#sdse2021: Pobjednici, poraženi i oni između – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

#sdse2021: Pobjednici, poraženi i oni između

  8 min za čitanje   20 komentara

U današnjem nastavku projekta S druge strane ekrana nastupe koji su im se istaknuli prokomentirat će Andrea, Bojan i Josip. Na kraju ove objave moći ćete izabrati do pet najdražih nastupa u anketi koja će biti otvorena do 25. kolovoza u 21 sat. Podsjećamo da pet najbolje ocijenjenih nastupa ulazi u superfinale u kojem ćete upravo vi odlučiti koji je vaš najdraži nastup Eurosonga 2021. godine!


Andrea

Island

Zabavna, rasplesana ekipa koja je unatoč karanteni uspjela ostvariti top 5 rezultat na Eurosongu, za mene je od početka bila big yes, a kada sam na probama prvi put vidjela nastup, koji jednostavno svojom pozitivom i šarenilom nikog ne može ostaviti ravnodušnim, znala sam da će Island osvojiti srca gledatelja širom Europe. Iako bi se nekom možda koncept mogao učiniti previše geeky i čudan, meni je bio genijalan. Unatoč tome što nisam bila pretjerani fan koreografije, mislim da se u konačnici odlično uklopila i doprinijela atmosferi koja se nastupom htjela prenijeti.

Grčka

Nešto novo, nešto neviđeno…No, je li ispunilo svoj cilj? Bilo bi suludo tvrditi da nastup nije bio zanimljiv i da nije držao pažnju, no čini se da ipak green screen tehnika nije među eurovizijskim pukom dočekana sa salvom oduševljenja. Zašto? Je li sve izgledalo preumjetno? Je li sve bilo over the top? Za mene je ovo funkcioniralo, premda mi je možda nedostajao prave koreografije, ali što je tu je.

Italija

Zaista sam se mislila trebam li komentirati Italiju, s obzirom da većina zna koliko sam bila oduševljena Maneskinom i prije njihove pobjede (poz Emiliji, mojoj vjernoj co-fanici), no odlučila sam da bez mog komentara za Italiju ovaj SDSE ne može proći. Neki su se bojali da će Talijani sve usositi nastupom, da to neće biti na razini, ali ja sam vjerovala da hoće i bilo je tako. Doslovno, nastup je vrištao „ovo su pobjednici“. Trnci su me prošli na onaj završni dio kad se pozornica doslovno zapalila, a Damianova karizma jednostavno je učinila ljude da zaborave na sve ostale pjesme u konkurenciji barem na te tri minute. Čovjek nije normalan koliko je sceničan, ali ne samo on, nego i Vic, Damiano i Thomas. Ma svi oni su došli, izdominirali, pobijedili i ostali upamćeni baš kao što sam i očekivala. Way to go my lovies.

Ujedinjeno Kraljevstvo

James je onaj tip osobe koji vam dođe kao neki dobar prijatelj koji je u tolikoj mjeri drag da vam je jednostavno žao reći mu da su mu ideje loše i da bi bilo bolje da ne ide s njima u realizaciju. Želite mu to reći, ali jednostavno ne možete i onda se dogodi da on na pozornicu dovuče dvije ogromne trube, pleše kao pijani stric na svadbi i od sebe napravi sprdnju i zaradi ravno nula bodova. Pjesma čak i nije bila toliko loša, ali nastup je izgledao kao parodija, što je u konačnici i pokazalo svoj rezultat.

Portugal

Iako mi je ova pjesma sama po sebi megadosadna, u paketu s nastupom mi je čak to lijepo funkcioniralo i mogu razumjeti zašto je ovo prošlo u finale i završilo bolje od očekivanog. Prijelaz iz crno-bijelog u boje je bio jako lijep i osjetio se taj štih starijih vremena. Nemam velike zamjerke na nastup. Korektno odrađeno i zaslužen plasman.


Bojan

Francuska

Emotivno. Savršeno. Jednostavno. Efektno. Perfektno. Samo su neki od epiteta kojim bi mogli opisati ovogodišnji francuski nastup. Barbara Pravi je konačno donijela nešto što Francuzi nisu imali desetljećima. Odlična pjesma, potkrepljena dobro zamišljenim nastupom su dali rezultat. Kadriranje poslije 2.20 je sve ikad. Bravo!

Njemačka

Jedan od dražih nastupa mi je i onaj ovogodišnjeg njemačkog predstavnika. Jendrik je uspio napisati pjesmu u koju vjeruje i sebi ispuniti jedan san. Skidam mu kapu za to i za posebnu energiju koju je donio na scenu. Mene je kupio i glasao sam za njega u svibnju i sad nakon nekog vremena – ne žalim, ali žalim što nije dobio barem neke bodove od publike jer ih je zaslužio. Jendriče, tvoj sam fan i jedva čekam čuti što će sve izaći iz tvoje kreativnosti.

Španjolska

Kad smo kod nula bodova, ova me je baš šokirala. Blas je imao sve – pjesmu, glas, stas, interpretaciju i odlično realiziran nastup. Uz sve to neodoljiv španjolski jezik je nešto što ovu pjesmu i nastup čini posebnim. On je treći izvođač koji je dobio moj glas u finalu. Njegov rad ću sigurno i dalje pratiti, radovati se i uživati. Pored Pastore, ovo mi je jedan od dražih španjolskih nastupa, ali i skladbi, ikada.

Albanija

Anxhela je jedna od onih koji su me osvojili nakon Eurosonga svojim live nastupom. Zaista svaka čast za režiju nastupa i animacije na led ekranima. Ovako izgleda samostalni nastup na pozornici, a da ne izgleda kao da te je scena pojela.

Rusija

Ovako se šalje poruka na jednom natjecanju. Djevojka je došla, razvalila i ostavila nezaboravni dojam. Meni se sviđa sve oko ovog nastupa, a dress change je jedan od bolje realiziranih do sada. Svakako ruski nastup kojem ću se često vraćati.


Josip

Cipar

Kada sam prvi put čuo El Diablo bio sam siguran da Eleni nema pomoći jer je “utjecaj” nekoliko pjevačica je jako vidljiv, doslovno je na granici s plagiranjem (iako i dalje smatram da joj zbog ovog čina nije bilo mjesto na Eurosongu). Zatim je stigao svibanj i prve probe. Znao sam da će Cipar pripremiti vatreni nastup i to se i dogodilo. Elenino pjevanje je bilo jako loše i vidno je bila bez zraka zbog koreografije, ali nastup je jako popravio dojam koji je ostavila pjesma. Malo plamena, zrcalo i koreografija ne mogu popraviti štetu koja je nastala manjkom kreativnosti tijekom procesa pisanja glazbe. I dalje ne shvaćam zašto Cipar uporno servira nešto što je u stilu Eleni Foureire i Fuega.

Australija

Ova pjesma mi se nije svidjela na prvo slušanje, a niti na ovo prisilno povodom pisanja recenzije za SDSE. Prije nastupa bi trebali postaviti obavijest zbog jačine svijetla i blještavila jer ovo može biti pogubno za gledatelje slabijeg zdravlja. Iako je ovo live on tape nastup to ne popravlja dojam samog nastupa i užasnog teksta koje je praćeno još lošijim pjevanjem. Australija znam da možeš bolje od ovoga.

San Marino

Povratnica na Euronong, Senhit je svojom nepresušnom energijom donijela najveći ljetni hit eurovizijske sezone. Koliko je kreativna i sposobna pokazala nam je tijekom prošle godine, a na kraju nam je servirala odličnu pjesmu, vrhunski nastup i svjetski poznato ime u liku Flo-Ride. Svojim nastupom i trudom je pokazala i da malena zemlja može vrhunski odraditi posao i osvajati srca fanova i svijeta. Bravo Senhit, svaka čast na trudu i hvala ti za Adrenalinu.

Norveška

Nakon dvogodišnje stanke ponovno smo imali anđela na eurovizijskoj pozornici. TIX je jako emotivno izveo pjesmu i donio mnogo emocije u nastup. Iako smo nastup vidjeli u finalu nacionalnog izbora i dalje nas osvaja svojom pjesmom koja odlično funkcionira uz ovaj nastup. Još uvijek mislim da je pjesma trebala ostati na norveškom jeziku jer efektnije zvuči i dodaje ono nešto što kronično nedostaje ovoj pjesmi.

Litva

The Roop je prošlogodišnjom pjesmom postavio ljestvicu jako visoko i zbog toga sam se malo bojao da će izgorjeti u želji da pokažu svoje mogućnosti. Na moju radost oni su uspjeli opravdati uspjeh prošlogodišnje pjesme. Nastup je bio vrhunski, rad kamere odličan, pjevanje je bilo na vrhunskoj razini. Sve u svemu sam jako zadovoljan i za mene je ovo lagani top 5 ovogodišnjih nastupa.


anketa 1786

Moj glas za najbolji nastup Eurosonga 2021. (odaberite do 5 država)

Ukupno glasova: 405

 • Italija [154 / 12%]
 • Ukrajina [150 / 11%]
 • Francuska [124 / 9%]
 • Hrvatska [108 / 8%]
 • Srbija [92 / 7%]
 • Rusija [84 / 6%]
 • Švicarska [76 / 6%]
 • San Marino [69 / 5%]
 • Cipar [55 / 4%]
 • Grčka [48 / 4%]
 • Norveška [40 / 3%]
 • Finska [39 / 3%]
 • Azerbajdžan [39 / 3%]
 • Albanija [32 / 2%]
 • Island [29 / 2%]
 • Bugarska [28 / 2%]
 • Litva [21 / 2%]
 • Malta [19 / 1%]
 • Španjolska [18 / 1%]
 • Izrael [16 / 1%]
 • Portugal [11 / 1%]
 • Njemačka [11 / 1%]
 • Švedska [9 / 1%]
 • Slovenija [9 / 1%]
 • Rumunjska [8 / 1%]
 • Belgija [8 / 1%]
 • Moldova [8 / 1%]
 • Australija [6 / 0%]
 • Irska [5 / 0%]
 • Danska [4 / 0%]
 • Latvija [3 / 0%]
 • Nizozemska [2 / 0%]
 • Estonija [2 / 0%]
 • Austrija [2 / 0%]
 • Sjeverna Makedonija [1 / 0%]
 • Ujedinjeno Kraljevstvo [1 / 0%]
 • Poljska [0 / 0%]
 • Gruzija [0 / 0%]
 • Češka [0 / 0%]

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
11
PODIJELI ČLANAK

Rasprava20

 1. sunflower — 23. kolovoza 2021. u 18:54

  1. Švicarska
  2. Grčka
  3. Cipar
  4. Srbija
  5. Albanija

 2. Štefica Judita Tanner — 22. kolovoza 2021. u 17:42

  @YeahYeahFire nije mi dobro hahahahahahaha

 3. SwedenEurovisionFan — 22. kolovoza 2021. u 13:22

  @yeahyeahfuego Lijepo izvrćeš činjenice u svoju korist kad ti to treba 😉
  Bjorkman je tu pjesmu proglasio najboljom po njegovom mišljenju, da, ali 20.05. (dva dana prije finala), izvoliš i link https://wiwibloggs.com/2021/05/20/christer-bjorkman-france-favourite-erovision-2021-entry/265379/.

  Ja sam tu pjesmu stavio na svoje 7. mjesto ovogodišnjeg Eurosonga puno prije toga, a isto sam i napisao na ovom portalu ispod članka od 29.04. (dakle puna 22 DANA PRIJE nego je to Bjorkman izjavio), izvoliš i link https://eurosong.hr/rnesc2021-tko-je-kandidat-za-nove-bozicne-reklame/comment-page-1/#comments.

  Dobar pokušaj da učiniš da podilazim mišljenjima drugih, no svejedno nisam znao da nemam pravo promijenit svoje mišljenje kako vrijeme odmiče (a od finala u Francuskoj do sredine ožujka kad smo saznali sve pjesme ipak je prošlo dosta vremena).

 4. Niko bitan — 22. kolovoza 2021. u 12:31

  U kom univerzumu su Litvanija i Island joke acts? XD

 5. YeahYeahFire — 22. kolovoza 2021. u 12:24

  @Sweden
  Evo sad sam pogledao na članku kad je Barbara proglašena za predstavnicu rekao si citiram skoro
  Ova pesma kaska za vremenom jedno 20 godina nemaštovito i dosadno…. bottom 5 kod televota 😉
  Ok kapiram da neko promeni mišljenje,ali kod tebe to baš nešto drastično

 6. YeahYeahFire — 22. kolovoza 2021. u 12:16

  @Sweden
  Izvini ako grešim,ali nisi ti bio taj koji je rekao za Voila da je smor kad je pobedila na NF,a kad je Bjorkan proglasio tu pesmu najboljom po njegovom mišljenju onda ubrzo promenio mišljenje 😉
  Mojih top 5 najboljih nastupa:
  1.Francuska
  2.Ukrajina
  3.Kipar
  4.Švajcarska
  5.Grčka
  Italija je takodje bila zapažena naravno kao i Finska,ali jednostavno nisu nešto što slušam redovno pa ih zato nisam uvrstio u top gde sam gledao da bude neki balans pesama koje još uvek slušam i njihovih nastupa
  Island mi je iskreno bio ok,ništa tu nije bilo meni wow pa da imam na replay..
  Ne gotivim ih iz nekog razloga ove god šta znam,a Roopovci su bili ok,ali meni mnogo bolji prošle godine…
  Rusija mi je najveći improve,a downgrade Rumunija definitivno…
  Najlošiji nastupi Gruzija,Poljska,Estonija,Letonija i Češka Republika

 7. SwedenEurovisionFan — 22. kolovoza 2021. u 11:00

  Slažem se s @ESCPAVAO u vezi Top10 i nekvalitete tih pjesama, još bih dodao da je ovo jedan od najlošijih Top10 u povijesti Eurosonga. Izuzev Francuske koja je pravo malo remekdjelo i super pop dance pjesme iz Grčke, Top10 se sastoji od 2 joke acta, 2 užasne rock pjesme, 2 wtf nastupa koja su izvukla nepostojanje pjesme te 2 kopije 2 posljednja pobjednika koje je Europa, naravno, kaznila glasovima publike.

 8. REIN LOVER — 22. kolovoza 2021. u 09:58

  @Niko bitan ne mogu biti vise objektivniji, nisam uopce mislio na taj način na koji si ti protumačio/la, da pjesme koje su meni dobre da nisu dobro prosle, nego npr. sjeti se nekih legendarnih pjesama od prošlog desetljeća, kao npr. Euphoria, Dum tak tak, Million voices …., to su remek djela, i sve te pjesme koje su smatrane jednim od najboljih pjesama esc-a ikad 2021. bi jedva usle u finale, bilo je puno pjesama ove godine koje nisu nikad bile prije, niti takav stil, kao npr. Island, Litva …, i npr. takve pjesme bi prosle bolje nego Euphoria da je bila ove godine, i zato kazem, te neke neobične pjesme su privukle paznju samo zbog toga sto su nudile nesto novo, cudno, i izazvale wtf efekt, a ne zbog kvalitete

  I btw ovo je jedan od losijih Top 10 u skorije vrijeme, i Francuska i Svicarska su daleko od remek djela 😬

  Takodjer ne govori ime Božje uzalud

 9. Sekret — 21. kolovoza 2021. u 23:25

  Moj Top5 najboljih nastupa:
  1) Ukrajina
  2) Italija
  3) San Marino
  4) Rusija
  5) Grčka 😃

 10. JUST SOME RANDOM DUDE — 21. kolovoza 2021. u 21:08

  Bit ću kratak, najbolji su mi utisak ostavili nastupi Italije, Islanda, Litve, Rusije i Portugala. S druge strane, uz Sjevernu Makedoniju kako sam naveo nekidan, najslabiji su mi bili nastupi Poljske, Gruzije, Irske, a pogotovo Češke (doslovno mi ni u jednom trenutku nije zaokupilo pažnju, nula od televotinga i više nego zaslužena).

 11. Niko bitan — 21. kolovoza 2021. u 19:09

  @REINLOVER A koje su to Bog te joke pesme i remek dela? 😂 Najbliže što imamo "joke pesmama" na vrhu su Island i Litvanija, a oni su daleko od joke actova. I koja su to remek dela i ignorisane pesme? Italija, Švajcarska, Francuska, Ukrajina, Rusija? Svi oni su osvojili mesta koja su zaslužili. Ovo je najbolji Top 10 koji smo imali u zadnjih nekoliko godina. Svaka pesma iz njega bi mogla da pobedi u nekoj drugoj godini. Samo zato što tvoji favoriti nisu završili onako kako bi ti želeo, ne znači da je to što si napisao tačno. Budi malo objektivan. 😉

 12. Piceza — 21. kolovoza 2021. u 19:02

  Samo Ukrajina me zanima, pogotovo zbog komentara nekih od urednika KAKO UKRAJINA VRISTI i njihova neka 2-3 boda koja su im dali
  BYEEEEEEE

 13. Piceza — 21. kolovoza 2021. u 19:02

  Samo Ukrajina me zanima, pogotovo zbog komentara nekih od urednika KAKO UKRAJINA VRISTI i njihova neka 2-3 boda koja su im dali
  BYEEEEEEE

 14. REIN LOVER — 21. kolovoza 2021. u 17:51

  Veliki problem ove godine je sto su sve neke neozbiljne i joke pjesme završile medju prvima, a one koje su remek djelo i ostavljaju bez teksta su nepravedno ignorirane 😐

 15. REIN LOVER — 21. kolovoza 2021. u 17:48

  Australia >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>Francuska

 16. EsEs — 21. kolovoza 2021. u 16:36

  Ugurat ću se u komentare i nadodati Finsku na listu. Bila je ekipa kod mene doma za vrijeme polufinala i na kraju smo se složili da je Finski nastup bio brutalan. Kariranje odlično, vatra za vrijeme dok oni pjevaju Hu-Hu-hu mi se posebno dopala.
  Što se tiče komentara ekipe sa portala samo bi nadodao, a to sam i na forumu napisao, Grčki nastup je nešto što se ne viđa često, ali ona mi je povremeno bila ukočena, znam da je teško i željela je da to bude sve kako treba ali po meni nastup nije bio nešto posebno wow.
  Posebno podvaljujem albansku delegaciju – ovo je dokaz kako je ponekad dovoljna jedna osoba na pozornici a da ju pozornica ne pojede. Bravo Albanija! 👏🏼

 17. loreeneuphoria — 21. kolovoza 2021. u 15:44

  Mojih 5 najdražih nastupa:
  1. FRANCUSKA- minimalizam sa maksimalnim učinkom. Naravno pjesma savršena, glas na nivou, kadriranje vrhunsko i zasluženo 2.mjesto.
  2.ITALIJA- meni poslije Cool vibes vjerojatno najbolja rock pjesma ikad na eurosongu. Scenski nastup je pristajao pjesmi i može se zvati pobjedničkim. Pobjeda više nego zaslužena, a nismo ni svjesni još kakav će ovo evergreen postati.
  3. UKRAJINA- Fantazija nad fantazijama. Toliko su odudarali od drugih i privukli publiku koja ih je i obilno nagradila, a i žiri je dao doprinos. Scenski jedan od najboljih ove godine, etno vibe uvijek prolazi kod Ukrajine, da su završili na bilo kojem mjestu u top 5 bio bi zadovoljan, a i ovim rezultatom Ukrajina samo potvrđuje status powrhousea eurosonga.
  4.RUSIJA- moderna pjesma s tradicionalnim elementima, scenski odmjeren i ne pretjeran, Manizha karizmatična i daje neku pozitivnu energiju. Mogao bih čak i reći da je Rusija bila dosta podcjenjena ove godine.
  5.ŠVICARSKA- glas fantastičan, pjesma odlična, scenski nastup kakav nismo vidjeli u recentnijoj povijesti eurosonga i Švicarska se još jednom zasluženo penje u top 5.

 18. Niko bitan — 21. kolovoza 2021. u 15:37

  Moj ovogodisnji Top 5:

  1. Rusija: Najbolja Ruska pesma i nastup u istoriji Eurosonga! Kraj! Full stop! Sve sto volim u jednoj Evrovizijskoj pesmi, ovde ima. Maternji jezik, nacionalni elementi, poruka pesme, dobar scenski nastup, odlicna pevacica, ne samo vokalno, vec i kao osoba generalno! Ne verujem da ce bilo koja Ruska pesma u skorije vreme da nadmasi ovu! I veoma mi je zao sto se narodne godine Kirkorov vraca da pise pesmu za Ruse. Sa Manizhe na njega, name a bigger downfall. :'(

  2. Francuska: Od samog pocetka pesme pa sve do kraja, ceo paket apsolutno opcara. Pesma, nastup, sama Barbara kao i njen vokal, vanserijski. Ako potrazite definiciju savrsenstva na Internetu, ovaj nastup ce vam izaci. Nemam apsolutno ni jednu manu za ovo remek delo. Ovo je moj licni pobednik ovogodisnjeg Eurosonga a i verovatno moja omiljena Francuska pesma vec dugo godina!

  3. Ukrajina: Pesma mi se i pre Eurosonga svidjala, ali je live nastup podigao na visi nivo!
  Ukrajinci su sa razlogom ostali jedina drzava sa 100% kvalifikacionim rekordom. Jednostavno znaju da naprave sou. Cak i za pesme koje mi se nisu previse svidjale, oni znaju da naprave dobar performance. Kombinacija etna i tehna je cudna ali se sigurno isplatila, zavrsiti drugi u televotingunije mala stvar, narocito kada ste zadovoljili toliko ljudi sa razlicitim ukusima. S obzirom na komkurenciju, 5 mesto je i vise nego zasluzeno!

  4. San Marino: I dalje me boli koliko je ovo nisko zavrsilo. Senhit je dala 110%, a mi joj se ovako zahvalimo? Jos im je i running order bio u koristi! Orgomna steta, mislim volim taticu Serhata koliko i svi ali budimo realni, ovo je trebao da bude novi najbolji rezultat za San Marino. Barem se nadam pesmi na Italijanskom sledece godine. Da li San marino moze da proce u finale trecu godinu za redom? Saznacemo.

  5. Srbija: Vec sam izjavio moje misljenje na proslom clanku da necu opet. Sta da radim, jednostavno ne mogu da budem objektivan sto se tice nasih devojki. <3

  Honorable Mention: Kipar, Izrael, Moldavija (Guilty Pleasure), Italija, Hrvatska.

 19. Eurovisio Fanatico — 21. kolovoza 2021. u 14:44

  Mojih 5 najdražih nastupa 2021

  1.FRANCUSKA- od samoga početka me ova pjesma kupila, a nastup je to samo potvrdio. Prekrasna pjesma, jednostavan nastup, odlično 2 mjesto, na eurosongu ali i na mojoj listi najdražih francuskih pjesma, Patricia Kaas i dalje ostaje broj 1.
  2.ŠVICARSKA- odlična pjesma, vokalno izvrstan Gjon, malo atipična odjeća, ali sve se to pokrilo odličnim kadriranjem.
  3. UKRAJINA – jedna od pjesama koja prije natjecanja nije bila u mojih top 10,ali nakon što sam vidio nastup ostao sam zapanjen. Fenomenalan spoj etno elemenata i moderne glazbe, vrhunski LED ekrani, pogotovo oni gdje trče. Još jednom je Ukrajina pokazala da je jedna od glavnih velesila eurosonga.
  4.ITALIJA- pravi rock bunotovnici, koji su donijeli Italiji pobjedu, konačno iako je samo bilo pitanje vremena kada će ona doći. Odlična pjesma, scenski nije bio pretjerano sadržajan, ali nije ni trebao, jednostavno je pjesma sama dovoljna.
  5.FINSKA- i prije samoga natjecanja je ovo bila pjesma koja mi je bila među dražima. Pjesma ima dosta elemenata Linkin parka, što mi se itekako sviđa, vokalno su bili izvrsni, a na sceni samouvjereni. Čini se da Finskoj ovakave pjesme donose najbolje rezultate.

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?