#rnesc2021: Ili kako su neki komentatori imali ogromna očekivanja – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

#rnesc2021: Ili kako su neki komentatori imali ogromna očekivanja

  16 min za čitanje   38 komentara

Prije službenih rezultata, ostalo nam je još samo osam zemalja koje moramo prodiskutirati. No današnji nastavak #rnesc2021 je poseban zato što smo ga posvetili zemljama koje su nekada bile u sastavu Jugoslavije. Kako smo ocijenili današnje pjesme, pogledajte u nastavku. Ujedno vas pozivamo da nam se pridružite u komentiranju u komentarima ispod, te u rješavanju anketa.


HRVATSKA

YouTube video

“U korak s vremenom”

Andrea: Hrvatska konačno šalje pjesmu koja je u korak s vremenom i koja bi mogla vrlo dobro proći na Eurosongu ako nastup bude na razini, što vjerujem da hoće. Pjesma mi se svidjela još od snippeta i lako ostaje u uhu. Mislim da Hrvatska ove godine itekako ima šanse za dobar plasman.

Ocjena: 8/10

Antonio: Od Nininog Lighthousea čekam pjesmu zbog koje me neće biti sram što sam iz Hrvatske. Osim toga, već sam zaboravio kakav je osjećaj kad pobijedi tvoj favorit. Albina je to napokon promijenila i čim je krenuo nastup na Dori, znao sam da ju želim gledati u Rotterdamu. Pjesma je moderna i catchy, Albina prirodna i karizmatična, a plesači vrhunski. Zaista se nadam da ćemo napokon biti euforični prolaskom u finale gdje ćemo se boriti za dobar rezultat.

Ocjena: 10/10

Bartol: Koliko mi je drago vidjeti ovako pozitivnu reakciju Europe na pjesmu koja predstavlja Hrvatsku, a još i više hrvatsku javnost koja je više – manje ujedinjena oko podrške Albini. Tick-Tock mi je jedna od najslušanijih pjesama s Eurosong playliste i planiram da tako ostane. Prijelaz na hrvatski je odličan i taman je gdje treba biti i koliko ga treba biti. Od svih mojih „devetki“ u RN, Albina je svakako najbolja.

Ocjena: 9/10

“Svemirski brod”

Emilia: U usporedbi s nekim pjesmama koje su bile na Dori od povratka, Tick-Tock je svemirski brod. Štoviše, ponekad mi se čini da se moram uštipnuti jer mi je i dalje nevjerojatno da smo izabrali pjesmu koja zvuči kao nešto za MTV ili VH1 (i to u onim dijelovima kada se pušta glazba). Realno, imamo šanse za prolazak u finale i trebamo vjerovati u Albinu i njezin tim. Pa treba se i nama osmjehnuti sreća, napokon!

Ocjena: 10/10

Faruk: Hrvatska konačno šalje pjesmu koja odgovara vremenu, mjestu i kontekstu. Albina ima karizmu koja definitivno neće proći nezapaženo među svim čudesima eurovizijskih svjetala. To što meni, ovakve pjesme i generalno glazbeni stil, nisu dragi je samo moj problem. Sretno Albina.

Ocjena: 6/10

Ivana: Pobijedila je moja favoritkinja Dore! Albinin rad pratim već neko vrijeme i baš mi je drago što nas ovako kvalitetna pjevačica predstavlja s ovom super pjesmom. Zvuči kao nešto što se, osim na Otvorenom radiju, može čuti i na velikim svjetskim glazbenim festivalima, a usto je plesno i zarazno. Najdraži dio pjesme, osim dancin’ dancin’ , mi je naravno onaj na hrvatskom i jedva čekam vidjeti koje nam je novitete Albina pripremila za Rotterdam. Ljudi moji, ne mogu vjerovati da je ovo Hrvatska!

Ocjena: 10/10

Josip: Sviđa mi se Albinina karizma i način na koji vlada scenom puna samopouzdanja i vjere u sebe i pjesmu. Albina je vokalno jako dobra i upečatljiva. Pjesma je jako lijepa i odvažna kombinacija modernog zvuka, nešto potpuno drugačije od ranijih predstavnika Hrvatske na Eurosongu. Ova pjesma je za Hrvatsku dvosjekli mač, ali uz dobar nastup, hrvatski refren i nastavak kvalitetnog rada može uroditi TOP 10 plasmanom. Bravo Albina.

Ocjena: 9/10

“Brza pjesma koja tjera na ples”

Marija: Albina je bila moj favorit ovogodišnje Dore i zasluženo je pobijedila, ali i zasluženo je osvojila i našu nagradu Looksy. Pjesma Tick-Tock brza je pjesma, odličnog ritma i energije. Jako mi je drago što nas napokon predstavlja brza pjesma koja te tjera na ples. Upravo ritam kojeg Tick-Tock ima obećaje još bolji nastup u Rotterdamu i vjerujem da nas Albina neće razočarati. Pozitivnim bih istaknula i promjenu jezika na kraju pjesme koja dolazi baš u pravom trenutku, taman kad pomisliš da je pjesma gotova i da si sve čuo, ta promjena te ugodno iznenadi. Mislim da ne moram ni govoriti koliko je Albina draga djevojka i zaista vjerujem u nju i njezin tim i očekujem siguran plasman u finale, a onda je sve moguće.

Ocjena: 10/10

Mate: Ovogodišnja Dora mi je jedna od rijetkih nakon koje se nisam grizao jer smo mogli izabrati bolje. Napokon pjesma i pjevačica za koju sam ponosan da nas predstavlja. Mlada i karizmatična Albina s modernom i plesnom pjesmom – što možemo više poželjeti? Jako sam optimističan ove godine jer uz dobar nastup, ovo bi moglo ići jako visoko. 😊

Ocjena: 10/10

Sanja: Albina me oduševila nastupom na Dori, a sa svakim medijskim istupom oduševljava me i simpatičnom osobnošću. Drago mi je da smo na Eurosong poslali nešto moderno, plesno i zaigrano. Posebno mi je drago vidjeti s kakvim trudom i ambicijama Albina i njezin tim pristupaju pripremama za Rotterdam. Prvenstveno mislim na angažman iskusnog kreativnog redatelja Marvina Dietmanna. S obzirom da osvaja ljestvice, a citira se čak i u Mamićevim prozivkama korupcije sudstva, čini se da se pjesma već uvukla u pore hrvatskog društva. Nadam se da će ostaviti traga i na eurovizijskoj pozornici, po meni to zaslužuje.

