S druge strane ekrana: Srbija

Podijeli na Facebook Twitter

SRBIJA

Plasman: 11. mjesto u polufinalu (98 bodova)


Bartol: Tijana Bogićević ove godine reprezentira ono što mi je reprezentirala Nina Kraljić (ne uspoređujem glasovne mogućnosti!) prošle godine. Nevjerojatno simpatična pjevačica, s odličnom pjesmom (srpsku pjesmu jedinu još uvijek slušam uz talijansku i azerbajdžansku) uništenu nastupom. Tijana je, doduše, izgledala kao da joj je neugodno, da su ju natjerali da radi pokrete koje nije htjela raditi i da nosi ono što nije htjela nositi. I još jedna stvar – čini li se samo meni da je ove godine veliki broj pjesama imao problem sa izjednačavanjem glavnog i pratećih vokala?

Ukupni dojam:ljutko

Bojan: Ovo mi je malo teže komentirati. Tijana je zaista jako draga djevojka i svojom kvalitetom je zaslužla biti u finalu. Svakako, mislim da se moglo još poraditi na koncepciji nastupa, možda su prateći vokali trebali biti tu negde oko nje i imati neku koreografiju. Što se vokalne interpretacije tiče Tijana je bila na nivou zadatka.

Ukupni dojam:neutralko

Faruk: Nastup je možda i mogao biti originalniji (ovo bacakanje plesača oko pjevačice je već višestruko isprana fora), ali ja ovdje problem vidim u Tijaninoj karizmi i energiji na sceni. Možda jeste otvorila polufinale i možda jeste imala tremu, ali je izvedba i energija bila na razini pratećeg, a nikako glavnog vokala. Žao mi je zbog toga. Mislim da je Srbija zaslužila finale.

Ukupni dojam:neutralko

Luna: Ne znam za ostale, ali meni je ovo bilo jako nelagodno za gledati. Nemam pojma, Tijana mi se činila kao da je natjerana da dođe na pozornicu i ovo otpjeva. I koja je svrha trčanja unatraške?

Ukupni dojam:ljutko

Marija: S nezanimljivom i na trenutke dosadnom pjesmom koja se nije izdvojila u masi, s lošim rednim brojem nastupa koji je Tijani više odmogao nego pomogao i s jednim nemaštovitim nastupom ovo nije moglo uspjeti. Nevjerojatno je da netko misli da će s plesačem i bijelom haljinom uspjeti pokupiti glasove. Kad je to zadnji put uspjelo?

Ukupni dojam:neutralko

Tomislav: Po meni je nastup bio zaista dobar, ali mislim da je neprolasku kumovala loša suradnja s back vokalima u refrenu. Tijana je napravila jako dobar posao.

Ukupni dojam:neutralko


Zanimljivosti:

Srbiji je finale promaklo za samo 3 boda – 10. mjesto je zauzela Danska, iako je Anja Nissen imala čak 40 bodova publike manje.

Tijana Bogićević je u javnost pustila i akustičnu verziju pjesme In Too Deep na srpskom jeziku naziva Tvoja. Mislite li da bi sa ovom verzijom prošla u finale?

Prisjetite se i srpske razglednice!

Ocijenite nastup Srbije

Zahvaljujemo na glasanju

Loading ... Loading ...

Sutra: Bjelorusija

Komentara 17

 1. I dalje za mene jedna od najboljih pjesama ovog ESC-a! Nastup nije bio dobar ali pjesma zasuzuje finale!

 2. Potpuno zasluženo ispadanje, uz divnu akustičnu verziju upropaštena je pjesma nepotrebnom tumblr verzijom koja je ostala nedorečena i naporna ( bar po meni ). Iako, da su se s nastupom malo više potrudili dobili bi i ta 3 boda što bi bilo dovoljno za finale. 3/5

 3. Pjesma je odlična pop kompozicija, nažalost uništena neupečatljivim (mada na trenutke interesantnim) nastupom i užasnim bekvokalima. Takđe, verzija na Srpskom je neizmjerno ljepša.

 4. Ovo je korektno(msm izvedba). Bilo mi je na TV-u spektakularno za gledati! Vokalno dobro, ali mislim da bi bolje prošli s onim što je neizvedivo(ono kao ljuljačka iz spota). 3/5

 5. Ja već 4 mjeseca govorim kako mi je ovo užasno prosječna pjesma i da neće proć bez dobrog nastupa…. Ali nastup je bio dossdan,bezličan,monoton i meni neizmislivo glupo smišljen. Zašto nisu tiše back vokale uzeli… Tijani pohvala zbog vokalne izvedbe,ostalo je svw bilo loše.
  2/5

 6. Ro, složio bih se s tvojim komentarom i ocjenom. Srpska pjesma je jedna tako usiljena i dosadna pjesma, da ju je teško koncentrirano odslušati do kraja. Išlo se na varijantu modernosti i snažne vokalne izvedbe, a zapravo se nije dobilo ništa. Jedna amerikanizirana pjesma s umjetno ubačenim etno elementima koji bi kao trebali popraviti stvar, a zapravo se ništa nije postiglo. Studijska verzija pjesme je jednako tako dosadna i ubitačna, i srpska pjesma je bila jedna od najgorih u polufinalu i potpuno nezasluženo je bila 11. Kako su samo Srbi nasjeli i kupili jeftini švedski poklon.

 7. Jedina pjesma koju i dalje slusam…meni se nastup jako svidja, jednostavno, efektno i elegantno i mislim da je jedina greska bila sto su nastupali prvi jer su ljudi na nju zaboravili zbog cirkusa koji je bio poslije nje. Definitivno jedna od najboljih pjesama ove godine i trebala je biti u finalu.

 8. S punim pravom cu popljuvati Srpsku televiziju jer nije odabrala pjesmu Tvoja za eurosong s kojom bi ga mozda i osvojili.

 9. Meni ovo nije bilo za finale jer se jednostavno izgubila u vrlo teškoj konkurenciji u polufinalu i dosta je pogriješila što je na LED ekranima imala te mjehuriće ili šta je više a slično je imala i Grčka tako da…Smatram da je trebala ići sa srpskom verzijom finale bi vidjela sigurno.Ocjena 3/5

 10. Uvijek je teško izaći prvi na pozornicu,razbiti led. Često to prvo mjesto ubije pola plasmana. Pa eto-ove godine prvo mjesto dočekalo je Srbiju. Osobno mi je ovo bila najbolja balkanska pjesma (tek kada je izašla.) S više slušanja počinjem shvaćati da ta pjesma ima temelje samo na tome “deep” koji se ponavlja abnormalno mnogo puta. Ipak taj zvuk daje nam uzbuđenje, ti etno efekti poboljšavaju sami dojam pjesme. Tijana je po mom mišljenju te večeri loše odradila zadatak što se tiče vokalnih sposobnosti. Odjevna kombinacija je bila uredna, pozadina s mjehurićima je bila odličan skupljač glasova te je davala neku zanimljivost samoj izvedbi. U 1.27 min malo joj je pukao glas kada je imala priliku najviše zabiti gol i dati si priliku za osvojiti bolji plasman. Nakon druge minute dolazi mali preokret, pokušaj za nečim,ali nisu uzeli u obzir da je to uglavnom sve viđeno. Muškarac oko žene pleše. Ništa novo. Ipak ta zadnja minuta mi je i najzanimljivija jer prikazuje neku priču,scenski nastup. Plesač je dobro odigrao svoju ulogu, kao i Tijana svoju nedostižnost. Ovi efekt “vrtnje” poda je isto jedan plus no trčanje plesača u krug unatraške mi je bilo pomalo smiješno. Efekti štrapanja vode u zadnjh 10 sekunda su savršeni-i za mene nikad viđeni.
  Mislim da je Srbija ponudila pjesmu vrijednu finala te da joj je zaista malo nedostajalo da to i postigne.
  NASTUP:4.5

 11. Srbija i Makedonija.. dvije zemlje koje su odmah mnogi pri izlasku samih pjesama vidjeli negdje na vrhu, pa čak i u Top 10 (ja samo Makedoniju).. i obje zemlje su napravile loše poteze (pogotovo Makedonija)..
  no, i Srbija ih je pratila u stopu..
  nastup je bio solidan, ali moglo se tu mnogo više “ubosti”.. također, TIjana nije baš ni vokalno briljirala.. nije im pomoglo ni to što su startali prvi, ni što su imali tešku konkurenciju glede žestoko istaknutih pjesmama.. gotovo sam siguran da su kojim slučajem bili u 1.polufinalu da bi prošli u finalu (tu bi bili i sigurni bodovi od Grčke 😀 )
  na kraju, moja ocjena je 3/5..
  možda je vrijeme da ponovno vidimo Joksimovića.. 😉

 12. Ovu pjesmu sam najviše hejtao na ovom portalu , dosadno ubi Bože , jedva sam izdržao ovo gledat te 3 minute. Pjesma sama po sebi je užasno dosadna , još kad se tome pridoda dosadni nastup , finale se ne može očekivat , od televotinga je dobila bodove samo od susjednih zemalja i od dijaspore , od žirija su se očekivali neki bodovi ionako , ali ne veliki.
  Šteta mi je što sam baš morao srpsku pjesmu ovako hejtat cijelo vrijeme , jer Srbija je u prošlosti slala odlične pjesme i zbilja ih volim na esc-u , ali ove godine su totalno podbacili. I još ću nadodat , da su poslali srpsku verziju “Tvoja” to bi letilo u top 10 bez problema , potpuno druga pjesma , puna emocija. Nije mi jasno zašto ne šalju pjesme na svojem jeziku kad je očito da imaju više uspjeha kad šalju pjesme na srpskom.
  Ocjena 2 , samo jer sam dobar susjed , inače bi bilo 1 xD

 13. Definitivno, ovo je moj možda i najdraži nastup i pjesma uz Hrvatsku ove godine. Već na prvom slušanju ova ljubavna pjesma u meni je probudila radost uz emociju. Prekrasna pjesma koja je na početku bila u top 10 na kladionicama zaslužila je biti sigurno u top 5. Naravno, uz prekrasnu pjesmu ide i odličan nastup. Kako je i Tijana jednom prilikom rekla, oni su se “igrali” s led svjetlima i raznim efektima i na to su se fokusirali. Na početku sve onako crno, tu i tamo koje led svjetlo i onda tek počinje. Od početka Tijana je ovu pjesmu stavljala uz neku vodu (npr.u spotu) Najviše mi se sviđaju efekti u zadnjim sekundama. Kada bih morao birati između srpske i engleske verzije ne bih se mogao odlučiti, svaka je dobra na svoj način. Ovo je po mom ukusu jedna od najzasluženijih petica ove godine! 5/5

 14. Tijana je apsolutno zaslužila finale. Koreografija je definitivno unazadila cjelokupni nastup, no za mene nedovoljno da ne gledamo Srbiju i u finalu. S pjesmom ”Tvoja” mislim ne samo da bi bila u finalu, nego i na lijevoj strani tablice 🙂

Odgovori