Tamara Todevska odabrala pjesmu za Tel Aviv

Podijeli na Facebook Twitter
Facebook/TamaraTodevska

Prije dva tjedna makedonska televizija MKTV objavila je kako će ovu zemlju na nadolazećem Eurosongu u Tel Avivu predstaviti Tamara Todevska. Od objave Tamarinog imena, nekolicina autora poslalo je demo-verzije svojih uradaka na adresu makedonske televizije, a danas je objavljeno kako je pala odluka o pjesmi. Dana 16. svibnja, Tamara će u drugom polufinalu izvesti pjesmu radnog naziva Proud, a na njoj su radili Robert Bilbilov, Lazar Cvetkovski i Darko Dimitrov.

Sva tri autora dosad su bila barem jednom na Eurosongu. Bilbilov je potpisan kao jedan od koautora pjesme Autumn Leaves, s kojom je Daniel Kajmakoski predstavljao Makedoniju na Eurosongu 2015. Također, on je dugogodišnji suradnik ovogodišnje makedonske predstavnice, koja je na Skopskom festivalu 2014. otpjevala njegovu pjesmu Brod što tone.

Lazar Cvetkovski brat je poznate makedonske pjevačice Magdalene “Ene” Cvetkovske, a oni su zajedno napisali pjesmu Pred da se razdeni (Makedonija na Eurosongu 2013.).

Treći autor je Darko Dimitrov, koji ima bogatu povijest na Eurosongu. Autor je makedonske pjesme s trenutno najboljim plasmanom (Ninanajna), producirao je i aranžirao I’m Alive (Albanija na Eurosongu 2015.), a na prošlogodišnjem Eurosongu imao je dvije pjesme – Lost and Found (Makedonija) i Nova deca (Srbija). Zajedno s Cvetkovskim radio je na Pred da se razdeni To The Sky (Makedonija na Eurosongu 2014.).

Datum premijere Tamarine pjesme bit će određen naknadno.

Komentara 2

  1. Makedonci već par godina imaju dobre pjesme i grozne nastupe. Od Tamare imam velika očekivanja da će spojiti oboje u jednu dobru cjelinu i konačno Makedoniji osigurati neki bolji plasman.

Odgovori