Razmišljamo naglas – Eurosong 2019. (8) – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Razmišljamo naglas – Eurosong 2019. (8)

  14 min za čitanje   39 komentara

Prije dva dana upitali smo Vas tko se prema Vašem mišljenju našao između šestog i desetog mjesta u ovogodišnjem izdanju projekta Razmišljamo naglas – Eurosong. Zemlje koje su imale najviše odgovora su Albanija, Armenija, Sjeverna Makedonija, Slovenija i Grčka. S današnjim nastavkom otkrit ćemo Vam tko se ipak našao u donjem domu TOP10. Kakve su bile njihove ocjene, saznajte u nastavku. Ujedno vas pozivamo da nam se pridružite u komentiranju u komentarima ispod, te u rješavanju anketa.


10. ALBANIJA

Andrea: Sjećam se da sam prvi put kad sam poslušala pjesmu bila ugodno iznenađena. Pjesma mi se s vremenom samo sve više i više uvlačila pod kožu i sad joj definitivno priželjkujem finale. Albanski jezik se savršeno uklapa u kompoziciju, a i tematika pjesme bi mogla donijet pokoji bod ako nastup bude lijepo odrađen i zapravo predoči slušateljima o čemu to Jonida pjeva.

Ocjena: 7/10

Bartol: Albanija ove godine ponovno šalje pjesmu koja će live stvarno oživjeti. Trenutno mi se čini malo nedovršenom, bez vrhunca, ali mislim da je Jonida i više nego sposobna vokalno podići ovu pjesmu na novu razinu. Ocjenu dajem malo na kredit, ipak je to Albanija. <3

Ocjena: 7/10

Bojan: Ovo je solidna pjesma i vjerujem da će je Jonida vokalno razvaliti, pa će vjerovatno ta dobra interpretacija ovu pjesmu i smjestiti u finale. Prošle godine su me oduševili iako mi prije natjecanja nisu bili za finale, vidjet ćemo što će uraditi ove godine.

Ocjena: 5/10

Faruk: Ne razumijem albanski, ali emocija i bol ove pjesme su me osvojili na prvo slušanje. Jonidin glas je jedinstven i u kombinaciji s (konačno!) authotonom, originalnom pjesmom kakva je ova, očekujem, vjerujem i nadam se plasmanu u finale.  Albanci su jedni od rijetkih koji su se ohrabrili i koji ne idu u pravcu „zadanih“ normi ove godine.  Mene ako pitate – ovo je jedna od najboljih ovogodišnjih pjesama.

Ocjena: 10/10

Luna: Ovo je jedna od onih pjesama koje bih iznova i iznova slušala zbog predivnog instrumentala. Za mene, ugodan spoj tradicionalnog i modernog kojeg uvijek volim čuti svugdje, ne samo na Eurosongu.

Ocjena: 9/10

Marija: Meni osobno najzanimljivija ovogodišnja pjesma čiji nastup željno iščekujem. Kao i skoro svake godine Albanija se odlučuje za više-manje “iste” pjesme, no nešto je posebno u ovoj. Odskače prvenstveno albanskim jezikom i melodijom koja se konstantno mijenja dok vas pjevačica uvlači u neki svoj svijet eksperimentirajući svojim glasom. Jako, jako zanimljiv pristup.

Ocjena: 7/10

Milka: Nakon prvog slušanja, već mi je bila zanimljiva ova skladba. Sa svakim novim slušanjem sviđa mi se sve više i više. Poštujem i što je pjesma na albanskom. Albanija gotovo svake godine šalje dobar paket na Eurosong. Lijepa melodija, lijep tekst i vjerujem u njihov dobar scenski nastup. Ako Jonida otpjeva uživo kao na snimci, imaju siguran plasman u finale i čak dobru poziciju u finalu.

Ocjena: 9/10

UKUPNA OCJENA: 54/70

PROSJEČNA OCJENA: 7,714

anketa 1198

Albanija 2019.

Ukupno glasova: 234

 • Jako mi se sviđa (5) [81 / 35%]
 • Dobra je (4) [63 / 27%]
 • OK je (3) [55 / 24%]
 • Ne sviđa mi se (2) [21 / 9%]
 • Užasna je (1) [14 / 6%]


9. CIPAR

Andrea: Nakon Fuega Cipar si je postavio ljestvicu visoko i očekivanja obožavatelja bila su velika. Replay je nešto lošija i modernija verzija Fuega, ali ja pjesmu obožavam. Spot je stvarno izvrsno napravljen i vidi se da ciparska ekipa i ove godine ulaže velik trud. Finale je neupitno, a TOP10 plasman vrlo izgledan. Očekujem da će nastup i ove godine bit besprijekorno dobar.

Ocjena: 9/10

Bartol: Fantastično me ne zanima činjenica da su Fuego i Replay identične pjesme. Jednako ih volim, jednako ih puštam na repeat (vjerujem da će netko od mojih sukomentatora iskoristiti neku igru riječi oko naslova ovogodišnje ciparske pjesme pa ću se suzdržati od takvih komentara 😛 ). Tamta je predivna, karizmatična, a ova pjesma je pravi pravcati BOP. Očekujem odličan nastup.

Ocjena: 10/10

Bojan: Prva pomisao kad sam čuo pjesmu bila je „loša kopija Fuega“. Onda sam je čuo drugi, treći, peti, stoti put i zavolio sam pjesmu. Iskreno ne znam što očekivati od nastupa jer mi se čini da je Eleni mnogo vatrenija od Tamte kada je riječ o nastupu na pozornici, ali vidjet ćemo. Finale je sasvim sigurno i novi TOP10, ali u pobjedu sumnjam.

Ocjena: 8/10

Faruk: Cipar vam je onaj učenik u razredu koji jednom uspije dobiti dobru ocjenu na testu zbog prepisivanja, pa onda to ponavlja, na sve jeftiniji i očitiji način, sve dok profesor ne skuži. Dok slušam ovu pjesmu samo očekujem Eleni da vikne – „Aye aye aye Fuego“, a kako je original uvijek jedan, a kopije ostaju samo to, to mi je i najveća zamjerka ove pjesme. Eleni je prošle godine za pjesmu (!) dobila peticu, pa ne vidim zašto bi ova „tvoja pjesma zvuči poznato“ prošla išta bolje?

Ocjena: 5/10

Luna: Fuego 2.0, međutim meni je „upalo na prvu“. Ipak, na par dijelova može se čuti da je Tamtin glas nešto slabiji, pa za veću ocjenu čekat ću S druge strane ekrana.

Ocjena: 7/10

Marija: Jedan od „problema“ Eurosonga koji se godinama ponavlja leži u činjenici da se svake godine kopiraju uspješnice ranijih izdanja. Ono što me poprilično živcira čak ni nije samo kopiranje, koliko loše kopiranje koje gotovo nikad ne završi istim rezultatom. Iste su greške ove godine ponovili i Češka i Australija i Cipar. S time da sam od navedenih tri, najviše očekivala baš od Cipra. Već sam samim odabirom izvođača priželjkivala nešto puno bolje i originalnije od razvodnjene verzije Fuega. U redu je odlučiti se za isti žanr, ali nije u redu dvije godine zaredom raditi “istu” pjesmu i samo joj promijeniti riječi i glavno lice. I dok će nekome ovo biti na repeatu, ja ću ipak replay-ati Fuego.

Ocjena: 6/10

Milka: Mislim da sam jedina koja ne smatra da Replay nije blijeda kopija Fuego. Meni je  ovo sasvim solidna pop pjesma, i sviđa mi se. Možda će scenski nastup biti sličan onome s prošle godine Eleni s četiri plesačice, a ovdje su najavili četiri plesača. Sve u svemu želim im uspjeh, iako ne vjerujem da će se boriti za prvo ili drugo mjesto.

Ocjena: 9/10

UKUPNA OCJENA: 54/70

PROSJEČNA OCJENA: 7,714

anketa 1199

Cipar 2019.

Ukupno glasova: 226

 • Jako mi se sviđa (5) [115 / 51%]
 • Dobra je (4) [55 / 24%]
 • OK je (3) [31 / 14%]
 • Ne sviđa mi se (2) [17 / 8%]
 • Užasna je (1) [8 / 4%]


8. SLOVENIJA

Andrea: Tijekom slovenskog nacionalnog izbora rijetko je tko mislio da bi ova pjesma mogla predstavljati Sloveniju na Eurosongu, ali većini je sada iznimno drago da se to dogodilo. Ova pjesma je magična, a u kompletu s nastupom je još i magičnija. Obožavam je slušati, posebno dok vozim auto ili bicikl. Baš je nekako opuštajuća i jedna je od mojih ovogodišnjih favorita.

Ocjena: 9/10

Bartol: Svi koji me imalo znaju, znaju da obožavam Raiven, i zato kada je ovaj duo pobijedio na EMA-i, automatski sam bio nesretan, bez da sam čuo Sebi. Međutim, onog trenutka kada sam poslušao ovu pjesmu, zacementirala se na vrh moje ljestvice i ne skida se s nje. Tekst, ambijent, glas, jezik, melodija… sve je savršeno. Dopustit ću si da odem toliko daleko da kažem da ukoliko Slovenija pobijedi na Eurosongu, ovo bi mi bila definitivno najdraža pobjednička pjesma u ovom desetljeću, ako ne i dalje. Jedna od samo par pjesama na Eurosongu ikada koje mogu slušati uvijek, bilo da sam sretan ili tužan, kakvu god emociju imam, ova pjesma ju savršeno opisuje. Bravo Zala i Gašper, Ljubljana 2020!

Ocjena: 11/10

Bojan: Uh, moram biti iskren da mi se pjesma nije svidjela na prvu. Previše mi je monotona. Ipak ima lijepu melodiju, pogotovo u refrenu. Malo sam pogledao prijevod teksta i zaista je dobar. Ako je ono uspjelo pobijediti prije dvije godine, zašto se ovo ne bi našlo u finalu, a daleko je bolje?

Ocjena: 5/10

Faruk: Rijetke su pjesme koje ovako slušatelje zgrabe i odnesu u drugu galaksiju, a ovo je jedna od tih. Pjesma koju pustiti poslije napornog dana, zatvorite oči i prepustite se hipnotizirajućoj atmosferi. Sa svakim slušanjem se mogu ponovo zaljubiti u ovo.  Po meni, bez ikakve dileme najbolje što je Slovenija ikad poslala na Eurosong i očekujem da će se Europa složiti sa mnom.

Ocjena: 10/10

Luna: Fina je, ali da budem iskrena, Hvala ne! mi je puno superiornija. Ova jednostavno nije “moja šolja čaja”. Ocjena gore zbog instrumentala.

Ocjena: 7/10

Marija: Svako malo Slovenija pošalje pravi mali biser koji bi da ispred njega stoji neka od eurovizijskih velesila prošao puno bolje. Ovo je međutim veliki odmak od tipičnih pjesmica kojima smo izloženi u cijeloj eurovizijskoj sezoni. Hrabro -pjevanje na vlastitom jeziku, originalno – eksperimentirajući sa melodijom i glasovima koji se neće sviđati svakome i odvažno – vjerovanje u stvorenu pjesmu bez obzira na konačan rezultat. Nešto je toliko hipnotično u ovoj pjesmi da ju izdvaja iz konkurencije. Bravo!

Ocjena: 9/10

Milka: Kada sam prvi put čula slovensku skladbu, pitala sam se što su to Slovenci izabrali? Ali kada sam par puta poslušala, postala mi je čak OK. Može dobro proći.

Ocjena: 5/10

UKUPNA OCJENA: 56/70

PROSJEČNA OCJENA: 8,0

anketa 1200

Slovenija 2019.

Ukupno glasova: 244

 • Jako mi se sviđa (5) [114 / 47%]
 • Dobra je (4) [55 / 23%]
 • OK je (3) [33 / 14%]
 • Ne sviđa mi se (2) [25 / 10%]
 • Užasna je (1) [17 / 7%]


7. ARMENIJA

Andrea: Ova pjesma zaista nije loša i svidjela mi se na prvo slušanje, ali postoji jedan problem. Nakon čak desetog slušanja Walking Out, ja se poslije par sati već ne bih mogla ponovno sjetiti melodije. Stalno bih se propitkivala “Ma kako ono ide? “, ali mi je mozak bio prazan. Možda sam to samo ja, ali u slučaju da nisam te u slučaju da ni nastup ne bude za pamćenje (a Srbuk otvara polufinale) mogli bi Armenci i ove godine ostati u polufinalu.

Ocjena: 7/10

Bartol: Nakon godine dana pauze, Armenija se na Eurosong vraća u velikom stilu s jakim ženskim vokalom, ono što znaju najbolje. Jedna odlična, moćna pjesma s moćnom porukom za koju se nadam da će imati nastup dostojan pjesmi kao i Iveta i Artsvik.

Ocjena: 9/10

Bojan: Ovo je također jedna od pjesama koja mi se svidjela na prvu. Sve mi odgovara sama pjesma, glazba, njen glas, interpretacija, naprosto sve. Ukoliko osmisle dobar nastup, ne vidim razlog zašto ne bi bili u finalu ili čak u TOP10. Bilo bi lijepo ponovno vidjeti Armeniju u vrhu.

Ocjena: 9/10

Faruk: Ako Srbuk uspije otpjevati ovo iole pristojno, ne sumnjam u još jedan odliičan rezultat za Armeniju. Ova pjesma to zaslužuje. Moderna je i zanimljiva, ima dovoljno prostora da Srbuk „prošeta“ glasne žice i pokaže koliko zna. Nekako mi se čini da bi ovo moglo privući najviše pozornosti kod ne-eurovizijskih običnjaka (gledatelja koji nisu fanovi).

Ocjena: 8/10

Luna: Lijepo je čuti da Armenci već drugu godinu zaredom šalju nešto što ne zvuči kao pokušaj eksperimentiranja. Iako sam od dana objave poslušala nekoliko puta, i zbog čega mi je dosta narasla u poretku, moram priznati da mi je na prvo slušanje bila meh, zbog čega se bojim kako bi mogla flopnuti.

Ocjena: 8/10

Marija: Još od tamo 2014. i Arama MP3, u armenijskim odabirima nisam pronalazila ništa posebnog i sukladno time svaka bi mi nova godina bila razočaranje. Srbuk je napokon prekinula s tom tradicijom i oduševila me ovom pjesmom. Moderno, ali ne premoderno, eksperimentalno, ali ne u prevelikoj mjeri i zanimljivo do granice u kojoj mi drži pozornost kroz sve tri minute. Odlično!

Ocjena: 10/10

Milka: OK stvar, dobar vokal, ali ipak nešto fali. Ne znam, nije mi ništa posebno. Nisam se oduševila.

Ocjena: 6/10

UKUPNA OCJENA: 57/70

PROSJEČNA OCJENA: 8,143

anketa 1201

Armenija 2019.

Ukupno glasova: 198

 • Dobra je (4) [58 / 29%]
 • Jako mi se sviđa (5) [45 / 23%]
 • Ne sviđa mi se (2) [42 / 21%]
 • OK je (3) [42 / 21%]
 • Užasna je (1) [11 / 6%]


6. GRČKA

Andrea: Došli smo do pjesme koju vole svi osim mene. Pa ovako, pjesma mi se na prvu nije svidjela, ali su svi ostali govorili suprotno pa sam se prepala da nešto sa mnom nije u redu i nadala da će mi se pjesma svidjeti s vremenom. To se nije dogodilo, ali nije mi žao. Ako nekoj pjesmi treba sto preslušavanja da mi se svidi onda čemu sve? Ionako je bitna ta jedna večer. Pjesma mi je čista generika, a spot je pokušaj forsirane umjetnosti. Pjesma mi dosadi već nakon prvog refrena (a niti do prvog refrena mi nije posebno zanimljiva). Pohvale za vokal.

Ocjena: 5/10

Bartol: Nisam očekivao ovo od Grčke i jako sam sretan da čujem to što čujem. Pjesma ima neki pobjednički feel, jedna od onih za koje tvrdim da vidim „zlatne konfete“ kako padaju pri pobjedničkoj izvedbi. Doduše te pjesme vrlo često ispadnu, tako da se nadam da nisam urekao Katerine. 😀

Ocjena: 9/10

Bojan: Ovu pjesmu sam zavolio nakon prvog slušanja. Katerinin glas mi je onaj koji mi je prvi privukao pažnju, njena interpretacija, melodija, tekst. Vjerujem da ova pjesma može Grčku vratiti na staze eurovizijske slave i da će se nakon dužeg vremena vratiti u TOP10.

Ocjena: 8/10

Faruk: Boja glasa u kojoj ćete čuti malo Adele, malo Florence + Machine, a malo Cher je glavni adut ove pjesme. Moderno je, ali nije jeftino. Drugačije je, ali nije bizarno. Kvalitetno je, ali nije pretenciozno. U svakom slučaju, nakon nezasluženog prošlogodišnjeg fijaska, nadam se da će ova pjesma vratiti Grčku na stare staze slave i eurovizijskog uspjeha.

Ocjena: 8/10

Luna: Nešto što osobno nikad ne bih očekivala od Grčke. Jako moderno, a ako Katerine u polufinalu uspije izvesti onu visoku notu (oko 2:00 minute), mislim da je TOP10 u finalu itekako moguć.

Ocjena: 9/10

Marija: Odavno. Odavno mi se grčka pjesma nije ovoliko svidjela. Ono što mi je na prvu, kao i vjerojatno većini zapelo za uho, je njezin glas koji je ne samo poseban i netipičan već i upečatljiv. I usudila bih se reći savršeno pogođen za pjesmu. Sve je ostalo, od razrađene melodije i lijepo ukomponiranih riječi do onog whoo, whoo, whoo kojeg ne mogu izbaciti iz misli, napravljeno tako da odgovara njoj kao izvođačici i osobno, mislim da je pun pogodak. Nadam se dobrom scenskom nastupu i vjerujem u odličan rezultat.

Ocjena: 10/10

Milka: U ovoj pjesmi čuje se švedska produkcija i karakterističan vokal pjevačice Duske koja ima specifičnu boju glasa. Osobno mi nije omiljena, ali itekako je vidim u finalu s dobrim plasmanom.

Ocjena: 8/10

UKUPNA OCJENA: 57/70

PROSJEČNA OCJENA: 8,143

anketa 1202

Grčka 2019.

Ukupno glasova: 198

 • Jako mi se sviđa (5) [64 / 32%]
 • Dobra je (4) [56 / 28%]
 • OK je (3) [46 / 23%]
 • Ne sviđa mi se (2) [24 / 12%]
 • Užasna je (1) [8 / 4%]


ZANIMLJIVOSTI

– Poredak osme grupe:

 1. Grčka 57/70 (8,143)
 2. Armenija 57/70 (8,143)
 3. Slovenija 56/70 (8,0)
 4. Cipar 54/70 (7,714)
 5. Albanija 54/70 (7,714)

– Pojašnjenje za prednost pri izjednačenju:

 • Cipar, Albanija i Azerbajdžan imaju isti broj bodova (7,714), međutim Cipar i Albanija su dobili prednost u konačnom poretku pred Azerbajdžanom zbog toga što naši komentatori nisu Azeru dali desetku. U slučaju ciparskog i albanskog izjednačenja, ciparska je predstavnica dobila prednost pred albanskom predstavnicom zbog treće najbolje ocjene. Dakle, i Tamta i Jonida su imale jednak broj desetki (svaka po jednu) i devetki (svaka po dvije), međutim Tamtina treća najbolja ocjena je osmica (Bojan), a Jonidina sedmica (Andrea, Bartol i Marija).
 • Treća najbolja ocjena, točnije broj iste razlog je zašto je Grčka dobila prednost pred Armenijom u ukupnom poretku. Naime, obje zemlje imale su isti broj desetki (svaka po jednu) i devetki (svaka po dvije), te su imale istu treću najbolju ocjenu – osmicu. Međutim, grčka predstavnica Katerine Duska dobila je tri osmice (Bojan, Faruk i Milka), a armenska predstavnica Srbuk dvije osmice (Faruk i Luna).

– Prvu Zlatnu loptu ikad u povijesti Razmišljamo naglas – Eurosong dodijelio je Bartol za slovenske predstavnike.

– Upravo je Bartol bio taj kojem se najviše svidjela osma grupa, dok se Bojanu ova grupa najmanje svidjela.

– Naši komentatori danas su podijelili i pet desetki.

Sada opet želimo vidjeti čitate li dobro naše misli! Što mislite, tko je pobijedio u Razmišljamo naglas – Eurosong 2019.?

anketa 1203

Što mislite, tko je pobijedio u "Razmišljamo naglas - Eurosong 2019."?

Ukupno glasova: 271

 • Nizozemska [126 / 46%]
 • Italija [78 / 29%]
 • Švicarska [35 / 13%]
 • Sjeverna Makedonija [19 / 7%]
 • Švedska [13 / 5%]

Rasprava39

 1. Fanatik — 26. travnja 2019. u 00:23

  1. Slovenija (10/10, ocjena 5)
  2. Cipar (10/10, ocjena 5)
  3. Albanija (10/10, ocjena 5)
  4. Armenija (10/10, ocjena 5)
  5. Grčka (6/10, ocjena 3)

  Slovenija bi sa ovom pjesmom mogla da ostvari svoj najbolji plasman na Eurosongu ikada.
  Cipar previše podsjeća na Fuego, čak je i u istom tonalitetu kao Fuego, ali to meni uopšte ne smeta, naprotiv.
  Albanija je odličan spoj tradicionalnog i modernog. Ne sumnjam u finale.
  Armenija je super. Žena ima sjajan glas i očekujem bombastičan nastup.
  A Grčka je precijenjena. Ja apsolutno ne vidim ništa posebno u toj pjesmi. Prolazi u finale samo zato što je u slabijem prvom polufinalu, da su u drugom polufinalu uopšte ne bi prošli.

  Pobjednik RN-a je 99% Nizozemska.

 2. Babe — 25. travnja 2019. u 08:48

  Sanjala sam euroviziju 😀
  Austrija je bila super, njen glas je bio veličanstven, a švedski nastup isti kao na Melodifestivalenu, i još mu je pjesma bila ista kao Queen – Don’t Stop Me Now i cijelo vrijeme sam se pitala kako nitko ne kuži koja je to kopija ?

 3. Manuella — 25. travnja 2019. u 01:18

  ALBANIJA! ❤❤

 4. Bratz Live Doll — 25. travnja 2019. u 01:07

  @arcticmonkey e da se I na ove preglede nadovezem, yt streams veze nemaju sa uspjehom pjesme. Pogledaj malo charts, svugdje je pjesma zavrsila, na billboardu,najveci uspjeh. I u danasnje vrijeme,glazba se slusa preko digitalnih platforma, a na Spotify Fuego ima 60 mil. streams dok aplikacija jos nije Ni dostupna u svim zemljama svijeta. To se zove viralno . A ja imam pravo da iznesem misljenje o svakom clanu ovdje , a ti bi trebao bit sretan sto si izvukao veci dio kolaca hahah

 5. onlylove — 25. travnja 2019. u 00:15

  Zaboravih napisati, mislim da pobjeđuju Nizozemska ili Italija. U anketi sam se odlučila za Italiju.

 6. onlylove — 25. travnja 2019. u 00:13

  Albanija – pjesma je dobra, fakat je. Jonida ima izvrstan vokal i odlična je uživo, ali, nažalost, meni ovo nije baš previše upečatljivo. Sviđa mi se dok ju slušam, ali ju odmah zaboravim, nema ništa po čemu bih je upamtila. 6/10, ocjena 3
  Cipar – ne da mi se sad pisati isto što sam već napisala za Maltu (a isto mislim i o Švicarskoj) pa ide samo ocjena: 5/10, ocjena 3
  Slovenija – prvo slušanje na mene nije ostavilo nikakav dojam. Međutim, svakim sljedećim slušanjem, pjesma mi je samo rasla i rasla pa ju sad obožavam i jako često slušam. Volim tu jednostavnost i jako zanimljivu i suptilnu, nenametljivu emociju. 10/10, ocjena 5
  Armenija – ovo mi je isto super, obožavam refren, baš je moćan. Malo me brine live izvedba, vidjet ćemo kako će zvučati u Tel Avivu. 8/10, ocjena 4
  Grčka – dakle, taj glas… Nevjerojatno je poseban i upečatljiv. A i pjesma mi se sviđa, odzvanja mi u glavi još dugo nakon slušanja. Sviđa mi se što Grčka šalje nešto drugačije ove godine, ugodno su me iznenadili. 9/10, ocjena 5

 7. Arctic Monkey — 25. travnja 2019. u 00:10

  @madfeminist Aha…
  Toliko na temu muzičke evolucije potekle sa Kipra. (Ne da mi se sad raspravljati o pojmovima draga, viralno, ceo svet, Evropa, 27m pregleda itd). Msm da moraš da se naslušaš još mnogo muzike i proširiš vidike, pa onda možda može da se komunicira. Pritom, nije lepo da se kačiš nekome ko te nije spomenuo, a još manje direktno uvredio. Uopšte me ne zanima tvoj ukus ili neukus, a ti se vec drugi put vrlo neprijateljski obraćaš meni braneći pesme Kipra. Prvi put sam bio dosadan, danas nemam ukusa. Svako od nas ima pravo da iznese misljenje o kvalitetu, popularnosti i konzumentima nečega ali generalno o ukusima se ne raspravlja, mada je poželjno uz preduslov tolerancije. Ipak ti odlucujes da se ukljucis u temu samo sa potrebom da istaknes kako sam (konkretno ja) sa Italijom, Svajcarskom, Svedskom, Holandijom i Srbijom u top 5 neko ko nema ukusa i ko je dosadan, a sa Kiprom i Maltom u top, pretpostavljam 3 ti si veća faca od mene. Važi i pozz… ?

 8. Nina — 24. travnja 2019. u 23:32

  Glasala sam za Švicarsku, iako mislim da su sve preostale zemlje dostojne prvog mjesta.
  Sviđa mi se Albanska pjesma, iako u posljednje vrijeme nešto manje nego prije. Plus je da pjeva albanski i da pjeva o nečemu što ima smisla. Nadam se izuzetnom nastupu.
  Cipar mi se prije jako sviđao. Trenutno mi pada u očima. Razmišljam o poruci pjesme i slično. Sigurna sam da će nastup biti vrhunski. Sretno Tamta!
  Slovence ne razumijem ove godine. Sve ravno ______________ Nisu mi baš sjeli. Ipak, sretno susjedi!
  Armenija mi se jako sviđa još od prvog slušanja. Baš je super!
  Grčka mi nije baš nešto. Dojam mi kvare dijelovi sKaterininim visokim tonovima. ? Iritantno.

 9. esc crazy — 24. travnja 2019. u 22:43

  1.Cipar
  2.Grčka
  3.Albanija
  4.Slovenija
  5.Armenija

 10. Bratz Live Doll — 24. travnja 2019. u 22:38

  @arcticmonkey o cemu ti pricas bogati draga? Pa Fuego je postao viralan u citavom svijetu odmah nakon eurosonga I svugdje bio na peak-u. Moras se malo informirati bolje, i da, i Replay postaje polako viral, prvo u Spanjolskoj,pa ce kasnije everywhere kao i Fuego

 11. EurovizijskiFan — 24. travnja 2019. u 21:53

  Što se tiče pobjednika u RN glasao sam za Italiju ☺

 12. EurovizijskiFan — 24. travnja 2019. u 21:51

  1) Grčka-Ocjena 5 i moje 8. mjesto
  2) Cipar-Ocjena 5 i moje 9. mjesto
  3) Slovenija-Ocjena 5 i moje 11. mjesto
  4) Albanija-Ocjena 5 i moje 12. mjesto
  5) Armenija-Ocjena 3 i moje 26. mjesto ?

 13. imperator — 24. travnja 2019. u 20:17

  I ja sam kao i većina odgovorio da kao pobjednika RN-a vidim – Nizozemsku!!
  Već vodi u kladionicama, pobijedila je u vixovoj anketi, a ako pobijedi i u RN-u onda svi na kredit možemo čekirati karte za Amsterdam 😉

 14. imperator — 24. travnja 2019. u 20:11

  ALBANIJA
  Ovo zvuči toliko epski i mistično da bih, da kažu da jesu, povjerovao i u to da su Albanci sudjelovali u opsadi Troje..
  definitivno, dark horse eurosonga.. ova pjesma nema limita, kako u globalu tako ni kod mene pa je najrelanije dati – 6/10
  —–
  CIPAR
  @wannabe Nisi jedini koji misli da je “Replay” bolji od “Fuega”.. doduše, kod mene ima i do toga što i dalje zamjeravam Eleni što nije nastupala s grčkim melosom, no to je d(r)uga priča..
  i ne znam što se svi pribojavate Tamte i njezinih scenskih sposobnosti.. ljetos je na čuvenom MAD TV festivalu nastupala zajedno s Mikolas Josefom i tu se dobrano iskazala, i time vjerujem da je “kupila” svoje mjesto za Tel Aviv..
  i za kraj, AKO IDE, IDE.. stoga, zašto bi Ciprani mijenjali dobitnu formulu s Fuegom?? ako prođe ove godine, tako trebaju i sljedeće, i sljedeće.. sve dok ne dojadi i Bogu i vragu.. da bar i mi imamo neki indigo, ne onaj Domenicin, već pravi indigo 😀 … aaaaaaahh… 8/10
  ——
  SLOVENIJA
  Ne znam kako je u ostalim krajevima, ali u Slavoniji se za vrijeme uskršnjih blagdana obilato jede.. za doručak se već popunjavaju kalorije za cijeli normalan dan, a gdje je tek večera?? 😀 naravno, tu su i neizostavni kolači koji sve dodatno zapapre upornima..
  na kraju sve to utječe na stanje čovjeka kojeg hvata lagani drijemež.. potrebno je samo mali poguranac, neka uspavanka, da ga totalno dotučeš.. eh pa, našao sam idealno rješenje koje ove godine nisam, ali sljedeće sigurno hoću.. pustit ću jednoličnu recitaciju “Sebi” i time mu skratiti muke!!!
  zbog dobrosusjedskih odnosa – 4,5/10
  ——
  ARMENIJA
  Mene ovaj naziv stalno vuče na “Walking dead”, a da jest onda Armenci sigurno ne bi imali problema s uočljivim scenskim nastupom 😛 .. no, ni ovaj “Walking out” neće biti ništa manje uočljiv.. no, hoće li i to biti dovoljno za prolazak u finale?? nisam siguran jer ova pjesma izaziva demenciju.. jednostavno, uđe u glavu i nakon nekog vremena ispari ko magla.. ali bar su konačno i Armenci pozitivni kod mene 5,5/10
  ——
  GRČKA
  Jučer sam veći dio dana proveo u šumi i slučajno sam usred jednog puteljka pun koprive nagazio na krepanog i izgriženog tvora.. želudac mi se preokrenuo za 360..
  ne bih sad rekao da mi je osjećaj bio isti kad sam prvi put čuo ovu grčku pjesmu, no da je bio dobar – nije.. oooo nije!!!
  Budući da obožavam grčki melos te na svojoj play listi imam bar 20% istih, debelo sam se razočarao čuvši da Grci u Tel Aviv idu s generikom.. NE, NE i NE!!! Svi mogu ići s generikom, samo Grci ne!!! TOČKA; USKLIČNIK 3/10
  —————————-
  čudan blok, prepun dark horseva
  1. Cipar 8/10
  2. Albanija 6/10
  3. Armenija 5,5/10
  4. Slovenija 4,5/10
  5. Grčka 3/10

 15. Marko — 24. travnja 2019. u 19:54

  1) Kipar
  2) Slovenija
  3) Grcka
  4) Jermenija
  5) Albanija 🙂

 16. Supercut09 — 24. travnja 2019. u 19:28

  Inače, lijepo je vidit da nam se predstavnik druži s ostalim natjecateljima u hotelu. Sjajno.

 17. PERO — 24. travnja 2019. u 18:41

  Hocu reci Italija mora pobijediti i u Razmisljamo naglas

 18. PERO — 24. travnja 2019. u 18:40

  Naravno da Italija mora pobijediti u anketi.Ima 1000 puta bolju pjesmu od Nizozemske koja ce dozivjeti debakl zbog staticnog live nastupa.Italija mora pobijediti tako da bude Rim 2020

 19. Arctic Monkey — 24. travnja 2019. u 16:59

  @madfeminist Samo izvoli slusaj. Neka budu sve pesme takve nemam nista protiv, samo prestanem da pratim Eurosong i gotovo. Ukoliko bi se tvoje zelje ostvarile, mogao bi se i naziv festivala promeniti u Trešovision. Moja poenta je, da je Fuego bio vatra samo zbog pevacice, a ove godine Kipar nema ni upola takvu ličbost iza svoje pesme! Te dve pesme su nesto sto NIKADA ne bi bio svetski hit i što nikada ne bi snimila niti jedna od trenutno najvecih pevacica u svetu muzike. Satorsko-cirkuska muzika u modernom ruhu… Fujčina!

 20. Diavolo — 24. travnja 2019. u 16:57

  ALBANIJA – pjesma koja ti se dopadne na prvu. Pažnju ti privuče mistična atmosfera (gotovo da asocira na vrijeme drevnog Egipta, čemu je i sama pjevačica doprinijela svojim make up-om, frizuri i odjeći – prava Kleopatra), fenomenalan instrumental i fenomenalno pjevanje. Jedino na čemu bi se moglo poraditi je scenski nastup i rasvjeta, a nadam se da će ukloniti one semafore sa nacionalnog finala. Ocjena bi bila veća ukoliko bi sklepali neki bolji nastup, a o desetki ne možemo pričati jer nije ni blizu njihove prošlogodišnje pjesme predstavnice. (8/10, ocjena 3, Top41: 13/41)
  _ _ _ _ _
  CIPAR – ovo je definitivno Fuego vol. 2, ali me to nimalo ne dira. Volim ovu pjesmu jednako koliko sam volio i Fuego. Sad je na Tamti jedino da ima odličan scenski nastup da pjesmu digne na nivo live izvedbe Fuega. Jedina mala zamjerka ili bojazan je ta što ova pjesma dolazi odmah godinu iza njihovog najboljeg pokušaja ikada, pa mislim da ova pjesma neće biti dovoljno dobro prepoznata ili dobro cijenjena. Mislim da će zato i postići nešto slabiji rezultat. Negdje od 5-10. mjesta. Niže ne bi smjela ići. (9/10, ocjena 4, Top41: 6/41)
  _ _ _ _ _
  SLOVENIJA – jedna umirujuća, gotovo hipnotička, pjesma za koju mi je zapravo drago što je dobila na EMI, iako mi je, čini mi se, bila tek četvrta u ukupnom poretku. Nastup na finalu Eme je bio dobar, prilagođen pjesmi. Jedina zamjerka je što su me na par trenutaka podsjetili na nastup Madame Monsieur, pošto su se cijelo vrijeme gledali sa dozom sjete, gotovo da nisu treptali. Vjerojatno će isto tako izgledati i u Tel Avivu. (8/10, ocjena 3, Top41: 15/41)
  _ _ _ _ _
  ARMENIJA – u ovom trenutku mi je, dok ju slušam i ovo pišem, armenska pjesma skočila par mjesta na ljestvici. Jednostavno svaki put kad ju iznova čujem, pjesma u meni raste. Kad sam ju prvi put čuo, rekoh meh – još jedna prosječna pjesma ovogodišnjeg Eurosonga, ali sad sam mišljenje promijenio, a tako i ocjenu. Ovo je jednostavno BOOM, moderna pjesma sa fenomenalnim instrumentalnim dijelom i odličnim glasovnim sposobnostima pjevačice. Ukoliko ona ovo uspije besprijekorno izvesti na pozornici u Tel Avivu, onda nema bojazni oko njihovog ulaska u finale. Doslovno se ježim kombinacijom vokala i instrumentala. Nadam se da će u to sve uklopiti i odličan scenski nastup. (9/10, ocjena 4, Top41: 9/41)
  _ _ _ _ _
  GRČKA – potpisujem sve što je Marija rekla. Grčka nam ove godine servira nešto moderno i kvalitetno. Najbolji dio ove pjesme, iako su svi segmenti pjesme na zavidnom novu, odnosi se na vokal pjevačice. Stvarno je neotipičan, neobičan i upečatljiv. Meni je ona najbolja ženska vokalistica ove godine, barem po ovom što možemo čuti u audio verziji. Nadam se da će to opravdati i u live nastupu, pošto ima dosta visokih tonova koje je vjerojatno teško otpjevati. Njen vokal me podsjeća na neki mix Jesse Glynne i Adele. Stvarno je specifičan. Melodija i poletan ugođaj su samo šlag na tortu ove pjesme. (9/10, ocjena 4, Top41: 7/41)

 21. escmusic — 24. travnja 2019. u 16:36

  Mislim da je pobjedu odnijela Italija ili Nizozemska. Prednost ipak dajem Italiji, za koju sam i dao glas u anketi.

 22. Bratz Live Doll — 24. travnja 2019. u 16:25

  @arcticmonkey Evo ja dnevno pustim Po 20x Replay, skacem,plesem dok traje pjesma I bas mi je super, u cemu je problem? Ja da Sam clan EBU delegacije zabranio bi pristup pjesama kao sto su Kruna, Scream,Zero gravity,etc… replay ti smor a nije ti smor Kruna koju redovito svake godine slusas jer vecina zemalja ima slicnu pjesmu,iz razloga sto je Eurovision postala baladvision. I kad vec toliko poredis Replay sa Fuegom,ja mogu da poredim Krunu sa Oro,samo sto je Kruna daleko losija pjesma sa losijom produkcijom I vrlo nekarizmaticnom pjevacicom. I know you miss the tastee

 23. Kazahstan — 24. travnja 2019. u 15:52

  Sve u svemu mogu reći da mi je dosta realan ovogodišnji RN, ali ima nekih stvari koji mi bodu oči:
  Armenija se bolje plasirala od Azerbajdžana?
  Slovenija se bolje plasirala od Rusije?
  Sjeverna Makedonija ušla u top 5?
  Mislim da nema šanse da na stvarnom Eurosongu bude tako.

 24. Babe — 24. travnja 2019. u 15:44

  Albanija&Slovenija ❤️
  Cipar je dobar
  Armenija ok
  Grčka mi se ne sviđa

 25. Arctic Monkey — 24. travnja 2019. u 15:42

  Albanija 6/10 Dobra pesma, odlican vokal ali ne znam zasto nikako da me kupi. Uglavnom zelim ovo u finalu i tamo neko 14 mesto.
  Kipar 2/10 Nisam voleo Fuego pa valjda logicno da ne volim ni ovo. Drago mi je da komentatori nisu jos vise precenili ovaj pokusaj. I da, jako je nepravedno da fanovi nekim zemljama zameraju navodnu slicnost pesama sa prethodnim godinama i tako lako odbace pesmu jer je “vec viđeno” (Srbija i Albanija ove godine) a onda jedan Kipar sa gotovo identicnom pesmom uzdignu u nebesa. Posebno je Viliam ili kako se vec zove onaj malac iz wiwibloggs pokazao svu svoju dvolicnost po tom pitanju. Pesma je mnogo losija od Fuego i ne bih nikoga da uvredim ali ja msm da moras da budes bas neozbiljan sklop da bi uzivao, svakodnevno slusao ili ne daj boze igrao uz ovakvu pesmu, drugu godinu za redom…
  Slovenija 9/10 Bravo komentatori, a posebno Bartol zbog ove prve zlatne lopte. Prekul atmosfera pesme. Nadam se velikom uspehu Slovenije ove godine. Uz Italiju, mozda jedina pesma koja zvuci kul i potpuno je van okvira eurosonga.
  Jermenija 5/10 Nije me kupila preterano ali mi ne smeta mogu da je poslusam ponekad, nazalost nista vise.
  Grcka 6/10 nekako mi je tesko da bilo sta kazem. Svidja mi se i ne, njen glas mi je super i to je to. Jedna od onih pesama koje su dobre ali mi postanu dosadne negde pri polovini.

  Glasao sam za Italiju kao pobednicu RN. Cini
  mi se da ce dobiti najvise ocene od komentatora, a ako ne onda je Holandija ta sigurno. Uglavnom ko god da pobedi bice ok. Sve ove zemlje su u mom licnom top 5 samo sto je Srbija tu umesto Makedonije koja mi je na odlicnoj osmoj poziciji i zelim joj pobedu na esc, bilo bi zasluzeno koliko i neostvarivo.

 26. LoveWave — 24. travnja 2019. u 15:41

  Nadam se da je Nizozemska pobjednik ili eventualno Italija.
  Btw. @lessenziale potpisujem komentar za Cipar, bravo!

 27. LoveWave — 24. travnja 2019. u 15:22

  ALBANIJA- od izlaska pjesme do dan danas melodija i Jonida ostavljaju na mene odličan utisak. Tradicionalno, moderno, dramatično, upečatljivo. Zasluženo u TOP10 u ovom projektu. Ne bih se žalio niti da tako bude u finalu eurosonga. Nadam se da će live izvedba podignuti pjesmu na višu razinu za još bolju ocjenu od mene. 8/10
  CIPAR- imam osjećaj da su Ciprani poslali bilo koju pop pjesmu da bi se vikalo kako je poslana kopija fuega. Nisam takvog mišljenja što se tiče ove pjesme, jer je ovo totalno drugačiji pristup pop žanru nego što je imao fuego koji je u pozadini imao etno prizvuk. Tamta je odličan izvođač, nastup će sigurno biti dobar tako da je visok plasman neupitan. 9/10
  SLOVENIJA- najčudnija pjesma ove godine za mene. Ali na pozitivan način. Magično i originalno. Zala i Gašper dali su ovogodišnjem eurosongu pjesmu drugačije dimenzije od ostalih. Kada slušam ovu stvar jednostavno odlutam 3 minute i uživam u glazbi. 9/10
  ARMENIJA- nisam očekivao Armeniju ovako visoko iskreno. Pjesma je dobra, osobno ju želim u finalu, ali u top 10? Hmmm… dosta moderan pristup glazbi s vrhunskim vokalom, ali ništa eurovizično ne vidim u ovoj pjesmi. To je glavni nedostatak. Nadam se da će imati orignalan i upečatljiv nastup. 8/10
  GRČKA- vidjeti Grčku skoro unutar top 5 ovog projekta je i više nego što sam očekivao. Od prvog trenutka sam zaljubljen u ovu pjesmu. Originalno, moderno i produkcijski izvanredno. Vokal također fantastičan i poseban. Grčka me drugu godinu zaredom osvojila! 10/10

 28. Vix-new-2 — 24. travnja 2019. u 15:01

  Pobjednik?
  N-I-Z-O-Z-E-M-S-K-A 🙂

 29. Supercut09 — 24. travnja 2019. u 14:58

  Predviđam pobjedu Italije. Ne samo jer mi je to pobjednik, već i jer znam dosta ljudi kojima je ona na vrhu, tako da.
  U topu 5 mi je jedino žao št9 je završila Švedska jer mi je ona prosječna.

 30. Vix-new-2 — 24. travnja 2019. u 14:48

  ALBANIJA-U mom topu je negdje 5-8. tako da sam zadovoljan ovogodišnjim plasmanom u RN. Često ljudi ne vole albanske pjesme zbog “deranja.” Ali ljudi, to je umjetnost. 😀 (Nadam se da me neće netko zbog ovog argumenta poklopit primjenjujući ovu rečenicu za Island 😀 .) Pročitao sam od urednika 2 puta komentare o albanskoj pjesmi jer mi je bilo teško za povjerovati da ove godine ima ljudi koji NAVIJAJU za Albaniju. 🙂 Izuzetno dobra pjesma, posebno instrumental, drama, vrhunac, vokal…Mislim da ću u završnom RN dati osvrt na sve pjesme ovogodišnjeg eurosonga kategorizirajući ih po raznim kriterijima…a ova pjesma nije daleko od masterpeacea.
  CIPAR-Vjerujem da svi koji me imalo poznaju kao komentatora na ovom portalu da znaju koliko ne volim neorginalnost i jeftinoću. Meni je prošle godine Fuego bio izvan top10 (ali priznajem kao paket zbilja je zaslužio top2 ako ne i pobjedu)…a obzirom da mi je ova pjesma dosta lošija od Fuega, pogađate…ovo mi nije ni za top15. Malta je jako komercijalna, ali opet nekako na svoj način-zanimljiva. A Repeat je dosta ponavljauća, predvidljiva, ima Fuego atmosferu…ali nije plagijat. Tamta je i sama izrazila da pjesma nema poruku…a kad netko dođe na Eurosong predstavljati državu (i sebe), bez ikakve poruke i emocije, samo da bi zabavila Europu ,kod mene to ne pali. :/ Ali sreća pa smo svi različiti. Tampta će bez beda doći u top15. Puno ljudi voli ovi stil. Ps drago mi je da nije završila u top5.
  SLOVENIJA-Dark horse. Na kladionicama je tu negdje po sredini, po youtube komentarima nije nešto popularna. Ovo je pjesma-voliš je il ne. Sestri sam pustio 20 pjesama-rekla je da joj je ova najgora. A meni najbolja. Ista krv, različiti stavovi. Ovo je umjetnost. *.* Zadnja 2 mjeseca poslušao sam 20 eurosongova (21. stoljeće)…niti jedna pjesma nema ovakvu atmosferu koja te hipnotizira. Veseli mi se duša slušajući ovo. Nakon Nizozemske..ovo je moj drugi NUMBER 1. Inače ne glasam..al za ovo bih potrošio novce. Želim Sloveniji pobjedu,a i sebi da konačno vidim taj Eurosong. 🙂 Što se tiče Hvala, ne-drago mi je da je ta pjesma ostala u sjećanju eurosong fanova poput npr. pjesme Babuški il Verke. To je bit Eurosonga. A i ova pjesma ima tu specifičnost.
  ARMENIJA-Ne, ne i ne. Ovo je zalutalo u top15. Nikakva eurovizičnost. Obična. Nimalo zanimljiva i slična današnjoj glazbenoj sceni. Nadam se da neće u finale. Next…
  GRČKA-Ova pjesma mislim da zaslužuje top11-16. Sumnjam da će uletjeti u top10, a bojim se da bi mogla i flopnuti. Grčka je već par godina nestabilna na eurosong klackalici. Toliko bih daleko išao da bih izjavio da ako ovo slučajno ne prođe u finale, da neću žaliti. Bojim se da će tako i biti. Da će ovo biti ona pjesma iz topa 10 kladionica koja uvijek flopne pa se eurosong svijet-čudi.

 31. Eurovisionfan — 24. travnja 2019. u 14:46

  Slovenija
  Dosovno nikad nisam mijenjao misljenje o ovoj pjesmi. Lijepo, umiravajuce, moderno. Ne znam kako ce ovo zavrsiti. Pjesma mi nije pjevljiva, sve je nekako ravno dok ja vise preferiram da i pjevam pjesmu nego da je samo slusam

  Armenija
  U pocetku mi se nije nesto sviđala, ali sada mi se nalazi u TOP10. Sviđa mi se stil pjesme i nacin na koji je poruka predstavljena. Lyrics je odlican, a spot je urađen svjetski. Mozda je samo problem ove pjesme taj sto ne ulazi lako u usi i sto opet, nije toliko pjevljiva. U svakom slucaju bolje nego onaj pokusaj prosle godine

  Grcka
  Meni pjesma i nije nesto. Sve je divno, lijepo, krasno, ali ova pjesma mene nece natjerati da je ponovo pjevam. Proslogodisnja pjesma mi je bila puno bolja nego ova. Mislim da je malo precijenjena. Zasluzuje proci u finale, jer kad su sa onim trash-ovim prije dvije godine mogli proci ne znam zasto ne bi mogli i ove, a i ova pjesma je puno bolja.

  Sto se tice pobjednika RN mislim da je to ili Italija ili Holandija, mada bih najvise volio da je pobjednik Svedska, jer mi je sada Too Late For Love glavni favorit za pobjedu ove godine, prije Mikijeve pjesme

 32. Supercut09 — 24. travnja 2019. u 14:38

  Albanija- Divno je čuti ovako dobru pjesmu od Albanije. Vokalno, mislim da Jonida sve može pojesti za doručak, a pjesma mi je čak njihova najbolja od Suus. Kada bih otkrio manu pjesme, onda bih to možda bio refren, koji nakon par sekundi zna dosaditi. Al sve to nadopunjuje sjajan instrumental. 8/10(12. Mjesto).
  Cipar- na prvu sam bio izritiran činjenicom da je Tamta uzela isti recept kao i Eleni. Ali ja sam očito jedina osoba kojoj je ovo ažurirana i bolja verzija fuega. Catchy je i svakako guilty pleasure materijal. A i ako su Ciprani uspjeli podić onu dosadu od Fuega, ne vidim zašto to ne bi s Tamtom napravili.
  7/10(21. Mjesto)
  Slovenija- malo sam se začudio kada sam čuo da se ovo svima sviđa, ali pjesma mi je zaista divna. Gotovo mi stalno nekako raste na ljestvici(čak mi je jučer narasla). Instrumental je sjajan i odlično nosi pjesmu, a sve to daje neku atmosferu uspavanke za koju ne bi htjeli da ikada prestane svirati.
  8/10(11. Mjesto)
  Armenija- na prvo slušanje: WOW. Na drugo: okej ovo je još bolje. Drago mi je da su se Armenci vratili ovakvim bopovima. Pjesma je izvrsno napravljena i, da, jedna od mojih najdražih ovogodišnjih pjesama i želim joj top 5(ali to se neće dogoditi), pa očekujem bar top 10.
  P.S. nadam se da će Srbuk to sjajno izvest i da ćemo svi zinuti od čuđenja kad ju budemo slušali.
  10/10(4. Mjesto)
  Grčka- pjesma je divno ukomponirana, ali što vrijeme ide dalje, sve više uviđam kako bi mogla ispast. Ne želim da se to dogodi, jer smatram da Grci davno nisu imali ovako dobru i modernu pjesmu. Sve u svemu, sretno!
  7/10(14. Mjesto)

 33. Eurovisionfan — 24. travnja 2019. u 14:31

  Albanija
  Moj lični TOP10. U pocetku mi se nije sviđala, ali je vremenom sve vise rasla kod mene da bi se poslije objave odlicnog revamp-a nasla pri vrhu ljestvice. Tradicionalno, mocno, (ne)genericno. U nekim dijelovima pjesme mi se cini kao da slusam tursku pjesmu, a ne albansku.Ovo sigurno nije pjesma koju cu slusati u slobodno vrijeme sto nije ni cilj pjesme, posvecena je određenom dijelu publike sa jakom porukom i to je za respekt.

  Kipar
  Problem ove pjesme je samo to sto je “satkana” na isti kalup kao Fuego. Pjesma je stvarno dobra i pjevljiva, ali i spot je vrhunski odrađen. Mozda je ova pjesma po nekim stvarima i bolja od Fuega, ali original ostaje original. Originalna verzija je uvijek bila no1 koliko god ta druga verzija bila bolja. Pjesma se nalazi kod mene oko 12. mjesta, ali vjerujem da ce se plasirati u TOP10

 34. L'essenziale — 24. travnja 2019. u 14:28

  Pobjedu odnosi Nizozemska u RN, ne očekujem ništa drugo na vrhu ove godine 🙂

 35. L'essenziale — 24. travnja 2019. u 14:27

  Albanija – 4/10 moje 31. mjesto. Ja ovo nisam doživio. Jednostavno odlutam mislima nakon prve minute i pomislim kako doziva Voldemorta da se vrati u Albaniju, a on je zapravo mrtav, a ona to ne zna, i tako….. Dozvolit ću izvedbi uživo da mi poboljša dojam. Po meni ima boljih 10 za finale. Bit će tu svega u četvrtak 16.05. 😮

  Cipar – 9/10 moje 4. mjesto. Ovo mi je super pjesma. Baš po mom guštu. Moderna, pruža jako puno mogućnosti za dobar nastup. Ne vidim poput Milke neke velike sličnosti s Fuegom osim što obje pjesme dolaze s Cipra. Tamta je prekaljen izvođač i očekujem jako dobar plasman. Bravo za Cipar. Ako Švedska može štancati pop pjesme već 10 godina, Portugal slati fado već 60 godina, Belgija šaputati već 6 godina za redom, nemam ništa ni protiv fuego styla s Cipra idućih par godina 🙂
  Slovenija – 2/10 moje 37. mjesto. Poštujem da se ova pjesma mnogima sviđa, ali mene čini izrazito nervoznim, stvara mi nelagodu i izaziva tjeskobu. Psihodelična pjesma. Poželim se zavuči pod dekicu, spustiti roletne i zapaliti, hmmm. (tako mi Zala malo i baca) Meni je ovo jako dosadno i nije za finale, definitivno. Nije moj đir.
  Armenija – 6/10 moje 17. mjesto. Jedna od pjesama koja na prvu nije sjela, ali svakim daljnjim slušanjem bude sve bolja. Vjerujem u prolazak u finale, a i na mojoj ljestvici se popela za dosta mjesta.
  Grčka – 9/10 moje 5. mjesto. Odlična pjesma. Drago mi je da su se odmakli od grčkih stereotipa. Pjesma s početkom, vrhuncem i krajem. Poseban glas, drugačiji od ostalih. Jako zanimljiva pjesma. Uz Mađarsku drugi dark horse ovog natjecanja. Iako nisam ljubitelj Grčke na ESC-u, ovo mi je VRH. Sretno u finalu, očekujem top 10 rezultat.

 36. NeverLetYouGo — 24. travnja 2019. u 14:26

  Cipar- zarazno, zabavno, karizmatična pjevačica meni se Fuego svidjeo tek nakon prvih proba a Replay već sada.
  Grčka- na ptvu mi se iskreno nije svidjela a danas mi je jedan od favorita za pobjedu.
  Albanija i Armenija- neosporivo je da su kvalitetne pjesme ali ja se nekako nisam pronašla u njima.
  Slovenija- prekrasno, posebno drugačije od svega na ovom ESC-u nadam se viskom plasmanu. Bravo!
  Moram naglasiti da su čak 3 moja favorita u vaših top 5 veselim se zadnjem RN zo su Švicarska, Nizozemska i naravno Italija. Švedska i Makedonija su također vrhunske skladbe.

 37. SwedenEurovisionFan — 24. travnja 2019. u 14:13

  A što se tiče Vašeg pitanja tko je pobijedio, hm, blagu prednost dajem Nizozemskoj, iako me apsolutno ne bi začudilo da je Sjeverna Makedonija odnijela pobjedu s neke 2, 3 Zlatne lopte 🙂 Ipak, “patriotski” sam glasao za Švedsku u nadi da i ovdje pobijedi, kao što bi trebala i u Tel Avivu ??

 38. SwedenEurovisionFan — 24. travnja 2019. u 14:11

  Albanija – Revamp verzija je znatno bolja od prvotne, ali i dalje nije nešto što bi me privuklo da slušam u slobodno vrijeme. Odličan glas ne može izvući ovako (za mene) prosječnu pjesmu, a iako Jonida daje tu neku dodatnu dramatičnost, predviđam joj ostanak u polufinalu.
  Ocjena: 2. Moj osobni poredak: 30/41.
  Cipar – Blijedi pokušaj kopije Fuega od lani, Cipru nedostaje kreativnosti definitivno. A ako su mislili da će s ovom pjesmom postići isti ili bolji rezultat od lanjskog drugog mjesta, jako su se prevarili. Ipak, potpisujem riječi Andreje i Bojana. Tamta ima dobar glas i uvjeren sam, s obzirom na tim, da će koreografija biti na nivou, ali sama Tamta nema ni šestinu onog seksipila kojeg je imala Eleni. Pjesma jednostavno ostaje u glavi i s obzirom na konkurenciju pjesama na višem mi je mjestu nego ”Fuego” lani. Top10 mjesto u finalu je apsolutno realno 🙂
  Ocjena: 4. Moj osobni poredak: 14/41.
  Slovenija – Totalno ravna pjesma, bez ikakve kulminacije. Zala pjeva kao da je to jedini način na koji zna pjevati i boji se da ako povisi glas samo za malo, će sve upropastit. S obzirom da su u prvom polufinalu, možda se čak i probiju u finale, onako, kroz ”ušicu igle” i uz pomoć susjeda.
  Ocjena: 3. Moj osobni poredak: 27/41.
  Armenija – I drugu godinu zaredom Armenija će, da se mene pita, ispasti u polufinalu. Pjesma dosadna, pokušaj miksa balade i nekog indie popa, ali kod mene ne prolazi. Srbuk se nije pokazala nešto posebno na predeurovizijskim koncertima, što je još jedan minus. Deranje na kraju, hvala ne.
  Ocjena: 2. Moj osobni poredak: 35/41.
  Grčka – Tresla se brda, rodio se miš. Grčka pjesma najavljivala se kao nešto senzacionalno u rangu pobjede doslovno 3 mjeseca, kad ono dobijemo amerikaniziranu pjesmu do bola, bez ijedne trunke grčkog melosa u njoj. Nedorečena pjesma, od refrena do ostatka, a ni Katerinin atipičan glas (kojeg doduše nije pokazala na predeurovizijskim koncertima) ne može mi uvelike povisiti mišljenje od ovoga, a to je začelje finala, kojeg će ipak vidjeti. Andrea, nisi jedina, ni ja ju ne volim 😀
  Ocjena: 3. Moj osobni poredak: 24/41.

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?