Razmišljamo naglas – Eurosong 2019. (8) – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Razmišljamo naglas – Eurosong 2019. (8)

  14 min za čitanje   37 komentara

Prije dva dana upitali smo Vas tko se prema Vašem mišljenju našao između šestog i desetog mjesta u ovogodišnjem izdanju projekta Razmišljamo naglas – Eurosong. Zemlje koje su imale najviše odgovora su Albanija, Armenija, Sjeverna Makedonija, Slovenija i Grčka. S današnjim nastavkom otkrit ćemo Vam tko se ipak našao u donjem domu TOP10. Kakve su bile njihove ocjene, saznajte u nastavku. Ujedno vas pozivamo da nam se pridružite u komentiranju u komentarima ispod, te u rješavanju anketa.


10. ALBANIJA

Andrea: Sjećam se da sam prvi put kad sam poslušala pjesmu bila ugodno iznenađena. Pjesma mi se s vremenom samo sve više i više uvlačila pod kožu i sad joj definitivno priželjkujem finale. Albanski jezik se savršeno uklapa u kompoziciju, a i tematika pjesme bi mogla donijet pokoji bod ako nastup bude lijepo odrađen i zapravo predoči slušateljima o čemu to Jonida pjeva.

Ocjena: 7/10

Bartol: Albanija ove godine ponovno šalje pjesmu koja će live stvarno oživjeti. Trenutno mi se čini malo nedovršenom, bez vrhunca, ali mislim da je Jonida i više nego sposobna vokalno podići ovu pjesmu na novu razinu. Ocjenu dajem malo na kredit, ipak je to Albanija. <3

Ocjena: 7/10

Bojan: Ovo je solidna pjesma i vjerujem da će je Jonida vokalno razvaliti, pa će vjerovatno ta dobra interpretacija ovu pjesmu i smjestiti u finale. Prošle godine su me oduševili iako mi prije natjecanja nisu bili za finale, vidjet ćemo što će uraditi ove godine.

Ocjena: 5/10

Faruk: Ne razumijem albanski, ali emocija i bol ove pjesme su me osvojili na prvo slušanje. Jonidin glas je jedinstven i u kombinaciji s (konačno!) authotonom, originalnom pjesmom kakva je ova, očekujem, vjerujem i nadam se plasmanu u finale.  Albanci su jedni od rijetkih koji su se ohrabrili i koji ne idu u pravcu „zadanih“ normi ove godine.  Mene ako pitate – ovo je jedna od najboljih ovogodišnjih pjesama.

Ocjena: 10/10

Luna: Ovo je jedna od onih pjesama koje bih iznova i iznova slušala zbog predivnog instrumentala. Za mene, ugodan spoj tradicionalnog i modernog kojeg uvijek volim čuti svugdje, ne samo na Eurosongu.

Ocjena: 9/10

Marija: Meni osobno najzanimljivija ovogodišnja pjesma čiji nastup željno iščekujem. Kao i skoro svake godine Albanija se odlučuje za više-manje “iste” pjesme, no nešto je posebno u ovoj. Odskače prvenstveno albanskim jezikom i melodijom koja se konstantno mijenja dok vas pjevačica uvlači u neki svoj svijet eksperimentirajući svojim glasom. Jako, jako zanimljiv pristup.

Ocjena: 7/10

Milka: Nakon prvog slušanja, već mi je bila zanimljiva ova skladba. Sa svakim novim slušanjem sviđa mi se sve više i više. Poštujem i što je pjesma na albanskom. Albanija gotovo svake godine šalje dobar paket na Eurosong. Lijepa melodija, lijep tekst i vjerujem u njihov dobar scenski nastup. Ako Jonida otpjeva uživo kao na snimci, imaju siguran plasman u finale i čak dobru poziciju u finalu.

Ocjena: 9/10

UKUPNA OCJENA: 54/70

PROSJEČNA OCJENA: 7,714

anketa 1198

Albanija 2019.

Ukupno glasova: 234

 • Jako mi se sviđa (5) [81 / 35%]
 • Dobra je (4) [63 / 27%]
 • OK je (3) [55 / 24%]
 • Ne sviđa mi se (2) [21 / 9%]
 • Užasna je (1) [14 / 6%]


9. CIPAR

Andrea: Nakon Fuega Cipar si je postavio ljestvicu visoko i očekivanja obožavatelja bila su velika. Replay je nešto lošija i modernija verzija Fuega, ali ja pjesmu obožavam. Spot je stvarno izvrsno napravljen i vidi se da ciparska ekipa i ove godine ulaže velik trud. Finale je neupitno, a TOP10 plasman vrlo izgledan. Očekujem da će nastup i ove godine bit besprijekorno dobar.

Ocjena: 9/10

Bartol: Fantastično me ne zanima činjenica da su Fuego i Replay identične pjesme. Jednako ih volim, jednako ih puštam na repeat (vjerujem da će netko od mojih sukomentatora iskoristiti neku igru riječi oko naslova ovogodišnje ciparske pjesme pa ću se suzdržati od takvih komentara 😛 ). Tamta je predivna, karizmatična, a ova pjesma je pravi pravcati BOP. Očekujem odličan nastup.

Ocjena: 10/10

Bojan: Prva pomisao kad sam čuo pjesmu bila je „loša kopija Fuega“. Onda sam je čuo drugi, treći, peti, stoti put i zavolio sam pjesmu. Iskreno ne znam što očekivati od nastupa jer mi se čini da je Eleni mnogo vatrenija od Tamte kada je riječ o nastupu na pozornici, ali vidjet ćemo. Finale je sasvim sigurno i novi TOP10, ali u pobjedu sumnjam.

Ocjena: 8/10

Faruk: Cipar vam je onaj učenik u razredu koji jednom uspije dobiti dobru ocjenu na testu zbog prepisivanja, pa onda to ponavlja, na sve jeftiniji i očitiji način, sve dok profesor ne skuži. Dok slušam ovu pjesmu samo očekujem Eleni da vikne – „Aye aye aye Fuego“, a kako je original uvijek jedan, a kopije ostaju samo to, to mi je i najveća zamjerka ove pjesme. Eleni je prošle godine za pjesmu (!) dobila peticu, pa ne vidim zašto bi ova „tvoja pjesma zvuči poznato“ prošla išta bolje?

Ocjena: 5/10

Luna: Fuego 2.0, međutim meni je „upalo na prvu“. Ipak, na par dijelova može se čuti da je Tamtin glas nešto slabiji, pa za veću ocjenu čekat ću S druge strane ekrana.

Ocjena: 7/10

Marija: Jedan od „problema“ Eurosonga koji se godinama ponavlja leži u činjenici da se svake godine kopiraju uspješnice ranijih izdanja. Ono što me poprilično živcira čak ni nije samo kopiranje, koliko loše kopiranje koje gotovo nikad ne završi istim rezultatom. Iste su greške ove godine ponovili i Češka i Australija i Cipar. S time da sam od navedenih tri, najviše očekivala baš od Cipra. Već sam samim odabirom izvođača priželjkivala nešto puno bolje i originalnije od razvodnjene verzije Fuega. U redu je odlučiti se za isti žanr, ali nije u redu dvije godine zaredom raditi “istu” pjesmu i samo joj promijeniti riječi i glavno lice. I dok će nekome ovo biti na repeatu, ja ću ipak replay-ati Fuego.

Ocjena: 6/10

Milka: Mislim da sam jedina koja ne smatra da Replay nije blijeda kopija Fuego. Meni je  ovo sasvim solidna pop pjesma, i sviđa mi se. Možda će scenski nastup biti sličan onome s prošle godine Eleni s četiri plesačice, a ovdje su najavili četiri plesača. Sve u svemu želim im uspjeh, iako ne vjerujem da će se boriti za prvo ili drugo mjesto.

Ocjena: 9/10

UKUPNA OCJENA: 54/70

PROSJEČNA OCJENA: 7,714

anketa 1199

Cipar 2019.

Ukupno glasova: 226

 • Jako mi se sviđa (5) [115 / 51%]
 • Dobra je (4) [55 / 24%]
 • OK je (3) [31 / 14%]
 • Ne sviđa mi se (2) [17 / 8%]
 • Užasna je (1) [8 / 4%]


8. SLOVENIJA

Andrea: Tijekom slovenskog nacionalnog izbora rijetko je tko mislio da bi ova pjesma mogla predstavljati Sloveniju na Eurosongu, ali većini je sada iznimno drago da se to dogodilo. Ova pjesma je magična, a u kompletu s nastupom je još i magičnija. Obožavam je slušati, posebno dok vozim auto ili bicikl. Baš je nekako opuštajuća i jedna je od mojih ovogodišnjih favorita.

Ocjena: 9/10

Bartol: Svi koji me imalo znaju, znaju da obožavam Raiven, i zato kada je ovaj duo pobijedio na EMA-i, automatski sam bio nesretan, bez da sam čuo Sebi. Međutim, onog trenutka kada sam poslušao ovu pjesmu, zacementirala se na vrh moje ljestvice i ne skida se s nje. Tekst, ambijent, glas, jezik, melodija… sve je savršeno. Dopustit ću si da odem toliko daleko da kažem da ukoliko Slovenija pobijedi na Eurosongu, ovo bi mi bila definitivno najdraža pobjednička pjesma u ovom desetljeću, ako ne i dalje. Jedna od samo par pjesama na Eurosongu ikada koje mogu slušati uvijek, bilo da sam sretan ili tužan, kakvu god emociju imam, ova pjesma ju savršeno opisuje. Bravo Zala i Gašper, Ljubljana 2020!

Ocjena: 11/10

Bojan: Uh, moram biti iskren da mi se pjesma nije svidjela na prvu. Previše mi je monotona. Ipak ima lijepu melodiju, pogotovo u refrenu. Malo sam pogledao prijevod teksta i zaista je dobar. Ako je ono uspjelo pobijediti prije dvije godine, zašto se ovo ne bi našlo u finalu, a daleko je bolje?

Ocjena: 5/10

Faruk: Rijetke su pjesme koje ovako slušatelje zgrabe i odnesu u drugu galaksiju, a ovo je jedna od tih. Pjesma koju pustiti poslije napornog dana, zatvorite oči i prepustite se hipnotizirajućoj atmosferi. Sa svakim slušanjem se mogu ponovo zaljubiti u ovo.  Po meni, bez ikakve dileme najbolje što je Slovenija ikad poslala na Eurosong i očekujem da će se Europa složiti sa mnom.

Ocjena: 10/10

Luna: Fina je, ali da budem iskrena, Hvala ne! mi je puno superiornija. Ova jednostavno nije “moja šolja čaja”. Ocjena gore zbog instrumentala.

Ocjena: 7/10

Marija: Svako malo Slovenija pošalje pravi mali biser koji bi da ispred njega stoji neka od eurovizijskih velesila prošao puno bolje. Ovo je međutim veliki odmak od tipičnih pjesmica kojima smo izloženi u cijeloj eurovizijskoj sezoni. Hrabro -pjevanje na vlastitom jeziku, originalno – eksperimentirajući sa melodijom i glasovima koji se neće sviđati svakome i odvažno – vjerovanje u stvorenu pjesmu bez obzira na konačan rezultat. Nešto je toliko hipnotično u ovoj pjesmi da ju izdvaja iz konkurencije. Bravo!

Ocjena: 9/10

Milka: Kada sam prvi put čula slovensku skladbu, pitala sam se što su to Slovenci izabrali? Ali kada sam par puta poslušala, postala mi je čak OK. Može dobro proći.

Ocjena: 5/10

UKUPNA OCJENA: 56/70

PROSJEČNA OCJENA: 8,0

anketa 1200

Slovenija 2019.

Ukupno glasova: 244

 • Jako mi se sviđa (5) [114 / 47%]
 • Dobra je (4) [55 / 23%]
 • OK je (3) [33 / 14%]
 • Ne sviđa mi se (2) [25 / 10%]
 • Užasna je (1) [17 / 7%]


7. ARMENIJA

Andrea: Ova pjesma zaista nije loša i svidjela mi se na prvo slušanje, ali postoji jedan problem. Nakon čak desetog slušanja Walking Out, ja se poslije par sati već ne bih mogla ponovno sjetiti melodije. Stalno bih se propitkivala “Ma kako ono ide? “, ali mi je mozak bio prazan. Možda sam to samo ja, ali u slučaju da nisam te u slučaju da ni nastup ne bude za pamćenje (a Srbuk otvara polufinale) mogli bi Armenci i ove godine ostati u polufinalu.

Ocjena: 7/10

Bartol: Nakon godine dana pauze, Armenija se na Eurosong vraća u velikom stilu s jakim ženskim vokalom, ono što znaju najbolje. Jedna odlična, moćna pjesma s moćnom porukom za koju se nadam da će imati nastup dostojan pjesmi kao i Iveta i Artsvik.

Ocjena: 9/10

Bojan: Ovo je također jedna od pjesama koja mi se svidjela na prvu. Sve mi odgovara sama pjesma, glazba, njen glas, interpretacija, naprosto sve. Ukoliko osmisle dobar nastup, ne vidim razlog zašto ne bi bili u finalu ili čak u TOP10. Bilo bi lijepo ponovno vidjeti Armeniju u vrhu.

Ocjena: 9/10

Faruk: Ako Srbuk uspije otpjevati ovo iole pristojno, ne sumnjam u još jedan odliičan rezultat za Armeniju. Ova pjesma to zaslužuje. Moderna je i zanimljiva, ima dovoljno prostora da Srbuk „prošeta“ glasne žice i pokaže koliko zna. Nekako mi se čini da bi ovo moglo privući najviše pozornosti kod ne-eurovizijskih običnjaka (gledatelja koji nisu fanovi).

Ocjena: 8/10

Luna: Lijepo je čuti da Armenci već drugu godinu zaredom šalju nešto što ne zvuči kao pokušaj eksperimentiranja. Iako sam od dana objave poslušala nekoliko puta, i zbog čega mi je dosta narasla u poretku, moram priznati da mi je na prvo slušanje bila meh, zbog čega se bojim kako bi mogla flopnuti.

Ocjena: 8/10

Marija: Još od tamo 2014. i Arama MP3, u armenijskim odabirima nisam pronalazila ništa posebnog i sukladno time svaka bi mi nova godina bila razočaranje. Srbuk je napokon prekinula s tom tradicijom i oduševila me ovom pjesmom. Moderno, ali ne premoderno, eksperimentalno, ali ne u prevelikoj mjeri i zanimljivo do granice u kojoj mi drži pozornost kroz sve tri minute. Odlično!

Ocjena: 10/10

Milka: OK stvar, dobar vokal, ali ipak nešto fali. Ne znam, nije mi ništa posebno. Nisam se oduševila.

Ocjena: 6/10

UKUPNA OCJENA: 57/70

PROSJEČNA OCJENA: 8,143

anketa 1201

Armenija 2019.

Ukupno glasova: 198

 • Dobra je (4) [58 / 29%]
 • Jako mi se sviđa (5) [45 / 23%]
 • Ne sviđa mi se (2) [42 / 21%]
 • OK je (3) [42 / 21%]
 • Užasna je (1) [11 / 6%]


6. GRČKA

Andrea: Došli smo do pjesme koju vole svi osim mene. Pa ovako, pjesma mi se na prvu nije svidjela, ali su svi ostali govorili suprotno pa sam se prepala da nešto sa mnom nije u redu i nadala da će mi se pjesma svidjeti s vremenom. To se nije dogodilo, ali nije mi žao. Ako nekoj pjesmi treba sto preslušavanja da mi se svidi onda čemu sve? Ionako je bitna ta jedna večer. Pjesma mi je čista generika, a spot je pokušaj forsirane umjetnosti. Pjesma mi dosadi već nakon prvog refrena (a niti do prvog refrena mi nije posebno zanimljiva). Pohvale za vokal.

Ocjena: 5/10

Bartol: Nisam očekivao ovo od Grčke i jako sam sretan da čujem to što čujem. Pjesma ima neki pobjednički feel, jedna od onih za koje tvrdim da vidim „zlatne konfete“ kako padaju pri pobjedničkoj izvedbi. Doduše te pjesme vrlo često ispadnu, tako da se nadam da nisam urekao Katerine. 😀

Ocjena: 9/10

Bojan: Ovu pjesmu sam zavolio nakon prvog slušanja. Katerinin glas mi je onaj koji mi je prvi privukao pažnju, njena interpretacija, melodija, tekst. Vjerujem da ova pjesma može Grčku vratiti na staze eurovizijske slave i da će se nakon dužeg vremena vratiti u TOP10.

Ocjena: 8/10

Faruk: Boja glasa u kojoj ćete čuti malo Adele, malo Florence + Machine, a malo Cher je glavni adut ove pjesme. Moderno je, ali nije jeftino. Drugačije je, ali nije bizarno. Kvalitetno je, ali nije pretenciozno. U svakom slučaju, nakon nezasluženog prošlogodišnjeg fijaska, nadam se da će ova pjesma vratiti Grčku na stare staze slave i eurovizijskog uspjeha.

Ocjena: 8/10

Luna: Nešto što osobno nikad ne bih očekivala od Grčke. Jako moderno, a ako Katerine u polufinalu uspije izvesti onu visoku notu (oko 2:00 minute), mislim da je TOP10 u finalu itekako moguć.

Ocjena: 9/10

Marija: Odavno. Odavno mi se grčka pjesma nije ovoliko svidjela. Ono što mi je na prvu, kao i vjerojatno većini zapelo za uho, je njezin glas koji je ne samo poseban i netipičan već i upečatljiv. I usudila bih se reći savršeno pogođen za pjesmu. Sve je ostalo, od razrađene melodije i lijepo ukomponiranih riječi do onog whoo, whoo, whoo kojeg ne mogu izbaciti iz misli, napravljeno tako da odgovara njoj kao izvođačici i osobno, mislim da je pun pogodak. Nadam se dobrom scenskom nastupu i vjerujem u odličan rezultat.

Ocjena: 10/10

Milka: U ovoj pjesmi čuje se švedska produkcija i karakterističan vokal pjevačice Duske koja ima specifičnu boju glasa. Osobno mi nije omiljena, ali itekako je vidim u finalu s dobrim plasmanom.

Ocjena: 8/10

UKUPNA OCJENA: 57/70

PROSJEČNA OCJENA: 8,143

anketa 1202

Grčka 2019.

Ukupno glasova: 198

 • Jako mi se sviđa (5) [64 / 32%]
 • Dobra je (4) [56 / 28%]
 • OK je (3) [46 / 23%]
 • Ne sviđa mi se (2) [24 / 12%]
 • Užasna je (1) [8 / 4%]


ZANIMLJIVOSTI

– Poredak osme grupe:

 1. Grčka 57/70 (8,143)
 2. Armenija 57/70 (8,143)
 3. Slovenija 56/70 (8,0)
 4. Cipar 54/70 (7,714)
 5. Albanija 54/70 (7,714)

– Pojašnjenje za prednost pri izjednačenju:

 • Cipar, Albanija i Azerbajdžan imaju isti broj bodova (7,714), međutim Cipar i Albanija su dobili prednost u konačnom poretku pred Azerbajdžanom zbog toga što naši komentatori nisu Azeru dali desetku. U slučaju ciparskog i albanskog izjednačenja, ciparska je predstavnica dobila prednost pred albanskom predstavnicom zbog treće najbolje ocjene. Dakle, i Tamta i Jonida su imale jednak broj desetki (svaka po jednu) i devetki (svaka po dvije), međutim Tamtina treća najbolja ocjena je osmica (Bojan), a Jonidina sedmica (Andrea, Bartol i Marija).
 • Treća najbolja ocjena, točnije broj iste razlog je zašto je Grčka dobila prednost pred Armenijom u ukupnom poretku. Naime, obje zemlje imale su isti broj desetki (svaka po jednu) i devetki (svaka po dvije), te su imale istu treću najbolju ocjenu – osmicu. Međutim, grčka predstavnica Katerine Duska dobila je tri osmice (Bojan, Faruk i Milka), a armenska predstavnica Srbuk dvije osmice (Faruk i Luna).

– Prvu Zlatnu loptu ikad u povijesti Razmišljamo naglas – Eurosong dodijelio je Bartol za slovenske predstavnike.

– Upravo je Bartol bio taj kojem se najviše svidjela osma grupa, dok se Bojanu ova grupa najmanje svidjela.

– Naši komentatori danas su podijelili i pet desetki.

Sada opet želimo vidjeti čitate li dobro naše misli! Što mislite, tko je pobijedio u Razmišljamo naglas – Eurosong 2019.?

anketa 1203

Što mislite, tko je pobijedio u "Razmišljamo naglas - Eurosong 2019."?

Ukupno glasova: 271

 • Nizozemska [126 / 46%]
 • Italija [78 / 29%]
 • Švicarska [35 / 13%]
 • Sjeverna Makedonija [19 / 7%]
 • Švedska [13 / 5%]

Rasprava37

 1. Fanatik — 26. travnja 2019. u 00:23

  1. Slovenija (10/10, ocjena 5)
  2. Cipar (10/10, ocjena 5)
  3. Albanija (10/10, ocjena 5)
  4. Armenija (10/10, ocjena 5)
  5. Grčka (6/10, ocjena 3)

  Slovenija bi sa ovom pjesmom mogla da ostvari svoj najbolji plasman na Eurosongu ikada.
  Cipar previše podsjeća na Fuego, čak je i u istom tonalitetu kao Fuego, ali to meni uopšte ne smeta, naprotiv.
  Albanija je odličan spoj tradicionalnog i modernog. Ne sumnjam u finale.
  Armenija je super. Žena ima sjajan glas i očekujem bombastičan nastup.
  A Grčka je precijenjena. Ja apsolutno ne vidim ništa posebno u toj pjesmi. Prolazi u finale samo zato što je u slabijem prvom polufinalu, da su u drugom polufinalu uopšte ne bi prošli.

  Pobjednik RN-a je 99% Nizozemska.

 2. Babe — 25. travnja 2019. u 08:48

  Sanjala sam euroviziju 😀
  Austrija je bila super, njen glas je bio veličanstven, a švedski nastup isti kao na Melodifestivalenu, i još mu je pjesma bila ista kao Queen – Don't Stop Me Now i cijelo vrijeme sam se pitala kako nitko ne kuži koja je to kopija ?

 3. Manuella — 25. travnja 2019. u 01:18

  ALBANIJA! ❤❤

 4. Bratz Live Doll — 25. travnja 2019. u 01:07

  @arcticmonkey e da se I na ove preglede nadovezem, yt streams veze nemaju sa uspjehom pjesme. Pogledaj malo charts, svugdje je pjesma zavrsila, na billboardu,najveci uspjeh. I u danasnje vrijeme,glazba se slusa preko digitalnih platforma, a na Spotify Fuego ima 60 mil. streams dok aplikacija jos nije Ni dostupna u svim zemljama svijeta. To se zove viralno . A ja imam pravo da iznesem misljenje o svakom clanu ovdje , a ti bi trebao bit sretan sto si izvukao veci dio kolaca hahah

 5. onlylove — 25. travnja 2019. u 00:15

  Zaboravih napisati, mislim da pobjeđuju Nizozemska ili Italija. U anketi sam se odlučila za Italiju.

 6. onlylove — 25. travnja 2019. u 00:13

  Albanija – pjesma je dobra, fakat je. Jonida ima izvrstan vokal i odlična je uživo, ali, nažalost, meni ovo nije baš previše upečatljivo. Sviđa mi se dok ju slušam, ali ju odmah zaboravim, nema ništa po čemu bih je upamtila. 6/10, ocjena 3
  Cipar – ne da mi se sad pisati isto što sam već napisala za Maltu (a isto mislim i o Švicarskoj) pa ide samo ocjena: 5/10, ocjena 3
  Slovenija – prvo slušanje na mene nije ostavilo nikakav dojam. Međutim, svakim sljedećim slušanjem, pjesma mi je samo rasla i rasla pa ju sad obožavam i jako često slušam. Volim tu jednostavnost i jako zanimljivu i suptilnu, nenametljivu emociju. 10/10, ocjena 5
  Armenija – ovo mi je isto super, obožavam refren, baš je moćan. Malo me brine live izvedba, vidjet ćemo kako će zvučati u Tel Avivu. 8/10, ocjena 4
  Grčka – dakle, taj glas… Nevjerojatno je poseban i upečatljiv. A i pjesma mi se sviđa, odzvanja mi u glavi još dugo nakon slušanja. Sviđa mi se što Grčka šalje nešto drugačije ove godine, ugodno su me iznenadili. 9/10, ocjena 5

 7. Arctic Monkey — 25. travnja 2019. u 00:10

  @madfeminist Aha…
  Toliko na temu muzičke evolucije potekle sa Kipra. (Ne da mi se sad raspravljati o pojmovima draga, viralno, ceo svet, Evropa, 27m pregleda itd). Msm da moraš da se naslušaš još mnogo muzike i proširiš vidike, pa onda možda može da se komunicira. Pritom, nije lepo da se kačiš nekome ko te nije spomenuo, a još manje direktno uvredio. Uopšte me ne zanima tvoj ukus ili neukus, a ti se vec drugi put vrlo neprijateljski obraćaš meni braneći pesme Kipra. Prvi put sam bio dosadan, danas nemam ukusa. Svako od nas ima pravo da iznese misljenje o kvalitetu, popularnosti i konzumentima nečega ali generalno o ukusima se ne raspravlja, mada je poželjno uz preduslov tolerancije. Ipak ti odlucujes da se ukljucis u temu samo sa potrebom da istaknes kako sam (konkretno ja) sa Italijom, Svajcarskom, Svedskom, Holandijom i Srbijom u top 5 neko ko nema ukusa i ko je dosadan, a sa Kiprom i Maltom u top, pretpostavljam 3 ti si veća faca od mene. Važi i pozz… ?

 8. Nina — 24. travnja 2019. u 23:32

  Glasala sam za Švicarsku, iako mislim da su sve preostale zemlje dostojne prvog mjesta.
  Sviđa mi se Albanska pjesma, iako u posljednje vrijeme nešto manje nego prije. Plus je da pjeva albanski i da pjeva o nečemu što ima smisla. Nadam se izuzetnom nastupu.
  Cipar mi se prije jako sviđao. Trenutno mi pada u očima. Razmišljam o poruci pjesme i slično. Sigurna sam da će nastup biti vrhunski. Sretno Tamta!
  Slovence ne razumijem ove godine. Sve ravno ______________ Nisu mi baš sjeli. Ipak, sretno susjedi!
  Armenija mi se jako sviđa još od prvog slušanja. Baš je super!
  Grčka mi nije baš nešto. Dojam mi kvare dijelovi sKaterininim visokim tonovima. ? Iritantno.

 9. Blink — 24. travnja 2019. u 23:02

  Albanija-Ne volim njihove naricaljke.2/10
  Armenija-Jednostavno odlična,računajući njihovu dijasporu uspjeh neće izostati 9/10
  Cipar-Odličan nastavak na Fuego.Tamta odlična očekujem nastup za pamćenje 10/10
  Grčka-Pjesma odlična ,nije specifična za njih a glas ,boja točnije nije mi sjela.Bumo vidli cijeli paket.Ovako 8/10
  Slovenija-Za hrabrost poslati ovakvu pjesmu 10/10 .Bravo Slovenci Prekrasno jednostavno

 10. esc crazy — 24. travnja 2019. u 22:43

  1.Cipar
  2.Grčka
  3.Albanija
  4.Slovenija
  5.Armenija

 11. Bratz Live Doll — 24. travnja 2019. u 22:38

  @arcticmonkey o cemu ti pricas bogati draga? Pa Fuego je postao viralan u citavom svijetu odmah nakon eurosonga I svugdje bio na peak-u. Moras se malo informirati bolje, i da, i Replay postaje polako viral, prvo u Spanjolskoj,pa ce kasnije everywhere kao i Fuego

 12. EurovizijskiFan — 24. travnja 2019. u 21:53

  Što se tiče pobjednika u RN glasao sam za Italiju ☺

 13. EurovizijskiFan — 24. travnja 2019. u 21:51

  1) Grčka-Ocjena 5 i moje 8. mjesto
  2) Cipar-Ocjena 5 i moje 9. mjesto
  3) Slovenija-Ocjena 5 i moje 11. mjesto
  4) Albanija-Ocjena 5 i moje 12. mjesto
  5) Armenija-Ocjena 3 i moje 26. mjesto ?

 14. imperator — 24. travnja 2019. u 20:17

  I ja sam kao i većina odgovorio da kao pobjednika RN-a vidim – Nizozemsku!!
  Već vodi u kladionicama, pobijedila je u vixovoj anketi, a ako pobijedi i u RN-u onda svi na kredit možemo čekirati karte za Amsterdam 😉

 15. imperator — 24. travnja 2019. u 20:11

  ALBANIJA
  Ovo zvuči toliko epski i mistično da bih, da kažu da jesu, povjerovao i u to da su Albanci sudjelovali u opsadi Troje..
  definitivno, dark horse eurosonga.. ova pjesma nema limita, kako u globalu tako ni kod mene pa je najrelanije dati – 6/10
  —–
  CIPAR
  @wannabe Nisi jedini koji misli da je "Replay" bolji od "Fuega".. doduše, kod mene ima i do toga što i dalje zamjeravam Eleni što nije nastupala s grčkim melosom, no to je d(r)uga priča..
  i ne znam što se svi pribojavate Tamte i njezinih scenskih sposobnosti.. ljetos je na čuvenom MAD TV festivalu nastupala zajedno s Mikolas Josefom i tu se dobrano iskazala, i time vjerujem da je "kupila" svoje mjesto za Tel Aviv..
  i za kraj, AKO IDE, IDE.. stoga, zašto bi Ciprani mijenjali dobitnu formulu s Fuegom?? ako prođe ove godine, tako trebaju i sljedeće, i sljedeće.. sve dok ne dojadi i Bogu i vragu.. da bar i mi imamo neki indigo, ne onaj Domenicin, već pravi indigo 😀 … aaaaaaahh… 8/10
  ——
  SLOVENIJA
  Ne znam kako je u ostalim krajevima, ali u Slavoniji se za vrijeme uskršnjih blagdana obilato jede.. za doručak se već popunjavaju kalorije za cijeli normalan dan, a gdje je tek večera?? 😀 naravno, tu su i neizostavni kolači koji sve dodatno zapapre upornima..
  na kraju sve to utječe na stanje čovjeka kojeg hvata lagani drijemež.. potrebno je samo mali poguranac, neka uspavanka, da ga totalno dotučeš.. eh pa, našao sam idealno rješenje koje ove godine nisam, ali sljedeće sigurno hoću.. pustit ću jednoličnu recitaciju "Sebi" i time mu skratiti muke!!!
  zbog dobrosusjedskih odnosa – 4,5/10
  ——
  ARMENIJA
  Mene ovaj naziv stalno vuče na "Walking dead", a da jest onda Armenci sigurno ne bi imali problema s uočljivim scenskim nastupom 😛 .. no, ni ovaj "Walking out" neće biti ništa manje uočljiv.. no, hoće li i to biti dovoljno za prolazak u finale?? nisam siguran jer ova pjesma izaziva demenciju.. jednostavno, uđe u glavu i nakon nekog vremena ispari ko magla.. ali bar su konačno i Armenci pozitivni kod mene 5,5/10
  ——
  GRČKA
  Jučer sam veći dio dana proveo u šumi i slučajno sam usred jednog puteljka pun koprive nagazio na krepanog i izgriženog tvora.. želudac mi se preokrenuo za 360..
  ne bih sad rekao da mi je osjećaj bio isti kad sam prvi put čuo ovu grčku pjesmu, no da je bio dobar – nije.. oooo nije!!!
  Budući da obožavam grčki melos te na svojoj play listi imam bar 20% istih, debelo sam se razočarao čuvši da Grci u Tel Aviv idu s generikom.. NE, NE i NE!!! Svi mogu ići s generikom, samo Grci ne!!! TOČKA; USKLIČNIK 3/10
  —————————-
  čudan blok, prepun dark horseva
  1. Cipar 8/10
  2. Albanija 6/10
  3. Armenija 5,5/10
  4. Slovenija 4,5/10
  5. Grčka 3/10

 16. Marko — 24. travnja 2019. u 19:54

  1) Kipar
  2) Slovenija
  3) Grcka
  4) Jermenija
  5) Albanija 🙂

 17. Supercut09 — 24. travnja 2019. u 19:28

  Inače, lijepo je vidit da nam se predstavnik druži s ostalim natjecateljima u hotelu. Sjajno.

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje!