#ude2021: Upoznajte Ikea, Kayu, Ayanu i Pauline – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

#ude2021: Upoznajte Ikea, Kayu, Ayanu i Pauline

  6 min za čitanje   5 komentara

Još nam je ostalo dva tjedna do održavanja Dječjeg Eurosonga 2021., a s današnjim nastavkom proći ćemo polovicu projekta. Što su nam pripremile ove tri zemlje i kako njihove pjesme komentiraju Sanja, Ivana Josip, pročitajte u nastavku.


Malta

IzvođačIke & Kaya
PjesmaMy Home

Povijesne činjenice s DE-a

Prvi nastup2003.
Najbolji plasman: pobjeda (2013.2015.)
Najlošiji plasman: posljednje mjesto (2005.2019.)
Prošlogodišnji predstavnik: Chanel Monseigneur – Chasing Sunsets (osmo mjesto, 100 bodova)

Predizbor i biografija izvođača

Nakon što se istrošila za reklamiranje za Eurosong 2021., malteška televizija TVM započela je pripreme za Dječji Eurosong tijekom ljeta. U finalu održanom krajem ljeta natjecalo se 12-ero izvođača, a najveći broj glasova publike i žirija imao je duo Ike & Kaya s pjesmom My Home. Ovu romantičnu pop-baladu koja govori o uzbuđenju koje donosi prvo zaljubljivanje napisali su Owen Leuellen, Muxu i Cyprian Cassar.

Ike & Kaya je duo kojeg čine 11-godišnja pjevačica Kaya Gouder Curmi i 11-godišnji reper Ike Mizzi. Nastao je 2020., kada su njih dvoje odlučili natjecati se na malteškom Supertalentu. Zajednička suradnja višestruko im se isplatila osvajanjem četvrtog mjesta u prvoj sezoni.

Ike se glazbom bavi već dvije godine, a da voli rap glazbu, pokazuje i to da je prva pjesma koju je naučio pjevati Coolijeva Gangsta’s Paradise. Može ga se vidjeti u spotu za pjesmu Pour y Arriver francuskog pjevača Keen’Va, a za svog omiljenog sportaša istaknuo je nogometaša Lionela Messija.

S druge strane, Kaya se glazbom bavi od pete godine života, i ranije je nastupala po pjevačkim natjecanjima, uključujući i Sanremo Junior, gdje je osvojila prvo mjesto u svojoj kategoriji. Prva pjesma koju je naučila pjevati jest I See The Light iz animiranog filma Tangled, a njezin omiljeni sportaš je Cristiano Ronaldo.

Mišljenje urednika

Sanja Daić: Nakon što sam jedva uspjela izbaciti iz glave Pauline i njezinu Imagine Us (aka Wunderbar), ušuljao mi se ovaj hibrid Disney princeze i Daza Sampsona. I, evo priznajem javno, postao guilty pleasure. 😅 Simpa mi je bio Owen Leuellen na malteškom X Factoru i skroz se čuje njegov pečat na rap dijelu. Da nema toga, ne bi ovo bilo ni upola zabavno. Uglavnom, ovo po meni ima dva scenarija – ili da ispadne kaos i izvisi na dnu ili da bude slatko, pobere simpatije i ugodno iznenadi. Jedva čekam vidjeti što će biti.

anketa 1815

Malta DE 2021.

Ukupno glasova: 33

 • Ne sviđa mi se (2) [11 / 33%]
 • OK je (3) [10 / 30%]
 • Užasna je (1) [6 / 18%]
 • Dobra je (4) [5 / 15%]
 • Jako mi se sviđa (5) [1 / 3%]

Nizozemska

IzvođačAyana
Pjesma: Mata Sugu Aō Ne

Povijesne činjenice s DE-a

Prvi nastup2003.
Najbolji plasman: pobjeda (2009.)
Najlošiji plasman: 15. mjesto (2015.)
Prošlogodišnji predstavnik: Unity – Best Friends (četvrto mjesto, 132 bodova)

Predizbor i biografija izvođača

Ove godine Nizozemska je postala jedina zemlja koja je nastupala na svim održanim izdanjima Dječjeg Eurosonga, nakon što je ranije ove godine suspendirana bjeloruska televizija BTRC. Nizozemska televizija AVROTROS i ovog se puta odlučila za Junior Songfestival, za koji je izabrano 12-ero izvođača, od kojih su neki okupljeni u grupe, a neki su solo-izvođači. Među njima našla se i Ayana, koja je osvojila najviše ukupnog broja glasova dječjeg žirija, odraslog žirija i televotinga s pjesmom Mata Sugu Aō Ne (hrv. Kad te opet vidim). Pjesmu je napisao Ferry Lagendijk, te govori o nedostajanju bliže obitelji i prijatelja, osobito za vrijeme pandemije Covida-19. Inače, tekst pjesme sadrži i dio na japanskom jeziku, te će ovo biti prvi put kako ćemo čuti japanski jezik na Dječjem Eurosongu.

Ayana Voss je rođena 7. svibnja 2007. u Bussumu kao najmlađe dijete u obitelji oca Britanca i majke Japanke (ima dvije starije sestre Selinu i Eminu koje su blizanke). Kao rezultat svog odrastanja, govori čak tri jezika (nizozemski, engleski i japanski). Čak četiri godine bila je članica pjevačko-plesne grupe Kinderen voor Kinderen, s kojom je čak nastupala pred nizozemskim kraljem Willemom Alexanderom.

Osim pjevanja, voli plesati, baviti se obrtom i svirati klavir, želi biti liječnica kad odraste (ukoliko ne ostane u glazbenim vodama), omiljeno jelo joj je sushi, a kao kućnog ljubimca ima kornjaču Man-nen (hrv. deset tisuća godina).

Mišljenje urednika

Ivana Prkić: Inače stvarno volim balade, ali ova je za moj ukus, unatoč lijepoj poruci, ipak malo presladunjava. Refren mi se sviđa, kao i onaj japanski touch, no ostatak pjesme me nije naročito osvojio, iako mi je pjevačica preslatka. Iskeno, draže mi je bilo dok su slali Unity i njima slične, ali sve u svemu, solidan pokušaj.

anketa 1816

Nizozemska DE 2021.

Ukupno glasova: 32

 • OK je (3) [15 / 47%]
 • Ne sviđa mi se (2) [7 / 22%]
 • Dobra je (4) [5 / 16%]
 • Jako mi se sviđa (5) [4 / 13%]
 • Užasna je (1) [1 / 3%]

Njemačka

IzvođačPauline
PjesmaImagine Us

Povijesne činjenice s DE-a

Prvi nastup: 2020.
Najbolji plasman: posljednje, 12. mjesto (2020.)
Najlošiji plasman: posljednje mjesto (2020.)
Prošlogodišnji predstavnik: Susan – Stronger With You (posljednje, 12. mjesto, 66 bodova)

Predizbor i biografija izvođača

Unatoč lošem rezultatu u Varšavi, njemačka televizija KiKa odlučila je uz podršku ZDF-a i ARD-a nastaviti sudjelovanje na Dječjem Eurosongu, te predstavnika izabrati putem nacionalnog izbora Junior ESC – Wer fährt nach Paris?. Nakon čak tri kruga natjecanja, za Pariz je kao predstavnica odabrana Pauline, a za pjesmu Imagine Us, koju su napisali Alexander Henke, Torben Brüggemann i Ricardo Muñoz. Sam tekst pjesme govori o moći pozitivnosti na sve oko nas.

Pauline Steinmüller je rođena u Koblenzu 27. studenog 2008. i osim pjevanja, svira bubnjeve i klavir. Još od mlađih dana sudjeluje na pjevačkim natjecanjima za djecu, pa je netom prije prijave za izbor za Dječji Eurosong sudjelovala u kategoriji “mjuzikl” na natjecanju Jugend Musiziert, te je osvojila drugo mjesto. Kad ima slobodnog vremena, uživa u ručnom radu, crtanju i druženju s prijateljima, a kad odraste, želi biti profesorica glazbe.

Mišljenje urednika

Josip Bošković: Mlada Pauline će ove godine predstaviti Njemačku i pokušati ostvariti dobar rezultat kojim bi osvijetlila obraz Njemačke nakon prošlogodišnjeg posljednjeg mjesta u svom debiju ove države na dječjem Eurosongu. Pauline svojim glasom osvaja na prvo slušanje. Sama pjesma izvlači osmijeh kod slušatelja i ostaje u glavi duže vrijeme. Pauline je iznimno kvalitetna mlada pjevačica, a njezin veseli karakter se odražava kroz pjesmu što je dodatni plus za gledatelje. Siguran sam da će svojim osmijehom i karizmom osvojiti srca publike.

anketa 1817

Njemačka DE 2021.

Ukupno glasova: 37

 • Dobra je (4) [14 / 38%]
 • OK je (3) [9 / 24%]
 • Jako mi se sviđa (5) [7 / 19%]
 • Ne sviđa mi se (2) [4 / 11%]
 • Užasna je (1) [3 / 8%]

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava5

 1. Sekret — 6. prosinca 2021. u 21:58

  Malta – Ocjena 3 i moje 18.mjesto
  Nizozemska- Ocjena 3 i moje 14.mjesto
  Njemačka- Ocjena 4 i moje 9.mjesto 🙂

 2. LoveWave — 6. prosinca 2021. u 09:05

  MALTA – rap na eurosongu ne mora nužno značiti da je pjesma osuđena na propast. Ali to ne možemo reći i za ovu pjesmu… Sve je nekako nepovezano i messy. Slažem se da bi pjesma prošla bolje da samo Kaya pjeva, ali što je tu je. 🙁
  NIZOZEMSKA – jedna od onih pjesama koja mi nije niti loša niti dobra. Nekako mi se gubi na ljestvici jer do ovog komentara sam i zaboravio da postoji. Ugodan glasić, lijepa priča i dašak japanskog svakako su veliki plus, ali nekako sumnjam u visok plasman. 😐
  NJEMAČKA – najbolja u ovoj trojci za mene. Pauline je vokalno jedna od najboljih natjecatelja ove godine. Ne razumijem zašto fanovi podcjenjuju ovu pjesmu… U početku je, istina, bila pomalo messy, ali je nakon revampa zazvučala baš kako treba. Prava JESC pjesma, vesela, pamtljiva i razigrana i stalno mi raste u poretku. 🙂

 3. SwedenEurovisionFan — 5. prosinca 2021. u 21:40

  MALTA – Sve ono lijepo što je Kaya otpjevala, Ike je upropastio svojim nepotrebnim reperskim dijelom. Mogla je to biti jedna predivna balada, a završilo je na miksu koji baš i ne funkcionira.
  Ocjena: 3. Moj osobni poredak: 12/19.

  NIZOZEMSKA – S obzirom da je moj favorit nizozemskog nacionalnog finala pobijedio, bio sam jako sretan. Međutim, kako je vrijeme odmicalo, ipak mi je pjesma padala u poretku. No to je i dalje jedna predivna balada s lijepim tekstom i nadam se da će Ayana vidjeti svoje roditelje ubrzo.
  Ocjena: 4. Moj osobni poredak: 7/19.

  NJEMAČKA – Meni se ova pjesma svidjela otkako je pobijedila na nacionalnom izboru, a revampom mi je dodatno porasla u poretku. Žao mi je vidjeti što sam u manjini kad gledam one JESC Top19 videe. Vesela pjesma s lijepom porukom, jest da je naslov mogao biti malo inovativniji, ono ako su Francuzi mogli zajedničku pjesmu nazvati ''Imagine'', onda valjda i Nijemci mogu svoju ''Imagine Us'' 😀 Želim svu sreću Pauline i da ne bude zadnja kao njena prethodnica.
  Ocjena: 5. Moj osobni poredak: 4/19.

 4. Chandler — 5. prosinca 2021. u 19:41

  Malta – Cringe i cheesy. 2/5
  Holandija – Ok, mislim da prolazi kod zirija. 3/5
  Nemacka – Mozda ce izbeci poslednje mesto, ali to ne menja cinjenicu da je pesma uzasno dosadna. 1/5

 5. Niko bitan — 5. prosinca 2021. u 16:38

  Malta: Ova pesma bi mi se mnogo više sviđala da nema tog rep dela koji mi u potpunosti upropastio pesmu. Kayin deo mi se i sviđa, da, cliche je, izlizano I malo dosadno ali mi prija. Da je samo ona, pesma bi mi bila mnogo bolja. Ocena: 2

  Holandija: Malo generično ali nije loše. Sviđa mi se poruka kao i deo na japanskom. Overall, simpatično ali ništa specijalno. Ocena: 3

  Nemačka: Pre Revampa mi se uopšte nije sviđala, ali nakon njega sam je zavoleo i sada je u mom Top 5! Da li je generic, apsolutno, da li je tekst cliche, da, ali i dalje uživam dok je slušam! A i sama Paulina mi je presimpatična! Ne verujem da če Nemci dobiti neki zavidan rezultat, ali je pomen u dobrom smeru s obzirom na prošlu godinu. Ocena: 4

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?