#rnesc2021: Ili kako su neki komentatori imali ogromna očekivanja – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

#rnesc2021: Ili kako su neki komentatori imali ogromna očekivanja

  16 min za čitanje   46 komentara

Prije službenih rezultata, ostalo nam je još samo osam zemalja koje moramo prodiskutirati. No današnji nastavak #rnesc2021 je poseban zato što smo ga posvetili zemljama koje su nekada bile u sastavu Jugoslavije. Kako smo ocijenili današnje pjesme, pogledajte u nastavku. Ujedno vas pozivamo da nam se pridružite u komentiranju u komentarima ispod, te u rješavanju anketa.


HRVATSKA

“U korak s vremenom”

Andrea: Hrvatska konačno šalje pjesmu koja je u korak s vremenom i koja bi mogla vrlo dobro proći na Eurosongu ako nastup bude na razini, što vjerujem da hoće. Pjesma mi se svidjela još od snippeta i lako ostaje u uhu. Mislim da Hrvatska ove godine itekako ima šanse za dobar plasman.

Ocjena: 8/10

Antonio: Od Nininog Lighthousea čekam pjesmu zbog koje me neće biti sram što sam iz Hrvatske. Osim toga, već sam zaboravio kakav je osjećaj kad pobijedi tvoj favorit. Albina je to napokon promijenila i čim je krenuo nastup na Dori, znao sam da ju želim gledati u Rotterdamu. Pjesma je moderna i catchy, Albina prirodna i karizmatična, a plesači vrhunski. Zaista se nadam da ćemo napokon biti euforični prolaskom u finale gdje ćemo se boriti za dobar rezultat.

Ocjena: 10/10

Bartol: Koliko mi je drago vidjeti ovako pozitivnu reakciju Europe na pjesmu koja predstavlja Hrvatsku, a još i više hrvatsku javnost koja je više – manje ujedinjena oko podrške Albini. Tick-Tock mi je jedna od najslušanijih pjesama s Eurosong playliste i planiram da tako ostane. Prijelaz na hrvatski je odličan i taman je gdje treba biti i koliko ga treba biti. Od svih mojih „devetki“ u RN, Albina je svakako najbolja.

Ocjena: 9/10

“Svemirski brod”

Emilia: U usporedbi s nekim pjesmama koje su bile na Dori od povratka, Tick-Tock je svemirski brod. Štoviše, ponekad mi se čini da se moram uštipnuti jer mi je i dalje nevjerojatno da smo izabrali pjesmu koja zvuči kao nešto za MTV ili VH1 (i to u onim dijelovima kada se pušta glazba). Realno, imamo šanse za prolazak u finale i trebamo vjerovati u Albinu i njezin tim. Pa treba se i nama osmjehnuti sreća, napokon!

Ocjena: 10/10

Faruk: Hrvatska konačno šalje pjesmu koja odgovara vremenu, mjestu i kontekstu. Albina ima karizmu koja definitivno neće proći nezapaženo među svim čudesima eurovizijskih svjetala. To što meni, ovakve pjesme i generalno glazbeni stil, nisu dragi je samo moj problem. Sretno Albina.

Ocjena: 6/10

Ivana: Pobijedila je moja favoritkinja Dore! Albinin rad pratim već neko vrijeme i baš mi je drago što nas ovako kvalitetna pjevačica predstavlja s ovom super pjesmom. Zvuči kao nešto što se, osim na Otvorenom radiju, može čuti i na velikim svjetskim glazbenim festivalima, a usto je plesno i zarazno. Najdraži dio pjesme, osim dancin’ dancin’ , mi je naravno onaj na hrvatskom i jedva čekam vidjeti koje nam je novitete Albina pripremila za Rotterdam. Ljudi moji, ne mogu vjerovati da je ovo Hrvatska!

Ocjena: 10/10

Josip: Sviđa mi se Albinina karizma i način na koji vlada scenom puna samopouzdanja i vjere u sebe i pjesmu. Albina je vokalno jako dobra i upečatljiva. Pjesma je jako lijepa i odvažna kombinacija modernog zvuka, nešto potpuno drugačije od ranijih predstavnika Hrvatske na Eurosongu. Ova pjesma je za Hrvatsku dvosjekli mač, ali uz dobar nastup, hrvatski refren i nastavak kvalitetnog rada može uroditi TOP 10 plasmanom. Bravo Albina.

Ocjena: 9/10

“Brza pjesma koja tjera na ples”

Marija: Albina je bila moj favorit ovogodišnje Dore i zasluženo je pobijedila, ali i zasluženo je osvojila i našu nagradu Looksy. Pjesma Tick-Tock brza je pjesma, odličnog ritma i energije. Jako mi je drago što nas napokon predstavlja brza pjesma koja te tjera na ples. Upravo ritam kojeg Tick-Tock ima obećaje još bolji nastup u Rotterdamu i vjerujem da nas Albina neće razočarati. Pozitivnim bih istaknula i promjenu jezika na kraju pjesme koja dolazi baš u pravom trenutku, taman kad pomisliš da je pjesma gotova i da si sve čuo, ta promjena te ugodno iznenadi. Mislim da ne moram ni govoriti koliko je Albina draga djevojka i zaista vjerujem u nju i njezin tim i očekujem siguran plasman u finale, a onda je sve moguće.

