Razmišljamo naglas – Eurosong 2017. (5)

Podijeli na Facebook Twitter

Današnjih pregledom prošli smo više od 50% sudionika ovogodišnjeg natjecanja. Koje zemlje su danas došle pred naš ocjenjivački sud, saznajte u nastavku.


 ESTONIJA

Bartol: Studijska verzija je podnošljiva za razliku od livea. Kemija na sceni je nepostojeća, dok je sama pjesma pamtljiva u nekim dijelovima. Najprecjenjenija pjesma na youtubeu uz Dansku. Šteta što Kerli nije dobila, iako ni njezin live nije bio baš hvalevrijedan, ali sve ostalo je miljama bolje nego ovo što su Estonci poslali.

Ocjena: 3/10

Bojan: Ovo je jedan korektan duet koji bih mogao poslušati kad god. Nije sad nešto specijalno, a nije ni loše, onako taman.  Ako prorade na nastupu, mislim da bi mogli da se nađu u finalu.

Ocjena: 6/10

Faruk: Treba biti pravi umjetnik pa nabacati ovoliko naizgled nespojivih sastojaka u vrlo probavljivu cjelinu. Ima tu osamdesetih, dvijetisućitih, pop zvuka, dance zvuka…No, na neku čudnu foru meni je ovo jako zanimljivo. Mislim da je ovo jedna od rijetkih pjesama iz ovogodišnje ponude koju sam pjevušio bukvalno nakon prvog slušanja.

Ocjena: 8/10

Luna: Ne znam od čega me boli glava. Od čizfesta zvanog tekst, pomisao na Laurine vokale ili od „kemije“ između njih dvoje. Jüri, vrati se, sve je oprošteno!

Ocjena: 1/10

Marija: Staromodno, bezlično i nezanimljivo. Njih dvoje nemaju apsolutno nikakve kemije, djeluju kao da su prisiljeni pjevati zajedno i sve skupa iskreno, ne djeluje obećavajuće.

Ocjena: 2/10

Tomislav: Mislim da su Estonci mogli ove godine i bolje odabrati. Nisam baš previše volio ovu pjesmu u početku, no s vremenom mi postaje sve bolja. Najviše mi se sviša bridge prije refrena, no refren je loš – iritira me njihovo zavijanje.

Ocjena: 7/10

UKUPNA OCJENA: 27/60

PROSJEČNA OCJENA: 4,5

Estonija 2017.

Zahvaljujemo na glasanju

Loading ... Loading ...


 FINSKA

Bartol: Kad već Mikael Saari ne može doći do Eurosonga, neka je barem ovo umjetničko djelo našlo svoj put na veliku pozornicu. Bridge, koji me je na prvo slušanje uhvatio nespremnoga, sada, ne znam kako, ali ima smisla. Očaravajuća skladba, koja uz pravu atmosferu može napraviti čuda. Nadam se da će se ono i dogoditi.

Ocjena: 9/10

Bojan: Pjesma jest kvalitetna, daleko od toga, ali nije nešto što pripada mojoj sferi interesa.

Ocjena: 3/10

Faruk: Iako komorna i teška, ova balada je dosta pitka i konkretna, i to mi se ovdje najviše sviđa. Ovo je, da se ne lažemo, pjesma koju biste pustili na nečijoj sahrani ili In Memoriam videu, i nije se baš rodila da „ekipa“ u prvim redovima dobije upalu mišića od mlataranja zastavama, tako da je ishod poprilično neizvjestan.

Ocjena: 8/10

Luna: Priznajem, ja prije samog UMK nisam doživljavala Blackbird. Štoviše, ova pjesma mi je bila na trećem mjestu (favorit mi je bio Lauri Yrjölä). No kada sam čula live izvedbu, to je bila jedna sasvim druga dimenzija ove pjesme. Sjajno!

Ocjena: 10/10

Marija: Jedna od najljepših balada ovogodišnjeg natjecanja i nadam se da neće biti nepravedno podcijenjena. Osvojila me prvim taktovima, ovo je i nježno i dirljivo i emotivno, a opet tajanstveno, mračno i dramatično. Pjesma koju ni u konkurenciji četrdesetak ostalih skladbi nisam zaboravila i kojoj sam se stalno vraćala. Biser ovogodišnjeg Eurosonga i pravo malo remek djelo!

Ocjena: 10/10

Tomislav: Ovu pjesmu sam poslušao svega par puta jer me jednostavno ne privlači. Nikako. Dosadna je i divergentna, nikako da mi barem malo uđe u uho.

Ocjena: 4/10

UKUPNA OCJENA: 44/60

PROSJEČNA OCJENA: 7,33

Finska 2017.

Zahvaljujemo na glasanju

Loading ... Loading ...


 FRANCUSKA

Bartol: Teško je nastupati nakon onakve pjesme kakva je bila J’ai cherché i takve karizme kakvu je imao Amir. Ovo je ipak slabiji pokušaj od prošlogodišnjeg, i moram priznati da me smeta da je svaki refren na engleskom – više bi mi se sviđala varijanta da je barem jedan refren u potpunosti na francuskom. Pred kraj postaje malo dosadnjikava.

Ocjena: 6/10

Bojan: Ah ti kadrovi Pariza iz spota. <3 Pjesma mi se nekako uklapa uz taj grad i volio bih da mogu tako pustiti ovu pjesmu i zaplešem kod Eiffelovog tornja. Alma ima divan vokal, pa mi čak ni te mini dionice ne smetaju niti mi narušavaju samu emociju pjesme, niti mi skidaju osmijeh s lica dok je slušam. Vjerujem da će to biti tri minute uživanja u Kijevu.

Ocjena: 10/10

Faruk: Eh, Francuzi moji. Od gotovog naprave kusur, od cijeline naprave polovinu, od ukusnog naprave bljutavo… Da postoji neki sud za zločine protiv pjesama i umjetnosti generalno, onaj tko je radio novi aranžman za ovu pjesmu bi robijao makar 10 godina. Pomaže to što je početak lijep i što je jezik francuski, al’ i dalje…

Ocjena: 4/10

Luna: Ovo je pravi primjer kada engleski jezik ne treba biti u tekstu pjesme koja je u originalu bila kompletno na francuskom. I još jedan primjer kada se ne treba dirati u produkciju. No i ovo je bolje od raznih smeća koje su slali tijekom godina (pozdrav Twin-Twin), jedino što mi je nova produkcija letdown od sjajne J’ai cherché.

Ocjena: 7/10

Marija: Ohrabrena prošlogodišnjim uspjehom, Francuska šalje sofisticiraniju i elegantniju pjesmu od J’ai cherché, koja se ne može svrstati u nikakvu ladicu. Nema ništa sličnog ovome ove godine i to bi im mogla biti velika prednost. Scenski nastup mora biti na razini i Alma se mora opustiti, pustiti tu ukočenost i uživati. Uspiju li u tome, smiješi im se još jedan dobar rezultat.

