Utrecht dobio razloge odbijenice

Podijeli na Facebook Twitter
Foto: earthtrekkers.com

Početkom ovog tjedna saznali smo da su nakon iščitavanja kandidacijskih knjiga tri grada ispala iz utrke za domaćinstvo Eurosonga 2020. Jedan od njih Utrecht na svojim je službenim stranicama objavio svoju kandidacijsku knjigu, te naveo razloge zbog čega njihova kandidatura nije ušla u drugu fazu.

Kao što smo opisivali u našem specijalu, kad smo objavili moguće objekte za Eurosong 2020., Utrecht je kandidirao šator ispred kongresnog centra Jaarbeus. Prema odbijenici producenata s nizozemskih televizija NPO, AVROTROS i NOS, šator “obuhvaća kriterij objekta, ali nudi limitirane mogućnosti testiranja lokacije, koji također preispituju spremnost za velika glazbeno-produkcijska događanja kao što je Eurosong”. Također, kao drugi razlog odbijenice jest nedovoljna potpora lokalne zajednice (misli se na utreško gradsko vijeće) za npr. organizaciju, obilježavanje grada, transport i sl.

S druge strane, Utrecht je dobio pohvale zbog korištenja javnog prijevoza koji nije štetan za okoliš, kao i za svoj plan uključivanja običnih ljudi diljem regije koji bi dali svoje mišljenje zašto bi Utrecht bio najbolji izbor za domaćinstvo.

Podsjetimo, u drugi krug išli su Maastricht i Rotterdam.

Komentara 3

  1. Trebamo gledati istinu u oči, a to je da oni nisu imali jednostavno uvjeta za organizaciju. Ne znam tko je uopće bio u odboru koji je skupljao dokumentaciju za kandidaturu, ali bilo je to unaprijed gotovo kad ih njihov Bandić nije podržao i dao novce.Ako ništa drugo, barem znaju da za 44 godine moraju izgraditi neku veću dvoranu, a ne nuditi šatore.

  2. Iskreno više bih volio Eurosong i u šatoru nego u onom kongresnom centru sa ocajnom visinom stropa. Ako nista bili su kreativni🙄

Odgovori