[Glasujte!] MOSKVA 2009.: Treći dan – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

[Glasujte!] MOSKVA 2009.: Treći dan

  5 min za čitanje   Napiši prvi komentar

Probe

07.30 – 08.10 ; Hrvatska
08.10 – 08.50 ; Irska
08.50 – 09.30 ; Latvija
09.30 – 10.10 ; Srbija

10.10 – 11.10 ; ručak

11.10 – 11.50 ; Poljska
11.50 – 12.30 ; Norveška
12.30 – 13.10 ; Cipar

13.10 – 13.30 ; pauza

13.30 – 14.10 ; Slovačka
14.10 – 14.50 ; Danska

Press konferencija

08.45 – 09.15 ; Hrvatska
09.25 – 09.55 ; Irska
10.05 – 10.35 ; Latvija
10.45 – 11.15 ; Srbija

11.15 – 11.25 ; ručak

12.25 – 12.55 ; Poljska
13.05 – 13.35 ; Norveška
13.45 – 14.15 ; Cipar

14:15 – 14:45 ; pauza

14:45 – 15:15 ; Slovačka
15:25 – 15:55 ; Danska

Slike s proba možete pratiti ovdje.

Hrvatska (Dubravka Vujević)

Naši predstavnici za svoj nastup su odabrali tamnu pozadinu s plavim cvijećem i plesnim parom. Na pozornici su imali četiri ženska back vokala koji rade pokrete rukama tijekom cijele pjesme. Dok Igor na početku sam pjeva pjesmu s back vokalima, kasnije mu se pridružuje Andrea. Ventilatori su stvorili romantičan i miran ugođaj. Naši predstavnici su vokalno odlično zvučali i bilo je ugodno slušati pjesmu.

Video 2

Press konferencija
Na konferenciji za novinare, Igor Cukrov je priupitan o svojoj odluci da prestane studirati teologiju i umjeto toga postane pop zvijezda. Odgovorio je kako to nije kontradikcija da postane pop zvijezda, čak i ako su religiozni, ali njegov sadašnji jedini cilj je da postane pop zvijezda. Hrvatska delegacija je zatim dobila pitanje kolika je prednost ili hendikep za njih nastupiti prvi u drugom polufinalu Eurosong 2009. Skladatelj Tonči Huljić je odgovorio na pitanje, rekavši da smatra da su ipak u nepovoljnijoj situaciji, s obzirom na činjenicu da televoting služi za odabir devet od deset finalista u svakom polufinalu. Na pitanje što je Igor pjevao pod tušem dok je sudjelovao u Operaciji trijumf, saznali smo da su to obično bilo operne pjesme, ali većina tih prizora nije prikazano na TV-u.

Irska (Ajdin Mehić)

Sinead je bila jako sigurno, barem što se vokalne izvedbe tiče. S njom na sceni su četiri dame koje sviraju instrumente. Vidimo malo pirotehnike na samom početku nastupa, a kako bi ugođaj bio potpun, zadnjih 30 sekundi Sinead koristi ventilator. Kao i na svakoj probi do sada, rad s kamerama je bio loš. Očekujemo kako će kada krenu druge probe rad s kamera biti puno bolji, te da će prikazivati “važne trenutke” nastupe tj. one trenutke koje delegacije država budu htjele.

Latvija (Ajdin Mehić)

Intarsu su se na sceni pridružile dva ženska prateća vokala, te tri muškarca s instrumentima. Tokom nastupa, Intars hoda puno, te dolazi do svake osobe na sceni. Kao i kod Irske, i Latvija je imala užasan rad s kamerama. U pozadini na sceni možemo vidjeti imena gradova diljem Europe.

Srbija (Ivan Horvat)
Pozornica Srbije je u zelenim tonovima s animiranim novčanicama na LED ekranima. Na početku pjesme je ogromna animirana harmonika na stražnjem videozidu. Marko se zatim pridruži 2 muška prateća vokala, plesačicom i harmonikašem. Pjesma počinje s pratećom grupom u vertikalnom položaju, te kako se odmiču otkrivaju Marka koje šeće na prednji dio pozornice. Pomalo čudna koreografija se sjajno slaže uz pjesmu.

Ovo je bila dobra proba i mnogi fanovi su mišljenja kako ovo ima jako dobre šanse za kvalifikaciju u finale.

Poljska (Ivan Horvat)
Lidia je na sceni s dva muška prateća vokala i jednim ženskim, te baletnim plesnim parom koji izvode ritmičke gimnastičke pokrete. Pozornica je plave boje s efektima oblaka iznad. Što se tiče vokalne izvedbe, Lidia se danas nije baš iskazala: teško je dosezala do nekih tonova i držala druge. Iako se popravljala što se proba približavala kraju, ipak smo mnogi zabrinuti kako će to zvučati u četvrtak 14. svibnja kada će nivo napetosti i treme biti još veći. Razočaravajuća proba Poljske.

Norveška (Zoran Kovačić)
Sljedeća zemlja koja nam se predstavila danas je Norveška. S Alexandrom su na sceni jos tri plesača i dva ženska prateća vokala, baš kao na nacionalnom izboru. Pozadina nam dočarava nekakvo naselje s vatrometom. Vokalno jako dobro.

Cipar (Dubravka Vujević)

S Christinom su na pozornici dva muška i jedan ženski back vokal te muški i ženski plesačimi. Na početku pjesme Christina pjeva na rotirajućoj kutiji. Na kraju se dvije kutije spajaju i izgovara posljednju riječ “jump”. Pozadina je u morskoplavoj boji. MiChristina slim da je ova pjesma vokalno puno bolje izvedena nego na nacionalnom finalu.

Slovačka (Dubravka Vujević)

Na pozornici se nalaze predstavnici Slovačke te pijanista i čelista. U pozadini se prikazuju glazbene note, violine, klavir i svijeće. Na početku pjesme Nela pjeva sama na pozornici te joj se pridružuje Kamil kad krene njegov dio. Duet se kreće po pozornici. Nela je nosila dugu bijelu haljinu, a Kamil je bio u crnom odijelu. Vokalno su dobro i elegantno zvučali te nisu imali problema sa zvukom.

Danska (Dubravka Vujević)

Brinck je imao na sebi bijelu košulju, hlače i crni prsluk. Uz njega se na pozornici nalaze tri gitarista, bubnjar i svirač sintesajzera. U pozadini se nalazi zanimljiva kombinacija bijelih reflektora te se pojavljuje zeleno grmlje. Unatoč problemima koje je imao sa zvukom, mislim da je Danska svoju probu dobro odradila. Izgleda da je Brinck imao veliku podršku jer se čuo veliki pljesak.


Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Još nema komentara. Neka tvoj komentar bude prvi?

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?