Ocjena: 7/10

Tomislav: Ova pjesma daje pravi dašak Pariza u samo tri minute. Jednostavno, zanimljivo i slušljivo. Jedino što su možda mogli izbjeći je engleski jezik u refrenu, ali o tom, po tom. Mislim da im se piše velik rezultat.

Ocjena: 10/10

UKUPNA OCJENA: 44/60

PROSJEČNA OCJENA: 7,33

Francuska 2017.

Zahvaljujemo na glasanju

Loading ... Loading ...


 LATVIJA

BartolLive upitan, originalnost i vizualna prezentacija na mjestu. Na početku mi je bilo previše Where we draw the line? dijelova, ali sam se s vremenom naviknuo. Drago mi je da su dobili dobar ždrijeb, i nadam se da će i bez Aminate (koju iznimno cijenim) uspjeti kvalificirati u finale Eurosonga.

Ocjena: 7/10

Bojan: Ovdje je refren taj  koji drži pažnju, dok su strofe neupečatljive, pretpostavljam da će plasman ponajviše zavisiti od nastupa.

Ocjena: 5/10

Faruk: Osvrćući se na sudionike ovogodišnjeg nacionalnog izbora Latvije, rekao sam da je ova pjesma vrlo riskantan izbor za Latviju. Mislim da se ovdje pretjeruje s pokušajima da se naglasi neka ekstravagancija i autentičnost, pod svaku cijenu. Instrumental dobija prolaznu ocjenu, cijeli paket bih poslao na popravni.

Ocjena: 3/10

Luna: Ja i dalje ne mogu vjerovati da Latvija, zemlja čije eurovizijske pjesme do 2014. nisam mogla smisliti, šalje i treću odličnu pjesmu zaredom na Eurosong. Već od prvog trenutka puštanja pjesme sam pojačala razinu glasnoće na laptopu do daske, te se nadam trećem uzastopnom finalu za Latvijce.

Ocjena: 10/10

Marija: Rizik je odlučiti se na nešto slično ovome, ali meni je jako drago da Latvija ostaje vjerna svom nekonvencionalnom stilu i što od njega ne odstupa. Ovo je i zanimljivo i drugačije i novo i nešto što će se samo po sebi istaknuti. Bravo!

Ocjena: 9/10

Tomislav: Latvijci već treću godinu ne odustaju od ovog elektro stila. Mislim da uz dobar nastup mogu dogurati vrlo daleko.

Ocjena: 7/10

UKUPNA OCJENA: 41/60

PROSJEČNA OCJENA: 6,83

Latvija 2017.

Zahvaljujemo na glasanju

Loading ... Loading ...


 MAKEDONIJA

Bartol: Molim Makedonce da ne unište ovu pjesmu lošim nastupom. Jana može ovo otpjevati, ali trebat će im stvarno izvrstan nastup da ova pjesma napravi utisak kakav zaslužuje. Daleko od toga da je dosadna u audio verziji, nego je problem u tome da joj treba nešto vrlo originalno da bi Dance Alone dostojno zaživjela na stageu. Ocjenu dajem uz zrno soli i na kredit.

Ocjena: 8/10

Bojan: Makedonci mogu biti ponosni na ono što je izabrano da ih predstavlja ove godine na Eurosongu. Zaista jedna kvalitetna pjesma, koja uz dobru Janinu interpretaciju i nadam se dobro osmišljen nastup može donijeti Makedoncima novo finale i možda novi najbolji plasman.

Ocjena: 8/10

Faruk: Radiofonična, moderna pjesma iz Makedonije, koja bi, kao i Belgija i Srbija, mogla muku mučiti s onim kako takve pjesme zvuče uživo. Inače, radi se o jako lijepoj pjesmi koja dosta brzo uđe u uho i krene se klizati po moždanim vijugama. Makedonci su majstori za upropaštavanje sjajnih pjesama bogtepita kakvim čudesima od nastupa. Nadajmo se da to neće potvrditi i ovoga puta.

Ocjena: 8/10

Luna: Titula najbolje ESC2017 pjesme Bugarina Borislava Milanova pripala je tn-tn-tn Makedoniji! Uvijek sam bila i uvijek ću biti fan štiha ’80-tih, jedino me strah kako će Jana to izvesti na sceni. Nadam se da je proradila na vokalima od makedonskog Idola.

Ocjena: 8/10

Marija: Moderna i zanimljiva pjesma današnjice s pamtljivim refrenom koja bi mogla konkurirati za visok plasman. Kažem, mogla, jer postoji nekoliko stvari na koje bi trebali obratiti pažnju. Jana će morati otpjevati na visokom nivou, a s obzirom da Makedonija i nije baš najspretnija u spremanju scenskog nastupa ja iskreno ne očekujem puno. Držim im fige da napokon poslože sve kockice i dođu u to dugo iščekivano finale jer sama pjesma to apsolutno zaslužuje, a onda je tamo sve moguće.

Ocjena: 9/10

Tomislav: Pomalo retro dance pjesma koja je baš za ono što joj ime kaže. Moram istaknuti izraženi snare drum i zanimljiv filter vokala u strofi. Tekst i spot su izrazito zanimljivi, pomalo misteriozni, na slušatelju je da procijeni. Očekujem minimalno finale, pa čak se usudim reći i TOP 10.

Ocjena: 10/10

UKUPNA OCJENA: 51/60

PROSJEČNA OCJENA: 8,5

Makedonija 2017.

Zahvaljujemo na glasanju

Loading ... Loading ...


ZANIMLJIVOSTI

 • Poredak pete grupe izgleda ovako:
  1. Makedonija 51/60 (8,5)
  2. Finska 44/60 (7,33)
  3. Francuska 44/60 (7,33)
  4. Latvija 41/60 (6,83)
  5. Estonija 27/60 (4,5)
 • Ova grupa najviše je zadovoljila Tomislavove ukuse, a najmanje Farukove.
 • Iako bodovno izjednačene, Finska je dobila blagu prednost pred Francuskom u ukupnom poretku jer je dobila više desetki.
 • Jedinu jedinicu pjesmama iz ove grupe dala je Luna za Estoniju. S druge strane, imali smo čak šest desetki (Luna za Finsku i Latviju, Tomislav za Francusku i Makedoniju, Marija za Finsku i Bojan za Francusku.

Komentara 48

 1. ESTONIJA- ah,tipična ljubavna priča. Sa pjevačima karizmatičnima ko mrtva lignja i bez ikakvog dramskog raspleta ili kemije. A gdje mi je 2015. Godina,kada su i najlošiji parovi imali ove elemente. Loše. 3/10
  FINSKA-Dame i gospodo. Evo vam dokaza da moj favorit ne mora imat sve živo pomješano u pjesmi. Dovoljni su klavir i melodičan glas. Perfektna jednostavnost koja bi mogla visoko,a tko zna možda budu kao The Common Linnetsi. 10/10
  FRANCUSKA-preferiram prvu verziju jer je bila intimna i privlačna. No 2. Aranžman će bolje proći na eurosongu. Možda ipak nije trebalo unijeti engleski jezik? Pjesma je odlična i ima potencijala,ali daj Alma malo se opusti u izvođenju. 8/10
  LATVIJA-ono kad dobru i solidnu pjesmu ukvarite katastrofalnom pjevačicom. Ne znam što se htjelo postići ovim deformiranim glasom koji je spoj Aminate i Josipe Lisac,ali napušenima. Za bolju ocjenu,molim vas promijenite pjevačicu,hvala! 5/10
  MAKEDONIJA- solidna retro stvar,kojoj je jedini problem kako će izgledati na pozornici. Nadam se da Makedonci neće ponovo uništiti svoje šanse za finalom,kao svake godine,nego valjda imaju nekog asa u rukavu. Lijepo se nadati! 8/10

 2. Kako bezobzirno i amatersko komentarisanje i ocjenjivanje pojedinih za Estoniju. Nije to više lični ukus nego pretjerivanje.

 3. @arcticmonkey ja pratim ESC tek od prošle godine i nisam imala nekog favorita. Volim isto bliskim osobama pustit neke pjesme, pa reagiraju kako reagiraju.

 4. Nikako ne vidim Finsku kao visoko plasiranu. Premračna je i premonotona. Štoviše, mogla bi čak i ispasti već u polufinalu ako je žiri ne rangira jako visoko jer ne vjerujem da će na televotingu dobiti puno glasova. Previše je balada u prvoj polovici prvog polufinala, a ovoj to najmanje ide na ruku.

 5. Estonci definitivno pobjeđuju. Divni glasovi, pjesma s porukom, sve iznad prosjeka, ali na nastupu bi trebali poraditi. Ne znam zašto su 17. na kladionicama. A 2015. su bili treći na kladionicama a završili sedmi! Kako bilo, želim im pobjedu i Eurosong u Tallinnu nakon 15-16 godina!

 6. Ja upravoRobina vidim kao ovogodisnjeg Sergeya. Ako Segeyunisu dali pobedu sa onim jadnim pjesmuljkom prosle godine onda nece ni Robinu ove unatoc savrsenstvu scenskog natupa.
  #ItalijaNo1
  #goFrancescogo

 7. @ivanfranicsgmail-com Slažem se za sve 3 zemlje. Ali ja i dalje ne mogu prožvakat Švedsku(vjerojatno zbog Aninie i Hemrika) tako da ću to prepustit televotingu i žiriju.
  #Fin #Belg #Uk #Bug #Mađ #Alb #Ital
  🙂
  Moj top 7 🙂

 8. @angelo96 hvala na komentaru.. ma meni je najveći problem objektivno razmišljati o pjesmi i potisnuti osjećaje koje imam ili nemam o njoj.. recimo, Jamalu nisam ni doživio sve dok nije pobijedila i tek sam onda shvatio da je masterpiece.. tko zna, možda će mi se i svidjeti FIN,UK,POR, iako stvarno sumnjam.. ne događa se Jamala efekt svake godine 😀
  no, kad bi me netko pitao za koju bih se pjesmi okladio da će biti pobjednička, ne bih izabrao Italiju (koeficijent je prenizak), već jednu od ovog trija – Bugarska, Švedska i Belgija.. te zemlje ću dobiti visoke bodove i od publike i od žirija..

 9. @ivanfranicsgmail-com Haha ,nije idiotski ,daleko od toga. Ovo je bas zanimljiva statistika. Tko zna,mozda i ove godine krene tim redoslijedom pa ipak Ital pobjedi iako ja i dalje kazem da iz iskustva znam da pjesme koje su mjesecima hvaljene ostanu druge ili trece na kraju. Jedva cekam Eurosong da se uvjerim u (ne)tocnost svoje tvrdnje. 🙂 🙂

 10. Ma ove godine pobjeđuje – ITALIJA – ne zato što tako govore kladionice, već zato što tako govori moj niz.. 😛 hvala Bogu što nije statistika jer je očajna…
  Naime, pratim ESC od 2005., a od 2010. aktivno pogađam pobjednika.. i ovo su bila moja predviđanja:
  2010. – moj pobjednik je bila Turska (MaNga) – no oni su kao što i svi znate završili drugi.. blizu su bili i Rumunji (Paula i Ovi – najbolji duet po meni, definitvno)
  2011. – Švedska (Eric Saade i Popular) – pjesma i ne baš vrhunski otpjevana, no koreografija je bila fantastična, a ono pucanje stakala.. wow.. pohvale i Maji Keuc (moje 2.mjesto te godine)
  2012. – eh, tu sam napokon pogodio.. Loreen i Euphoria – ljubav na prvi pogled
  2013. – i tu sam pogodio.. Danska (al, samo zato zbog one božanstvene frule – barem mislim da je) inače bi primat te godine uzela Ukrajina i prelijepa Zlata
  2014. – nisam uopće pratio, pa je ne ubrajam u statistiku
  2015. – Rusija i Polina Gagarina – njezin live nastup me nokautirao.. kako nisu te godine pobijedili.. kakoo?
  2016. – ponovno Rusija i Sergey.. možda bi i pobijedili da nisu pretjerali sa koreografijom..
  ———-
  2010. (PROMAŠAJ), 2011.(PROMAŠAJ) 2012.(POGODAK) 2013.(POGODAK) 2015.(PROMAŠAJ) 2016. (PROMAŠAJ).. a 2017. i 2018. bi trebali biti pogođeni.. a budući da mi je Francesco prvi favorit ovogodišnjeg ESC-a znači da ITALIJA pobjeđuje, ili je ovaj moj niz zapravo idiotski 😀 no, o tom’ potom..

 11. @arcticmonkey Haha,dobra ti je ta ideja sa “smaranjem” ljudi. I ja isto svojima pustim pjesme iako ni priblizno nisu ljubitelji Eurosonga kao ja . A za UK se slažemo. Ako konačno Eurosong pokaže nepolitiziranje ,Uk ceka mozda najbolji plasman ovog stoljeća. I da,ne bi mi smetalo ni da Uk pobjedi. 🙂

 12. @angelo96 Ja pratim esc od 2004. i uglavnom sam verovao u pobednike, nebitno da li mi se sviđaju ili ne, sem 2011. To mi je najgora pobednička pesma u istoriji i nisam im davao šanse.
  Ove godine ne verujem potpuno u pobedu Italije i mislim da je on Sergej dva, luzer favorit. Za razliku od Sergeja sada mi ne bi bilo krivo sve i da pobedi Francesco jer me radi nekakao to što prodaje.
  Međutim, mislim da će mnogi ljudi biti u fazonu “bzv italijanski pop pesmuljak i šta se kk gubi ovaj lik”.
  Ja volim da smaram bliske ljude koji inace nisu veliki fanovi esc-a pa im podmećem pesme. Ove godine troje pouzdanih negativno su reagovali na Italijana. Reakcije na ostale pesme mi nisu pomogle da shvatim ko bi mogao da iznenadi. Belgija se npr svima svidela ali nema tu snagu.
  Oslanjajući se na svoj instikt, Bugarska, Švedska i Portugal su mogući pobednici. A najveće iznenađenje može biti neka najklasičnija pop emotivna balada. Tu mi sada iskače UK ako live bude ubedljiv.
  Ako je ovo ipak godina modernijeg zvuka ali ne prežvakanih pesama kao što je “I can’t go on” onda mi se nameće Azerbejdžan, mada su meni draže neke druge.
  Finska ipak, koliko god da mi je draga, nema snagu i pitkost za pobedu. :/
  Još je rano za predviđanja, nakon proba će biti sve jasnije. 😉

 13. @pabloncrnich Upravo zbog toga,zbog prošlogodišnjeg neuspijeha Rusije kojoj su gotovo svi predviđali prednost i pobjedu, ja sam se duboko nadao u Jamalin trijumf. To radim i ove godine s Finskom. Znam da su male šanse,ali ako je žiri pogura,možda i uspije jer zaista bi bilo suludo da parodična pjesma pobjedi. Ja znam da je Eurosong odavno postao cirkus,ali za sad se ne bunim s pobjedama osim te Finske 2006. I Azerbajdzanske. Italija je jako dobra,pjevac karizmatican,extra osmijeh,savrsen glas,zabavna muzika,ali ne mogu navijati za parodiju. :/ Dok nije izasao tekst i ja sam mu davao prednost za pobjedu,ali kada se sve sagleda,tu je daleko kvalitetnija Finska,ili (Belg,Mađar,Bugar,Uk) Budemo sve vidjeli za 2 tjedna. 🙂

 14. @angelo96 Bas je lijepo cuti da ima jos ljudi koji intuitivno pogafjaju pobjernika, no ove godine si u krivu. Ove godine pobjedu odnosi Italija, to je jasno ko dan, kao sto je to meni bilo jasno i prosle godine s Jamalom i to cim je pobjedila u Ukrajini. Kao osobu koja je mozda mladja od tebe ( stariji sam od Alme 1 dan pa mozes saznati koliko mi je godina), ali od 2004. Do danas samo 2014. Nisam predvidio pobjedu Conchite. U tu statistiku ne racunam 2011. kada se eurosongom nisam bavio na takav nacin niti me zanimalo predvidjanje pobjednika. Dakle, 2004., odmah nakon nastupa Ruslane sam rekao da ce ona pobijediti. Starci i braca nisu mi vjerovali, oni su bili uvjereni da ce dobiti Grcka ili Srbija i Crna Gora. I sto se dogodilo? Ruslana je lagano odsetala do pobjede.
  2005. Je bilo jasno kao dan da Grcka osvaja eurosong, tu nije bilo nikakve dileme.
  2006. Finci nisu imali konkurencije, iako je meni Dima Bilan bio puno drazi i njega sam htio za pobjednika, preocita je bila pobjeda Finske.
  2007. Svim srcem i dusom sam bio uz Srbiju. I slavio sam i bio ponosan kada su trijumfirali.
  2008. Jasno je bilo da tu osvaja Rusija iz vise razloga iako mi je to jedna od bezveznijih pjesama koja je osvojila eurosong. Dima je to morao dobiti iako je 2 godine prije imao daleko bolju pjesmu.
  2009. Svi znamo da Rybak nije imao ni blizu konkurencije. Oprao je pod sa svima svojim trijumfom i najvecom pobjedom ikada.
  2010. Njemacka. Znali smo svi da ce ona biti ta jer je svojom vrckavom i slatkom pjesmicom i jednostavnim nastupom osvojila sve. Jednostavno se to moralo dogoditi.
  2011. Iz ne sjecam se kojeg razloga taj me eurosong nije zanimao iako sam cak i gledao tu doru. Sjecam se da su mi voditelji bili bezveze, pozornica prehladna i odbojna a pjesme dosta lose. Nisam se bavio prognozama iako sam znao da Francuz sigurno nece dobiti taj eurosong. Na kraju hladan tus i nikome dan danas nije jasno zasto je tu Azerbajidzan trijumfirao. Druga najlosija pobjednicka pjesma otkad pratim esc, jos od 1999.
  2012. Loreen nije imala adekvatnog konkurenta u Bakuu. Jesu, Babuske su bile tu negdje ali nitko joj nije mogao nista.
  2013. Danska je iskocila kao favorit cim je izabrana. Takodjer losija konkurencija pa nije bilo dvojbe.
  2014. Izvrsne pjesme te godine, jos bolja pozornica, voditelji za pozeljeti, brdo smjeha, Piluovo fufljanje i los engleski te non stopno prepucavanje Nikolaja i Pilua su ono sto mi je ostalo u sjecanju. Iako sam htio da pobijedi Madjarska, prelio me hladan tus kada sam cuo (nisam gledao izravni prijenos jer sam radio) da je pobijedila Austrija.
  2015. Mans je bio ociti favorit zbog pjesme, price i scenskog nastupa, iako me iznenadila podrska i glasovna potpora Italiji. Meni su talijani bili odlicni no nisam ih vidio kao pobjednika. Uzmemo li u obzir da je Mons bezobrazno zgodan i jedan od najzgodnijih pobjednika eurosonga ikada onda je sve tu jasno. Iako se ne bih bunio da je tu godinu pobjedila i Rusija.
  2016. Jamala. Nacionalni izbor. Masterpiece. Iako su se davale najvece sanse Sergeyu, u dusi sam znao da ce ona pobjediti. Em sam to znao em sam to htio jer je pjesma miljama daleko od svega sto smo culi prosle godine.
  2017. Od San Rema sam uvjeren kako ove godine pobjedjuje Italija. Vrijeme ce pokazati da li sam u pravu. 😊

 15. Makedonija 9/10. Za pocetak cijela grupa mi je danas dobra. Ova pjesma jedan od mojih favorita ove godine. Makedonija je super sve to slozila i ukomponirala te izabrala dobru pjevacicu za ovaj tip glazbe. Malo su me live izvedbe rastuzile i zato nisam dao 10, ali znam da ce to na kraju biti onako kako treba. Svaka cast Makedoncima jer imaju pjesmu svjetskog nivoa.
  Finska 8/10. Isto pri vrhu ove godine po mom misljenju (top 10). Pjesma se jako malo spominje, negdje je po strani i strah me da ih to ne zezne. Iskreno bilo bi mi jako zao jer Finci ove godine salju dobro razredjenu i jako kvalitetnu pjesmu.
  Francuska 10/10. Moj favorit ove godine odnosno broj 1. Pjevacica, stas, glas, pjesma, glazba, ritam… sve pase i sve je na mjestu bas onako da bi se meni svidilo, a koliko vidim, takodjer dosta ljudi voli francusku pjesmu. Neke je engleski dio i mala razrada pjesme negativno iznenadilo, ali mene je bas naprotiv- odusevilo. Francuska ocito zna sto je kvaliteta jer i zadnje godine su se super pozicionirali na kraju. Ako ne 1. mjesto onda se nadam barem jednom od prvih 5.
  Latvija 7/10. Malo mi je pjesma otpala vremenom, ali i dalje stoji medju prvih 15 pjesama po mom izboru. Iskreno mislim da ce za njih to ispast i bolje nego sto kladionice i drugi predvidaju. Pjesma je super i ako se kockice lijepo posloze i nastup solidno odradi, mogu ostvarit super rezultat. Kao i ostalima iz danasnje grupe, drzim fige!
  Estonija 8/10. Svakim novim slusanjem mi pjesma raste. I glasovi medju pjevacima super pasu i glasovi u odnosu na glazbu isto. Da negdje ovo prvi put cujem, tipa na radiju rekao bih, “e ova pjesma je dostojna odlaska na eurosongu”. Sto znaci super eurovizijska pjesma, a opet je drugacija na svoj nacin. Nakon proslogodisnjeg osobnog razocaranja jer mi je Estonija bila jedan od favorita ove godine im zelim jos +5 od onog rezultata koji zasluze, a to je po meni otprilike izmedu 10. i 15. mjesta.

