Sa ili bez Rusije u Kijevu? – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Sa ili bez Rusije u Kijevu?

  3 min za čitanje   32 komentara

Ako se sjećate prošlogodišnje drame u finalu u kojoj su glavnu riječ vodile Ukrajina i Rusija, jasno je zašto Rusija do posljednjeg trenutka oklijeva s odabirom predstavnika i pjesme na Eurosongu u Kijevu. Prema izvorima portala ESCKAZ, potencijalni predstavnici Rusije i njihovi kreativni timovi obaviješteni su o mogućem povlačenju s natjecanja.

Glazbeni producent i autor mnogobrojnih eurovizijskih pjesama Philipp Kirkorov prošli je tjedan u intervjuu za ruski časopis Life javno zagovarao povlačenje s natjecanja sve dok se ne promijeni politika EBU-a prema njegovoj zemlji.

– Nakon očitog bojkota prema Rusiji prošle godine, jasno je da razmišljamo o povlačenju. Nemam ni najmanje volje baviti se natjecanjem koji ignorira moju zemlju, čineći sve kako Rusija ne bi ponovno organizirala Eurosong – ističe Kirkorov.

Jedan od glavnih razloga mogućeg povlačenja je i pitanje sigurnosti ruskog predstavnika s obzirom na trenutno neprijateljsko ozračje koje vlada u zemljama. S druge strane Europska radiodifuzna unija odbija bilo kakva nagađanja o tom pitanju navodeći da je pitanje sigurnosti riješeno s prvim sastankom u Ukrajini te kako je svakoj zemlji i njezinim predstavnicima zagarantiran ugodan boravak u Kijevu. Kako bi spriječili bilo kakve incidente u glavnom gradu Ukrajine osnovano je sigurnosno vijeće koje se sastoji od predstavnika NTU-a, članova državnog povjerenstva, članova kijevske gradske administracije, ukrajinskih sigurnosnih službi te ministra vanjskih i unutarnjih poslova Vlade Ukrajine.

– Ukrajinske vlasti shvaćaju kako bilo kakav neugodni incident sa Rusijom može dovesti do ozbiljnog problema i koštati ih gubitka teško stečene slike. Oni se trude i učinit će sve kako svaka zemlja može uživati u jedinstvenom događaju, uključujući i Rusiju – poručio je Jon Ola Sand.

Bez obzira na sve navedeno brojne su ruske novine započele s anketama o sudjelovanju Rusije na ovogodišnjem Eurosongu. Prije nekoliko tjedana objavljeni su i rezultati, a trenutno čak 60% ruske populacije zagovara povlačenje ove zemlje s natjecanja.

U ovom trenutku ruska nacionalna televizija Channel One nije dala nikakve izjave o sudjelovanju na Eurosongu. Rok za podnošenje imena izvođača i njihovih pjesama se bliži kraju i mora biti dostavljen prije 13. ožujka. U slučaju povlačenja Rusije s natjecanja nakon što je objavljen raspored nastupanja zemalja po polufinalima, Rusija će biti dužna platiti punu cijenu sudjelovanja.

Hoće li Rusija ipak poslati svojeg izvođača u Kijevu, preostaje nam vidjeti.

Rusija 2017. – forum

 

0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava32

 1. ★ CC † CC ★ Краснопољ ❤ — 4. ožujka 2017. u 22:40

  FARUKU aJDINOVIĆU PORUČUJEM DA NE BRIŠE POSTOVE KAKO MU PADA NA PAMET I DA NE ZLOUPOTREBLJAVA OVLAŠĆENJA ADMINA.

  @vitalijklichko
  Brini za svoju zemlju kada će i da li će na esc , jer je Rusija i njeni uspesi misaona imenica kako za tebe tako za mnoge..
  # Da vam Joks nije komponovao pesmu ne biste uzeli ni to jedno treće mesto
  # nesposobni
  # a Rusiji po uspesima ni za nokat !
  Sad nastavi da uživaš i dalje u neuspesima tebi mrskih zemalja. 🙂

  Šta je ovde problematično i uvredljivo ?

  Ili izbreiši post od Klička tvog zemljaka ili nemoj ništa… zloupotrebljavaš to što si admin da bi štito svoje pulene na forumu . Nemoj to više da radiš. Niti je to ffer i normalno , A Nije ti prvi put,

 2. endlessly — 4. ožujka 2017. u 20:11

  Manipulisanje kao i uvijek od strane Rusije.

