#sdse2021: Regionalni nastupi – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

#sdse2021: Regionalni nastupi

  11 min za čitanje   14 komentara

U današnjem nastavku projekta S druge strane ekrana prokomentirat ćemo nastupe zemalja iz regije!


Albina: Tick – Tock

“Glavu gore”

Andrea:

Ove je godine Hrvatska zaista uložila u nastup i jako mi je žao da nam je to finale izmaklo za dlaku. Na pozornici je sve izgledalo svjetski i u koraku s vremenom i zaista se imamo čime ponositi. Sjećam se kad sam prvi put na probama vidjela nastup, bila sam doslovno toliko oduševljena da nisam mogla vjerovati da je to moja Hrvatska. Sada s odmakom vremena svjesna sam nekih nedostataka i stvari koje smo mogli drugačije, ali unatoč tome smatram da je Albinin tim napravio sjajan posao. Kad bih se mogla vratiti u vrijeme, možda bih predložila da nastup ne bude toliko taman i da se umjesto male pozornice više koristi glavna jer je na trenutke cijeli koncept izgledao „zbijen“, odnosno kao da Albina i plesači nisu imali dovoljno mjesta i ostavljao se dojam ukočenosti, a Albinina karizma nije došla do izražaja kao što je to bio slučaj tijekom nastupa na Dori. No, dobro, glavu gore. Iz svake situacije u životu treba učiti pa tako i iz ove.

Bartol:

Baš sam bio razočaran našim neprolaskom u finale, ali čim su se počele proglašavati finalisti, posebice Izrael i Azerbajdžan, znao sam da nema tu kruha. Smatram da je ovo bio jedan od naših idejno najkompletnijih nastupa na Eurosongu, ali vidjevši kako su u finalu prošle države sa pjesmama sličnog tipa kao Tick – Tock, mislim da je za Albinu ovaj nesretni neprolazak i status robbed queen od strane eurovizijskih fanova gotovo i bolji nego prolazak u finale i plasman na desnoj strani tablice. Iako su neke stvari mogle biti bolje (da se ne ponavljam, u principu se slažem s onime što je Andrea rekla), Albina nek mirno spava jer je sve odradila kako treba, i nek se krčka neki comeback za jedno 5, 6 godina pa da i Hrvatska ima svoju Poli Genovu. Nagodinu na Dori se nadam boljim pjesmama i nastupima, te ulaganju u Eurosong kakvo je radio i Albinin tim.

“Ajme majko, pa ovo je Hrvatska!”

Bojan:

Potpisujem sljedeće: ovo je jedan od najboljih hrvatskih nastupa na Eurosongu ikada. Sve je bilo na svojem mjestu – pjesma, nastup, interpretacija, styling, staging… ma sve. Samo je falilo to malo bodova i lakše polufinale. Ovo samo treba biti poticaj svima da znaju kako trebaju raditi eurovizijske pjesme. Bravo draga Albina i bravo za cijeli ovogodišnji hrvatski eurovizijski tim.

Ivana:

Meni je ovo stvarno bilo vrhunski. Sjećam se da sam tijekom nastupa cijelo vrijeme ponavljala: “Ajme majko, pa ovo je Hrvatska!” Istini za volju, koliko me oduševilo, bila sam uvjerena da smo u top 5 polufinala. Naravno, kako to obično biva, nakon neprolaska i tri faze plakanja (pogotovo kad skužite da vam je nedostajalo svega par bodova), počele su one konstatacije u stilu “šta nije valjalo, a moglo se bolje.” Osobno mislim da smo trebali napraviti “nešto” s glavnom pozornicom jer mi je ovako ostalo nedorečeno i smatram kako smo ipak na nekim dijelovima trebali vidjeti nešto šire kutove snimanja. Međutim, nepotrebno je cjepidlačiti jer mislim da smo svi svjesni koliko smo truda uložili i koliko smo pažnje posvetili nastupu kao takvom. Hrvatska stvarno, ali stvarno nikad dosad nije poslala nešto ovako moderno, scenski razrađeno i dostojno svjetskih pozornica. Za mene, bez premišljanja, naš najbolji nastup u novijoj povijesti!

“Miks tuge i ponosa”

Josip:

Hrvatska je napokon pametno odabrala i ne mogu vam opisati koliko sam bio ponosan na Albinu i cijeli tim. Pjevanje je bilo odlično, nastup je bio za naše pojmove svjetski, a koreografija je samo upotpunila odlično složen paket. Na našu žalost ovaj nastup nije bio dovoljan za finale Eurosonga, ali osjećaj ponosa je i dalje prisutan. Sada treba nastaviti dalje i za sljedeći Eurosong uložiti minimalno ovogodišnju dozu truda i posvećenosti projektu i Eurosongu.

Sanja:

Čak i s tri mjeseca odmaka gledam ovaj nastup s miksom tuge i ponosa. Ponosa zbog profesionalnosti cijelog tima koja je dovela do toga da smo stvarno imali najbolji staging za pjesmu otkako se natječemo na Eurosongu. U tom pogledu se apsolutno slažem s Albininim izjavama i tu nema potrebe za lažnom skromnosti, a kamoli kritikama kolega sa scene. Možemo biti ponosni i na Albinin samouvjeren scenski nastup iz kojeg se ni po čemu nije dalo naslutiti da je riječ o djevojci čija je karijera tek na samom početku. I tu onda nastupa tuga jer smo svi svjesni da nije fer da smo zapeli u polufinalu. Što je presudilo? Jednostavno – turbo jako polufinale u koje nas je ždrijeb nesretno smjestio i status jedne male Hrvatske koja je po defaultu “morala” biti plasirana iza primjerice Švedske koja drži primat kod žirija. No, nadam se da će se za par godina obistiniti Albinin stih “I’ll come around and rise up to come show you who I am.” Iza sebe ima jedno veliko iskustvo i podršku velikog dijela eurovizijskih fanova.


Vasil: Here I Stand

“Očekivano ispadanje”

Andrea:

Sama pjesma je bila klišej, a upravo takav je bio i nastup. Onaj Dotter trenutak je bio komičan i sve je izgledalo kao nekakva loša parodija. Vasil ima odličan vokal, ali sve ostalo je bilo promašaj.

Bartol: 

Nije bilo tog nastupa koji bi mogao spasiti ovu pjesmu od ispadanja. Njegovo ispadanje je bilo očekivano i u ovakvom polufinalu realno. Nagodinu se veselim novoj priči iz Sjeverne Makedonije, a Vasilu pohvale za vokal i to je to.

“Vokalno odličan”

Bojan:

Vasil je vokalno bio odličan i tu zaista nemam zamjerku. No, sve ostalo mi je nekako mlako. Čak ni igra svjetlima nije mnogo pomogla da se izdigne sama pjesma. Želim Makedoncima sljedeće godine da im se ponovo dogodi Tamara Todevska trenutak, pa i bolje.

Ivana:

Pa, ovakav tip nastupa sam i očekivala, pretty much, pomalo cringe. Kralj lavova meets The Greatest Showman meets Dotter?? E dobro, ovo zadnje ipak nisam očekivala. Ako ništa drugo, nastup je zanimljiv i bogat, a on pjeva kao u studijskoj verziji.

“Malo previše pretencizono”

Josip:

Vasil je svojim iskustvom donio ozbiljnost ovogodišnjem nastupu. Pjesma je za mene malo previše disneyevska i pretenciozna za Eurosong. Nastup je barem malo popravio lošiji dojam pjesme. Na Vasilovu žalost moje se predviđanje ostvarilo i nije ugledao finale Eurosonga.

Sanja:

Od početka proba bilo mi je jasno da Vasil neće vidjeti finale. Njegova vokalna izvedba highlight je ovog nastupa, no ujedno i jedina svijetla točka, ako mene pitate. Očigledno njemu ova pjesma puno znači, no mene je bilo kakva emocija zaobišla. Čitava Vasilova interpretacija mi je otišla u preglumljivanje. Scenski nastup također nije ponudio ništa što bi mi držalo pažnju, a nije pomogao ni “već viđeno” Bulletproof element staginga, pomoću kojeg se Dotter barem na neki način domogla eurovizijske pozornice.


Ana Soklič: Amen

“Solidan nastup”

Andrea:

Ne mogu reći da je nastup bio loš, ali kad ti je pjesma osobno dosadna, teško da ti nastup može biti puno zanimljiviji. Svidio mi se backdrop i onaj eksplozivni dio kad se oko Anininih nogu na podu rasprši kao nekakav? Prah?. Ma, znate na što mislim 😀

Bartol:

Naprosto je nevjerojatno koliko je falila neka jaaka balada u ovom polufinalu. Anin je nastup bio solidan, ali po meni ona je ispala iz polufinala kada je odlučila pjevati ovu pjesmu. Nikad neću prežaliti što Voda nije ugledala Rotterdamsku pozornicu.

“Dama s moćnim glasom”

Bojan:

Ana je vokalno dominirala i bila prava dama sa moćnim glasom. Onaj trenutak gospela je sve. Vjerujem da bi to bilo mnogo efektnije da je bilo publike okolo. S obzirom na to da je bila u težem polufinalu, finale je zaista bilo teško za dostići. Ovaj nastup ću uvijek ispratiti sa osmijehom.

Ivana:

Samo ću reći kako mi je Ana puno sigurnije zvučala na predstavljanju i da mi je ovo sve pomalo čiiiz. Osim toga… i tako prođe jedan nastup. Ali okej, uz ovakav tip pjesme, korektan pokušaj.

“Nastup na zavidnoj razini”

Josip:

Jedan od najboljih ženskih glasova ovogodišnjeg Eurosonga je glas slovenske predstavnice Ane Soklič. Anin glas je predivan i mogao bih ga slušati satima. Pjesma je odlična, iako mi smeta što je pjesma pomalo cliche, odnosno prepoznatljivi Charlie Mason touch. Nastup je bio na zavidnoj razini, ali nedovoljno za neki bolji rezultat. Tko bi rekao da ću nakon mojih favorita Zale i Gašpera pohvaliti slovensku pjesmu i nastup.

Sanja:

Ana Soklič živi je dokaz zašto prošlogodišnjim izvođačima nije po defaultu trebalo davati mjesto predstavnika i na ovogodišnjem natjecanju. Da se razumijemo, obožavam Anin vokal i što se tiče njezine izvedbe, apsolutno je razvalila, ali… ova pjesma ostala je samo blijeda inačica nekih velikih eurovizijskih balada poput Rise Like a Phoenix ili Proud Tamare Todevske, čiju atmosferu se, čini mi se, pokušalo preslikati. Nije pomoglo ni što Ana praktički nije imala scenski nastup koji bi podignuo pjesmu i morala se osloniti samo na sebe. Primjerice, vizuali planina i jezera koji su se izmjenjivali dok je Ana koračala ka catwalku nisu mi imali apsolutno nikakvu poveznicu s pjesmom.


Hurricane: Loco Loco 

“Prezarazna energija”

Andrea:

Cure su bile energične, eksplozivne i pojele su pozornicu. Bravo, bravo! Zaista su mi te tri minute prošle u trenu. Od zamjerki bih samo rekla kako mi se učinilo da su u nekim momentima Sanja, Ksenija i Ivana izgledale neusklađeno, ali unatoč tome, nastup je kao paket funckionirao.

Bartol:

Mislim da je Srbija ove godine osvojila najrealniju moguću poziciju, 15. mjesto je točno tamo gdje bih ih ja stavio u velikom finalu, kada gledam kombinirano pjesmu i nastup. Unatoč činjenici da je pozornica ponekad izgledala prazno, njihova energija je bila prezarazna. Mjestimično vokalno zvučalo… interesantno, dok je diskokugla po meni bila apsolutno nepotrebna. Btw., Ksenija je čisti mood na Eurosongu bila, doslovno bih ju poslao nagodinu sa srpskom delegacijom samo da gledam njezine instagram storye.

