Tijana Bogićević za Srbiju u Kijevu

Podijeli na Facebook Twitter
Facebook

Predstavnica Srbije na 62. natjecanju za pjesmu Eurovizije je pjevačica Tijana Bogićević. Odluku o predstavniku donijela je Glazbena redakcija RTS-a.

Tijana trenutno živi i radi u Sjedinjenim Američkim Državama, a nastup na Eurosongu joj neće biti nikakva nepoznanica. Naime, Tijana je već predstavljala Srbiju 2011. godine u Njemačkoj kao back vokal Nine Radojčić i pjesme Čaroban. Smatra kako će joj to iskustvo bitno pomoći u pripremama za ovu godinu.

Autori pjesme koju će Tijana pjevati su glazbeni producenti, skladatelji i osnivači Symphonix Internationala Borislav Milanov, Bo Persson, Johan AlkenasLisa Ann-Mari Linder koji su već nekoliko puta radili na pjesmama za Eurosong, a posebno ih pamtimo kao autore pobjedničke pjesme iz 2014. Rise Like a Phoenix ili bugarske predstavnice If Love Was a Crime prošle godine.

Dok čekamo objavu pjesme, poslušajmo neke starije Tijanine pjesme:

Srbija 2017. – Forum

Komentara 58

 1. prvi put cujem za ovu pjevacicu, ali sudeci po timu skladatelja, ovo ce biti jaka stvar. volio bih da vise vuce na “If love was a crime”. #uzbudjen 😀
  mislim da ce drugo polufinale Eurosonga biti daleko jace od prvog.

 2. Za sad najrazvikaniji tim ima Grkinja Demy.
  Autore pjesme i koreografije nastupa Elene Paoarizou i Sergeya Lazareva.
  Dakle, Grcka ide udarno

 3. Autori od “Rise Like A Phoenix” su Charly Mason, Joey Patulka, Alexander Zuckowski i Julian Maas, a NE Borislav Milanov, Bo Persson, Johan Alkenas i Lisa Ann-Mari Linder. I eurovision.tv zna ponekad lupiti glupost 😉 Pozdrav

 4. Baš me zanima kakvu će joj pjesmu napisati. To što je okupila provjereni tim autora ne znači da će pogoditi ovogodišnji ukus publike. Pitanje je što oni svi zajedno mogu i sklepati, kakav su doprinos i koliki imali u nekim njihovim prijašnjim uspješnicama.

 5. @sasha

  vidi…ubo on ili ne…imaćeš polarizovanu situaciju otprilike ..jedni će to prihvatiti oberučke i biće prezadovoljni , a druga strana će hejtovati ..zašto , ..pa ne zanima ih taj žanr , mrze Žaka jer je “homofob” …. .. prema tome to je ono što će se odmah dešavati po izlasku same pesme.

  nema sumnje da je to jedno dobro delo , master rad… ali da li će to svako razumeti i da li će svakom da legne i dali će svako to da prihvati u kontekstu da je to stvar za esc… je neko drugo pitanje…

  hebo festival gde ti muziku procenjuješ na kraju matematikom..

 6. Teško ćemo dolaziti do vrha u budućim godinam jer nam je svima pristup prilično jeftin i pogrešan .. ako se tu budu pravile promene, i ako neko bude shvatio da je to ozbiljan priojekat koji se treba osmišljavati odmah čim maj prođe , da se grize , onda će nečeg i biti . Da ne pričam o nivou produkcije i slično .. Međutim sve to pada u vodu , kada neko ni ne želi da napravi veći uspeh na escu a da ne pričamo da želi pobedu.
  Za nas će biti plahomn , doseći top 10 , top 5 i haa haaaajjjjjjjjjj… i to svake 3 će godine…. pa ni to !

 7. Sjećate se “Gine G – Ooh Ahh Just a Little Bit” koja je imala nakon Eurosonga svjetski hit, 5 na američkom Billboardu što nikad nikom nije pošlo za rukom iz ESC-a.
  Ali te davne 1996. kada nije bilo televotinga, porala je jadno 12. mjesto na Eurosongu “zahvaljujuči” frigidnom žiriju.

 8. @sasha
  OK
  ako je tako , načelno se slažem … posebno sa pričom da Srbija nema kontinuitet… pobugu nismo mi neka muzički jaka zemlja, ali obvo što smo mi postigli sami , za relativno vrlo kratak period, je nama na diku i ponos jer to tri četvrtine zemalja nije postiglo .. realno .. samo to kažem ..

  ali kada se broje sv ata top 3 mesta ili samo prva..e onda jebiga, Britanija je velesila koju neće niko stići sem IRL i SWE. jel tako … sve se broji … ne može to niko nikada da im ospori … o tome ti kažem ..

 9. Svake godine nekoliko pjesama iz MF-a može komotno u top 3 na Eurosongu – i to se zove MOĆ i dominacija zemlje.
  To kako je bilo devedesetih i ranije kad je glasanje ovisilo o malo šaćici ljudi bez publike – nerelevantno.

 10. Alternativne cinjenice su da vecina pjesama iz finala melodifestivalena bude bolja od polovine esc pjesama. Da je Azerbejdzan napravio ono sto niko nije. Da Srbija nije esc velesila.

 11. Pa eto iskreno da vam kažem , moj utisak je da je mnogo toga do sistema glasanja… ovaj sistem glasanja je dno dna… ne pobediti ni kod publike ni kod žirija pa biti prvi je ZLO. a kao drugo neka opšta geopolitčka klima je takva da će Balkan bez obzira na pesme da bude izbojkotovan ladno , baš kao i prošle godine. Pazite što vam kažem .možete polsati šta hoćete , odnosno mi svi , ali bodove skupiti i dobiti naveliko , e neće da može i amin.

 12. @svevladstrahinja o čemu ti to?
  Govorim o konkrentim rezultatima, kontinuitetu u kratkom vremenskom periodu.
  Šta da pričamo o prošlom stoljeću kad je na Eurosongu glasao isključivo stručni žiri, simfoničari i profesori glazbe? Kad nije bilo televotinga?
  Dakle, pričamo o novom konceptu Eurosonga u zadnjih 15 godina.

 13. @sasha

  kontinuitet
  a što si ti to dečec ubacio u priču ..? kakve su to spinovi i alternativne činjenice ?

  ja govrim o rezultatima kao takvim , realnim i ostvarenim … nigde nisam rekao da je Srbija najbolja.
  Nema nove ere, ” medalje ” i dobra mesta se broje momak od kada esc postoji . I nije isto ako neko učestvuje na escu 50 ili 60 godina ili 40 a neko 10 ili 15 godina.. i za to vreme napravi prilično veliki uspeh .

 14. Nema ništa, treba se nadat da su pjesmice dobre. Inače, pušiona za sve.
  U narednih tjedan dana većina karata će se otvorit, a posebno naredni vikend.
  Za Hrvatsku, ne očekujem puno, nego me silno zanima što to Žak toliko najavljuje. Je li stvarno ubo u sridu ili je totalno zabrijao. I u jedno i u drugom slučaju, bit će veselo ahahahahha

 15. @svevladstrahinja
  pa vi ste se iskazali i pokazali kako triba, kako ste na bivšem forumu pisali – sad se mežemo i opustit i plasman nije imperativ hahaaaaaa 🙂

  ali ne bi bilo loše da sada malo stisnete i vrnete se u vrh, od stare slave se ne živi
  od marinog trijumfa 10 godina prođe već
  PA DI TO VRIME LETI

 16. @svevladstrahinja ne miješajmo kruške i jabuke.
  U zadnjih 10 godina na Eurosongu kad govorimo o novom, morednom natjecanju s mnogo više zemalja i polufinalima, dominiraju 3 zemlje:
  1. Šveska
  2. Azerbejđan
  3. Rusija
  4. Armenija
  I u prošlih par godina od kako nastupa – Australija.
  DAKLE, KONTINUITET VISOKIH PLASMANA.
  To su dominanste sile ESC-a. SVi drugi su, kako im se zalomi, prosjek.
  Reputacija pojedine zemlje se vidi i na kladionicama prije nego što su odarane pjesme.
  …..
  Srbija, nema kontinuitet, baš kao niti jedna druga država sem ove gore.

 17. âme meni PA JA ZNAM OVU MALU ajme ajme

  pa to je tijana!!! jesam manit na prvu nisam skonto uopće

  traaaažim da te niko nikad ne voli ko jaaaa
  tražim da se vreme vrati unazaaaad
  tražim ono što je moje a znam da nemoguće to jeeee

  AJME DA BAREM BUDE TAKO LIPA PISMA
  posve sam šokan sad i navijam za srbićeeee komšijiće

 18. A sta to znaci da bi Srbija da nastupa dulje imala bolje rezultate? NE, samo bi si rusila prosijek.
  Govorimo o novoj eri Eurosonga i novom konceptu polufinala i glasovanja.
  Dakle, reputacija je izgubljena. I Australija je nova ESC megasila

 19. @sasha

  a u kom paralelnom svemiru ha haaaaaaaaaaaa ..jel znaš drug ti od kad SCG i SRB nastupaju na escu ?

  A od kada Rusija još početkom 90 tih i SWE da ne pričamo … još davno iz prošlog veka ..o čemu ti onda pričaš drug?

  AZB je tu negde.. jel ima 1 , 2 i 3 mesto ? nisam provrevao ..

 20. @svevladstrahinja U KRIVU SI hahahaha. Odkud sad toliko neznanje?!
  Švedska, Rusija, Azerbejdjan imaju bolje scoreove od Srbije u kratkom vremenu na Eurosongu.
  …..
  Osim Joksimovica, ni vi niste nista napravili na Eurosongu jos od prije 10 godina. I uvijek si bio protiv stranih autora.

 21. @markogvozdenovic
  Tijanu je tu najmanje bitna… naravno podrazumeva se vrsni vokal i interpretacija. Pa ko god to bio.
  Međutim mnogo je bitnija sama pesma, melodija u pesmi , kao najbitnija stvar i sam žanr koji treba da odudara od većine toga što se pojavljuje u tekućoj godini…
  Dakjle mi čekamo pesmu , hebe mi se za Tijanu ili bilo koju drugu pevaljku .

 22. @rossonero

  Ima logike itekako …ali ne mogu reći da je to na sebi svojstven način i žalosno , za sve koji nisu u stanju osloniti se prvenstveno na vlastite snage i kad to onda postoje hronična bolest . Mi smo u prethodnom periodu dakle pokazali nekoliko puta (iznenadivši i sami sebe) da se može itekako napraviti posao i uspeh vlastitom zaslugom.

  Međutim vidi , vremena se manju tom brzinom da su promene i dinamika tih promena jedina konstanta na escu …. Ne može se imati uvek spreman odgovr na sve, a pošto gotovo svi koriste i oslanjaju se na različite načine i na tuđe ideje i snage , e onda ako cilj opravdava sredtva ( za što bolji plasman) , pa neka i Srbija proba i okuša sreću na tu foru, evo prvi put . Morao je doći i taj momenat. Ništa tako nelogično. Veruj, to neće biti buduća praksa , ali povremena opcija , može da bude … pod uslovom da postoje dobri razlozi i uslovi da pesmu rade naš i strani tim , …pa neka rade.. .svaka godina je posebna priča druže.

 23. U sustini sam zadovoljan izborom.. Tijana je zaista lepa, mlada i talentovana devojka.. Obozavam njene pesme “Trazim” i duet sa Aleksom Jelicem “Jos jednom”.. Ali smatram da je RTS mogao da odabere i malo poznatijeg izvodjaca kao sto su Natasa Bekvalac, Milica Pavlovic ili Aleksandra Radovic… No dobro, sta je tu je.. U svakom slucaju Tijani zelim puno srece! 🙂

 24. ta tvoja logika baš i ne drži vodu… nisi baš logički tip….zašto bi onda mjenjali nešto što valja i što je funkcioniralo??? baš bi se zbog toga ti prvi trebao pobuniti….nama je logično, kad ne ide s našim autorima, trebalo je to malo razdrmati i promjeniti te probati sa stranim autorima…

 25. @rossonero

  DA , evo ti i odgovra. Ni jdna zemlja osim Srbije za tako kratko vreme od 2004 do danas nije napravila 1 , 2 i 3 mesto , te 6 i 10 na escu . Takoreći za nekolicinu godina. I to sve svojim snagama.

  A što sad ne bi imala i nešto otvoreniji pristup i saradnju sa ekipom izvan svoje zemlje. Dok vi kao Hrvatska nažalost niste ništa slično napravili, a u novoj eri esca od 2000 doslovno niste ništa tj bio je to poraz do poraza. To su gole činjenice. I to je ta razlika. Kad napraviti sa vašim snagama 1 , 2 i 3 mesto , onda mi se javi . drug. Ende.

  Ne računam Rivu , i SFRJ .

 26. @svevladstrahinja … nešto si mi tih oko stranih autora Tijanine pjesme, a koliko me pamćenje služi prošle godine si pljuckao po hrvatskoj pjesmi jer eto ne znamo ništa svoje napisati već tražimo pomoć drugih… nešto si mi utihnuo po tom pitanju na ovom identičnom slučaju…haa haaaaaa

 27. @azzuro
  pobratime, veruj ti meni da cilj opravdava sve.. nije bitan koji je naš pevaš , jako poznat, manje poznat, nepoznat , nego da li su uboli pesmu , a to je na celom tim. I to pesmu ne da bude lepa , nego da je ta pesma konkurentna za top 10 , na šta je Srbija prilično navikla. A pesmu ne obezbeđuje navodno poznati pevač , nego dobar tim koji ima osećaj da nanjuši stvar za dobar plasman.. Tijana je vrsni vokal , mene sada samo zanima pesma.

 28. Mogli ste vidjeti na Žakovom Facebooku da je danas u Švedskoj u onom slavnom studiju gdje polira pjesmu. Javio se videom.
  Ono što mi daje određenu nadu jest da Žak zna što mu ovaj nastup znači, sam je rekao kako je prostudirao Eurosong uzduž i poprijeko. Ipak je on najjači vokal u regiji, the voice coach, potegnuo je i to britanskog x factora. Sam je ponovio bezbroj puta da je to to, ovo mu je največa prilika u životu.
  Radi na pjesmi već yebenih 10 mjeseci, razvija ju s 5 autora, producira i aranžira u Švedskoj. Stvara toliko famu oko pjesme, hashtagovi, snippet od 20 sec, šalje ju na wiwibloggs….
  On će sam vrlo brzo shvatiti kako je pjesma primljena nakon objave. Sve će mu biti jasno. Bog zna da, ako bude imalo prosječna, hejtanja neće nedostajati hahahahhaa

 29. @sasha
  sve je bolje od tema o izbeglicama.. ..

  a što se tiče ritma, dinamike i tempa…pa vidiš ja tu ne očekujem baš ovo što smo do sada čuli od nje.. Naprotiv . Ona je vstan vokal, vrlo prilgodljiv.. tako da će pesma biti u osnovi atipična za njen dosadšnji opus. Dakle ne očekujem nikakav drmavac ali baladu i spore ritomove isto ne.. mora se stvoriti jak himnični efekat sa specifično ludom melodijom u najpozitivnijem kontekstu .. toliko pameti valjda imaju .. ( mislim na ceo tim autora i RTS zajedno) Neće ponavljati malte ne isti kalup kao sa Sanjom , od prošle godine..

  Melodija nosi pesmu , ako to ubodu , uboli su gornji deo tabele, ako ne.. zadravo doviđenja.

 30. cuj molim te autori radili na pesmi konchite i bugarke …..pa to ne znaci da je to sad wow (kako kazu ….:)) sve sammimao utisak da ce aleksandra radovic ici..po cemu je ova zasluzila…ko o ovome odlucuje u cije ime….

 31. Boze dragi Kosmopolj o cemu pricas druze…bek vokal…jel ima ova zena nesto snimljeno..ovo pisem iz prve ruke jer sam sad usao na sajt..brate mili sok….toliko nasih pevaca…ajd zajebi me molim te

 32. @svevladstrahinja ne vjerujem da je tema pjesme problem izbjeglica. Na tome se BiH prosle godine opekla.
  Ne vjerujem da ce pjesma biti brza. Pregledavsi njene pjesme, nije to njen fazon.
  Ocekujem laganu do srednje brzu pjesmu (pre)visoke kvalitete za Eurosong.
  Kvaliteta sigurno.

 33. Tijana Bogićeveć je poznata pevačica u Srbiji , mada ne po nekim široko prepoznatim komercijalnim hitovima. Ona do sada nije karijerna pevačica , ali ne postoji televizija u Srbiji na kojoj nije gostovala , pevajući , dajući intervuje i slično ..

  Elem ja imma jednu dozu skespe prema budućoj pesmi , koja dolazi iz moje zemlje.. bez obzira na ovaj tim , koji ruku na srce obećava.
  Ja sam načuo , mada to su samo kuloarske priče da navodno pesma prati tematiku izbeglica i cele te problematike. Možda je to sve lažno , jer kad esc frikovi puste buvu , onda je to tako dok ne dođe konačna istina.
  Hoću da kažem da ako bude ta tema rabljena , dakle ako je pesma ” sa porukom” i to sa takvom tmatikom da je jedan vele promašaj. To ljude u Evropi koji hoće da se zabave apsolutno ne zanima, a kao drugo isuviše je to bolna tema da bi je pratila neka melodija koja nije smarajuća, tugaljiva, setna i tako to i po formi dakako balada..

  Voleo bi da to sve nije istina što sam našuo , i da pesma bude jedna atipična pop art himnična balada, sa snažnim efektom , jake produkcije , sa up tempo momentima , i tek malim primesama etno motiva, najbolje kombinovanog sa modernim zvukom. A tema da bude sVE osim ” problematike sa izbeglicama” …

  Dakle u osnovi ne očekujem ništa od onog što je do sada bio Tijanin opus…koji je ove i ponuđen u svega par prosečnih ali kvalitetnih pesama….nego sasvim nešto drugo , naravno kud i kamo bolje zbog esca. i što boljeg plasmana.

  Ako to bude neka tugovanka , naricaljka , dosadnjikava pesmičica koja se jedino bazitra na vrsnom vokalu kojeg Tijana ima… ja ću onda pesmu prvi da hejtam ovde…više nego ikada. Dons negativne i prosečne energije na glavni stejdž ne zavređuje pažnju ni ćirija ni publike. Tu pouku su u RTS u trbeali da nauče još prošle gofdine. A samo glas više ne igra ulogu … Glupi nastupi u osnovi prosečni sa takozvanim porukama, isto nikog ne oduševljavaju.

  Ključ pesme će ipak nositi melodija. Ona će imati posebnu energiju i harizmu ili neće. Vokal Tijane nije upitan ni malo.

 34. Po tome što ne poznajemo pevače jedni drugih na ex yu prostoru je jedan od dokaza da ipak živimo u različitim državama, pored mnogo drugih stvari po kojima bi se moglo reći kao da još uvek delimo istu državu.

  Ista stvar se pojavila sa Žakom, pitaju me ljudi , prijatelji , gledajući onako kroz mene, potpuno belo , a koje taj ha haaaaaaaaaaaaaa…ja im kažem jedan fin otmen gospon , elegantno popunjen sa slavujskim vokalom… a onda oni meni .., pa jel on inače peva ? ha ha i tako u krug .. 🙂

 35. @escjopa Tačno što kažeš, tim je odličan, a za nju se fakat ne zna. Nije mi ona baš neki vokal za Eurosonga, sama po sebi. Ne volim procjenjivati, čut ćemo pjesmu ipak. Za razliku od HRT-a, RTS će vjerovatno napraviti neku večernju emisiju kao i ranijih godina.

 36. S takvim timom teško da se fula.
  Rise like a phoneix je prosjecna pjesma koja je odnjela pobjedu zbog Conchite.
  Ali If love was a crime je remek-djelo!

Odgovori