Razmišljamo naglas – Eurosong 2019. (7) – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Razmišljamo naglas – Eurosong 2019. (7)

  14 min za čitanje   28 komentara

Računajući ovaj sedmi nastavak, petnaest zemalja je ostalo za prokomentirati i ocijeniti. Danas objavljujemo koje su pjesme u konačnom poretku našle svoje mjesto između 11. i 15. mjesta, što možete vidjeti u nastavku teksta.  Ujedno vas pozivamo da nam se pridružite u komentiranju u komentarima ispod, te u rješavanju anketa.


15. BELGIJA

Andrea: Tko voli gledati Strager Things, vjerojatno voli i slušati Wake Up. Pogađate, ja spadam u tu skupinu ljudi. Belgijska pjesma mi se sviđa od dana kad je izašla, a ovih dana je čak uspjela ući u moj top 10 ovogodišnjih eurovizijskih entryja. Nadam se da me neće razočarati live izvedbom.

Ocjena: 9/10

Bartol: Belgijanci, duše moje, nam ponovno donose kvalitetu i petu godinu zaredom. Mračno, misteriozno, a opet decentno i s određenom dozom ukusa s kojom se ne bi mnogo zemalja moglo pohvaliti. Očekujem fantastičan nastup, da ispravimo onu strahotu od livea od lani.

Ocjena: 10/10

Bojan: Meni je ovo jedna od dražih pjesama ove godine. Refren je pamtljiv, a glazba tijekom cijele pjesme savršena. Ukoliko osmisle neki dobar nastup i on otpjeva dobro, ne vidim razlog zašto se ne bi našli u finalu.

Ocjena: 8/10

Faruk: Početak ove pjesme (lažno!) obećava puno toga, ali na kraju dobijemo jedan mlaki refren koji ne drži korak s ostatkom pjesme. Ni ovaj nepotrebni up-beat u drugom dijelu nije najsretnija ideja. Belgija još od Blanche igra na iste karte, ali sa sve manje iskrenosti, kvaliteta i originalnosti, u krajnjoj liniji. Po meni jedna od lošijih belgijskih pjesama.

Ocjena: 4/10

Luna: Na moju žalost, ovo je jedna od onih pjesama koje imaju dobre katrene i razvoj pjesme, i onda dođe refren i sve zezne. Potom opet bude dobra razrada u katrenama, da bi opet došao refren i spustio ocjenu.

Ocjena: 6/10

Marija: Belgija je nekako od 2015. godine stvorila svoj vlastiti glazbeni žanr i ostala dosljedna svom stilu. I s njim iz godine u godinu pomiču granice kvalitete. Mene osobno, takva vrsta glazbe oduševljava, tako da sam jasno Vam je, i ovime jako zadovoljna. Ono čemu se nadam je scenski nastup pun igre svijetlosti i efekta. Finale nije upitno, a tamo im je nebo granica.

Ocjena: 9/10

Milka: Ništa posebno. Ne budi nikakve emocije kod mene, čak mi je dosadna što ne znači da neće dobro proći kod publike. Jednostavna mi je, a ponekad upravo to fino prolazi.

Ocjena: 2/10

UKUPNA OCJENA: 48/70

PROSJEČNA OCJENA: 6,857

anketa 1192

Belgija 2019.

Ukupno glasova: 270

  • Dobra je (4) [80 / 30%]
  • Jako mi se sviđa (5) [80 / 30%]
  • OK je (3) [61 / 23%]
  • Ne sviđa mi se (2) [36 / 13%]
  • Užasna je (1) [13 / 5%]


14. MALTA

Andrea: Zaista jedna zarazna pjesma, kojoj je naijzarazniji dio neobičan refren. Ova pjesma kao da je stvorena za neki dobar nastup, a ne sumnjam ni u Michaeline vokalne sposobnosti. Mislim da se Malta ove godine ne treba bojati, imaju sve što je potrebno za odličan rezultat.

Ocjena: 8/10

Bartol: Koliko puta mi se pokazala kao reklama na drugim videima na YouTubeu, mogao sam bez problema bilo što na YouTubeu pustiti i došla bi ova pjesma. :D. Šalu na stranu, ovo je odlično, napokon mi se sviđa Malta, po prvi puta nakon 2013. godine. I to mi se najviše sviđa Chameleon dio, mislim da se upravo zbog toga odvaja od ostalih pjesama. Vrijeme je da Malta uđe u finale jer je to zaslužila (a ne kao 2016.).