Ocjena: 10/10

Mate: Ovogodišnja Dora mi je jedna od rijetkih nakon koje se nisam grizao jer smo mogli izabrati bolje. Napokon pjesma i pjevačica za koju sam ponosan da nas predstavlja. Mlada i karizmatična Albina s modernom i plesnom pjesmom – što možemo više poželjeti? Jako sam optimističan ove godine jer uz dobar nastup, ovo bi moglo ići jako visoko. 😊

Ocjena: 10/10

Sanja: Albina me oduševila nastupom na Dori, a sa svakim medijskim istupom oduševljava me i simpatičnom osobnošću. Drago mi je da smo na Eurosong poslali nešto moderno, plesno i zaigrano. Posebno mi je drago vidjeti s kakvim trudom i ambicijama Albina i njezin tim pristupaju pripremama za Rotterdam. Prvenstveno mislim na angažman iskusnog kreativnog redatelja Marvina Dietmanna. S obzirom da osvaja ljestvice, a citira se čak i u Mamićevim prozivkama korupcije sudstva, čini se da se pjesma već uvukla u pore hrvatskog društva. Nadam se da će ostaviti traga i na eurovizijskoj pozornici, po meni to zaslužuje.

Ocjena: 10/10

UKUPNA OCJENA: 92/100

PROSJEČNA OCJENA: 9,2

anketa 1729

Hrvatska 2021.

Ukupno glasova: 321

 • Jako mi se sviđa (5) [198 / 62%]
 • Dobra je (4) [68 / 21%]
 • OK je (3) [36 / 11%]
 • Užasna je (1) [15 / 5%]
 • Ne sviđa mi se (2) [4 / 1%]

SJEVERNA MAKEDONIJA

“Nije moja šalica čaja”

Andrea: Ovo nije moja šalica čaja. Pjesma je nepamtljiva, dosadna, tekst i uvod u spotu su cringe… Ništa mi se ne sviđa ovdje nažalost.

Ocjena: 1/10

Antonio: Ova pjesma mi je grozna, puna drame i patetike. Poželim ju ugasiti već u prvoj minuti. Smatram da je tematski promašena te mi ništa posebno ne drži pozornost.

Ocjena: 1/10

Bartol: Koliko mi je žao da nije na Eurosong išao s pjesmom u stilu SudBine, ne mogu vam opisati. Iskreno ne mogu niti shvatiti odluku da se s ovom pjesmom predstavi na eurovizijskoj pozornici jer je baš dosadna. Žao mi je Vasila, ona cijela drama s bugarskom zastavom mi je bila neviđena glupost, ali ova pjesma ipak nije dovoljno dobra za finale.

Ocjena: 2/10

“Dramatično dosadno”

Emilia: Za ovu priliku citirat ću komentatoricu RTS-a: „Dramatično dosadno“. Nešto se pokušavalo, ali cijeli paket je ispao ubitačno dosadan.

Ocjena: 2/10

Faruk: Osobnim uspjehom smatram što nisam preminuo od dosade tijekom ovih 180 sekundi. Ne ponovilo se.

Ocjena: 1/10

Ivana: Vasile, ti si meni simpa, ali da si razvodnio – e jesi. Inače obožavam Disney pjesmice, ali u ovom kontekstu mi nisu najomiljeniji. Da budem iskrena, osim refrena, sve ostalo mi je blank. Pohvala pjevaču što je iskreno i samostalno napisao pjesmu, no imam osjećaj da mi sve još nekako visi u zraku i nikako da pohvatam.

Ocjena: 4/10

Josip: Na prvo slušanje sam imao dojam da slušam glazbu iz nekog mjuzikla s Broadwayja. Vasil je vokalno jako dobar, glazba ima lijepu melodiju i odlično se slaže uz tekst. Tokom pjesme sam osjetio “Conchita vibe” što je OK, ali Vasil je vokalno bolji u odnosu na Conchitu. Da je ovo pjesma na nekom Eurosongu u razdoblju ’50-ih i ’60-ih godina prošlog stoljeća, rekao bih da imamo pobjednika, ali na Vasilovu žalost ovo je pjesma u 2021. godini i mislim da nema neke velike šanse za finale.

Ocjena: 4/10

Pjesma u paketu je nepamtljiva”

Marija: Here I Stand me podsjeća na tipove pjesama koje se puštaju u Disneyjevim filmovima. Ne mogu reći da je loša, ali presporo dolazi do samog vrhunca. Sviđa mi se dio pjesme u kojem čujemo i zbor, ali pjesma u paketu mi je nepamtljiva, čak pomalo i dosadna. Moram isto tako reći da mi je žao što je Vasil prolazio kroz skandal vezan uz spot i drago mi je da ga je MRT odlučila zadržati kao predstavnika za Rotterdam. Bez obzira na to što mi je dosadna, uz epski scenski nastup kojeg ova pjesma obećava, vjerujem da Sjeverna Makedonija ima šanse za finale.

Ocjena: 3/10

Mate: Veliki izljev emocija kod Vasila dok pjeva ovu pjesmu, samo je pitanje koliko je ta emocija dotakla druge. Mene baš i nije, jer naslušali smo se puno boljih balada na Eurosongu od ove. A moglo je bolje. SudBina >>> Here I Stand.

Ocjena: 4/10

Sanja: Ova pjesma kao da je izvučena iz nekog mjuzikla, no nažalost nije dovoljno upečatljiva da bi ostala upamćena na kraju filma. Lijepo je vidjeti koliko Vasilu znači ova pjesma i s kakvom emocijom je izvodi. Mislim da je hajka na njega bila sasvim neopravdana i drago mi je da ćemo ga gledati u Rotterdamu.

Ocjena: 3/10

UKUPNA OCJENA: 25/100

PROSJEČNA OCJENA: 2,5

anketa 1730

Sjeverna Makedonija 2021.

Ukupno glasova: 248

 • Ne sviđa mi se (2) [112 / 45%]
 • Užasna je (1) [83 / 33%]
 • OK je (3) [30 / 12%]
 • Jako mi se sviđa (5) [12 / 5%]
 • Dobra je (4) [11 / 4%]

SLOVENIJA

“Ogromna očekivanja”

Andrea: Nisam bila fan ni prošle godine, a nisam ni ove. Ja zaista ne volim pjesme kojima je cilj iskazati jačinu vokala i ništa drugo. Refren mi je naporan, aranžman dosadan i teško mi je uopće poslušati pjesmu do kraja.

Ocjena: 1/10

Antonio: Pretpostavljam da sam u manjini kada kažem da mi je Anina pjesma sjela na prvu i ostala draga. Radi se o dobroj baladi, ali djeluje blijedo u usporedbi s originalnijom i manje formulaičnom Vodom. Nisu loši gospel elementi, a najjača karika je svakako Anin vrhunski vokal zbog kojeg bi se Slovenija mogla provući u finale.

Ocjena: 5/10

Bartol: Imao sam ogromna očekivanja od Ane nakon što mi je lani bila u TOP3 i moram priznati da sam se razočarao ovom pjesmom. Jednostavno, Voda je bila posebna, drugačija i izrazito emotivna, a Amen mi je baš kao i svaka druga razvodnjena balada. Anin vokal je na mjestu, i to joj je svakako najveći forte u borbi u polufinalu.

Ocjena: 4/10

Da je Faruk producent…

Emilia: U odnosu na prošlu godinu, dvije zemlje su imale najveći downgrade kod mene. Jedna od tih zemalja je Slovenija, čiju sam Vodu obožavala prošle godine. Nažalost, Amen nije ni blizu Vode po nekoj veličanstvenosti i gubljenju glave i jednostavno neću puno puštati tu pjesmu. Šteta.

Ocjena: 4/10

Faruk: Balada koju je teško „probaviti“ jer sva zvuči nekako komorno, svečano, gotovo pogrebno, bože mi oprosti. Da sam ja producent Eurosonga, Slovenija bi definitivno nastupala poslije Cipra. Čisto da se hospitaliziraju ova moralna nabadala i uvrijeđenici po službenoj dužnosti.

Ocjena: 5/10

Ivana: Ajmo igrat igru asocijacija. A je religija, B vatra, a C cheesy. Što je to? Pa Charlie Mason, naravno. Mislim da sam o pjesmi sve rekla, iako mi je growala dosta u zadnje vrijeme upravo zbog Ane koja bi svojom moćnom glaščinom mogla srušiti šest blokova kineskog zida i na tome joj svaka čast. Doista čini ovu pjesmu prvenstveno veličanstvenom pa tek onda limunadastom, stoga im dajem više nego što sam planirala.

Ocjena: 6/10

Josip: Ana je izvrsna pjevačica i jako mi se sviđa pjesma i način na koji se pjesma razvija. Gospel touch je veliki plus i jako se dobro uklapa u ovu pjesmu i odlično upotpunjuje Anin glas. Nažalost minus je Charlie Mason cliché touch.

Ocjena: 7/10

“Tamara Todevska efekt”

Marija: Već na prvo slušanje jedno mi je pitanje palo na pamet – zašto se ova pjesma zove Amen, a ne Hallelujah? No, na stranu to, Amen mi je bolja od Vode. Jako mi se sviđa gospel element u pjesmi kao i Anin glas koji je iznimno snažan i itekako dolazi do izražaja. Pjesma je izuzetno snažna i ježim se svaki puta kada ju slušam, osobito na njenom vrhuncu. Jedva čekam vidjeti nastup u Ahoy Areni.

Ocjena: 8/10

Mate: Amen puno bolji od austrijskog. U početku nisam bio oduševljen, ali pjesma mi je sve bolja sa svakim novim slušanjem. Posebno bih istaknuo ovaj gospel dio koji daje vrhunac pjesmi.

Ocjena: 6/10

Sanja: Kako divan i moćan glas ima Ana Soklič! No nažalost, ogroman talent otišao je na ovu prosječnu pjesmu. Pjesma mi je nekako suma klišeja, počevši od teksta, do melodije koja je ispunila svrhu pokazati raspon Aninog vokala, no to je sve. Imam osjećaj kao da su htjeli postići Tamara Todevska efekt, no nisam sigurna hoće li to uspjeti.

Ocjena: 4/10

UKUPNA OCJENA: 50/100

PROSJEČNA OCJENA: 5,0

anketa 1731

Slovenija 2021.

Ukupno glasova: 239

 • OK je (3) [110 / 46%]
 • Ne sviđa mi se (2) [56 / 23%]
 • Dobra je (4) [35 / 15%]
 • Jako mi se sviđa (5) [28 / 12%]
 • Užasna je (1) [10 / 4%]

SRBIJA

“Ultimativna treš pjesma, ali…”

Andrea: Jako volim Hurricane. Super su mi cure i uvijek puno očekujem od njih. Na prvo slušanje ovogodišnja pjesma me nije oduševila, ali mi je s vremenom postala super i mislim da nudi potencijal da se napravi jedan dobar i eksplozivan nastup. Definitivno ih vidim u finalu.

