#rnesc2020: Zbog čega Marijina ocjena za Toma odudara od ostalih? – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

#rnesc2020: Zbog čega Marijina ocjena za Toma odudara od ostalih?

  11 min za čitanje   47 komentara

Do kraja našeg ovogodišnjeg izdanja ostalo je samo 12 zemalja, od čega ćemo komentare za pet zemalja prezentirati u današnjem izdanju. Koje zemlje su se našle danas na tapeti, saznajte u nastavku. Ujedno vas pozivamo da nam se pridružite u komentiranju u komentarima ispod, te u rješavanju anketa.

No prije nego krenemo na komentare za današnje izdanje #rnesc2020, željeli bismo vas izvijestiti o rezultatima ankete o sličnosti ovogodišnje ciparske pjesme s pjesmom Lose Control, koju smo postavili prije dva dana. Od 100-tinjak odgovora koje smo primili na ovoj anketi, čak 66% čitatelja uočilo je sličnosti između dviju pjesama. A sad se vraćamo na današnji #rnesc2020.


AZERBAJDŽAN

Andrea: Pjesma je u redu, ali da sam oduševljena kao i većina – nisam. Ne sviđa mi se ono mumljanje u pjesmi prije refrena i ne sviđa mi se njen izgovor naslova pjesme. Mislim da su ljudima svi “narodni zvukovi upakirani u pjesmu” automatski postali za top 10, ali ja ne spadam u tu skupinu. Etno elementi su pohvalni, ali mi se osobno pjesma neće dopasti samo ako ih posjeduje. Treba to sve biti nekakva cjelina. Tko me je shvatio, shvatio je. 😀

Prošle godine mi se azerska pjesma više sviđala (znam, znam, u manjini sam).

Ocjena: 6/10

Bartol: Kraljica Efendi servirala bop ovogodišnje sezone, ali joj je stvari pomrsila Miss Rona… Ovo će biti takav hit u Euroclubu. 😀 Tekst je poprilično besmislen i smiješan, ali to i očekujem od ovakve pjesme, nije ni Fuego lyrical masterpiece. Strašno mi je simpatično kako rola taj „r“ u pjesmi na Cleopatra.

Ocjena: 9/10

Bojan: Ovo se zove kvalitetan narodnjak. Glazba je ta koja te tjera da plešeš, a pjevačicina interpretacija da pjevaš sa njom. Malo me u momentima podsjeća na pjesmu “Bang Bang” od Jessie J i ekipe, ali samo određeni dio. Šteta što nećemo vidjeti nastup.

Ocjena: 8/10

Luna: Kao netko tko je studirao arheologiju i etnologiju, ne vidim smisao stavljanja japanske mantre u pjesmi koja službeno govori o egipatskoj kraljici kao role modelu ženskog roda. Ipak, moram pohvaliti Azere što su se napokon odmaknuli od Šveđana i što su ubacili više narodnih instrumenata u pjesmu.

Ocjena: 7/10

Marija: Ono što mi se osobito sviđa kod ove pjesme je taj istočnjački zvuk kojeg ima kao i njezini etno elementi. Iako me nije „izula iz cipela“ ova pjesma mi je ugodno iznenađenje ovog natjecanja. Zanimljiva mi je, a pomalo i mistična. Vjerujem da bi scenski nastup bio jako upečatljiv. Sve u svemu, jako dobar izbor Azerbajdžana ove godine.

Ocjena: 7/10

Sanja: Što dobiješ kad pomiješaš BOP i lekciju iz povijesti? Cleopatrrrra! Odlično mi je ovo, navukla sam se skroz. Spot je vrhunski, a ovi spiritualni zazivi su show. Ovo bi sigurno bilo jako zanimljivo osmišljeno na sceni.

Ocjena: 8/10

UKUPNA OCJENA: 45/60

PROSJEČNA OCJENA: 7,5

anketa 1479

Azerbajdžan 2020.

Ukupno glasova: 120

 • Jako mi se sviđa (5) [47 / 39%]
 • Dobra je (4) [34 / 28%]
 • OK je (3) [18 / 15%]
 • Ne sviđa mi se (2) [11 / 9%]
 • Užasna je (1) [10 / 8%]

FRANCUSKA

Andrea: Ova pjesma mi je na posljednjem mjestu. Za mene je definicija dosade i što bi se reklo, piš pauze. Francuzi me nikad nisu razočarali, ali eto, za sve postoji prvi put.

Ocjena: 0/10

Bartol: John Lundvik stvarno ne zna pisati pjesme koje zvuče modernije od 2007… Što su to jadnom Tomu uvalili, ja evo ne znam, ali Francuska bi definitivno lizala dno u finalu #sorrynotsorry. Nova verzija zvuči kao akustična verzija, tako da moja ocjena ostaje nepromijenjena.

Ocjena: 2/10

Bojan: A što su mijenjali pjesmu? Meni je bila ok ona prethodna, možda više zbog Eiffelovog tornja i impresivnih kadrova, ali sam se zbog toga i navikao na pjesmu. A francuska televizija treba uvesti pravilo da pjesme moraju biti na francuskom, ako već vode neku nevidljivu borbu za jezik, a ne da zezaju ovako prvo izvođače, a kasnije i slušatelje. No, smatram da bi i s jednom i drugom, Francuz bio u drugoj polovini tablice.

Ocjena: 5/10

Luna: Pjesma doslovce vrišti „John Lundvik je napisao za sebe, ali ju je odlučio prodati nekom drugom“ i to ne u dobrom smislu. O kojoj god verziji da se radi, pjesma je trebala ostati tamo gdje pripada – u ladici.

Ocjena: 2/10

Marija: Francuska pjesma ove godine mi je prelijepa. Već na prvo slušanje ušla mi je u uho i zaista mi se svidjela. Sviđa mi se poruka koja stoji iza pjesme, njena melodija kao i sam vokal. Ono što mi se ne sviđa je to što je i na francuskom i na engleskom jeziku. Vjerujem da bi bila bolja kada bi se izvodila na samo na francuskom jeziku jer tada zaista lijepo zvuči. Vjerujem da ću još dugo slušati ovu pjesmu i žao mi je što nećemo imati prilike vidjeti i scenski nastup za  kojeg vjerujem da bi bio jako emotivan, ali i čaroban, baš onakav kakva je i pjesma.

Ocjena: 9/10

Sanja: Francuzi su napravili cijeli onaj show s predstavljanjem na Eiffelovom tornju, no džaba sve – pjesma je snoozefest. Stihovi klišej, dijelovi na francuskom pokušavaju popraviti stvar, no ovdje čak ni to ne pomaže. Potencijal Toma Leeba u potpunosti neiskorišten.

Ocjena: 2/10

UKUPNA OCJENA: 20/60

PROSJEČNA OCJENA: 3,333

anketa 1480

Francuska 2020.

Ukupno glasova: 125

 • Užasna je (1) [43 / 34%]
 • Ne sviđa mi se (2) [29 / 23%]
 • OK je (3) [21 / 17%]
 • Jako mi se sviđa (5) [18 / 14%]
 • Dobra je (4) [14 / 11%]

LITVA

Andrea: Moj drugi favorit. Mislim da bi ovo pobijedilo na Eurosongu. Kada se Eurosong otkazao, odmah mi je Litva pala napamet. Konačno imaju šansu za pobjedu, kad ono… Pjesma je catchy, pomalo neobična i originalna. Osvaja na prvo slušanje, a i nastup joj pristaje. Jako često je slušam i mislim da ću je nastaviti slušati i kasnije.

Ocjena: 10/10

Bartol: Za ovu pjesmu i za Litvu mi je možda i najviše žao da se Eurosong otkazao. Otkako je izabrana, ova pjesma mi ne dosađuje, iako mi ne izlazi iz glave, i svaki dan si ju pustim. Za mene je ovo jedan bezvremenski hit Eurosonga, i još jednom, nenormalno mi je žao da nije dobila pozornost i top5 plasman koji je definitivno zaslužila.

Ocjena: 10/10

Bojan: Oni su mi u vrhu otkako su ih izabrali. Smjenjivali su se često s Ukrajincima i kasnije s Rusima. Zbog njih mi je baš žao što neće biti Eurosonga jer je ovo mogla biti godina trijumfa za Litavce. Dobro, želim im da budu tako kreativni i sljedeće godine. Moram naučiti ovaj ples, samo se bojim da ga u javnosti ne otplešem kakav sam.

Ocjena: 10/10

Luna: Ako je netko jako izgubio zbog otkazivanja Eurosonga i poništavanja pjesama, onda je to sigurno ova zemlja s ovom pjesmom. Jako je mistična, konstantno vuče na ponavljanje i možda najbolja litavska prilika da napokon ugrabi TOP5 rezultat. Šteta što možda do te prilike nije došlo.

Ocjena: 10/10

Marija: Moram priznati da sam dosta zbunjena u vezi ove pjesme. Nije mi ni dobra, ali nije mi ni loša što znači da je negdje u zlatnoj sredini. Ono što mi se sviđa je melodija koja te tjera da plešeš i uživaš u njoj. S druge strane, pjesma mi je nekako „preravna“, nema nekih dijelova koji bi me ostavili bez teksta i natjerali da glasam za nju. Isto tako, voljela bih da pjesma ima i neke više dijelove u kojima bih mogla čuti i vidjeti sve vokalne mogućnosti pjevača. Sve u svemu, zabavno, ali po meni nedovoljno za pobjedu.

