Vincent ostaje, Daði neće na nacionalni izbor – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Vincent ostaje, Daði neće na nacionalni izbor

  4 min za čitanje   16 komentara

I dok različite televizije već smišljaju što će emitirati umjesto Eurosonga 2020., neke televizije potvrdile su svoje nastupe dogodine. O kome se radi, pogledajte u nastavku.

AUSTRIJA: Vincent ostaje

Austrijska televizija ÖRF potvrdila je kako će Vincent Bueno ostati njihov predstavnik ukoliko se Eurosong 2021. održi. Također, na datume 14., 16. i 18. travnja ÖRF će emitirati posebne emisije koje će voditi Andi Knoll, a u kojem će žiri ocijeniti pjesme Eurosonga 2020.

ISLAND: Daði hoće, no samo pod jednim uvjetom

Jedan od favorita za pobjedu na otkazanom Eurosongu 2020., Islanđanin Daði Freyr u intervjuu za dnevnik Visir izjavio je kako bi htio ići na Eurosong 2021. samo pod jednim uvjetom. Prema njegovim riječima, on i njegovi Gagnamagnið bili bi počašćeni ići na idući Eurosong ukoliko ih islandska televizija RÚV interno odabere.

LATVIJA: Čeka se smanjenje pandemije

Latvijska televizija LTV potvrdila je kako će još pričekati na konačnu odluku o nastupu na Eurosongu 2021., točnije žele vidjeti kako će se razvijati situacija s pandemijom koronavirusa. Naime, još tijekom slanja preliminarnih prijava za Eurosong 2020., LTV je čekao nešto dulje na potvrdu nastupa zbog financijskih restrikcija, zbog čega je i Supernova doživjela smanjenje na samo jednu večer.

Podsjetimo, na Supernovi 2020 je pobijedila Samanta Tīna s pjesmom Still Breathing.

NORVEŠKA: Bez Ulrikke iduće godine

Na pregovore oko svoje eurovizijske budućnosti ovog je tjedna išla i nesuđena norveška predstavnica Ulrikke. No njezine želje se nisu poklapali sa željama norveške televizije NRK, koja će dogodine održati Melodi Grand Prix i to s istim formatom kao i ove godine – pet polufinala čiji će se pobjednici priključiti pet izravno odabranim finalistima. Prema riječima v.d. urednice zabavnog programa, MGP će biti itekako važan iduće godine.

– Publika je najviše za održavanje MGP-a šezdeset godina zaredom. MGP je uvijek bio važan za pokazivanje norveške glazbene scene. Bazirajući se na trenutnoj situaciji glazbene industrije, više nego inače je važno ispuniti ulogu i pokazati širinu norveške glazbene industrije – izjavila je Christina Rezk Resar, v.d. urednice zabavnog programa. Također, potvrdila je kako su ponudili Ulrikke da nastupa kao izravna finalistica u MGP2021, no ona je to odbila.

Na svojem Instagramu pjevačica je priznala kako je očekivala kako će ju NRK interno izabrati, te da ju je ova odluka razočarala. Zasad je odbila ponudu o izravnom mjestu u finalu, no ukoliko joj se dogodi bolja pjesma, razmislit će o promjeni odluke.

https://www.instagram.com/p/B-MczvVHp0z/?utm_source=ig_embed

UKRAJINA: Go_A pjevaju na ukrajinskom

Proteklih nekoliko godina ukrajinska nacionalna televizija UA:PBC organizirala je nacionalni izbor s privatnom televizijom STB. Ovog puta, velika je mogućnost kako će ove dvije televizije organizirati izbor za samo jednog izvođača.

Kako su za STB priznali članovi grupe Go_A Katerina Pavlenko i Taras Ševčenko, iduće godine će ponovno izvesti pjesmu koja će u potpunosti biti na ukrajinskom jeziku, te da neće biti kao Solovey. Također, postoji vjerojatnost kako će biti organiziran Vidbir u kojem će oni prezentirati pet pjesama od koje će biti izabrana jedna za Eurosong 2020.

Podsjetimo, Go_A smo trebali slušati u prvom polufinalu Eurosonga 2020.

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
5
PODIJELI ČLANAK

Rasprava16

 1. SwedenEurovisionFan — 29. ožujka 2020. u 14:10

  @vix-2-new Što reći, sad je u istom postu ponovio da se Eurosong ove godine mogao održati u rujnu ili listopadu, a nagodinu već teško ??? Točno sam znao i da će reći kako čitam njegove postove, a morao sam ih pronaći jer bi inače u svom stilu napisao ''daj mi linkove gdje sam to napisao'' ?? Tužno, pretužno. I da, "vidimo" se u 18 sati na onom linku 😉

 2. EscSerbonia — 29. ožujka 2020. u 13:00

  @escfan

  i nenoj se " odlučivati " …. nego se PROBUDI..podhitno!

 3. EscSerbonia — 29. ožujka 2020. u 12:56

  @escfan
  ha haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
  Lepo je što redovno čitaš sve moje postove. Samo nastavi,jer će to blagotvorno delovati da ti budeš sve manji i manji redukul 🙂 ….Možda jesi fan ali si i skubidan -onak zaludan lik što kaže narod nit brige ni pameti 🙂
  Pa ne vrti se svet oko esca. To je marginalna pojava,na periferiji intersovanja kad su u pitanju stvarni i realni svetski tokovi.
  Trebalo je da znaš i to odavno da ne postoji u realnom svetu ni skroz crno ni skroz belo.
  Stoga nema tu baš ništa kontradiktorno,svako normalan je vrlo dobro razumeo šta sam rekao i govorio. Niko od nas ne može da se odluči (to nije pitanje) ,ali može zato da sagleda i iznese predikcije koje se baziraju pre svega na pojavama oko nas, a vidi nisu esc 🙂
  Zato da ponovim …esc ove godine u spetembru DA, (pa čak i oktobru ) … posle zaustavljanja pandemije što se očekuje najrealnije i najkasnije do početka leta. Evropa još neće biti u takvoj recesiji, vlastitom odronu i geopolitičkom kolapsu kao u maju naredne godine.
  Esc sledeće godine je itetkako moguće da se neodrži iz dva velika, kolosalna razloga. Ne nužno zbog covida. Ta tema po stranu. Onfekcija je tu, ona će i proći. Alkad prođe sem zbrajanja mrtvih ostaće iza nje nešto mnogo gore. I to se sada ne nazire. To se već zna. A ti sad slobodno dumaj glavom ako si imalo sposoban da predpostaviš šta će to proizaći nakon okončanja pandemije. Kakvo je stanje na kontinetu,šta se dešava oko tebe,malo se više informiši.
  Znaš ovaj svet nisu samo 5 sajtova za evroviziju gde ti tj tvoj duh živi izvan svake normalnosti i realnosti. Mnogo toga oko tebe nisu ni esc igrice koje ti zaludan igraš ,takođe ovaj svet nisu samo švedska ili neka odabrana zapadna glasila,ako i to uopšte pratiš..Dešavaju se neki tektonski poremećaji na više ravni svugde a ti blažen u svom evrozijskom imaginarijumu toneš beznadešno..Verovatno i sam sebe iznenadiš nekada koliko je taj tvoj imaginarijum truo i beznadežan.
  Između crnog i belog, 100 nijansi sive. Otuda ne može biti ni stava " odluči se" .. Ne odlučuje mo se mi oko mnogo toga, nego ti pokušaj pratiti događanja i implikacije tih događaja uvezi svega pa će ti se nek stvari valjda i same posložiti. Ako. Imaginarijum je ot tebe već napravio krpenu lutku…

 4. SwedenEurovisionFan — 29. ožujka 2020. u 01:05

  Uvijek je zanimljivo čitati kad @hexagon bude kontradiktoran u svojim rečenicama, a posebno kad to radi u 2 komentara zaredom, u razmaku manjem od 10 minuta ? Prvo napiše da je preuranjeno pričati o Eurosongu 2021. godine zbog ovog izvanrednog stanja, da bi onda napisao da je ''realno, Eurosong 2020. mogao biti održan u rujnu bez ikakvih problema'', s naglaskom na realno ?‍♂️
  A da ne spominjem kako je na ovom linku pisao da je pravo pitanje hoće li se Eurosong 2021. održati:
  https://eurosong.hr/odluceno-je-sto-ce-biti-s-pjesmama-eurosonga-2020/comment-page-3/#comments
  te kako je na ovom linku pisao da se ni nagodinu ne nadamo Eurosongu te da uopće neće ni biti mogućnosti za održavanjem istog:
  https://eurosong.hr/otkazan-eurosong-2020/comment-page-2/#comments
  Što li je onda hm hmm? ? Je li Eurosong mogao biti održan već u rujnu bez ikakvih problema, ili ga čak ni nagodinu neće biti? ? Čovječe, odluči se 😉 I shvati da pišeš nebuloze ?????

 5. ESC fan — 28. ožujka 2020. u 22:23

  Zao mi je svih izvođaca sto su trebali ici ove godine na Eurosong, ali nece ici sljedece, ali sta je tu je. Sumnjam da cemo Ulrikke vidjeti sljedece godine na norveskom izboru, mozda za par godina. Usput, zar ce MGP opet imati pet polufinala??? :O Ne znam za ostale, ali meni je norveski izbor ove godine bio too much. Bilo mi je interesantno prva tri polufinala, ali kasnije je bilo sve napornije i napornije. Ja vise preferiram jednu vecer MGP-a, ovo je ipak bilo jubilarno izdanje.

  Jedna dobra stvar je sto imati nacionalnih finala i sto sljedeca godina nece biti toliko opustosena nacionalnim finalima. Sto se tice Srbije mislim da je najkorektnije da RTS izabere Hurricane. Mislim, mogu Srbiju lahko uvesti u TOP 10 sa nekom super pjesmom na srpskom. Ako budu izabrane ja se ipak nadam da ce biti nesto malo brutalnije sljedece godine. Malo mi je njihova ovogodisnja pjesma bila mlaka.

 6. EscSerbonia — 28. ožujka 2020. u 19:47

  RTS neće dopustiti sebi tu blamažu da ne pošalje Hurricane na esc 2021 (ako se isti održi) .
  To je bila čista uverljiva pobeda (žiri + publika), a drugo Sanja Vučić je itekao stari pulen RTS-a. U tom kontekstu RTS se nikada prema svojim ljudima ne odnosi s nepoštovanjem,pogotovo u ovakvim situacijama.
  Devojkama ostaje da naprave još bombastičniju pesmu, u šta i ne sumnjam.
  Jedino kad bi obe odbile iz nekih ličnih razloga sudelovanje na sledećem escu ,to je druga stvar. Ali to teško može da se desi,kada znamo koliko njima trima to znači ,koliko žive za to, uostalom kao i svim drugim potencijalni predstavnici iz drugih zemalja.
  Beovizija inače nema tradiciju po kojoj ista ne može da se neodrži,ako neki drugi izbori. Uostalom postoje vanredne okolnosti. I pravila su tu da se krše. Kao što je i ove godine kršeno pravilo da nema esca,a moglo ga je biti u septembru mesecu bez ikakvih problema,realno.

 7. EscSerbonia — 28. ožujka 2020. u 19:38

  Ulrike to nije zaslužila….
  Drago mi je za Go_A….. 5 pesama i nek narod bira,odlična odluka.

  Nisam siguran međutim da če se esc 2021 moći održati ne nužno zbog korona virusa,nego nečeg i mnogo goreg. Sasvim je preuranjeno pričati o escu 2021, s obzirom na sve okolnosti i dešavanja koja će usliditi nakon vanrednog stanja usled covid 19.

 8. LadyOfValyria — 28. ožujka 2020. u 19:35

  Nepravedno je reći da neki izvodači nisu zaslužili nastupati na Eurosongu. Meni je svih žao jer ljudi se stvarno trude za Eurosong.

 9. HideoutSupremacy — 28. ožujka 2020. u 18:51

  Ne možete baš pisati da vam je žao jedino 1 izvođača, a ostalih ne. Trebalo bi vam biti žao svih izvođača jer su oni uložili toliko puno truda i vjere u svoje pjesme. Treba i to sagledati bez da gledate to kao "joj ta pjesma mi je bila bezveze pa me bas briga.".

 10. quicksilver — 28. ožujka 2020. u 18:25

  Pošto je ESC odložen, interesuje me da li to znači da ćemo imati ponovo biranje koji će grad da bude domaćin, novu binu i novi logo? Ako idemo nekom logikom tako bi trebalo da bude.

 11. SwedenEurovisionFan — 28. ožujka 2020. u 17:19

  @wecouldbethesame Nikad dosta Nevene 😛 Ispravi me ako griješim, ali Danica više pjeva etno i tradicionalne pjesme i mislim da nisam vidio nijednu njezinu pjesmu da je u njoj sudjelovao itko od spomenutih pa tako ni Željko, stoga mislim da je teško da će se takvo nešto dogoditi u budućnosti ? Ali nikad ne reci nikad, bilo bi mi drago, definitivno draže od Hurricanki 🙂

 12. wecouldbethesame — 28. ožujka 2020. u 17:14

  @escfan Bilo bi malo previše Nevene. Danica Krstić bi bila pravo rješenje, Oro 2.

 13. SwedenEurovisionFan — 28. ožujka 2020. u 17:11

  @wecouldbethesame
  Tekst – Aleksandra Milutinović
  Glazba – Željko Joksimović
  Aranžman – Dušan Alagić
  Izvođač – Nevena Božović
  2022. – Beograd ?

 14. wecouldbethesame — 28. ožujka 2020. u 17:05

  Očekujem podjednak broj novih i starih za 2021. Što se tiče Srba nek daju Joksimoviću sve u ruke pa onda nek on sebi nađe izvođačicu/izvođača kojoj će ili kojem napraviti pjesmu.

 15. Niko bitan — 28. ožujka 2020. u 16:27

  Žao mi je Ulrikke, a za ostale me je baš briga. Ja čekam da RTS zvanično proglasi da se Hurricane vraća sledeće godine.

 16. SwedenEurovisionFan — 28. ožujka 2020. u 15:36

  Jedino mi je žao Ulrikke, no što je tu je, nacionalni izbori s dužom tradicijom moraju se održavati. Zato, bye bye Dadi 🙂

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje!