#rnesc2021: Ili kako su neki komentatori imali ogromna očekivanja – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

#rnesc2021: Ili kako su neki komentatori imali ogromna očekivanja

  16 min za čitanje   38 komentara

Prije službenih rezultata, ostalo nam je još samo osam zemalja koje moramo prodiskutirati. No današnji nastavak #rnesc2021 je poseban zato što smo ga posvetili zemljama koje su nekada bile u sastavu Jugoslavije. Kako smo ocijenili današnje pjesme, pogledajte u nastavku. Ujedno vas pozivamo da nam se pridružite u komentiranju u komentarima ispod, te u rješavanju anketa.


HRVATSKA

“U korak s vremenom”

Andrea: Hrvatska konačno šalje pjesmu koja je u korak s vremenom i koja bi mogla vrlo dobro proći na Eurosongu ako nastup bude na razini, što vjerujem da hoće. Pjesma mi se svidjela još od snippeta i lako ostaje u uhu. Mislim da Hrvatska ove godine itekako ima šanse za dobar plasman.

Ocjena: 8/10

Antonio: Od Nininog Lighthousea čekam pjesmu zbog koje me neće biti sram što sam iz Hrvatske. Osim toga, već sam zaboravio kakav je osjećaj kad pobijedi tvoj favorit. Albina je to napokon promijenila i čim je krenuo nastup na Dori, znao sam da ju želim gledati u Rotterdamu. Pjesma je moderna i catchy, Albina prirodna i karizmatična, a plesači vrhunski. Zaista se nadam da ćemo napokon biti euforični prolaskom u finale gdje ćemo se boriti za dobar rezultat.

Ocjena: 10/10

Bartol: Koliko mi je drago vidjeti ovako pozitivnu reakciju Europe na pjesmu koja predstavlja Hrvatsku, a još i više hrvatsku javnost koja je više – manje ujedinjena oko podrške Albini. Tick-Tock mi je jedna od najslušanijih pjesama s Eurosong playliste i planiram da tako ostane. Prijelaz na hrvatski je odličan i taman je gdje treba biti i koliko ga treba biti. Od svih mojih „devetki“ u RN, Albina je svakako najbolja.

Ocjena: 9/10

“Svemirski brod”

Emilia: U usporedbi s nekim pjesmama koje su bile na Dori od povratka, Tick-Tock je svemirski brod. Štoviše, ponekad mi se čini da se moram uštipnuti jer mi je i dalje nevjerojatno da smo izabrali pjesmu koja zvuči kao nešto za MTV ili VH1 (i to u onim dijelovima kada se pušta glazba). Realno, imamo šanse za prolazak u finale i trebamo vjerovati u Albinu i njezin tim. Pa treba se i nama osmjehnuti sreća, napokon!

Ocjena: 10/10

Faruk: Hrvatska konačno šalje pjesmu koja odgovara vremenu, mjestu i kontekstu. Albina ima karizmu koja definitivno neće proći nezapaženo među svim čudesima eurovizijskih svjetala. To što meni, ovakve pjesme i generalno glazbeni stil, nisu dragi je samo moj problem. Sretno Albina.

Ocjena: 6/10

Ivana: Pobijedila je moja favoritkinja Dore! Albinin rad pratim već neko vrijeme i baš mi je drago što nas ovako kvalitetna pjevačica predstavlja s ovom super pjesmom. Zvuči kao nešto što se, osim na Otvorenom radiju, može čuti i na velikim svjetskim glazbenim festivalima, a usto je plesno i zarazno. Najdraži dio pjesme, osim dancin’ dancin’ , mi je naravno onaj na hrvatskom i jedva čekam vidjeti koje nam je novitete Albina pripremila za Rotterdam. Ljudi moji, ne mogu vjerovati da je ovo Hrvatska!

Ocjena: 10/10

Josip: Sviđa mi se Albinina karizma i način na koji vlada scenom puna samopouzdanja i vjere u sebe i pjesmu. Albina je vokalno jako dobra i upečatljiva. Pjesma je jako lijepa i odvažna kombinacija modernog zvuka, nešto potpuno drugačije od ranijih predstavnika Hrvatske na Eurosongu. Ova pjesma je za Hrvatsku dvosjekli mač, ali uz dobar nastup, hrvatski refren i nastavak kvalitetnog rada može uroditi TOP 10 plasmanom. Bravo Albina.

Ocjena: 9/10

“Brza pjesma koja tjera na ples”

Marija: Albina je bila moj favorit ovogodišnje Dore i zasluženo je pobijedila, ali i zasluženo je osvojila i našu nagradu Looksy. Pjesma Tick-Tock brza je pjesma, odličnog ritma i energije. Jako mi je drago što nas napokon predstavlja brza pjesma koja te tjera na ples. Upravo ritam kojeg Tick-Tock ima obećaje još bolji nastup u Rotterdamu i vjerujem da nas Albina neće razočarati. Pozitivnim bih istaknula i promjenu jezika na kraju pjesme koja dolazi baš u pravom trenutku, taman kad pomisliš da je pjesma gotova i da si sve čuo, ta promjena te ugodno iznenadi. Mislim da ne moram ni govoriti koliko je Albina draga djevojka i zaista vjerujem u nju i njezin tim i očekujem siguran plasman u finale, a onda je sve moguće.