Ocjena: 10/10

UKUPNA OCJENA: 92/100

PROSJEČNA OCJENA: 9,2

anketa 1729

Hrvatska 2021.

Ukupno glasova: 321

 • Jako mi se sviđa (5) [198 / 62%]
 • Dobra je (4) [68 / 21%]
 • OK je (3) [36 / 11%]
 • Užasna je (1) [15 / 5%]
 • Ne sviđa mi se (2) [4 / 1%]

SJEVERNA MAKEDONIJA

YouTube video

“Nije moja šalica čaja”

Andrea: Ovo nije moja šalica čaja. Pjesma je nepamtljiva, dosadna, tekst i uvod u spotu su cringe… Ništa mi se ne sviđa ovdje nažalost.

Ocjena: 1/10

Antonio: Ova pjesma mi je grozna, puna drame i patetike. Poželim ju ugasiti već u prvoj minuti. Smatram da je tematski promašena te mi ništa posebno ne drži pozornost.

Ocjena: 1/10

Bartol: Koliko mi je žao da nije na Eurosong išao s pjesmom u stilu SudBine, ne mogu vam opisati. Iskreno ne mogu niti shvatiti odluku da se s ovom pjesmom predstavi na eurovizijskoj pozornici jer je baš dosadna. Žao mi je Vasila, ona cijela drama s bugarskom zastavom mi je bila neviđena glupost, ali ova pjesma ipak nije dovoljno dobra za finale.

Ocjena: 2/10

“Dramatično dosadno”

Emilia: Za ovu priliku citirat ću komentatoricu RTS-a: „Dramatično dosadno“. Nešto se pokušavalo, ali cijeli paket je ispao ubitačno dosadan.

Ocjena: 2/10

Faruk: Osobnim uspjehom smatram što nisam preminuo od dosade tijekom ovih 180 sekundi. Ne ponovilo se.

Ocjena: 1/10

Ivana: Vasile, ti si meni simpa, ali da si razvodnio – e jesi. Inače obožavam Disney pjesmice, ali u ovom kontekstu mi nisu najomiljeniji. Da budem iskrena, osim refrena, sve ostalo mi je blank. Pohvala pjevaču što je iskreno i samostalno napisao pjesmu, no imam osjećaj da mi sve još nekako visi u zraku i nikako da pohvatam.

Ocjena: 4/10

Josip: Na prvo slušanje sam imao dojam da slušam glazbu iz nekog mjuzikla s Broadwayja. Vasil je vokalno jako dobar, glazba ima lijepu melodiju i odlično se slaže uz tekst. Tokom pjesme sam osjetio “Conchita vibe” što je OK, ali Vasil je vokalno bolji u odnosu na Conchitu. Da je ovo pjesma na nekom Eurosongu u razdoblju ’50-ih i ’60-ih godina prošlog stoljeća, rekao bih da imamo pobjednika, ali na Vasilovu žalost ovo je pjesma u 2021. godini i mislim da nema neke velike šanse za finale.

Ocjena: 4/10

Pjesma u paketu je nepamtljiva”

Marija: Here I Stand me podsjeća na tipove pjesama koje se puštaju u Disneyjevim filmovima. Ne mogu reći da je loša, ali presporo dolazi do samog vrhunca. Sviđa mi se dio pjesme u kojem čujemo i zbor, ali pjesma u paketu mi je nepamtljiva, čak pomalo i dosadna. Moram isto tako reći da mi je žao što je Vasil prolazio kroz skandal vezan uz spot i drago mi je da ga je MRT odlučila zadržati kao predstavnika za Rotterdam. Bez obzira na to što mi je dosadna, uz epski scenski nastup kojeg ova pjesma obećava, vjerujem da Sjeverna Makedonija ima šanse za finale.

Ocjena: 3/10

Mate: Veliki izljev emocija kod Vasila dok pjeva ovu pjesmu, samo je pitanje koliko je ta emocija dotakla druge. Mene baš i nije, jer naslušali smo se puno boljih balada na Eurosongu od ove. A moglo je bolje. SudBina >>> Here I Stand.

Ocjena: 4/10

Sanja: Ova pjesma kao da je izvučena iz nekog mjuzikla, no nažalost nije dovoljno upečatljiva da bi ostala upamćena na kraju filma. Lijepo je vidjeti koliko Vasilu znači ova pjesma i s kakvom emocijom je izvodi. Mislim da je hajka na njega bila sasvim neopravdana i drago mi je da ćemo ga gledati u Rotterdamu.

Ocjena: 3/10

UKUPNA OCJENA: 25/100

PROSJEČNA OCJENA: 2,5

anketa 1730

Sjeverna Makedonija 2021.

Ukupno glasova: 248

 • Ne sviđa mi se (2) [112 / 45%]
 • Užasna je (1) [83 / 33%]
 • OK je (3) [30 / 12%]
 • Jako mi se sviđa (5) [12 / 5%]
 • Dobra je (4) [11 / 4%]

SLOVENIJA

YouTube video

“Ogromna očekivanja”

Andrea: Nisam bila fan ni prošle godine, a nisam ni ove. Ja zaista ne volim pjesme kojima je cilj iskazati jačinu vokala i ništa drugo. Refren mi je naporan, aranžman dosadan i teško mi je uopće poslušati pjesmu do kraja.

