Što se to piše o budućem hrvatskom predstavniku?

Podijeli na Facebook Twitter

Otkako  je 17. rujna prošle godine Hrvatska radiotelevizija potvrdila našoj redakciji da će Hrvatska imati svog predstavnika na 62. Eurosongu, mnogobrojni štovatelji ove glazbene manifestacije i mediji pisali su o mogućem predstavniku. Zasad još uvijek nema službenih informacija od nositelja prava imenovanja hrvatskog predstavnika, HRT-a, a mi smo odlučili malo zaviriti u nazad i pogledati o kome se najviše pisalo.

Tako su se smjenjivala imena od Jelene Rozge, preko pobjednice druge sezone hrvatske inačice The Voicea Ruže Janjiš, spominjano je ime i jednog od mentora iz ovog šoua Jacquesa Houdeka, kao i Alena Đurasa, člana Jacquesovog tima iz druge sezone.

YouTube je prepun videa s još brojnim imenima koja bi mogla biti u igri za službenog hrvatskog predstavnika na kijevskom Eurosongu, a tko će zaista to i biti doznat ćemo u danima koji slijede.

Predstavljanje kroz povijest

U godinama iza nas, HRT nas je u posljednja četiri meseca tekuće godine obavještavao o sudjelovanju ili nesudjelovanju na Eurosongu, dok su natječaji za Doru otvarani u desetome ili jedanaestome mjesecu. Interni izbor Nine Badrić za predstavnicu Hrvatske na Eurosongu 2012. objavljen je početkom siječnja iste godine, dok je odluka da klapa ide na Eurosong 2013. donesena u studenome 2012., ali je sastav klape i prezentacija pjesme održana tek u veljači sljedeće godine. Finala Dora najčešće su bila održavana početkom ožujka.

Prošle godine, službena potvrda o povratku Hrvatske na Eurosong stigla je u studenome, dok smo potvrdu da Nina Kraljić nastupa u Stockholmu čekali skoro tri mjeseca.

Ovaj mini osvrt o objavljivanju službenih informacija, natječaja i finalima Dora smo napravili kako bismo prikazali nedostatak vremena za možda neku novu Doru i kako je sve izglednije da će HRT ponovno interno izabrati svog predstavnika za 62. Eurosong.

Komentara 14

 1. a šta HRT čeka limun ili narandže? 🙂 kao i RTS

  Možda ne bi ipak bilo loše da ode konačno Žak, zadnji mu je voz… a esc bez Žaka u istorisjkom kontekstu , ne bi bio više tako bitan 🙂

  Zaista nemam ideju šta će ovi iz HRT da odluče.. koga poslati , sa čime i kako mu obleku spremiti 🙂
  možda ipak da se presvuče na sceni , što je sigurno sigurno je, ne valja tradiciju remetiti 🙂

 2. Ja ne znam što očekivati od HRT-a jer u njih više nemam vjere.Na dobar nastup već možemo zaboraviti, tako da pjesma mora biti vrhunska kako bi postigli viši plasman od prošle godine.Strani kompozitori mi se čine kao jedina garancija za dobru pjesmu.
  Osobno ne bih da šalju tu Ružu jer mi je skroz bezveze, ali sigurno je bolje poslati nekog mlađeg izvođača (Damir Kedžo ili neko drugo lice s Voicea).
  Jacques ne bi bio najgori mogući izbor, ali ne mislim da bi bio neka senzacija na eurovizijskoj pozornici kako mnogi tvrde.

 3. Koga briga za to nebitno drustvo skladatelja? Neka kmece, treba ih samo ignorirat i ne davat im uopce medijskog prostora!!

  Prosle godine smo bar bili u finalu sa pjesmom stranih autora, a mogli smo i bolji plasman imat da HRT nije upropastia nastup.

 4. Ako HRT ponovo odabere pjesmu stranih autora, uslijedit će još jače žalopojke i hajka Hrvatskog društva skladatelja nego u slučaju Nine Kraljić. Ne znam koliko su spremni nositi se s time.

 5. Vidia sam na fejsu objavu u kojoj stoji da su autori Million Voices (Rusija 2015), Falling Stars (Moldova 2016) i Icebreaker (Norveska 2016) poslali pjesmu HRT-u. pjesmu za Eurosong 2017.

  A drugi trac je da ide Ruza sa pjesmom stranih autora za koju je Universal da zeleno svitlo i da ce objavit sve u zadnji tren, ko prosle godine.

 6. pitao ponovno HTV s pitanjem u vezi ESC-a i dal ide Žak Houdek:

  Urednička odluka o tome na koji način će se izabrati pjesma koja će predstavljati Hrvatsku još uvijek nije donesena, pa nažalost nismo u mogućnosti odgovoriti na Vaš upit. Pravodobno ćemo obavijestiti javnost o svim novostima povezanima s nastupom Hrvatske na idućemu natjecanju za pjesmu Eurovizije.

 7. Naći 5 dobrih pjesama, pozvat Eni Jurišić,Jacquesa, Luminize i Marina Jurića i održat natjecanje.

Odgovori