 3. Aleks994 — 4. ožujka 2017. u 18:51

  Ali kako hejtate Rusiju hahaha
  Od njih bi mogli malo da naucite kako se prave pesme i nastupi 😉

 4. KličkoVitalij — 4. ožujka 2017. u 17:13

  Neka Rusije.
  Uviijek mi je milo gledati ih kako se trude i kako iznova gube, pa onda cmizdre kako ih niko ne voli 😀

  #400 #bodova

 5. ataše — 4. ožujka 2017. u 16:46

  ček znači EBU je od UKR tražio sigurnosno obećanje da se RUS delegaciji neće ništa desiti, a kad je AZER rekla da ne može jamčiti sigurnost ARM delegaciji nisu ništa rekli

  isuse, koja gamad

 6. ataše — 4. ožujka 2017. u 16:44

  ovo je mlačenje prazne slame, do 15.3 će se odabrati sve pjesme i onda možemo raspravljati o ulasku HR u finale

 7. Cavill — 4. ožujka 2017. u 16:40

  Žak bi imao veće šanse za finale ako odustane Rusija jer su u našem polufinalu, ali ni to mu nebi pomoglo hahha..

 8. ataše — 4. ožujka 2017. u 16:40

  ali jedno je zanimljivo

  SRB ostane bez KOS 2007, pobjeda za SRB
  DE otplati reparacije silama Antante u ožujku 2010, DE pobjeđuje u svibnju
  UKR ostaje bez Krima, UKR pobjeđuje

 9. ataše — 4. ožujka 2017. u 16:38

  poanta je da je UKR pjesma politička, a (…) GRU jer su pjevali “we dont want put in”

  ono, please

 10. ataše — 4. ožujka 2017. u 16:36

  i ako hoćemo iskreno RUS BDP i nije toliko visok

 11. ataše — 4. ožujka 2017. u 16:31

  prva koja je izvna BIG 5 je SWE, a ne RUS

  i RUS sami kažu da ne žele plaćati nešto bez veze kad bez problema prolaze u finale

 12. Jed — 4. ožujka 2017. u 16:23

  Znaci i godinu dana nakon Eurosonga u Svedskoj, i dalje se prica o tome kako su Jamalu trebali diskvalificirati, kako je Rusija ostecena, bla bla. Pa eto i da su je diskvalificirali, pobjedila bi Australija, Rusija nikako.
  A iskreno ne bi vala bila steta da se povuku, i oni i BLR, ARM, GEO.

 13. magix — 4. ožujka 2017. u 16:07

  *još se radilo o videu objavljenom 2016. nakon pobjede

 14. magix — 4. ožujka 2017. u 16:03

  Ukrajina nije ranije komercijalno izbacila pjesmu.Na youtubeu se pojavio low quality video iz 2015. na kojem je Jamala pjevala nedovršenu verziju pjesme na ukrajinskom koja je kasnije postala 1944.I taj video je bio proba za neki događaj na kojem nije bilo ni 500 ljudi, još se radilo o probi.

 15. SwedenEurovisionFan — 4. ožujka 2017. u 15:52

  @svevladstrahinja Na te ostale tipa Armenija, Azerbajdžan sam i mislio pod onime itd, a što se tiče Baltika, ne znam bi li i oni odustali no nvm, bitno da se skužila poanta onog što sam htio reći 🙂

 16. Cavill — 4. ožujka 2017. u 15:47

  @sasha haha, nemreš tak, malo kolegijalnosit
  ——-
  Hoće/neće bude dr. drž. … pobjeda Ukrajne vjv vezana uz granicu i dešavanja.
  Ruska pjesma je ionak bila loša, iako nam @svevladstrahinja plesal kazačok na nju haha…

 17. ★ CC † CC ★ Краснопољ ❤ — 4. ožujka 2017. u 15:42

  @escfan
  ne ne..dečec malo si se zaneo oko nekih zemalja.. pribaltik ne bi odustao . Ali BLS, ARM, AZB, MOL …sasvi izvesno bi! A i SRB! koliko god se to nekom momentalno činilo kao manje mogućim.

  *********************************************************************************
  Geopolitičke promene i silnice na kontinentu se strahovito menjaju protiv Evrope kakva je bila do sada , vidim da toga ovde neki apsolutno nisu svesni … oni još pričaju neku staru priču i mantru , kao da su pali sa Marsa ovde. Sve se to onda prelama i na ostale stvari , pa čak i na jedan muzički festival koji slovi za evropski.

