Slovenska pjesma ima novu verziju

Podijeli na Facebook Twitter
YouTube

Ovogodišnji slovenski predstavnik Omar Naber odlučio je snimiti novu verziju pjesme On My Way s kojom će predstavljati svoju zemlju na 62. Eurosongu u Kijevu.

Nova se verzija snimala u Budimpešti, a u produkciji je sudjelovala i Nacionalna filharmonija Budimpešte. Zanimljivo je da je filharmonijski orkestar Budimpešte sudjelovao i kod produkcije pobjedničke pjesme Rise Like A Phoenix iz 2014. godine, koju je otpjevala Conchita Wurst.

– Pjesma je doživjela lijep makeover, a ja sam oduševljen novim aranžmanom. Svidjela mi se ideja oko uključivanja filharmonije koju je predložio moj dugogodišnji prijatelj i producent pjesme Žiga Pirnat. Novu smo verziju snimili u glavnom gradu Mađarske, a Žiga je sve dirigirao iz Los Angelesa, gdje trenutno živi – nagasio je Omar Naber.

Naber je progovorio i o samom nastupu kojeg priprema, te je otkrio kako će na sceni u Kijevu biti potpuno sam. Ključni razlog takve odluke bila je intimna atmosfera pjesme koja progovara o usamljenosti.

Nakon finala Eme, bilo je mnogo onih koji nisu bili zadovoljni izborom ove pjesme. Tome je pridonijela činjenica da je razlika glasova publike između dua BQL i Nabera u finalu bila viša od 8000 glasova.

– Svjestan sam da uvijek ima onih kojima moja pjesma ne odgovara i koji bi željeli da Sloveniju predstavlja netko drugi. Međutim, takve se stvari događaju svake godine i svatko ima pravo na svoje mišljenje. Bio sam spreman na to, no moram priznati da sam sveukupno gledajući zadovoljan podrškom ljudi – rekao je Omar Naber.

Nova verzija pjesme još uvijek nije službeno objavljena. Podsjetimo, Slovenija će nastupiti u drugoj polovici prvog polufinala koje će se održati 9. svibnja.

Slovenija 2017. – forum 

Komentara 8

  1. BQL je imao zagarantirano finale, a sa Omarom nemaju šanse za prolazak. Prvo polufinale je prejako (Švedska, Belgija, Australija…). Više sreće drugi put susjedi ostajete u polufinalu kao i mi.

  2. E moji Slovenci, kako ste sebi skocili u stomak. A i ti Omare si dosadan s tim pokusajem da ublazis lose prognoze plasmana na Eurosongu.

  3. Slovenija dogodine nek promijeni sistem glasovanja na izboru. nije logicno da prvoplasirani s televotinga s 13134 SMS-a dobiju 72 boda, a Omar Naber kao drugoplasirani s 5165 SMS-ova 60 bodova. komedija. to je bilo gotovo trostruko manje SMS-ova, a frajer dobio na kraju svega 12 bodova manje od BQL-a.
    RTVSLO majstori za pravljene showa s malim budzetom, ali zato ili nemaju nesto u glavi, ili su namjerno ostavili ovakav sistem da nastimaju rezultate.

  4. Nadam se da će revamp biti dobar da Europa glasa za ovo i da vidimo susjede ponovno u finalu 🙂

  5. Slovenija, koliko god nekima loša bila, ima fine šanse da ostvari solidan i lijep uspjeh, bez obzira što im kladionice predviđaju male šanse. Viđali smo do sada i Albaniju, Srbiju, Hrvatsku, a i BiH da mijenjaju aranžman pjesme, pa je u konačnici zazvučalo mnogo bolje od prvobitne verzije. Sve države imaju pravo do određenog roka mijenjati, ili aranžman ili čitavu pjesmu. Niko nema pravo da im ospori to. Naravno, nikada se neće pjesma promijeniti iz temelja, iako je to bio slučaj kada su Makedoniju predstavljali Esma i Lozano, a znamo da je provbitna pjesma promijenjena iz političkih razloga. Sve u svemu, dobar potez Slovenije. Vjerujem da će to sada zvučati mnogo ozbiljnije i gracioznije.

  6. Hajde da i to vidimo…Ma ne zmam,meni je nelogično kada pobjednici nacionalnih izbora mijenjaju pjesmu. Pa publika je glasala za ovu verziju i gotovo..dok mi je za interan odabir u redu izmjena jer tu nisu sudjelovali gledatelji u izboru vec par ljudi…primjerice kod Žaka.

    #BQL

Odgovori