Dječji Eurosong 2017: Što se zbiva u Makedoniji, Poljskoj i Srbiji? – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Dječji Eurosong 2017: Što se zbiva u Makedoniji, Poljskoj i Srbiji?

  2 min za čitanje   1 komentar

Još je samo dva mjeseca ostalo do održavanja 15. Dječjeg Eurosonga, ali u ova dva dana tri su zemlje objavile novosti u vezi svog sudjelovanja. U retcima ispod saznajte o čemu se radi.


 MAKEDONIJA

Makedonski skladatelj Aleksandar Maševski objavio je kako će on skladati pjesmu s kojom će Mina Blažev predstavljati Makedoniju u Tbilisiju.

– Jedini sam autor i producent Minine pjesme. Pjesma će biti moderna, ustvari, miks dubstepa double pacea istog ritma, objedinjenog u mom pretpoznatljivom stilunaravno – izjavio je Maševski, nadodavši kako možemo očekivati sličnu pjesmu kao Love Will Lead Our Way s kojom je Martija Stanojković prošle godine predstavljala Makedoniju u Valletti.


 POLJSKA

Nakon audicije održane u ponedjeljak, poljska televizija TVP objavila je deset finalista koji će se natjecati u Krajowe Eliminacje Eurowizji Junior 2017. Od njih desetero, čak troje ih je nastupalo u prošlogodišnjem finalu. U nedjelju 1. listopada nastupaju:

  1. Tomasz Bao – Pochodnie
  2. Staś Kukulski – To co żyje w Nas
  3. Maya&Marcel – Tacy Sami
  4. WAMWAY – Jesteś mym marzeniem
  5. Natalia Wawrzyńczyk – Nie jesteś sam
  6. ASMki – Pod prąd
  7. Alicja Rega – Mój dom
  8. Dominika Ptak – Anioły
  9. Monika Urbanowicz – Płomień miłości
  10. Urszula Kowalska – Jestem jaka Jestem

Pobjednika ili pobjednicu izabrat će publika svojim telefonskim ili SMS glasovima i žiri u studiju, čiji se sastav do ovog trenutka još ne zna.


 SRBIJA

Srpska televizija RTS odabrala je tri pjesme koje će se sučeliti u televizijskom finalu 30. rujna. Od 18 pjesama koje su pristigle na natječaj, ove tri ćemo slušati iduće subote:

  1. Irina Arsenijević – Šta je svet bez ljubavi (g: Marina Adamov Stojadinović; t: Irina Arsenijević, Boban Dževerdanović; a: Marina Adamov Stojadinović i Lado Leš)
  2. Irina Brodić i Jane Paunović – Ceo svet je naš (g: Ognjen Cvekić, Lejla Hot, Irina Brodić; t: Lejla Hot, Ognjen Cvekić, Jana Paunović; a: Ognjen Cvekić)
  3. Darija Vračević – Ove zvezde smo ti i ja (g: Dušan Alagić i Darija Vračević; t: Leontina Vukomanović i Darija Vračević; a: Dušan Alagić i Strahinja Đurić)

U tom televizijskom finalu pjesmu za Tbilisi izabrat će žiri u studiju čiji sastav još nije poznat.

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava1

  1. Tim Burton — 23. rujna 2017. u 21:59

    Meni nije bilo jasno oduševljenje za prošlogodišnju makedonsku pjesmu (mada je na kraju svejedno flopnula). U najmanju ruku je bila loša.

    Što se Djećije Evrovizije tiče, radije bih pjesme kakve su imale Irska ili Srbija prošle godine nego drama kraljica iz Jermenije. Oduzimaju čar takmičenja kopiranjem odraslih pjevača ili same Evrovizije.

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?