. mjesto po glasovima publike, Fusedmarc se može pohvaliti sa jednom dvanaestkom – ona je došla iz Irske. 

Prisjetite se litavske razglednice!

Ocijenite nastup Litve
 • Užasna je (1) (33%)
 • Ne sviđa mi se (2) (36%)
 • OK je (3) (16%)
 • Dobar je (4) (10%)
 • Jako mi se sviđa (5) (6%)
 • Zahvaljujemo na glasanju

  Loading ... Loading ...

  Sutra: Izrael

  Komentara 15

  1. Ovo je jedna katastrofalna pjesma za koju mi prvo nije jasno kako je uopće mogla pobijediti na litavskom izboru…sve puno kaosa, preokreta, banalnog teksta, neodređenosti…Pa vidjelo se odmah iz aviona da je ova pjesma osuđena na propast (neka Litvanci budu sretni što su dobili ijedan bod).

  2. Ovo je toliko loše da boli. Ovo se ne može nazvati pjesmom, scenografija tu i tamo, ali ovi pokreti, grimase i jauci su užas. Kako se nekome ovo može dopasti i najmanje nije mi jasno uopšte.

  3. Vidim da sam očito među jedinima kojima i dalje i ova pjesma i sama pjevačica idu na živce i izuzetno mi je drago što, očekivano, nije prošla u finale. Čista i zaslužena jedinica, a dao bih i nulu da se može …

  4. Ja se nečega mogu sjetiti, a to je da nas je velika većina “nagradila” ovo jedinicama i dvojkama. Od mene je ova pjesma i u #RN2017 dobila 3. Mislim da su nam se svima dojmovi makar malo pojačali!

  5. Meni je ovo jednom riječju FENOMENALNO.Definitivno je Rain of revolution pjesma koja mi je najviše porasla u poretku i na kraju krajeva mi nije žao što su Fusedmarc poslali u Kijev

  6. LITVA
   Ako ćemo biti objektivni, moramo priznati da je ovo jedan od najboljih ovogodišnjih nastupa.
   Ovaj nastup je školski prikaz kako bi PRAVI nastup trebao izgledati. Apsolutno ni jedne mane ne nalazim u ovom performansu. Sve boje su uklopljene, stajling vrlo specifičan-njen način pjevanja i taj iritantni -Je je je je daje pjesmi tu posebnost. Iako me je pjesma prvi puta kada sam je čuo bacila u bunar čuđenja, s više slušanja mi se toliko svidjela da sam je želio u finalu. Ova pjesma je vrlo kvalitetna i dosta drugačija nego išta viđeno zadnjih godina na Eurosongu. Vrlo svjetski skladana pjesma-a pjevačica pršti od karizme. Toliko me nitko nije nasmijao i zainteresirao nastupom kao Fusedmarc.
   Nastup: 5 (ako ćemo i pjesmu ubrojiti-onda 4) Ništa ispod 4 ne priznajem. Ovaj nastup je vrh.

  7. Žena ima takav swag on herself … Ja sam mislio da se dogodi neko čudo pa prođu(nisam ih htio u finalu), jer je slična situacija bila sa Gruzijom prošle godine. Nastup je stvarno dosadan,ali ponavljam … So much swag

  8. Fora… No neki namjerno idu u WC dok se ovo prikazuje, a ja sam na WC trebala sasvim slučajno. Znala sam-ništa od finala! Moji kažu doma: ekstreman glas, ali definitivno nije za finale! 3/5

  9. Ovogodišnji litvanski nastup toliko sam cijenio da ga nisam ni gledao u polufinalu.. bila je to jedna lijepa pauza za završne dvije pjesme 😉
   po meni je to jedna lijepa “čušpajz” pjesma te jednak’ “čušpajz” nastup..
   prema tome aspolutno zasluženo zapinjanje u polufinalu i od mene iznimno darežljivih 1/5
   Suvišno je pitati hoću li se Litvanci ikada sabrati?? Jedino ako pošalju verziju svog hita iz 2006. ali pod drugim, realnijim naslovom “We are the loosers of Eurovision” WE ARE, WE ARE!! 😀

  10. Meni je ovo bilo fora do te mjere da sam ih ocekivao kao moguceg dark horsea polufinala. Svidja mi se apsolutno sve, cak ni pjesma nije losa. Jedini problem je sto pjesma ne osvaja na prvu, mene je osvojila tek na drugo ili trece slusanje. Ako si ti @zdeki mentalno bolesna s 3, onda ja imam ozbiljnih problema jer sam dao cak 4. 😊

  11. Ma pjesma je krš i lom , znalo se da neće proći , ali meni se ova pjevačica počela sviđati , puna je neke energije što mi se sviđa , nastup je bio OK , napravili su sve šta su mogli , ali pjesma kaos.
   Ocjena 2

  12. Jedini razlog zbog kojeg odmah nisam isključio TV jest ta energija pjevačice koja mi je užasno fascinantna. Zapravo ona mi je jedino pozitivno u ovoj zbrci na pozornici(pjesmu,kao što i sami znate prezirem), al ova žena mi je jednostavno fenomen. Djeluje mi kao Litvanska Inidira Levak. Bilo kako bilo, vjerujem da ce te se zapitati za moje mentalno zdravlje kad vidite ocjenu(zbog pjevačice).
   3/5

  Odgovori