Kako diše regija - pjevačice – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Kako diše regija – pjevačice

  3 min za čitanje   4 komentara

U posljednjem izdanju našeg kratkog projekta Kako diše regijaBojanMilka Timotej podijelit će s Vama koju pjevačicu vide kao predstavnika svoje države na Eurosongu 2019. godine. Svoje želje za pjevače iznjeli su prekjučer, dok su u ponedjeljak na redu bile grupe


SASHKA JANX/DRAGANA MIRKOVIĆ

Srbija je puna mladih talentiranih glazbenica i svakako je malo teže odlučiti se za jednu osobu. Ovaj put moj izbor pada na Sashku Janx, ovogodišnju viceprvakinju Beovizije. Djevojku koja svojim radom i kvalitetom stremi ka vrhu i vrlo uspješno gradi svoj put i upravo zbog toga se izdvaja od svakojakih pojava na glazbenom nebu Srbije. Sashka je do sada tri puta nastupala na srpskom nacionalnom izboru i tri puta se kao prateći vokal pojavljivala na Eurosongu. Ukoliko bi ponovno iz svog pera predstavila nešto poput ovogodišnje „Pesme za tebe“, to bi, vjerujem, bio novi uspjeh za Srbiju na Eurosongu.

E sad, ovdje ću iskoristiti jedan mali bonus i reći jednu svoju želju, koja je vrlo malo ostvariva, ali ne i nerealna. Htio bih da jednog dana RTS pozove jednu od najboljih i najkvalitetnijih pjevačica narodne muzike, legendu svog žanra, Draganu Mirković i da ona predstavlja Srbiju na Eurosongu. Ako bi se srpska nacionalna televizija ikad odlučila poslati taj žanr na Eurosong, onda bi Dragana bila najbolji predstavnik. Smatram da žena sa tolikim scenskim iskustvom i stažom ne bi dozvolila da se osramoti i da bi napravila jako dobar posao. Voleo bih, kad bi se to desilo, da ide sa nekim stilom pjesme koje je snimala 90-ih godina prošlog veka. Kako bilo, prošla ili ne u finale, meni bi srce bilo puno.


NADE TALEVSKA SPASOVSKA

Ne postoji jedan jedini recept za pobjedu na Eurosongu. Najbitnije je imati cijeli paket, pjesmu, scenski nastup i naravno dobar vokal. Ali također smatram da treba biti originalan i poseban da bi bio upamćen. Kada bi se mene pitalo koji bih ženski vokal voljela vidjeti na Eurosognu, to bi bila  Nade Talevska Spasovska, koja već ima iskustvo na pozornici Eurosonga kao prateći vokal u Beogradu 2008. godine kad su nastupali Tamara, Vrčak i Adrian sa pjesmom Let me love you. Smatram da je Nade jedan od najboljih ženskih vokala u Makedoniji i da bi sa nekom moćnom baladom mogla dostići visoki plasman. Nade je nastupala na najvećim makedonskim festivalima – Makfest, Ohrid fest i Skopje fest. Imala je i suradnju sa hrvatskim pretstavnikom 2017. godine u Kievu Jaquesom Houdekom.

Za kraj bih htjela dodati da bih voljela suradnju sa makedonskim glazbenikom i kompozitorom Kirilom Džajkovskom koji je napisao glazbu za brojne filmove i kazališne predstave. Također je imao suradnju sa Esmom Redžepovom (Makedonija 2013.) sa pesmom Raise Up Your Hands.


NUŠKA DRAŠČEK

Nakon četiri neuspjela pokušaja da svoju državu predstavi na Eurosongu, mislim da je konačno došlo vrijeme da upravo Nuška Drašček brani boje Slovenije na ovome natjecanju. Ovoj  tridesetosmogodišnjoj akademski obrazovanoj mezzosopranistici je možda samo falila adekvatna pjesma, s kojom bi njen fantastičan glas zasjao u punom smislu. Nadam se da će upravo iduće godine nastupiti na EMI s takvom pjesmom!

0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava4

  1. Dino — 7. listopada 2018. u 10:27

    A Milana Vucic za Montenegro!

  2. Dino — 6. listopada 2018. u 15:50

    Mari Mari ili Aleksandra Radovic za Srbiju. Indira ex Colonia za Hrvatsku. Kaliopi sa pesmom Zeljka Joksimovica za Makedoniju i Darja Svajger ili Maja Keuc za Sloveniju.

  3. damblldorr — 6. listopada 2018. u 02:09

    kratko i jasno,ni Mirkovicka,a tek DZajkovski nisu za Eurosong,p.s.jedno ime spominju vec deset godina JELENA,prezime je svima poznato

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?