Ocjena: 7/10

Sanja: Kako su oni meni simpatični! Bili bi jedni od kandidata za pobjedu, a ne bih se nimalo bunila da se to i ostvarilo. Pjesma je tako catchy, a ples jako zabavan. Imam osjećaj da bi osobito osvojili djecu i tinejdžersku publiku s ovim plesom koji me podsjetio na plesne pokrete iz igrice Fortnite. Moram ovdje dodati i da me litavski nacionalni izbor općenito oduševio ove godine.

Ocjena: 9/10

UKUPNA OCJENA: 56/60

PROSJEČNA OCJENA: 9,333

anketa 1481

Litva 2020.

Ukupno glasova: 141

 • Jako mi se sviđa (5) [80 / 57%]
 • Užasna je (1) [24 / 17%]
 • Dobra je (4) [21 / 15%]
 • OK je (3) [12 / 9%]
 • Ne sviđa mi se (2) [4 / 3%]

ŠPANJOLSKA

Andrea: Na prvo slušanje bila mi je veliko ne, ali sada mi je čak i okej. Nije da je slušam, ali nije mi ni mrska. Ne vjerujem da bi Španjolci postigli neki uspjeh na Eurosongu ni ove godine. Valjda će se već jednom opametiti i poslati nešto zaista dobro.

Ocjena: 5/10

Bartol: Solidan pokušaj, moram priznati da je pjesma dosta pamtljiva, pogotovo refren. Ima prostora za poboljšanje samo ne znam u kojem smjeru, svakako jedan od boljih španjolskih pjesama u zadnjih par godina, ali ipak mislim da ne bi bila dovoljno dobra za neki previsok plasman.

Ocjena: 6/10

Bojan: Ah španjolski, tako sam slab na taj jezik. Meni je ovo draga pjesma. Ne znam, jest malo repetitivna, ali kad čujem kako on to pjeva na najmelodičnijem jeziku na svijetu, kako da ostanem imun? Ipak sumnjam da bi postigao nešto bolji uspjeh od svog prethodnika.

Ocjena: 7/10

Luna: Je li otužno što Blas ima bolje pjesme u svom repertoaru? Je. Je li otužno što je ovo poprilično basic? Itekako. Jesam li impresionirana? Nimalo.

Ocjena: 5/10

Marija: Odmah nakon prvog slušanja, refren španjolske pjesme mi je ostao u glavi. Lako je pamtljiv i na neki način te odmah tjera da ga zapjevaš. Međutim, ova je pjesma daleko od prošlogodišnje španjolske pjesme. Kako su se sve više objavljivale ostale pjesme, Universo se jednostavno izgubila u moru drugih pjesama. Nekako mi je „preravna“ i nedostaje joj neki wow efekt po kojem bi se istaknula.

Ocjena: 5/10

Sanja: Blasa sam prvi put čula na njegovom gostovanju u prošlom izdanju Operación Triunfa, koji pobožno pratim. Neke njegove pjesme mi se jako sviđaju, osobito Él no soy yo i No volveré (A seguir tus pasos). Universo mi je u redu, no u ovom slučaju mi je spot zapravo nadmašio pjesmu. Čekam vidjeti što će nam Blas pripremiti za 2021.

Ocjena: 6/10

UKUPNA OCJENA: 34/60

PROSJEČNA OCJENA: 5,667

anketa 1482

Španjolska 2020.

Ukupno glasova: 101

 • OK je (3) [37 / 37%]
 • Dobra je (4) [23 / 23%]
 • Ne sviđa mi se (2) [20 / 20%]
 • Jako mi se sviđa (5) [12 / 12%]
 • Užasna je (1) [9 / 9%]

UJEDINJENO KRALJEVSTVO

Andrea: Pokušali su, ali čak ni s internim izborom nisu puno postigli. Ovo je pjesma koja može proći na radijskim stanicama, ali na Eurosongu teško. Ne sviđa mi se stanka u pjevanju između “my last” i “breath”. Spot za pjesmu mi je bio zanimljiv.

Ocjena: 5/10

Bartol: Eh. Gore od prosjeka, jedini zanimljiv dio pjesme je pauza između My last i breath. Sve ostalo je izgubljeno i dosadno. Možda iduće godine? Nekako nemam više nade u Britance iskreno.

Ocjena: 4/10

Bojan: I tako prođe jedna pjesma. Eto kako bih, citirajući mlađeg sebe, opisao ovu skladbu. Lijepo on pjeva i nije loša pjesma, samo nema nešto po čemu bi se izdvojila iz mase svih. Mislim da ne bismo gledali Britance s lijeve strane tablice.

Ocjena: 5/10

Luna: Početak je kao stripped down verzija Rag’n’Bone Manove Human, i sve do refrena čak i dobro zvuči. I baš kad je došao refren, koji je slaba točka u pjesmi (pa makar da su pojačali električnu gitaru, bila bi veća ocjena), sve mi lađe oko britanske pjesme padnu u onu hladnu vodu gdje se kupa ovaj nonno iz spota.

Ocjena: 5/10

Marija: Početak pjesme mi je dobar, ali refren mi je slab i živcira me ona pauza prije breath. Osim toga, pjesma mi je dosadnjikava, nema mi ništa zanimljivo u njoj osim Jamesova glasa. Bolja mi je ovogodišnja britanska pjesma od prošlogodišnje, ali i mi je nedovoljno dobra da bih glasala za nju. Mislim da su se Britanci izvukli od još jednog lošeg rezultata.

Ocjena: 4/10

Sanja: Još jedna pjesma koju mogu zamisliti čuti na Otvorenom radiju. Meni je ovo kao njihova lanjska pjesma, samo upgrade.

Ocjena: 5/10

UKUPNA OCJENA: 28/60

PROSJEČNA OCJENA: 4,667

anketa 1483

Ujedinjeno Kraljevstvo 2020.

Ukupno glasova: 103

 • OK je (3) [38 / 37%]
 • Ne sviđa mi se (2) [34 / 33%]
 • Užasna je (1) [13 / 13%]
 • Dobra je (4) [13 / 13%]
 • Jako mi se sviđa (5) [5 / 5%]

ZANIMLJIVOSTI

Poredak osme grupe je na kraju izgledao ovako:

 1. Litva (56/60; 9,333)
 2. Azerbajdžan (45/60; 7,5)
 3. Španjolska (34/60; 5,667)
 4. Ujedinjeno Kraljevstvo (28/60; 4,667)
 5. Francuska (20/60; 3,333)

Najmanji broj bodova ovoj grupi danas je dala Andrea (26), a najviše Bojan (35).

Na žalost francuskog predstavnika, danas je dobio Zlatnu kantu, jer se njegova pjesma uopće nije svidjela Andrei.

Ako niste znali, britanski predstavnik James Newman uspješni je producent i dobitnik britanske glazbene nagrade za pjesmu godine. Međutim, puno poznatiji član njegove obitelji je njegov mlađi brat John, na čiju ste pjesmu Love Me Again sigurno nabasali kad ste prebacivali radijske stanice.

U trenutku otkazivanja Eurosonga, jedan od glavnih kandidata za pobjedu na Eurosongu bila je Litva.

Jeste li znali da je Blas Cantó nastupao na španjolskom predizboru za Dječji Eurosong 2004.? Tad je od njega u finalu bila bolja María Isabel, koja će te godine otići u Lillehammer i pobijediti na Dječjem Eurosongu, te tako postati nasljednica našeg Dina Jelusića. Nije se puno promijenio, zar ne?

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
6
PODIJELI ČLANAK

Rasprava47

 1. loreeneuphoria — 23. travnja 2020. u 18:18

  AZERBEJDŽAN-Yes,nastavljaju gdje su stali.Odlična pjevačica,pjesma zarazna,lijepo ubačen etno štih,već vidim da bi na pozornici ona bila na nekoj piramidi i bilo bi puno vatrometa.Ugl. finale i top 10 neupitno. Ocjena:8/10
  FRANCUSKA-????Ukinete odličan DE,a mi dobijemo ovo.Ajde još sam imao očekivanja kad je Thomas G:Son napisao pjesmu,ali kad sam je poslušao znao sam-dno tabele.Pjesma je po meni toliko loša,datira iz ranih 2000-ih,ne mogu se sjetit lošije francuske pjesme.Kratko i jasno-zadnjih 5 u finalu. Ocjena:0/10
  LITVA-brzo,čudno,ali inovatino,winner potencijal.Šteta što neće moći ponoviti ovakvu pjesmu jer bi bili u top5 i maknuli onu grozotu od We are the winners. Ocjena:8/10
  ŠPANJOLSKA-pjesma je saavim OK.Nemam nikakvih zamjerki,ali mislim da bi bili u bottom7 kao i prošle godine??. Ocjena:6/10
  UK-očekivao sam borbu za top10 kad sam čuo da idu na interni,a dobio-ništa.Pjesma nije loša,ali sve pomješano od zadnjih godina UK u jednu pjesmu skombinirano.Bottom7 100%. Ocjena:4/10

 2. YeahYeahFire — 23. travnja 2020. u 17:47

  Azeebejdžan – pesma koja je dosta porasla u mojim očima .Zarazna melodija,ali i dalje me iritira ono RRRa….mnogo dobar spot….verujem da bi ovo bilo u top 10… Ocena: 7.5/10
  Francuska – Francuzi vratite DE i nema ljutiš…napominjem nije s moje strane Sweden hate,ali stvarno…čemu pesma koja ko da je namenjena kao singl pobedniku X faktora 2005….bojim se da bi čuli France i am sorry…0 points..
  Ocena: 1.5/10
  Litvanija – pesma baš fora,ali ne sprdnja…nije toliko ubedljiva da bude ubedljiv pobednik,ali za top 5 svakako. Ocena: 9/10
  Španija – solidan radijski hitić,ali ništa više.Nadam se da Blas sl.godine dobija bolju pesmu! Ocena: 4/10
  UK – znajućišta su sve slali ovo je još i dosta solidno.Nije za top 10,ali za 15-18. mesta da. Ocena: 6/10
  Moj današnji top 5:
  1.Litvanija 9/10
  2.Azerbejdžan 7.5/10
  3.Uk 6/10
  4.Španija 4/10
  5.Francuska 1.5/10
  Inače slab sam mnogo na Francusku jer obožavam jezik i kulturu,tako da mi je baš žao.

 3. Chandler — 23. travnja 2020. u 17:27

  Azerbejdzan – za razliku od njihovih "najboljih prijatelja" Jermenaca, Azeri su nam servirali pravi bop! Ovo bi verujem prstalo na sceni. Steta sto necemo biti svedoci toga. 10/10
  Francuska – thank you, next. 1/10
  Spanija – thank you, next. 3/10
  Uk – thank you, next. 5/10
  Litvanija – ok, sad mi je uzasno precenjena. Ovakve koreografije mi se nikad nisu dopale zbog toga sto postanu viralne kod fanova. Pesma ko pesma mi je zlatna sredina. 6/10

 4. HideoutSupremacy — 23. travnja 2020. u 16:18

  @escfan Ovi navedeni pobjednici san rema su imali dobro razrađenu melodiju i sjajne refrene koji bi ostali u uhu. Francuzi imaju You are the best in me, you are making it all complete… Lol.

 5. Niko bitan — 23. travnja 2020. u 16:17

  Azerbejdžan: Veoma zabavna i zarazna pesma sa veoma zanimljivim vokalom Efendi! Prolazak u finale bi im bio zagarantovan! Ova pesma je stvorena za fantastičan stejdzing, a u Azerbejdžance ni ne sumnjam da bi loše uradili! Stvarno mi je žao što je nećemo gledati u Roterdamu! ?

  Francuska: Disclaimer: Ovo će biti jedan veoma dug i besan Rant.
  Ovo je bukvalno jedina pesme ove godine koja me ljuti. Gde da počnem sa ovim. Izgubili smo Destination Eurovision, koji je bio jedan od boljih nacionalnih finala sa mnogo kvalitetnih pesama, za ovo smeće? Francuzi, koji ne samo da imaju pre bogatu muzički kulturu i istoriju, moraju da traže od Švedjana da im napišu pesmu. Što samo po sebi nije problem, osim ako ste FUCKING Francuska!!!!!! Ne samo da je uvreda celoj Francuskoj muzičkoj kulturi već i svim Francuskim kompozitorima! Još je uvredljivija stvar to što je Francuska delegacija dobila preko 100 pesama, i oni su izabrali ovu kao najbolju? Hahahahahaha! Ako je ova bila najbolja plašim se da znam kakve li su tek ostale bile! A samu pesmu ni da komentarisem! Toliko je dosadna da ni sam Tom svojim izgledom ni glasaom ne može da je spase! Ni revamp nije mogao da spasi ovo smeće. Šta su uradili? Dodali više teksta a Francuskom? Džabe. Možete da ukrasavate i ulepšate đubre koliko god hoćete,ali i dalje je đubre. Neka Francuska uživa u mom poslednjem mestu i neka budu zahvalni Coronavirusu što je Evrovizija otkazana, neka mu se zahvale što ih je spasio od blama i sramote koju bi dobili ove godine! Naučite lekciju i neka vam je sa srećom dogodine!

  Litvanija: Ovo je bila prva pesme ove godine koja mi je dala winner vibes i koju sam mogao da vidim kako pobeđuje ove godine! Zabavna i zarazna pesma koja je baš na ivici koje acta i ozbiljne pesme! Prolazak u finale bi bio zagarantovan, zabavno je, ističe se u gomili a, i Litvanija je krajnje jaka u dijaspori. Sada da li bi bila ovogodišnji podenik? Ne znam. Ova godina je bila zaista ne predvidljiva i bukvalno je bilo ko mogao da pobedi. Mada novi najbolji rezultat za Litvaniju bi bio više nego moguć! ?

  Španija: Veoma je generic ali mi se sviđa. A i Blas ima veoma jak vokal. Iako se meni sviđa, mislim da bi desni deo tabele bi bio zagarantovan a i možda još jedno Bottom 5 za Španiju. Želim Blasu svu sreću sledeće godine i neka se vrati sa još jačom pesmom!

  UK: Meh. OK mi je za sada. Solidna pesma sa solidnim vokalom. Nedostaje taj WOW faktor,a i ona pauza pa ''Breath'' mi je iritantno. Možda bi mu stejdzing pomogao ali nikada nećemo znati. Bio bi još jedan Bottom 5 za Britance.

 6. ESC fan — 23. travnja 2020. u 16:15

  @escfan Drago mi je sto nisam jedini koji uopste ne dozivljava tu pjesmu.

 7. ESC fan — 23. travnja 2020. u 16:10

  Ujedinjeno Kraljevstvo
  Ocekivao sam mnogo mnogo vise. U pocetku mi je bila na vrhu, ali kako su ostale zemlje objavljivale svoje pjesme ova pjesma je postajala sve manje zapaženija. Pjesma apsolutno nije nista posebno. Najgenericnija moguca produkcija. Mnogi kazu da pjesma zvuci engleski, po meni uopste nema nikakav posebni engleski prizvuk ako je npr. uporedim sa njihovom pjesmom iz 2014, 2011 ili pak 2006. Ne mogu britanci da ciljaju lijevu stranu tabele sa ovakvom pjesmom. Oni su cak i gori od Spanije, jer je Spanija opet ostvarila TOP 10 u 2014, a oni zadnji put bili u TOP 10 prije 11 godina. Trebaju poslati nesto totalno out of box. Da im ja biram pjesmu ja bih bas ciljao na r&b ili hip hop, mozda cak i jazz. Necu biti previse strog pa cu dati ocjenu 3, jer ipak ne smatram da je pjesma sama po sebi nesto posebno losa.

 8. SwedenEurovisionFan — 23. travnja 2020. u 16:04

  @escfan1 "Zao mi je, ali pjesma sa rijecima “La, la, la, la, la” ne zasluzuje ni u finale, a kamoli u TOP 3. Koreografija mi je isto bez veze. Ako bi ova pjesma pobijedila ove godine onda mi je stvarno drago sto je otkazan Eurosong". Koliko ISTINE u ovom komentaru, pečat i potpis! 😉

 9. ESC fan — 23. travnja 2020. u 15:57

  Spanija
  U pocetku mi se nije sviđala jer sam ocekivao puno puno vise. Međutim, smatram da ova pjesma uopste nije toliko losa. Sviđa mi se Blasov glas i pjesma se dosta lahko pamti. Da je moglo bolje moglo, ali i ovo je uredu. Ocjena 4.

  Ako uporedim ovu pjesmu sa proslogodisnjom meni je ova pjesma dosta bolja. Miki je imao odličnu pjesmu u demo verziji, ali su je unistili na maksimum svim onim revampovima i onim smijesnim nastupom. Ove godine mislim da su Spanci imali dosta vise razuma nego prethodnih godina. Mislim da bi "Universo" mogao biti na lijevoj strani tabele ove godine.

 10. ESC fan — 23. travnja 2020. u 15:48

  Litvanija
  Moje zadnje mjesto i moje misljenje o ovoj pjesmi se nije promijenilo. Pjesma je ravna, meni licno jako dosadna, bez ikakvog posebnog teksta i do neba precijenjena. Umjesto da fanovi kritikuju izuzetno slabasan nacionalni izbor ispod prosjeka oni svi hvale Litvaniju i podrzavaju da radiotelevizija ponovo ide po istom principu i sljedece godine. Opet mi je draze da su i oni pobijedili nego ona predosadna pjesma od Monique, mada mi je pjesma od Monike Marije bila omiljena pjesma njihovog nacionalnog izbora pored one pjesme na litvanijskom. Zao mi je, ali pjesma sa rijecima "La, la, la, la, la" ne zasluzuje ni u finale, a kamoli u TOP 3. (Azerbejdzanskoj pjesmi bih oprostio) Koreografija mi je isto bez veze. Ako bi ova pjesma pobijedila ove godine onda mi je stvarno drago sto je otkazan Eurosong. Ocjena 1

 11. SwedenEurovisionFan — 23. travnja 2020. u 15:42

  @wannabe Kakva to pjesma da osvoji San Remo bi izbio skandal? Emotivna balada na francuskom (dakle talijanskom) jeziku? Hmm, Diodato, Michela, Marco te pozdravljaju, da ne idem dalje u povijest… Sjećam se koliko su Talijani hejtali i Mahmooda zbog raznoraznih političkih konotacija, a gle ga skoro osvojio Eurosong. Čak su imali oprečna mišljenja i za Gabbanija i onu gorilu pa opet Eurosong fanovi izvan Italije poludjeli na gorilu. Imao je on to što si napisao (to mu je donijelo nekih 10-ak posto glasova) i bolest koju je isticao (to mu je donijelo nekih 90-ak posto glasova).

 12. ESC fan — 23. travnja 2020. u 15:32

  Francuska
  Nije da mi je pjesma uzasna niti da mi se ne sviđa, ali je uzasno cheesy. Francuzi stvarno NE ZNAJU da izaberu dobru pjesmu, ili mozda nisu ni shvatili ove rijeci na engleskom pa im je eto to zvucalo dobro. 😛 Ocjena je 3 mada je realna ocjena neka dvojka. I da, revamp je upropastio dodatno pjesmu. Onaj zadnji refren je bio najbolji dio pjesme, a i to su unistili.

 13. HideoutSupremacy — 23. travnja 2020. u 15:32

  @escfan Pa prije svega- nikad ne bi ni došlo do toga jer da takva pjesma osvoji San Remo bi bio pravi skandal. Drugo- mislim da bi talijani čak i najviše hejtali pjesmu da ih to predstavlja. Treće- pjesme poput Salvadorove možda inače ne bi osvojile eurosong, ali na kraju dana Salvador je osim lijepog teksta i zastarjele melodije imao šta? Lijepo iznošenje emocija i lijepo iskadriran nastup kojeg je voljela cijela publika i upravo ta dobro iskorištena intima( koja nije bila generična) mu je donijela pobjedu. I to najuvjerljiviju.

 14. SwedenEurovisionFan — 23. travnja 2020. u 15:28

  @wannabe Nikako ne vjerujem u to što si napisao da bi bila ista reakcija da je i Italija odabrala tu pjesmu, jer je općepoznata stvar da se talijanske pjesme od njihovog povratka neopravdano uzdižu u nebesa od strane publike. Ne znam kako nekome njegova pjesma može bit dosadna, a u isto vrijeme Sobralova vrh, no eto kao što kažeš, svako ima pravo na svoje mišljenje i vlastiti ukus.

 15. ESC fan — 23. travnja 2020. u 15:24

  Azerbejdžan
  U pocetku mi se ova pjesma uopste nije sviđala, ali sada mislim da i nije toliko loša. Najvise mi se sviđa koncept pjesme, ali i produkcija i spot su isto jako dobri. Ono što mi se još uvijek ne sviđa je onaj dio sa la, la, la, la. To najviše mrzim da cujem u pjesmama, cak mi je i na, na, na podnosljivo. Po mom misljenju imaju bolju pjesmu ove godine i karizmaticnijeg izvođaca, ali bih volio da Azerbejdzan konacno posalje nesto na njihovom maternjem jeziku. Mislim da oni nikad nisu slali pjesmu na azerbejdzanskom. Ocjena 4 iako ne slusam ovakve pjesme, ali mislim da je pjesma sigurno posebnija i bolja od pojedinih genericnih pjesama kojima sam dao trojku.

 16. HideoutSupremacy — 23. travnja 2020. u 15:21

  @escfan Nije zbog hejtanja švedskih autora, već je u tome da je većini ljudi pjesma dosadna. A i čim vide u podnožju ime Francuska pjesma im ostavi još veći gorak okus jer Francuzi imaju toliko dobru glazbenu industriju da je poržavajuće da moraju od stranih autora tražiti pjesmu koja im ne može primirisati industriji(premda je možda tebi ovo bolje od njihove industrije, što je i okej jer svako ima pravo na mišljenje).
  Ista bi bila reakcija da je i Italija ovo odabrala.

