Razmišljamo naglas – Eurosong 2019. (7)

Podijeli na Facebook Twitter
Autor: Filip Vale

Računajući ovaj sedmi nastavak, petnaest zemalja je ostalo za prokomentirati i ocijeniti. Danas objavljujemo koje su pjesme u konačnom poretku našle svoje mjesto između 11. i 15. mjesta, što možete vidjeti u nastavku teksta.  Ujedno vas pozivamo da nam se pridružite u komentiranju u komentarima ispod, te u rješavanju anketa.


15. BELGIJA

Andrea: Tko voli gledati Strager Things, vjerojatno voli i slušati Wake Up. Pogađate, ja spadam u tu skupinu ljudi. Belgijska pjesma mi se sviđa od dana kad je izašla, a ovih dana je čak uspjela ući u moj top 10 ovogodišnjih eurovizijskih entryja. Nadam se da me neće razočarati live izvedbom.

Ocjena: 9/10

Bartol: Belgijanci, duše moje, nam ponovno donose kvalitetu i petu godinu zaredom. Mračno, misteriozno, a opet decentno i s određenom dozom ukusa s kojom se ne bi mnogo zemalja moglo pohvaliti. Očekujem fantastičan nastup, da ispravimo onu strahotu od livea od lani.

Ocjena: 10/10

Bojan: Meni je ovo jedna od dražih pjesama ove godine. Refren je pamtljiv, a glazba tijekom cijele pjesme savršena. Ukoliko osmisle neki dobar nastup i on otpjeva dobro, ne vidim razlog zašto se ne bi našli u finalu.

Ocjena: 8/10

Faruk: Početak ove pjesme (lažno!) obećava puno toga, ali na kraju dobijemo jedan mlaki refren koji ne drži korak s ostatkom pjesme. Ni ovaj nepotrebni up-beat u drugom dijelu nije najsretnija ideja. Belgija još od Blanche igra na iste karte, ali sa sve manje iskrenosti, kvaliteta i originalnosti, u krajnjoj liniji. Po meni jedna od lošijih belgijskih pjesama.

Ocjena: 4/10

Luna: Na moju žalost, ovo je jedna od onih pjesama koje imaju dobre katrene i razvoj pjesme, i onda dođe refren i sve zezne. Potom opet bude dobra razrada u katrenama, da bi opet došao refren i spustio ocjenu.

Ocjena: 6/10

Marija: Belgija je nekako od 2015. godine stvorila svoj vlastiti glazbeni žanr i ostala dosljedna svom stilu. I s njim iz godine u godinu pomiču granice kvalitete. Mene osobno, takva vrsta glazbe oduševljava, tako da sam jasno Vam je, i ovime jako zadovoljna. Ono čemu se nadam je scenski nastup pun igre svijetlosti i efekta. Finale nije upitno, a tamo im je nebo granica.

Ocjena: 9/10

Milka: Ništa posebno. Ne budi nikakve emocije kod mene, čak mi je dosadna što ne znači da neće dobro proći kod publike. Jednostavna mi je, a ponekad upravo to fino prolazi.

Ocjena: 2/10

UKUPNA OCJENA: 48/70

PROSJEČNA OCJENA: 6,857

Belgija 2019.

 • Užasna je (1) (5%)
 • Ne sviđa mi se (2) (13%)
 • OK je (3) (23%)
 • Dobra je (4) (30%)
 • Jako mi se sviđa (5) (30%)

Zahvaljujemo na glasanju

Loading ... Loading ...


14. MALTA

Andrea: Zaista jedna zarazna pjesma, kojoj je naijzarazniji dio neobičan refren. Ova pjesma kao da je stvorena za neki dobar nastup, a ne sumnjam ni u Michaeline vokalne sposobnosti. Mislim da se Malta ove godine ne treba bojati, imaju sve što je potrebno za odličan rezultat.

Ocjena: 8/10

Bartol: Koliko puta mi se pokazala kao reklama na drugim videima na YouTubeu, mogao sam bez problema bilo što na YouTubeu pustiti i došla bi ova pjesma. :D. Šalu na stranu, ovo je odlično, napokon mi se sviđa Malta, po prvi puta nakon 2013. godine. I to mi se najviše sviđa Chameleon dio, mislim da se upravo zbog toga odvaja od ostalih pjesama. Vrijeme je da Malta uđe u finale jer je to zaslužila (a ne kao 2016.).

Ocjena: 10/10

Bojan: Uhvatih sebe prije neki dan na poslu kako se njišem dok je išla ova pjesma na ESCradiju. Glazba i same strofe su mi odlične, dok onaj refren sa Chaame-Chameleon mi nekako i nije baš nešto, kao da je uguran nasilno. No, bez obzira na to mislim da ova pjesma zaslužuje da se dva puta izvede u Tel Avivu.

Ocjena: 6/10

Faruk: Ova pjesma me podsjeća na one recepte koji krenu odlično i taman kad pomislite „Evo dobrog i ukusnog jela“, kuhar s TV ekrana vam kaže da dodate malo ekstrakta žumanjka jaja indonezijskog kajmana i vi još dvije minute ostanete u čudu kako nešto što tako dobro krene može biti tako spektakularno upropašteno. Da, govorim o ovom „kama-kamelion“ dijelu koji je osakatio pjesmu.

Ocjena: 5/10

Luna: Ova pjesma je jedan od razloga zašto mislim da su The Chainsmokersi upropastili današnju glazbu. Ne možeš raditi pjesme da imaš dobru razradu tijekom katrena, i onda pucaš ćorke tijekom refrena koji bi trebao biti glavna uzdanica pjesme!!! S druge strane, pohvaljujem Maltu što ne šalje nešto iz prošlog stoljeća. No taj refren…

Ocjena: 5/10

Marija: Chameleon je pjesma prokušanog recepta, s izuzetno catchy refrenom i melodijom koja će se rijetko kome ne svidjeti. Pitanje je samo u kolikoj mjeri. Ono što mene možda malo smeta je njezina predvidljivost i tako da bez obzira na to koliko ona ostaje u uhu i tjera me na pjevušenje još neko vrijeme, nemam ju želje ponovno pustiti. Uzevši u obzir postojanje nekih puno kvalitetnijih i boljih pjesama, zanima me scenski nastup. Pozornica u Tel Avivu bit će make it or break it za Maltu. Za ulazak u finale – dovoljno, za ostvarenje visokog plasmana tek trebamo vidjeti.

Ocjena: 7/10

Milka: Vrlo zanimljiva pjesma, svidjela mi se od prvog slušanja. Različita je, ulazi lako u uho, a i ti latino zvuci su mi extra. Mislim da je Malta iznenađenje ove godine, ali sve ovisi o scenskom nastupu. Ako smisle nešto originalno, definitivno je vidim na nekom visokom mjestu u finalu.

Ocjena: 9/10

UKUPNA OCJENA: 50/70

PROSJEČNA OCJENA: 7,143

Malta 2019.

 • Užasna je (1) (4%)
 • Ne sviđa mi se (2) (15%)
 • OK je (3) (22%)
 • Dobra je (4) (18%)
 • Jako mi se sviđa (5) (41%)

Zahvaljujemo na glasanju

Loading ... Loading ...


13. SRBIJA

Andrea: Nevena je bila jedna od mojih favorita na Beoviziji i drago mi je što je uspjela dobiti ulaznicu za Tel Aviv. Njena ljepota ostavlja bez daha i upravo tako krhka i plaha na pozornici te tjera da ne skineš oči s nastupa. Drago mi je da je pjesmu zadržala na srpskom s povremenim prijelazima na engleski jezik, koji su toliko dobro napravljeni da niti ne shvatiš da se prijelaz dogodio. Kruna je pjesma koja zaslužuje prolazak u finale i ne sumnjam da će to uspjeti i ostvariti.

Ocjena: 7/10

Bartol: Stara i nova verzija su mi gotovo identične, violine mi ne daju toliko šarma koliko je možda bilo planirano. Iako nije bila moj favorit na Beoviziji, Kruna mi je porasla u očima i jedna je od onih pjesama za koju stvarno ne razumijem zašto se toliko nisko nalazi na kladionicama (u trenutku pisanja ovog komentara). Finale po meni nije upitno, a tamo mislim da je zaslužila bolji plasman od Balkanike.

Ocjena: 8/10

Bojan: Nevena izvodeći ovu pjesmu uživo podiže je na mnogo viši nivo nego što studijska verzija zaista jest. Pjesma je svakako dobra i nakon revampa mi nije pala, možda mi je starija verzija malo „jača“, ali zadovoljan sam i novom. Što se tiče nastupa i da zadrži ovaj s Beovizije bilo bi efektno, ali se nadam da će s pratećim vokalima odraditi jednu dobru koreogragiju. Finale ne bi trebalo da bude upitno i mislim da je sredina tablice u finalu sasvim realna.

Ocjena: 7/10

Faruk: Da ne znam da je Srbija na raspolaganju imala dvije, po meni, bolje pjesme od ove, daleko bih blagonakloniji bio prema Kruni. Ovo je jedna vrlo smjerna, produkcijski malo pretjerano „utegnuta“ balada koja „živi i umire“ od Nevenine vokalne interpretacije. Ova pjesma igra na sigurno, a ponekad je upravo to najnesigurnije. No, ja unatoč svemu želim Neveni puno sreće, a Srbiji još jedno finale.

Ocjena: 6/10

Luna: Pa u usporedbi s njezinim kratkotrajnim boravkom u ultimativnoj katastrofi zvanoj Moje 3, ovo je jako lijepo za slušati. Osobno bih izbacila fraze na engleskom jeziku, ali mi one ni ne smetaju kada gledamo cijeli paket. Bravo!

Ocjena: 9/10

Marija: Generalno, radi se o jednoj klasično lijepoj baladi s mnoštvo emocija, visokih tonova i dobrog refrena. Ipak, dvije su stvari koje bih ja mijenjala. Prva, i možda moja najveća zamjerka jest sam završetak pjesme kojeg bih ja promijenila i još mu dodala na jačini. Učinila ga malčice upečatljivijim jer mi se smirivanjem cijele stvari gubi efekt. Druga, manja zamjerka je zbog engleskog jezika koji je baš nepotreban. Ne igra nikakvu bitnu ulogu, ne priča nikakvu svoju priču i ne vidim preveliki smisao u dvojezičnosti. Sve u svemu, jedan korektno dobar izbor.

Ocjena: 7/10

Milka: Kantautorska pjesma Nevene posvećena njenom dečku je jedna ljubavna balada, sasvim korektna skladba. Nova verzija u kojoj su dodali violine zvuči bolje. Mislim da će proći u finale.

Ocjena: 7/10

UKUPNA OCJENA: 51/70

PROSJEČNA OCJENA: 7,286

Srbija 2019.

 • Užasna je (1) (6%)
 • Ne sviđa mi se (2) (9%)
 • OK je (3) (22%)
 • Dobra je (4) (26%)
 • Jako mi se sviđa (5) (37%)

Zahvaljujemo na glasanju

Loading ... Loading ...


12. RUSIJA

Andrea: Paaaaa…Nakon što vidim nastup vjerojatno će mi se mišljenje ponešto izmjeniti. Veoma mi se sviđa spot za Scream, a budući da ruski tim već najavljuje scenski spektakl…Ne sumnjam da će Rusija ove godine ići visoko, ali ne mogu se oteti dojmu da ova pjesma ne bi tako dobro prošla da je izvodi neka druga zemlja. Osobno, mene je Scream čak podsjetila na The Dream, stoga ne razumijem ekipu koja Rusiju stavlja u top 5, a Roka u bottom 5. Da, ruska pjesma je definitvno bolje isproducirana, ali Roko zato definitvno ima bolji vokal (i instrumental). Meni su obje pjesme po sredini ljestvice.

Ocjena: 7/10

Bartol: Ne znam za što im je trebao simfonijski orkestar, jer instrumentacija nije baš toliko bogata. Ali u redu, što više slušam pjesmu to mi je bolja. Refren je malo razočaravajući (upravo zbog toga je trebala još bogatija orkestracija), ali Sergey je dokazao da to može otpjevati live. Imam velika očekivanja od nastupa. Realno, ova pjesma je  tri klase iznad posljednjeg ruskog pobjednika, tako da se ne bih imao ništa previše buniti ako Sergey i trijumfira u Tel Avivu.

Ocjena: 7/10

Bojan: Ako bih uspoređivao s njegovom prošlom pjesmom, ova je za mene nekako slabija, a moram da priznam da sam dosta i očekivao. Scream nije toliko radiofriendly, koliko će vjerojatno biti dobro scenski osmišljena. Ne sumnjam da će nam prirediti još jedan fantastičan nastup. Kada je riječ o pobjedi, ima nekoliko pjesama koje su prije zaslužile da se nađu na pobjedničkom postolju.

Ocjena: 6/10

Faruk: Teško da je goru pjesmu od one trominutne komplicirane upale pluća u notama iz 2016. Sergej mogao imati, tako da je ovo primjetan i pohvalan napredak. Volim dramatičnost ove pjesme, pogotovo u strofama i bridgeu. No, ovdje imam problem sa onim „zvučnim zidom“ koji je sagrađen i kod Roka. Jednostavno je malo naporno već u drugom refrenu. Rusi će zasigurno imati fantastičan nastup i ne bi me začudilo i da na kraju pobijede.

Ocjena: 7/10

Luna: Primijetila sam da puno ljudi povlači paralele s The Dream. Jest, sličnost im je to što su muške staromodne balade, napravljene kako bi se pokazale glasovne sposobnosti pjevača. No u usporedbi s hrvatskom pjesmom, ovdje se može čuti bolja produkcija i ukalupljenost. Također, moram istaknuti zadnjih 30-tak sekundi pjesme kao najmoćniji dio i najvišu ocjenu za Rusiju otkad sam na sajtu.

Ocjena: 8/10

Marija: Od svega što je Sergej mogao donijeti na eurovizijsku pozornicu ovo nisam očekivala tako da sam na prvo slušanje bila poprilično iznenađena. I samim  time, ne i nešto oduševljena. I tada i danas stojim kod mišljenja da je ovo prikladnije za dramatične scene u filmskim uspješnicama Hollywooda, ali ono što mi se u mjesec dana itekako promijenilo je moj doživljaj ove stvari. Od početnog nezadovoljstva, Scream sam zapravo zavoljela. Ima nešto neobično u sebi što me vuče na svako ponovno slušanje, a s obzirom da svi znamo da će ruski scenski nastup biti najbolji dio cjelokupne priče, nije nerealno očekivati vrhunski plasman.

Ocjena: 8/10

Milka: Puno se toga pričalo o povratku Sergeja na Eurosongu i o velikim očekivanjima od pjesme. Meni se jako sviđa, prelijepa epska balada s porukom ” suze nisu nečujne”. Onaj most na kraju mi je fantastična imitacija otkucaja srca. Za razlika od 2016. godine, scenski nastup bit će koncetriran na emocije i voikalne sposobnosti Lazareva. Uz odličnu produkciju i dobar rad Dream Teama, sigurna sam da će Sergej Rusiju dovesti u TOP5 ili čak TOP3.

Ocjena: 10/10

UKUPNA OCJENA: 53/70

PROSJEČNA OCJENA: 7,571

Rusija 2019.

 • Užasna je (1) (7%)
 • Ne sviđa mi se (2) (15%)
 • OK je (3) (20%)
 • Dobra je (4) (25%)
 • Jako mi se sviđa (5) (34%)

Zahvaljujemo na glasanju

Loading ... Loading ...


11. AZERBAJDŽAN

Andrea: Na prvo slušanje odlična, na drugo slušanje odlična, na stoto slušanje odlična… Ma meni je ova pjesma ono što mi Dalmatinci kažemo ‘ludilo’. Mislim da za Azere ove godine nema straha. Iskupili su se za prošlogodišnji promašaj. Bojim se jedino da Chingiz neće moći otpjevat pjesmu na studijskoj razini, ali neću biti pesimist.

Ocjena: 9/10

Bartol: Nakon neokrunjene legende Aisel, Azerbajdžan nam nudi Chingiza. Znam da će ovo zvučati čudno, ali od svega meni u ovoj pjesmi fali energije. Ne tjera me da cupkam, da pjevušim, odsjedim kroz pjesmu i ona prolazi pored mene kao da nije ni bila. Live nastupu ću naravno dati priliku da me razuvjeri, pogotovo ako Chingiz bude jednako uvjerljiv live kao i u studijskoj verziji. Do tada, moja ocjena stoji.

Ocjena: 6/10

Bojan: Odličnu pjesmu nam ove godine na Eurosong donose Azeri. Uvijek mi je drago čuti ju i vjerujem da uz dobar nastup može u finale. Sumnjam da može pobijediti, ali plasman u neki to 10 je izvestan. Naravno, sve ovo važi, ako ju dobro i otpjeva.

Ocjena: 7/10

Faruk: Lagani i dugoočekivani bijeg Azerbajždana od švedskih autora (prema bugarskim) rezultirao je ovom, po mom mišljenju, jako dobrom pjesmom. Nezaobilazni tradicionalni zvukovi ovdje lijepo sjedaju na moderan, pop aranžman. Jedino sam malo skeptičan oko toga kako bi ovo moglo zvučati uživo jer pjesma vrvi autotuneom, ali o tome ćemo misliti sutra. Zasad, ocjena je sljedeća:

Ocjena: 8/10

Luna: Prvo, Chingiz ispod vode pobjeđuje Duncana ispod vode. Uvijek. Drugo, lijepo je da su se vratili na dobru trasu nakon prošlogodišnje katastrofe. Treće, lijepo su uklopili tradicionalno i moderno, međutim meni za višu ocjenu treba nekakav OMPH, a ovdje mi se pomalo izgubio jer pri kraju postaje jednolično. Ipak, ovo jest među boljim azerbajdžanskim pjesmama u povijesti.

Ocjena: 8/10

Marija: Žalosno je da su sve azerbajdžanske pjesme nakon njihove pobjede 2011. završile na očajno lošim mjestima, a bile su miljama bolje od Running Scared. Želim vjerovati da to neće biti slučaj i s ovom. Pjesma tipa onih koje svakodnevno možemo čuti na Otvorenom radiju, a njezina jednostavnost i melodičnost privlače i najoštrije kritičare. Sve u svemu jedan izuzetno dobar pokušaj koji će ovog puta, nadam se ipak proći zapaženije od svojih prethodnika.

Ocjena: 8/10

Milka: Fina pjesma, refren ulazi u glavu nakon prvog slušanja. Za scenski nastup se ne brinem, Azeri su uvijek imali dobre nastupe. Mislim da će ovo postati hit i jako dobro proći u finalu.

Ocjena: 8/10

UKUPNA OCJENA: 54/70

PROSJEČNA OCJENA: 7,714

Azerbajdžan 2019.

 • Užasna je (1) (3%)
 • Ne sviđa mi se (2) (8%)
 • OK je (3) (22%)
 • Dobra je (4) (25%)
 • Jako mi se sviđa (5) (41%)

Zahvaljujemo na glasanju

Loading ... Loading ...


ZANIMLJIVOSTI

– Poredak sedme grupe:

 1. Azerbajdžan 54/70 (7,714)
 2. Rusija 53/70 (7,571)
 3. Srbija 51/70 (7,286)
 4. Malta 50/70 (7,143)
 5. Belgija 48/70 (6,857)

– Unutar same sedme grupe nije bilo izjednačenja. Međutim, Azerbajdžan ima isti broj bodova (54) kao dvije zemlje iz osme grupe, ali u usporedbi s njihovim ocjenama, najviša ocjena koju je Azerbajdžan dobio, bila je devetka (Andrea). Koje su to zemlje s kojima je Azerbajdžan “izgubio bitku” za ukupni poredak, možete pogledati za dva dana.

– Ova grupa najviše se svidjela Andrei, a najmanje Faruku.

– Najniža današnja ocjena bila je Milkina dvojka za Belgiju.

– Dvanaesto mjesto naših komentatora za Sergeja Lazareva najviši je ruski plasman od 2015., kada je tadašnje 12-člano povjerenstvo dalo Polini Gagarini dovoljno bodova za – 12. mjesto.

Sada da vidimo Vas! Što mislite, kojih pet zemalja se našlo između 6. i 10. mjesta našeg RNESC2019? Glasujte u anketi u kojoj možete označiti do pet opcija.

Što mislite, kojih pet zemalja se našlo između 6. i 10. mjesta u RNESC2019?

 • Albanija (15%)
 • Armenija (15%)
 • Cipar (8%)
 • Grčka (11%)
 • Italija (5%)
 • Nizozemska (4%)
 • Sjeverna Makedonija (14%)
 • Slovenija (14%)
 • Švedska (8%)
 • Švicarska (6%)

Zahvaljujemo na glasanju

Loading ... Loading ...

Komentara 34

 1. Od 6. do 10. mjesta očekujem Švedsku, Sloveniju (kako je ovo otišlo tako visoko ne mogu si objasniti), Armeniju, Sjevernu Makedoniju i Albaniju (isto previsoko). Ukupna ljestvica manje više OK, ukusi su na kraju krajeva različiti. Moj top 41 će doživjeti neke preinake nakon ovog projekta, ne drastične, ali trenutno izgleda ovako:
  1. Nizozemska 10/10
  2. Švicarska 10/10
  3. Španjolska 10/10
  4. Cipar 9/10
  5. Grčka 9/10
  6. Belgija 8/10
  7. Italija 8/10
  8. Mađarska 8/10
  9. Velika Britanija 8/10
  10. Švedska 8/10
  11. Azerbajdžan 7/10
  12. Danska 7/10
  13. Rumunjska 7/10
  14. Srbija 7/10
  15. Rusija 7/10
  16. Estonija 6/10
  17. Armenija 6/10
  18. Malta 6/10
  19. Moldavija 6/10
  20. Austrija 6/10
  21. Crna Gora 6/10
  22. Irska 6/10
  23. Bjelorusija 5/10
  24. Finska 5/10
  25. Norveška 5/10
  26. Hrvatska 5/10
  27. San Marino 5/10
  28. Sjeverna Makedonija 5/10
  29. Latvija 5/10
  30. Češka 4/10
  31. Albanija 4/10
  32. Izrael 4/10
  33. Francuska 4/10
  34. Litva 3/10
  35. Njemačka 3/10
  36. Australija 2/10
  37. Slovenija 2/10
  38. Poljska 1/10
  39. Gruzija 1/10
  40. Portugal 1/10
  41. Island 1/10

 2. Belgija 8/10 moje 6. mjesto. Belgija mi je malo dosadila :/ Prije RN bila mi je na 6. mjesto, a sada, hmmm, neke pjesme su mi punooo bolje. Ipak, prolazak u finale sigurno, a onda neki top 15 rezultat. Vidjet ćemo live nastup.

  Malta 6/10 moje 18. mjesto. Malta mi je ispočetka bila jako iritantna, nešto obrnuto od Belgije. Sad mi je sve zanimljivija i mislim da će na kraju dosta dobro proći i kod publike i žirija. U finalu desna strana tabele, to je sasvim dovoljno.

  Srbija – 7/10 moje 14. mjesto. Jako lijepa balada. Nevena mi je sve bolja svakim slušanjem. Ne otkidam na ovu pjesmu iako je sve na svom mjestu. Nekako je Srbija počela klišejizirati svoje pjesme (balada, violina, jak vokal, emocija) što nije loše, dapače, ali već puno puta viđeno. Od 10. do 15. mjesta u finalu.

  Rusija – 7/10 moje 15. mjesto. Lijepa bez duše kao što sam već napisao. Volio bih ovo čuti na ruskom, bilo bi mi punooo zanimljivije. Ovako, utući će se pun kufer love za vrhunski nastup (baletni par npr.) vrijedan top 5 rezultata, ali ne i pobjede. Polina Gagarina, e to je izvođač za ovakvu pjesmu! Šaljite nju rusi dok ne pobjedi. Sergey je ok, al mu fali duše malo, sve mi je to malo na silu, isforsirano i umjetno.
  Azerbajdžan – 7/10 moje 11.mjesto. E ovo mi je super. Svakim slušanjem sve bolja i penje mi se na ljestvici. Finale sigurno, a onda očekujem top 5 rezultat. Očekujem vrhunski nastup, voda (Nizozemska) je ”in” ove godine očito. Morat ću si presložiti listu nakon Razmišljamo na glas.

 3. 1. Rusija (10/10, ocjena 5)
  2. Belgija (10/10, ocjena 5)
  3. Srbija (10/10, ocjena 5)
  4. Azerbejdžan (8/10, ocjena 4)
  5. Malta (8/10, ocjena 4)

  Moje prve petice u ovom projektu idu za Rusiju, Belgiju i Srbiju. Ove zemlje su mi u top 10 i želim im da ostvare što bolji plasman 😀
  A Azerbejdžan i Malta su mi također dobri, te i njima želim prolazak u finale.

 4. Belgija – ovo je zapravo skroz fina, ugodna i kvalitetna pjesma, točno u belgijskom stilu zadnjih nekoliko godina. Samo što meni ipak fali nešto, malo mi je to sve preravno, nema ništa upečatljivo za što bih se mogla uhvatiti. 7/10, ocjena 4
  Malta – definitivno not my cup of tea, kužim zašto se ljudima sviđa: moderno, catchy, plesno, itd. Ali ja nisam osoba koja će cupkati uz ovakve pjesmice, ne želim sad zvučati pregrubo, ali u takvim pjesmama mi fali duše, originalnosti. Ne znam, sve su mi iste. Ocjena je ovakva jer cijenim Michelin odličan vokal: 5/10, ocjena 3
  Srbija – e, zato ovo itekako je my cup of tea, Nevena je čarobna, pjesma je protkana divnom emocijom, sve je baš kako treba biti. Vokal je nevjerojatan, melodija prekrasna, violine su još popravile (ionako već dobar) dojam. Uživam u svakoj noti i Neveni želim sve najbolje u Tel Avivu. 10/10, ocjena 5
  Rusija – hm, prenisko mi je Sergey završio. Ova pjesma je moj drugi favorit, snažna, epska, grandiozna balada, divno se razvija, kraj je spektakularan. Vjerujem da će nastup biti jednako izvrstan i ne bih se bunila da idemo u Moskvu sljedeće godine. You are the only one mi je bila bezveze, nikakvu emociju nisam osjećala: prazna pjesma uz genijalan nastup. Ali ove godine me Sergey u potpunosti kupio i uvjerio u svoju priču i želim mu da rasturi. 10/10, ocjena 5
  Azerbajdžan – vidim da se spominje da lako ulazi u glavu, a ja ju odmah zaboravim nakon svakog slušanja i svaki put ju slušam kao da je prvi hahah. Odlična za poslušati na radiju, ali, po mom mišljenju, ništa više od toga. Ne osporavam da je pjesma dobra, ali meni ovo nije dovoljno. 6/10, ocjena 3

 5. Pjesme iz ove skupine su jedne od najkvalitetnijih na ovogodišnjem Eurosongu. Nekako mi Malta i Srbija najviše iskaću i najviše ih slušam. Sergejeva pjesma mi je vrhunska, samo nema on toliko dobar vokal da izvede ovu pjesmu. Azeri mi se na prvu nisu svidjeli, ali sada mi je pjesma ušla u uho. Belgija mi je isto super, samo malo sladunjava za moj ukus.
  1. Malta
  2.Srbija
  3.Azerbajdžan
  4.Rusija
  5.Belgija

 6. Nije to neka WOW zanimljivost, al čisto da oživim(o) atmosferu na portalu. Vjerojatno smo si svi uzeli mali predah od Eurosonga za uskršnje praznike. 🙂
  Pogledao sam malo ocjene urednika ovogodišnjeg Razmišljam naglas.
  Do sada samo Andrea i Faruk (ako sam dobro vidio) nisu dali jedinice. Bravo. 🙂
  Zlatne kante ne brojim, al mislim da su Portugal, Island i Australija dobili tu “nagradu.”
  Iznenadilo me je da je osim komentatorice RN (urednice?) koju sam često “prozivao” zbog nearugumentiranih jedinca tu još jedna osoba koja je dala 4 jedinice. Promakla mi je. 😀 . A titulu djeljitelja jedinica nosi i jedno muško ime-s 3 negativne ocjene. Dvoje urednika je dalo 1 jednicu. Eto, rekao sam na početku nikakva vijest,al bar da netko malo ažurira stranicu. 🙂

 7. BELGIJA – Uglavnom se slažem s urednicima oko toga da je ovo još jedan kvalitetan belgijski pokušaj. Vokal je odličan za godine koje pjevač ima, valjda će jednako kvalitetno moći iznijeti i u live izvedbi. Kao što sam rekao, ovo je kvalitetan pokušaj, ali se isto tako slažem sa time da pjesma ne ide nikuda i da je refren malo razočaravajući. Ali dobro, čega ćemo sve slušati ove godine, ovo ispada iznadprosječno dobro. (7,5/10, ocjena 3, Top41: 15/41)
  _ _ _ _ _
  MALTA – Maltežani bi trebali biti izuzetno ponosni na ovogodišnju njihovu pjesmu. Davnih dana su oni imali ovako modernu i konkurentnu pjesmu. Tko zna hoće li se ikada ponoviti. Mislim da je Malta ove godine jedna od tek 99nekolicine zemalja koja su blizu full package predstavnika. Em što imaju modernu i konkurentnu pjesmu, imaju i vrlo nadarenu mladu pjevačicu koja je odlična i uživo. Također imaju i odličan, možda i najbolji, spot ove godina. Jedino preostaje vidjeti koliko će biti kreativni na samom scenskom nastupu. No ja vjerujem u njih. Ipak su i prijašnjih godina ulupali dosta para u nastup. Što ne bi i ove. Što se tiče same pjesme, vidim da većina negoduje zbog refrena, pa meni je taj dio jedan od onih koji izdvaja ovu pjesmu od drugih. Imate Cipar, imate Švicarsku, i par drugih zemalja kojima već znate na što će ličiti beat/beat-drop u refrenu, dok je kod ove pjesme to sasvim drugačije i neočekivano. Na mene je to ostavilo skroz pozitivan dojam na prvo slušanje, a taj je dojam još i dalje isti svakim novim slušanjem. (9,5/10, ocjena 5, Top41: 3/41)
  _ _ _ _ _
  SRBIJA – Srbija nije izabrala najbolju pjesmu, ali i ova pjesma je ok pokušaj. Ali moglo je biti bolje. Nevena je odlična live pjevačica, tako da ne sumnjam u to da će na bini to izgledati moćno. Valja reći da je ona možda i miss ovogodišnjeg Eurosonga, stvarno je predivna. Što se tiče revampa, ne znam, ni ja ne primijetim neke velike promjene. (7,5/10, ocjena 3, Top41: 17/41)
  _ _ _ _ _
  RUSIJA – definitivno ovu pjesmu možemo uspoređivati uz Rokovu, a ako već nalazimo neke sličnosti ne vidim razloga zašto bi ocjena bila posve drukčija od Rokove. U redu, ovo zvuči dorađenije i ima tu neku interesantnu dramatičnu melodiju dok ispjevava ”Scream”, a ta dramaturgija se posve osjeti pri kraju pjesme. S ovim je Sergej zapravo dokazao da je sasvim prosječnog vokala, pošto bi ga Roko pojeo za doručak. No, šteta je što Roko nema bolju pjesmu, pa da to i urodi nekim plodom. (4/10, ocjena 1, Top41: 30/41)
  _ _ _ _ _
  AZERBAJDŽAN: Sasvim solidan pokušaj Azera. Nadam se da će osmisliti dobar scenski nastup jer se na ovu pjesmu mogu čuda učiniti, kako scenski, tako i light efektima. I bit će interesantno vidjeti hoće li pjevač moći vokalno izvesti pjesmu kao i u audio snimku. Dobar moderniji pokušaj Azera za razliku od prošlogodišnje brojalice. (7/10, ocjena 3, Top41: 20/41)

 8. 1-5 mislim da bi trebale biti Albania, Nizozemska, Italia, Slovenija, Švicarska
  6-10 bi trebale biti Armenia, Cipar, Grčka, Sj. Makedonija, Švedska

 9. U anketi 6-10 glasao sam za Albaniju, Armeniju, Grčku, Makedoniju i Sloveniju, iako pretpostvljam da sam fulao 2 zemlje.. nekako njušim Slovence (ne daj Bože) i Grčku (ne daj Božex2) među ovogodišnjih Top 5

 10. BELGIJA
  Potpisujem sve što je Andrea napisala, osim jedne stavke.. a ta je da se meni Belgija nijednom nije našla u Top 10..
  A zašto nije?? Pa.. usporedio bih ju s našom A3 autocestom.. tko god se vozio njom zna o čemu pričam.. Taman kad mislim da ću utonuti u lagani drijemež, dođe zavoj i pruži ti se nada da će uslijediti nešto zanimljvije, a kad ono opet ravnina.. i tako unedogled.. zavoj-duga ravnina-zavoj-duga ravnina-zavoj.. takva je i cijela pjesma.. 6,5/10
  —–
  MALTA
  Gotovo svi su se prošle godine zapalili na komercijalizirani “Fuego”, a meni je (ponajviše zbog želje da Eleni nastupi na grčkom), u nekom trenutku došlo da se izbljuvam od te prepatetične komercijalizacije..
  eeehh.. dugi izdah.. tko bi rekao?? komercijalizacija mi je ove godine sve nadoplatila i to s kamatama, ponajviše u vidu prekrasne Michele Pace čiji mi “Chameleon” jednostavno ne izlazi iz glave i u svakom trenutku koji nađem ju pustim kako bi zadovoljio svoja čula..
  rijetko dajem 10-tku nekoj zemlji, no ove godine ju dajem Malte, i to od sveg srca.. zato – 10/10!!!
  da je “Chameleon” droga, već bi bio u komuni 😀
  —–
  SRBIJA
  Neodlučna djevojka (Moje 3, 2011.) u prugastim žuto-bijelim tajicama na koje bi samo srednjovjekovni trubaduri ili pijani maturanti na norijadi bili ponosni, do djevojke koja se vokalno izdigla iznad granica običnosti te se već sad može i okruniti.. a tu su i violine.. trebam li išta više reći??
  7,5/10 (ovih mojih 7,5 je kod normalnih ljudi 9 😀 )
  —–
  RUSIJA
  Tresla se brda, desio se nadograđeni “My dream”.. Rusi koji da su provalili u Jacquesov um, izvukli mane, nisu unajmili Masona, ali.. nemaju Roka.. nekako mi Sergey ne odgovara ovoj pjesmi.. kao da je silom uvučen u nju..
  naravno, još čekam live nastup, a uvjeren sam da ću Rusi uložiti pravo malo bogatstvo na to.. 5,5/10
  —–
  AZERBAJDŽAN
  Komercijalizacija je ubila Azerbajdžan.. pardon – još nije, ali bojim se da hoće..
  za razliku od primjerice Cipra, Malte i Švice, Azeri su odabrali onu nijansu komercijalizacije koju je najteže predočiti u live nastupu.. evo, već sad su mi se u misli ubacili prošlogodišnji Makedonci.. naravno, Azeri neću imati tako jadan nastup jer su to ipak Azeri i eurosong im je nakon f1 najveća promidžba zemlje..
  već njušim flop i 11. mjesto u polufinalu.. 6,5/10
  ————————————
  Previše riječi “komercijalizacija” u ovom dijelu RN-a 😀 ali, kad jest
  1. Malta 10/10 – moja droga
  2. Srbija 7,5/10
  3. Azerbajdžan 6,5/10
  4. Belgija 6,5/10
  5. Rusija 5,5/10
  ————-
  p.s. Farukovi komentari su genijalni!!

 11. BELGIJA- moj guilty pleasure od samog izlaska pjesme. Svaki put kada si puštam playlistu Belgija i Eliot su tu. Kvaliteta, glas, glazba… Ozbiljno shvaćaju pristup eurosongu i nisu me razočarali već 4. godinu zaredom. Pjesma nema vrhunac, ali ni to nije potrebno kada su Blanche vibes tu! 9/10
  MALTA- još jedna pjesma koja me zarazila karizmatičnom pjevačicom s vrhunskim vokalom te energičnom i zanimljivom pjesmom. Zasluženo su pri vrhu na kladionicama i jadva čekam probe da vidim isječke nastupa. Ne bi me čudilo da se dodatno zazelene ako nastup bude na nivou, što će se vjerojatno i dogoditi. 9/10
  SRBIJA- pjesma koja me nije osvojila prvim slušanjem no sada je neizostavan dio moje playliste. Ne osporavam kvalitetu niti Nevenu kao izvrsnog izvođača, ali jednostavno ima par balada koje su mi bolje. Susjedi, sretno! 7/10
  RUSIJA- kada sam prethodno mislio da ima boljih balada, onda je to svakako “Scream”. Iznenadio sam se kada sam čuo live izvedbu jer sam sumnjao u Sergeyeve glasovne mogućnosti. Baš sam ostao pozitivno iznenađen pa je Rusija dodatno skočila u mom TOPu. Melodija je baš moćna, snažna i moderna. 9/10
  AZERBAJDŽAN- moderan pristup s pokojim etno prizvukom mene nikada neće ostaviti ravnodušnim. Azer. je uvijek na visini zadatka pa ne čude njihovi dobri plasmani. Nadam se da će nastup odraditi profesionalno kao i spot pa da skoče za još koje mjesto više. Pjevač odlično odgovara pjesmi. 8/10

 12. 1) Rusija-Ocjena 5 i moje 2. mjesto
  2) Malta-Ocjena 5 i moje 4. mjesto
  3) Azerbajdžan-Ocjena 5 i moje 10. mjesto
  4) Srbija-Ocjena 4 i moje 16. mjesto
  5) Belgija-Ocjena 4 i moje 17. mjesto 😊

 13. Belgija- moj top 5 nadam se da neće zeznuti live nastupom. 10/10
  Malta- zarazna prosječna pjesmica koja će vjerojatno visoko jer Europa to voli. 6/10
  Srbija- jedna od lošijih pjesama iz jedne od najdražih ESC zemalja. Prosječna balada kojoj fali teksta, meni je ovo toliko izlizano i muka mi je više od ovakvih pjesama da ne govorim o onome dijelu na Engleskom, a govore ljudi da Roko ima koma tekst nije ni ovo daleko, izuzev svemu pjevačica ima odličan vokal to stoji. 3/10
  Rusija- Sergejev vokal je jednostavno čaroban i neponovljiv, naježim se svaki put. Ova pjesma nije kao “You are the only one” ali je posebna na svoj način no sumljam da je dovoljna za pobjedu, ali znamo kakav je Sergej kapacitet tako da neću ništa procjenjivati dok ne vidim live nastup u svibnju. 9/10
  Azerbajdžan- pjesma koja mi se svidjela na prvu i mislim da može postići pristojan rezultat, finale neupitno. 9/10

 14. Inace Nevena i njen sada vec muz na vencanje su navodno dali 70.000€. Pise se da je Graso imao honorar od 15.000€ za svega par pesma. Zamisljam koliko bi bilo divno kada bi, za promenu, neki predstavnik Srbije bio barem upola siroke ruke za nastup na ESC kao sto su njih dvoje bili za svoje vencanje… Eeeh

 15. Zaboravih da uputim jedan ogroman aplauz za komentatore projekta RN. Svaka cast sto ste Sloveniju i Makedoniju stavili u top 10. 👏👏👏 Za Holandiju, Svicu, Italiju i Svedsku nemam sta da istaknem. Naravno da su se potencijalni pobednici nasli u top 5. Samo ako se tu ugura Kipar ozbiljno cu se iznervirati. 😉 😂

 16. Belgija mi se jako svidja 7,5/10
  Malta ima ok ritam ali ima i nesto previse iritantno i nmg da objasnim sta. 😁 4/10
  Rusija za pesmu 9,5/10 za komplet paket 6/10. Da Sergej mi apsolutno kvari uzitak u pesmi. Ostaje mi nada da ce je neko NEKADA prepevati. Sto se mene tice ova pesma zasluzuje pobedu na esc i ako Sergej bude ok vokalno i ako me nastup odusevi ne, zaista nemam nista protiv te pobede. Ali sanse Rusije za to toliko zeljeno prvo mesto su jako niske. 😊
  Srbija 9,5/10 da ne trosim reci, obozavanje od prvog slusanja.
  Azer. 8/10 Svidja mi se. Ispao je vremenom iz mog top 10 ali sada je tu negde 11 ili 12 pozicija.
  …….
  Odlican RN ove godine. Bas sam zadovoljan koje ce se zemlje naci u top 10. Inace u ovakvim projektima moj top 10 nema veze sa rezultatima istih. Tako da bravo za komentatore. Samo bih ja licno Jermeniju, Kipar, Albaniju i Grcku zamenio Srbijom, Belgijom, Mađarakom i Spanijom. Zakljucio bih jos da su po meni najprecenjenije pesme komentatora Kipar i Jermenija jer ce se sigurno naci u top 6. 😉

 17. Rusija i Azerbajdžan mi se jako sviđaju i po meni zaslužuju ne top10, nego top5 na ovom Eurosongu. Da se Srbija našla s njima u istoj grupi, to još mogu nekako prožvakati, ali Malta i Belgija?! Te dvije pjesme su toliko precijenjene, što samo još pojačava moju antipatiju prema njima. Ali dok mi je Belgija samo bezveze, Malta mi je još dodatno i iritantna.

 18. Glasala sam za Albaniju, Armeniju, Grčku, Sjevernu Makedoniju i Sloveniju.

  Belgija mi je tako tako pjesma. Nekako ravna. Ništa posebno. Više uspavanka nego Wake up.😴
  Ovaj Maltin chama chamelion me strašno nervira.😤 Ne mogu ga smisliti. Kad sam ga prvi put čula pukla sam od smijeha, slično ko na lanjsko kokodakanje. Da ga nema, pjesma bi mi bila prosječna. Ovako je meh! 🤯
  Nevenina pjesma me nije pretjerano oduševila. Kao da joj još nešto nedostaje da bude bolja. Također mi je prosječna pjesma. Svejedno, želim im sreću i dobar nastup.
  Rusija mi je dobra ove godine. Puno bolja od thunder and lighting it’s geting exciting. I mene podsjeća na Roka. Upravo zato očekujem od Roka da razvali! Ako može Sergej, može i on.
  Azerbajdžan mi je tako tako, ništa posebno. Moram priznati da su mi Azerbajdžan, Belgija i Nizozemska jedno te isti ove godine. Sve mi je to ista pašta, drugo pakovanje.

 19. BELGIJA-šalje sličan tip pjesama zadnje 3 godine, a opet imaju neku specifičnost kojima se izdvajaju. Ovogodišnja pjesma je jako repetativna, ali zaslužuje ovaj plasman koji je dobila. Top10 već malo teže. Ima boljih.
  MALTA-Do neba komercijalna pjesma koja kod mene nije našla mjesto na playlisti, ali vjerujem da će kod televotinga dobiti priličan broj bodova jer se ovo danas sluša-neorginalno, već viđeno, priznajem-simpatično, ali bez ikakve poruke koju pjesma nosi. Ja smatram da pjesma pobjednica treba imati poruku. Ne bih se čudio da završi u top10, ali ovo kod mene nije mislim čak ni u top20.
  SRBIJA- Finale je neupitno. U finalu ako završi u top10, bit će opravdano. Izvanredna vokalna izvedba, melodija, emocije na sve strane. Ne zato što nam je Srbija zemlja susjed…zbilja imaju ove godine najbolju pjesmu od exJU.
  Kod mene stvari ovako stoje 1. SLOV 2.Srb 3.Mak 4.Hrv (mogući top ili flop) 5.Crna G (istina da je 5., al nije uopće loša)
  RUSIJA- 😮 Tek 12.mjesto ? (minuta šutnje……….)
  Ne bavim se profesionalno glazbom i sada mi je žao zbog toga jer ne znam kako opisati ovu pjesmu, a želio bih je lijepo opisati onako kako ona to zaslužuje. Mislim da će prije biti 2. ,a ne 12. Ovo je jedna epska pjesma. Jedan masterpeace. Nema šanse da prođe nezapaženo. Ako pobjedi, neće mi biti žao. Slažem se da Roko ima bolji vokal, al prije će prosječni fan eurosonga glasati za nastup (Rusija>Hrvatska) nego za glasovne sposobnosti.
  AZER-Urednici su me zbilja oduševili s rezultatima ovogodišnjeg RN. Doista je to dobro odrađeno. Barem što se tiče sveukupnog zbroja. Azer zaslužuje top11-15. Gore sam umanjio vrijednost Malte zbog komercijale, što ima i azerbajdžanska pjesma…ali meni je ova pjesma tako dobra. I am sorry.
  __________________________________________
  Dajem prijedlog urednicima radi zanimljivijeg završetka RN da objave tablicu sa svim bodovima svih komentatora. Pa da se vidi tko je to najrealniji u razmišljanju NAGLAS. Također bilo bi lijepo kada biste 2020. godine dogovorili se koliko smijete dati jedinica, koliko dvica, koliko trica, koliko desetki kako bi bili što kristalniji rezultati jer neke osobe od 40 pjesama njih gotovo desete osjene s 1 što ne razumijem, a samim time umanjuju realistični prikaz rezultata.
  ________________________
  Ps moj top10 (neporedano) ALB/ŠVIC/AUSTRAL/MAĐAR/SLOV/NIZ/ŠPANJ/ŠVED/RUS/NORV

