Eurovizijska prijateljstva koja traju (1) – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Eurovizijska prijateljstva koja traju (1)

  4 min za čitanje   1 komentar

Eurosong, pored toga što nam donosi pjesme koje rado slušamo tokom cijele godine, pa i mnogo godina potom, samim sudionicima ostavlja brojne uspomene, ali i poznanstva i prijateljstva koja traju i nakon samog natjecanja. Zavirili smo na Instagram profile pojedinih eurovizijskih predstavnika i istražili smo kako se oni druže, surađuju, ali i prisjećaju za njih jedinstvenog događaja u kojem su sudjelovali.

Predstavnica Srbije na Eurosongu u Beogradu 2008. godine bila je Jelena Tomašević koja je s pjesmom Oro, slobodno možemo reći, dostojno predstavljala svoju zemlju i natjecanje završila na visokom šestom mjestu, a te godine Bosnu i Hercegovinu predstavljao je simpatični Laka s pjesmom Pokušaj, koje je interesantnim nastupom i dobrom interpretacijom natjecanje završio kao deseti. S njim na pozornici bila je i njegova sestra Mirela, koju je Jelena nedavno slučajno srela prilikom posete Sarajevu, a taj susret ovekovečila je fotografijom koju prati i opis sa sljedećim stihovima “Pokušaću da te poljubim a ti se pravi luuuuda”.

https://www.instagram.com/p/Bhzg6G9A7Xb/

Nerijetko se glazbene zvijezde i često prisjećaju svojih nastupa, ali i pojedinih zanimljivih trenutaka koji su zabilježeni okom kamere. Tako je bh. predstavnica iz 2012. godine Maya Sar na petogodišnjicu od svog nastupa objavila skrinšot u kojem se prisjetila, kako je rekla, najljepših uspomena koje je vežu za pjesmu Korake ti znam, ali i “nezaboravnog druženja” s Ninom Badrić Kaliopi. Maya je uspjela za kraj da spomene i Jaquesa Houdeka, koji je tu večer u finalu predstavljao Hrvatsku.

https://www.instagram.com/p/BUCtx9NjOc-/?taken-by=mayasarofficial

Da prijateljstvo Maye i Jaquesa postoji i prije njegovog sudjelovanja na Eurosongu dokaz je i to što je Jaques u svibnju 2016. gostovao na Mayinom koncertu u Zenici.

https://www.instagram.com/p/BFqtc6pu4Zh/

A da glazbenici često citiraju eurovizijske stihove svojih kolega dokaz je i fotografija s koncerta Maye Sar iz Beograda gdje je gost bio crnogorski predstavnik iz 2014. godine Sergej Ćetković, a pjevačica je zajedničku fotografiju s nastupa objavila uz riječi “Moj svijet čuvam za te…”.

https://www.instagram.com/p/BQ2tjU4jlLC/

Ono što se često može pronaći na Instagram profilima eurovizijskih zvijezda jesu i njihove zajedničke fotografije, pa tako možemo vidjeti kako bh. predstavnik iz 2004. Deen želi sreću pobjednici Eurosonga iz 2007. Mariji Šerifović na američkoj turneji ili zajednički pozdrav iz Sarajeva bivših predstavnica Makedonije i Hrvatske, Kaliopi i Nine Badrić.

https://www.instagram.com/p/BfKDiC_g3Ap/

https://www.instagram.com/p/Bek4_W4ACHe/

Sergej Ćetković i Jelena Tomašević čekirali su se na beogradskoj zračnoj luci “Nikola Tesla”, dok su bivši norveški predstavnici na Eurosongu i superfinalisti Melodi Grand Prixa 2018. Alexander Rybak i Aleksander Walmann zauvijek zabilježili momenat s jedne zajedničke večere.

https://www.instagram.com/p/BXpx1H5D8hR/

https://www.instagram.com/p/BeVgC32nFD5/

Irski predstavnici na Eurosongu 2012. duo Jedward su tijekom nekoliko dana provedenih u Bakuu imali jedan zanimljiv momenat s makedonskom zastavom i njihovom tadašnjom predstavnicom Kaliopi, kojeg se pjevačica prošle godine rado prisjetila.

https://www.instagram.com/p/BSrFGBBgxox/?taken-by=kaliopibukle

Kaliopi se na Eurosong vratila 2016. godine s Donom, a te godine se na crvenom tepihu fotkala s ruskim predstavnikom Sergejem Lazarevim, na čiji susret se vratila s riječima “neke lijepe uspomene nikada ne blijede… sa mojim dragim prijateljem Sergejem”.

https://www.instagram.com/p/BHHxK4PBwIF/

Eurovizijski pre-partyji postali su nekako tradicija u kojem sudionici opipavaju sluh lokalnih eurovizijskih fanova, a na onom najvećem amsterdamskom 2017. godine sudjelovale su i makedonska predstavnica Jana Bučerska i srpska Tijana Bogićević. Upravo se Tijana početkom ove godine prisjetila njihovog susreta u glavnom gradu zemlje tulipana i to s riječim “ja i prelijepa buduća majka (što tada još nismo znali)”.

https://www.instagram.com/p/Beoa2KRl6je/?taken-by=tijanabogicevic_

Još je mnogo zabilježenih uspomena i susreta koje kruže društvenim mrežama, a pored toga Eurosong je donio i određene poslovne suradnje u glazbenim životima pojedinih eurovizijskih predstavnika, o kojima ćete moći čitati u sljedećem nastavku ovo specijala.

Kako god da sudionici prođu na Eurosongu, uvijek će iza njih ostati onaj osjećaj ponosa predstavljanja svoje zemlje na velikoj pozornici i cijelokupnog doživljaja koji dovodi do novih poznanstava i jača već postojećih prijateljstava.

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava1

  1. Lujka s ukusom — 28. rujna 2018. u 08:38

    Kaliopi kraljica

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?