Vraća li RTS “Beoviziju” za 2018?

Podijeli na Facebook Twitter

Urednica zabavnog programa RTS-a Olivera Kovačević je u intervjuu za srpski portal Blic otkrila da će Srbija za Eurosong 2018. koji će se održati u Lisabonu birati preko nacionalnog izbora, najvjerojatnije Beovizije. Podsjetimo se, RTS prima prijave za pjesme do 20. listopada, a komisija koja se sastoji od glazbenih urednika RTS-a skratit će popis na njih desetak. Olivera Kovačević je potom otkrila da će se u veljači organizirati predizbor, na kojem će o predstavniku Srbije odlučivati zajedno i publika i stručni žiri. Sama Beovizija bi se trebala održati ili u RTS-ovom studiju ili u Sava centru.

Beovizija je zadnji puta održana 2009. godine, kada su pobijedili Marko Kon i Milaan sa pjesmom Cipela, s kojom su osvojili 10. mjesto u polufinalu, ali zbog tadašnjeg pravila da žiri bira jednu pjesmu koja će izravno proći u finale, umjesto njih prošao je Igor Cukrov i njegova Lijepa Tena. Povijest Beovizije i ostalih srpskih predizbora možete pogledati ovdje.

Komentara 3

  1. i Crna Gora, odnosno RTCG 1.11. raspisuje konkurs, a krajem prvog mjeseca organizuje nacionalno finale 🙂

  2. OMG!!! Znači Hrvatska razmatra vraćanje Dore a Srbija Beovizije. Vraća li se zaista interes za Eurosong na ove prostore?Nadam se da da. Vrijeme je da se regija uzdigne i skine Skandinavce s trona. Dosta je bilo da se oni razmjenjuju 12icama i zavrsavaju u top 5 sa iznimno prosjecnim pjesmama dok je nama i prolazak u finale uspjeh!

Odgovori