 17. HideoutSupremacy — 23. travnja 2020. u 15:15

  Azerbajdžan- Na prvu sam bio zbunjen izborom i nikako mi nije sjela. Ali, na kraju mi je postala bop s kojim maltretiram svoju obitelj redovito. Svakako je lijepo čuti nešto brže i zaraznije od nacije koja je ovisna o užasno dosadnim Šveđanima. LIKE CLEOPATRAA! 8/10
  Francuska- Ne volim pjesme John Lundvika, ali ako je uspio napisati ovoliko lošu pjesmu, onda bi bilo najbolje da uzme nekoliko godina pauze jer je ovo tako neslušljivo dosadno i cheesy. Bigger Than Us lošija verzija. NE. Molim vas ubuduće se vratite francuskom jeziku jer i Roi i The best in me spadaju u najveće francuske promašaje. 0/10(razmišljao sam dati Moldaviji 0, ali ipak sam se predomislio)
  Litva- Litva mi je uvijek servirala tako iritantne pjesme da su mi postali najiritantniji narod na eurosongu. I što bi? Poslali su pobjedničku pjesmu eurosonga. Tako jednostavno, a tako epic i osvježavajuće. Uz Island moj ultimativni favorit za pobjedu. 10/10
  Španjolska- pravi meme za ovu pjesmu bi trebao biti- Go girl give us nothing. Pjesma je jednostavno prebasic za neko više mišljenje o njoj. Vrlo vjerojatno bi završila u bottom 3, premda mi je postala i okej s vremenom. 5/10
  UK- slično kao i Španjolska. Nije tragično, ali basic. Spada u one pjesme koje baš i ne slušam ove godine. Ali puno bolje od Bigger Than Us, a i nek zahvale Francuzima što ne bi lizali dno tabele. 5/10

 18. SwedenEurovisionFan — 23. travnja 2020. u 15:14

  Kratak rezime:
  10. Francuska (ocjena 4) ?
  14. Španjolska (ocjena 4) ?
  18. UK (ocjena 4) ?
  24. Azerbajdžan (ocjena 2) ?
  32. Litva (ocjena 1) ??????????

 19. SwedenEurovisionFan — 23. travnja 2020. u 15:13

  Azerbajdžan – Efendi ima interesantan vokal, a ritam pjesme dosta je zarazan. Pomoću dobrog scenskog nastupa, kakve Azeri imaju konstantno iz godine u godinu, nimalo nisam sumnjo u njihov prolazak u finale. Jedino što me iritira je onaj muški dio prije refrena te njezino naglašavanje slova R u riječi Cleopatra.
  Ocjena: 2. Moj osobni poredak: 24/41.
  Francuska – Predivna, intimna balada s vrlo lijepim instrumental dijelom, a build-up do zadnjeg refrena i sami taj refren su sjajni! Baš se osjeti kako su Šveđani radili pjesmu. Primjetan je utjecaj John Lundvika u pjesmi, ali i autor Euphorije G:son je napravio zaista odličan posao. Ne razumijem zašto se ovu pjesmu podcjenjuje, iako pretpostavljam da zbog hejtanja švedskih autora. Bravo Francuska, nakon prošlogodišnjeg razočarenja, ovo je zbilja osvježavajuće! ?
  Ocjena: 4. Moj osobni poredak: 10/41.
  Litva – Za mene je ovo definitivno joke act. Ova nazovi ''pjesma'' uopće nema refrena, samo donekle zarazni ritam za vrijeme kojega cijeli bend pleše, točnije izvodi neke čudne pokrete. Čak niti sam pjevač nema Bog zna kakve glasovne mogućnosti na temelju kojih bi dobio bodove žirija, a onaj ''na-na-na'' dio je grozan. Vjerojatno bi se istaknulo u moru balada, vjerojatno i prošlo u finale na temelju brojne litavske dijaspore, a vjerojatno i bilo u Top5 finala ali za mene je ovo jedan ogromni NE i drugo mjesto na kladionicama mi je bilo potpuno neshvatljivo.
  Ocjena: 1. Moj osobni poredak: 32/41.
  Španjolska – Dobra balada, iako nekako previše jednostavna, rekao bih već viđena. Španjolci igraju na sigurno i trebali bi završiti u Bottom10 finala, no veselio sam se vidjeti scenski nastup. Refren zbilja brzo uđe u glavu.
  Ocjena: 4. Moj osobni poredak: 14/41.
  UK – Ne sviđa mi se to što je pola minute potrošeno na puki tekst bez glazbe i na početku i na kraju pjesme. Također mi se ne dopadaju pauze koje se rade između riječi ''my last'' i ''breath'', što je dosta komentatora i primijetilo. Solidna pjesma koja ostaje u uhu, ali ogromni downgrade od prošlogodišnje sjajne pjesme. Bio bi to još jedan Bottom10 po svemu sudeći.
  Ocjena: 4. Moj osobni poredak: 18/41.

 20. SwedenEurovisionFan — 23. travnja 2020. u 15:08

  Prije svega Andrea, totalno razumijem što si htjela reći u komentaru za Azerbajdžan. Također, veliki BRAVO za Mariju i njenu ocjenu za Francusku! A sad na komentiranje…

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje!