#ude2021: Upoznajte Denislavu, Martina, Enza i Niku – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

#ude2021: Upoznajte Denislavu, Martina, Enza i Niku

  6 min za čitanje   6 komentara

U današnjem pregledu ovogodišnjih sudionika nalaze se četiri zemlje koje su, kada se gleda njihov sveukupni učinak, ostvarile četiri pobjede i dvaput ugostile natjecanje. Što o pjesmama misle naši urednici Mate, Edita i Bartol, saznajte u nastavku.


Bugarska

IzvođačDenislava & Martin
PjesmaVoice of Love

Povijesne činjenice s DE-a

Prvi nastup2007.
Najbolji plasman: drugo mjesto (2014.)
Najlošiji plasman: posljednje mjesto (2008.)
Prošlogodišnji predstavnik: nisu nastupali

Predizbor i biografija izvođača

Pomalo neočekivano smo dobili jedne povratnike nakon čak pet godina odsustva. Kada je izašao popis sudionika Dječjeg Eurosonga 2021., moglo se vidjeti kako se bugarska televizija BNT odlučila vratiti na natjecanje, nakon što je zadnji put imala predstavnicu 2016. na Malti. Kao i u slučaju Eurosonga, za Pariz su predstavnike izabrali internim putem, no prije same objave saznalo se kako će predstavnici doći iz grada Dobricha, čije je gradsko vijeće odobrilo financiranje nastupa na Dječjem Eurosongu s oko 182 tisuća eura. Čast da ponesu bugarsku zastavu (i ime Dobricha) dobili su Denislava DimitrovaMartin Stoyanov, koji će izvesti pjesmu Voice of Love, u čijem su autorskom timu Vasil Garvanliev, Davor Jordanovski, Vesna MalinovaStan Stefanov.

Pjesma je osnažujuća bajkovita balada inspirirana duhom zajednice, ljubavlju i zajedništvom.

Denislava, ili Deni, kako joj glasi nadimak, ima 12 godina, a Martin ili Marty 13 godina. Oboje pjevaju od svoje pete godine života, i članovi su pop-rock pjevačke škole Sarandev iz Dobricha, gdje su se i upoznali. Posljednje četiri godine nastupaju zajedno, te osvajaju prve nagrade na pjevačkim natjecanjima za djecu. Osim ljubavi prema pjevanju, Denislava i Martin dijele ljubav prema životinjama, pa tako Denislava ima mačku imena Marcy, a Martin psa Rika i mačka Thea. Svoje slobodno vrijeme Deni dijeli između svog kućnog ljubimca i prijatelja, a Marty čita knjige.

Mišljenje urednika

Mate Landeka: Pjesmu bih okarakterizirao kao spoj pjesama koje su u Rotterdamu izvodili makedonski predstavnik Vasil i bugarska predstavnica Victoria. I upravo je Vasil i jedan od autora pjesme, a Victoriju gledamo u spotu za bugarsku pjesmu. Ugođaj mi je onaj božićni, ali ne toliko u pozitivnom smislu. Mislim i da se dugo čeka na razvoj pjesme.

anketa 1809

Bugarska DE 2021.

Ukupno glasova: 44

 • Ne sviđa mi se (2) [20 / 45%]
 • Užasna je (1) [9 / 20%]
 • OK je (3) [9 / 20%]
 • Dobra je (4) [4 / 9%]
 • Jako mi se sviđa (5) [2 / 5%]

Francuska

IzvođačEnzo
PjesmaTic Tac

Povijesne činjenice s DE-a

Prvi nastup2004.
Najbolji plasman: pobjeda (2020.)
Najlošiji plasman: šesto mjesto (2004.)
Prošlogodišnji predstavnik: Valentina – J’imagine (pobjeda, 200 bodova)

Predizbor i biografija izvođača

Nakon prošlogodišnje pobjede u Varšavi, francuska televizija odlučila je da “se ne treba popravljati ono što nije pokvareno”, pa je tako i ove godine francuski predstavnik za Dječji Eurosong izabran internim putem. Ovog puta svog su predstavnika našli u sedmoj sezoni francuske verzije šoua The Voice Kids, u kojoj je nastupao tada 11-godišnji Enzo. Na domaćem terenu Enzo će braniti boje Francuske s pjesmom Tic Tac, koju su napisali Alban Lico i Léa Ivanne. Prilikom objave pjesme, France 2 je napisala kako je Tic Tac “pozivnica za stanku od naših hektičnih i prepovezanih života kako bismo uživali u jednostavnim stvarima”.

