Ususret Dječjem Eurosongu 2016. (3)

Podijeli na Facebook Twitter

Sutra se održava 14. po redu Dječji Eurosong. U protekla dva dana obradili smo 12 zemalja, a sad je red na posljednjih pet. Doznajte nešto više o malim izvođačima iz tih zemalja, a mi se tipkamo do neke druge prilike.

Kliknite na naziv zemlje

Komentara 7

 1. Prvo pohvale Luni koja je propratila dečiji esc na dosada najadekvatniji način na ovom sajtu.

  Nisam pobornik postojanja dečijeg esca, genertalno, ali kad već to sve postoji i neko ulaže trud, znanje, umeće , pare itd… red je da se nešto prokomentariše …

  Pa evo ukratko :

  Večeras sam poslušao ponuđene pesme . Nepremostiva je razlika između nazovimo to po difoltu ” dečiji ” pesama i onih koji po svemu naginju kategoriji ” senior esc”.. To bi trebalo ipak nekako razdvojiti ..nije isto kad peva dete mlađe od 10 godina i ono koje ima 12 ili skoro 15 godinaica …
  Promenjen je način glasanja..nema televotinga…znači mogućnosti za nameštanje glasova beskonačne.. to je jako loš potez.. užas.

  Pesme :

  Po mom shvatanju, definiciju “dečije ” pesma a da ima jednu dozu smislenosti i ozbiljnosti , no iznad svega da u svojoj biti , po karakteru kao i samoj izvedbi ostane DEČIJA , daju nam dve ovogodišnje pesme : Rusija i Albanija .
  Makedonija ima sjajnu pesmu , do sada najbolju .Sve je tu dobro , naam se da će osmisliti i dobar nastup. Klinca iz Belorusije i Kipra predpostavljam da će izvući jako dobri nastupi , osećaj za pozornicu , dobra komunikacija sa publikom. Obojica imaju vrlo atraktivne ali sasvim prosečne pesmice, posebno Kipranin. Srbija , najlepršavija pesma ovog esca, dovoljno dečija , dovoljno zanimljiva a opet i ozbiljna. Nadam se dobro osmišljenom nastupu . Poljakinja , vrlo intersantna. Gruzijka odlična , filmski bajkovita , prava dečija a opet posebna i izdvaja se po svemu od drugih . Malo na momente suviše visoka u gornjim lagama, ali dete je to i to u nižoj kategoriji ..to je ta razlika o kojoj govrim. Ja bi ipak zabranio deci iznad 11 da nastupaju na escu … Irska, Australija i Italija , simpatično. Ništa više od toga.
  Sve ostale pesme se ne izdvajaju na neki poseban način ili su prosečne ili nedorečene ili bezveze potpuno.

  Stoga ja glsam ovako ( nezavisno od skora kako bi moglo biti) :

  1 mesto dele : RUS i ALB ( obe pesme zaslužuju da budu u top 5)

  2 mesto : Makedonija , stim da bi mi odgovaralo i da pobedi , takođe !

  3 mesto: Srbija ( u svakom slučaju trebala bi da bude u prvih 5 do 7)

  4 mesto : Belorusija ( može da bude i prvi ..ko zna)

  5 mesto : Gruzija

  6 mesto : Kipar

  7 mesto : Poljska

  8 mesto : Irska

  9. mesto : Australija

  10 mesto : Italija

Odgovori