“Nešto mi je falilo”

Bojan:

Djevojke su bile energične i odlično su koreografski odradile nastup. Samo je meni falilo nešto u cijeloj toj priči. U pojedinim momentima pozornica je izgledala dosta prazno, a njih je bilo tri. Trebali su se možda više koncentrirati na vokalnu interpretaciju (i na pjesmu, ali to je druga priča). Bilo kako bilo, djevojke su natjecanje završile na sasvim korektnom mjestu.

Ivana:

Mislim da se koncepcija nastupa malo raspala, bilo ih je svugdje; na pozornici, po podu, po lusteru, skoro i u publici. Ok, sad karikiram, no usprkos tome što mi je sve bilo zbrda zdola, ispalo je vrlo atraktivno i što je najvažnije, vrlo uspješno. Energija je bila na zavidnoj razini, a k tome su se bez problema istakle u drugom polufinalu i u konačnici probile do top 15 plasmana.

“Vrhunske performerice”

Josip:

Regionalno popularne djevojke iz grupe Hurricane su u svojem stilu predstavile naše istočne susjede. Pjesma je malo lošija nego što sam očekivao od njih, ali je odličan nastup popravio dojam. Svojom energijom su osvojile pozornicu i gledatelje s druge strane ekrana. Kostimi su bili na svjetskoj razini, kao da sam na koncertu neke svjetske zvijezde.

Sanja:

Jedan od ovogodišnjih eurovizijskih nastupa koji je podigao pjesmu za jednu stepenicu više. Sviđao vam se njihov repertoar ili ne, svi moramo priznati da su djevojke prije svega vrhunske performerice. Donijele su na stage ogromnu količinu energije i to nije moglo proći nezapaženo. Disko kugla na stageu savršeno simbolizira ono što su Hurricane prikazale – pravi trominutni pregled atmosfere iz balkanskih disko klubova. A to je nešto što nam je, osobito ove godine, svima trebalo. Nisam neki ogromni fan ove pjesme, ali od mene imaju aplauz za nastup i čitav dojam.

anketa 1785

Koji vam je nastup iz regije bio najbolji?

Ukupno glasova: 162

 • hrvatski [77 / 48%]
 • srpski [75 / 46%]
 • slovenski [9 / 6%]
 • makedonski [1 / 1%]

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
7
PODIJELI ČLANAK

Rasprava14

 1. Piceza — 21. kolovoza 2021. u 19:04

  Bringing back moj komentar da ce Izrael pojest Hrvatsku sa lajv nastupom i da ce doticna ostat u PF
  Baba Vanga je na aparatima WIIIIIII

 2. Sekret — 20. kolovoza 2021. u 21:40

  1) Hrvatska
  2) Srbija
  3) Slovenija
  4) Sjeverna Makedonija 😉

 3. sunflower — 20. kolovoza 2021. u 21:03

  Najbolji nastup ima Srbija, najbolju pjesmu po mojem mišljenju Slovenija, Hrvatska je najviše potcijenjena, a za Sjevernu Makedoniju nažalost nemam ništa pozitivno za reći.

 4. SwedenEurovisionFan — 20. kolovoza 2021. u 14:58

  Hrvatska – Sama Albina je priznala da bi sada, s odmakom vremena, mijenjala neke stvari. Šteta što to nije skužila i prije, no izgleda da je išla putem Roka za kojeg Jacques nije ništa htio mijenjati pa je završila kako je završila.
  Sjeverna Makedonija i Slovenija – odlične vokalne sposobnosti s nedostatkom pravog scenskog nastupa. Šteta, jer su obje pjesme jako snažne i uhu ugodne balade.
  Srbija – jeftinoća na kub.

  1. Slovenija – 5/10
  2. Hrvatska – 4/10
  3. Sjeverna Makedonija – 2/10
  4. Srbija – 0,5/10

 5. dobric — 20. kolovoza 2021. u 11:03

  Krucijalna stvar u nastupu koja je doprinela relativnom uspehu Loco-loco i relativnom neuspehu Tick-Tocka je – energija.

  Hurricane su raznele scenu energijom koju su nastupom prenele na gledaoce, delovale su samouvereno, sigurno i pomalo "loco" što je taman primereno pesmi.

  Albina je nažalost delovala mlako i stegnuto. Šteta zbog dobre pesme, dobre devojke i simpatičnog tima ali nastup je na kraju ipak podbacio. Npr. ne može ni da se poredi sa onim fenomenalnim nastupom se Dore. I u tome je cela suština.
  Zeznuli su se sa kostimima, jako su zeznuli frizuru i šminku. Delovala je nekako špicasto i bledo, i sva ona harizma i komunikacija sa kamerom sa Dore je izostala u Roterdamu. U konkurenciji ostalih brzih pesama ipak su drugi izvođači ostavili jači utisak. Šteta, meni je uprkos tome bila u top 10 polufinala.

  Slovenija i Makedonija očekivano. Loše pesme su dobile loše nastupe, uz prepotentne i nadmene izvođače, sasvim je realno bilo da neće prikupiti glasove ni publike ni žirija. Zasluženi plasmani.

 6. escmusic — 20. kolovoza 2021. u 10:22

  Hrvatska – ovim nastupom Hrvatska je zbilja ušla u 21. stoljeće Eurosonga i drago mi je da smo konačno na našem nastupu ugledali nove tehnologije. Volim Tick-Tock, volim nastup, volim Albinu, i zbilja sam u trenutku nastupa uživo mislio da idemo u top5 televotinga sigurno. Ali eto, nismo imali sreće, neke stvari su mogle biti bolje (sve je već navedeno, nastup je trebao biti na glavnoj pozornici, Albina je mogla biti više uključena u koreografiju na dijelove), no čestitam Albini i želim joj puno uspjeha u daljnjoj karijeri.

  Makedonija – unatoč lijepim grafikama i bojama, bilo je jasno da Vasil neće proći u finale jer je pjesma zbilja loša.

  Slovenija – meni je pjesma ok, ali nastup mi se, osim lijepih pozadina, nije svidio, Ana kao da se previše "unijela" i bilo je bespotrebno hodati do manje pozornice. LoT je bio bolji.

  Srbija – od povratka Beovizije su u finalu. Obožavam Hurricane, bile su sjajne, energične, kontrasti boja bili su super, kostimi također. Na momente su bile neusklađene, baš loco loco, no drago mi je da su ušle u top15.

 7. EsEs — 20. kolovoza 2021. u 10:10

  Hrvatska – ne treba apsolutno nista dodati na komentare gore, jedan od najboljih nastupa sigurno u novijoj povijesti Hrvatske na Eurosongu, volio bih da se Albina nakon nekoliko godina vrati na Eurosong i da se ponovi povijest Bugarske i Rusije. 🙂

  S.Makedonija – Disney pjesma, nastup mehh, pola toga viđeno..

  Slovenija – ona ima bas mocan glas, pjesma okej, nastup solidan, bilo bi puno jace da je imala nekog oko sebe.

  Srbija – brutalna količina energije, Ahoy eksplodirao pod njima, pozornica mozda izgleda prazno al mislim da nema govora o nekim pratecim plesacicama, samo bi se pogubile iza njih i pale u drugi plan.

 8. LoveWave — 19. kolovoza 2021. u 22:32

  Hrvatska – jedva sam dočekao sdse da mogu sve prokomentirati hladne glave. Albina je bila senzacionalna, a nastup naš najbolji unazad puno godina. Ne bih se složio da je trebalo koristiti veliku pozornicu jer je po meni upravo to naš nastup odvojilo od ostalih. Također mi se sviđa što nismo koristili previše animacija na led ekranima nego samo lasere koji nisu previše skretali pažnju s Albine i plesača koji su zajedno odradili vrhunski posao. Nastup nam je imao i glavu i rep i sve je super funkcioniralo od prve do posljednje sekunde. Dovoljno je vidjeti reakcije fanova koji nas i dan danas nerijetko svrstavaju u top 10 ovogodišnjih nastupa. Žao mi je što se neprolazak prelomio na Hrvatskoj, ali ovo treba gledati kao vjetar u leđa.
  Sjeverna Makedonija – za mene najlošiji paket prvog polufinala i bio sam uvjeren da je Vasil na posljednjem mjestu. Makedonci su i dobre pjesme rušili lošim nastupima, tako da me ovo uopće nije previše iznenadilo. Vasil je super izvođač s vrhunskim vokalom i volio bih ga vidjeti ponovno na eurosongu s boljom pjesmom (i nastupom).
  Slovenija – sjećam se da je prilikom izlaska pjesme bilo dosta pozitivnih komentara na Anu i Amen, a ja sam se sa strane čudio i pitao je li problem u meni. Od početka sam Slovence vidio kao sigurne NQ što je i sam nastup potvrdio. Ana je super izvođač, a nastup je sam po sebi bio korektan i ništa više od toga. U ovom je polufinalu trebalo ipak puno više od baratanja prekrasnim vokalom, a u to smo se i uvjerili gledajući Albinin neprolazak.
  Srbija – mislim da su cure izvukle maksimum što se tiče plasmana. Zapravo, završile su upravo tamo gdje su i zaslužile. 15. mjesto uopće nije loš rezultat i Uraganke mogu biti ponosne na sebe. Energija na n-tu, a vokalno odlično obzirom na pokrete i brzu pjesmu. Slažem se da je bilo par neusklađenih pokreta i da je nastup trebalo bolje doraditi, ali to su nedostaci koji se tek kasnije primijete.

 9. YeahYeahFire — 19. kolovoza 2021. u 16:41

  Slovenija – Korektan i predvidiv nastup za prosečnu pesmu vokalnu sjajno izvedenu što je logično bilo nedovoljno za finale. 4/10
  Sev.Makedonija – vrlo pretenciozno i fejk emotivno i jedino što je valjalo je vokal. 2/10
  Hrvatska – Albina kao i ceo tim i naravno Hrvatska treba da budu ponosni što su imali ovakvu šarmantnu i talentovanu predstavnicu.
  Slažem se da je nastup trebao biti na većoj pozornici uz uže kadriranje,ali šta je tu je,želim Albini svakako svu sreću. 8/10
  Srbija – ja ću se samo zahvaliti devojkama što su prve put učinili da predstavnici Srbije ne prodju kao nerd na žurci tokom sezone…
  Pesma je od samog starta bila podeljena i nisam ni očekivao neki viši plasman i dobar nastup i sjajna energija su samo pomogli da se zauzme očekivani plasman. 8/10

 10. JUST SOME RANDOM DUDE — 19. kolovoza 2021. u 15:08

  Sjeverna Makedonija – isforsiranost na maksimum, LED košulja je bila… pa diskutabilan odabir, recimo to tako, sve u svemu jedan od gorih ovogodišnjih nastupa.
  Plus što je Vasil bio jako entuzijastičan oko cijelog projekta, samo eto, krajnji rezultat je takav kakav je.
  Slovenija – nakon inicijalnoga vrlo pozitivnog dojma pjesma mi je počela sve više i više blijediti, nastup je donekle popravio dojam. Scenski je to sve skupa bilo korektno odrađeno, al nedostajao mi je neki wow efekt.
  Srbija – vrlo dobar nastup, zasluženo u top 15, bilo je pomalo trashy, ali odlično upakirano, lajkam.
  Hrvatska – jedan od boljih naših nastupa u zadnje vrijeme. Osobno mi je nekako djelovalo preukočeno, valjda kako se koristio samo onaj manji dio pozornice. Šteta kako smo bili u top 10 i žirija i publike, a sve skupa 11. 🙁

 11. Niko bitan — 19. kolovoza 2021. u 15:06

  Hrvatska: Meni je najslabija karika u celom nastupu bila sama pesma. Ne zato sto je losa, vec zato sto su sve ostale stvari bolje pa se onda izgubi u njima. Vokalno je Albina bila odlicna,sam scenski nastup je bio dobar, a plesaci su se meni svideli, ali oni njihovi outfiti? Albinin mi se svideo ali njihovi nikako ne. Oni su zasluzili Barbara Dex nagradu a ne sama Albina. I da. Cinjenica je da je ovo zasluzilo finale. Ono kad si u Top 10 i kod zirija i kod publike ali ne prodjes zbog matematike. Tako blizu a tako daleko. Voleo bih da se Albina vrati neke godine i osveti se za ovu pljacku kao sto se Poli Genova osvetila!

  Slovenija i Severna Makedonija: Stavljam ih u istu kategoriju jer imam isto misljenje o njima. Vokali su bili najbolja stvar u oba nastupa. Anina pesma mi je postala grower a, Vasilovu ni kada je izasla mi se nije svidela, a ni sada mi se ne svida. Realno, od momenta kada su pesme izasle su bili ispisani iz prolaska u finale.

  Srbija: Verujem da je cela Srbija ponosna na devojke! Ne znam da li nas je neki predstavnik u zadnje vreme ucinio toliko ponosnim! Devojke su uspele da ujedine sve drzave Juge, tolike reci hvale i pohvala su dobivale sa svih strana! Ako ce mo sa ovakvim nastupom da zasvrismo 15-i, onda neka zavrsavamo 15-i svake godine! Toliko energije, toliko koreografije i plesa a devojke su i dalje zvucale odlicno, same devojke su tokom cele sezone bile divne, zabavne i fine. Videi sa Marijinog kanal sve govore! Srce mi je puno kada devojke i koliki su trud ulozile u sve! Cak i da vam se ne svida pesma,to ne mozete da ne cenite. Sada, dali su one u nekim momentima bile neuskladjene? Da. Da li je disko kugla bila potrebna? Ne. Da li scena izgledala prazno? Meni licno ne. Iako ih je bilo samo tri, one su same popunile tu scenu! Da li su sve ove stvari imale uticaja na nastup? Naravno da ne. Nemojmo da se pravimo kao da Italija, Francuska, Svajcarska, itd. nisu imali ni najmanju sitnicu koje se nekome nije svidela. 😉 Za kraj, nemam dovoljno reci hvale za devojke. Uopste se ne bi bunio da nas predstavljaju svake godine iako torealno nije moguce! Vecno ce imati moju podrsku i naklonost! <3

 12. loreeneuphoria — 19. kolovoza 2021. u 13:51

  HRVATSKA- nije mi se pretjerano svidjelo kadriranje, a i Albina i plesači su morali doći više do izražaja da su bili na glavnoj pozornici. Najbolji dio mi je sami početak i uz sve to mislim da je bilo mjesta u finalu za nas. No, znalo se da smo boderline i da će jedna brza pjesma otpasti i ovaj put smo to bili mi, ali što je tu je. 3/5
  SJ.MAKEDONIJA- otpisano u startu. Nikakav fenomenalan scenski nastup ni najbolja Vasilova vokalna interpretacija nisu mogli ovo izvući. 2/5
  SLOVENIJA- žao mi je Ane, ali također je bilo otpisano u startu iako mi je i scenski nastup i vokalno Ana bila bolja od Vasila. 2/5
  SRBIJA- čestitke susjedima na razbijanju kletve i lijepom top 15 plasmanu. Činjenica je da je ovo "balkanski žanr" i osim bodova iz regije i dijaspore bilo je teško prebaciti na lijevu stranu, a ni žiri nije puno pomogao. Nastup je bio energičan i korektan. 3/5

 13. Eurovisio Fanatico — 19. kolovoza 2021. u 13:37

  HRVATSKA – iako mi se nije sviđalo kadriranje, scenski nastup je bio dobar, Albina vokalno odlična i činjenica je da smo zaslužili finale. Ovo ispadanje nas ne smije obeshrabriti i vratiti na naše dosadašnje pjesme, moramo nastaviti slati ovakve brze, moderne pjesme.
  SJEVERNA MAKEDONIJA- pjesma mi se nije sviđala ni prije natjecanja, a scenski nastup je samo potvrdio ispadanje, zaslužen ostanak u polufinalu.
  SLOVENIJA- slično kao i za Makedoniju, pjesma mi se nije sviđala ni prije natjecanja, a scenski je to bilo premalo da bi se isticalo.
  SRBIJA- cure su bile stvarno dobre, vokalno jako dobre, pjesma solidna, scenski nastup dobar izuzev one disko kugle, 15 mjesto je izvrstan plasman.

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?