Ocjena: 10/10

Mate: Ovogodišnja Dora mi je jedna od rijetkih nakon koje se nisam grizao jer smo mogli izabrati bolje. Napokon pjesma i pjevačica za koju sam ponosan da nas predstavlja. Mlada i karizmatična Albina s modernom i plesnom pjesmom – što možemo više poželjeti? Jako sam optimističan ove godine jer uz dobar nastup, ovo bi moglo ići jako visoko. 😊

Ocjena: 10/10

Sanja: Albina me oduševila nastupom na Dori, a sa svakim medijskim istupom oduševljava me i simpatičnom osobnošću. Drago mi je da smo na Eurosong poslali nešto moderno, plesno i zaigrano. Posebno mi je drago vidjeti s kakvim trudom i ambicijama Albina i njezin tim pristupaju pripremama za Rotterdam. Prvenstveno mislim na angažman iskusnog kreativnog redatelja Marvina Dietmanna. S obzirom da osvaja ljestvice, a citira se čak i u Mamićevim prozivkama korupcije sudstva, čini se da se pjesma već uvukla u pore hrvatskog društva. Nadam se da će ostaviti traga i na eurovizijskoj pozornici, po meni to zaslužuje.

Ocjena: 10/10

UKUPNA OCJENA: 92/100

PROSJEČNA OCJENA: 9,2

anketa 1729

Hrvatska 2021.

Ukupno glasova: 321

 • Jako mi se sviđa (5) [198 / 62%]
 • Dobra je (4) [68 / 21%]
 • OK je (3) [36 / 11%]
 • Užasna je (1) [15 / 5%]
 • Ne sviđa mi se (2) [4 / 1%]

SJEVERNA MAKEDONIJA

“Nije moja šalica čaja”

Andrea: Ovo nije moja šalica čaja. Pjesma je nepamtljiva, dosadna, tekst i uvod u spotu su cringe… Ništa mi se ne sviđa ovdje nažalost.

Ocjena: 1/10

Antonio: Ova pjesma mi je grozna, puna drame i patetike. Poželim ju ugasiti već u prvoj minuti. Smatram da je tematski promašena te mi ništa posebno ne drži pozornost.

Ocjena: 1/10

Bartol: Koliko mi je žao da nije na Eurosong išao s pjesmom u stilu SudBine, ne mogu vam opisati. Iskreno ne mogu niti shvatiti odluku da se s ovom pjesmom predstavi na eurovizijskoj pozornici jer je baš dosadna. Žao mi je Vasila, ona cijela drama s bugarskom zastavom mi je bila neviđena glupost, ali ova pjesma ipak nije dovoljno dobra za finale.

Ocjena: 2/10

“Dramatično dosadno”

Emilia: Za ovu priliku citirat ću komentatoricu RTS-a: „Dramatično dosadno“. Nešto se pokušavalo, ali cijeli paket je ispao ubitačno dosadan.

Ocjena: 2/10

Faruk: Osobnim uspjehom smatram što nisam preminuo od dosade tijekom ovih 180 sekundi. Ne ponovilo se.

Ocjena: 1/10

Ivana: Vasile, ti si meni simpa, ali da si razvodnio – e jesi. Inače obožavam Disney pjesmice, ali u ovom kontekstu mi nisu najomiljeniji. Da budem iskrena, osim refrena, sve ostalo mi je blank. Pohvala pjevaču što je iskreno i samostalno napisao pjesmu, no imam osjećaj da mi sve još nekako visi u zraku i nikako da pohvatam.

Ocjena: 4/10

Josip: Na prvo slušanje sam imao dojam da slušam glazbu iz nekog mjuzikla s Broadwayja. Vasil je vokalno jako dobar, glazba ima lijepu melodiju i odlično se slaže uz tekst. Tokom pjesme sam osjetio “Conchita vibe” što je OK, ali Vasil je vokalno bolji u odnosu na Conchitu. Da je ovo pjesma na nekom Eurosongu u razdoblju ’50-ih i ’60-ih godina prošlog stoljeća, rekao bih da imamo pobjednika, ali na Vasilovu žalost ovo je pjesma u 2021. godini i mislim da nema neke velike šanse za finale.

Ocjena: 4/10

Pjesma u paketu je nepamtljiva”

Marija: Here I Stand me podsjeća na tipove pjesama koje se puštaju u Disneyjevim filmovima. Ne mogu reći da je loša, ali presporo dolazi do samog vrhunca. Sviđa mi se dio pjesme u kojem čujemo i zbor, ali pjesma u paketu mi je nepamtljiva, čak pomalo i dosadna. Moram isto tako reći da mi je žao što je Vasil prolazio kroz skandal vezan uz spot i drago mi je da ga je MRT odlučila zadržati kao predstavnika za Rotterdam. Bez obzira na to što mi je dosadna, uz epski scenski nastup kojeg ova pjesma obećava, vjerujem da Sjeverna Makedonija ima šanse za finale.

Ocjena: 3/10

Mate: Veliki izljev emocija kod Vasila dok pjeva ovu pjesmu, samo je pitanje koliko je ta emocija dotakla druge. Mene baš i nije, jer naslušali smo se puno boljih balada na Eurosongu od ove. A moglo je bolje. SudBina >>> Here I Stand.

Ocjena: 4/10

Sanja: Ova pjesma kao da je izvučena iz nekog mjuzikla, no nažalost nije dovoljno upečatljiva da bi ostala upamćena na kraju filma. Lijepo je vidjeti koliko Vasilu znači ova pjesma i s kakvom emocijom je izvodi. Mislim da je hajka na njega bila sasvim neopravdana i drago mi je da ćemo ga gledati u Rotterdamu.