 16. Drago mi je da ovoliko ljudi voli Finsku. Nisam to očekivao obzirom da ju je malo tko spominjao. Vec nekoliko godina pogađam intuitivno pobjednike Eurosonga i nisam pogrijesio(osim Conchite) tako da i dalje vjerujem u intuiciju i kazem da je Finska dark horse. Iako ove godine niti jedna pjesma nema wow efekta,Finska se razlikuje od drugih po tome sto je masterpeace.
  —————-
  Tko je po vama dark horse ove godine? Sto mislite tko bi mogao neocekivano pobjediti?

 17. Sto se mene tice, ovo je najbolja grupa do sad s obzirom da se cak 4 od 5 pjesama nalazi u mome top 10.
  Estonija – Ovo je moj guilty pleasure, volim je od prvog takta kad sam je cuo. Cak im i ne zamjeram nedostatak kemije na stageu jer su izvrsni pjevaci oboje i jednostavno volim ovaj tip pjesama. Meni osobno u top 5 ove godine i nadam se da ce zavrsiti u konacnici u top 10. S druge strane kuzim i toliki hejt oko ove pjesme, ona je jednostavno takva, ili je volis ili ne.
  Ocjena 5.
  Finska – masterpiece od A do Z i s umjetnicke strane najbolja pjesma oce godine. Studijska verzija nije nesto no live izvedba me bacila na koljena. Takodjer u mome top 5 ove godine, nadam se istom plasmanu i u konacnici. Takodjer onaj tip pjesme koji ili volis ili ne, mene je jednostavno osvojila ta filmska energija, nastup i karizma same pjevacice.
  Ocijena 5.
  Francuska – Na prvo slusanje mi se jako svidjela iako mi nije nadmasila Amira. Nikako mi se nije svidjelo prevodjenje na engleski no za ljude koji ce je cuti prvi puta mislim da to nece predstavljati problem. S vise slusanja prigrlio sam i tu novu verziju te ista nije utjecala na moj konacni poredak.
  Ocijena 5.
  Latvija – Moj guilty pleasure takodjer. Pjesma ima nesto zarazno u sebi, poput droge kao sto je netko vec spomenuo i ne mogu je prestati slusati. Mala zamjerka los vokal pjevacice koji me iritira i nadam se da ce to popraviti do Kijeva. Jedino ova pjesma od ove petorke nije u mojem top 10 poretku, ali se vrti negdje oko 12tog mjesta.
  Ocijena 4.
  Makedonija – Na stranu sto mi je do sada Kaliopi imala najbolju pjesmu i nastup koji ih je predstavljao 2012., ali ova pjesma mi je daleko draza i nesto sto najbolje sto se Makedoniji moglo dogoditi! Nadam se da ca Jana popraviti dojam sa live izvedbi na predesc koncertima i da ce opravdati povjerenje. Zasada u mom top 10 a za dalje cemo vidjeti.
  Ocijena 5.

 18. Evo meni najdraže petorke, i to zbog prve dvije pjesme, a evo kako ih ja vidim:
  1. FINSKA. Teško ovdje mogu biti potpuno objektivan…Ovo je meni daleko najbolja pjesma na ovogodišnjem Eurosongu i moja pobjednica. Nešto najljepše što sam čuo na eurosongu ne znam otkad…Sjećam se još, kad sam je prvi put čuo u 1. mjesecu da sam se naježio i da su me preplavile emocije. Samo ću ponoviti to što sam i tad napisao: ovo je jedno originalno remek djelo, koje doista predstavlja zemlju iz koje dolazi, najbolja finska pjesma ikad na ESC. Čaroban spoj nordijske tuge, mistike i sjete u fenomenalnoj orkestraciji i sjajno uklopljenoj dionici s klavirom. A sve tako spontano i fluidno teče od početka do kraja…Osjeti se da i Lena i Lasse proživljavaju i osjećaju svaki dio ove pjesme i da je ona plod njihovih emocija te kulture i podneblja gdje žive. BRAVO FINSKA! Iako nažalost znam da danas pjesma mora biti komercijalna i populistički usmjerena da bi bila glavni favorit na ESC (što su Italija i Švedska), ali ja ću vjerovati da se čudo može dogoditi i da Finska može pobijediti. TOP10 je neupitan.
  2. Estonija. Od početka sam bio fan ove pjesme i to ću i ostati. Ima nešto zarazno u ovoj pjesmi, nešto što jednostavno čovjeka tjera da je opet posluša. Koit i Laura su izvrsni pjevači, naročito Koit ima tako specifičnu, ugodnu i melodičnu boju glasa (jedan od najboljih muških vokala koje sam ikad čuo). Pjesma ima lijepu melodiju, tipični jedan estonski štih s “calm down” učinkom na tragu njihovih sjajnih pjesama iz druge polovice 90-ih. Razumijem i ljude kojima ovo ne leži, ovaj mod pjesme jednostavno ili voliš ili ne voliš. Ono što jest problem je nedostatak kemije na pozornici između njih dvoje i jedna naglašena ukočenost, ali ja vjerujem da će to oni uvježbati. Finale za Estoniju je neupitno, a tamo po meni dva scenarija: bolji, u kojem Estonija ulazi u TOP 10 (6.-10. mjesto) ili lošiji (11.-15 mjesto). Zasad sam optimist.
  3. Francuska. Ovo je moj prvi komentar što se tiče ove pjesme. Kad sam prvi put vidio spot, bio sam potpuno neodlučan, nisam znao što da mislim o ovoj pjesmi, istodobno mi se sviđala i nije. Al ikad sam uživo vidio Almin nastup na ukrajinskom predizboru, moram reći da me kupila. Prava snaga ove pjesme je u izvedbi uživo i to je onaj tip pjesme čija se snaga osjeti “in vivo”. Alma ima lijepu i ugodnu boju glasa i zrači pozitivnom energijom, a taj francuski tako lijepo zvuči. I kad je sve bilo kako treba, onda se ko grom iz vedra neba pojavi preinaka pjesme i refren se prevede engleski…potpuno nepotrebno i to će samo odmoći Francuskoj, ali evo bit ću optimist i zasad vjerovati da Francuska još može završiti u TOP10 (rekao bih 9. ili 10. mjesto).
  4. Makedonija. Bit ću jako kritički nastrojen prema ocjenjivačkom tijelu eurosong.hr, jer staviti Makedoniju na 1. mjesto je u najmanju ruku neozbiljno i potpuno subjektivno, bez imalo objektivnosti. Ovo je jedna korektna pop-dance pjesmica i ništa više od toga. Niti se po čemu ističe, ima banalan refren, i apsolutno nema ništa na temelju čega bi impresionirala stručni žiri, a niti publiku. U finale može proći zahvaljujući jako lošoj konkurenciji u drugom polufinalu (iako lako može i ostati u polufinalu), a u finalu totalni autsajder.
  5. Latvija. Ovo je takvo jedno sr…, da nemam riječi. Uživo će ovo izgledati ko nesnosan šum vihora, ugl. u stilu svojih susjeda Litvanaca. Ako želiš napraviti nešto originalno i izvrsno u elektro-stilu, onda se za to trebaš svojski potruditi (što su Latvijci i učinili prethodne dvije godine). Ova pjesma jednostavno ni na što ne liči i vrlo izgledno zadnje mjesto u polufinalu.

 19. 5. Estonija 1/10 – Jedna od najiritantnijih pesmuljača ove godine! Kao zimska guma bez ijedne šare. Zbog ovakvih pesma i pojava stisnem mute dok gledam esc. Znači ja to ne mogu ni dve sekunde. Zavijanje glupog teksta, glupa muzika, oni antipatični za zlato… Još jedan u nizu groznih parova ove godine i jedva čekam da vidim ko će od svih njih najbolje proći.
  4. Letonija 3/10 – Nije za mene. Napadno, neslušljivo, pred kraj liste…
  3. Francuska 5/10 – Šta znam meni ovo nešto kao Austrija ove i prošle godine, previše “nevino” za moj ukus 😀
  2. Makedonija 8/10 – Srozala mi se na 13-u poziciju jer je Jana jedna krajnje čudna i njanjava devojčica što se naziralo u nekim kadrovima spota, a potvrdilo na ovoj promotivnoj turneji. Ipak ne mogu da ne ocenim visoko odličnu studijsku verziju! Nadam se da će oduševiti u finalu jer ga zaslužuje.
  1. Finska 8/10 – Kod mene su na devetom mestu, nema filozofije jako lepa pesma.

 20. 1. Finska – Odlična je (6/42)
  2. Estonija – Dobra je (10/42)
  3. Makedonija – Ok je (16/42)
  4. Francuska – Ok je (21/42)
  5. Latvija – Ne sviđa mi se (30/42)
  Finci su napokon poslali jedan masterpiece i stvarno se nadam da neće ostati nezamijećena u Kijevu 🙂 Estonski duet je lošiji od Eline & Stiga, ali ponovno mi se sviđa. Glasovno vrlo dobri, neka porade na kemiji i bit će to jako jako dobro 🙂
  Makedonka mi se spustila na ljestvici nakon što je onaj live izvela jako loše, no i dalje mislim da će proći u finale. I da, mene također živo zanima kakav će nastup imati … Slažem se s mnogima da su Francuzi napravili katastrofalnu pogrešku uvođenjem engleskog jezika i mislim da će ju to koštati nekog jako dobrog plasmana. Latvija, katastrofa, ali u moru balada se ipak ističe pa je od mene dobila 30. mjesto…

 21. ESTONIA- meni ova pjesma nikako ne sjeda.. uopće mi se ne sviđa.. tako nekako nategnuta, umjetna i nezanimljiva… htjelo se puno, a dobilo malo… 3/10

  FINSKA- ova pjesma ima ono nešto.. vrlo zanimljiva… ta mračna atmosfera, ugodan glas pjevačice.. nije ovo uopće loše, doduše fali možda neki bum u pjesmi da razbije monotoniju. 7/10

  FRANCUSKA- ova pjesma me osvojila na prvo slušanje, definitivno jedna od dražih ove godine.. bas mi se nekako ističe, i drugačija je od ostalih… jedina zamjerka je taj engleski, trebalo je to sve odraditi kao u prvotnoj verziji.. alma je bas nekako simpaticna i karizmatica.. ako ovo bude dobro izvedeno uživo i ako nastup bude dobar.. ici ce visoko… 9/10 (zbog engleskog)

  LATVIA- uh… ovo mi je jedna od gorih ove godine.. užas užasa.. preloše.. mogli bi ti Latvijci odustat od jednog te istog tipa pjesma svake godine (zadnje 3)- ajd one dvje su bile jos i slusljive.. ovo mi je bas lose, totalno ”antipatična pjesma”.. 1/10

  MAKEDONIJA- tko bi ikada ovakvo nešto mogao očekivati od makedonaca.. bome su me iznenadili.. meni se pjesma sviđa, baš je nekako retro, a opet moderno.. jedini problem što trenutno ne mogu zamisliti kako će ovo izvesti live,ali valjda su nasli neko rjesenje.. mogao bi ovo biti najbolji rezultat makedonaca do sada.. drzim fige.. 8/10

 22. 1. Francuska-moj favorit za pobjedu ove godine. Obozavam i Almu i pjesmu ❤
  2. Makedonija- na playlisti kd pocetka. Napredak za Makedonce
  3. Estonija- svida mi se pjesma, ne kuzim hejt
  4. Finska- dobro al presporo
  5. Latvija- krvarenje bubnjica

 23. Pa i pravi žiri glasa na osnovu svojih OSOBNIH ocjena, a ne na osnovu kretanja planeta i stanja u čakrama.
  Ne znam šta bi to trebalo da bude ocjenjivanje objektivno. Jer – što je tebi objektivno, meni nije i obrnuto. Tako da se opusti..

 24. Muka mi je iskreno od ovih komentara urednika.. . Da ne govorim pljuvanje po jednoj od najboljih pjesama ove god -Estonia. I to da bi kao Kerli bila bolji izbor koja sve zna osim pjevati, i ova desetka Finskoj?

 25. @vitalijklichko Naravno da poštujem svačije mišljenje i ne prozivam ja nikoga. Urednici znaju da ih ja cijenim. Samo kažem da je ovo ozbiljan i reginalno vrlo poznat portal i onda mi je nekako žao što barem sa strane urednika se ne ocjenjuje objektivno. Jer subjektivnost mozemo vidjeti sa svih strana drustvenih mreza dok se slabo priča objektivnom stajalistu te mogucim ocjenama pravog zirija koji ce biti 50% dio ocjena u Kijevu.

 26. FINSKA-Ne znam… Svako ima svoj ukus ali ovo je bez veze… 1/10
  FRANCUSKA-Preeeeedivnooooo…. Refren je isto dobar ali mogao je ostati francuski… Ovo je ono sto treba predstavljat Francusku Bravo Alma! My top 1!
  12/10
  MAKEDONIJA-Slusam li ja to MTV? Ahhaha Odlicna pjesma bravo… Stvarno originalno! 10/10
  ESTONIJA-Mhm… Play od Juria nije zasluzio da propusti finale… Ovo je stvarno drugacije i htio bi da ovo ostane ne ocjenjeno ali 5/10
  LATVIJA-Myyy Babbee… Taj ritam,tekst DIVOTA my top 2… 12/10

 27. @angelo96

  Pa kad bi, umjesto što grozničavo “ocjenjujete” i pišete nekakve top-ove za koje je malo koga iskreno i briga, polako i s razumijevanjem pročitali šta su urednici ove stranice napisali valjda bi shvatili da CILJ NIJE BITI OBJEKTIVAN. Cilj je da ljudi na osnovu svojih subjektivnih ocjena doznaju koja je pjesma njima najbolja i najdraža, a ne koja je pjesma najdraža Vixu, Blinku Atašeu, Kosmpolju (ako ova zadnja dvojica još uvijek nastanjuju ove predjele interneta- ne viđam ih zadnjih sedmica) ili bilo kojem dr. posjetitelju. Vi se sa nečijim mišljenjem, odnosno sviđanjem ili nesviđanjem možete ne slagati do milog Boga, ako vam je to volja, ali to je samo nečije mišljenje. Znate…Vrlo je jednostavno to sve pojmiti ako se hoće. I zato uopće ne stoji ovo prozivanje i pozivanje na objektivnost. Jer u ukusu nema objektivnosti. To su osnovni pojmovi.

  Ekipa, samo naprijed. Komentirajte i ocjenjujte po vlastitom nahođenju. Ne dozvolite da vam posjetioci “diktiraju” ukus. Dosad Razmišljajmo naglas – odličan. Poyy

 28. 1. Finska-predivna pjesma, jedna od mojih favorita za pobjedu! (kako se nekome ovo ne svidja?!)
  2. Makedonija-sve pohvale za ovu odlicnu dance pjesmu.
  3.Estonija-sa slusanjem sve bolja i bolja, slazem se sa ostalim komentarima u svezi live nastupa.
  4. Latvija-zanimljivo, brine me live.
  5. Francuska-tipicna francuska pjesma upropastena refrenom.

 29. Makedonija i Francuska (prva verzija, prije revampa i engleskog dijela) na mojoj playlisti od kad su objavljene. Meni osobno ”Dancing on my own” najbolja (najdraža) pjesma ove godine!

 30. ESTONIJA – hmm.. We are lost in Verona.. Verona, Verona, Verona i tako još mali milijun puta.. znam da je naslov pjesme Verona, ali da se taj grad toliko spominje u pjesmi – nije normalno.. i hellou!! Ako ste se željeli dojmiti Talijanima, ovo je bio loš pokušaj jer oni ne glasaju u vašem polufinalu 😀 .. zato, sljedeće godine – birajte druge gradove i iz više zemalja!! Možda i uspijete ući u finale.. ove – neeeećete (barem po meni)
  FINSKA – ovo je bio drugi put da sam poslušao ovu uspavanku, pardon -pjesmu.. prvi put sam zamalo zaspao.. da je u pitanju natjecanje u pjesmama koje bi mogle uspavati djecu, ova bi bila sigurni pobjednik.. i zato – vratite Lorde (uz njih barem nećemo zaspati)
  FRANCUSKA – od njih sam nekada očekivao samo krš pjesmice, no već drugu godinu zaredom briljiraju.. bravo!!! I nisam jedan od onih kojima se dio na engleskom ne sviđa.. naprotiv – sviđa mi se, pogotovo jer sam ovako dobio priliku zapjevati ovu pjesmu, a da ne izmišljam riječi na francuskom.. na drugom mjestu mog Top 42 otkad sam čuo ovu pjesmu.. i ne bih se bunio da na tom mjestu i završe.. a Alma – nice!!!
  LATVIJA – pokušao sam sebe nekoliko puta natjerati da mi se pjesma svidi, no ništa.. pogotovo kad čujem uvijek te isti iritantan ženski glas na kraju pjesme koja mi potisne vrlo dobar dio refrena.. još jedno razočaranje od ovogodišnjih baltičkih zemalja
  MAKEDONIJA – dragulj za kojeg se nadam da ga iritantna Jana neće uništiti!! zato, Jana ako ovo čitaš – molim te, nemoj uništiti ovu pjesmu!!! U mojem Top 3 cijelo vrijeme.. pjesma nije pala ni u poretku čak ni kad sam poslušao njezine očajne live nastupe.. ako se sve odvije željenim smjerom, kako za mene, tako i za Makedonce – ovo bi moglo završiti vrlo visoko na ljestvici
  —————————
  1) FRANCUSKA 9/10
  2) MAKEDONIJA 9/10
  3) ESTONIJA 4,5/10
  4) LATVIJA 4,5/10
  5) FINSKA 1/10 (sleeeep)

 31. Ima li itko u ovome žiriju komentatora tko ocjenjuje objektivno?
  ____________________________________________
  FINSKA- a)kvaliteta:10 b)x-factor:10 c) ukupno 20/20
  ___________________________________________
  ESTONIJA-a)kvaliteta:8 b)x-factor:9 c)ukupno: 17/20
  ____________________________________________
  MAK- a)kvaliteta:8 b)x-factor:7 c)ukupno: 15/20
  ____________________________________________
  FRANC-a)kvaliteta::7 b) x-factor-7 c)ukupno 14/20
  ____________________________________________
  LATV-a)kvaliteta:6 b)x-factor:8 c)ukupno 14/20
  ____________________________________________
  Komentar PLUS:
  Estonija- Ova pjesma je zaista kvalitetno napravljena, toliko osjećajna. Ako je staromodno ne znači da je nekvalitetno. Glavno da je Azerbajdžan sa kostima od pjesme ishvaljen jer je moderan. Možeš bit moderan,ali budi i kvalitetan. Da…to je teško ujediniti-modu i kvalitetu.
  Finska-i dočekao sam Luninu desetku,i to dala ju je zbilja najboljoj pjesmi. 🙂 Finska je savršenstvo,to je jedini ovogodišnji masterpeace. Bezvezne su mi ove ocjene 3 i 4,ali eto ostatak žirija ju je kvalitetno nagradio. To je po meni najbolja ovogodišnja pjesma koja ima gotovo sve elemente koje pobjednik traži. Vraća nas u 90-te. To je magično. Objektivno i subjektivno kažem,ovo je najbolja ovogodišnja pjesma. nadam se da je dark horse.
  Franc-jedna prava eurovizijska pjesma,ali nikako kvalitetna,ne bih želio da uđe u top 15. I slažem se s Luninim komentarom. Engleski je zbilja suvišan u ovoj pjesmi i ne znam što ovu pjesmu hvale po društvenim mrežama.
  Latv-bila mi je draga,ali ovo je jako nekvalitetno,a i ta me pjevačica počela iritirati tako da…ali ako osvoje top 16 oke…plafon nek im bude to. Inače je redovito volim poslušati-ako su pjesme droga,ova pjesma ima takav effekt. Mogu je stalo slušat. Volim tu muziku i ritam.
  Makedonija mi nikad nije sijela u top 16,jednostavno mi je bezvezna,ali slažem se da je svjetski napravljena. PS Meni je Srbija i dalje bolja od Mak. Je li moguće da se komentatori slažu prvi puta oko jedne pjesme? 🙂 U ovom primjeru da,možda čak prvi put u ovom projektu. 😀

 32. Estonija 5/10
  Pjesma mi je ok, nije da mi se sviđa previše, ali nije ni da je ne mogu smisliti.
  Finska 6/10
  Pjesma je kvalitet, to stoji, no jednostavno mi je teško poslušati ju do kraja.
  Francuska 7/10
  Pjesma mi se sviđa, ali ovaj engleski je totalni višak.
  Latvija 10/10
  Jednostavno obožavam ovo, želim ovo u top 10 u finalu.
  Makedonija 8/10
  Jedan jako dobar pokušaj, zaista jako lijepa pjesma i nadam se dobru plasmanu za Makedoniju ove godine.

 33. Slažem se s Blinkom – bezobrazno niske ocjene za Estoniju.
  Ali sva sreća da su zato Luna i Marija dale desetke onoj uspavanki iz Finske, jedino što se u toj dosadi od pjesme dogodi jest onaj klavirski instrumental.

 34. Estonska pjesma u audio verziji mi se jako sviđa ,ali ono što mi se ne sviđa je live nastup s njihovog nacionalnog finala , koji je bio meni malo neugodan za gledat , bez kemije ikakve , sa čudnim izrazima lica , nekako sve usiljeno i umjetno , zbilja se nadam da će to popravit jer pjesma kao pjesma mi nije loša i u top10 mi je , 4 od mene samo zbog live nastupa.
  Finska jedna jako lijepa pjesma , ali meni kao i Portugal malo dosadna , no svejedno se ne bi bunio ako uđu u finale , 3
  Francuska da su zadržali francuski refren bi mi sigurno bila u top 10 , ovako ovaj engleski refren kao da mi je neko šamar pukao taman kad sam se uživio u pjesmu , 3
  Latvija vrlo zanimljiva pjesma , njen glas mi je malo upitan , puno treba poradit na tome , ,ali mislim da je finale izvjesno , 4
  Makedonija , živcira me taj pretjerani hype oko jedne najobičnije pjesmice , kakve smo već čuli bezbroj puta na sličan kalup , ali eto to je Makedonija pa sad svi svršavaju zbog toga jer nisu očekivali to od njih , 2
  1. Estonija
  2. Latvija
  3. Francuska
  4. Finska
  5. Makedonija

 35. Estonija – ovo je jedna od onih pjesama koja se većini sviđa, a meni jednostavno ne….takva pjesma se nađe gotovo svake godine…. prošle godine je to bila Norveška i još jedna od pjesama, ali se ne mogu sjetiti čija… pa također, kako sam i prošle godine želio Norveškoj ostanak u polufinalu, tako i ove godine isto od sveg srca želim Estoniji… ovo je jedna dosadna i smorena ljubavna balada… ne sviđa mi se njihovo meketanje u pjesmi sa onim ”ooooOOoooOo” ili ”aaaaAAAaaaAAA”, kako god to već ide…. imali su par pjesama u finalu koje su bile bolje od ove… tako je recimo moj favorit tada bio Whogaux and Karl-Kristjan ft. Maian – Have You Now, a čudim se kako npr. nije pobijedio ovaj lik (imao je pre-dobre efekte koji super nadopunjuju pjesmu, a i sama pjesma je po sebi odlična: https://www.youtube.com/watch?v=k-ZFQkgsuzA) …. a da ne govorim da su čak i Ariadne, Elina Born te Kerli bili uz ove dvije spomenute bolji od izabranih…. razočaran sa pjesmom, sve u svemu … te se nadam njihovom ostanku u polufinalu …. (37/42)
  ____
  Finska – ovo je jedna divna, mistična, atmosferična i močna balada…njihov look se perfektno uklapa u sve to, još ako ponove nastup kao što im je bio sa NF, vjerujem da će ovo publika prepoznati… na samom NF mi nisu bili favoriti, tj. pred samo njihovo NF… Imao sam dvije pjesme ispred njih, no te iste su podbacile u live izvođenju, tako da su Norma John sasvim zasluženo pobijedili… nadam se njihovom prolasku u finale… pjesma mi se jako jako sviđa….svaka čast Finci … (6/42)
  ____
  Francuska – na prvu mi se odmah svidjela… baš mi ima taj neki francuski štih… podsjeća me na miks nekih njihovih izvođaća, tj. njihovog govornog područja (Stromae, Indila)… e onda je došao tzv. revamp s engleskim dijelom te me to malo neugodno iznenadilo…nije mi pasalo, tj. u početku se nisam mogao naviknuti na tu promjenu, a i sam engleski dio mi se nije posebno dojmio… stoga mi se malo srozala u poretku…a do pred sam početak natjecanja mi možda opet koju stepenicu gore napravi, vidit ćemo …. (9/42)
  ____
  Latvia – dok je trajalo njihovo NF, ovu pjesmu nisam nikako primjećivao….nezz koji je tomu razlog…možda zbog pre repetitivnog dijela teksta…. no, nakon pobjede, svakim novim slušanjem mi se sve više i više dopadala… poglavito zbog instrumentalnog dijela (ono kad počne mahat rukama xd) … tj. počela mi se sviđati jer je u moru balada ovo jedna od onih upbeat pjesama…. i moram nadodati da mi se sviđa vizualni dio cijelog nastupa i nadam se da će pjevačica imati istu masku (šminku), kakvu je imala i u njihovom, čini mi se, polufinalu… sve u svemu, Latvija nastavlja sa dobrim pjesmama, što mi se sviđa… (14/42)
  ____
  Makedonija – ova pjesma je jedna od najugodnijih iznenađenja ovogodišnjeg Eurosonga, tj. bolje rečeno, ova zemlja je jedna od najugodnijih iznenađenja….. nisam od njih očekivao ovako full retro-modernu pjesmu sa vrlo vrlo dobrim, rekao bih, odličnim spotom… nezz, sve mi se sviđa u njoj, a ma baš sve….jedino me muči to kako će ovo zvučati na samoj esc pozornici…nadam se da će Jana to odlično odraditi i da Makedonija s pravom bude u TOP10 ovogodišnjeg Eurosonga …. (5/42)

 36. Negdje sam procitao da Jani radi koreografiju ista osoba koja je radila i Loreen 2012. Tako da mislim da ce to biti super i nadam se top 10 plasmanu Makedoncima 😊 A Estonija ima NAJIRITANTNIJU pjesmu ove godine, krv iz usiju.

 37. Makedonija – odlična 7/10
  Francuska – moj favorit ove godina 9/10
  Estonija – ok 6/10
  Latvija – još jedan tumor 0/10
  Finska – meh 4/10

Odgovori