Ocjena: 7/10

Antonio: Loco Loco je ultimativna “treš” pjesma, nažalost ne tako dobra. Na početku su mi prevladavali osjećaji čuđenja koliko je pjesma loša, ali bio sam prekritičan jer radi se o guilty pleasureu u kojem treba uživati i ne previše razmišljati. Vjerujem da će Uraganke “zapaliti” Ahoy Arenu i scenskim nastupom podići pjesmu.

Ocjena: 5/10

Bartol: Ovogodišnji guilty pleasure, moram si jedan dozvoliti 😀 . Tekst je… takav kakav je, ali toliko mi je u glavu ugravirano „a ja slatka sam i fina“ da se ne mogu niti naljutiti zbog istog. Na prvu mi je pjesma bila puno gora od njihove prošlogodišnje, ali Loco Loco mi bolje stari. Jako bih se iznenadio da ne izbore finale.

Ocjena: 7/10

Priča o dvije sestre

Emilia: Ne znam za koju sam zemlju već spomenula da je zeznuto da dvije godine zaredom ide isti predstavnik, osobito ako taj predstavnik nosi skoro pa isti fazon pjesme od prošle godine. Na sreću djevojaka, možda će se jedino eurovizijski fanovi sjetiti da postoji Hasta la vista i povući paralelu s Loco Loco. A ta paralela govori da je Loco Loco ona mlađa sestra koja pokušava kopirati stariju sestru u svemu, što starijoj sestri diže tlak. Meni osobno je iz drugog polufinala bolja sanmarinska pjesma.

Ocjena: 5/10

Faruk: Je li možda do činjenice da su izlasci bez ovakvih pjesama na ovim prostorima postali nemoguća misija, ili do toga što su meni djevojke iz Hurricanea presimpatične i prezabavne, ne znam. Ono što znam je da se meni Loco Loco sviđa. Koliko je Europa spremna za ovaj stil doznat ćemo uskoro. Ono što je sigurno je da energije na pozornici neće nedostajati.

Ocjena: 10/10

Ivana: Moj problem s ovom pjesmom mi je što ima previše svega, a to sve kao da je random ubačeno u spot pa i u pjesmu. Puno je “cajkastije” od Hasta La Vista što mi konkretno nije problem na Eurosongu, no više me muče nabacani stihovi bez puno smisla. Ako ništa drugo, bolesno je zarazna, pjevam si je od 0 do 24 svaki dan i uvijek mi se nakon slušanja jede čoko moko.

Ocjena: 5/10

Josip: Na red su došle i naše drage susjede Hurricane koje nam ove godine predstavljaju Loco Loco. Tekst mi zvuči previše plitko dok mi je glazba još i slušljiva. Za nastup sam siguran da će razvaliti (u to sam siguran) jer imaju jako velik potencijal i zarazan ritam i karizmu. One su vjerovatno najpopularnija grupa na našim prostorima. Djevojke želim vam puno sreće i siguran sam da ćemo vas gledati u finalu.

Ocjena: 4/10

“Da su otvoreni klubovi…”

Marija: Kakva pjesma! Ovdje ima zaista svega, a najviše energije koja pršti iz svake sekunde pjesme. Ipak, nedostaje mi malo melodije, imam osjećaj kao da se jako puno različitih elemenata htjelo ugurati u tri minute pjesme. Tekst je lako pamtljiv i odmah ostaje u glavi, a kroz njega do izražaja dolaze i vokalne sposobnosti djevojaka. No, ipak mi je Hasta La Visa mrvicu bolja od Loco Loco, ali ne sumnjam da će djevojke zapaliti pozornicu u Ahoy Areni svojim nastupom i energijom i Srbiji ponovno donijeti dobar eurovizijski plasman.

Ocjena: 8/10

Mate: Istina, trebalo je više preslušavanja da mi ova pjesma uđe u uho, ali nakon toga sam postao njezin veliki fan. Moderna, zabavna, loco što bi se reklo… Ne sumnjam da će taj nastup biti bomba.

Ocjena: 10/10

Sanja: Kad sam je prvi put čula nisam baš bila oduševljena, ali s vremenom je ova pjesma pomalo “ušla u moje vene”. Da su otvoreni klubovi, nimalo ne sumnjam da bi ovo bio veliki hit na Balkanu. Lako ulazi u uho, a znamo da će cure na scenu donijeti tri minute čiste energije. Možda tada moja ocjena još malo skoči, ostavit ću prostor za to.

Ocjena: 6/10

UKUPNA OCJENA: 67/100

PROSJEČNA OCJENA: 6,7

anketa 1732

Srbija 2021.

Ukupno glasova: 266

 • Jako mi se sviđa (5) [130 / 49%]
 • Dobra je (4) [68 / 26%]
 • OK je (3) [33 / 12%]
 • Ne sviđa mi se (2) [20 / 8%]
 • Užasna je (1) [15 / 6%]

ZANIMLJIVOSTI

Poredak Yugo-grupe je na kraju ispao ovako:

# Zemlja Ukupna ocjena Prosječna ocjena
1. Hrvatska 92/100 9,2
2. Srbija 67/100 6,7
3. Slovenija 50/100 5,0
4. Sjeverna Makedonija 25/100 2,5

Današnja se grupa najmanje svidjela Andrei, a najviše Mati.

Iako danas nismo vidjeli Kante i Lopte, vidjeli smo četiri jedinice i osam desetki.