Ocjena: 3/10

UKUPNA OCJENA: 25/100

PROSJEČNA OCJENA: 2,5

anketa 1730

Sjeverna Makedonija 2021.

Ukupno glasova: 248

 • Ne sviđa mi se (2) [112 / 45%]
 • Užasna je (1) [83 / 33%]
 • OK je (3) [30 / 12%]
 • Jako mi se sviđa (5) [12 / 5%]
 • Dobra je (4) [11 / 4%]

SLOVENIJA

“Ogromna očekivanja”

Andrea: Nisam bila fan ni prošle godine, a nisam ni ove. Ja zaista ne volim pjesme kojima je cilj iskazati jačinu vokala i ništa drugo. Refren mi je naporan, aranžman dosadan i teško mi je uopće poslušati pjesmu do kraja.

Ocjena: 1/10

Antonio: Pretpostavljam da sam u manjini kada kažem da mi je Anina pjesma sjela na prvu i ostala draga. Radi se o dobroj baladi, ali djeluje blijedo u usporedbi s originalnijom i manje formulaičnom Vodom. Nisu loši gospel elementi, a najjača karika je svakako Anin vrhunski vokal zbog kojeg bi se Slovenija mogla provući u finale.

Ocjena: 5/10

Bartol: Imao sam ogromna očekivanja od Ane nakon što mi je lani bila u TOP3 i moram priznati da sam se razočarao ovom pjesmom. Jednostavno, Voda je bila posebna, drugačija i izrazito emotivna, a Amen mi je baš kao i svaka druga razvodnjena balada. Anin vokal je na mjestu, i to joj je svakako najveći forte u borbi u polufinalu.

Ocjena: 4/10

Da je Faruk producent…

Emilia: U odnosu na prošlu godinu, dvije zemlje su imale najveći downgrade kod mene. Jedna od tih zemalja je Slovenija, čiju sam Vodu obožavala prošle godine. Nažalost, Amen nije ni blizu Vode po nekoj veličanstvenosti i gubljenju glave i jednostavno neću puno puštati tu pjesmu. Šteta.

Ocjena: 4/10

Faruk: Balada koju je teško „probaviti“ jer sva zvuči nekako komorno, svečano, gotovo pogrebno, bože mi oprosti. Da sam ja producent Eurosonga, Slovenija bi definitivno nastupala poslije Cipra. Čisto da se hospitaliziraju ova moralna nabadala i uvrijeđenici po službenoj dužnosti.

Ocjena: 5/10

Ivana: Ajmo igrat igru asocijacija. A je religija, B vatra, a C cheesy. Što je to? Pa Charlie Mason, naravno. Mislim da sam o pjesmi sve rekla, iako mi je growala dosta u zadnje vrijeme upravo zbog Ane koja bi svojom moćnom glaščinom mogla srušiti šest blokova kineskog zida i na tome joj svaka čast. Doista čini ovu pjesmu prvenstveno veličanstvenom pa tek onda limunadastom, stoga im dajem više nego što sam planirala.

Ocjena: 6/10

Josip: Ana je izvrsna pjevačica i jako mi se sviđa pjesma i način na koji se pjesma razvija. Gospel touch je veliki plus i jako se dobro uklapa u ovu pjesmu i odlično upotpunjuje Anin glas. Nažalost minus je Charlie Mason cliché touch.

Ocjena: 7/10

“Tamara Todevska efekt”

Marija: Već na prvo slušanje jedno mi je pitanje palo na pamet – zašto se ova pjesma zove Amen, a ne Hallelujah? No, na stranu to, Amen mi je bolja od Vode. Jako mi se sviđa gospel element u pjesmi kao i Anin glas koji je iznimno snažan i itekako dolazi do izražaja. Pjesma je izuzetno snažna i ježim se svaki puta kada ju slušam, osobito na njenom vrhuncu. Jedva čekam vidjeti nastup u Ahoy Areni.

Ocjena: 8/10

Mate: Amen puno bolji od austrijskog. U početku nisam bio oduševljen, ali pjesma mi je sve bolja sa svakim novim slušanjem. Posebno bih istaknuo ovaj gospel dio koji daje vrhunac pjesmi.

Ocjena: 6/10

Sanja: Kako divan i moćan glas ima Ana Soklič! No nažalost, ogroman talent otišao je na ovu prosječnu pjesmu. Pjesma mi je nekako suma klišeja, počevši od teksta, do melodije koja je ispunila svrhu pokazati raspon Aninog vokala, no to je sve. Imam osjećaj kao da su htjeli postići Tamara Todevska efekt, no nisam sigurna hoće li to uspjeti.

Ocjena: 4/10

UKUPNA OCJENA: 50/100

PROSJEČNA OCJENA: 5,0

anketa 1731

Slovenija 2021.

Ukupno glasova: 239

 • OK je (3) [110 / 46%]
 • Ne sviđa mi se (2) [56 / 23%]
 • Dobra je (4) [35 / 15%]
 • Jako mi se sviđa (5) [28 / 12%]
 • Užasna je (1) [10 / 4%]

SRBIJA

“Ultimativna treš pjesma, ali…”

Andrea: Jako volim Hurricane. Super su mi cure i uvijek puno očekujem od njih. Na prvo slušanje ovogodišnja pjesma me nije oduševila, ali mi je s vremenom postala super i mislim da nudi potencijal da se napravi jedan dobar i eksplozivan nastup. Definitivno ih vidim u finalu.

Ocjena: 7/10

Antonio: Loco Loco je ultimativna “treš” pjesma, nažalost ne tako dobra. Na početku su mi prevladavali osjećaji čuđenja koliko je pjesma loša, ali bio sam prekritičan jer radi se o guilty pleasureu u kojem treba uživati i ne previše razmišljati. Vjerujem da će Uraganke “zapaliti” Ahoy Arenu i scenskim nastupom podići pjesmu.

Ocjena: 5/10

Bartol: Ovogodišnji guilty pleasure, moram si jedan dozvoliti 😀 . Tekst je… takav kakav je, ali toliko mi je u glavu ugravirano „a ja slatka sam i fina“ da se ne mogu niti naljutiti zbog istog. Na prvu mi je pjesma bila puno gora od njihove prošlogodišnje, ali Loco Loco mi bolje stari. Jako bih se iznenadio da ne izbore finale.

Ocjena: 7/10

Priča o dvije sestre

Emilia: Ne znam za koju sam zemlju već spomenula da je zeznuto da dvije godine zaredom ide isti predstavnik, osobito ako taj predstavnik nosi skoro pa isti fazon pjesme od prošle godine. Na sreću djevojaka, možda će se jedino eurovizijski fanovi sjetiti da postoji Hasta la vista i povući paralelu s Loco Loco. A ta paralela govori da je Loco Loco ona mlađa sestra koja pokušava kopirati stariju sestru u svemu, što starijoj sestri diže tlak. Meni osobno je iz drugog polufinala bolja sanmarinska pjesma.

Ocjena: 5/10

Faruk: Je li možda do činjenice da su izlasci bez ovakvih pjesama na ovim prostorima postali nemoguća misija, ili do toga što su meni djevojke iz Hurricanea presimpatične i prezabavne, ne znam. Ono što znam je da se meni Loco Loco sviđa. Koliko je Europa spremna za ovaj stil doznat ćemo uskoro. Ono što je sigurno je da energije na pozornici neće nedostajati.

Ocjena: 10/10

Ivana: Moj problem s ovom pjesmom mi je što ima previše svega, a to sve kao da je random ubačeno u spot pa i u pjesmu. Puno je “cajkastije” od Hasta La Vista što mi konkretno nije problem na Eurosongu, no više me muče nabacani stihovi bez puno smisla. Ako ništa drugo, bolesno je zarazna, pjevam si je od 0 do 24 svaki dan i uvijek mi se nakon slušanja jede čoko moko.

Ocjena: 5/10

Josip: Na red su došle i naše drage susjede Hurricane koje nam ove godine predstavljaju Loco Loco. Tekst mi zvuči previše plitko dok mi je glazba još i slušljiva. Za nastup sam siguran da će razvaliti (u to sam siguran) jer imaju jako velik potencijal i zarazan ritam i karizmu. One su vjerovatno najpopularnija grupa na našim prostorima. Djevojke želim vam puno sreće i siguran sam da ćemo vas gledati u finalu.

Ocjena: 4/10

“Da su otvoreni klubovi…”

Marija: Kakva pjesma! Ovdje ima zaista svega, a najviše energije koja pršti iz svake sekunde pjesme. Ipak, nedostaje mi malo melodije, imam osjećaj kao da se jako puno različitih elemenata htjelo ugurati u tri minute pjesme. Tekst je lako pamtljiv i odmah ostaje u glavi, a kroz njega do izražaja dolaze i vokalne sposobnosti djevojaka. No, ipak mi je Hasta La Visa mrvicu bolja od Loco Loco, ali ne sumnjam da će djevojke zapaliti pozornicu u Ahoy Areni svojim nastupom i energijom i Srbiji ponovno donijeti dobar eurovizijski plasman.

Ocjena: 8/10

Mate: Istina, trebalo je više preslušavanja da mi ova pjesma uđe u uho, ali nakon toga sam postao njezin veliki fan. Moderna, zabavna, loco što bi se reklo… Ne sumnjam da će taj nastup biti bomba.

Ocjena: 10/10

Sanja: Kad sam je prvi put čula nisam baš bila oduševljena, ali s vremenom je ova pjesma pomalo “ušla u moje vene”. Da su otvoreni klubovi, nimalo ne sumnjam da bi ovo bio veliki hit na Balkanu. Lako ulazi u uho, a znamo da će cure na scenu donijeti tri minute čiste energije. Možda tada moja ocjena još malo skoči, ostavit ću prostor za to.

Ocjena: 6/10

UKUPNA OCJENA: 67/100

PROSJEČNA OCJENA: 6,7

anketa 1732

Srbija 2021.

Ukupno glasova: 266

 • Jako mi se sviđa (5) [130 / 49%]
 • Dobra je (4) [68 / 26%]
 • OK je (3) [33 / 12%]
 • Ne sviđa mi se (2) [20 / 8%]
 • Užasna je (1) [15 / 6%]

ZANIMLJIVOSTI

Poredak Yugo-grupe je na kraju ispao ovako:

# Zemlja Ukupna ocjena Prosječna ocjena
1. Hrvatska 92/100 9,2
2. Srbija 67/100 6,7
3. Slovenija 50/100 5,0
4. Sjeverna Makedonija 25/100 2,5

Današnja se grupa najmanje svidjela Andrei, a najviše Mati.

Iako danas nismo vidjeli Kante i Lopte, vidjeli smo četiri jedinice i osam desetki.

Ove godine portal eurosong.hr održao je prvo izdanje nagrade Looksy za najbolju odjevnu kombinaciju na Dori 2021. Ovih dana najavljeno je kako Albininu odjevnu kombinaciju za nastup na Eurosongu 2021. u suradnji sa Stefanom Orlićem radi riječki dizajner Juraj Zigman.

Ono što su naši komentatori često spominjali jest SudBina, koju je makedonski predstavnik objavio dva mjeseca prije svoje eurovizijske pjesme. Ista pjesma našla se u našoj Eurosong Slušalici za siječanj.

Od pobjede na Dori, Tick-Tock se nalazila pet tjedana na vrhu glazbene ljestvice TOPhr. Na zadnjem pregledu glazbenih hitova u Hrvatskoj nalazila se na sedmom mjestu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Top.HR (@top.hr_rtl)

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
11
PODIJELI ČLANAK

Rasprava38

 1. MaroBear — 1. svibnja 2021. u 19:02

  I eto nam regije. Šteta što nedostaju BIH i Crna Gora pa da smo svi na okupu. Što reći o pjesmama? Ovdje neću davati ocjene zbog "sukoba interesa", ali mišljenje slijedi…
  Hrvatska: Dobar iskorak u svjetske glazbene vode. Za razliku od prijašnjih godina kad smo inzistirali na nećem posebnom, poput Jaquesovog "dueta", Kraljićkinog Svjetionika (još mi mozak reže ono tvrdo I, harbours nIIIIr, no more fIIIIIIr, so I stIIIIr to the pIIIIIIr), osvježavajuće je imati pjesmu koja nije posebna i koja se sviđa širem krugu ljudi.
  Slovenija: netko s Balkana mora izvesti pop baladu i ove godine je to Slovenija. Vokal je mraaaaaak, pjesma meeeh…
  Makedonija: Obožavam makedonski jezik! Da mi netko čita upute za mijenjanje vrečica na usisivaču na makedonskom jeziku, ja bih bio u sedmom nebu. Pjesma je na engleskom i doooosadna je, a makedonski bi je podigao za puno stepenica više.
  Srbija: Jooooj… Imamo puno istih izvođača koji su prošle godine imali bolje pjesme od ovogodišnjih. Među njima su i prezabavne cure Uraganke.

 2. Lazergirl — 30. travnja 2021. u 01:06

  HRVATSKA-Kako u tri riječi opisati "TICK-TOK":moderno,zarazno i catchy.
  OCJENA:10/10
  SJEVERNA MAKEDONIJA-Šta reći za ovu pjesmu,Vasil ima dobar vokal,ali pjesma je dosadnaaaa!Bolje da su makedonci poslali "SudBinu".
  OCJENA:2/10
  SLOVENIJA-Moj jedini problem kod ove pjesme je taj da mi se na početku svidjela,ali je s vremenom počela padati.Nekako mi se razvodnila,Ana ima odličan vokal.Ali ovakav tip pjesama je više nekako za crkvene zborove.
  OCJENA:4/10
  SRBIJA-Jeste da pjesma djeluje cajkasto,ali mi se na neku čudnu foru "LOCO-LOCO" sviđa.Pjesma je baš onako za neki dobar party,što na svima treba.Mislim da će cure u Rotterdamu sa svojom energijom i nastupom rasplesati Europu.
  OCJENA:10/10

 3. Nina — 29. travnja 2021. u 11:21

  HRVATSKA 5/39
  U konkurenciji 39 pjesama, Hrvatska zauzima moje 5. mjesto. Pjesma mi se sviđa, makar sam se nadala da će je još malo poboljšati. Puno očekujem od nastupa. Ovaj sa Dore me nije nešto previše oduševio. Mislim da može puno puno bolje.

  SJEVERNA MAKEDONIJA 34/39
  Prvih pola minute cmizdri da je bio sav jadan kad je ESC otkazan. Pa baš je dosadan. Dok mu pjesma počne, više mi se ne da gledati spot. Mislim da je moglo puno bolje. Svejedno, nek naprave efektan nastup, pa možda promjene mišljenje nas skeptika.

  SLOVENIJA 15/39
  Odličan glas, a pjesma nije ne znam šta posebno.

  SRBIJA 22/39
  Previše toga, za mene prebučno. Lanjska pjesma mi je više pasala.

 4. Thormaster — 28. travnja 2021. u 22:53

  Tick tock mi je legla na prvu, još od objavljenih isječaka! Jedina zamjerka mi je nedostatak nekog crescenda u samom kraju pjesme, neki ad lib, neko događanje, nešto… Još ne mogu vjerovati da smo mi poslali nešto moderno i (većinom) na engleskom! I jako sam šokirana činjenicom da mi je hrvatska verzija bolja!! Albina je na Dori bila sassy, uvjerljiva i puna samopouzdanja i puno očekujem od nastupa u Roterdamu!

 5. sunflower — 28. travnja 2021. u 21:07

  Hrvatska-odakle da krenem… ovo je u svakom slučaju najbolji paket koji smo imali, naša najbolja pjesma zadnjih godina. Albina je divna djevojka i samo riječi hvale imam za nju. A sad pjesma, dobra je, ali ovako da ju negdje čujem, ne bi imala potrebu poslušati ponovno, iako je strani pop jedina vrsta glazbe koju privatno volim slušati. Domaće me ne privlači uopće. 42/100 za Cipar i 92/100 za Hrvatsku je i više nego nerealno, i jasno je da se nije ocjenjivala pjesma. 4/5, 8/10
  Sjeverna Makedonija-nemam srca dati 1 Makedoniji pa evo dvojka. 2/5, 2/10
  Slovenija-same hvalospjeve imam za Anu i za Amen. Prekrasna pjesma, poruka, glas, šteta da ljudi to ne prepoznaju. Glasam za nju u polufinalu. 5/5, 10/10
  Srbija-cure su simpatične, lijepe i nastup bude sigurno super. Ali pjesma mi je nekako cajkasta. 3/5, 7/10

 6. LoveWave — 28. travnja 2021. u 11:50

  HRVATSKA – ne kužim ove drametine u komentarima oko ocjena za Albinu. Mislim da je 18482010 puta ponovljeno da se u RN ocjenjuje isključivo subjektivno, tako da, sve je legalno… Meni je osobno Albina 6. u poretku i napokon sam sretan što imamo ovakvu pjesmu i predstavnicu na eurosongu. Još od nastupa s Dore cijeli paket je na mene ostavio utisak i ne mogu dočekati prvo polufinale da vidim što nam je cijeli tim pripremio. Albina je vokalno bila skroz korektna i ne sumnjam da će se do eurosonga to još bolje ispeglati. Pjesma je catchy, plesna, vesela i mislim da će svima ostati u uhu nakon nastupa. Koreografija je također pamtljiva i živo me zanima što se mijenjalo po pitanju toga, ali vrlo vjerojatno klasu iznad nastupa na Dori. Za mene je ovo jedan od naših najboljih pokušaja i obzirom da se ne ocjenjuje objektivno (dao bih 8 vjerojatno) nego subjektivno, od mene ide 10/10. SJEVERNA MAKEDONIJA – jedna od najgorih i najnapornijih pjesama ove godine. Mogu samo ponavljati što je većina ovdje napisala… predramatično, isforsirano i neukusno. Od ex-yu ekipe ovo je definitivno najlošiji pokušaj ove godine. Usporedio bih Here I Stand, glede iritantnosti, s Bjelorusijom 2018. No, kod Vasila je plus što je vokalno bolji i ima karizmu. Žao mi je zbog Makedonaca jer su iovako dosta podcijenjeni na eurosongu, a znali su ubosti dobre entryje. 2/10
  SLOVENIJA – u poečetku je ova pjesma čak i napravila neki hype kod fanova, ali kod mene je od prvog slušanja – ništa posebno. Zadnji minut pjesme se izdvaja, ali dok ga dočekam, smorim se. Voda mi je bila draža jer je specifičnija i smatram da je bolji izbor za eurosong. Ana ima jedan od najljepših i najboljih vokala ove godine i svaku pjesmu digne level iznad. Ne znam baš koliko će ovo Europa nagraditi, ali nekako sumnjam da će finale biti dostižno. 5/10
  SRBIJA – ne mogu lagati i moram reći da sam puno više očekivao od Hurricanki. Cure su stvarno potencijal i mogle su konkurirati za sam vrh eurosonga s pravom pjesmom. Loco loco je očito napravljena na brzinu, tekst je bezveze i zamjerka je što je HLV bolja za širu publiku od ove. No, bez obzira na to, moram reći da je cijeli paket catchy, melodija je pamtljiva pa čak i taj tekst koji nam svima bode oči iako ga velik dio Europe neće razumjeti (što je plus naravno). Ovdje će također prevagnuti moja subjektivna strana jer već duže pratim rad ovih cura i stvarno su odlične! 7/10

 7. Rafael — 28. travnja 2021. u 11:49

  Hrvatska – realno, Albina ima sve što treba za dobra plasman na ESC-u. Iako mi je Nina bila favorit na Dori, smatram Albinu dostojnom predstavnicom i želim joj sve najbolje. Napokon smo poslali pjesmu koja je u koraku s vremenom. 10/10
  Sjeverna Makedonija – Vasil ima predivan glas, ali pjesma je dosadna do zla Boga. Više sreće sljedeće godine. 2/10
  Slovenija – Ana ima predivan i moćan glas. Amen mi je predivna pjesma koju vrlo rado poslušam. Nažalost, mislim da Slovenija ove godine ostaje u polufinalu, ali da se mene pita, našla bi se u finalu bez ikakve sumnje. 10/10
  Srbija – prvo da kažem, obožavam Sanju Vučić! Poslije Marije Šerifović, po mom mišljenju, Sanja je imala najbolju srpsku pjesmu i nastup na ESC-u ikada i još ne mogu preboljeti to što je bila tek 18-a. Što se tiče ovogodišnjeg nastupa, nisam baš fan njihovih pjesama, pa tako ne mogu baš reći da mi se Locco Locco sviđa. Malo je konfuzna pjesma i previše toga nagurano u skladbu od tri minute. Vjerujem da će proći u finale. 7/10

 8. Sekret — 27. travnja 2021. u 23:28

  HRVATSKA- Jako sam zadovoljan našom predstavnicom."Tick Tock" slušam već mjesecima i još uvijek mi nije dosadio.Napokon smo poslali modernu pjesmu u korak s vremenom i Albini želim sve najbolje na Esc-u ? Ocjena 5 i moje 6. mjesto
  SJEVERNA MAKEDONIJA – Jedna od najloših pjesama ove godine.Dosadno,naporno,neslušljivo.Vasila nikako ne vidim u finalu. Ocjena 2 i moje 37. mjesto
  SLOVENIJA – Pohvale za Anin vanserijski vokal.Ono što nije pohvalno je sama pjesma koja mi je čisti prosjek odnosno i da i ne.Žiri bi ovo trebao nagraditi dok publika vjerojatno neće. Ocjena 3 i moje 28. mjesto
  SRBIJA – Moram priznati da mi "Loco Loco" nije sjeo na prvu.Nakon nekog vremena "a ja slatka sam i fina" jednostavno ne izlazi iz glave.Curama želim što bolji plasman i neka naprave uragan na pozornici ? Ocjena 5 i moje 11. mjesto

 9. EuroCro — 27. travnja 2021. u 22:38

  Sto se dešava s live on tape nastupom Albine? Nitko ništa ne spominje. Niti kako je prošlo snimanje ni gdje je snimano. Cure iz Hurricane-a non stop to spominju i očito su jako zadovoljne s nastupom.

 10. Arctic Monkey — 27. travnja 2021. u 20:45

  Ok vec znamo da ce Albina pobediti RN urednika i komentatora. Za nju u ovom trenutku ima 168 glasova a za ostale 3 pesme danas po 112. ? Neko je bas aktivan. ?

 11. Arctic Monkey — 27. travnja 2021. u 19:52

  @yeahyeahfuego Da ja sam skroz bio u fazonu očajnički nam je potrebna promena! Kada su Hurricane prvi put povezane sa Beovizijom rekao sam ok to je to, sta god da donesu bice nova energija i gle, jeste.

 12. Diavolo — 27. travnja 2021. u 19:16

  HRVATSKA
  – prije no što sam krenuo išta pisati proletio sam ocjenama za našu pjesmu (što inače tek kasnije prolistam) jer sam i mislio da će naši ljudi gledati na Albinu kao novog mesiju. Barem u ovom eurovizijskom smislu. I nisam se iznenadio. Krenuo bih s analizom ove pjesme u kontekstu same Dore, pošto se nisam na nju osvrnuo tokom drugog mjeseca.

  Tick-tock po meni nije nit bila najbolja pjesma (Ella Orešković), niti najbolje razrađen nastup (ToMa). Sklopom određenih okolnosti (prva je bila kao usrana kokoš na bini, a drugi je imao pre kliše pjesmu) eto ispalo je da je pobijedio neki traljavi full package. Čisti prosjek. Traljavi jer je beat poprilično basic i tek na momente u svom instrumentalu ima nekih wow efekata (poput onih zvukova puhačkih instrumenata ala Maruv). Njih se u pjesmi baš i ne možemo naslušati, pa ih gotovo možemo i zanemariti. Cijeli instrumental je pre repetitivno sklepan tako da pjesma postane dosadna već na pola pjesme, a i iritantana. Jedini moment gdje mogu reći da osjetim neku promjenu je u onom hrvatskom dijelu teksta koji donekle može zamijeniti isklišeizirani keychange. To je jedini plus i dobrodošla promjena kad pogledamo cjelokupnu skladbu jer je jedini odmak od nekako odveć predvidljivog i očekivanog slijeda događaja. Albinin vokal je tanak i na onim visokim tonovima koje 'pokušava' otpjevati skviči da mi je to na rubu slušljivog. Svaki put me na tom dijelu uhvati u grču, pa uvijek napravim neku 'auch' grimasu. Loš znak, ne?

  Nastup iliti koreografija je isto li-la. Manje više sve već viđeno. Doduše ne u našem izdanju, pa je to ljudima valjda wow. Ali meni nije, meni to nije dovoljno. Neš ti dizanja pjevača u zrak ne bi li ju kamera snimila odozgo (iako znam da je teško pjevati u tom položaju). Taj detalj mi je najveći cringe u cijelom nastupu, iako ima veliku konkurenciju u vidu smijanja/neprofesionalnosti jednog od pjevača (ono, cerekaj se nekome drugome i u drugom trenutku jer ovo taj trenutak nije) i u samom outfitu plesača (pozz Tamta). Što se tiče njenog looka, bila mi je ok, prava slatkica. Najveći adut joj je kovrčava kosa, ali ono zabacivanje u stilu Eleni Foureire je malo nepotrebno. Mogli su nešto inovativnije smisliti. Ako već tražim pluseve, možda i najveći je njen attitude na pozornici. Čini mi se kao da je puna samopouzdanja i da to radi iz punog zadovoljstva i ljubavi.

  Svjestan sam da smo konačno napravili neki zaokret i odmaknuli se od klasičnih balada, ali zar je to dovoljno da me uhvati ovoliki hype kao neke? Apsolutno ne. Treba ostati realan i pribran. Dok se bavimo mišlju kako smo konačno napravili korak naprijed (a opet kažem – jesmo), nemojmo zaboraviti kako su drugi do sada bili ispred nas i to po par koraka. Ti drugi su isto u međuvremenu upgradeali svoje pokušaje ili su ostali na prijašnjoj razini (neki su doduše fulali skroz), pa ne vidim čemu ovo preveliko uzbuđenje. Osobno smatram da naša pjesma ne zaslužuje mjesto u finalu u onoj konkurenciji, iako će mali dio mene ostati patriotski nastrojen te će mi biti drago ukoliko prođemo. Sama činjenica da deset pjesama od šesnaest prolazi dalje, dok šest ispada, reći će da je lakše proći u finale nego ispasti, pa nam stoga ništa ne preostaje nego čekati i vidjeti tko će doživjeti razočarenje. Ja sigurno neću, a mislim da bi mnogi drugi mogli. Faruk mi se jedini čini realnim, barem što se ocjene tiče. (6,5/10, ocjena 3, no. 23/39)
  _ _ _ _ _
  SJEVERNA MAKEDONIJA
  – na stranu ovaj patetični uvod u samu pjesmu, preočito je da mu pjesma nešto znači i da proživljava svaku sekundu iste. No mene to ne dotiče. Ja ju tako ne doživljavam. Niti malo. Vasil je odličan vokalist, ali ova disneyevska balada ne vodi ničemu. Sto puta već odslušano i viđeno. I mislim da tu leži cijela nezainteresiranost za pjesmu. Bolja mu je bila ona prošlogodišnja u stilu tanga. Više sreće dogodine, Makedonijo. (1/10, ocjena 1, no. 38/39)
  _ _ _ _ _
  SLOVENIJA
  – poboljšanje u odnosu na prošlogodišnju pjesmu, ali to niti nije bilo teško postići. Odličan vokal u potpunosti pristaje ovakvoj gospel pjesmi. Pogotovo ovako specifičan, kakav je Anin. Ipak, jedan drugi ''Amen'' mi je draži od ovog. Kod ovog mi postane zanimljivo tek u drugom dijelu pjesme kada sve eksplodira. Do tada mi se malo zijeva. Slovenija ima tu nesreću da je u prvom polufinalu i jednostavno ne vidim kako se može plasirati u finale. Isto kao i Makedonija. No za razliku od Makedonije, mogla bi se svidjeti određenom dijelu Europe, taman toliko da odmakne sa posljednjeg mjesta. (6/10, ocjena 2, no. 25/39)
  _ _ _ _ _
  SRBIJA
  – od prvog takta, dojma sam da su Uraganke više ciljale na balkansku publiku, nego na europsku. Meni to sve izgleda prejeftino, ne inovativno i previše trashy. Pa sad, tko voli neka izvoli, ne? Ja bih rekao da je u rangu one prošlogodišnje čije se melodije niti ne mogu sjetiti, a smatram da će mi se isto s ovom desiti čim se sve ovo završi. Prevelike sam nade ulagao u njih lane kad sam ih očekivao na Beoviziji, da bih sada rekao da će ih možda live nastup podići u mome oku, ali nakon onog debakla sa Beovizije sumnjam da će išta biti bolje i na Eurosongu. No, živi bili pa vidjeli. Jednostavno mi ne pašu ovakve tralala pjesmice koje nemaju nikakvu bit, niti nit, pa čak i za alkoholizirano stanje. Jefitno, jednostavno prejeftino. Šanse za finale imaju, ali samo zato jer se natječu u onom šrotu od drugog polufinala. Od prevelikog očekivanja i dizanja hype oko njihovog sudjelovanja na Beoviziji, Uraganke su se pokazale kao čisti promašaj. I to dva puta, nažalost. (4/10, ocjena 1, no. 32/39)

 13. Chandler — 27. travnja 2021. u 19:00

  Hrvatska – Priznajem, bio sam zaslepljen Ninom Kraljic, ali posle njenih ispada bilo me je sramota sto sam bio zaslepljen njom. Albina zaista ima potencijala da uvede Hrvatsku u finale posle 2017. tako da svim srcem navijam. U finalu od mene svakako ima glas. 9/10
  Slovenija – generalno nije lose, ali nedovoljno ubedljivo. Mislim da nema finala. 6/10
  S. Makedonija – ovo je toliko losa pesma i ovo je jedina ovogodisnja koju jedva odslusam do kraja. Pa cak i gruzijsku pesmu uspem da odslusam do kraja, a za ovu jedva cekam da se zavrsi. Lose, lose, lose. 1—–/10

 14. Hirscher1 — 27. travnja 2021. u 18:47

  Ovih dana najavljeno je kako Albininu odjevnu kombinaciju za nastup na Eurosongu 2021. u suradnji sa Stefanom Orlićem radi riječki dizajner Juraj Zigman

  @blink

 15. Nikolina Hajnić — 27. travnja 2021. u 18:26

  @blink Mislim da je ovdje spomenula Zigmana.
  https://magazin.hrt.hr/zabava/kako-se-albina-priprema-za-euroviziju-1551780

 16. Nikolina Hajnić — 27. travnja 2021. u 18:24

  Hrvatska – nije loše, plesna i moderna pjesma, ukorak s trendovima. Meni osobno nije nešto wow i ne obara me s nogu, ali skroz korektno odrađen paket. Albina je jako draga i simpatična cura i želim joj ulazak u finale, a tamo što bolji rezultat. 7/10

  Srbija – mrzim samu sebe, ali ovo mi se počelo sviđati zapravo, jako je zarazno, pršti dominantnom i pozitivnom energijom i ludim šarenilom i kičem koji baš nekako osvježe ova tmurna vremena. 7/10

  Slovenija – jako volim njen moćan glas, predivna boja, raspon, ježim se od glave do pete. Da, istina je da cilj pjesme doista kao da i je samo pokazivanje i dokazivanje glasa, neku veliku emociju i inovativnost baš i ne osjećam. 7/10

  Sj. Makedonija – e ovo stvarno je too much. Jako izlizano, predramatično, silom se htjelo ići na jaku emociju i nošenje srca na dlanu, a doista mislim da bi njegova duša, srce i emocija bili iskreniji i autentičniji u pjesmi poput toliko spominjane Sudbine
  5/10

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?