Supernova 2019 – Kako su raspoređeni natjecatelji?

Podijeli na Facebook Twitter

Latvijski izbor za Eurosong Supernova za svoju petu sezonu doživio je još promjena. Nakon što je većina inozemnih eurovizijskih portala, pa tako i mi, objavila datume i povratak korijenjima, današnja objava latvijske televizije LTV donijela je ispravke nekih detalja. Tako će ovogodišnja Supernova imati tri emisije – dva polufinala (26. siječnja i 2. veljače) i finale (16. veljače). U svakom polufinalu nastupat će po osam natjecatelja, a odluku o finalistima donijet će žiri i publika (jedan SMS, jedan telefonski poziv, jedan glas preko stranice Supernove i slušanje na Spotifyju). Ovogodišnje voditeljice su Dagmara Legante i Ketija Šēnberga.

Raspored natjecatelja prema polufinalima

– Supernova može otvoriti vrata latvijskim glazbenicima – 200 milijuna ljudi gleda Eurosong diljem Europe i svijeta. Uzbuđena sam što se svake godine sve više kvalitetnih pjesama prijavljuje za natjecanje i da ima autora, producenata i izvođača u Latviji koji se usude ići u osvajanje većeg glazbenog tržišta i biti dovoljno hrabri da shvate ovo natjecanje – izjavila je producentica Supernove Ilze Jansone.

Prvo polufinale (26. siječnja)

Kojih četvero natjecatelja će proći iz prvog polufinala "Supernove 2019"?

Loading ... Loading ...

Drugo polufinale (2. veljače)

Kojih četvero natjecatelja će proći iz drugog polufinala "Supernove 2019"?

Loading ... Loading ...

Komentara 2

  1. slažem se s Precious, užasan izbor, jedan od najgorih otkad pratim ove nacionalne izbore. recimo, Albanija je imala barem 6 pjesama s kojima bih bio sretan da su pobjedile (uključujući pobjedničku), ovdje iskreno ne mogu izabrati 2 pjesme da su mi malo iznad “ok”. objektivno, samo Edgars Kreilis ima šanse za finale na ESC.

    Latvijci će napraviti solidan show, ali pjesme…

  2. Jako loše pjesme iz Latvije ove godine. Ne bi me čudilo da Markus Riva s onom generičnom pjesmicom odnese pobjedu.

Odgovori