Ove godine portal eurosong.hr održao je prvo izdanje nagrade Looksy za najbolju odjevnu kombinaciju na Dori 2021. Ovih dana najavljeno je kako Albininu odjevnu kombinaciju za nastup na Eurosongu 2021. u suradnji sa Stefanom Orlićem radi riječki dizajner Juraj Zigman.

Ono što su naši komentatori često spominjali jest SudBina, koju je makedonski predstavnik objavio dva mjeseca prije svoje eurovizijske pjesme. Ista pjesma našla se u našoj Eurosong Slušalici za siječanj.

Od pobjede na Dori, Tick-Tock se nalazila pet tjedana na vrhu glazbene ljestvice TOPhr. Na zadnjem pregledu glazbenih hitova u Hrvatskoj nalazila se na sedmom mjestu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Top.HR (@top.hr_rtl)

Rasprava46

 1. Rafael — 28. travnja 2021. u 11:49

  Hrvatska – realno, Albina ima sve što treba za dobra plasman na ESC-u. Iako mi je Nina bila favorit na Dori, smatram Albinu dostojnom predstavnicom i želim joj sve najbolje. Napokon smo poslali pjesmu koja je u koraku s vremenom. 10/10
  Sjeverna Makedonija – Vasil ima predivan glas, ali pjesma je dosadna do zla Boga. Više sreće sljedeće godine. 2/10
  Slovenija – Ana ima predivan i moćan glas. Amen mi je predivna pjesma koju vrlo rado poslušam. Nažalost, mislim da Slovenija ove godine ostaje u polufinalu, ali da se mene pita, našla bi se u finalu bez ikakve sumnje. 10/10
  Srbija – prvo da kažem, obožavam Sanju Vučić! Poslije Marije Šerifović, po mom mišljenju, Sanja je imala najbolju srpsku pjesmu i nastup na ESC-u ikada i još ne mogu preboljeti to što je bila tek 18-a. Što se tiče ovogodišnjeg nastupa, nisam baš fan njihovih pjesama, pa tako ne mogu baš reći da mi se Locco Locco sviđa. Malo je konfuzna pjesma i previše toga nagurano u skladbu od tri minute. Vjerujem da će proći u finale. 7/10

 2. EurovizijskiFan — 27. travnja 2021. u 23:28

  HRVATSKA- Jako sam zadovoljan našom predstavnicom."Tick Tock" slušam već mjesecima i još uvijek mi nije dosadio.Napokon smo poslali modernu pjesmu u korak s vremenom i Albini želim sve najbolje na Esc-u ? Ocjena 5 i moje 6. mjesto
  SJEVERNA MAKEDONIJA – Jedna od najloših pjesama ove godine.Dosadno,naporno,neslušljivo.Vasila nikako ne vidim u finalu. Ocjena 2 i moje 37. mjesto
  SLOVENIJA – Pohvale za Anin vanserijski vokal.Ono što nije pohvalno je sama pjesma koja mi je čisti prosjek odnosno i da i ne.Žiri bi ovo trebao nagraditi dok publika vjerojatno neće. Ocjena 3 i moje 28. mjesto
  SRBIJA – Moram priznati da mi "Loco Loco" nije sjeo na prvu.Nakon nekog vremena "a ja slatka sam i fina" jednostavno ne izlazi iz glave.Curama želim što bolji plasman i neka naprave uragan na pozornici ? Ocjena 5 i moje 11. mjesto

 3. EuroCro — 27. travnja 2021. u 22:38

  Sto se dešava s live on tape nastupom Albine? Nitko ništa ne spominje. Niti kako je prošlo snimanje ni gdje je snimano. Cure iz Hurricane-a non stop to spominju i očito su jako zadovoljne s nastupom.

 4. Arctic Monkey — 27. travnja 2021. u 20:45

  Ok vec znamo da ce Albina pobediti RN urednika i komentatora. Za nju u ovom trenutku ima 168 glasova a za ostale 3 pesme danas po 112. ? Neko je bas aktivan. ?

 5. Fanatik — 27. travnja 2021. u 20:25

  1. Hrvatska (10/10, ocjena 5)

  Bravo komšije, tako se to radi! 😀 Moderno, catchy, plesno, svjetski, ma prava bopčina od pjesme! Često se uhvatim kako pjevušim tick tock, watch the days go, ne pamtim kad sam ovoliko bio oduševljen hrvatskom pjesmom. Moje drugo mjesto ove godine, sretno Albina.

  2. Slovenija (10/10, ocjena 5)

  Mogu slobodno reći da je ovo najpodcjenjenija pjesma ove godine. Meni lično slovenački Amen zvuči svjetski, kad sam prvi put čuo ovu pjesmu bio sam impresioniran, a u zadnjem refrenu se uvijek naježim na onaj dio "Hallelujah", kad to odjekne u Rotterdamu mislim da nikoga neće ostavit ravnodušnim. Ana je jedan od najboljih vokala ove godine i nadam se da će žiri to itekako znati cijeniti, za publiku čisto sumnjam. U inat kladionicama koje predviđaju ovoj pjesmi dno polufinala, od srca želim Ani i Sloveniji svu sreću prolazak u finale, jer ova pjesma to stvarno zaslužuje.

  3. Srbija (10/10, ocjena 5)

  Malo se primjećuje sličnost sa prošlogodišnjom pjesmom, ali to me uopšte ne sprečava da im dadnem desetku. Energična, zarazna i plesna pjesma, ne sumnjam da će spremiti dobar nastup, ma ima uragan da protutnji Rotterdamom sljedeći mjesec 😀

  4. Sjeverna Makedonija (1,5/10, ocjena 1)

  Jedna ultrasmarajuća pjesma, zvuči kao da traje čitavu vječnost. Žao mi je, ali mislim da Makedonci ove godine ne mogu dalje od zadnjeg mjesta u svom polufinalu.

 6. Arctic Monkey — 27. travnja 2021. u 19:52

  @yeahyeahfuego Da ja sam skroz bio u fazonu očajnički nam je potrebna promena! Kada su Hurricane prvi put povezane sa Beovizijom rekao sam ok to je to, sta god da donesu bice nova energija i gle, jeste.

 7. Diavolo — 27. travnja 2021. u 19:16

  HRVATSKA
  – prije no što sam krenuo išta pisati proletio sam ocjenama za našu pjesmu (što inače tek kasnije prolistam) jer sam i mislio da će naši ljudi gledati na Albinu kao novog mesiju. Barem u ovom eurovizijskom smislu. I nisam se iznenadio. Krenuo bih s analizom ove pjesme u kontekstu same Dore, pošto se nisam na nju osvrnuo tokom drugog mjeseca.

  Tick-tock po meni nije nit bila najbolja pjesma (Ella Orešković), niti najbolje razrađen nastup (ToMa). Sklopom određenih okolnosti (prva je bila kao usrana kokoš na bini, a drugi je imao pre kliše pjesmu) eto ispalo je da je pobijedio neki traljavi full package. Čisti prosjek. Traljavi jer je beat poprilično basic i tek na momente u svom instrumentalu ima nekih wow efekata (poput onih zvukova puhačkih instrumenata ala Maruv). Njih se u pjesmi baš i ne možemo naslušati, pa ih gotovo možemo i zanemariti. Cijeli instrumental je pre repetitivno sklepan tako da pjesma postane dosadna već na pola pjesme, a i iritantana. Jedini moment gdje mogu reći da osjetim neku promjenu je u onom hrvatskom dijelu teksta koji donekle može zamijeniti isklišeizirani keychange. To je jedini plus i dobrodošla promjena kad pogledamo cjelokupnu skladbu jer je jedini odmak od nekako odveć predvidljivog i očekivanog slijeda događaja. Albinin vokal je tanak i na onim visokim tonovima koje 'pokušava' otpjevati skviči da mi je to na rubu slušljivog. Svaki put me na tom dijelu uhvati u grču, pa uvijek napravim neku 'auch' grimasu. Loš znak, ne?

  Nastup iliti koreografija je isto li-la. Manje više sve već viđeno. Doduše ne u našem izdanju, pa je to ljudima valjda wow. Ali meni nije, meni to nije dovoljno. Neš ti dizanja pjevača u zrak ne bi li ju kamera snimila odozgo (iako znam da je teško pjevati u tom položaju). Taj detalj mi je najveći cringe u cijelom nastupu, iako ima veliku konkurenciju u vidu smijanja/neprofesionalnosti jednog od pjevača (ono, cerekaj se nekome drugome i u drugom trenutku jer ovo taj trenutak nije) i u samom outfitu plesača (pozz Tamta). Što se tiče njenog looka, bila mi je ok, prava slatkica. Najveći adut joj je kovrčava kosa, ali ono zabacivanje u stilu Eleni Foureire je malo nepotrebno. Mogli su nešto inovativnije smisliti. Ako već tražim pluseve, možda i najveći je njen attitude na pozornici. Čini mi se kao da je puna samopouzdanja i da to radi iz punog zadovoljstva i ljubavi.

  Svjestan sam da smo konačno napravili neki zaokret i odmaknuli se od klasičnih balada, ali zar je to dovoljno da me uhvati ovoliki hype kao neke? Apsolutno ne. Treba ostati realan i pribran. Dok se bavimo mišlju kako smo konačno napravili korak naprijed (a opet kažem – jesmo), nemojmo zaboraviti kako su drugi do sada bili ispred nas i to po par koraka. Ti drugi su isto u međuvremenu upgradeali svoje pokušaje ili su ostali na prijašnjoj razini (neki su doduše fulali skroz), pa ne vidim čemu ovo preveliko uzbuđenje. Osobno smatram da naša pjesma ne zaslužuje mjesto u finalu u onoj konkurenciji, iako će mali dio mene ostati patriotski nastrojen te će mi biti drago ukoliko prođemo. Sama činjenica da deset pjesama od šesnaest prolazi dalje, dok šest ispada, reći će da je lakše proći u finale nego ispasti, pa nam stoga ništa ne preostaje nego čekati i vidjeti tko će doživjeti razočarenje. Ja sigurno neću, a mislim da bi mnogi drugi mogli. Faruk mi se jedini čini realnim, barem što se ocjene tiče. (6,5/10, ocjena 3, no. 23/39)
  _ _ _ _ _
  SJEVERNA MAKEDONIJA
  – na stranu ovaj patetični uvod u samu pjesmu, preočito je da mu pjesma nešto znači i da proživljava svaku sekundu iste. No mene to ne dotiče. Ja ju tako ne doživljavam. Niti malo. Vasil je odličan vokalist, ali ova disneyevska balada ne vodi ničemu. Sto puta već odslušano i viđeno. I mislim da tu leži cijela nezainteresiranost za pjesmu. Bolja mu je bila ona prošlogodišnja u stilu tanga. Više sreće dogodine, Makedonijo. (1/10, ocjena 1, no. 38/39)
  _ _ _ _ _
  SLOVENIJA
  – poboljšanje u odnosu na prošlogodišnju pjesmu, ali to niti nije bilo teško postići. Odličan vokal u potpunosti pristaje ovakvoj gospel pjesmi. Pogotovo ovako specifičan, kakav je Anin. Ipak, jedan drugi ''Amen'' mi je draži od ovog. Kod ovog mi postane zanimljivo tek u drugom dijelu pjesme kada sve eksplodira. Do tada mi se malo zijeva. Slovenija ima tu nesreću da je u prvom polufinalu i jednostavno ne vidim kako se može plasirati u finale. Isto kao i Makedonija. No za razliku od Makedonije, mogla bi se svidjeti određenom dijelu Europe, taman toliko da odmakne sa posljednjeg mjesta. (6/10, ocjena 2, no. 25/39)
  _ _ _ _ _
  SRBIJA
  – od prvog takta, dojma sam da su Uraganke više ciljale na balkansku publiku, nego na europsku. Meni to sve izgleda prejeftino, ne inovativno i previše trashy. Pa sad, tko voli neka izvoli, ne? Ja bih rekao da je u rangu one prošlogodišnje čije se melodije niti ne mogu sjetiti, a smatram da će mi se isto s ovom desiti čim se sve ovo završi. Prevelike sam nade ulagao u njih lane kad sam ih očekivao na Beoviziji, da bih sada rekao da će ih možda live nastup podići u mome oku, ali nakon onog debakla sa Beovizije sumnjam da će išta biti bolje i na Eurosongu. No, živi bili pa vidjeli. Jednostavno mi ne pašu ovakve tralala pjesmice koje nemaju nikakvu bit, niti nit, pa čak i za alkoholizirano stanje. Jefitno, jednostavno prejeftino. Šanse za finale imaju, ali samo zato jer se natječu u onom šrotu od drugog polufinala. Od prevelikog očekivanja i dizanja hype oko njihovog sudjelovanja na Beoviziji, Uraganke su se pokazale kao čisti promašaj. I to dva puta, nažalost. (4/10, ocjena 1, no. 32/39)

 8. Chandler — 27. travnja 2021. u 19:00

  Hrvatska – Priznajem, bio sam zaslepljen Ninom Kraljic, ali posle njenih ispada bilo me je sramota sto sam bio zaslepljen njom. Albina zaista ima potencijala da uvede Hrvatsku u finale posle 2017. tako da svim srcem navijam. U finalu od mene svakako ima glas. 9/10
  Slovenija – generalno nije lose, ali nedovoljno ubedljivo. Mislim da nema finala. 6/10
  S. Makedonija – ovo je toliko losa pesma i ovo je jedina ovogodisnja koju jedva odslusam do kraja. Pa cak i gruzijsku pesmu uspem da odslusam do kraja, a za ovu jedva cekam da se zavrsi. Lose, lose, lose. 1—–/10

 9. Hirscher1 — 27. travnja 2021. u 18:47

  Ovih dana najavljeno je kako Albininu odjevnu kombinaciju za nastup na Eurosongu 2021. u suradnji sa Stefanom Orlićem radi riječki dizajner Juraj Zigman

  @blink

 10. onlylove — 27. travnja 2021. u 18:26

  @blink Mislim da je ovdje spomenula Zigmana.
  https://magazin.hrt.hr/zabava/kako-se-albina-priprema-za-euroviziju-1551780

 11. onlylove — 27. travnja 2021. u 18:24

  Hrvatska – nije loše, plesna i moderna pjesma, ukorak s trendovima. Meni osobno nije nešto wow i ne obara me s nogu, ali skroz korektno odrađen paket. Albina je jako draga i simpatična cura i želim joj ulazak u finale, a tamo što bolji rezultat. 7/10

  Srbija – mrzim samu sebe, ali ovo mi se počelo sviđati zapravo, jako je zarazno, pršti dominantnom i pozitivnom energijom i ludim šarenilom i kičem koji baš nekako osvježe ova tmurna vremena. 7/10

  Slovenija – jako volim njen moćan glas, predivna boja, raspon, ježim se od glave do pete. Da, istina je da cilj pjesme doista kao da i je samo pokazivanje i dokazivanje glasa, neku veliku emociju i inovativnost baš i ne osjećam. 7/10

  Sj. Makedonija – e ovo stvarno je too much. Jako izlizano, predramatično, silom se htjelo ići na jaku emociju i nošenje srca na dlanu, a doista mislim da bi njegova duša, srce i emocija bili iskreniji i autentičniji u pjesmi poput toliko spominjane Sudbine
  5/10

 12. Blink — 27. travnja 2021. u 18:07

  @hirscher1 Marcel dragi gdje si to čuo?Za Zigmana ..Ne razumijem se u modu ali on oblači svjetske zvijezde. Moglo bi biti nešto zanimljivo

 13. Blink — 27. travnja 2021. u 18:03

  Hrvatska-realno top 10 finala ali to je ipak Eurosong znamo kako tamo pušu vjetrovi. Možda plesači pridonesu. Hrvatska konačno šalje moderno produciranu pjesmu, sretno 10/10
  Slovenija-još mi nije sjela, nije mi ovo vrijeme ta takve pjesme 5/10
  Makedonija -ubio čovjek monologom od 1 min prepun patetike, a pjesma mi čak i nije loša 4/10
  Srbija-Vrh, to ESC danas treba malo partyja na sceni plesno, cure su vrh, ribe zbognije od Karleuše i Viki Milković haha. Žiri će ih stizati u finalu, već vidim a publika nagraditi 9/10

 14. Hirscher1 — 27. travnja 2021. u 17:13

  JURAJ ZIGMAN RADI ODJEVNU KOMBINACIJU????? Pa oni nisu normalni. Njemu bi trebalo doživotno zabraniti sudjelovanje na Eurosongu nakon onoga što je napravio Nini Kraljić.
  Zanimljivi komentari. Tick-tock mi je super, nadam se da će to biti dobar plasman. 6 desetki je možda malo presubjektivno, ali je pjesma zaista dobra.

  Faruk inače ima super komentare i vidi se da je dečko pametan i načitan, ali nema pravo nikoga nazivati "moralnim nabadalima". To je bilo jako ružno i potpuno nepotrebno.

  Sretno svim EX-YU državama ♥

 15. YeahYeahFire — 27. travnja 2021. u 16:58

  @arcticmonkey-2
  Mislim 2016,2018. i 2019. smo imali daleko veće poezije pa su nas nazivali dosadnima pa je na red došao i nama malo da poludimo ?
  Ne mislim doduše da je tekst uticao na ocene konačne kod većine ovde.

 16. REIN LOVER — 27. travnja 2021. u 16:58

  @vix-2-new ne mogu ni nabrojat koliko ih volim, i da Božja pobjeda, predivno ?

 17. YeahYeahFire — 27. travnja 2021. u 16:53

  @wannabe
  Ne znam da li je ovde,ali pročitao sam na drugom portalu sad sam već i zaboravio tačno i na kom jer svakodnevno proveravam razne i to je bilo kad je pobedila na Dori,ali neko je pomenuo sličnost u refrenu sa refrenom Bad Guy mada je meni to samo slično ne i isto pa mi i ne smeta.
  Neki su čak povezali sa Maruv što mi ne ide u glavu i sa čim se ne slažem.

 18. Arctic Monkey — 27. travnja 2021. u 16:30

  Sugar vs LocoLoco
  E sada kada sam iscitao sve komentare namece mi se jedna kritika za urednike. Prvo, svaka cast za pozitivne komentare i ocene za Albinu, msm tako se to radi ovo je RN i subjektivnost je kljucna, ne treba je gusiti. Meni je Albina 10/10.

  Ali za Loco Loco ste se svi uhvatili za tekst!? Mislim u cemu je problem, ne moraju svi da pevaju o teskim ljubavima, o posebnim licnostima iz svog zivota, andjelima i svetlosti niti smislu zivota…
  ALI dok ste komentarisali Sugar iz Moldove apsolutno niko od vas nije spomenuo tekst pesme niti je svoje ocene bazirao na tekstu koji je blago receno najskaradniji ove godine (za moj pojam). Ako nista "rambambam bom bom loco sam sam znam znam" #štagod barem zvuci funny i smatram da ce stranicima biti lako da udju u pesmu iako je pesma na njima nepoznatom jeziku.

 19. Supercut09 — 27. travnja 2021. u 16:29

  @piceza
  Ali gdje je sličnost s bad guy? Da kojim slučajem netko nije napisao randomly da je isto ko bad guy ne bi nitko ni komentirao tu usporedbu. Dok je kod el diablo očito kopiranje.

 20. Arctic Monkey — 27. travnja 2021. u 16:04

  * SERBIA – Kao i prethodnih godina bez ranga ali prva u srcu. Definitivno uz Rusiju ovim devojkama najvise zelim top 5 plasman i puno srece. Da znam da je to vrlo subjektivno ali ja nemam problem sa tim da sam patriota. Obozavam Hurricane (cak sam mrvicu zaljubljen u 2 od njih 3 ? ).
  Da ne govorim kako ocekujem najbolji nastup Srbije *i*ka*da*
  Dok mi je za HLV trebalo par slusanja da je prihvatim i nikada nisam bio siguran da je to dobra pesma za ESC sa Loco Loco sam na prvo slusanje rekao to je to. Prirodnija i zabavnija pesma od HLV = ja prezadovoljan.

  5. CROATIA – Ne mogu da je odvojim od Stefanie pa ih tako i u ovom komentaru uporedjujem. Mlade, slatke moderne. S' tim da mi je grcka pesma mrvicu sredjenija i pitkija pa je spustila Hrv na peto mesto i zauzela cetvrto. Tik Tok opet ima svoje adute. Top pesma za nastup, sto Last Dance svakako nije! Mozda je i Albina ove godine ukrala mrvicu mog srca ali uz Kseiju i Sanju ne prestaje da me kupuje svakim pojavljivanjem.
  Hejteri koji pljuju nase pesme do te mere da ih nazivaju sramnim predstavnicama i nekakvim uzasima, ukratko nije bitno sta ja licno slusam kada sam u ovom ili onom raspolozenju, bitno je sta je ESC stage potencijal.

  22. SLOVENIA – Neki pokusaj koji nije stigao do mog srca. Svaka cast za vokal, ako nista nazire se da je zena iskrena dok stoji i peva Amen.

  32. N. MACEDONIA – Mislim da do sada u svom zivotu nisam iskusio ovako nesto sto se tice muzike. Toliko je sve u vezi ovoga fejk i isforsirano da je za moj pojam vrlo degutantno. Dakle nesto namenjeno da impresionira i dotakne meni je gadno i neprijatno za slusanje/gledanje.

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje!