Razmišljamo naglas – Eurosong 2018. (7)

Podijeli na Facebook Twitter

Još je samo dva dana ostalo do početka proba, a nama je, s ovim današnjim, ostalo samo tri dijela projekta Razmišljamo naglas. Kojih pet zemalja se našlo u sedmom dijelu, saznajte u nastavku. Ujedno vas pozivamo da nam se pridružite u komentiranju u komentarima ispod.


 ITALIJA

AndreaJa ovu pjesmu obožavam. Tako moćna poruka, moćna jednostavna izvedba, moćni glasovi. I am in love. Zasluženi pobjednik Sanrema i predstavnik Italije na Eurosongu. Nadam se da će publika prepoznati kvalitetu.

Ocjena: 10/10

BartolNa stranu to da im se nastup nije trebao dozvoliti, moram priznati da mi je pjesma sasvim solidna. Dobra poruka upakirana u lijep tekst na talijanskom, koji jako volim, pa me čak i ne smeta to neko „nabrajanje“ koje se dešava u pjesmi. U finalu ne očekujem pretjerano dobar plasman za njih.

Ocjena: 6/10

BojanOno, bila i prošla jedna talijanska pjesma. Znate ona što je popunila program?

Ocjena: 4/10

FarukTalijani su nam iz svog bogatog glazbenog kovčega ponovno izvukli nešto drugačije, nešto što dosad nisu slali i opet zadovoljili, barem što se mene tiče, neke osnovne kriterije i apetite. I ova pjesma uspješno izbjegava patetiku u koju se znaju upetljati njoj slične na Eurosongu. Nije nešto što me oduševi i obori s nogu, ali svakako bih ovo ubrojao u onu bolju polovicu pjesama s ovogodišnjeg natjecanja.

Ocjena: 6/10

LunaCijelu onu paradu lošeg vica na stranu, o kojem je već bilo riječi na sajtu, ovo je pjesma koja, da nije tematike, uopće ne bi ni došla u nekakav fokus. Ovo je kao da idete raditi lasagne bolognese, zaboravili ste napraviti bešamel, a u mljeveno meso staviti pasatu i začine (nisam bila gladna kad sam pisala komentar). Ponekad sama tematika nije dovoljna, treba razraditi i melodiju, a pod “razraditi melodiju”, ne mislim na reciklirati ono što je na RAI-jevom sajtu bilo gotovo tri godine. Najžalosnije od cijele ove situacije jest to da mi je Ermal jedan od omiljenijih talijanskih pjevača i na Eurosong ide doslovce s najgorom pjesmom koju je snimio. #pravdazaAnnalisu #pravdazaTheKolors #pravdazaLSS

Ocjena: 2/10

TomislavKad usporedim tekst pjesme sa instrumentalnom realizacijom, pomislim je li ovo zbilja dobra kombinacija. Ovogodišnja predstavnica Italije me nije toliko impresionirala kao prošlogodišnja, ostavlja jedan isprazan okus u ustima.

Ocjena: 5/10

UKUPNA OCJENA: 33/60

PROSJEČNA OCJENA: 5,5

Italija 2018.

 • Užasna je (1) (9%)
 • Ne sviđa mi se (2) (18%)
 • OK je (3) (27%)
 • Dobra je (4) (18%)
 • Jako mi se sviđa (5) (27%)

Zahvaljujemo na glasanju

Loading ... Loading ...


 LATVIJA

AndreaOK, ali to je sve. Mislim da će do finala jer konkurencija u drugom polufinalu i nije neka. Laura se odlično snalazi na pozornici.

Ocjena: 6/10

BartolJako, jako dobra pjesma, čiji je glavni problem repetitivnost prema kraju. Međutim ako nastup bude sličan onome sa Supernove, Latvijce bi se trebali vratiti na Aminatine staze. Pogotovo bih izdvojio rad kamere koji očekujem od svake države na Eurosongu. Laura jako emotivno izvodi pjesmu, pa bi morala pripaziti na to da mjestimično ne žuri, te da zadrži kontrolu u glasu.

Ocjena: 8/10

BojanStvarno ne mogu da skinem pogled sa nje svaki put. Koliko ona uživa u svom tijelu i koliko može zavoditi pokretima, to nije normalno. Pjesmu diže na totalno neki drugi nivo i da ju izvodi neko drugi, ne bi ni u pola bila zanimljiva kao u njenoj interpretaciji. Nadam se da će ponoviti nastup s nacionalnog finala.

Ocjena: 6/10

FarukZa ovu pjesmu i nastup sam već rekao da su čisti i nepatvoreni trominutni seksipil. Laura je djevojka od milijun dolara i pritom ne mislim toliko na (uistinu prekrasan) izgled koliko na cijelu pojavu, karizmu i ponašanje na sceni. Pjesma ima to nešto bondovsko, zavodljivo, intrigantno u sebi zbog čega mi ju je uvijek drago poslušati. Nastup statičan, ali daleko od dosadnog, osvaja jednostavnošću i daškom velikih svjetskih nastupa koje Laura donosi na Eurosong.

Ocjena: 9/10

LunaProtekle tri godine bila sam oduševljena s latvijskim pjesmama na Eurosongu. Ove godine to nije slučaj, no daleko od toga da mi je loša. Jednostavno spada pod “ok, dobra je, ali mi nije sad jedna od hitova 2018. godine” kategoriju. Posebni spomen za Esamibu.

Ocjena: 7/10

TomislavNakon prošlogodišnjeg neplasmana u finale s prilično apstraktnom pjesmom, ove godine Latvija ide na sigurno. Radi se o jednoj monotonoj jazz baladi, tipa nešto kao soundtrack za dramu ili neki lakši akcijski film. Meni je osobno jako slicna našoj predstavnici Crazy. Iako je pjesma odrađena vrlo kvalitetno i profesionalno, nije jedna od onih za koje bih navijao.

Ocjena: 7/10

UKUPNA OCJENA: 43/60

PROSJEČNA OCJENA: 7,17

Latvija 2018.

 • Užasna je (1) (6%)
 • Ne sviđa mi se (2) (18%)
 • OK je (3) (39%)
 • Dobra je (4) (23%)
 • Jako mi se sviđa (5) (14%)

Zahvaljujemo na glasanju

Loading ... Loading ...


 LITVA

AndreaNajdraža ovogodišnja balada. Veoma bi me veselilo kad bi je publika prepoznala i progurala u finale, ali takav scenarij nije baš vjerojatan.

Ocjena: 7/10

BartolIako mi je na prvu bila odlična, sa svakim novim slušanjem mi postaje sve dosadnija i dosadnija, iako nije mi u potpunosti dosadila. Međutim, mislim da bi Ieva mogla vrlo ugodno iznenaditi na pozornici Eurosonga, unatoč tome što se nalazi između dva izrazita favorita u polufinalu.

Ocjena: 7/10

BojanPjesma je lijepa i sama poruka pjesme, ali u konkurenciji u kojoj se nalazi, sumnjam da može postići cilj i proći u samu završnicu natjecanja. Nema nešto upečatljivo što bi privuklo gledatelja, previše je ravna i ono što je najgore – zaboravi se kako je i išla nakon što se završi.

Ocjena: 3/10

FarukDjevojka zbog čijeg će prezimena komentatori diljem Europe lomiti jezik i pljucati u mikrofon ima pjesmu koja me atmosferom podsjeća na nešto što bi u (nažalost još uvijek živoj) seriji Uvod u anatomiji pustili na neku srcedrapajuću scenu cjelovečernjeg umiranja. Koliko god ovo zvučalo jednostavno, dosadnjikavo i već viđeno, po meni je ovo najveći „crni konj“ ovogodišnjeg natjecanja i ozbiljan kandidat za TOP10.

Ocjena: 6/10

LunaOvo je tip pjesme koji bi, da se kojim slučajem našla u konkurenciji Melodifestivalena, vjerojatno nastupala pod rednim brojem 2 i kojoj ono srce za glasovanje uopće ne bi postalo rozo.

Ocjena: 3/10

TomislavMeni je ova pjesma iskreno jako dosadna te vrlo teško držim usredotočenost i pažnju. Fali joj dinamike u aranžmanu, da više privuče prosječnog slušatelja.

Ocjena: 5/10

UKUPNA OCJENA: 31/60

PROSJEČNA OCJENA: 5,17

Litva 2018.

 • Užasna je (1) (6%)
 • Ne sviđa mi se (2) (24%)
 • OK je (3) (34%)
 • Dobra je (4) (19%)
 • Jako mi se sviđa (5) (17%)

Zahvaljujemo na glasanju

Loading ... Loading ...


 SRBIJA

AndreaLoš pokušaj spajanja etno elemenata s pop žanrom i technom. Nisu sad baš ni toliko loši, ali očekivala sam mnogo više. Žao mi je.

Ocjena: 4/10

BartolMoj drugi favorit Beovizije (Saška <3) ima sasvim dobre šanse za jedan solidan plasman u finalu Eurosonga. Drugačije, etno, pamtljivo, ali za TOP10 nikako. Fali mi ipak nekog safta ovdje, nešto što bi možda podiglo pjesmo na višu razinu.

Ocjena: 6/10

BojanKao prvo, neizmjerno mi je drago zbog Danice što će se naći na Eurosongu. Djevojka zaista zaslužuje tu priliku. Također, drago mi je što kvaliteta ide u ime Srbije i što ide nešto što je zvukom karakteristično za ovaj kraj. Danica je bez neke veće konkurencije, kada je riječ o etno pjevanju i to će pokazati u Lisabonu. Mislim da će upravo taj etno trenutak biti od velike koristi Srbiji i da će se mnogi zakačiti na to, a Europa voli čuti to nešto drugačije i karakteristično. Svakako nije za zanemariti ni refren koji je pamtljiv i dobro osmišljen. Vjerujem da se nepravda od prošle godine može i ispraviti i da će se predstavnici Srbije naći u finalu.

Ocjena: 6/10

FarukJa sam jednostavan čovjek – čujem frule, gajde i bubnjeve, i moje simpatije su pokupljene. Tako je i s ovom pjesmom. Kombinacija etno elemenata i modernih ritmova je nešto što je Balkanika dovela skoro do savršenstva. Jedino mjesto na koje stavljam zamjerku je bespotrebno dug uvod zbog kojeg pjesma zapravo započne u drugoj minuti. Sve ostalo meni, kao prostoj duši slavenskoj, ovo jednostavno zvuči odlično.

Ocjena: 8/10

LunaPjesma za koju mi je malo pao hajp od specijalnog izdanja Razmišljamo naglas, no i dalje stojim pored toga kako je bila jedna od boljih pjesama na ovogodišnjoj Beoviziji. Također, meni osobno je jedna od boljih pjesama u drugom polufinalu, samo por favor, riješite se pernatih haljina.

Ocjena: 8/10

TomislavSrbija ove godine šalje jednu poprilično neobičnu pjesmu. Radi se o kombinaciji etna i deep housea, i iako je to sasvim dobra ideja, čini mi se da je realizacija zakazala. Smatram da je trebalo konceptualno ujednačiti aranžman i malo ga “komercijalizirat”, a vokali trebaju biti puno moćniji jer upravo na njima počiva ova pjesma. Dakle, nisam baš impresioniran.

Ocjena: 6/10

UKUPNA OCJENA: 38/60

PROSJEČNA OCJENA: 6,33

Srbija 2018.

 • Užasna je (1) (12%)
 • Ne sviđa mi se (2) (13%)
 • OK je (3) (22%)
 • Dobra je (4) (28%)
 • Jako mi se sviđa (5) (25%)

Zahvaljujemo na glasanju

Loading ... Loading ...


 ŠPANJOLSKA

AndreaSlatko, lijepo i emotivno. Pjesma mi se sviđa, a i oni su mi baš simpa. Doduše, malo izlizano to sve izgleda, ali bar će privući pozornost.

Ocjena: 7/10

BartolPrije objave nove verzije sam mislio da mi je Španjolska ponovno osigurala čvrstu jedinicu. Pogotovo me smetao Alfredov glas i čudna kemija na sceni. Međutim na tome su poradili, a novi aranžman mi je fantastičan. Ne bih volio da pobijede, ali visok plasman – može.

Ocjena: 7/10

BojanE njima ne mogu i ne želim oprostiti što nisu poslali Lo Malo. Koji bi šou Aitana i Ana Guerra napravile, unijele bi dinamiku na pozornicu, donijele seksipil, razdrmale publiku. Uh, jako se nadam da će je puštati u Euroclubu. Dobra stvar kod talent šou natjecanja je to što talentirani imaju priliku pokazati što znaju i mogu, a opet s druge strane je loše što se tu glasa najprije za izvođače, a ne za pjesme. Što je i bio slučaj ove godine u Španjolskoj. Bojao sam se još tad da će se glasati za izvođača, pa smo iz tog razloga dobili pjesmu koju jesmo. Simpatična je i oni su, ali sumnjam da će to preći na lijevu stranu tablice.

Ocjena: 5/10

FarukKlasična, da ne kažem  staromodna, duetska balada sa nekakvom atmosferom starih filmova i prašnjavih gramofona. E sad tu dolazimo do problema… Koliko god se zauvijek agresivni španjolski eurovizijski PR trudio da nam od njih napravi par desetljeća, meni ne uspijevaju prodati ovu pjesmu. Nema mi tu emocije, života u izvedbi… Jednostavno, skup skladnih i relativno ugodnih nota koje izvodi par slučajnih prolaznika.

Ocjena: 5/10

LunaWhat do you mean, Lo malo ne ide na Eurosong? Dragi Španjolci, ako ste već isplanirali kopirati Salvadora, moglo je barem biti uvjerljivije, jer ovo ima upola manje šarma. A i više kemije sam vidjela između Jona Snowa i Daenerys.

Ocjena: 4/10

TomislavStavi malo klavira, četiri akorda, puno reverba, dvoje zaljubljenih neka patetiziraju i eto ti hita. Ma da, ziher! Ne sviđa mi se patetičnost, ne samo u pjesmi nego i u njihovom javnom nastupu.

Ocjena: 4/10

UKUPNA OCJENA: 32/60

PROSJEČNA OCJENA: 5,33

Španjolska 2018.

 • Užasna je (1) (16%)
 • Ne sviđa mi se (2) (21%)
 • OK je (3) (23%)
 • Dobra je (4) (17%)
 • Jako mi se sviđa (5) (22%)

Zahvaljujemo na glasanju

Loading ... Loading ...


ZANIMLJIVOSTI

 • Poredak sedme grupe izgleda ovako:
  1. Latvija 43/60 (7,17)
  2. Srbija 38/60 (6,33)
  3. Italija 33/60 (5,5)
  4. Španjolska 32/60 (5,33)
  5. Litva 31/60 (5,17)
 • Što se tiče naših komentatora, ova grupa je dosta neobična jer troje njih (Andrea, Bartol i Faruk) su podijelili isti broj bodova i dijele titulu najblažeg komentatora, dok Luna i Bojan dijele titulu najstrožeg.
 • U današnjem nastavku nitko nije podijelio jedinicu (iako su neki bili jako blizu).
 • Italija ove godine neće obraniti titulu pobjednika projekta Razmišljamo naglas.

Komentara 21

 1. Jedna pristojna skupina, a evo kako ih ja vidim u poretku:
  1. ŠPANJOLSKA. Jedna jednostavna i jako fina pop balada. Mene je odmah kupila na prvu. Da, staromodna, sladunjava, ljepljiva pjesmica, ali koja plijeni pažnju cijele 3 min i to je ono što je bitno. Španjolska je pokazala ljepotu u jednostavnosti. Nedostatak je Alfredov ne baš tako dobri vokal, s kojim se vidno muči pri nižoj intonaciji. No međutim, koga od publike (naravno ne i žirija) to briga, tako je bilo i s Rumunjskom prošle godine, bitno je da se pjesma svidi na prvu. Razumijem i one kojima se ovo ne sviđa, očito oko Španjolske nema sredine, ili voliš ili ne voliš, a čini mi se da je značajno više onih kojima se ova pjesma dopada i da će glasovi publike Španjolsku gurnuti daleko. Vjerujem da Španjolska nakon 4 god. ponovno može doseći 10. mjesto.
  2. ITALIJA. Iskreno, mogli su Talijani i bolju pjesmu odabrati na Sanremu. Nikad neću prežaliti Max Gazze-a i njegovo remek djelo “La Leggenda Di Cristalda E Pizzomunno”. Nemam ništa protiv Ermala i Fabrizia, imaju jednu solidnu pjesmu sa divnom porukom, ali nekako u cjelini rekao bih ništa posebno. Italija će pokupiti po običaju simpatije stručnih žirija, no publika će Talijane smjestit poprilično otraga, tako da u ukupnom zbroju mislim da možemo očekivati neku sredinu, 12.-16. mjesto.
  3. SRBIJA. Jedna od rijetkih pjesama na ovogodišnjem ESC koja doista predstavlja zemlju iz koje potječe. Riječ je o finom etno-pop uratku, kojeg Balkanika lakoćom izvodi i na sceni izgledaju skladno i vokalno vrlo uvjerljivo. Balkanika živi ovakve pjesme i točno se osjeti prirodnost i lakoća kojom oni interpretiraju “Nova deca”. Nije ova pjesma ništa novo od Srbije na ESC niti je najbolje što Balkanika ima u svom repertoaru, ali meni osobno je sasvim dobra. Mislim da će Srbija jedina od ex-yu zemalja proći u finale, ova pjesma jednostavno to zaslužuje. U finalu mislim da će to biti negdje oko 20. mjesta.
  4. LITVA. Jedna lijepa balada, Leva ima ugodnu boju glasa. Na prvo slušanje pjesma mi se jako svidjela, ali nakon što sam je sad opet poslušao ima jednu dozu patetičnosti, kao da Leva pomalo forsira tu priču o “doživotnoj ljubavi”. Da je Litva u drugom polufinalu ne bih dvojio oko prolaza u finale, ali ovako jako teško. Još je jedan problem da kad se “When we are old” sluša sukcesivno s ostalim pjesmama, sve više pada u sjenu. Ne kažem da je nemoguće, ako Leva vokalno bude perfekna (što nije bio slučaj u litavskom finalu) i scenski nastup odmjeren može uzeti kartu za finale, ali opet mislim da se to neće dogoditi.
  5. LATVIJA. Nakon prošlogodišnje katastrofe, bilo što da su Latvijci poslali činilo bi se kao remek djelo. Da se razumijemo, “Funny Girl” nije nikakvo remek djelo, jedna pristojna pjesma napravljena u “light-bondovskom stilu” i ništa više od toga. Ono što cijelom uratku daje posebnost jest prelijepa Laura s vrlo dobrim vokalom, crvena boja joj odlično pristaje. Bez obzira na sve, mislim da to neće biti dovoljno da ovako jednu poprilično monotonu i pomalo dosadnu pjesmu uvede u finale.

 2. Litva ovo je toliko lijepo da kad god sam loše volje pustim da me opusti, a i dalje vjerujem u ovu pjesmu iako je između čeha i koke izraelske jer ovo je kvalitetno.
  10/10
  Italija, ljubav na prvi slušanje nadam se ponovnom top 10.
  10/10

  Španjolska, lijepo, napredno svakako za Španjolce 8/10

  Srbija, malo je tu previše svega, ali mi se refren i muški vokal jako sviđaju, voljela bi ih vidjeti u finalu.
  7/10

  Latvia, na prvu mi se svidjela ali mi je nekako izbljedila s vremenom vidjet ćemo kako dođu prove.
  7/10

 3. Italija – inače moja najdraža država na Eurosongu… uvijek pošalju nešto kvalitetno… no, ove godine se dogodilo to što se dogodilo… ova pjesma se nije smjela pojaviti u konkurenciji za odlazak na Eurosong, zbog čega će i ocjena biti takva kakva će biti… eh, što se tiče same pjesme… nije me ni ona kupila… pogotovo na prvo slušanje… glazba je gotovo ravana, nema tu ničega zanimljivoga sem odlične poruke koju nudi… eh sad hoće li uspjeti samo preko poruke poslati poruku Europi i svijetu?? na talijanskome??? čisto sumnjam… pa im preporučam barem da pri dnu ekrana, dok nastupaju, stave titlove na engleskom … (0/10, ocjena 1, TOP: 42/43)
  _____
  Latvija – ne kužim zašt toliko visoke ocjene za nju od dragih nam urednika… pjesma je baš MEEEHH… nije za ne prolaznu ocjenu, ali nije ni daleko od toga…zapravo, meni je taman tu na granici… nije me ničim osvojila…. dajte nam Esamibuuuuu ili još bar 5 pjesama koje su bile bolje na njihovom predizboru od ove …. (5/10, ocjena 2, TOP: 32/43)
  _____
  Litva – uhhh.. jedna od lijepših balada ove godine.. stvarno, jedna pjesma koja stvara tu neku intimnu atmosferu, i mislim da bi zbog toga mogla, nakon sveg kičeraja, i profitirati… posebno mi se sviđa njen specifičan vokal.. izuzev originala, odlična mi je (čak i bolja: za peticu) remix verzija pjesme: https://www.youtube.com/watch?v=mIldULVLN3I … (8,5/10, ocjena 4, TOP: 13/43)
  _____
  Srbija – odlična kombinacija tradicionalnog i modernog… bili su mi među dva favorita na Beoviziji… no, od Beovizije i tog tjedna mi nije nikada došlo da ih odem poslušati… ne znam zašto… ali ništa me ne vuče da ih poslušam… sviđa mi se početak pjesme… malo podsjeća na Zajdi Zajdi… ne sviđa mi se koreografija, pogotovo od ovog muškog vokala koji ne zna gdje bi s rukama… sve u svemu dobra pjesma … (7,5/10, ocjena 3, TOP: 20/43)
  _____
  Španjolska – pjesma na prvu sjeda u uši, fina je … tome dosta pridonosi i kemija između njih dvoje…iako je to na live nastupu bilo malo cringy… osjećao sam se kao da gledam High School Musical … tako da se ta kemija i ta slatkoća, koju sam osjećao dok su je oni izvodili, pretvorila u nešto što bi se dalo usporediti sa dijabetesom… mislim da bi trebali malo poraditi na tome da to ne izgleda tak kilavo i tak ”šećerasto”… (7/10, ocjena 3, TOP: 26/43)

 4. 1) Spanija
  2) Italija
  3) Letonija
  4) Litvanija

  P.S. Izbegao sam stavljanje svoje zemlje u niz kako ne bih ispao pristrasan 🙂

 5. 1. Latvija, slažem se s komentatorima, jedina u ovoj grupi koja mi se zapravo sviđa 8/10
  2. Španjolska, već viđeno, nije loše, ali nije ni da je odlično 6/10
  3. Italija, još jedna u nizu, može dalje 5/10
  4. Srbija, ne sviđa mi se, moglo je ovo i bolje 4/10
  5. Litva, malo mi je dosadnjikava, ne sviđa mi se 4/10
  Ovo mi je daleko najslabija grupa do sada.

 6. 1) Španjolska 9/10
  2) Srbija 6,5/10
  3) Italija 4/10
  4) Litva 2,5/10
  5) Latvija 2/10
  Emocije + Einstein s frulom + vlastito kršenje pravila + uspavanka sa sjevera + fatalna Laura = raznolikost 😉
  Najraznolikija grupa u RN-u dosad..

 7. ITALIJA
  Da znam.. znam da Italija, kao i Bjelorusija, zbog očiglednog kršenja pravila od mene zaslužuje ogromnu NULU.. no.. no, ja jednostavno za ovu pjesmu ne želim dati nulu.. baš kao i naši sudovi kad su u pitanju “povlaštene” osobe (uglavnom, tatini sinčići 😛 ), zažmirit ću, prijeći preko mane (barem djelomično) i dati jednu pristojnu ocjenu.. 4/10
  LATVIJA
  Prošle godine sam bacao drvlja (ne i kamenja) po njima, a onda sam uočio da je Triana Park zapravo genijalna, nažalost prekasno.. zbog toga sam nježan prema njima i ove godine neću upotrebljavati ikakve loše epitete prema “zabavnoj djevojci”.. (Triana barem to zaslužuje 🙁 ) samo ću reći da je pjesma sumorno dosadna i da je jedino uočljivo ljepota Laure RIzotto.. 😉 ah, zar uvijek Laure moraju biti fatalne?? 2/10
  LITVA
  Gotovo 4 mjeseca im je trebalo da odaberu pjesmu zbog čega su se svi i uspavali te, stoga i sasvim logično, odabrali uspavanku.. jest, pjesma je nježna kao i njezin glas, no – too boring for me.. 2,5/10
  SRBIJA
  Ne znam kako je Benji Ingrosso najprije uočio da glavni pjevač izgleda kao Voldemort (meni ne), kad je imao Einsteina koji svira frulu.. 😀
  Već nekoliko puta sam govorio kako je Srbiji jako malo falilo da ove godine bude sigurni kandidat za Top 5.. mogu slobodno reći da im fali Bibera.. najbolji dio “Svatova” od Bibera i veći dio “Nove dece” zvučao bi fenomenalno.. no, i ovo bi trebao biti pristojan rezultat za naše istočne susjede – ulazak u finale.. 6,5/10
  ŠPANJOLSKA
  Svi preduvjeti da ovu pjesmu proglasim lošu su tu (balada, presladunjavost, prenemaganje s emocijama) no uvijek postoje iznimke.. Španjolska je iznimka ove godine, definitvno..
  Amaiu i Alfreda sam uočio još na njihovom nacionalnom izboru (sad zvučim k’o neki glazbeni skaut.. wtf).. zajedno s još jednim muško-ženskim duetom su mi bili glavni favoriti za pobjedu.. nisam mislio da će mi se i to ostvariti, no i Španjolci su me kao i Mađari ugodno iznenadili.. poslali su upravo ovaj par u Lisabon koji će ih ponovno vinuti u same Top pozicije..
  U osobnom Top 3 od samog početka.. 9/10 VAMOSSSS ESPANAAAA!!!!
  I Luna, nemoj tako… Daenerys ipak nije Ygritte, Jonova stvarna životna odabranica.. Jon ne može (ne smije) jednako pristupati s objema 😀

 8. Italija izvrsna. S vremenom su mi pali malo u poretku ali su definitvno u mom top 10. Jedna od drazih pjesama ove godine.
  Spanjolska mi je takav smor. Ici cu s gustom na wc tijekom njihovog nastupa da izbacim iz sebe sve sto se izbaciti da.
  Latvija mi je dosadna. Ima kvalitetu i pricu al meni je nekako prenezanimljivo. Valjda zato kaj sam homic pa me njezina energija uopce ne dotice. Hbg.
  Litva mi je predivna. Malecka je tako jednostavna i nenametljiva a prekrasna. Nadam se ipak da ce se kroz usicu igle provuci u finale na ustrub nekih debilana koje moramo gledati ove godine.
  Srbija je izabrala mog favorita s nacionalnog izbora. Jesu mi u top 20 i bili bi mi pri vrhu negdje prije par godina, ali sada imam daleko drazih pjesama koje zelim vidjeti u vrhu ove godine nego njih same. Samo finale za njih ove godine ce biti sasvim dovoljno. #sharelove

 9. Znam da odudaram od teme, no Eurosong.hr postoji li ove godine nekakav vaš prijenos ili komentiranje generalnih proba za žiri.

 10. Italija <33 da nije bilo Bugarske ove godine, moji apsolutni favoriti, ovako ih imam 2. Definitivno od 2012 šalju super pjesme, zadnje 2 godine pogotovo. Još malo i postaju moja omiljena eurovizijska zemlja

 11. 1. Italija 8,5/10 jakoo volim ovo od samog objavljivanja. U mom top 10 su zbog odlicne pesme, teksta, napetosti, energije, glasova… Odlicno i upečatljivo za razliku od 90% njanjavih pesmica.
  2. Srbija subjektivno 7/10
  Zelim im od srca finale i neko deseto mesto ali realno ako se provucemo u finale tamo je realnija neka 17-a pozicija. Pesma nije losa, glasovi su odlični, ističu se ove godine i sve to, samo ja nmg da pređem preko svojih očekivanja od Balkanike. Etno momenat je morao biti kraći i jednostavniji ali efektniji i slušljiviji, kao npr u njihovoj pesmi “za kraj”. Takođe, promocija nula, nova verzija obećana i nula, spot obećan još jedna nula… Danica je ok devojka i sjajan vokal ali prilično mi je smotana i neuverljiva. Sanja mora da prestane da se trpa u prvi kadar jer je dosadan i beživotan. Sve ovo je rezultiralo da Srbija bude nezapažena ove godine, apsolutno niko ih nije ni registrovao ni fanovi ni mediji, žao mi je ali to je istina.
  3. Litvanija 6/10 ovo je odlična pesma ali kao i kod mnogih nešto fali za priču o uspehu. Meni se sviđa ali finale je ktitično.
  4. Letonija 5/10 ovde me oduševljava samo pevačica i tu je kraj priče, pesma prosečna i izlizana.
  5. Španija 1/10 ja msm da sam najveci hejter ovoga… Uzasno me iritira pesma i posebno njih dvoje na sceni. Užasno iritantno i preglumljeno. Msm bili su na vise ovih koncerata i svuda isti nastup to neko bolesno gledanje, msm koga zabole… Kući pa pokazujte ljubav onako kako se to radi, iskreno. Stvarno nmg ovakve gluposti. Dno tabele uz Maltu, San Marino i Moldaviju.

 12. Ajme prosječne li skupine po mom mišljenju 😛
  Italija – Potpisujem komentar Lune, da se ne radi o tematici o kakvoj se radi, ovo bi prošlo potpuno nezapaženo. Nemam što pametnije dodati.
  Ocjena 3 i moje 24. mjesto.
  Latvija – Htio bih ju vidjeti u finalu jer mi se sviđa i njezina karizma i sjajan glas 🙂 Ali postoji i jedan ali, nastupa prije Švedske i vrlo lako se može dogoditi da će pasti u zaborav nakon onog Benjaminovog World Class nastupa…
  Ocjena 3 i moje 20. mjesto.
  Litva – Ako će netko pasti u zaborav s obzirom na nastupe prije i poslije nje, onda je to definitivno Ieva. I žao mi je, iako mi nije pjesma za finale, postoji ono nešto što je u njoj baš lijepo, opuštajuće 🙂
  Ocjena 3 i moje 29. mjesto.
  Srbija – I nagrada za najviše autentičnu pjesmu s obzirom na zemlju koja ju izvodi pripada Srbiji. Daničin glas je nešto predobro i nadam se da susjede gledamo u finalu, po mogućnosti na lijevoj strani poretka.
  Ocjena 4 i moje 10. mjesto.
  Španjolska – Izlizano i precijenjeno do bola, Azerbajdžan 2011. all over again! Da barem kao i prethodnih godina ližu dno finala…
  Ocjena 3 i moje 26. mjesto.

 13. ITALIJA- Nisu nešto senzacionalni, ali pjesma ima nešto. Počinje mi se sviđati, mada me njihov agresivni izričaj malo distraktira. 7/10
  LATVIJA- Mene osobno podsjeća na 50 nijansi sive upakirano sa James Bondom. Meni bolje od prethodna 2 pokušaja. Nije vrh vrhova. Ali divno za čuti. 8/10
  LITVA- Ovu pjesmu većina ljudi smatra dosadnom i donekle se slažem. Ali ovo je i dalje balada na koju meni srce zatitra od emocije. Jednostavno predivno i Ievi želim punoo sreće.
  P.S. Mislim da mi je ovo prva litvanska pjesma koja mi se sviđa baš puno.
  9/10
  Srbija- Dakle, možda malo bolje odrađeno od Makedonije, ali ovo mi je konfuzno. Dakle nisu htjeli da to bude etno da ljudima ne bude baš dosadno pa su to pomiješali sa discom. Ali dobro bar nije ispalo tragikomično kakvo je zaista moglo. Ocjena više zbog catchy refrena. 5/10
  Španjolska- Već 2 mjeseca stojim i pitam se zašto oni imaju toliko puno likeova. Ne, niste pogodili.To što se oni konstantno, da ne kažem što na pozornici, e znači da je ovo emocionalno. Za mene iskreno najiritantnija pjesma godine koja mi nema apsolutno ništa dobro. Bože nadam se da ovaj hype je kao svaki drugi. 1/10

Odgovori