Ocjena: 1/10

Antonio: Pretpostavljam da sam u manjini kada kažem da mi je Anina pjesma sjela na prvu i ostala draga. Radi se o dobroj baladi, ali djeluje blijedo u usporedbi s originalnijom i manje formulaičnom Vodom. Nisu loši gospel elementi, a najjača karika je svakako Anin vrhunski vokal zbog kojeg bi se Slovenija mogla provući u finale.

Ocjena: 5/10

Bartol: Imao sam ogromna očekivanja od Ane nakon što mi je lani bila u TOP3 i moram priznati da sam se razočarao ovom pjesmom. Jednostavno, Voda je bila posebna, drugačija i izrazito emotivna, a Amen mi je baš kao i svaka druga razvodnjena balada. Anin vokal je na mjestu, i to joj je svakako najveći forte u borbi u polufinalu.

Ocjena: 4/10

Da je Faruk producent…

Emilia: U odnosu na prošlu godinu, dvije zemlje su imale najveći downgrade kod mene. Jedna od tih zemalja je Slovenija, čiju sam Vodu obožavala prošle godine. Nažalost, Amen nije ni blizu Vode po nekoj veličanstvenosti i gubljenju glave i jednostavno neću puno puštati tu pjesmu. Šteta.

Ocjena: 4/10

Faruk: Balada koju je teško „probaviti“ jer sva zvuči nekako komorno, svečano, gotovo pogrebno, bože mi oprosti. Da sam ja producent Eurosonga, Slovenija bi definitivno nastupala poslije Cipra. Čisto da se hospitaliziraju ova moralna nabadala i uvrijeđenici po službenoj dužnosti.

Ocjena: 5/10

Ivana: Ajmo igrat igru asocijacija. A je religija, B vatra, a C cheesy. Što je to? Pa Charlie Mason, naravno. Mislim da sam o pjesmi sve rekla, iako mi je growala dosta u zadnje vrijeme upravo zbog Ane koja bi svojom moćnom glaščinom mogla srušiti šest blokova kineskog zida i na tome joj svaka čast. Doista čini ovu pjesmu prvenstveno veličanstvenom pa tek onda limunadastom, stoga im dajem više nego što sam planirala.

Ocjena: 6/10

Josip: Ana je izvrsna pjevačica i jako mi se sviđa pjesma i način na koji se pjesma razvija. Gospel touch je veliki plus i jako se dobro uklapa u ovu pjesmu i odlično upotpunjuje Anin glas. Nažalost minus je Charlie Mason cliché touch.

Ocjena: 7/10

“Tamara Todevska efekt”

Marija: Već na prvo slušanje jedno mi je pitanje palo na pamet – zašto se ova pjesma zove Amen, a ne Hallelujah? No, na stranu to, Amen mi je bolja od Vode. Jako mi se sviđa gospel element u pjesmi kao i Anin glas koji je iznimno snažan i itekako dolazi do izražaja. Pjesma je izuzetno snažna i ježim se svaki puta kada ju slušam, osobito na njenom vrhuncu. Jedva čekam vidjeti nastup u Ahoy Areni.

Ocjena: 8/10

Mate: Amen puno bolji od austrijskog. U početku nisam bio oduševljen, ali pjesma mi je sve bolja sa svakim novim slušanjem. Posebno bih istaknuo ovaj gospel dio koji daje vrhunac pjesmi.

Ocjena: 6/10

Sanja: Kako divan i moćan glas ima Ana Soklič! No nažalost, ogroman talent otišao je na ovu prosječnu pjesmu. Pjesma mi je nekako suma klišeja, počevši od teksta, do melodije koja je ispunila svrhu pokazati raspon Aninog vokala, no to je sve. Imam osjećaj kao da su htjeli postići Tamara Todevska efekt, no nisam sigurna hoće li to uspjeti.

Ocjena: 4/10

UKUPNA OCJENA: 50/100

PROSJEČNA OCJENA: 5,0

anketa 1731

Slovenija 2021.

Ukupno glasova: 239

 • OK je (3) [110 / 46%]
 • Ne sviđa mi se (2) [56 / 23%]
 • Dobra je (4) [35 / 15%]
 • Jako mi se sviđa (5) [28 / 12%]
 • Užasna je (1) [10 / 4%]

SRBIJA

YouTube video

“Ultimativna treš pjesma, ali…”

Andrea: Jako volim Hurricane. Super su mi cure i uvijek puno očekujem od njih. Na prvo slušanje ovogodišnja pjesma me nije oduševila, ali mi je s vremenom postala super i mislim da nudi potencijal da se napravi jedan dobar i eksplozivan nastup. Definitivno ih vidim u finalu.

Ocjena: 7/10

Antonio: Loco Loco je ultimativna “treš” pjesma, nažalost ne tako dobra. Na početku su mi prevladavali osjećaji čuđenja koliko je pjesma loša, ali bio sam prekritičan jer radi se o guilty pleasureu u kojem treba uživati i ne previše razmišljati. Vjerujem da će Uraganke “zapaliti” Ahoy Arenu i scenskim nastupom podići pjesmu.

Ocjena: 5/10

Bartol: Ovogodišnji guilty pleasure, moram si jedan dozvoliti 😀 . Tekst je… takav kakav je, ali toliko mi je u glavu ugravirano „a ja slatka sam i fina“ da se ne mogu niti naljutiti zbog istog. Na prvu mi je pjesma bila puno gora od njihove prošlogodišnje, ali Loco Loco mi bolje stari. Jako bih se iznenadio da ne izbore finale.

Ocjena: 7/10

Priča o dvije sestre

Emilia: Ne znam za koju sam zemlju već spomenula da je zeznuto da dvije godine zaredom ide isti predstavnik, osobito ako taj predstavnik nosi skoro pa isti fazon pjesme od prošle godine. Na sreću djevojaka, možda će se jedino eurovizijski fanovi sjetiti da postoji Hasta la vista i povući paralelu s Loco Loco. A ta paralela govori da je Loco Loco ona mlađa sestra koja pokušava kopirati stariju sestru u svemu, što starijoj sestri diže tlak. Meni osobno je iz drugog polufinala bolja sanmarinska pjesma.

Ocjena: 5/10

Faruk: Je li možda do činjenice da su izlasci bez ovakvih pjesama na ovim prostorima postali nemoguća misija, ili do toga što su meni djevojke iz Hurricanea presimpatične i prezabavne, ne znam. Ono što znam je da se meni Loco Loco sviđa. Koliko je Europa spremna za ovaj stil doznat ćemo uskoro. Ono što je sigurno je da energije na pozornici neće nedostajati.

Ocjena: 10/10

Ivana: Moj problem s ovom pjesmom mi je što ima previše svega, a to sve kao da je random ubačeno u spot pa i u pjesmu. Puno je “cajkastije” od Hasta La Vista što mi konkretno nije problem na Eurosongu, no više me muče nabacani stihovi bez puno smisla. Ako ništa drugo, bolesno je zarazna, pjevam si je od 0 do 24 svaki dan i uvijek mi se nakon slušanja jede čoko moko.

Ocjena: 5/10

Josip: Na red su došle i naše drage susjede Hurricane koje nam ove godine predstavljaju Loco Loco. Tekst mi zvuči previše plitko dok mi je glazba još i slušljiva. Za nastup sam siguran da će razvaliti (u to sam siguran) jer imaju jako velik potencijal i zarazan ritam i karizmu. One su vjerovatno najpopularnija grupa na našim prostorima. Djevojke želim vam puno sreće i siguran sam da ćemo vas gledati u finalu.

Ocjena: 4/10

“Da su otvoreni klubovi…”

Marija: Kakva pjesma! Ovdje ima zaista svega, a najviše energije koja pršti iz svake sekunde pjesme. Ipak, nedostaje mi malo melodije, imam osjećaj kao da se jako puno različitih elemenata htjelo ugurati u tri minute pjesme. Tekst je lako pamtljiv i odmah ostaje u glavi, a kroz njega do izražaja dolaze i vokalne sposobnosti djevojaka. No, ipak mi je Hasta La Visa mrvicu bolja od Loco Loco, ali ne sumnjam da će djevojke zapaliti pozornicu u Ahoy Areni svojim nastupom i energijom i Srbiji ponovno donijeti dobar eurovizijski plasman.

Ocjena: 8/10

Mate: Istina, trebalo je više preslušavanja da mi ova pjesma uđe u uho, ali nakon toga sam postao njezin veliki fan. Moderna, zabavna, loco što bi se reklo… Ne sumnjam da će taj nastup biti bomba.

Ocjena: 10/10

Sanja: Kad sam je prvi put čula nisam baš bila oduševljena, ali s vremenom je ova pjesma pomalo “ušla u moje vene”. Da su otvoreni klubovi, nimalo ne sumnjam da bi ovo bio veliki hit na Balkanu. Lako ulazi u uho, a znamo da će cure na scenu donijeti tri minute čiste energije. Možda tada moja ocjena još malo skoči, ostavit ću prostor za to.

Ocjena: 6/10

UKUPNA OCJENA: 67/100

PROSJEČNA OCJENA: 6,7

anketa 1732

Srbija 2021.

Ukupno glasova: 266

 • Jako mi se sviđa (5) [130 / 49%]
 • Dobra je (4) [68 / 26%]
 • OK je (3) [33 / 12%]
 • Ne sviđa mi se (2) [20 / 8%]
 • Užasna je (1) [15 / 6%]

ZANIMLJIVOSTI

Poredak Yugo-grupe je na kraju ispao ovako:

# Zemlja Ukupna ocjena Prosječna ocjena
1. Hrvatska 92/100 9,2
2. Srbija 67/100 6,7
3. Slovenija 50/100 5,0
4. Sjeverna Makedonija 25/100 2,5

Današnja se grupa najmanje svidjela Andrei, a najviše Mati.

Iako danas nismo vidjeli Kante i Lopte, vidjeli smo četiri jedinice i osam desetki.

Ove godine portal eurosong.hr održao je prvo izdanje nagrade Looksy za najbolju odjevnu kombinaciju na Dori 2021. Ovih dana najavljeno je kako Albininu odjevnu kombinaciju za nastup na Eurosongu 2021. u suradnji sa Stefanom Orlićem radi riječki dizajner Juraj Zigman.

YouTube video

Ono što su naši komentatori često spominjali jest SudBina, koju je makedonski predstavnik objavio dva mjeseca prije svoje eurovizijske pjesme. Ista pjesma našla se u našoj Eurosong Slušalici za siječanj.

YouTube video

Od pobjede na Dori, Tick-Tock se nalazila pet tjedana na vrhu glazbene ljestvice TOPhr. Na zadnjem pregledu glazbenih hitova u Hrvatskoj nalazila se na sedmom mjestu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Top.HR (@top.hr_rtl)

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
11
PODIJELI ČLANAK

Rasprava38

 1. Hirscher1 — 27. travnja 2021. u 17:13

  JURAJ ZIGMAN RADI ODJEVNU KOMBINACIJU????? Pa oni nisu normalni. Njemu bi trebalo doživotno zabraniti sudjelovanje na Eurosongu nakon onoga što je napravio Nini Kraljić.
  Zanimljivi komentari. Tick-tock mi je super, nadam se da će to biti dobar plasman. 6 desetki je možda malo presubjektivno, ali je pjesma zaista dobra.

  Faruk inače ima super komentare i vidi se da je dečko pametan i načitan, ali nema pravo nikoga nazivati "moralnim nabadalima". To je bilo jako ružno i potpuno nepotrebno.

  Sretno svim EX-YU državama ♥

 2. YeahYeahFire — 27. travnja 2021. u 16:58

  @arcticmonkey-2
  Mislim 2016,2018. i 2019. smo imali daleko veće poezije pa su nas nazivali dosadnima pa je na red došao i nama malo da poludimo ?
  Ne mislim doduše da je tekst uticao na ocene konačne kod većine ovde.

 3. REIN LOVER — 27. travnja 2021. u 16:58

  @vix-2-new ne mogu ni nabrojat koliko ih volim, i da Božja pobjeda, predivno ?

 4. YeahYeahFire — 27. travnja 2021. u 16:53

  @wannabe
  Ne znam da li je ovde,ali pročitao sam na drugom portalu sad sam već i zaboravio tačno i na kom jer svakodnevno proveravam razne i to je bilo kad je pobedila na Dori,ali neko je pomenuo sličnost u refrenu sa refrenom Bad Guy mada je meni to samo slično ne i isto pa mi i ne smeta.
  Neki su čak povezali sa Maruv što mi ne ide u glavu i sa čim se ne slažem.

 5. Arctic Monkey — 27. travnja 2021. u 16:30

  Sugar vs LocoLoco
  E sada kada sam iscitao sve komentare namece mi se jedna kritika za urednike. Prvo, svaka cast za pozitivne komentare i ocene za Albinu, msm tako se to radi ovo je RN i subjektivnost je kljucna, ne treba je gusiti. Meni je Albina 10/10.

  Ali za Loco Loco ste se svi uhvatili za tekst!? Mislim u cemu je problem, ne moraju svi da pevaju o teskim ljubavima, o posebnim licnostima iz svog zivota, andjelima i svetlosti niti smislu zivota…
  ALI dok ste komentarisali Sugar iz Moldove apsolutno niko od vas nije spomenuo tekst pesme niti je svoje ocene bazirao na tekstu koji je blago receno najskaradniji ove godine (za moj pojam). Ako nista "rambambam bom bom loco sam sam znam znam" #štagod barem zvuci funny i smatram da ce stranicima biti lako da udju u pesmu iako je pesma na njima nepoznatom jeziku.

 6. Arctic Monkey — 27. travnja 2021. u 16:04

  * SERBIA – Kao i prethodnih godina bez ranga ali prva u srcu. Definitivno uz Rusiju ovim devojkama najvise zelim top 5 plasman i puno srece. Da znam da je to vrlo subjektivno ali ja nemam problem sa tim da sam patriota. Obozavam Hurricane (cak sam mrvicu zaljubljen u 2 od njih 3 ? ).
  Da ne govorim kako ocekujem najbolji nastup Srbije *i*ka*da*
  Dok mi je za HLV trebalo par slusanja da je prihvatim i nikada nisam bio siguran da je to dobra pesma za ESC sa Loco Loco sam na prvo slusanje rekao to je to. Prirodnija i zabavnija pesma od HLV = ja prezadovoljan.

  5. CROATIA – Ne mogu da je odvojim od Stefanie pa ih tako i u ovom komentaru uporedjujem. Mlade, slatke moderne. S' tim da mi je grcka pesma mrvicu sredjenija i pitkija pa je spustila Hrv na peto mesto i zauzela cetvrto. Tik Tok opet ima svoje adute. Top pesma za nastup, sto Last Dance svakako nije! Mozda je i Albina ove godine ukrala mrvicu mog srca ali uz Kseiju i Sanju ne prestaje da me kupuje svakim pojavljivanjem.
  Hejteri koji pljuju nase pesme do te mere da ih nazivaju sramnim predstavnicama i nekakvim uzasima, ukratko nije bitno sta ja licno slusam kada sam u ovom ili onom raspolozenju, bitno je sta je ESC stage potencijal.

  22. SLOVENIA – Neki pokusaj koji nije stigao do mog srca. Svaka cast za vokal, ako nista nazire se da je zena iskrena dok stoji i peva Amen.

  32. N. MACEDONIA – Mislim da do sada u svom zivotu nisam iskusio ovako nesto sto se tice muzike. Toliko je sve u vezi ovoga fejk i isforsirano da je za moj pojam vrlo degutantno. Dakle nesto namenjeno da impresionira i dotakne meni je gadno i neprijatno za slusanje/gledanje.

 7. Piceza — 27. travnja 2021. u 16:01

  @lessenziale Ahah ma ne nego mi idu na zivce sa dvostrukim standardima
  Neki dan hejt na Cipar lvl 900 zbog slicnosti sa Gagom, odmah ocjene 3, 4, a sad ni spomen na slicnost sa Bad guy.
  Loco loco plitak tekst ocjena 4, a Tick tock predstavljen kao da ga je Sekspir licno napisao 10+.
  Nemam nista protiv toga da se podrzava svoja drzava, ali barem su mogli preskocit ocjenjivanje jer je svakom iole objektivnom komentatoru 92/100 za pop pjesmuljak previse.

  @supercut99 ili kako vec, koliko se sjecam kad je pobijedila Albina uslijedila je lavina komentara da je iskopiran Bad guy ?

 8. Dell — 27. travnja 2021. u 16:00

  Koliko su komentatori strucni zapravo ce pokazati sami rezultati Eurosonga…Ovdje su se bas trudili, u projektu RN da budu krajnje realni i ocjenjuju kvalitet. Hahahahahaha

 9. Tom Pilibi — 27. travnja 2021. u 15:45

  Hrvatska – čestitke autoru pjesme! Vidi se da je na njoj dugo i predano radio kako bi sve bilo na svojem mjestu i kako bi svaki detalj bio optimalno dotjeran. Stvarno ne bi bilo fer kad taj trud ne bi bio nagrađen dobrim plasmanom Hrvatske. Da se ne lažemo, Albina nije pjevačica kalibra jedne Destiny Chukunyere, ali vidi se da je zadatak shvatila odgovorno i ne sumnjam da će ga odraditi solidno. Neki spektakularan scenski nastup ne očekujem, ovo je ipak Hrvatska, nastup će biti u okviru naših skromnih financijskih mogućnosti. (9/10)
  Srbija – nisam razočaran, poletno, lepršavo, energično, kao što se od Hurricane i očekuje. Draža mi je bila "Hasta la vista", ali "Loco loco" možda ima čak i više eurovizijskog potencijala. Seksipil je karta na koju ove tri djevojke rado igraju, nadam se da u tome neće pretjerati, nego da će to uraditi sa stilom. (7/10)
  Slovenija – iako je Ana pjesmu "Amen" vokalno sjajno izvela, imam dojam kao da joj nije legla jednako dobro kao "Voda". Što me ne čudi, pjesma mi zvuči dosta umjetno i vjerojatno je i Ani bilo teško iskreno ju doživjeti. (6/10)
  Makedonija – Vasil mi se čini ok lik, ali netko mu je trebao reći da ovo na Eurosongu više ne prolazi. Mislim na svu tu silnu patetiku i teatralnost, cijeli paket nekako djeluje previše izvještačeno. Siguran sam da bi se Vasil pokazao u boljem svjetlu s prošlogodišnjim tangom. (4/10)

 10. YeahYeahFire — 27. travnja 2021. u 15:38

  Hrvatska – mislim iskreno da je ovde trebalo zbog objektivnosti preskočiti ocenjivanje i dati samo komentare jer je 92/100 ipak malo previše.
  Svakako meni je Albina vrh,vidi se da zna šta radi i nadam se daneće popustiti pod pritiskom velike pozornice.
  Pesma je mogla biti još bolja,ali svakako stoji da ima pamtljiv refren i potencijal za odličan nastup Ocena: 8/10
  Slovenija – meni je ovo sasvim ok.
  Žanrovski ne baš popularna na takmičenju,Anin Amen će imati problema da se probije kod publike,a sudeći po težini pf sumnjam da će je i podrška žirija spasiti.Posebno mi se dopada onaj poslednji minut kulminacije pesme,al su problem prva dva koja su faktički prazan hod.
  Ocena: 5.5/10
  Sev.Makedonija – Mister dramatičnosti.
  Ja ne znam šta ovaj čovek pokušava sa onako kliše pristupom…
  Aj da kažemo da žiri može da ga izvuče iz bottom 3,ali čemu kad će se publika smoriti. Ocena: 2/10
  Srbija – Šta reći što nije već rečeno o Uragankama i zato ću preći na pesmu.
  Solidan jedan bop koji je pravljen više da bude lokalni hit.Da sam očekivao više jesam,ali ne mogu reći da sam razočaran…Ono što fali je da se nešto desi,pesma počinje i završava se na isti način,onaj Sanjin key change ne uzdiže pesmu kako bi trebalo..Što se tiče šansi za finale,mora da se rasturi sa nastupom da bi o tome moglo da se razmišlja tako da je sve na njima.Ovo je test za Srbiju da li samostalno može da se udje u finale i hajde devojke razbijte kletvu broja 4!
  Ocena: –

 11. Leon_ESC — 27. travnja 2021. u 15:34

  ?? – Napokon Hrvatska ima pjesmu u korak s vremenom i nije outdated…
  Albina mi se jako sviđa kao osoba i pjevač i želim joj su sreću sada i u daljem radu. Njen duet sa Filipom u The Voice-u je maestralan i kada bismo imali priliku da nas oni predstavljaju (ili sličnom pjesmom) mislim da bi napokom se probili u TOP 3 rezultat. Vidjevši cijeli nastup na Dori znao sam da Albina ima najviše šanse jer je nastup kompletan (iako može još bolje) i da će Albina pobijediti. Za mene je najdraži hrvatski dio iako ova pjesma je ipak više predodređena za pjevanje na engleskom. Kombinacija hrvatskog i engleskog ovdje mi se jako dopada. I naglasio bih instrumentali dio koji sam čuo na nastupu Albine na španjolskom ESC party-u, gdje se čuju violine. Mada u nekoj još bržoj pjesmi s više etno elemenata, mogu zamisliti kako Albina pjeva i na španjolskom jer joj to odlično ide.
  Jedina zamjerka mi je Outfit, pogotovo na plesačima jer mi se to nikako ne dopada sa nastupa na Dori. Nadam se da će ispuniti moja velika očekivanja jer smo u prvom polufinalu gdje realno 15 od 16 pjesma imaju šanse za proći dalje. Slično kao i 2018. prvo polufinale gdje su ispale one zemlje koje nisu imale dobar nastup i vokalne sposobnosti na zavidnim nivou (Belgija, Grčka, Makedonija…) Sve u svemu sretno nam, jedva čekam prve probe.

  Sj. Makedonija – Dobar vokal i zamisao. Međutim ova pjesma ima jako čudnu strukturu i gradaciju i ne ističe se u konkurenciji. Prvo polufinale je jako i nažalost ova pjesma nema šanse za prolazak.

  Slovenija- Definitivno jako podcijenjena pjesma kao i mnoge pjesme Slovenije na Eurosongu. Najviše mi se sviđa poruka koju ova pjesma ima, kao i zadnji refren gdje se ističe Anin moćni vokal. Iako sam mišljenja da Ani fali samo fali pjesma koja je više catchy i sa jačom produkcijom ništa mi je umanjuje činjenicu da je ova pjesma dobra. Možda nas sve iznenadi kao i Tamara 2019. Sretno Sloveniji!

  Srbija – Djevojke su zaista otkriće desetljeće na Balkanu. Veoma su vrijedne, pametne, duhovite, zgodne i talentirane.
  Sanja ima jako dobar vokal i jako je talentirana djevojka, Ksenija mi je najljepša a Ivana ima lijepu boju glasa.
  Pjesma Loco Loco mi iz par mojih perspektiva nikako ne odgovara mojim glazbenim ukusima (ponajprije tekst) no energija koju ove djevojeke donose je bombastična. No ipak mi je drago da Srbija salje pjesme ma srpskom . Nadam se dobrom nastupu. Sretno im.

 12. eurovisiofanatico — 27. travnja 2021. u 15:15

  @loreeneuphoria Vidim da se slažemo oko srpske pjesme. 2020 je bila namjenjena široj publici, dok je Loco loco klasična balkanska pjesma, kakva se sluša na tulumima, nažalost sve više kod mladih.

 13. eurovisiofanatico — 27. travnja 2021. u 15:09

  HRVATSKA – što reći o svojoj državi, a da ostaneš objektivan. Moram reći da imamo stvarno dobru pjesmu koja se može boriti za dobar plasman. Čini mi se da je vole i fanovi, sad je li to valu toga što smo poslali nešto drukčije u odnosu na prije, rekao bi da je. Vjerujem da Albina zna što radi i da ćr napraviti pravi spektakl. Vjerujem da ćemo se plasirati u finale, a sve ostalo je samo bonus.
  OCJENA-7/10. MOJ POREDAK – 10/39
  SJEVERNA MAKEDONIJA- meni je ovo izuzetno dosadno, drago mi je da su ostali na Eurosonogu, ali ovo bi trebalo ostati u polufinalu.
  OCJENA-4/10. MOJ POREDAK-32/39
  SLOVENIJA- ostao sam razočaran jer sam očekivao nešto puno bolje od Vode, a na kraju mi je Voda ispala bolja. Ovo će biti mamac za žiri, čak se ne bi iznenadio da ovo uđe u finale.
  OCJENA-4,5/10. MOJ POREDAK-29/39
  SRBIJA-tekst je loš, ali jako mi se dopada ritam pjesme. Ove godine pjesma je više namjenjena našem području dok se lani više išla zadovoljiti Europa. Mislim da je finale neupitno.
  OCJENA – 6/10. MOJ POREDAK-18/39

 14. loreeneuphoria — 27. travnja 2021. u 14:44

  HRVATSKA- Ova pjesma je jako catchy i pravo čudo da je kod nas pobijedilo.Albina ima dobar stajling i scenski i očekujem veliki napredak na pozornici u Rotterdamu. Mišljenja sam da pjesmi treba neki wow moment koji se može napraviti i nekim efektima jer što pjesma teče malo postaje monotonija.Želim svu sreću Albini u Rotterdamu, uz mišljenje da će nam puno teže biti ući u finale,nego napraviti odličan rezultat u finalu.
  Ocjena:7/10
  SJ.MAKEDONIJA- dosadno,naporno,previše dramatično,pjesma je više za neki mjuzikl,nego za eurosong. Ispadanje gotovo pa sigurno.
  Ocjena:3/10
  SLOVENIJA- bolja je bila Voda jer je imala neki slovenski štih. Ovakvih pjesama smo se i previše načuli na eurosongu, a osim pohvale njezinog vokala ne mogu naći nekih pozitivnih stvari u pjesmi.Teško će ovo u finale.
  Ocjena:4/10
  SRBIJA- 2020.je za mene bila bolja jer mi je bila pamtljivija pjesma i nekako urbanija za eurosong. Loco loco je više rađeno za Balkan,nego za eurovizijsku scenu i nisam siguran kako će to publika prihvatiti. Pohvale idu za glazbu, dok mi tekst pjesme baš i ne sjeda.U svakom slučaju,želim svu sreću susjedima.
  Ocjena:5.5/10

 15. Piceza — 27. travnja 2021. u 14:42

  Hahaha kad jedna Slovenija sa onakvom pjesmom i izvođacicom dobije 50/100 a Hrvatska 92/100 ?
  Eleni se milion puta spomenulo kopiranje pa i Victoriji, Roxen, a ovdje cemo ignorirat slicnost sa Bad guy ??? cak i sa Merlinovom "Mi".
  Loco loco ima plitak tekst, ali je zato Tick tock remek djelo level Matoša
  Cirkus

 16. Niko bitan — 27. travnja 2021. u 14:35

  Hrvatska: Malo smo biased komentatori jeli? Samo se salim. XD Cestitke sto ste konacno odlucili da posaljete nesto sto nije balada! Ovo je jedna veoma kvalitetna pop pesma! Moderna, nije generic, zarazna, plesna i sa odlicnom pevacicom! Albina je takodje odlicna! Talentovana, lepa, karizmaticna i puca od pozitivne energije! Priznacu da me je njen nastup na ESC pre party-ju razocarao, instrumental u pesmi mi se veoma dopao, i nadam se da je ubaceno u pesmu a, ne samo one off thing. Ali sve je to unistila pevanjen na playback. Cemu to? Albina draga, ti to mozes, ne znam cemu to. Scenskim nastup ocekujem da bude fantastican! Hrvatska ovako vec ima sanse za finale, ali ako scenski nastup bio na nivou, ne samo da ce se Hrvatska konacno vrati u finale vec i mozda Top 10 rezultat! Po meni najbolja pesma od EX-YU drzava! Ocena: 5

  Severna Makedonija: Zao mi je Vasila, jer je on jednostavno dusa od coveka, i zao mi je kroz sta je sve prosao a i dalje je pozitivan i ide napred. Pesma je mi je previse dramaticna i naporna, on ima dobar vokal, ali mnogo njih ima dobre vokale ove godine, a i mnogi su bolji od njega. Iako ga ne vidim u finalu, neka mu je sa srecom i neka da sve od sebe. Ponovo on je takva divna osoba! Ocena: 2

  Slovenija: Najveci uticaj u ovoj pesmi definitivno ima Anin vokal. I jedna je od najboljig ne samo zenskih vec i generalno vokala ove godine! Sama pesma je klasicna Balkanska balada koju smo vec svi milion puta videli. Ali to ne znaci nista lose, stranci vole nase Balkanse balade. Ova jeste na malo slabijoj strani ali i dalje solidna. Jeste malo bleda i nema taj neki WOW efekat, samo bih zeleo da je na Slovenskom kao sto je Voda bila. Ocena: 3

  Srbija: Devojke obozavam, ali bicu objektivan. Sada kada mi se hype smirio, mogu da iznesem svoje pravo misljenje. Devojke su imale godinu dana da spreme bop tipa Favorito, konacni rezultat je sasvim solidan iako sam imao previsoka ocekivanja, pa me me malo i razocarao. Muzicki je ok, nista ves nevidjeno, tekst je veoma banalan, i to da ga je Sanja napisala za bukvalno 15 minuta govori sve. Ajde ok, stranci nece razumeti tekst i bas ih briga. Spot je ok, it works, kada je teaser za pesmu izasao, bio sam dosta zabrinut s obzirom ko ga je radio, ali nije toliko los kao sto sam ocekivao da ce biti. Sada, nakon svih tih kritika… Ja i dalje obozavam pesmu! Slusam je bukvalno svaki dan! Akusticna verzija je definitivno najbolja akusticna od svih! Za scenski nastup uopste nisam zabrinut, znam da ce devojke servirati, u to sam siguran. Sada vokalno, Sanja ce biti na nivou, za ocekivati, brinem se za Kseniju i narocito Ivanu, koja definitivno vokalno najslabija od njih 3. Devojke su rekle da su vezbale ples, trcanje i pevanje u isto vreme. Ostaje samo da im verujemo. Nadam se da nece flopovati i slomiti nasu kletvu. Ajmo devojke samo napred!!! <3 Ocena: 5

 17. SwedenEurovisionFan — 27. travnja 2021. u 14:25

  Kratak rezime:
  8. Slovenija (4)
  17. Hrvatska (3)
  20. Sjeverna Makedonija (2)
  35. Srbija (1)

 18. SwedenEurovisionFan — 27. travnja 2021. u 14:25

  Hrvatska – Nakon Darie Kinzer konačno smo poslali neku bržu pjesmu, iako je to daleko od nečega baš dobrog što bi bio siguran finalist. Jedna od rijetkih pjesama ovog polufinala u kojem mi se više sviđa build up od samog refrena u kojemu mi se ne dopada glazba. Albinin glas je preslab i nadam se da je išla na vokalne vježbe u periodu između Dore i Eurosonga. Plesači su već viđeni (Cipar 2019.) i malo cringe (Plazibat), a i na LED ekranima i koreografiji bi se moralo poraditi. S pozitivne strane, fanovi bi nas trebali malo bolje upamtiti ove godine jer nakon 10 godina konačno šaljemo nešto brže i plesno, što se vidi po nekim Top39 videima. Posljednji kadar mi je zapravo najbolji i najupečatljiviji dio nastupa. Sav ovaj hype koji se stvorio je zbilja lijep, no i dalje sam mišljenja da bez puno boljeg scenskog nastupa nećemo vidjeti finale. No nikad se ne zna, možda nakon 2017. godine konačno uđemo u finale i ovim putem želim sreću Albini da to i ostvari.
  Ocjena: 3. Moj osobni poredak: 17/39.

  Sjeverna Makedonija – Ovo je jedna jako kvalitetna balada s dobrim, usuđujem se reći puno boljim glasovnim sposobnostima Vasila nego ih je pokazao lani, no mislim da se pjesma jednostavno neće istaknuti u tako jakom polufinalu. Osjeti se da je riječ o dramatičnoj pjesmi s isto tako lijepim tekstom, koja dobija na gradaciji kako se primiče kraju i sviđa mi se onaj key change prije posljednjeg refrena. Ipak, ne vjerujem da će uspjeti napraviti jednako kvalitetan scenski nastup te Vasila ne vidim u finalu.
  Ocjena: 2. Moj osobni poredak: 20/39.

  Slovenija – Ova pjesma je tako divna u svojoj jednostavnosti da to ne znam bolje objasniti. Neki će reći da je dosadna, no zapravo, ovo je jedna izvanredno osmišljena pjesma sa gradacijom prema savršenosti. Anin vokal je perfektan, kako u dubokim lagama, tako i u ostatku. Scenski nastup je napravljen jako efektno i ne bih ga mijenjao da sam na njezinom mjestu ili mjestu delegacije. Ona vatra daje samo završni ''touch'', a posljednji redak teksta je savršen i potakne na razmišljanje. Drago mi je da se ove gospel / balade pomalo vraćaju na Eurosong. ''Hallelujah, we're glorious, everybody knows we're born to the fight'', svima nam je potrebna ovakva poruka u teškim vremenima u kakvima živimo. Finale je ipak po meni, s obzirom na jačinu polufinala, teško dostižno.
  Ocjena: 4. Moj osobni poredak: 8/39.

  Srbija – Teško susramlje od spota, pjevanja i teksta. Cajka i trash u pravom smislu tih riječi i jedna od najgorih pjesama ove godine. Uspjele su čak nadmašit i ''Hasta La Vista'' po pitanju horora, jer je ta cajka barem imala koliko-toliko pamtljiv refren. Tužno i žalosno na što je spala Srbija da 2 godine zaredom šalje takve cajke nakon pravih masterpieceova i stvarno fantastičnih pjesama, no bit će još tužnije i žalosnije ako Europa ovo progura u finale.
  Ocjena: 1. Moj osobni poredak: 35/39.

 19. Lujka s ukusom — 27. travnja 2021. u 14:20

  3 smeša i 1 treš (MK)

 20. REIN LOVER — 27. travnja 2021. u 14:04

  Hrvatska – Objektivno gledano 2. najbolja ove godine 10/10

  Sjeverna Makedonija – nisam neki fan, ne volim davati niske ocjene tako da 4/10

  Slovenija – obozavam duhovnu glazbu, ova pjesma mi daje snagu i onaj zadnji refren ? 10/10

  Srbija – sto reci, ne mogu opisati koliko volim ovu pjesmu, zatvara moj TOP 5 10/10

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?