Razmišljamo naglas – Eurosong 2018. (5) – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Razmišljamo naglas – Eurosong 2018. (5)

  10 min za čitanje   24 komentara

S današnjim danom proći ćemo polovicu puta da vidimo tko je favorit našeg uredništva. Kojih petero zemalja se našlo u današnjem nastavku, saznajte u nastavku. Ujedno vas pozivamo da nam se pridružite u komentiranju u komentarima ispod.


 AUSTRIJA

Andrea: Skroz ok. Po meni prolazak u finale nije im siguran, ali jako vjerojatan. Pjesma se po ničem ne ističe, ali je dobra već na prvo slušanje.

Ocjena: 6/10

BartolIzuzetno sam skeptičan oko gospel pratećih vokala, jer oni gotovo nikad ne uspiju na velikoj pozornici i uživo zbog ograničenog broja pjevača, a oni djelomično i nose pjesmu. Također, iako me sama pjesma ne smeta, nema ništa u njoj što bi natjeralo da ju pustim ponovno. Pohvale ipak za spot.

Ocjena: 6/10

BojanAustrijanci baš vole trčati po snijegu u svojim spotovima. 😀 Šalim se malo. Pjesma je zaista dobra i mogu je zamisliti da je čujem na radio postajama kako je često puštaju, što je svakako veliki plus. Nisam siguran mogu li joj prognozirati finale, ali uz neki dobar nastup, vrlo moguće.

Ocjena: 6/10

FarukKad sam  ljudima koji inače ne prate Eurosong puštao kratke isječke ovogodišnje ponude, čak dvoje je ovu pjesmu, na moje blago čuđenje, stavilo među tri najbolje. Nažalost, ovakve se pjesme na Eurosongu obično podcjenjuju kao štreberi u diskoteci, ali obratite li malo više pozornosti na nju otkrit ćete da definitivno ima dosta potencijala. Nije ništa revolucionarno, ali je lijepo i opuštajuće. Uz očekivanu Cesarovu vokalnu dominaciju, nadam se dobrom plasmanu Austrije ove godine.

Ocjena: 7/10

LunaOvu pjesmu kao da sam čula prošle godine, samo što je tada bila pjesma predstavnica Australije. Kao i većina Milanovih eurovizijskih produkcija, mehično i ne baš zanimljivo.

Ocjena: 5/10

TomislavNe znam zašto, ali stil ove pjesme me podsjeća na stil u kojem stvara Rag’n’Bone. Iz doze neobičnosti je izrazla partikularno interesantna pjesma koja može polučiti dobar rezultat. Sampsonov vokal mi je super.

Ocjena: 9/10

UKUPNA OCJENA: 39/60

PROSJEČNA OCJENA: 6,5

anketa 924

Austrija 2018.

Ukupno glasova: 232

 • Dobra je (4) [73 / 31%]
 • Jako mi se sviđa (5) [71 / 31%]
 • OK je (3) [66 / 28%]
 • Ne sviđa mi se (2) [18 / 8%]
 • Užasna je (1) [4 / 2%]


 FINSKA

AndreaOdlična. Saara to odlično izvodi i pjesma je jako zarazna. Nadam se samo boljem nastupu u Lisabonu nego što je bio onaj na nacionalnom izboru.

Ocjena: 8/10

BartolEurotrash u punom i pravom smislu. Daleko je ovo od pjesme koju si možda htjela napraviti draga Saara, Eleni će te pojesti za doručak.

Ocjena: 5/10

BojanVječito druga. 😀 Nisam siguran da će i ove godine tako biti jer je konkurencija za sam vrh jaka. Pjesma jeste solidna i mogu je poslušati, ali bojim se da će je upropastiti kao onim nastupom s UMK-a, kada ne znam šta više nije odgovaralo styling ili nastup. S druge strane ukoliko nastup bude kao onaj s litavskog izbora, onda možemo pričati o nekom boljem plasmanu.

Ocjena: 6/10

FarukEuro-trash na Eurosongu je kao luk s ćevapima. Ukusno kad se lijepo i s osjećajem za mjeru servira. U suprotnom, to je samo nepotrebno puno luka. Upravo to je ova pjesma – luk i hladna voda. Anemični trash koji se pod svaku cijenu pokušava prodati kao neka silna i socijalno angažirana umjetnost. Uz to, Saara na pozornici djeluje kao da pjesmu pokušava smisliti, a ne otpjevati. Sve u svemu, jako loše.

Ocjena: 2/10

LunaBit ću fer i priznati da sam bila nahajpana oko Saare jer sam pratila njezin put u britanskom X Factoru. I slala njezinu mentoricu u nešto kad nije mogla zapamtiti ni neke njezine elementarne informacije (a to je da Norveška i Finska NISU ista država). I očekivala sam više. No što sam dobila? Dobila sam ocvalu verziju Sound of Silence i dva tipična OGAE treša koja su više tipična za mračno doba Eurosonga (proteklo desetljeće). Zašto Saara, zašto? Samo si se pokazala da glazbeno i mentalno nisi napredovala od No Fear.

Ocjena: 2/10

TomislavNapokon da smo došli i do pjesme koja je prava predstavnica onog poznatog eurovizijskog trasha. I do prve finske predstavnice koja mi se sviđa, stvarno ne pamtim kad mi je zadnji puta Finska bila među favoritima. Pjesma klišejiziranih harmi govori o “izlasku iz ormara”, a svakako bih istaknuo Saarin perfektan glas. Odlično!

Ocjena: 10/10

UKUPNA OCJENA: 33/60

PROSJEČNA OCJENA: 5,5

anketa 925

Finska 2018.

Ukupno glasova: 231

 • Jako mi se sviđa (5) [77 / 33%]
 • OK je (3) [59 / 26%]
 • Dobra je (4) [52 / 23%]
 • Ne sviđa mi se (2) [29 / 13%]
 • Užasna je (1) [14 / 6%]


 IRSKA

AndreaMoram priznati da me Irska ove godine nije razočarala. Pjesma mi se veoma sviđa i refren mi je jako zarazan. Konkurencija je nažalost prejaka i ne vidim ih u finalu, ali se neću buniti ako prođu.

Ocjena: 7/10

BartolZašto, zašto, zašto, zašto je morao krenuti u tu glupu antirusku kampanju zašto? Trudim se ostati imun na vanjske događaje dok ocjenjujem pjesme za RN, ali svojim bijednim pokušajem PR-a samo mi je uništio dojam ove pjesme, za koju sam na prvo slušanje smatrao da je jednostavna i predivna u toj jednostavnosti, a spot ju je samo dignuo na još veću razinu. Sad zbog cijele situacije ju najiskrenije ne mogu više ni poslušati u miru, bez da se sjetim tog poteza, stoga se čvrsta osmica srozala na ovu ocjenu.

Ocjena: 6/10

BojanPjesma mi je od samog starta bila dobra jer nekako volim te irske balade i spot je zaista dobro osmišljen. Ali! Nakon njegovih ispada na Twitteru i privlačenja pažnje na, za mene, pogrešan način, zaista nemam više tako pozitivno mišljenje. Kad Brendan nije prošle godine s onom pjesmom uradio nešto, sumnjam da će tek Ryan nešto postići.

Ocjena: 4/10

FarukIrci, čini se, ne planiraju u skorije vrijeme odustati od ovih plačnih dječaka i njihovih tugaljivih balada. Pjesma koju poslušam, moj središnji nervni sustav ju primi k znanju i onda, brže-bolje, zaboravi već nakon prvog videa smiješnih životinja kojeg pogledam. Blijedo, suho, bezveze. Uz to, Ryanov glas mi je iritantan skoro koliko i očajna PR kampanja o nekakvom ruskom bojkotu koju je dečko vlastoručno lansirao.

Ocjena: 3/10

LunaSamo trenutak, zar nije to ista pjesma koju su poslali prošle godine u Kijevu? Jesmo li sigurni da to nije ista pjesma? Očito će prije na vrbi roditi grožđe nego što će se neke televizije opametiti i shvatiti da neke stvari na Eurosongu više ne funkcioniraju. I Ryane, idući put ako želiš pažnju, napravi dobru pjesmu. Mani se Twittera i halucinogenih droga.

Ocjena: 2/10

TomislavIrska nastavlja u istom ritmu nakon prošlogodišnjeg “balonista”. Moram priznati da me niti ova pjesma nije pretjerano impresionirala. Dakle, radi se o jednoj melankoličnoj baladi u major ključu. Vrlo je zanimljivo to što se u spotu prikazuje kako se Ryan drži s ruku s još jednim momkom, to jest, promoviraju prava LGBT zajednice te zbog toga Rusija prijeti neemitiranjem njihovog nastupa. Hoće li ova mala napetost pomoći Ircima da odu u finale prvi puta nakon 2013.? Ja bih rekao ipak ne.

Ocjena: 5/10

UKUPNA OCJENA: 27/60

PROSJEČNA OCJENA: 4,5

anketa 926

Irska 2018.

Ukupno glasova: 210

 • Ne sviđa mi se (2) [65 / 31%]
 • OK je (3) [60 / 29%]
 • Užasna je (1) [40 / 19%]
 • Dobra je (4) [23 / 11%]
 • Jako mi se sviđa (5) [22 / 10%]


 SAN MARINO

AndreaOpet mi nije jasno kako je ovo pobijedilo na nacionalnom izboru. Refren me jako podsjeća na pobjednicu Eurosonga 2015. Heroes.

Ocjena: 2/10

BartolTakođer Eurotrash, ali nešto bolji nego onaj Saare Aalto. Još ju uvijek nisam preskočio kada bi mi došla na shuffleu, obje cure su simpatične, pa čak mi je i rap dio ušao u uho. Iz cijelog tog nereda od nacionalnog finala, na kraju je izašla jedna sasvim solidna pjesma.

Ocjena: 6/10

BojanNije loša pjesma, ali nije ni nešto da padnem na stražnjicu kad je čujem. Svakako onaj rep dio mi je tako nakaradno ubačen, samo čekam kad će Nicki Minaj upasti i upropastiti što se upropastiti može. Sumnjam da će ovo u finale, ali ajde bolje je od prošle godine.

Ocjena: 3/10

FarukZamislite kakav nesretnik u svijetu robota morate biti da, pored svojih rođaka robota koji vode čovječanstvo ka tehnološkoj revoluciji, završite na nacionalnom finalu San Marina izvodeći neke pokrete na ovakvu pjesmu. Meni je ovo reklama za prašak za pranje rublja koja je ipak vraćena autorima zbog neoriginalnosti, pa su ju eto negdje morali poslati. I desio se San Marino.

Ocjena: 2/10

Luna Pišem ovo uz pretpostavku da će moji kolege već povući paralelu s Heroes. No, s jednom bitnom razlikom. Heroes ne zvuči kao da je netko stavio crne traperice na iskuhavanje na 95°C i onda se čudi zašto su postale svijetlo sive.

Ocjena: 2/10

TomislavJa se iskreno ne sjećam kad je San Marino zadnji put poslao pjesmu koja se meni svidjela. Prema svemu sudeći, očito nikada, pa tako niti ovaj put. Iako moram priznati da je ovo dobar pokusaj trash-popa koji u refrenu zvuci dosta slično kao Heroes od Månsa Zelmerlöwa. Čini se da će vrhunac ove pjesme biti bijeg s dna polufinala.

Ocjena: 4/10

UKUPNA OCJENA: 19/60

PROSJEČNA OCJENA: 3,17

anketa 927

San Marino 2018.

Ukupno glasova: 191

 • Ne sviđa mi se (2) [80 / 42%]
 • Užasna je (1) [45 / 24%]
 • OK je (3) [40 / 21%]
 • Dobra je (4) [17 / 9%]
 • Jako mi se sviđa (5) [9 / 5%]


 UKRAJINA

AndreaOdličan Melovin i Under The Ladder. Zasigurno je da će do finala, a tamo očekujem i više nego dobar plasman.

Ocjena: 8/10

BartolOd trenutka kada je izabrana do sada, moje mišljenje o ovoj pjesmi se dosta popravilo. Postoji nešto catchy u refrenu, dok Melovin svojom interpretacijom uspijeva još bolje dočarati cijeli ugođaj pjesme. Samo bi trebao malo poraditi na vokalu.

Ocjena: 6/10

BojanNe znam zašto, ali meni je ova pjesma bolja i bolja sa svakim novim slušanjem. Glazba je jako dobra, tekst, njegova interpretacija. Sviđala mi se Tayanna iz više razloga i drago mi je čuti je na ESCradiju, ali mi je neizmjerno drago što su Ukrajinci ovu pjesmu izabrali. Nadam se da će ponoviti nastup s nacionalnog finala. Za kraj drugog polufinala i više nego dovoljno. Teško ćemo se ponovno vratiti u divni Kijev sljedeće godine, ali dobar plasman komotno može biti.

Ocjena: 9/10

FarukZa Ukrajince se ove godine može štošta reći, ali ne i da nisu zanimljivi. Pjesma vrlo upečatljivog refrena i dosta zanimljivog scenskog nastupa, a sama Melovinova pojava je jako interesantna (Ok, recite da sam naivan i plitak, al’ ovo s očima je pre – cool).  Sve u svemu, trebalo bi biti dovoljno da izbije odnekud neki bod i progura Ukrajinu u još jedno (ako mene pitate – zasluženo!) finale.

Ocjena: 7/10

LunaPjesma koja mi je uvjerljivo porasla na renkingu od pobjede na ukrajinskom izboru, a čak je došlo do toga da mi ne smeta njegov užasni izgovor engleskog jezika. Meni osobno, najbolja ukrajinska pjesma od ne znam kada.

Ocjena: 10/10

TomislavJako loša vokalna interpretacija u live nastupu. Imam osjećaj da se od ove pjesme htjelo napraviti energičnu pjesmu, nešto slično kao Mađari 2014. godine, ali kod mene nisu izazvali takav dojam. Nisam pretjerano impresioniran.

Ocjena: 4/10

UKUPNA OCJENA: 44/60

PROSJEČNA OCJENA: 7,33

anketa 928

Ukrajina 2018.

Ukupno glasova: 220

 • OK je (3) [62 / 28%]
 • Dobra je (4) [57 / 26%]
 • Jako mi se sviđa (5) [52 / 24%]
 • Ne sviđa mi se (2) [32 / 15%]
 • Užasna je (1) [17 / 8%]


ZANIMLJIVOSTI

 • Poredak pete grupe izgleda ovako:
  1. Ukrajina 44/60 (7,33)
  2. Austrija 39/60 (6,5)
  3. Finska 33/60 (5,5)
  4. Irska 27/60 (4,5)
  5. San Marino 19/60 (3,17)
 • Titulu najblažeg komentatora opet je dobio Tomislav, dok su titulu najstrožeg komentatora danas podijelili Luna i Faruk.
 • Od današnjih zemalja, Bartol samo Finskoj nije dao ocjenu 6.
 • Danas nijedna zemlja nije dobila jedinicu, no zato su dvije zemlje dobile desetke (Luna za Ukrajinu, Tomislav za Finsku).

Rasprava24

 1. Den Vilda — 24. travnja 2018. u 23:32

  Ja bih ih poredao ovako:
  1. UKRAJINA. Melovin je karizmatičan momak, ima dobar glas i kamera ga naprosto voli. Ukrajinci su majstori u pravljenju scenskih nastupa gdje od prosječne pjesme, kakva je i ovogodišnja, naprave stvarno upečatljiv nastup. Sjetimo se samo 2014. Mislim da će Ukrajina biti pobjednik istočnoeuropskog bloka i ako Melovin bude vokalno na visini zadatka Ukrajina može doseći 9. ili 10. mjesto u finalu. Vidjet ćemo.
  2. FINSKA. Finci su upali u klasičnu ESC zamku. Odabrali su odličnu pjevačicu s pjesmom koja efektno djeluje dok se gleda spot, ali problem nastaje kod nastupa uživo. To se vidjelo i kod Saarinog nastupa, jednostavno pjesma je izgubila na “volumenu” i “ideji”. Što prognozirati za Finsku? Ako Finci misle ostvariti dobar plasman, onda će scenski nastup morati biti efektniji i jednostavniji od onog s njihovog izbora, a Saara vokalno perfektna. Ako se ponovi ona priča s njihovog izbora, Finska će biti granični slučaj te lako moguće i da ispadne. Volio bih da Saara prođe bar u finale, pa da se barem dijelom ispravi prošlogodišnja nepravda.
  3. AUSTRIJA. Nisam očekivao da ću za ovu pjesmu promijeniti mišljenje, a za sve je kriv “nastup uživo”. Cesarova izvedba uživo podiže pjesmu za 2 koplja iznad i to me jako ugodno iznenadilo. Zato, sad mislim da će Austrija gotovo sigurno u finale, a vrlo moguće da će u prvoj polovici glasanja (stručni žiriji) biti u TOP10, u konačnici rekao bih neka sredina, 14.-16. mjesto.
  4. IRSKA. Jedna fina pop pjesma, koja je nastala na temelju istinitog događaja, te onako podsjeća na zlatno doba ESC.a iz 90tih. Ryan ima jako lijepu boju glasa i odlično pjeva uživo. Gdje onda problem? Kad se sluša pojedinačno, rekao bih da Irska sigurno ide u finale, no međutim kad se sluša sukcesivno zajedno sa ostalim pjesmama ni po čemu se posebno ne ističe. Dakle, problem je pregeneričnost i nedovoljna upečatljivost i mislim da će to koštati Irsku i ovaj put ulaska u finale, jer konkurencija u prvom polufinalu je ubitačna.
  5. SAN MARINO. Mislim, jasno je i vrapcima na grani da će San Marino biti zadnji u polufinalu, i to sasvim zasluženo. Jedna ispodprosječna pjesma, tek onako sklepana za potrebe ESC. I ovdje se točno vidi jad i nemoć malih država ili bolje reći gradića kakav je San Marino. Kad nemaš izbor vlastitih pjevača i produkciju, onda potpuno ovisiš o stranima, a ti strani obično su neka periferija u svojim državama. Možda ovo bude i oproštaj od San Marina za jedno dugo vrijeme.

 2. NeverLetYouGo — 24. travnja 2018. u 18:52

  Odlučila sam ove godine ne komentirati mišljenja urednika ali samo ovo moram reći u vezi Tomislavovog komentara za Ukrainu, prvo Melovin nije falšao ni jednom, drugo originalan je i upečatljiv treće ta Mađarska pjesma ako se dobro sjećam Andrasa Kallay Saundersa je pjesma o nasilju u obitelji ( i jedna od boljih pjesama u zadnjih 10 god) dok je Melovin ovu pjesmu napisao dok je bio u depresivnom stanju, kakva energičnost se htjela onda postići?
  Melovin mi je bio i prošle godine favorit na Vidbiru, i sada je na ovogodišnjem Eurosongu ma da znam da neće pobijediti ali očekujem to 5 eto. 10/10
  Finska mi je odlična 10/10
  Irska, meni je ovo lijepo ali je u prejakim polufinalu tako da teško će se provući 8/10
  Austria, što je više slušam to mi je bolja, mislim da će ući u finale i tamo negdje od 20 mjesta. 7/10
  San Marino, neće se sramotiti ove godine ali pjesma i vokal su loši osim reperice ona mi se sviđa, vjerojatno zadnje mjesto s Rusijom u tom polufinalu. 2/10

 3. Diavolo — 24. travnja 2018. u 17:10

  Austrija – jedno od ugodnijih iznenađenja ove godine, iako su se Austrijanci u zadnje vrijeme popravili, nisam očekivao ovako dobru pjesmu za moje uši… sviđa mi se taj neki soul, gospel vibe u pjesmama… pogotovo mi godi uloga back vokala u ovoj pjesmi, melem za moje uši… gotovo da nemam zamjerku na ovu pjesmu…odličan vokal (i uživo), odlična melodija, odlična uloga back vokala… (9,5/10, ocjena 5, TOP: 6/43)
  ______
  Finska – na prvu mi se svidjela… no svakim daljnjim slušanjem mi ostaje samo pozitivan dojam u vezi instrumentala, zbog kojega mi se i svidjela na prvo slušanje… dodatnim davanjem prilike i slušanjem, uvidio sam da ipak ništa od nešto pretjeranog interesiranja za ovom pjesmom…evo, ne pamtim kad sam je zadnji put slušao (vjerojatno onaj tjedan kad je i izabrana) … dojam je vjerojatno pogoršao nastup u njihovoj izbornoj noći…. dakle, da rezimiram…samo zbog instrumentala će biti ova prosječna ocjena …. (7,5/10, ocjena 3, TOP: 23/43
  ______
  Irska – ova pjesma mi je jedna od onih koje sam najviše puta puštao…ili imao želju da pustim… nekako mi godi njegov vokal… usporedio bih ga s vokalom Michaela Schultea (Njemačka)… mislim da bi mi i bio tu negdje u poretku kao i Njemačka da nije konstantnog falseta u refrenu… to mi malo kvari dojam pjesme… mada sam se u zadnje vrijeme i na to navikao … (8,5/10, ocjena 4, TOP: 10/43)
  ______
  San Marino – hmmm.. što reći na ovaj izbor, a ne zaplakati…. pored žive, zdrave, prelijepe i vokalno moćne Sare de Blue i njene fenomenalne pjesme, oni izaberu ovo????? mislim da bi mi Sarina pjesma bila u top10, ali nisam sad 100% siguran…. ovo je promašaj desetljeća za ovu malenu državicu…nije ni čudno što se na kraju Eurosonga pitaju, zašto mi ne možemo nikada u finale? pa ove godine niste to ni zaslužili…. zanimljivo da mi je njihova najdraža pjesma još iz 2008. kada su i debitirali (ak se ne varam predstavnik je bio Miodio – Complice) … (3,5/10, ocjena 1, TOP: 37/43)
  ______
  Ukrajina – ajooj… ova pjesma mi nije ni sim ni tam… jedna od rijetkih pjesama u njihovom finalu koja mi se nije pretjerano dopala… nervira me njegovo ojkanje i jejekanje u pjesmi… a i lik mi se čini ovako arogantnim na pozornici, pa me previše i ne vuče da poslušam još koji put pjesmu… zadnji put sam je slušao vjv kad je imao pobjednički nastup…inače, ga izbjegavam….. (5,5/10, ocjena 2, TOP: 32/43

 4. IVANNN — 24. travnja 2018. u 12:25

  Austrija – ocjena – 7/10 ; plasman 20/43
  (svida mi se, ali nista posebno, nadam se da ce ga Franka zasjenit 😉 )
  Finska – ocjena – 9/10 ; plasman 12/43
  (nisam uzimao live u obzir)
  Irska – ocjena – 8/10 ; plasman 16/43
  (bila bi u top 5 da nije zaboravna)
  San Marino – ocjena – 3/10 ; plasman 40/43
  (nisam jos uvijek poslusao cijelu pjesmu, to dovoljno govori)
  Ukrajina – ocjena -9/10 ; plasman 15/43
  (na prvu uzasno, ali nakon par slusanja savrseno)

 5. Dino — 24. travnja 2018. u 08:31

  Austrija je extra! Irska i Ukrajina su ocajne, San Marino je malo bolji. Finska je takodje odlicna!

 6. Marko — 24. travnja 2018. u 02:28

  1) Finska
  2) Austrija
  3) Irska
  4) Ukrajina
  5) San Marino ☺

 7. Ro — 23. travnja 2018. u 22:31

  Zanimljiva grupa

  1. Finska
  2. Ukrajina
  3. Austrija
  4. Irska
  5. San Marino
  __________________________
  Finska mi je u top5 , sviđa mi se pjesma jako i Saara isto , nadam se prolasku u finale , zbilja bi bila šteta da ovakva pjesma ispadne.
  Ukrajina – u top10 mi je , još jedna pjesma koja mi se sviđa jako , finale neupitno , a tamo očekujem lijevu stranu tablice , nastup na nf je bio predobar btw , na esc će bit još i bolji vjv , malo je i izgovor čini mi se popravio na ovim koncertima , bit će to super.
  Austrija – super stvar , ovo baš volim poslušat i u zadnje vrijeme je puno slušam , mislim da će nakraju proći u finale , žiri će ovo stavit visoko , Cesar je odličan pjevač i ovo je na granici mojeg top10
  Irska – simpatična pjesma… i to je to , isto kao i prošle godine , proći će nezamjećeno , nema šanse nikakve , volim je poslušat kao i Island , ali slabašno je to u ovoj konkurenciji
  San Marino – uh ovo je takvo SRANJE , jedna od glupljih pjesama koje sam čuo u zadnjih par godina na esc , daleko na zadnjem mjestu su mi , nije ovo nikakav hejt prema San Marinu nego prema pjesmi , čisto smeće , svaka čast vama kojima se ovo sviđa , znači katastrofa

 8. Babe — 23. travnja 2018. u 21:40

  1. Finska – guilty pleasure
  2. Austrija
  3. Ukrajina – da je bar isao s proslogodisnjom pjesmom :'(
  4. Irska
  5. San Marino

 9. imperator — 23. travnja 2018. u 21:28

  1)-2 Austrija 8/10
  2)-1 Ukrajina 8/10
  3) Finska 7,5/10
  4) Irska 4/10
  5) San Marino 3,5/10
  Nikad teži odabir broja jedan u grupi, do sada.. Gulity pleasure vs Melovinska ofenziva?? hmmm…

 10. imperator — 23. travnja 2018. u 21:25

  AUSTRIJA
  Uz Makedoniju, moj najveći guilty pleasure ove godine.. Posebno izdvajam onaj dio od 2:09 do 2:31 koji mogu reapitat sto puta i nikad mi neće dosadit, jednako kao ni 30 poena Bogdanovića protiv Cavsa 😀 .. nisam mislio da ću ovo reći budući da nisam ništa pretjerano očekivao od njih, no – dobar posao ove godine, bivši suzemljani (valjda se tako kaže)
  FINSKA
  Kao prvo – odmah čim su FInci odabrali da ih u Lisabonu predstavlja famozna Saara Aalto nastao je takav hype da je postao nepodnošljiv kao i činjenica da u vlaku morate slušati priče o citokininima i auksinima.. i među nama, do tog hypa nikad prije nisam ni čuo za Saaru.. jedina poveznica s njim mi je bio skijaš – skakač koji se također preziva – Aalto 😛
  Kao drugo – Saara i “Monsters” su na istoj valnoj duljini k’o i Putin i njegova oporba (ako ju on uopće i ima.. xd)
  Kao treće – ne daj Bože da plavi ruž i narančasti brčići u spotu ikada budu IN
  Kao četvrto – mrzim se, al’ ja ovu pjesmu sa svim manama i užasnom nacionalnom live nastupu ne mogu mrziti..
  7,5/10.. spuštam glavu, potpisujem predaju 🙁
  IRSKA
  Naši najbolji dani.. bijaše to jedna serija koju nikad nisam pogledao, no idealna je poveznica s Irskom na eurosongu posljednjih nekoliko godina.. Naši, odnosno njihovi, najbolji dani su odavno prošli, i to još kad su u modi bili hlače u kojima su u jednu nogavicu mogle stati tri noge 😀 A što se tiče ovogodišnje pjesme.. reći ću da nije loša, no jednostavno je neupečatljiva i lako zaboravljiva.. I zašto uporno forsiraju te dječačke baladice?? Ako ne ide, ne ide.. čemu uporno pokušavati jedan te isti proboj.. čemu?? Pa nismo u rovovskoj ofenzivi..
  SAN MARINO
  Who We Are?? Pa.. sigurno niste San Marinžanke 😀 (valjda se tako kaže)
  Ova pjesma bi se sigurno svidjela Marshallu Eriksenu (tko je gledao How I met your mother sigurno zna o čemu pričam).. da, roboti.. roboti se definitvno izdvajaju.. zbog toga je Farukov komentar pregenijalan..
  I što sad da pametno kažem o pjesmi?? Pa.. reći ću da mora da su pobijedili zbog robota jer drugog objašnjenja kako je ovo pobijedilo na nekom nacionalnom izboru, pa bio to i onaj san marinski, nemam..
  simpatičnih 3,5/10
  UKRAJINA
  Mislio sam da je preranim ispadanjem Kazke u njihovom nacionalnom izboru, između Ukrajine i mene već u veljači završilo.. no, ne.. Melovin je ustao, zagalamio i čvrsto rekao: NE!” ..dugo mi je trebalo da mi pjesma uđe u uho, a sad je već tjedan – dva čvrsto u mom Top 10.. također, ne mogu vjerovati da refren smatram najlošijim dijelom pjesme.. da je taj dio barem malo moćniji, pa bez problema bi mogao završiti u Top 5.. ovako.. hmm
  P.S. Melovin me s tom frizurom s nastupa neopisivo podsjeća na onog čupavog lika iz Simpsona, Roberta Terwilligera.. 😀
  8/10

 11. lac_maj — 23. travnja 2018. u 20:13

  1. Austrija 10/10
  2. Finska 8/10
  3. Irska 7/10
  4. Ukrajina 6/10
  5. San Marino 5/10

 12. Vix — 23. travnja 2018. u 19:31

  Zanimljivo- sudeći po anketama izgleda da su
  Finska=Ukrajina=Austrija (30>%) izjednačeni s peticom “Jako mi se sviđa”
  Iskreno ,nisam očekivao od Ukrajine ovoliko fanova. 🙂

 13. Bulbasaur — 23. travnja 2018. u 19:30

  Ja ne znam zašto svi toliko mrze San Marino iz godine u godinu… Čini mi se kao da je ljudi mrze samo zato što je mala država. Da je Bugarska poslala Who We Are, svi bi joj predviđali top 5. Jedino što mi se ne sviđa je to da svake godine šalju nekog stranog pjevača. 2016 – Turska, 2017 – SAD (iako je bila i Valentina koja je iz San Marina), 2018 – Malta/Njemačka
  Iduće godine će najvjerojatnije poslati novozelandske haka plesače, a nakon toga panamskog DJ – a koji je u spot stavio golog zelenog vanzemaljca.

 14. Tim Burton — 23. travnja 2018. u 19:14

  01 Austrija: odlična, zaista dobra pjesma, dobar cjelokupan paket; mada, ne vidim se da ju slušam van Evrovizije; dosta bolji utisak, nego na prvu 7/10 (+1)
  02 Finska: smeće, za ovakve pjesme ja bih omogućio davanje negativnih bodova 0/10(=)
  03 Irska: meni je ovo dobro, mislim slažem se da je dosta monotono, nekima vjerovatno i dosadno, ali godi ušima i ne može se reći da nema nikakvu vrijednost; o patetičnom pokušaju nekog antiruskog čega već ne bih da komentarišem 7/10 (=)
  04 San Marino: blaga katastrofa, bućkuriš, ne znam, na prvu je zvučalo bolje 2/10 (-2)
  05 Ukrajina: uopšte nisam fan ni pjesme ni nastupa ni njegove pojave, riječ koja ovo najbolje opisuje je vjerovatno bezveze, mada vidim da ima veći broj fanova iz nekog razloga 1/10 (=)

 15. FranHobb — 23. travnja 2018. u 19:02

  1. Austria 6
  2. San Marino 5
  3. Finska 5
  4.Ukrajina 4
  5. Irska (odvratna pederska pjesma,iritantan glas,uzas)

 16. Eurovision Kosovo/Kosovë — 23. travnja 2018. u 18:21

  1. SAN MARINO
  2. IRSKA
  3. FINSKA
  4. UKRAJINA
  5. AUSTRIJA

 17. Supercut09 — 23. travnja 2018. u 17:54

  Austrija- od prvog slušanja nisam gajio nekakve osjećaje prema ovoj pjesmi. Za mene totalno dosadna i predvidljiva. Uz to Cesar nije karizmatičan kao njegovi prethodnici. 5/10
  Finska- Ma može ona i pobijediti na X factoru svijeta i dalje mi se neće sviđat njen glas kao ni njena pjesma. Ovo je za mene tipična trash pjesma koju može spasiti da je guilty pleasure. S obzirom da mi nije guilty pleasure žalim. 3/10
  Irska- Ovo je toliko jednolično i nebitno da ću samo staviti ocjenu. 2/10
  San Marino- Žalosno je kada imate 2 zbilja dobre pjesme u izboru od koji ih je jedna čak za top 10(da pričam o Diamonds i pogotovo Out of the twilight) i odaberete pjesmu koju sam zaboravio. Nije najtragičnije nešto i čak najbolje od 2014. Što su poslali. Ali njihovi prethodnici nisu pohvalni. 3/10
  Ukrajina- Za mene OK. Nisam oduševljen, ali pjesma mi se tu i tamo nađe na playlisti. Ovo lako može u top 10. 7/10

 18. Rafael — 23. travnja 2018. u 17:27

  1. Ukrajina, dosta zanimljivo, sviđa mi se 8/10
  2. Austrija, ok je, ništa posebno savršeno, ali daleko od lošeg 7/10
  3. Finska, trash pjesme su moj guilty pleasure, ok je, ali sam više očekivao os Saare 7/10
  4. San Marino, imami nekih sličnosti s Finskom, ali ova je tri stepenice niže 3/10
  5. Irska, ne sviđa mi se nikako, srce me boli kada vidim da je ovo bolje na kladionicama od nas 1/10

 19. Arctic Monkey — 23. travnja 2018. u 17:00

  1. Austrija 9/10
  Odličan izvođač i baš dobra pesma koja ne moze nikada pobediti ali mi je ipak jedan od favorita…
  2. Ukrajina 6/10
  Pesma onako, izvođač onako ali u nastupu ima nesto delimično kul. Nije mi u top 10 ali može lako biti blizu. U finalu tek od sedmog mesta, možda…
  3. Irska 5/10 ali šta reći? Dosadnjikavo, njanjavo, neprimetno…
  4. Finska 2/10 žao mi je samo što je ovo smeće u grupi sa San Marinom te sam morao da stavim ovo na četvrto mesto. Pesma bi možda dobila trojku da je peva malo manje iritantna i malo vise privlačna pevačica.
  5. San Marino 0/10

 20. Vix — 23. travnja 2018. u 16:55

  AUSTRIJA- S vremenom mi se umanjila ljubav prema ovoj pjesmi. Nekako je neorginalna, podsjeća me na neke druge pjesme. Zaslužuje finale, ali ne bih joj baš predviđao top10. Vidjet ćemo. Ocjena:8
  FINSKA: Prava eurovizijska pjesma, pamtljiva, catchy, zavodljiva itd. Sviđa mi se-iako uvijek gledam i kvalitetu,a nju ova pjesma slabo ima. Bude li pjevačica vokalno dobra, po meni zaslužuju top15 sigurno. Moram naglasit da ima i pobjednički zvuk. Ocjena:8
  IRSKA: Pjesma kao pjesma-sviđa mi se. Obzirom da je ovo pjesma koja predstavlja jednu zemlju na EUROSONGU-ne ,nije dostojna nekog boljeg plasmana. Bilo bi lijepo da prođe u finale jer pjesma mi se zbilja sviđa-a tamo će je konkurencija pojesti. U svakom slučaju-bolja od prošlogodišnje. Ocjena:7
  SAN MARINO: Stojim iza svojih riječi. San Marino je jedna jako podcjenjena zemlja. Ne shvaćam što još rade na Eurosongu. Ova pjesma mi se baš sviđa nebitno kako je došla do pobjede. Dajem joj šansu za top15 i očekujem je u finalu. Zaslužuje to. Zbilja je. Ocjena: 7
  UKRAJINA- Nemam nekih stavova oko ove pjesme. Nije loša ,al ništ posebno i neće mi nedostajati ako ne ode u finale. Ocjena:7

 21. Zack — 23. travnja 2018. u 16:51

  Meni osobno Austrija najdraza o ovom dijelu. Pjesmu jako volim, a kao sto je rekao @escfan dosta toga fali. Kao da joj fali neki zavrsni finis koji bi poslozio sve kockice da jako dobro zvuci. No bez obzira na to moj favorit ove grupe u top10 ovogodisnjeg eurosonga.
  Ukrajina ove godine ima odlicnu pjesmu ali jaaako loseg pjevaca koji nema pojma o izgovoru engleskog. Apsolutno ga ne razumijem ni rijec koju izgovori i to me uzasno smeta.
  Finska mi je klasicna gej poskocica i nije bila moj favorit. Otkad sam cuo i vidio onu natural disaster na nacionalnom izboru ne dajem joj apsolutno nikakve sanse za finale. Sorry Saara, ocekivao sam puno a dobio nista…
  Iako je Irska moj drugi dom unatrag zadnjih nekoliko mjeseci i ostati ce jos neko vrijeme, i iako jako volim Irce jer su jako dragi i sarmantni, ne mogu smetnuti koliko mi smeta njihova slampavost i neorganiziranost. Iz tog razloga Irska je zadnjih godina u banani i nece se probuditi jos neko vrijeme. Steta, jer financijskih sredstava u ovoj zemlji zasigurno ima da se vrate na stare staze slave.
  San Marino ne ne i ne! Ne mozes mi toliko ocito kopirati pobjednika eurosonga 2015. Steta, jer pjesma zaista i nije toliko losa…

 22. EurovizijskiFan — 23. travnja 2018. u 16:26

  1.Finska-Odlična je (10/43)
  2.Austrija-Odlična je (16/43)
  3.San Marino-Dobra je (30/43)
  4.Ukrajina-OK je (38/43)
  5.Irska-OK je (40/43) ☺

 23. SwedenEurovisionFan — 23. travnja 2018. u 16:11

  Dosta solidna grupa ovaj put:
  Austrija – Pjesma koja me ne tjera da ju slušam iznova i iznova. Jednostavno, dosta mi toga fali, ali smatram da će proći u finale. Onako, na knap. Puno bolji lani…
  Ocjena 2 i moje 32. mjesto.
  Finska – Bravo Saara! Od 3 pjesme izabrala si najbolju i njom ćeš daleko dogurati! Onaj pravi ESC trash kako je puno komentatora već i reklo i to svakako u pozitivnom smislu. Nadam se odličnoj koreografiji (čitaj puno boljoj nego s nacionalnog finala), a vokalno se od tog finala poboljšala jedno pet puta 😀
  Ocjena 5 i moje 2. mjesto.
  Irska – Ovo je kao da gledam reprizu prošlogodišnje Irske. Hoće li se oni ikada trgnuti i poslati nešto malo bolje? Eh Kasey Smith, vrati se barem ti 🙁
  Ocjena 2 i moje 36. mjesto.
  San Marino – Who We Are? We Are the Herooooeeees 😀 I unatoč tome što je identičan refren kao Mansov, meni se ova pjesma jako dopada! Najbolja pjesma u povijesti San Marina definitivno i bila bi mi još više da nema onog rap dijela, koji mi se nikako ne uklapa.
  Ocjena 4 i moje 17. mjesto.
  Ukrajina – Vokalno jako, jako loš. I to je ono što me smeta kod njegovog cjelokupnog nastupa, scenski nastup je na nivou, baš kao i ritam pjesme. Ide to u finale jer je Ukrajina, a tamo se nadam Bottom5…
  Ocjena 3 i moje 22. mjesto.

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?