Ocjena: 10/10

Bojan: Uhvatih sebe prije neki dan na poslu kako se njišem dok je išla ova pjesma na ESCradiju. Glazba i same strofe su mi odlične, dok onaj refren sa Chaame-Chameleon mi nekako i nije baš nešto, kao da je uguran nasilno. No, bez obzira na to mislim da ova pjesma zaslužuje da se dva puta izvede u Tel Avivu.

Ocjena: 6/10

Faruk: Ova pjesma me podsjeća na one recepte koji krenu odlično i taman kad pomislite „Evo dobrog i ukusnog jela“, kuhar s TV ekrana vam kaže da dodate malo ekstrakta žumanjka jaja indonezijskog kajmana i vi još dvije minute ostanete u čudu kako nešto što tako dobro krene može biti tako spektakularno upropašteno. Da, govorim o ovom „kama-kamelion“ dijelu koji je osakatio pjesmu.

Ocjena: 5/10

Luna: Ova pjesma je jedan od razloga zašto mislim da su The Chainsmokersi upropastili današnju glazbu. Ne možeš raditi pjesme da imaš dobru razradu tijekom katrena, i onda pucaš ćorke tijekom refrena koji bi trebao biti glavna uzdanica pjesme!!! S druge strane, pohvaljujem Maltu što ne šalje nešto iz prošlog stoljeća. No taj refren…

Ocjena: 5/10

Marija: Chameleon je pjesma prokušanog recepta, s izuzetno catchy refrenom i melodijom koja će se rijetko kome ne svidjeti. Pitanje je samo u kolikoj mjeri. Ono što mene možda malo smeta je njezina predvidljivost i tako da bez obzira na to koliko ona ostaje u uhu i tjera me na pjevušenje još neko vrijeme, nemam ju želje ponovno pustiti. Uzevši u obzir postojanje nekih puno kvalitetnijih i boljih pjesama, zanima me scenski nastup. Pozornica u Tel Avivu bit će make it or break it za Maltu. Za ulazak u finale – dovoljno, za ostvarenje visokog plasmana tek trebamo vidjeti.

Ocjena: 7/10

Milka: Vrlo zanimljiva pjesma, svidjela mi se od prvog slušanja. Različita je, ulazi lako u uho, a i ti latino zvuci su mi extra. Mislim da je Malta iznenađenje ove godine, ali sve ovisi o scenskom nastupu. Ako smisle nešto originalno, definitivno je vidim na nekom visokom mjestu u finalu.

Ocjena: 9/10

UKUPNA OCJENA: 50/70

PROSJEČNA OCJENA: 7,143

anketa 1193

Malta 2019.

Ukupno glasova: 256

  • Jako mi se sviđa (5) [104 / 41%]
  • OK je (3) [56 / 22%]
  • Dobra je (4) [47 / 18%]
  • Ne sviđa mi se (2) [38 / 15%]
  • Užasna je (1) [11 / 4%]


13. SRBIJA

Andrea: Nevena je bila jedna od mojih favorita na Beoviziji i drago mi je što je uspjela dobiti ulaznicu za Tel Aviv. Njena ljepota ostavlja bez daha i upravo tako krhka i plaha na pozornici te tjera da ne skineš oči s nastupa. Drago mi je da je pjesmu zadržala na srpskom s povremenim prijelazima na engleski jezik, koji su toliko dobro napravljeni da niti ne shvatiš da se prijelaz dogodio. Kruna je pjesma koja zaslužuje prolazak u finale i ne sumnjam da će to uspjeti i ostvariti.

Ocjena: 7/10

Bartol: Stara i nova verzija su mi gotovo identične, violine mi ne daju toliko šarma koliko je možda bilo planirano. Iako nije bila moj favorit na Beoviziji, Kruna mi je porasla u očima i jedna je od onih pjesama za koju stvarno ne razumijem zašto se toliko nisko nalazi na kladionicama (u trenutku pisanja ovog komentara). Finale po meni nije upitno, a tamo mislim da je zaslužila bolji plasman od Balkanike.

Ocjena: 8/10

Bojan: Nevena izvodeći ovu pjesmu uživo podiže je na mnogo viši nivo nego što studijska verzija zaista jest. Pjesma je svakako dobra i nakon revampa mi nije pala, možda mi je starija verzija malo „jača“, ali zadovoljan sam i novom. Što se tiče nastupa i da zadrži ovaj s Beovizije bilo bi efektno, ali se nadam da će s pratećim vokalima odraditi jednu dobru koreogragiju. Finale ne bi trebalo da bude upitno i mislim da je sredina tablice u finalu sasvim realna.

Ocjena: 7/10

Faruk: Da ne znam da je Srbija na raspolaganju imala dvije, po meni, bolje pjesme od ove, daleko bih blagonakloniji bio prema Kruni. Ovo je jedna vrlo smjerna, produkcijski malo pretjerano „utegnuta“ balada koja „živi i umire“ od Nevenine vokalne interpretacije. Ova pjesma igra na sigurno, a ponekad je upravo to najnesigurnije. No, ja unatoč svemu želim Neveni puno sreće, a Srbiji još jedno finale.

Ocjena: 6/10

Luna: Pa u usporedbi s njezinim kratkotrajnim boravkom u ultimativnoj katastrofi zvanoj Moje 3, ovo je jako lijepo za slušati. Osobno bih izbacila fraze na engleskom jeziku, ali mi one ni ne smetaju kada gledamo cijeli paket. Bravo!

Ocjena: 9/10

Marija: Generalno, radi se o jednoj klasično lijepoj baladi s mnoštvo emocija, visokih tonova i dobrog refrena. Ipak, dvije su stvari koje bih ja mijenjala. Prva, i možda moja najveća zamjerka jest sam završetak pjesme kojeg bih ja promijenila i još mu dodala na jačini. Učinila ga malčice upečatljivijim jer mi se smirivanjem cijele stvari gubi efekt. Druga, manja zamjerka je zbog engleskog jezika koji je baš nepotreban. Ne igra nikakvu bitnu ulogu, ne priča nikakvu svoju priču i ne vidim preveliki smisao u dvojezičnosti. Sve u svemu, jedan korektno dobar izbor.

Ocjena: 7/10

Milka: Kantautorska pjesma Nevene posvećena njenom dečku je jedna ljubavna balada, sasvim korektna skladba. Nova verzija u kojoj su dodali violine zvuči bolje. Mislim da će proći u finale.

Ocjena: 7/10

UKUPNA OCJENA: 51/70

PROSJEČNA OCJENA: 7,286

anketa 1194

Srbija 2019.

Ukupno glasova: 316

  • Jako mi se sviđa (5) [117 / 37%]
  • Dobra je (4) [81 / 26%]
  • OK je (3) [68 / 22%]
  • Ne sviđa mi se (2) [30 / 9%]
  • Užasna je (1) [20 / 6%]


12. RUSIJA

Andrea: Paaaaa…Nakon što vidim nastup vjerojatno će mi se mišljenje ponešto izmjeniti. Veoma mi se sviđa spot za Scream, a budući da ruski tim već najavljuje scenski spektakl…Ne sumnjam da će Rusija ove godine ići visoko, ali ne mogu se oteti dojmu da ova pjesma ne bi tako dobro prošla da je izvodi neka druga zemlja. Osobno, mene je Scream čak podsjetila na The Dream, stoga ne razumijem ekipu koja Rusiju stavlja u top 5, a Roka u bottom 5. Da, ruska pjesma je definitvno bolje isproducirana, ali Roko zato definitvno ima bolji vokal (i instrumental). Meni su obje pjesme po sredini ljestvice.

Ocjena: 7/10

Bartol: Ne znam za što im je trebao simfonijski orkestar, jer instrumentacija nije baš toliko bogata. Ali u redu, što više slušam pjesmu to mi je bolja. Refren je malo razočaravajući (upravo zbog toga je trebala još bogatija orkestracija), ali Sergey je dokazao da to može otpjevati live. Imam velika očekivanja od nastupa. Realno, ova pjesma je  tri klase iznad posljednjeg ruskog pobjednika, tako da se ne bih imao ništa previše buniti ako Sergey i trijumfira u Tel Avivu.

Ocjena: 7/10

Bojan: Ako bih uspoređivao s njegovom prošlom pjesmom, ova je za mene nekako slabija, a moram da priznam da sam dosta i očekivao. Scream nije toliko radiofriendly, koliko će vjerojatno biti dobro scenski osmišljena. Ne sumnjam da će nam prirediti još jedan fantastičan nastup. Kada je riječ o pobjedi, ima nekoliko pjesama koje su prije zaslužile da se nađu na pobjedničkom postolju.

Ocjena: 6/10

Faruk: Teško da je goru pjesmu od one trominutne komplicirane upale pluća u notama iz 2016. Sergej mogao imati, tako da je ovo primjetan i pohvalan napredak. Volim dramatičnost ove pjesme, pogotovo u strofama i bridgeu. No, ovdje imam problem sa onim „zvučnim zidom“ koji je sagrađen i kod Roka. Jednostavno je malo naporno već u drugom refrenu. Rusi će zasigurno imati fantastičan nastup i ne bi me začudilo i da na kraju pobijede.

Ocjena: 7/10

Luna: Primijetila sam da puno ljudi povlači paralele s The Dream. Jest, sličnost im je to što su muške staromodne balade, napravljene kako bi se pokazale glasovne sposobnosti pjevača. No u usporedbi s hrvatskom pjesmom, ovdje se može čuti bolja produkcija i ukalupljenost. Također, moram istaknuti zadnjih 30-tak sekundi pjesme kao najmoćniji dio i najvišu ocjenu za Rusiju otkad sam na sajtu.

Ocjena: 8/10

Marija: Od svega što je Sergej mogao donijeti na eurovizijsku pozornicu ovo nisam očekivala tako da sam na prvo slušanje bila poprilično iznenađena. I samim  time, ne i nešto oduševljena. I tada i danas stojim kod mišljenja da je ovo prikladnije za dramatične scene u filmskim uspješnicama Hollywooda, ali ono što mi se u mjesec dana itekako promijenilo je moj doživljaj ove stvari. Od početnog nezadovoljstva, Scream sam zapravo zavoljela. Ima nešto neobično u sebi što me vuče na svako ponovno slušanje, a s obzirom da svi znamo da će ruski scenski nastup biti najbolji dio cjelokupne priče, nije nerealno očekivati vrhunski plasman.

Ocjena: 8/10

Milka: Puno se toga pričalo o povratku Sergeja na Eurosongu i o velikim očekivanjima od pjesme. Meni se jako sviđa, prelijepa epska balada s porukom ” suze nisu nečujne”. Onaj most na kraju mi je fantastična imitacija otkucaja srca. Za razlika od 2016. godine, scenski nastup bit će koncetriran na emocije i voikalne sposobnosti Lazareva. Uz odličnu produkciju i dobar rad Dream Teama, sigurna sam da će Sergej Rusiju dovesti u TOP5 ili čak TOP3.

Ocjena: 10/10

UKUPNA OCJENA: 53/70

PROSJEČNA OCJENA: 7,571

anketa 1195

Rusija 2019.

Ukupno glasova: 261

  • Jako mi se sviđa (5) [88 / 34%]
  • Dobra je (4) [65 / 25%]
  • OK je (3) [53 / 20%]
  • Ne sviđa mi se (2) [38 / 15%]
  • Užasna je (1) [17 / 7%]


11. AZERBAJDŽAN

Andrea: Na prvo slušanje odlična, na drugo slušanje odlična, na stoto slušanje odlična… Ma meni je ova pjesma ono što mi Dalmatinci kažemo ‘ludilo’. Mislim da za Azere ove godine nema straha. Iskupili su se za prošlogodišnji promašaj. Bojim se jedino da Chingiz neće moći otpjevat pjesmu na studijskoj razini, ali neću biti pesimist.

Ocjena: 9/10

Bartol: Nakon neokrunjene legende Aisel, Azerbajdžan nam nudi Chingiza. Znam da će ovo zvučati čudno, ali od svega meni u ovoj pjesmi fali energije. Ne tjera me da cupkam, da pjevušim, odsjedim kroz pjesmu i ona prolazi pored mene kao da nije ni bila. Live nastupu ću naravno dati priliku da me razuvjeri, pogotovo ako Chingiz bude jednako uvjerljiv live kao i u studijskoj verziji. Do tada, moja ocjena stoji.

Ocjena: 6/10

Bojan: Odličnu pjesmu nam ove godine na Eurosong donose Azeri. Uvijek mi je drago čuti ju i vjerujem da uz dobar nastup može u finale. Sumnjam da može pobijediti, ali plasman u neki to 10 je izvestan. Naravno, sve ovo važi, ako ju dobro i otpjeva.

Ocjena: 7/10

Faruk: Lagani i dugoočekivani bijeg Azerbajždana od švedskih autora (prema bugarskim) rezultirao je ovom, po mom mišljenju, jako dobrom pjesmom. Nezaobilazni tradicionalni zvukovi ovdje lijepo sjedaju na moderan, pop aranžman. Jedino sam malo skeptičan oko toga kako bi ovo moglo zvučati uživo jer pjesma vrvi autotuneom, ali o tome ćemo misliti sutra. Zasad, ocjena je sljedeća:

Ocjena: 8/10

Luna: Prvo, Chingiz ispod vode pobjeđuje Duncana ispod vode. Uvijek. Drugo, lijepo je da su se vratili na dobru trasu nakon prošlogodišnje katastrofe. Treće, lijepo su uklopili tradicionalno i moderno, međutim meni za višu ocjenu treba nekakav OMPH, a ovdje mi se pomalo izgubio jer pri kraju postaje jednolično. Ipak, ovo jest među boljim azerbajdžanskim pjesmama u povijesti.

Ocjena: 8/10

Marija: Žalosno je da su sve azerbajdžanske pjesme nakon njihove pobjede 2011. završile na očajno lošim mjestima, a bile su miljama bolje od Running Scared. Želim vjerovati da to neće biti slučaj i s ovom. Pjesma tipa onih koje svakodnevno možemo čuti na Otvorenom radiju, a njezina jednostavnost i melodičnost privlače i najoštrije kritičare. Sve u svemu jedan izuzetno dobar pokušaj koji će ovog puta, nadam se ipak proći zapaženije od svojih prethodnika.

Ocjena: 8/10

Milka: Fina pjesma, refren ulazi u glavu nakon prvog slušanja. Za scenski nastup se ne brinem, Azeri su uvijek imali dobre nastupe. Mislim da će ovo postati hit i jako dobro proći u finalu.

Ocjena: 8/10

UKUPNA OCJENA: 54/70

PROSJEČNA OCJENA: 7,714

anketa 1196

Azerbajdžan 2019.

Ukupno glasova: 236

  • Jako mi se sviđa (5) [97 / 41%]
  • Dobra je (4) [60 / 25%]
  • OK je (3) [52 / 22%]
  • Ne sviđa mi se (2) [19 / 8%]
  • Užasna je (1) [8 / 3%]


ZANIMLJIVOSTI

– Poredak sedme grupe:

  1. Azerbajdžan 54/70 (7,714)
  2. Rusija 53/70 (7,571)
  3. Srbija 51/70 (7,286)
  4. Malta 50/70 (7,143)
  5. Belgija 48/70 (6,857)

– Unutar same sedme grupe nije bilo izjednačenja. Međutim, Azerbajdžan ima isti broj bodova (54) kao dvije zemlje iz osme grupe, ali u usporedbi s njihovim ocjenama, najviša ocjena koju je Azerbajdžan dobio, bila je devetka (Andrea). Koje su to zemlje s kojima je Azerbajdžan “izgubio bitku” za ukupni poredak, možete pogledati za dva dana.

– Ova grupa najviše se svidjela Andrei, a najmanje Faruku.

– Najniža današnja ocjena bila je Milkina dvojka za Belgiju.

– Dvanaesto mjesto naših komentatora za Sergeja Lazareva najviši je ruski plasman od 2015., kada je tadašnje 12-člano povjerenstvo dalo Polini Gagarini dovoljno bodova za – 12. mjesto.

Sada da vidimo Vas! Što mislite, kojih pet zemalja se našlo između 6. i 10. mjesta našeg RNESC2019? Glasujte u anketi u kojoj možete označiti do pet opcija.

anketa 1197

Što mislite, kojih pet zemalja se našlo između 6. i 10. mjesta u RNESC2019?

Ukupno glasova: 231

  • Albanija [163 / 15%]
  • Armenija [158 / 15%]
  • Sjeverna Makedonija [156 / 14%]
  • Slovenija [149 / 14%]
  • Grčka [125 / 11%]
  • Cipar [91 / 8%]
  • Švedska [88 / 8%]
  • Švicarska [60 / 6%]
  • Italija [54 / 5%]
  • Nizozemska [43 / 4%]

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava28

  1. Nikolina Hajnić — 23. travnja 2019. u 17:54

    Belgija – ovo je zapravo skroz fina, ugodna i kvalitetna pjesma, točno u belgijskom stilu zadnjih nekoliko godina. Samo što meni ipak fali nešto, malo mi je to sve preravno, nema ništa upečatljivo za što bih se mogla uhvatiti. 7/10, ocjena 4
    Malta – definitivno not my cup of tea, kužim zašto se ljudima sviđa: moderno, catchy, plesno, itd. Ali ja nisam osoba koja će cupkati uz ovakve pjesmice, ne želim sad zvučati pregrubo, ali u takvim pjesmama mi fali duše, originalnosti. Ne znam, sve su mi iste. Ocjena je ovakva jer cijenim Michelin odličan vokal: 5/10, ocjena 3
    Srbija – e, zato ovo itekako je my cup of tea, Nevena je čarobna, pjesma je protkana divnom emocijom, sve je baš kako treba biti. Vokal je nevjerojatan, melodija prekrasna, violine su još popravile (ionako već dobar) dojam. Uživam u svakoj noti i Neveni želim sve najbolje u Tel Avivu. 10/10, ocjena 5
    Rusija – hm, prenisko mi je Sergey završio. Ova pjesma je moj drugi favorit, snažna, epska, grandiozna balada, divno se razvija, kraj je spektakularan. Vjerujem da će nastup biti jednako izvrstan i ne bih se bunila da idemo u Moskvu sljedeće godine. You are the only one mi je bila bezveze, nikakvu emociju nisam osjećala: prazna pjesma uz genijalan nastup. Ali ove godine me Sergey u potpunosti kupio i uvjerio u svoju priču i želim mu da rasturi. 10/10, ocjena 5
    Azerbajdžan – vidim da se spominje da lako ulazi u glavu, a ja ju odmah zaboravim nakon svakog slušanja i svaki put ju slušam kao da je prvi hahah. Odlična za poslušati na radiju, ali, po mom mišljenju, ništa više od toga. Ne osporavam da je pjesma dobra, ali meni ovo nije dovoljno. 6/10, ocjena 3

  2. SwedenEurovisionFan — 23. travnja 2019. u 17:27

    @vix-2-new Bit će sutra više događanja, prvo RN pretposljednji dio, a zatim preparty u Moskvi 😀

  3. LadyOfValyria — 23. travnja 2019. u 17:26

    Pjesme iz ove skupine su jedne od najkvalitetnijih na ovogodišnjem Eurosongu. Nekako mi Malta i Srbija najviše iskaću i najviše ih slušam. Sergejeva pjesma mi je vrhunska, samo nema on toliko dobar vokal da izvede ovu pjesmu. Azeri mi se na prvu nisu svidjeli, ali sada mi je pjesma ušla u uho. Belgija mi je isto super, samo malo sladunjava za moj ukus.
    1. Malta
    2.Srbija
    3.Azerbajdžan
    4.Rusija
    5.Belgija

  4. imperator — 22. travnja 2019. u 23:19

    @escfan Ajjoj, kud baš pogriješih na najdraže iz te godine.. moj grijeh, moj grijeh, moj preveliki grijeh 😀

  5. SwedenEurovisionFan — 22. travnja 2019. u 23:07

    @ivanfranicsgmail-com Moje 3, 2013* čisto ispravka reda radi samo zbog Nevene ?

  6. Diavolo — 22. travnja 2019. u 23:01

    BELGIJA – Uglavnom se slažem s urednicima oko toga da je ovo još jedan kvalitetan belgijski pokušaj. Vokal je odličan za godine koje pjevač ima, valjda će jednako kvalitetno moći iznijeti i u live izvedbi. Kao što sam rekao, ovo je kvalitetan pokušaj, ali se isto tako slažem sa time da pjesma ne ide nikuda i da je refren malo razočaravajući. Ali dobro, čega ćemo sve slušati ove godine, ovo ispada iznadprosječno dobro. (7,5/10, ocjena 3, Top41: 15/41)
    _ _ _ _ _
    MALTA – Maltežani bi trebali biti izuzetno ponosni na ovogodišnju njihovu pjesmu. Davnih dana su oni imali ovako modernu i konkurentnu pjesmu. Tko zna hoće li se ikada ponoviti. Mislim da je Malta ove godine jedna od tek 99nekolicine zemalja koja su blizu full package predstavnika. Em što imaju modernu i konkurentnu pjesmu, imaju i vrlo nadarenu mladu pjevačicu koja je odlična i uživo. Također imaju i odličan, možda i najbolji, spot ove godina. Jedino preostaje vidjeti koliko će biti kreativni na samom scenskom nastupu. No ja vjerujem u njih. Ipak su i prijašnjih godina ulupali dosta para u nastup. Što ne bi i ove. Što se tiče same pjesme, vidim da većina negoduje zbog refrena, pa meni je taj dio jedan od onih koji izdvaja ovu pjesmu od drugih. Imate Cipar, imate Švicarsku, i par drugih zemalja kojima već znate na što će ličiti beat/beat-drop u refrenu, dok je kod ove pjesme to sasvim drugačije i neočekivano. Na mene je to ostavilo skroz pozitivan dojam na prvo slušanje, a taj je dojam još i dalje isti svakim novim slušanjem. (9,5/10, ocjena 5, Top41: 3/41)
    _ _ _ _ _
    SRBIJA – Srbija nije izabrala najbolju pjesmu, ali i ova pjesma je ok pokušaj. Ali moglo je biti bolje. Nevena je odlična live pjevačica, tako da ne sumnjam u to da će na bini to izgledati moćno. Valja reći da je ona možda i miss ovogodišnjeg Eurosonga, stvarno je predivna. Što se tiče revampa, ne znam, ni ja ne primijetim neke velike promjene. (7,5/10, ocjena 3, Top41: 17/41)
    _ _ _ _ _
    RUSIJA – definitivno ovu pjesmu možemo uspoređivati uz Rokovu, a ako već nalazimo neke sličnosti ne vidim razloga zašto bi ocjena bila posve drukčija od Rokove. U redu, ovo zvuči dorađenije i ima tu neku interesantnu dramatičnu melodiju dok ispjevava ''Scream'', a ta dramaturgija se posve osjeti pri kraju pjesme. S ovim je Sergej zapravo dokazao da je sasvim prosječnog vokala, pošto bi ga Roko pojeo za doručak. No, šteta je što Roko nema bolju pjesmu, pa da to i urodi nekim plodom. (4/10, ocjena 1, Top41: 30/41)
    _ _ _ _ _
    AZERBAJDŽAN: Sasvim solidan pokušaj Azera. Nadam se da će osmisliti dobar scenski nastup jer se na ovu pjesmu mogu čuda učiniti, kako scenski, tako i light efektima. I bit će interesantno vidjeti hoće li pjevač moći vokalno izvesti pjesmu kao i u audio snimku. Dobar moderniji pokušaj Azera za razliku od prošlogodišnje brojalice. (7/10, ocjena 3, Top41: 20/41)

  7. Don Mauro Borelli de Aviva — 22. travnja 2019. u 22:56

    1-5 mislim da bi trebale biti Albania, Nizozemska, Italia, Slovenija, Švicarska
    6-10 bi trebale biti Armenia, Cipar, Grčka, Sj. Makedonija, Švedska

  8. Don Mauro Borelli de Aviva — 22. travnja 2019. u 22:51

    1. Belgija
    2. Malta
    3. Azerbajdžan
    4. Rusija
    5. Srbija

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?