  Uskoro ( u naredne , dve , tri god ) na kontinentu ništa neće biti kao sada a pogotovo kako je bilo do skora. To je neminovnost. Budite svesni toga. Stalno.
  **************************************************************************
  @ataše1

  Ako postoje pravila, ona su tu i da se menjaju. , po realnoj potrebi i po želji . Ništa od svega toga nije slovo u svetom pismom. Da li to razumeš ? Šta je uopšte BIG na escu i zašto i dalje postoji. Navodno u pozadine cele priče reč je o finansijama. OK. Ako je bio big 4 , kako je i zašto postao big 5? Pravila su pogažena. E vidiš tako mogu biti ponovo pregažena po raznim osnovama , pa tako i uvezi novih članica big kluba. I to je tako. Jel dovedena čak i Australija na esc ?

  Gde ti Božiji čovečće živiš , pa mnogo krupnija dešavanja u ovom svetu se donose kršeći postojeća pravila a ne tamo neka EBU pravila, koji oni i sami pogaze. Pa to ide čak i toliko daleko da kada je očigledno da je UKR izbacila ranije pesmu od dozvoljenog termina , oni na to potpuno zažmure i opravdaju. Pa to je bio razlog za diskvalifikaciju . Amin . A zašto to nisu uradili ? Pa samo da bi kao ” napaokostili ” Rusiji. ha ha moš mislit..

  Da li neko misli da je Hrvatska ili bilo koja druga zemlja a da nije u big 5 ili prošle godine UKR (dakle iz debelo sračunatih razloga) objavila ranije pesmu , da ne bi bila diskvalifikovana… naknadnim utvrđeivanjem… Još kako bi. U najmanju ruku oduzelo bi se pravo na domaćinstvo esca takvom pobedniku.

  Prema tome naravoučenije Ataše je da nema tako čvrstih pravila igre nigde i da se pravila krše prvo od strane onih koji su ih zamislili . Nema tog pravila koji oni ne mogu da promene ako im dođe do grla ili ako smatraju da se trebaju dočepati mnogo veće love.

 18. cold — 4. ožujka 2017. u 15:06

  oni bi se prije “dali (…) u guzicu” nego da odustanu od eurosonga. tako da mislim da će riskirati snajperiste i u zadnji čas poslati u kyiv nargiz zakirovu

 19. SwedenEurovisionFan — 4. ožujka 2017. u 15:04

  @kero Neće svijet propast, ali bi mogao Eurosong (ili barem istočna strana), jer ako Rusija propusti i jednu godinu, već nagodinu to bi moglo rezultirati masovnim povlačenjem istočnih zemalja (Litve, Latvije, Estonije, Moldavije, Bjelorusije …)

 20. Ro — 4. ožujka 2017. u 14:59

  Ako ne žele ići ne moraju , ko ih hebe , nije pravilo da se mora ići svake godine na esc , uzmi godinu pauze , pa se onda sljedeće godine vrati , neće svijet propast ako oni nisu ove godine na esc

 21. Sasha — 4. ožujka 2017. u 14:56

  @atase1 ni najmanje me ne zanimaju tvoje opservacije, pojasnjenja, teorije i zakljuci.
  S obzirom sto sam do sad od tebe cuo, smatram te karikaturom i teoreticarem zavjera. Tvoji postovi su mi nerelevantni i nemaju veze s Eurosongom. Prema tome, (…) ti, u rupu iz koje tipkas.
  Nebitan si.

 22. Manuella — 4. ožujka 2017. u 14:49

  Uff. Što reći o Rusiji. Zemlja koja je imala najviše skandala na Eurosongu. Pogotovo ono ismijavanje prošle godine od strane njihovog žirija. Imaju jak blok, koji glasa za njih bez obzira na pjesmu. Tako da nemaju se oni šta buniti.

 23. ataše — 4. ožujka 2017. u 14:24

  pa i Doris je imala bojkot Skandinavije i Beneluksa 1999 pa i dalje nastupamo

 24. ataše — 4. ožujka 2017. u 14:22

  o BIG 5 smo već pisali i pojasnili zašto nije u BIG 5 i dajte više (…) s tim BIG 5

 25. Babe — 4. ožujka 2017. u 14:18

  Meni bi Rusija bila najbolja prošle godine da im nije nastup bio onakav kič. Znam da je to većini bio predobar nastup al meni nop. Da su išli s pozadinon kao u spotu ili imali nešto jednostavnije bilo bi prva liga i vjerujem da bi kod žirija bolje prošli. I da,slažem se da je u Rusiji bio najbolje organiziran Eurosong i bio je to moj prvi eurosong hehe

 26. TheTDChronicler — 4. ožujka 2017. u 14:07

  Nisu li išle priče okolo kako će jedna grupa sa šestero djevojaka reprezentati Rusiju sa nekom cheap kopijom Žakove pop opere?

 27. kumbhakarna — 4. ožujka 2017. u 13:45

  Ili traže pjesmu koja će oteti krunu Ukrajini i tako pokazati svoju “moć” ili traže osrednju da se izgube u gomili jer žele čekati 2018 bez skandala ali sigurno će se pojaviti.

 28. Jed — 4. ožujka 2017. u 13:43

  Koga nema bez njega se moze.
  Ko gubi ima pravo da se ljuti. Ali realno pjesmuljak “You are the only one” nije zasluio pobjedu i zdravo.
  Naravno neko drugi im je kriv, tipicna ruska prica, eto jos i nestabilno podrucje.
  Pa zasto niko gospodu ne upita zasto je nestabilno podrucje, nestabilno jer ste ga vi okupirali.
  Ruska posla!!!

 29. ★ CC † CC ★ Краснопољ ❤ — 4. ožujka 2017. u 13:37

  Pre svega treba ispoštovati volju velikog ruskog naroda. U njemu preovladava stav da je Rusiji ovakav eurosong generalno nepotreban. Ne radi se tu samo i očiglednom i unapred određenom, namernom bojkutu ruske pesme prošle godine. Kada je u takvim uslovima i svake nardne godine učešće Rusije svedeno na masovni bojkot , i to žirija , ne i evropskih naroda,.Što bi Rusija učestvovala u nečem neravnopravno?
  Razumljivo je da prošlogodišnja pesma onakvog kalibra sa onakvim nastupom , može i treba da dobije pogotovo od zapadnih zemalja (politički instruisanih žirija )bar 2 , 3 , ili 5 , 6 poena ..kako od koje . Ne. Bojkot je bio očit. Prema tome Kirkorov je potpuno u pravu.
  Dalje šta treba da za ruskim predstavnikom i delegacijom na crvenom tepihu naprimer treba da ide njih 20 minimum iz obezbeđenja u pancirima? Da budu na svim okolnim zgradima postavljeni snajperisti kao da je lično Putin ili Tramp u Kijevu.
  Od kud ruska država sme dozvoliti nebezbedonost svojim takmičirima ? Niko ne bi krivoi Ukrajince , nego Rusiju što je poslala svoje ljude u uemlju koja je doslovno pod ratom. Protokol o bezbednosti se dogovra ne unilaterlano i prema opštem sporazumu koji važi za sve, nego posebno sa Rusijom jer nije potencijalno ugrožena tamo neka zemlja na isti način i pri istom nivou kao ruska delegacija . Oni nisu u stanju to sve da ispune .
  Zamislite da se nešto loše desi ruskoj delegaciji (a visok je % da se to može desiti ) , pa malo je reći da bi to bio doslovni povod za rat. To je taj nivo težine povoda za rat. To je neoprostivo. .

  Dalje uveliko se spekuliše da li će rat otpočeti uskoro april, maj … na ukrajinsko istočnom frontu i rasplamsati se mnogo šire . Pogrešno je bilo davati zemlji organizaciju esca i to nameštanjem pobede , što je takođe bilo više nego očigledno , kad je ona u gotovo ratnom stanju i kad taj sukob može da izbije i pre samog esca. U tom slučaju , ne bi esc bio više u Kijevu .Morao bi se pomeriti za jesen, u neku drugu evropsku zemlju. A Rusija bi se naravno pokzala kao babaroga. S tim da Ruse baš zabole u tom slučaju.

  Da zaključim Rusija treba trajno da se povuče sa esca , a na osnovu svoje SOFT POWER ni najmanje neće biti teško da je sledi još nekoliko zemalja u naredne 2 do 3 godine.

  Nažalost događaji koji nama idu u susret na kontinentu ne idu u prilog esca i pevanja. Uskoro će to morati sve statiti .Pametnom je dovoljno da zaključi zašto . Pa je onda i sasvim sve jedno da li je Rusija dalje na escu ili nije. Neće biti niko.

 30. bosniak — 4. ožujka 2017. u 12:41

  Bilo bi šteta da ne sudjeluju, iako bi bilo opravdano i da se ne pojave, odnosno odustanu. Najbolji organizirani Eurosong za mene je onaj baš iz Moskve, 2009.godine. Volio bih da još jednom to učine.

 31. Sasha — 4. ožujka 2017. u 12:04

  Hoće, poslat će pjesmu u zadnji čas.
  Iako, logično bi bilo da se povuku. Tamo gdje nisi dobrodošao, jednostavno ne ideš.
  Koliko ih EBU “voli” pokazuje i činjenica da kao tako velika zemlja (najveća na svijetu, veća od bilo kojeg kontinenta, prostire se na čak dva) nije u big 5 koji su izravno u finalu.

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?