Rođen kao Henzo Hilarie 26. studenog 2008. Yvelinesu, Enzo je proveo djetinjstvo odrastajući na relaciji Francuska-Makao-Hong Kong zahvaljujući ocu koji je pilot za aviokompaniju. Još kao dijete počeo je pjevati i plesati po dnevnom boravku, te uzimao gitaru svom bratu. Kao veoma znatiželjno dijete, i pod budnim okom svojih roditelja, počeo je sam pisati svoje pjesme, raditi i producirati videospotove za njih, te ih postavljati na svoj kanal na YouTubeu. U studenom 2019. prijavio se za francuski The Voice Kids, te je ušao u tim repera Soprana, pod čijim je mentorstvom došao do finala.

Inače, ako postane nevidljiv na jedan dan, ovaj 13-godišnjak koji voli putovati htio bi se ubaciti na koncert britanskog repera Stormzyja.

Mišljenje urednika

Edita Kolovrat: Tic Tac mi je jako slatka i simpatična pjesma. Glazba mi je odlična, zanimljiva i puna detalja, a sam njegov glas mi je još skroz dječji pa ne znam kako će se razviti. U nekom trenutku mi postaje previše monotono. Zapravo najjačim adutom smatram to što je Enzo jako karizmatičan.

anketa 1810

Francuska DE 2021.

Ukupno glasova: 40

 • Jako mi se sviđa (5) [14 / 35%]
 • Dobra je (4) [13 / 33%]
 • OK je (3) [8 / 20%]
 • Užasna je (1) [4 / 10%]
 • Ne sviđa mi se (2) [1 / 3%]

Gruzija

IzvođačNiko Kajaia
PjesmaLet’s Count The Smiles

Povijesne činjenice s DE-a

Prvi nastup2007.
Najbolji plasman: pobjeda (2008.2011.2016.)
Najlošiji plasman: 14. mjesto (2019.)
Prošlogodišnji predstavnik: Sandra Gadelia – You Are Not Alone (šesto mjesto, 111 bodova)

Predizbor i biografija izvođača

Već četvrtu godinu zaredom Gruzija je svog predstavnika birala putem šoua Ranina, koja je potvrđena i za 2022. godinu. Nakon deset natjecateljskih emisija, kao pobjednik je izašao Nikoloz Kajaia, koji će u Parizu izvesti pjesmu Let’s Count The Smiles Giorgija Kukhianidzea. Inače, autor Nikine pjesme napisao je sve pjesme s kojima je Gruzija pobijedila na Dječjem Eurosongu (2008., 2011. i 2016.), a ova kavkaska zemlja po prvi put otkako nastupa na natjecanju šalje pjesmu koja sadrži tekst na francuskom.

Ovaj 10-godišnjak iz Tbilisija jako je ambiciozan i želi do svoje 20. godine biti ili slavni pop pjevač ili predsjednik Gruzije. Za razliku od većine djece, Niko voli školu, te ako dobije mogućnost supermoći, bilo bi upamćivanje svih pravila gruzijske gramatike. Osim pjevanja, Niko voli Mario Lego, čokoladne bombone M&Ms, YouTube i svoje prijatelje, a svoje slobodno vrijeme provodi učeći skulpture, gledajući crtiće i vježbajući pjevanje. Također, ima hrčka Mikija.

Mišljenje urednika

Bartol Stopić: Niko je beskrajno simpatičan, ali pjesma je takav mess… Izrazito ne volim kada se ide na forsiranje korištenja materinjeg jezika države u kojoj se održava natjecanje u pjesmi u kojoj realno tomu nema mjesta. Za razliku od primjerice Azerbajdžana u kojem se ništa ne dogodi u tri minute, ovdje se dogodi mali milijun stvari. Mislim da će završiti negdje kao 2019. godine.

anketa 1811

Gruzija DE 2021.

Ukupno glasova: 35

 • OK je (3) [10 / 29%]
 • Dobra je (4) [9 / 26%]
 • Užasna je (1) [7 / 20%]
 • Ne sviđa mi se (2) [6 / 17%]
 • Jako mi se sviđa (5) [3 / 9%]

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava6

 1. Sekret — 2. prosinca 2021. u 18:27

  Bugarska- Ocjena 3 i moje 16.mjesto
  Francuska – Ocjena 5 i moje 7.mjesto
  Gruzija – Ocjena 4 i moje 13.mjesto 🙂

 2. LoveWave — 2. prosinca 2021. u 14:51

  Bugarska – meni je ovo među najlošijim pjesmama na JESCu ove godine. Neupečatljivo i dosadno. Vidjet ćemo kakav nas nastup čeka jer eventualno to može popraviti stvar što je čest slučaj za dječji eurosong. 🙁
  Francuska – nije kao prošle godine, ali je i dalje međi najboljima. Veselo, zabavno, zarazno. Kao što većina kaže – prava pjesma za ovavko natjecanje. Enzo je jako karizmatičan i uopće ne sumnjam da će pokupiti puno simpatija i donijeti Francuskoj još jedan dobar plasman. 🙂
  Gruzija – Gruzijci su na dječjem eurosongu puno bolji kada su eksperimenti u pitanju. No, nisam baš siguran hoće li to biti slučaj i ove godine. Pjesma mi se na momente svidi pa mi je onda bezveze, tako da nisam baš stvorio neki kristalan sud o ovoj pjesmi. 😐

 3. Chandler — 2. prosinca 2021. u 14:29

  Bugarska – ovo je slucaj kad si primoran da ucestvujes na takmicenje, pa posaljes nesto cisto radi reda. 1/5
  Francuska – Francuzi nastavljaju istim tempom kao i do sad, ne sumnjam da ce dobrk proci. 5/5
  Gruzija – u svom stilu. Ali treba da shvate da ovakve pesme nikako ne idu uz njih i slozio bih se da ce proci otprilike kao 2019.

 4. SwedenEurovisionFan — 1. prosinca 2021. u 21:11

  BUGARSKA – Simpatični duet, lijepa pjesmica. Dodatan plus što im je VICTORIA pomagala i radit će na nastupu, tako da očekujem neki spektakularni nastup u Parizu.
  Ocjena: 3. Moj osobni poredak: 10/19.

  FRANCUSKA – One trube sa samog početka podsjećaju na trube iz pjesme ''Sting'' Erica Saadea 😀 Dosta bezvezna nabrajalica, nastup će vjerojatno biti na razini, no nisam previše oduševljen pjesmom koja je na sličnu foru kao i njihove prethodne pjesme.
  Ocjena: 3. Moj osobni poredak: 11/19.

  GRUZIJA – Ima nešto dosta iritantno u Nikolozovom ponašanju (barem u službenom spotu kojeg imamo objavljenog). Ples je cringe, a pjesma ništa posebno, definitivno podbačaj za zemlju koja ima 3 pobjede.
  Ocjena: 2. Moj osobni poredak: 15/19.

 5. ESC fan — 1. prosinca 2021. u 17:41

  Volim francuski, ali ova pjesma mi ga čini strašno iritantnim.

 6. Niko bitan — 1. prosinca 2021. u 16:15

  Bugarska: Bugarska je od samog pocetka slala odlicne pesme na JESC, i bilo mi je zao kada su se povukli. A kada su najavili povratak, bio sam presrecan! Moje razocarenje je bilo ogromno kada sam cuo pesmu. Pesma je toliko dosadna i izlizana. Razumljivo s obzirom da ju je Vasil pisao. Najbolji deo su sigurno sami Denislava i Martin. Oboje imaju odlican vokal i glasovi im idu zajedno. Fan favorite comeback a vratis se sa ovakom pesmom. Ocena: 2

  Francuska: Veoma decija pesma kakva i treba da bude na ovakvom takmicenju. Iako smatram da je ovo najslabija Francuska pesma od njihovog povratka, ali uopste nije losa. Nece ponovo pobediti ali verujem da hoce u Top 5! Ocena: 4

  Gruzija: Isto kao i Francuska, veoma decija pesma koja prilici ovakvom takmicenju. Svidja mi se kompinacija Francuskog i Gruzijskog a i sam Niko je presladak i pun karizme! Mislim da ce ovo iznenaditi, mogao bi da bude ovogodisnji Dark Horse! Ocena: 3

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?