Započelo snimanje razglednica za Eurosong 2018.

Podijeli na Facebook Twitter
telegraph.co.uk

Dosada već uobičajenom praksom, svake se godine zemlje sa svojim izvođačima predstave u kratkim razglednicama koje se prikažu nekoliko minuta prije nastupa. Teme se svaku godinu mijenjaju, a ovogodišnja misao jest: Dobrodošli u Portugal, razvijena i osmišljena od strane nacionalne televizije Portugala RTP.

Svi će izvođači Eurosonga 2018. kroz sljedećih nekoliko tjedana otputovati u Portugal kako bi snimili svoje individualne razglednice i tako dostojno predstavili sebe i svoju zemlju. Svaki će se predstavnik predstaviti nekom aktivnošću ili izazovom. Čast otvorenja snimanja razglednica pripala je austrijskom predstavniku Cesáru Sampsonu.

eurovision.tv

On je tako dobio zadatak vožnje bicikla. Cesár se pridružio skupini portugalskih terenskih biciklista u uzbudljivoj i adrenalinskoj vožnji kroz jedinstvene krajolike i povijesne zgrade lokalnog područja. Njegova je razglednica snimljena u blizini mjestašca Monsato, jednog od najstarijeg sela u Portugalu u općini Idanha-a-NovaMonsato je do 12. stoljeća pripadao Maurima, no tada ga je kralj Afonso Ι osvojio i predao vitezima templarima. Selo je sve do danas uspjelo zadržati svoju originalnost te je 1938. godine proglašeno najizvornijim mjestom u Portugalu.

eurovison.tv

Po završetku snimanja razglednice Cesár je bio zadovoljan snimanjem, te je izjavio kako je putovanje u Portugal bilo predivno i kako jedva čeka povratak i predstavljanje svoje pjesme eurovizijskoj publici.

Podsjetimo, Austrija će nastupiti u prvom polufinalu koje će se održati 8. svibnja 2018.

Komentara 21

 1. no, hajde ljudi, svako zlo za nešto dobro..
  istina je da smo mi JEDINA zemlja koja će nastupiti u Lisabonu, a da i dalje ne znamo a ma baš ništa.. ono veeeeliko, veliko NIŠTA
  no, i to je bolje nego da se poput Albanaca ili Česa pjesma objavi 3-4 mjeseca prije samog početka natjecanja.. do tada ako je pjesma izazvala “hype” s vremenom može taj “hype” naglo splasnuti.. a ako je pjesma očajna, nada za te zemljane (Albance) za neki veliki plasman strhovito opada.. jer očaj postaje – očaj na kvadrat, ili na kub.. kako god hoćete..
  i zato, ovo što mi radimo je relativno dobro (barem se nadam da jest).. čekamo zadnji rok i puštamo pjesmu koja može biti “hype”, a može biti i teški “shit”.. a ako je “shit” onda ju ne moramo dugo trpjeti.. simple plan from HRT 😀
  no, realnost je da naša prudukcijska kuća i nije toliko zagrijana za eurosong pa će izbaciti pjesmu u tili čas i nadati se da će se ugurati u finale, a možda čak i nadmašiti Jacquesov prošlogodišnji rezultat..

 2. Još je rano za objavljivanje imena hrvatskog predstavnika!
  Neka to bude u zadnjem danu zadanog roka isto tako i pjesmu neka objave u zadnji tren! 🙂

 3. @angelo96 Najviše se priča o Franki Batelić al zapravo nitko još ne zna i to o Franki su samo nagađanja jer snima novu pjesmu i mnogi je zapitkuju za Eurosong ali ona i njen menadžer ništa ne komentiraju. Uostalom ona je bila među onom trojicom još u siječnju kad je izašla vijest u 24 sata.

 4. Jao ova prva pesma beovizije….. Babi sad da pustim rekla bi “piih”… Oni su tacno jedva nakupli i tih 17 numera…
  Samo se nadam da će Balkanika ispuniti ocekivanja!
  A od Hrvatske jos uvek ocekujem devojku koja se zove MIA. Ona mi je pre, kao hrv lily allen sa nekom simpa pesmom mogla bi da napravi uspeh kao Lena 2010. npr☺✌🏻

 5. Postoje li tračevi o tome tko će nas predstavljati’? Npr. prošle godine neki su čak znali za Žaka par dana prije same objave.

 6. Sutra u 12:00h ce biti objavljene sve pjesme koje se takmice na Beoviziji. A u 08:30h u Jutarnjem programu ce Saska Jankovic predstaviti svoju pjesmu 😬 puno ocekujem od nje jer se i 2013. takmicila i bila fantasticna, nadam se da ce nesto slicno biti i ovaj put 😊

 7. Jutros u Jutarnjem programu RTS pustena prva pesma sa Beovizije: Bar da znam, Srdjan Marjanovic i Emil. Nista posebno, za sada su kod mene na 17.mestu! Sutra pustaju drugu pesmu …

Odgovori