 20. Eurosong.hr pa vama je Armenija u topu 10.
  Toliko sam sretan da vam ne mogu opisati.
  Belgija- Pjesma mi se jako sviđa. Jednostavna je i melodijski odrađena savršeno. Podsjeća me uvelike i na City Lights,ALI … mislim da je refren trebao biti bolji. 3 minute ovoga su lijepe, ali mislim da nastupom mogu i moraju podići ovu pjesmu i onda možda bude desetka.
  8/10( 10. Mjesto)
  Malta- Prvo slušanje: Ohh pa Malta ima konačno dobru pjesmu. I onda svako drugo slušanje : “bože što je ovo iritantno, help me”. Da ne spomenem te reklame na youtubeu i instagramu koje mi samo smanjuju ocjenu ove pjesme.
  Najžalosniji dio ovog svega je što, koliko god ova pjesma bila naporna, i dalje je najbolja stvar u ovom desetljeću( uz Gianlucu) što ju je Malta poslala. Onda tek možete vidjeti koliko su dobre pjesme slali.
  P.S. Luna i ja mislim da su Chainsmokersi uništili današnju glazbu.
  4/10(29. Mjesto)
  Srbija- Jako lijepa i snažna pjesma, kojoj mi ipak fali nečega da se istakne. Nevena svakako neće ponoviti greške kao s onom katastrofom zvanom Ljubav je svuda, ali daleko od toga da mislim da će Srbija u top 10 ove godine. Zaslužuje finale.
  7/10(20. Mjesto)
  Rusija- Sergey, od one basic i glupe pjesmice, se vratio sa nečim savršenim. Najkomičnije je što mi se ovo nije svidjelo na prvu, ali mi se svidjelo automatski na drugu. Dramatično, interesantno, a u suštini jednostavno. Sve u svemu, Rusijo, dobrodošli u moj top 5.
  10/10(2. Mjesto)
  Azerbajdžan- okej, složit ću se da je ovo bolje od X my Heart, Miracle i sličnih gluposti koje je Azerbajdžan poslao…
  Ali meni se ovo nije svidjelo. Tj., pjesma mi ima dobar zvuk, ali kao da ju uopće ne primjećujem u ovogodišnjoj konkurenciji. Mišljenja sam da postoji puno boljih i kvalitetnijih pjesama ove godine. Sve u svemu za mene nešto sasvim prosječno.
  P.S. refren mi je jako nemaštovit.
  5/10(27. Mjesto)

 21. Rusija
  Sve je savrseno producirano, ali ovo ne dopire do mene. Slicno kao i sa Neveninom pjesmom, samo sto mi je ovo vise epicno i dramaticno. Nalazi se u mom TOP10, ali ne bih bas nesto previse volio da pobijedi. Nesto fali, ali opet mislim da Rusija ima velike sanse da trijumfuje.

  Azerbejđan
  Moderna pjesma sa zanimljivim vokalom i ritmom. Meni licno sasvim okej, ali nisam neki veliki fan ove pjesme

  Mislim da su na redu Albanija, Sjeverna Makedonija, Slovenija, Grcka i Armenija

 22. Belgija
  Sasvim okej pjesma, iako i nisam ljubitelj ovakvih pjesama. Strofe su odlicne, ali refren je nekako slab. Eliot jako dobro zvuci uzivo tako ne sumnjam u dobar nastup. Meni je ovo bolje i od City Lights i Matter Of Time, ali ne vjerujem da ce ostvariti neki jako visok plasman. Vidim ga negdje između 10. i 13. mjesta

  Malta
  Na pocetku sam i rekao da mi pjesma nije odmah legla u smislu da mi nije zvucala pjevljivo, ali ocekivano sam je kasnije poceo svakodnevno pjevusiti. Pjesma je moderna, radiofonicna i zanimljiva. Najbolji dio pjesme mi je strofa prije zadnjeg refrena. Iako mnogi porede ovo sa Fuegom meni ovo uopste nije u istom rangu. Ovo je potpuno neki drugi fazon, samo sto su obje pjesme bop. Ocekujem TOP10 plasman, ali nisam siguran u nastup. Pjesma zahtijeva puno boja na sceni, a opet bi sarena scena rezultirala kicem. Bas me interesuje sta su spremili

  Srbija
  Iskreno pjesma mi je onako. Meni licno ne ostavlja nikakav poseban dojam. Sve je to lijepo, ali I don’t get it. Po mom misljenju su bile dvije pjesme na Beoviziji bolje od ove, ali okej. Vidim je svakako u finalu, ali ne znam kako ce zavrsiti tamo. Proslogodisnja pjesma mi se vise sviđala, ali su revamp i bezvezan nastup rezultirali losijim plasmanom.

 23. Belgija – Ovo je jedna od rijetkih pjesama u kojoj mi se ostatak pjesme zapravo više sviđa od refrena, koji je nekako ostao nedorečen (i tu se u potpunosti slažem s Lunom) 🙂 Pokušala se kopirati Blanche i njezin ”City Lights”, barem po njegovom glasu i toj nekoj ”misterioznosti”, ali to je dosta slabije od nje. Finale zagarantirano, no lijeva strana poretka nikako.
  Ocjena: 3. Moj osobni poredak: 22/41.
  Malta – Sve će ovisiti o live nastupu. Na temelju ovog službenog videa sve što se može otkriti je da pjesma ima dobar up-beat i ritam te da Michela zna pjevati. Rubno za ulazak u finale, ali žirijima bi se ovo trebalo sviđati. Pošto će koreografkinja biti ista kao i za Loreen, nadam se da će nastup biti odličan. I (opet) se slažem s Lunom, dio ”Chameleon” je najlošiji dio pjesme.
  Ocjena: 3. Moj osobni poredak: 23/41.
  Srbija – Kao prvo, od one šestice Faruka ću se teško oporaviti još danima 😓 Čim je 11.02. izašla lyrics verzija već do prvog refrena znao sam da će mi ovo biti u Top3 na samom Eurosongu, ako osvoji Beoviziju. I hvala Bogu osvojila ju je! Ta emocija, taj tekst, taj scenski nastup (tako jednostavan, a opet moćan) i dakako, ta pjesma i melodija… NEMAM RIJEČI. Vrh vrhova i da idemo u Beograd nagodinu ne bih imao apsolutno ništa protiv. Nevena je dala sebe u pjesmi, otpjevala ju svom, tada zaručniku, a sada mužu i to se osjeti kroz čitave 3 minute i želim joj najbolji mogući uspjeh 😍
  Ocjena: 5. Moj osobni poredak: 2/41. 👑👑👑👑👑
  Rusija – Ova pjesma ja jako, jako moćna. Predivna i snažna balada, koje obožavam, međutim, Sergey nije pjevač za balade. On je više stvoren za pjesme kao što je bila ”You Are The Only One” i izgleda mi kao da mu je ova balada nekako nametnuta, jer se od početka znalo da će 2019. godina biti godina balada. Neupitno je da nas očekuje vrhunski scenski nastup, jer je u pitanju Rusija, no sama pjesma je nekako zaboravna i Sergey se zapravo vratio sa slabijom pjesmom od prije, što me žalosti. U ovakvoj konkurenciji Top5 trebao bi biti neupitan, no čak i uz istočni blok i izostanak Ukrajine, ne vidim Rusiju na tronu ni ove godine.
  Ocjena: 5. Moj osobni poredak: 5/41.
  Azerbajdžan – Nakon prošlogodišnjeg mog osobnog Top5 za Aisel, ovo je ogromno razočarenje. Ritam je dobar, ali tekst je previše repetitivan i nezanimljiv. Više mi se čini da je ovo radio – friendly pjesma, nego pjesma za nastup na Eurosongu. Da i drugu godinu zaredom Azeri ne vide finala, ne bih se bunio.
  Ocjena: 3. Moj osobni poredak: 26/41.

Odgovori