Tko nakon Nevene Božović? – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Tko nakon Nevene Božović?

  2 min za čitanje   46 komentara

Nakon dvaju polufinala, u konkurenciji su ostala još samo 12 natjecatelja. Riječ je o Beoviziji 2020., čije će se finale održati večeras u RTS-ovom studiju na Košutnjaku.

U protekla dva dana, 24 natjecatelja pokušalo je izboriti pažnju publike i žirija, no od 21:00 sat pratit ćemo ove natjecatelje:

 1. Milan Bujaković feat. Olivera Popović – Niti
 2. Hurricane – Hasta la Vista
 3. Neda Ukraden – Bomba
 4. Andrija Jo – Oči meduze
 5. Igor Simić – Ples za rastanak
 6. Thea Devy – Sudnji dan
 7. EJO – Trag
 8. Lift – Samo mi kaži
 9. Ana Milenković – Tajna
 10. Naiva – Baš, baš
 11. Marko Marković – Kolači
 12. Bane Mojićević – Cvet sa Prokletija

Pobjednik Beovizije 2020. bit će izabran kombinacijom televotinga i žirija. Prvo će žiri dati svoje bodove po eurovizijskom sustavu (1-8, 10 i 12). Nakon glasovanja posljednjeg člana žirija, bodovi koje su natjecatelji dobili pretvorit će se prema redoslijedu od 1 do 12. Tako će pjesma koja je imala najveći broj bodova žirija dobiti 12 bodova, a pjesma koja je bila deseta u glasovanju žirija jedan bod. Tako će dvije pjesme ostati bez bodova. Potom će se dodijeliti glasovi publike, također prema eurovizijskom principu. Tako će pjesma s najvećim brojem glasova publike dobiti 12 bodova, a pjesma koja je bila deseta na televotingu jedan bod.

Prijenos se može pratiti na kanalima RTS1 i RTS Planeta.

anketa 1412

Tko će predstavljati Srbiju na Eurosongu 2020.?

Ukupno glasova: 2074

 • Hurricane – Hasta la Vista [1.364 / 66%]
 • Andrija Jo – Oči meduze [452 / 22%]
 • Neda Ukraden – Bomba [119 / 6%]
 • Bane Mojićević – Cvet sa Prokletija [75 / 4%]
 • Thea Devy – Sudnji dan [15 / 1%]
 • Marko Marković – Kolači [14 / 1%]
 • Naiva – Baš, baš [13 / 1%]
 • Igor Simić – Ples za rastanak [7 / 0%]
 • Ana Milenković – Tajna [7 / 0%]
 • Lift – Samo mi kaži [4 / 0%]
 • EJO – Trag [2 / 0%]
 • Milan Bujaković feat. Olivera Popović – Niti [2 / 0%]

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
4
PODIJELI ČLANAK

Rasprava46

 1. EscSerbonia — 1. ožujka 2020. u 18:19

  Hajde ne budite baš baš tolko naivni ..pa nemože Tea izbiti prva pa da sutra počne ww3.
  Mi ne biramo pesmu baš tako naivno kao i vi. Znamo da omanemo …ali i to omanjivanje nije kao vaše nikada bilo ili bar ne često.

 2. EscSerbonia — 1. ožujka 2020. u 18:16

  @rossonero
  dečko
  evo ih…
  pečat, potpis.

 3. EscSerbonia — 1. ožujka 2020. u 18:13

  Naravno jedne i jedini Hurricane ? ? ?
  Iza ponoći, negde oko pola jedan ujutro ćemo i saznati

 4. Kike — 1. ožujka 2020. u 18:05

  Ja sam gledala, na dolje postovani link ova polufinala, vjerujem da se da i Finale pogledati .
  https://www.twitch.tv/escnflive

 5. Kike — 1. ožujka 2020. u 18:03

  https://www.twitch.tv/escnflive

 6. SwedenEurovisionFan — 1. ožujka 2020. u 17:37

  @hirscher1 POTPIS! Ajmo Thea!

 7. quicksilver — 1. ožujka 2020. u 17:10

  Neda Ukraden 🙂

 8. Sekret — 1. ožujka 2020. u 16:25

  Hurricane,Hurricane i samo Hurricane

 9. LadyOfValyria — 1. ožujka 2020. u 15:44

  Ispričavam se, Beovizije ?

 10. LadyOfValyria — 1. ožujka 2020. u 15:43

  Hurricane ili Andija Jo… ekipa može link za praćenje Eurovizije.

 11. Hirscher1 — 1. ožujka 2020. u 14:59

  Ima li neko kvalitetan link za praćenje Beovizije?
  Uopće ne znam što da mislim ili za koga da navijam. Hurrican je scenski super, ali je vokalno bilo strašno. Andrija ne zna pjevat, a i nastup mu je za dječji Eurosong. Ja se i dalje nadam Thei iako me live nije previše dojmio. Nadam se da će večeras biti bolje. Ajde Thea <3

 12. Arctic Monkey — 1. ožujka 2020. u 14:39

  Treba li da ponavljam da su Hurricane najbolji izbor u svakom mogucem smislu. Pesma, nastup, energija, harizma, trenutno stanje ove sezone sa ne bas mnogo brzih i vrcavih pesama itd itd.
  Drugo mesto mi je Ples za rastanak. Celo jutro to pevušim, sviđa mi se skroz, dobar paket. Tj najbolji nakon devojaka. Onda priznajem, par mesta prazno pa Thea. Ostali ne.

 13. L'essenziale — 1. ožujka 2020. u 13:11

  Meni su Hurricane favorit br. 1
  Treba nam nešto tako na Eurosongu u moru ovih dosadnjikavih balada. Kontam da bi išle s engleskom verzijom i ispeglanim nastupom. Top 5 zagarantiran!
  Ako ne one, onda je moj izbor Ples za rastanak. Isto tako, engleska verzija teksta, dobar glas i osmišljen nastup može Srbiju odvesti jakooo visoko u Rotterdamu.
  Ostalo, hvala ne.

 14. onlylove — 1. ožujka 2020. u 12:31

  Ništa se tu meni ne sviđa pretjerano. Theina pjesma mi je najdraža, pustim si često studijsku verziju. Live mi fali puno toga, nekako mi je to sve nedorečeno. Bolja bi bila na engleskom (a tako bi ju i izvela na Eurosongu) i s dorađenijim nastupom. Sve ostalo mi se baš i ne sviđa. Hurricane bi realno mogle ostvariti ok plasman, uz bolju vokalnu izvedbu i nastup koji bi zapalio sve (tipa Fuego), ali takva glazba je daleko od moje "šalice čaja". Andrija je ok u studijskoj verziji, live je očajno, amaterski i bez ikakvog smisla. Dalje ne bih ni komentirala jer zapravo nemam što.

 15. Diavolo — 1. ožujka 2020. u 12:16

  Mislim da ću danas svakako popratiti live Beoviziju. Nek nam netko ostavi alternativne linkove gdje bi se ona mogla pratiti. Neda mi se skidat aplikacija i registrirat kako bih mogao gledati. Prokomentirat ću dva glavna favorita za odlazak u Rotterdam, makar meni oni možda i nisu najbolji. To su smatram Andrija i Hurricane.

  Nadam se kako se Srbiji neće omanuti, pa da izaberu Andriju. Ono je bilo katastrofalno live. Počevši od vokala. Reve li ga reve u pjesmi. Previše stenjanja, previše krivo otpjevanih tonova (ako je iti jednog pogodio). Manje više je to bila samo deračina, a ne pjevanje. Mislim da bi i kamen proplakao (od srama) kad bi čuo njegovo pjevanje. A onda tu dolazi i taj scenski nastup gdje su totalno fulali. Ne razumijem kako im se moglo omanuti da onako loš scenski nastup smisle??? Pokraj toliko dobro osmišljenog teksta pjesme, koji govori o grčkoj mitologiji, odnosno o mitu Meduze, oni u scenskom nastupu sa onom odjećom uprikažu običnu postojeću morsku meduzu. Još ju stave da visi sa stropa. Onak … pls dont. Ni onaj njegov kvazi ples sa plesačima je na silu predstavljen. Bolje da su osmislili nešto što bi pratilo cijelu priču, pa da su i doslovno ekranizirali sam tekst pjesme. Šteta, jer je pjesma kao pjesma odlična. Za desetku. Ovako kad sve sklopim u jedno, dao bih mu ocjenu 5/10, pošto je apsolutno neslušljivo njegovo revanje, a scenski nastup je isto promašen. Pjesma je jedino što drži pažnju.

  Hurricane. S njima sam razočaran. Upravo sam sad pogledao jučerašnji nastup. Početak pjesme mi se ne sviđa. Da budem točniji, scenski prikaz početka mi ne paše. Pjesma odma u startu krenee sa boomom, a one stoje kao da ih je Andrija skamenio. Trebao je odmah u sridu opaliti sa energijom i pokretima. Kad smo već kod scenskog nastupa, nekako mi to sve izgleda poluprazno, a u Rotterdamu će pozornica biti još opsegom veća. Progutat će ih prazan prostor ako nešto ne smisle. Razumijem ja da je teško pjevati i plesati. One to rade solidno, no mogle bi i bolje, efektnije. Ne znam imaju li kakvog back vokala, ali ako već nemaju, mogle su i tog šestog čovjeka staviti na binu da pleše. No, ne bi im ni škodilo da imaju više back vokala jer mi se ovaj vokalni nastup nije svidio. Previše je tu bilo falševa, no to se može popraviti do Rotterdama, kao i cijeli taj nastup.

  _ _ _ _
  Eh sad, mimo ovih komentara, sada ću ostaviti svoj top12. Onako kako su mi se pjesme i nastup sveukupno dojmili. Znam da Srbija najviše šanse ima sa Hurricane (pa ih podržite), ali meni su drugi ostavili bolji dojam.

  P.S. O svakoj pjesmi sam ponešto rekao RN, pa nije potrebno opet sve ponavljati. Za neke mi se nakon live nastupa dojam poboljšao, a za neke pogoršao. No opet, sve je to tu negdje.

  1. Naiva – Baš, baš
  2. Bane Mojićević – Cvet sa Prokletija
  3. Marko Marković – Kolači
  4. Hurricane – Hasta la Vista
  5. Igor Simić – Ples za rastanak
  6. Thea Devy – Sudnji dan
  7. Lift – Samo mi kaži
  8. EJO – Trag
  9. Ana Milenković – Tajna
  10. Neda Ukraden – Bomba
  11. Milan Bujaković feat. Olivera Popović – Niti
  12. Andrija Jo – Oči meduze

  _ _ _ _ _
  P.S. Ne znam što je Rumunjska nema članak u vezi njihovog nacionalnog finala. S obzirom da se čak radi o pretedentu za pobjedu u Rotterdamu (prema kladionicama). Zaista imaju odličan izbor.

 16. Niko bitan — 1. ožujka 2020. u 11:28

  Tesno će biti večeras za Hurricane. Mišljenja su podeljena, nekim se svideo live nastup, nekima nije. Znamo da su dve od njih bile bolesne, što se i primetilo, a i uticalo je na nastup. Nadam se da se danas oporave i budu još bolje nego juče. Na početku smo se svađli ko li će od njih ići u Roterdam, ali sada može svako da pobediti. Bane i Neda, jaki kandidati za pobedu koj žirija, kao i Thea. Kod publike možemo sa sigurnošću da kažemo da je Andrija zagarantovan pobednik, emo što će za njega glasati njegovi fanovi(deca) već i ostali Jutjuberi. Ali zbog vokala, Andrija sigurno neće završiti u Top 5 kod žirija. Što se tiče drugog mesta kod publike, kandidati su isto Bane i Neda, zbog imena. Marko i Kolači takođe ima šanse da tu uspe dobro, a za Hurricane nisam siguran. I dalje mislim da su najbolji izbor, i kao što rekoh, nadam se da će se oporaviti i da rasture uživo. Nestrpljivo čekamo 9 sati da vidimo!

 17. Piceza — 1. ožujka 2020. u 10:55

  Hurricane ubile sinoc.
  Ok, malo ih je pojela trema na pocetku, rekose da su i bolesne, sto se moze cut pogotovo kod Sanje, ali su tip top. Promjene aranzmana i ubacivanje efekta na kraju kad "marsiraju" su mi vrh!
  Girl power at its finest.
  Uostalom to bi bila jedna od koliko, tri?, brzih pjesama na Eurosongu. Ne mozes fulat s njima nikako ?

 18. Kike — 1. ožujka 2020. u 10:47

  Za Hurricane može biti tijesno večeras. Ono sinoć bilo je daleko od očekivanog. Žiri je neumoljiv po pitanju treme, prehlade…etc Ipak žiri ima zadnju riječ. Pjesma je izmjenjena već treći put i sve mi se manje sviđa. Od sveg izbora sam mislila da su one te koje imaju pjesmu i glasovne mogućnosti, ali iskreno, sada me ne bi čudilo da ide Thea, Neda, Igor ili Andrija. Čak i "Kolači " imaju bolji aražman, nego one.

 19. escfan — 1. ožujka 2020. u 10:30

  Jedini realan izbor za top 10 plasman: HURRICANE!

 20. ESC fan — 1. ožujka 2020. u 10:22

  Uopce mi se ne sviđa ovakav sistem bodovanja, jer se tako lahko moze desiti da pogresna pjesma pobijedi

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje!